Találatok a következő kifejezésre: Ha én pozitív (62 db)

Ha én pozítívan értékelek, akkor is tudom növelni a százalékos arányomat?

Legjobb válasz: Nem, az az értékelés százalékát növeli.

Nem, az az értékelés százalékát növeli.

Ha én 0 pozitív vagyok és a férjem B pozitív vércsoportú akkor a 2 gyermekünk milyen vércsoportú lehet?

0 és B csak?vagy más is ?és a csak pozitívak vagy nem?

Legjobb válasz: A gyerek vagy 0-ás vagy B-s lehet. De ha hordozzátok a negatív allélt is, akkor negatív is lehet a gyerek és pozitív is. http://www.babanet.hu/cikkek/vercsoport-oroklodes-tablazatban

A gyerek vagy 0-ás vagy B-s lehet. De ha hordozzátok a negatív allélt is, akkor negatív is lehet a gyerek és pozitív is. http://www.babanet.hu/cikkek/vercsoport-oroklodes-tablazatban
Lehet 0+, vagy B0+.
0+, 0-, B+, B-
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!!! :)

Ha Én pl. tudom a pozitív tulajdonságaimat, vagy, hogy miben vagyok jó, de más nem bízik a képességeimben, és ez leblokkol. Nos az betegség? Önértékelési zavarnak számít?

Legjobb válasz: Egyszerû önbizalomhiány. Ha valamiben kiemelkedõen jó vagy, de más nem bízik benned, akkor azzal ne foglalkozz. Erre valók amúgy a barátok, akik többnyire pozitívan nyilatkoznak a másikról.

Egyszerû önbizalomhiány. Ha valamiben kiemelkedõen jó vagy, de más nem bízik benned, akkor azzal ne foglalkozz. Erre valók amúgy a barátok, akik többnyire pozitívan nyilatkoznak a másikról.
A kérdező hozzászólása: Mitõl alakul ki az önbizalomhiány?
Kudarcélményektõl. Pl. valakit kinevettek amikor 8 évesen mondott egy verset és elrontotta. Ha olyan érzékeny és nyomott hagy benne, akkor késõbb emberek elõtt alig mer majd megszólalni.


Ha szoptatsz nem adhatsz vért.
Hol található a kisfiú? Én O negatívos vagyok és adhatok mindenkinek, és már nem szoptatok. Továbbküldenéd az emailt vagy tájékoztatnál?
már bocs, de ez egy bugyuta körlevél, már két éve terjesztik iwiwen és emailbe
2.vagyok. Csak nem a Veszprémi dologról van szó? Mert akkor tényleg kamu...
én is megkaptam az emailt kb.fél éve.volt bvenne név és tgelefon, amit azonnal hívtam mert azonos a vércsoportom.a szám nem létezik, bementem a vérellátóba, azt mondták nincs hiány vérbõl és nem tudnak ilyen esetrõl, ha kéne akkor aztb õk adnák ki hivatalosan.ez csak kamu nem értem kinek jó.olyan mint az eltünt rácz vivien, aki 2 éve még mindig 15 éves...stb.itt el mis olvashatod magad: http://index.hu/tech/hoax/2007/06/19/29_hetre_szuletett_krit..
Az ilyen körlevelek úgynevezett hoaxok. Akármilyen megható történet, töröld és ne küldözgesd és fõleg ne dõlj be neki.
hetekkel ezelõtt kaptam meg ezt a körlevelet az iwien, én szabolcsi vagyok. Kamu az egész, mert már pár éve is ment.
A kérdező hozzászólása: Aki belinkelte, annak igaza van.... Én még nem találkoztam ezzel a körlevéllel.. A Rácz Vivieneset azt én is ismertem... Megnéztem a linkben szereplõ telefonszámot, és tényleg azt küldték nekem is... Ilyennel viccelni..... :( Bocsi csajok, de én tényleg elhittem ezt az egészet, és csak segíteni szerettem volna... :(
ne szomorkodj.bedõltél mert jó ember vagy.én is bedõltem, sõt csomót utaztam minden fele hogy megtaláljam.sajnáltam a babát.kinek jó ez?azért linkeltem be, hogy mindenki oölvassa el.

Ha április 23-24-én pozitív volt az ovu-tesztem, és 26-27-én voltunk együtt, megfoganhatott a babánk?

Legjobb válasz: Hááát...nem biztos.Ha 23-án pozitív akkor onnan 48 óra kb.,azért lett pozi a másnapi teszt is.Fõleg,h ott volt az a 25-e is és ugye kb. 12 óráig megtermékenyíthetõ az érett petesejt.

Hááát...nem biztos.Ha 23-án pozitív akkor onnan 48 óra kb., azért lett pozi a másnapi teszt is.Fõleg, h ott volt az a 25-e is és ugye kb. 12 óráig megtermékenyíthetõ az érett petesejt.

B rh pozitív vércsoportúnak adhatok vért, ha én 0 rh pozitív vagyok?

