Találatok a következő kifejezésre: Ha én le a táppénzes papirt (2 db)

Ha beteg lettem, orvosnál kaptam táppénzes papírt, de a munkáltató úgy jelentett le, mintha dolgoztam volna (jelenléti ív) és nem adtam le a táppénzes papírt, akkor a munkáltatónak kiderülhet valahogy, hogy én amúgy táppénzre jogosult lettem volna?

Legjobb válasz: A rendszerben is benne szokott ez lenni. De sokan csinálják azt hogy betegen elmennek orvoshoz és nem kérnek táppénzt hanem vagy vesznek ki szabit vagy fizetés nélkülire mennek. Nagyobb cégeknél gyáraknál alapbért szoktak kapni. Ez így kissé bonyolult de ha van táppénzes papír akkor az alapján kell pénzt kapnod és akkor ha a munkáltató rendes bért fizet akkor a különbözetet vagy utalja vagy megoldja másképp. De táppénz alatt nem szabad dolgoznod még papíron sem, mert ez kiderülhet a rendszerbõl, ha csak a munkáltató nem úgy oldja meg hogy feketén számolja el és kp-ban vagy különbözetként jutalom néven kapod meg azt a pénzt.

A rendszerben is benne szokott ez lenni. De sokan csinálják azt hogy betegen elmennek orvoshoz és nem kérnek táppénzt hanem vagy vesznek ki szabit vagy fizetés nélkülire mennek. Nagyobb cégeknél gyáraknál alapbért szoktak kapni. Ez így kissé bonyolult de ha van táppénzes papír akkor az alapján kell pénzt kapnod és akkor ha a munkáltató rendes bért fizet akkor a különbözetet vagy utalja vagy megoldja másképp. De táppénz alatt nem szabad dolgoznod még papíron sem, mert ez kiderülhet a rendszerbõl, ha csak a munkáltató nem úgy oldja meg hogy feketén számolja el és kp-ban vagy különbözetként jutalom néven kapod meg azt a pénzt.
A kérdező hozzászólása: Értem, de milyen rendszerbõl derülhet az ki, hogy valakinek a kezébe nyomtak egy táppénzes papírt, amit aztán nem használt fel úgymond. Az OEP küld valamilyen tájékoztatást a munkáltatónak, hogy x és y most hivatalosan táppénzen van?

Ha én adom le a táppénzes papirt mennyit kell majd várnom?

elvileg hétfön megyek dokihoz hogy vegyen fel táppénzre.én adnám le a táppénzes papirt mert közel lakok a tb-hez..mennyi idö amig az elsöt folyositják?nektek mennyi volt?

Legjobb válasz: szia! az elsõ az SOK!! Én nov 6tól voltam ill vagyok táppénzen és az alsõ összeget január 23.án kaptam. DE elsõnek nem a tbhez kell vinni hanem a munkáltatónak az elsõ három hetit. Ha most fognak táppénzre venni akkor majd csak hétfõhöz három hétre kapod meg az elsõ adagot, akkor továbbítod a munkáltatónak és majd õ fogja vinni a tbnek, ha már nem a munkáltatónak kell küldeni utána már gyorsabb. Tehát én már a tbnek elküldöm postán és következõ héten már kapom is a pénzt, kb. ha hét elején feladom akkor köv. hét második felén kapok pénzt. Szóval sajna ez nem olyan egyszerû mint gondolod. Sok sikert! Boldog babavárást! 31 hetes kismama

szia! az elsõ az SOK!! Én nov 6tól voltam ill vagyok táppénzen és az alsõ összeget január 23.án kaptam. DE elsõnek nem a tbhez kell vinni hanem a munkáltatónak az elsõ három hetit. Ha most fognak táppénzre venni akkor majd csak hétfõhöz három hétre kapod meg az elsõ adagot, akkor továbbítod a munkáltatónak és majd õ fogja vinni a tbnek, ha már nem a munkáltatónak kell küldeni utána már gyorsabb. Tehát én már a tbnek elküldöm postán és következõ héten már kapom is a pénzt, kb. ha hét elején feladom akkor köv. hét második felén kapok pénzt. Szóval sajna ez nem olyan egyszerû mint gondolod. Sok sikert! Boldog babavárást! 31 hetes kismama
Az elsõ táppénzre egy jó hónapot lehet számolni, onnan, hogy elküldted a papírt. Annál hamarabb nem küldik ki az elsõt.
Szia! Beszélj a munkahelyeddel, mert vannak cégek, amik maguk intézik (vmi TB kifizetõhelynek vagy minek hívják õket), nem az OEP-hez viszik, és akkor mindig idõben kapod a pénzt, azaz jobban jársz, ha nekik adod le a a papírt, még ha közel van is a TB.
FIGYELJ ÉN , MÁRCIUS 1-ÓTA VAGYOK TÁPPÉNZEN. 2 HETENTE JÁROK A TÁPPÉZES PAPÍRÉRT ÉS ÉN MINDIG IDÕBEN LEADOM A MUNKAHELYRE ÉS ÍGY UGYANUGY MEGKAPOM, MINT A FIZUMAT KAPNÁM KB ELSEJE ÉS ÖTÖDIKE KÖZT!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!