Találatok a következő kifejezésre: Ha én hetes (185 db)

Rossz anya vagyok, ha én leteszem 7 hetes babámat az ágyába, hogy aludjon el magától?

Szokott sírni, de belealszik. Ja és nem keservesen sír, csak olyan figyeljetek ide. De ha foglalkoznék vele akkor nem aludna el, csak ny?gösködne. Így kb 3 hete egyedül alszik el mindig. Van mikor sirdogál van mikor nem. És mér sírrva ébred mindig(3-4 óra alvás után)?

Legjobb válasz: Az én kisfiam születése óta magától alszik el,csak így tud elaludni.Kézben se nagyon szeret lenni,nincs rászoktatva.Azért sír inkább,hogy rakjuk le mert aludni akar.Ha nyûgös napközben belerakom a hordozóba és már vigyorog is. Szerintem ez így jó!!! 11 hetes.

Az én kisfiam születése óta magától alszik el, csak így tud elaludni.Kézben se nagyon szeret lenni, nincs rászoktatva.Azért sír inkább, hogy rakjuk le mert aludni akar.Ha nyûgös napközben belerakom a hordozóba és már vigyorog is. Szerintem ez így jó!!! 11 hetes.
Csatlakozom az elottem szólóhoz. Az én fiam /5hónapos/ szuletésétol kezdve maga alszik el éjjel is nappal is. Az elsonél elrontottam, mert mindig mellette voltam, míg el nem aludt, késobb már ringatni kellett. Most 4 éves, és csak úgy alszik el, ha mellé fekszem. Biztos vagyok benne, hogy most csinálom jól.
Én is így csinálom. És ettõl miért lennénk rossz anyák? Hiszen nem alszanak el kézben, tehát akkor tennél rosszat, ha nem tennéd le, mert egy idõ után túlpörög, és nem tud elaludni. Hidd el, az sokkal rosszabb mindkettõtöknek. (És én így rontottam el az elsõt...) A sírva ébredés valószínûleg azért van, mert a pocija ébreszti. Nálunk legalábbis így volt.
Dehogy vagy ettõl rossz anya. Sokkal jobbat teszel vele, minthogy kézben altatod el... bár ezt sokan nem hiszik el. Így késõbb is önállóan fog majd tudni aludni, nem kell mindig a sarkában lenned. Valószínû azért sír ébredés után, mert vagy éhes vagy peluscserére vágyik.
Nagyon is jó anya vagy. Én is ezt csinálom mert szeretnék következetes szülõ lenni. Ettõl még nem vagyunk rosz anyák. És örömmel tölt el, hogy nem vagyok egyedül aki így neveli a babáját, mert én itt folyton csak azt olvasom, hogy nem szabad hagyni sírni a gyereket stb. Én is hagyom sírni mert hiába kicsik a babák, már most nagyon is tudatosak. Az én kislányom már hét hetesen bepróbálkozott, hogy meddig mehet el nálam. Mi a határ? Ezt vagy az elején tudatosítani kell bennük, vagy elrontjuk õket végképp és a fejünkre nõnek. Nem lesz egy szabad másodpercünk sem. Természetesen meg kell és meg is lehet különböztetni a sírásait. Én max. 15 percig hagyom sírni aztán kiveszem, megnyugtatom és visszateszem. Nagyon jó kisbabám van és büszke vagyok rá. De én már megkaptam az ismerõsöktõl, hogy szívtelen anya vagyok csak mert nem rohangálok be kétpercenként és nem veszem ki folyton az ágyából, de hidd el nem érdekel mások véleménye, mert ez az én gyermekem, és én döntöm el hogy neki mi a jó. Tehát nagyon is jó anya vagy. Csak így tovább! T.
szia!Nagyon jól csinálod, hogy magától alszik el a babád!Ha rendszert csinálz belõle nem lesz gondod a ringatással, mert nagyon sok baba így alszik el és annyira megtudják szokni az anyuka azt vaszi észre, hogy a gyerek 1, 5éves és még mindig ringtni kell az alváshoz.Ne legyen bûntudatod mert így helyes.Az éjségérzet miatt kell fel sírva!
Csak így tovább! Én is most próbálom leszoktatni arról, hogy állandóan kézben érezze jól magát! A délelõttöt már elég jól bírjuk fekszünk, nézelõdünk, cuclizunk, de déltõl még vannak problémák. Kitartok, mert szerintem is ez a jó út. 8 hetes kislány anyukája.
En is igy fogok tenni, szerintem ez a normalis. Ha nem tudna megnyugodni, simi, gugyoges, de nem fogom kivenni felkapni, de ott leszek mellette amikor csak kell.