Fontos lenne tudnom,egy kisbabáról van szó.Köszönöm a válaszaitokat el?re is!

Legjobb válasz: Üdv! A 0-ás vércsoprt általános donor, azaz mindenkinek adhat vért, aki ugyanazzal az RH-faktorú vércsoporttal rendelkezik. Tehát adhatsz.

Üdv! A 0-ás vércsoprt általános donor, azaz mindenkinek adhat vért, aki ugyanazzal az RH-faktorú vércsoporttal rendelkezik. Tehát adhatsz.
Örülök, hogy segíthettem.
A kérdező hozzászólása: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A VÁLASZODAT!!! Annyira örülök!

A pozitív terhességi tesz után mennyi időre szokás nőgyógyászhoz elmenni? Baj ha én hamarabb megyek?

Legjobb válasz: bajnak nem baj, de a doki keveset fog látni és nem foglal majd határozottan állást, terhesnek akkor nyílvánítanak "hivatalosan", ha megindul a kicsi motorja és látszik is UH-n, addig a doki csak abban bízhat, amit Te mondasz... amúgy meg vigyázz, mert sajnos, ha lelkiismeretlen a doki, akkor ha durván vozsgál az árthat is. bár megértem, hogy minél hamarabb szeretnél többet tudni, én a 8. hét körüli dokilátogatás híve vagyok!

bajnak nem baj, de a doki keveset fog látni és nem foglal majd határozottan állást, terhesnek akkor nyílvánítanak "hivatalosan", ha megindul a kicsi motorja és látszik is UH-n, addig a doki csak abban bízhat, amit Te mondasz... amúgy meg vigyázz, mert sajnos, ha lelkiismeretlen a doki, akkor ha durván vozsgál az árthat is. bár megértem, hogy minél hamarabb szeretnél többet tudni, én a 8. hét körüli dokilátogatás híve vagyok!
Én korán mentem 5 hét 3 naposan, mert már volt egy vetélésem, és már ott dogobott a kicsi szive:)
Én is korán mentem 5 hét 6 napos elvileg, mert elveszítettünk 2 babát sajnos nemrég, egyiküket úgy, hogy azt hittük minden oké, pozitív volt 3 teszt is, aztán a 8.hét végén derült ki az UH-n hogy nincs szívhangja :((, addig beleéltük magunkat, tervezgettünk (fõleg a férjem..) szóval amint lehet mentem most!
Szia Nem baj ha elõbb mész csak semmi értelme a 6.héttõl már van szívhang így azt én megvárnám a helyedbe
én 8 hetesen mentem uh-ra. sajnos vizsgálat elõtt pont pisiltem, így ne láttunk semmit, így egy hét múlva ismét menni kellett. Szóval erre azért majd te is figyelj.:)
Kb. 5-6 hetes korban érdemes elõször menni. Önmagában nem baj ha hamarabb mész, csak lehet, hogy akkor még egy látogatás kell. A vélt fogamzás napjához viszonyítva 20-25 nap múlva lehet elõször ultrahangon valamit látni a terhességbõl. A 6. hét körül van már szívhang, a dokik azt tekintik igazából élõ terhességnek és errõl adnak igazolást. Ha túl hamar mész akkor vagy nem lát még semmit, vagy csak un. gesztációs gyûrût ás ilyenkor 1-2 héttel késõbbre visszarendel.
Milyen helyre mész? A doki ultrahangoz, vagy külön kell menni? az orvos már 5-6 hetesen már kitapintja, s engem utána 2 hétre küldött ultrahangra, mert neki nincs a rendelõbe. Így megtudtam, hogy tényleg kismama vagyok:) ), s mire mentem ultrahangra már szívhang is volt:) )

Összevesztem valakivel aki fontos nekem, csakis a jó dolgokra koncentrálok amik velünk történtek. Próbálom csak a pozitív oldalát látni az egésznek. A másik fél érzései is megfognak változni ha én ezt csinálom?

Legjobb válasz: Igen, de ne fojtsd el érzelmeidet, dolgozd fel rendesen a dolgot. Ajánlom a Megbocsátás Útja cd-t, vagy ha nincs kedved megvenni akkor a tanfolyam negyedik napján tanult megbocsátás meditációt. Ha sikerül magadat jobb passzba hoznod,rá is jó hatással leszel és így gördülékenyebb lesz a dolog! :)

