Találatok a következő kifejezésre: Ha én iker vagyok, (2 db)

Ha én iker vagyok, tényleg nagy az esélyem, hogy a második terhességem ikerterhesség lesz?

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy a genetikai dolgok, mint az ikerterhességre való hajlam is, másodágon öröklõdik. Azaz a Te lányodnak lesz majd esélye az ikerterhességre.

én úgy tudom, hogy a genetikai dolgok, mint az ikerterhességre való hajlam is, másodágon öröklõdik. Azaz a Te lányodnak lesz majd esélye az ikerterhességre.
Ez nem olyan egyszerü. Ha pl. egypetéjü iker vagy, akkor a csak a véletlen müve volt, nem öröklödik, azaz nem nagyobb az esélyed ikreket szülni. Ha kétpetéjü iker vagy, akkor öröklödik és nagyobb is az esélyed kétpetéjü ikreket szülni. Az mindegy, hogy a párod családjában voltak-e ikrek. A következö generációban, azaz a gyermeked esetén már számítani fog neki, hogy az apai oldalon is voltak-e kétpetéjü ikrek, azaz az apa oldala tényleg ugrik egy generációt. De az anya oldala nem ugrik.
Mindez azért van így mert a férfiak is hordozzák a hajlamot, de ugye nem nekik érik meg a petesejtjük, viszont továbbörökitik. igy ha neki lánya lesz, esélyesebb lesz az ikerterhesség, fiúgyermek esetén pedig tovább ugrik még egy egy generációt, illetve mig lány nem születik.

Ha én kétpetéjű iker vagyok, mekkora ez esélye, hogy ikreim lesznek?

Meg tudna valaki mondani nekem hogyha en iker vagyok( van egy fiu ikertesom), 2 peteju, akkor mekkora az eselyem ha babat szeretnek, hogy ikreim lesznek? Amugy nem zavarna...de jo lenne tudni :-)

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy inkább a nagyszülõi ágról száll vissza az iker szülés,tehát a anyukád volt iker van nagyobb esélye a te babádnak ikernek lenni. Nálam is van a családban 2 ikerpár, nekem is ikreket jósoltak. Így 6 hetesen még nem derült ki, de a terheskönyvbe felveszik a családban való ikerszülést.

Én úgy tudom, hogy inkább a nagyszülõi ágról száll vissza az iker szülés, tehát a anyukád volt iker van nagyobb esélye a te babádnak ikernek lenni. Nálam is van a családban 2 ikerpár, nekem is ikreket jósoltak. Így 6 hetesen még nem derült ki, de a terheskönyvbe felveszik a családban való ikerszülést.
A kétpetéjû ikerszülés leginkább nõi ágon öröklõdik, egyszerûen azért, mert az okozza, hogy egyszerre két pete érik és termékenyül meg. Ha a családból örökölted a hajlamot, hogy két pete érjen egyszerre, akkor jókora esélyed van rá. De ez csak utólag fog kiderülni :)
50-50% Anyai ágon örökölhetõ, de nem minden esetben lesz ikernek iker gyermeke.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!