Normális az ha 1 hetes babámat ha fel veszi valaki vagy felébresztik egyből nagyon ideges leszek. Ugy gondolom kb.4 hetes koráig hagyják békén csak a férjem és én foglalkozzunk vele. Először minket ismerjen meg. Rosszul gondolom?

Ráadásul a család olyanokkal érvel ha felkeltik h nem kell mindíg aludnia stb. Eddig nyugodt baba de ha felébresztik nyügös.Meg amúgy is még 1 hetes és úgy kezelik mintha már jóval id?sebb lenne.

Legjobb válasz: Ha ébren van és felveszik, szerintem nem baj ( csak ne legyen beteg, aki babázik)A felébresztést én finoman elhárítanám, nem engedném. Azért alszik, mert szüksége van rá, közben fejlõdik.

Ha ébren van és felveszik, szerintem nem baj ( csak ne legyen beteg, aki babázik)A felébresztést én finoman elhárítanám, nem engedném. Azért alszik, mert szüksége van rá, közben fejlõdik.
SZia! Hogy felébresztik azt egyáltalán nem szabad engedni. Viszont azt nem értem, hogy más miért nem foghatná meg ha ébren van. Fõleg a nagyszülõk. Nekem 2 gyermekem van, de eszembe se jutott soha, hogy más nem foghajta meg a babát.
Naná, hogy ne ébressze fel senki sem! Sõt, ha síri csendben akarod altatni, ahhoz sincs senkinek semmi köze. Persze nem jó, csak példának írtam. Hozzánk eleve 6 hétig nem jött senki, csak a két nagymama. Mindenkit megkértünk erre, nem volt sértõdés.
HÁT ELÉGGÉ TAPINTATLAN CSALÁDOD VAN AZ BIZTOS.MIHAMARABB ÁLLJ A SARKADRA ÉS MONDD MEG NEKIK A MAGADÉT, HOGY NEKED MIK AZ ELVÁRÁSAID ÉS, HOGY TE VAGY AZ ANNYJA A BABÁNAK ÉS TE TUDOD MIKOR MENNYI ALVÁSRA VAN SZÜKSÉGE ÉS HOGY EGY ILYEN PICI BABÁT EGYÁLTALÁN NEM SZOKTÁK KÉZBE VENNI A SZÜLEIN KÍVÛL MÉG EGY JÓ DARABIG.NE FÉLJ MEGMONDANI MERT RÁ FOGSZ MENNI AGYILAG AZ MEG PONT MOST NEM KÉNE HISZEN A PICINEK EGY NYUGODT KÖRNYEZETRE ÉS ANYÁRA VAN SZÜKSÉGE NEM PEDIG EGY IDEGES SZÜLÕRE.
A kérdező hozzászólása: Azt nem írtam, hogy akkor veszik fel amikor alszik.Hiába szólok, h ne ébresszék fel egybõl irány a kiságy és már veszik is ki.Amikor alszik akkor viszont nem kell"síri csendben" lenni csak amíg elalszik utána nincs gond, de örüljön neki az akinek a babája nagy zajban elalszik.
Szia!Nekem hihetelenül idegesítõ lenne, ha felkeltenék a gyerekem, még ha rokonról van szó, akkor is leosztanám.Gondoljanak bele: nekik hogy esne, hogyha felébresztenék õket?Az én családomban az a szokás, hogy 6-8 hetes korig nem is megyünk látogatóba, mert annyi idõ kell, hogy erõsödjön a pici.Bár én még csak 15hetes kismami, de nekem ez a véleményem. És hál'istennek be is tartják a rokonok ezt a szokást.Ne engedd, mert utána nem a rokonod nem fog bírni vele, hanem te.Nem kell az elsõ kis nyögdécselésnél felkapni.Fõleg nem akkor, mikor alszik. A rokon ahazamegy, te meg ott maradsz a nyûgös, síró babával. Mondd meg a véleményed, a te gyereked, nem az övéké.Te neveled.Teneked kell megvédened a saját gyerekedet.
Nálunk a férjem családja csinálta ezt. Egyszer eltûrtem, bementek a szobába ahol a kislányom aludt, aztán persze, hogy felébredt, már vették is ki az ágyból. Na, ez volt az utolsó..., csak akkor nem akartam veszekedni, mégis a férjem rokonai, megvártam, amíg hazamennek és leültem a párommal megbeszélni, hogy ezt én nem akarom, beszéljen velük. Legközelebb, amikor jöttek becsuktuk a szobaajtót és a párom megkérte õket, hogy a konyhában üljenek le, mert alszik a pici. Anyósom persze be akart kukkantani, hogy megzézze a babát, de nem engedtük, mondván, hogy felébred az ajtónyitásra, hagyják pihenni. Vette a lapot és késõbb mindig megkérdezte, hogy fent van-e, megnézheti, megfoghatja...

