Találatok a következő kifejezésre: Ha én mogyorót ennék a (4 db)

Ha én sok mogyorót ennék a szoptatás alatt, akkor tényleg allergiás lehetne a baba?

Miért? Hogyan?

Legjobb válasz: Sajnos a mogyoró is allegriát okozhat. Lehet néha enni,de nem nagy mennyiségben. Mivel szopizik az bekerül a tejcsibe. Nem véletlenül szokták ráirni a termékekre,hgy nyomokban mogyorót tartalmaz.Pont azért mert allegiát válthat ki.

Sajnos a mogyoró is allegriát okozhat. Lehet néha enni, de nem nagy mennyiségben. Mivel szopizik az bekerül a tejcsibe. Nem véletlenül szokták ráirni a termékekre, hgy nyomokban mogyorót tartalmaz.Pont azért mert allegiát válthat ki.

A mogyoró okozhat kiütést babánál? Ha én eszem.5 hónapos

Legjobb válasz: Én nagyon sokszor ettem már mogyorót. 3 hónapos a kicsi...sosem volt kiütése..így nem is tudtam h nem szabad enni ilyesmit. Úgy tûnik ez is egyénfüggõ. Ez esetben kerüld el!

Én nagyon sokszor ettem már mogyorót. 3 hónapos a kicsi...sosem volt kiütése..így nem is tudtam h nem szabad enni ilyesmit. Úgy tûnik ez is egyénfüggõ. Ez esetben kerüld el!
NEM!! Csak akkor allergizál, ha közvetlenül a baba eszi meg. Szoptatás során nem lesz allergiás, úgyanúgy lehet enni epret vagy éppen málnát is.
Igen!
A mogyoró nagyon allergén. Nem szabad 3 éves kor elõtt adni, és olyan termékeket sem ami nyomokban mogyorót tartalmazhat. Ha szoptatsz inkább kerüld te is.
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdem, mert tegnap ettem és ma 2-3 kis piros pötty van a babám arcán...
Ha allergiás pöttyök lennének, akkor több pötyi lenne a babádon. És valószínûleg az egész testén és viszketne is. Tudom, mert a húgom sok mindenre volt allergiás kiskorában. Azok a pötyik lehetnek bármitõl, belekapott az arcába stb. utolsó válaszoló

Ha én itt magyarországon mogyorót termelnék azt meg venné tőlem valaki? Van erre kereslet? A nagybani piacokon megjelenhetek mogyoróval?

Legjobb válasz: Megjelenhetsz, de nem nagyon fognak venni belõle. Mi is max mutatóban hozunk ilyesmit. Sajnálom, de nincs igény rá... :(

Megjelenhetsz, de nem nagyon fognak venni belõle. Mi is max mutatóban hozunk ilyesmit. Sajnálom, de nincs igény rá... :(
A kérdező hozzászólása: Vagyis kerüljem a piacokat? Csak vesz már valaki belföldön elsõ osztályú mogyorót?
Minden az ártól függ. De 500 ft felett nem igen fognak mogyorót venni az emberek. Mondom, mi is szoktunk hozni egy 5 kg-t a választék kedvéért, de az is csak alig fogy el.
A kérdező hozzászólása: Most már a dió mozgatja a a fantáziámat csak az a helyzet , nem biztos hogy jo lessz neki a talaj :-( lehet hogy túl kötött hozzá. De viszont a szomszédjában meg meggyes is van szal lehet hogy mégis fene tudja :-)
Megjelent a "diófúró darázs"....szóval ezt is benézted. A meggy meg, ott van neki a monilia:D
Mindkettõ ellen lehet védekezni. A monília lényegében minden gyümölcsfa ellensége.


Adhatok mogyorót a hörcsögömnek? Mert én nagyon szeretem és neki is meg kellene kóstolnia ha lehet!

Legjobb válasz: Meg arra is vigyázz, hogy nagy mértékben hizlal. Amúgy persze, hogy adhatsz :)

Meg arra is vigyázz, hogy nagy mértékben hizlal. Amúgy persze, hogy adhatsz :)
Persze, hogy adhatsz. Nagyon szeretik! :) De vigyázz, nehogy sósat adj neki..Csak is sótlan mogyorót kaphatnak. :)
Igen! Semmi baja nem lesz tõle, csak arra vigyázz (ahogy az elõzõ kommentelõ is írta), hogy ne legyen sós. Valamint kaphatnak diót is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a sok választ tényleg nagyon hasznosak!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!