Igen, de ne fojtsd el érzelmeidet, dolgozd fel rendesen a dolgot. Ajánlom a Megbocsátás Útja cd-t, vagy ha nincs kedved megvenni akkor a tanfolyam negyedik napján tanult megbocsátás meditációt. Ha sikerül magadat jobb passzba hoznod, rá is jó hatással leszel és így gördülékenyebb lesz a dolog! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ:)
A kérdező hozzászólása: és az mennyire gyakorol pozitív hatást a kapcsolatra ha írok egy köszönõlevelet neki, amiben felsorolom a jó dolgokat amik történtek velünk, ?
Egyszerûbb és célravezetõbb lenne megbeszélni vele.
Osztom a második véleményét. A legcélravezetõbb mindig is az volt, hogy a felek egy vita után megbeszélik az eseményeket.
Az nagyon jó, hogy a jó dolgokra koncentrálsz, de én is egyetértek az elõttem szólókkal, fontos, hogy ezt érzékeltesd vele is. A levél pl. jó ötlet szerintem.
Elsõ vagyok. Tanácsaim arra irányultak, hogyan hozd jobb állapotba magad - ezáltal jobb döntéseket tudsz hozni, jobban tudsz reagálni késõbbi kommunikáció során. Ha hiszel egyfajta kapcsolatban ami nyugati tudománnyal nem éppen meghatározható (én hiszek!) - a fentiektõl az õ érzelmi állapota és hozzáállása is változhat. Egy levél is tök jó, amit nem küldesz el. De ezek után a normális személyes, szemtõl szembe kommunikáció alapvetõ, ezt nem lehet kikerülni! Ha ezt hatékonnyá akarod tenni, akkor az EMK könyveket ajánlom, de már én is kezdem úgy érezni magam mint könyvreklám. :D Mindenesetre beszélj vele!
Mi a háziorvostól kértünk.Elvileg akkor van gond, ha az anya 0-, ilyenkor a terh alatt, után adnak antiD injekciót.
Én pont tegnap kérdeztem errõl a védõnõt, és azt mondta hogy nem kell a párom vércsoportja. De most hogy írjátok, elgondolkoztam hogy mi is lehet... :S
Ez esetben nem kell apuka vércsoportja, mert mindegy milyen nem áll fenn az összeférhetetlenség.Csak negatívos anyukánál számít.Mert ha anyuka neg, apuka poz, akkor nagy az esélye, hogy a baba is poz lesz.Anyukának a szülést, vagy bármilyen beavatkozást követõ 48 órán belül anti D injekciót kell adni, hogy nem kezdjen a szervezete ellenanyagot termelni.Ami elõfordulhat a terhesség során is, ezért 3 alkalommal néznek ellenanyagszintet, ha minden rendben van.Ha van az anya vérében akkor baj van.
Bocsánat, hogy én kérdezek, de pont tegnap mondták nekem ketten is, hogy ha ugyanaz a vércsoportja az apának és az anyának is, az nem jó. Nem tudták megmondani miért nem, de ezt hallották. Errõl mit tudtok?
Nem szokták meghatározni az apa vércsoportját. Ha az anya rh negatív akkor az összeférhetetlenség miatt nézik az ellenanyagot függetlenül attól, hogy az apa milyen vércsoportú. (Ne értsd félre a dolgot, de orvos szempontból ezt úgy kezelik, hogy az anya személye és vércsoportja a biztos)
19, 17-es válaszoló, ez nem így van, legalábbis felénk nem. Nekem az elsõ házasságomból született gyerekemnél nem néztek ellenanyagot, és nem kaptam anti D-t sem.Ugyanis én AB neg vagyok, az apa pedig B neg volt.És 2 neg embernek nem lehet poz gyereke.és itt ez a lényeg, akkor lehet gond ellenanyagtermelés, ha a negatív anyukának pozitív a babája. A második házasságomból 2 gyerekem született, itt a férjem pozitív, így már szükségesek voltak a vérvételek és az anti D adása is.
Nem csak vercsoport osszeferhetetlenseg eseten termelodhet ellenanyag.Mielott tanacsokat adnatok nezzetek utana, csak be kell irni a keresobe.
Szia Én RH- vagyok páromnak fogalma se volt róla hogy õ mi lehet de én nagyon kíváncsi voltam így a háziorvoshoz elment és tõle kért beutalót vérvételre õ RH+ a védõnõnél mikor voltam azt mondta ha tudom a párom vércsoportját beírja de ha nem akkor se baj mivel én RH- vagyok így mindig fogják nézni

Ha én RH pozitív vagyok és a férjem negatív, nem lehet baj, ha a baba a negatívat örökli?

tudom, hogy ennek kicsi az esélye

Legjobb válasz: Nagyon kicsi az esély arra, hogy a kicsi nem az anya vérét örökli, de ha mégis, akkor gyógyszert fogsz kapni erre, mert RH összeférhetetlenek lesztek, és szervezeted ellened fordulhat.

Nagyon kicsi az esély arra, hogy a kicsi nem az anya vérét örökli, de ha mégis, akkor gyógyszert fogsz kapni erre, mert RH összeférhetetlenek lesztek, és szervezeted ellened fordulhat.
Szia, en ugy tudom, hogy RH osszeferhetetlenseg csak akkor lehet, ha az anya RH negativ es az apa pozitiv. A helyzet nalunk is az, hogy en vagyok poz, a ferjem neg... Direkt rakerdeztem, es nekem ezt mondtak. 38 hetes kismama
Csak akkor lehet gond ha az anya negatív, de ezt szûrik már terhesség alatt, és ha fennáll a veszélye az rh összeférhetetlenségnek, akkor az anya kap egy ún. anti-D injekciót.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!