Ha majd jön az influenzás időszak mit tehetek hogy a pár hetes csecsemőmet megvédjem a vírustól? Ha én beteg leszek ő elkaphattya? üdv egy 5 hetes picur anyukája

Legjobb válasz: Ha szoptatod, akkor van védve a legjobban. Ha te beteg vagy, és szoptatsz, akkor õ csak az ellenyagot kapja meg, nem lesz beteg. Amúgy nem tudod burokban tartani, õ is ugyanúgy elkapatja, mint bárki más. Nem kell félni tõle, hamar átmegy rajtuk:-)

Ha szoptatod, akkor van védve a legjobban. Ha te beteg vagy, és szoptatsz, akkor õ csak az ellenyagot kapja meg, nem lesz beteg. Amúgy nem tudod burokban tartani, õ is ugyanúgy elkapatja, mint bárki más. Nem kell félni tõle, hamar átmegy rajtuk:-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
Így igaz, az anyatejen keresztül a pici megkapja az ellenanyagokat, de azért nem tanácsos beteg embert a közelébe engedni. Ha te megfázol, vagy influenzás leszel, tegyél az arcodra maszkot. Én a patikában szoktam venni.
A maszk mindenképpen jó ötlet, mert bár nem írod, de mindenkinek egyértelmû a szoptatás. Sajnos vannak akik nem tudnak szoptatni, így a baba nem szívja magába az anyatejjel az ellenanyagot. Ez sajnos nálunk is így volt, de megfelelõ körültekintéssel a baba nem lesz beteg.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszike hát igen naon vigyázunk rá!! Már 2x voltunk hosszu sétán!!


Ha 32 hetesen már nagyon mélyen van a picurkám akkor lehet hogy hamarabb is jön, vagy ennek nincs jelentősége ebből a szempontból?

olyan mélyen, hogy a kis fejecskéjét már nem is tudták lemérni...

Legjobb válasz: Olyan mélyen nem lehet, hogy ne tudják lemérni! Akkor már szülnél! Nekem 33. héten szállt le a pocak, baba feje beilleszkedett, már a nyákdugóm is elment, de le tudja a dokim mérni a fejét!!! Az hogy hamarabb jön-e, hát azzal engem is ijesztgettek, hogy max 2 hetet adnak, de az a 2 hét már lejárt, és még egyben vagyunk:) 36 hetes kismama

Olyan mélyen nem lehet, hogy ne tudják lemérni! Akkor már szülnél! Nekem 33. héten szállt le a pocak, baba feje beilleszkedett, már a nyákdugóm is elment, de le tudja a dokim mérni a fejét!!! Az hogy hamarabb jön-e, hát azzal engem is ijesztgettek, hogy max 2 hetet adnak, de az a 2 hét már lejárt, és még egyben vagyunk:) 36 hetes kismama
semmi baj, csak már beágyazódott fejjel a szülõcsatornába.Nekem is a 30-ik hét kürül történt meg.Ne aggódj, ez természetes... Minden jót!
Olyan nincs, hogy nem tudják lemérni!! Le lehet mérni, csak a dokid nem akart vele vacakolni. Ha elmennél másik orvoshoz, tuti le tudná mérni a babád fejét, és bármelyik testrészét...

Jogosan veszi igénybe a kislányom ugye a bölcsõdét, ha én most vagyok 6 hetes várandós és jövõ héten kezdjük a beszoktást, egy hete vagyok táppénzen, de a munkáltatóit már egy hónapja leadtam?

Úgy ítélem nagyon kell neki a kortárs közösség, én már kevés vagyok neki. A vizsgálatokra szeretnék nyugodtan eljárni, a gyereknek sem jó ha állandóan anyával jár a szülészhez.

Legjobb válasz: Én amikor beírattam kislányom, akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Augusztus közepén a szülõi értekezleten szóltam, hogy mivel otthon vagyok, nem muszáj , hogy menjen és szívesen átadom helyet annak akinek szüksége van rá! Én így éreztem korrektnek. Végülis jár, mert nem volt várólistás gyerek, sõt még most is van hely a bölcsiben. De ha lett volna olyan, akinek nagyobb szüksége lett volna bölcsibe, akkor szó nélkül átadtam volna a helyet.

Én amikor beírattam kislányom, akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Augusztus közepén a szülõi értekezleten szóltam, hogy mivel otthon vagyok, nem muszáj , hogy menjen és szívesen átadom helyet annak akinek szüksége van rá! Én így éreztem korrektnek. Végülis jár, mert nem volt várólistás gyerek, sõt még most is van hely a bölcsiben. De ha lett volna olyan, akinek nagyobb szüksége lett volna bölcsibe, akkor szó nélkül átadtam volna a helyet.
Attól függ, van-e hely a bölcsiben. Ha nincs, tehát így valakinek a gyerekét nem veszik be aki emiatt nem tud dolgozni, akkor nem jogosan.
Én februárra vagyok kiirva, igaz dolgozom, miota bolcsis a lányom. Ha megszületik a pici, akkor sem veszem ki a nagyot a bolcsibol. Nalunk annyi a kikötés, h 3kor elkell hozni a bolcsibol, aki otthon van. Igaz, nalunk mar a beratkozaskor tudtak, h terhes vaagyok. Elmondtam, de igy is felvettek, mivel jeleztem, hogy a semmire nem fogok otthon ulni tp-n. Persze más ha valakinek tenyleg szukseges otthon ulnie.
Jár, de nem azért, mert már leadtad a munkáltatóit, hanem azért mert veszélyeztetett terhes vagy (nyilván azért vagy táppénzen).

Miben alszik 3 hetes babátok? Ha én rövid badyt adok rá, kisgatyával, nem kevés? Szoba hőm.

Legjobb válasz: Hát az én férjem orvos, és bizony azt mondta, hogy melegben semmiképpen nem kell rájuk plusz réteg, csak az, amit magamon is elviselnék, több okból sem (kiütések, légzés, stb.), tehát az én 1 hónaposom rövid ujjú - rövid szárú pamut szerelésben alszik. Érdemes egyébként õt figyelni: ha fázik, márványos a keze, ha melege van, nyirkos a homloka, a nyaka...

Hát az én férjem orvos, és bizony azt mondta, hogy melegben semmiképpen nem kell rájuk plusz réteg, csak az, amit magamon is elviselnék, több okból sem (kiütések, légzés, stb.), tehát az én 1 hónaposom rövid ujjú - rövid szárú pamut szerelésben alszik. Érdemes egyébként õt figyelni: ha fázik, márványos a keze, ha melege van, nyirkos a homloka, a nyaka...
Hosszú ujjú body, talpas naci. Hajnalban felkelnék, és be is takarnám egy vékony pléddel.
Szerintem baba függõ...Az én lányom két és fél hetes, és rettentõ melege van már éjszakára a hosszú ujjú rugdalózó+rövidujjú body párosításban, így rövidujjú bodyval adtam rá most ujjatlan rugit. Az elõbbiben forró volt a gyerek egész éjjel, úgy, hogy csak egy vékony textillel volt betakarva. Nálunk mondjuk 26-27 fok van a szobában nyitott ablaknál hajnalban is.
Gyerek függõ. Utolsó ti merre laktok , hogy 26-27 fok van?
Én nagyon fázós vagyok, 26 fok van bent nálunk, hosszú pizsamá ám alszom, dunna paplannal. Na én annó a babát is hosszú pamut rugi ám altattam, nem plüss, hanem ami olyan pamut mint a body+ hálózsák. Még most is hogy nagyobb így alszik, mivel télen nyáron ilyen meleg van bent nálunk. Szerintem ez is megszokás kérdése, de ha melege van, akkor megizzad, azt észre veszed a babán, és ha fázik, azt is látod, mert akkor mint elõttem írták, látszik kezén lábán, olyan mintha az erek átlátszódnának.
de kevés, a lányom 7 hós és rövidujjú body van rajta hosszú lábfejes nacival.Neki még nem tökéletesen érett a hõszabályozása, ezért nem elegendõ.
2 hetes, én se tudom. Most meleg van, hajnalban meg hideg. Egy ujjatlan térdig érõ body, meg egy rövid ujjú póló van rajta. (Ez egy szett)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Õ is izzadós volt, mikor rövid badyt és hosszú, talpas rugit adtam rá. Most éjjel rövid badyt és nadrágot zoknit adtam rá, pelussal volt betakarva. Nem tudom össze függ e, de csak egyszer volt fent, hajnali 3-kor, akkor is szopizott és aludt tovább. :) Máskor 3 szor kel fel, 11-kor, 1 kor és 3kor! Meg reggel fél 8 kor! Nem volt márványos a keze. De figyelem ezek után ezt is jobban! És ha márványos, akkor hideg is?
Elsõ vagyok. Az enyém is 5 órát aludt egyben, amit még soha eddig. :o) Amúgy én azért is gondolom, hogy kevesebb ruha jobb, és inkább több takaró, ha kell, mert szopi közben meg annyira izzad. Ja és nálunk is 26 fok van. (a lepontozót üdvözlöm...)

Fájhat a hasa 3 hetes kisbabának ha én megiszok naponta 1-2 liter tejet?

Lehet inni h?tött üdít?t,ásványvizet?És milyen gyümölcsöt ehetek meg?Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy csak minimális tejcit lehet inni, nehogy allergiát kapjon a kicsi.Inkább egyél dinnyét, õszibarackot,ezekbõl szörpit, meg almalét, sárgarépalét, meggylevet,buborékmentes ásványvizet. Kerüld: a sárgabarackot, körtét, cseresznyét, szedert, málnát, epert, narancsot és ezekbõl a szörpit.Tudom ez így nagyon durva, de megéri elkerülni õket. Én 2 hónapig szinte almakompóton, õszibarackon, pérolt szalonnán,meg sárgarépalén éltem. a babák sem egyformák. Ha eszel valami gyanúsat, edd délelõtt, mert akkor délután lesz a zenebona nem éjszaka :)Boldog babázást!

Én úgy tudom, hogy csak minimális tejcit lehet inni, nehogy allergiát kapjon a kicsi.Inkább egyél dinnyét, õszibarackot, ezekbõl szörpit, meg almalét, sárgarépalét, meggylevet, buborékmentes ásványvizet. Kerüld: a sárgabarackot, körtét, cseresznyét, szedert, málnát, epert, narancsot és ezekbõl a szörpit.Tudom ez így nagyon durva, de megéri elkerülni õket. Én 2 hónapig szinte almakompóton, õszibarackon, pérolt szalonnán, meg sárgarépalén éltem. a babák sem egyformák. Ha eszel valami gyanúsat, edd délelõtt, mert akkor délután lesz a zenebona nem éjszaka :) Boldog babázást!
Szerintem nyugodtan ihatod hidegen, ha úgy esik jól. Persze ne jegesen, mert megfájdulhat a torkod. De én nem értem, szerintem néhányan eltúlozzák ezt a dolgot. Arról beszélnek hogy étkezz egészségessen de ne egyél semmit csak krumplit meg rizst meg tésztát. Hol itt az egészség? Az is lehet hogy a babád alapból hasfájós, és tök mindegy hogy mit eszel neki sajnos akkor is fáj. Most nem azt mondom, hogy szándékosan egyél puffasztó dolgokat. Csak azt hogy ha már nem eszel semmit és nem is iszol olyat amitõl fájhat neki akkor elõfordulhat ez is. Sajna vannak ilyen babucik. De kinövik türelem.
Ha esetleg a kaja változtatás sem segít a dm-ben lehet venni cseresznyemag párnát amit kicsit fel kell melegíteni, ez állítólag segít nekik egy kicsit.Enyhíti a hasfájásukat.800ft amúgy, még én sem próbáltam mert a pocimban van, de ennyit megér, hogy nyugodt legyek..39hetes kismama
Fél liternél többet ne igyál tejet egy nap, mert laktóz alaergiát okozhat a kicsinél!!!!NEkem a gyerekorvos és a védõnõ is elmondta.
A kérdező hozzászólása: De azt nem értem ha valaki szoptat miért nem ihat hideget, vagy eztis csak valaki kitalálta?
Még azt elfelejtettem, hogy azért a legjobb a mentes ásványvíz. A hidegre meg vigyázz nehogy leforrázd a torkod.
Én rengeteg tejet tejterméket ettem az elsõ hónapokban, pöttyösödött is a Csöppöm rendesen. de a pocija nem fájt. Azt javaslom azt idd és edd amit te megkívánsz, de csak mértékkel. Akkor nem lesz semmi baj. De elméletileg nem szabad sok tejet tejterméket enni, meg puffasztó ételeket pl:káposzta borsó kukorica, nekem még az õszibarackot is tiltották. De én ettem mindent amit megkívántam és soha nem voltunk hasfájósak!!!
A kérdező hozzászólása: Én is kipróbáltam egy nap hogy ettem ittam mindent, de szegény kicsikém nagyon szenvedett tõle, egész éjjel nem aludt meg tornáztattam, annyirra sírt hogy énis vele sírtam.Nekem a barátnõm is szoptat 1 hónapos a babája, és szintén mindent eszik, még töltött káposztát is, és a kicsi alszik neki, semmi baja.Hát ma már nemtudom kihagyni a napi tejadagomat, de holnaptól nemiszok inkább, megpróbálom.Én babavizet iszok, nemigen szeretem de a kicsiért mindent.Van egy 5 éves kisfiam, szintén nagyon hasfájós volt, de sajnos már nem emlékszem hogy akkor mit ettem hogy job legyen neki, azért kérdeztem, és köszönöm a válaszokat!!!!
5 hónapja szoptatok és minden eszem, iszom, kévéve a mérgeket, de azokat amúgyis kerülöm.
Nekem a szülészdoki mondta, hogy ne igyak rostosat, csak mentes vizet, vagy teát. Ezt teszem. Enni én sem eszem semmi gyümit, a kajszitól fájt a hasa, a baracktól fájt a hasa, szóval inkább nem erõltetem. Hüvelyest sem lehet, így fõzeléket sem, és kbetüseket sem lehet. Így én is krumplin, rizsen és tésztán élek, ami nem túl egészséges, de ez van. ( a székletem már érzi...) Joghurtot szoktam enni, meg fagyit, ezzel pótolom kicsit a gyümihiányom. Tejet max fél litert lehet inni egy nap, így azt javaslom, ezzel hagyjál fel. De én már azt sem iszom, mert mást tényleg nem eszek, és fáj a pici hasa, lehet a tejtõl. Maradok a dinnyénél, az már tényleg csak víz, azzal csak nem csinálok bajt... De kinek mi válik be, igazán ki kell tapasztalni. Én már látatm anyát, aki szénsavas üdítõn élt, és semmi baja nem volt a picinek...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, én azt hittem ha sok tejet isszom azzal jót csinálok.Pár napja olyan dolgokat eszek amitõl nem szabadott volna neki fájni a hasának, csak sok tejet ittam.Nagyon vigyázok mindenre mit eszek iszok.Tegnap sok dinnyét ettem, már gondoltam arra is lehet attól fájt neki estére annyirra a hasa.Buborékmentesvizet is sajnos csak hûtve tudom meginni, de azt halottam azt sem szabad, csak szobahõmérsékleten fogyasztanni.Azt halottam hogy gyümölcsleveket sem lehet fogyasztanni.De bevallom almalevet néha meginnám.
Az elõzõ vagyok, tejet meg napi félliternél többet ne igyál.
Szénsavasat, alkoholt NE igyál.Málna szörpit ihatsz, de csak a Piroskát, mert az tartósítószer mentes. Meg a bodza is jó. Gyümölcsben pedig hámozott õszibarackot, hámozott almát, dinnyét ehetsz.Én almafüggõ lettem, és ezerrel iszom a szmentes ásv.vizet.Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, igazán sokat segítetettek.

13 hetes pocis vagyok. Állítólag magas vérnyomásom van ha orvos méri és ha 24 órás vérnyomásmérő. Ha én itthon akkor teljes normális. Nektek mennyi gyógyszert irtak fel? Nekem 5ször 500mg-ot irtak.

Ha felét veszem be a kiírtnak akkor is úgy lemegy hogy járni nembirok és ébren lenni sem.Ha nem veszem be akkor érzemjól magam.

Legjobb válasz: Szia! Én mindkét terhességgel magas vérnyomásos voltam, kezdettõl fogva Dopegytet kellett szednem. Elsõvel toxémiás is lettem,és koraszülés lett, másodikkal állítólag egy hét választott el a toxémiától. Elõször 3x1, majd 3x2, végül 4x2 dopegytet kellett szednem, utóbbi azt jelenti, hogy éjjel háromkor is fel kellett kelnem miatta. Itthon mérve nekem is normális volt, kivéve a végefelé. És úgy emlékszem, hogy 250mg-os Dopegytet kellett szednem. Amit te szedsz, mármint, ha Dopegytbõl szeded, az rengetegnek tûnik! Bármilyen kérdésed van ezzel a témával kapcsolatban írj, úgy érzem lassan le is doktorálhatnék sajnos belõle:(

Szia! Én mindkét terhességgel magas vérnyomásos voltam, kezdettõl fogva Dopegytet kellett szednem. Elsõvel toxémiás is lettem, és koraszülés lett, másodikkal állítólag egy hét választott el a toxémiától. Elõször 3x1, majd 3x2, végül 4x2 dopegytet kellett szednem, utóbbi azt jelenti, hogy éjjel háromkor is fel kellett kelnem miatta. Itthon mérve nekem is normális volt, kivéve a végefelé. És úgy emlékszem, hogy 250mg-os Dopegytet kellett szednem. Amit te szedsz, mármint, ha Dopegytbõl szeded, az rengetegnek tûnik! Bármilyen kérdésed van ezzel a témával kapcsolatban írj, úgy érzem lassan le is doktorálhatnék sajnos belõle:(

Ha en iszonyuan gorcsolok meg az oldalamnal is a puffadas miatt a babana ebbol erez vmit? 16 hetes vagyok meg nem mozog, elsot ilyenkor mar ereztem? Lehet baja h en egesznap gorcsolok?

A masik: nektek volt olyan folyasotok mintha viz lenne csak picit ragacsos, es eleg nagy adatokban? Mintha becsorgott volna???

Legjobb válasz: Ez a víz dolog most kezdõdött?? A görcsölés egyáltalán nem jó, szóval én nem ijesztgetni szeretnélek, de azonnal bemennék ügyeletre. Egyébként a baba mozog már jópár hete, csak még nem érzed.

Ez a víz dolog most kezdõdött?? A görcsölés egyáltalán nem jó, szóval én nem ijesztgetni szeretnélek, de azonnal bemennék ügyeletre. Egyébként a baba mozog már jópár hete, csak még nem érzed.

Milyen érzés, ha csuklik a baba? Baj, ha én nem érzem? 23 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Én is aggódtam, még csak mostanában éreztem elõször, a 33 hétben. Kis ritmikus rángásokat éreztem..

Én is aggódtam, még csak mostanában éreztem elõször, a 33 hétben. Kis ritmikus rángásokat éreztem..
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor az ilyenekre fogok figyelni. :)
Én a 24.héten azt hittem az, de aztán rájöttem hogy mégse.:) Most a hét elején a 28.hétben éreztem kb fél percig folyamatosan kis ütemes "rángásokat". Elõször nagyon megijedtem mi ez, de aztán tudtam hogy na akkor ez már a várva várt csuklása lesz.:) Azóta már 2x is éreztem, nagyon ari, csak sajnálom hogy nem tudok rajta "segíteni", biztos nem egy kellemes érzése nekik se, ahogyan nekünk se ha csuklik, de legalább már próbálgatja magát a drága.:) SZóval nem baj ha még nem érzed. Én olyanról is tudok akir csak az utolsó 4 hétben érezte, de akkor nagyon!
En egy hete erzem, most 28 hetes vagyok, tudni fogod egybol hogy az, olyan mintha erosen dobogna a hasadban a szived es meg latszik is..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!