Találatok a következő kifejezésre: Ha én férjem nevét, és (7 db)

Ha én felveszem férjem nevét, és Kiss-Nagy Tamara leszek, és a lányom Kiss-Nagy Szidónia lesz, és ha felnő, hozzá megy egy Nagy-Kiss Tamáshoz, akkor az ő gyereküknek mi lesz a neve?

Gondolkodunk párommal, hogy íly módon vegyük fel a nevünk, de manapság egyre többen használják így. Le van az tisztázva, ha két ilyen gyereke összeházasodik, az ? gyereküknek mi lesz a neve? Mert hát a Kiss-Nagy-Nagy-Kiss Tódi elég hülyén néz ki...

Legjobb válasz: Amikor a gyereketek megházasodik majd, akkor eldönti, hogy õ felveszi-e a férje nevét vagy mit akar csinálni. Ez az õ dolguk lesz. Ezen agyalni, tök felesleges. Mellesleg hülyeség is... :P:P:P:P A gyerek pedig alapból az apa után kapja a nevét, ha a szülõk mást nem kérvényeznek.

Amikor a gyereketek megházasodik majd, akkor eldönti, hogy õ felveszi-e a férje nevét vagy mit akar csinálni. Ez az õ dolguk lesz. Ezen agyalni, tök felesleges. Mellesleg hülyeség is... :P:P:P:P A gyerek pedig alapból az apa után kapja a nevét, ha a szülõk mást nem kérvényeznek.
Rengeteg lehetõség van házasságkötsékor a névválasztásra, így a gyreked ha majd odakerül, bõven válogathat (ha pont egy hasonlóan "duplanevû" férfihoz megy feleségül akkor mondjuk felveheti az õ vezetéknevét). Amúgy valóban igaza van az elõttem szólónak: mivel a nõ veszi fel ilyanmódon általában a férfi nevét és a gyreketek az apa nevét kapja, így õ nem Kiss-Nagy lesz, hanem csak Kiss. Ha esetleg mégis õt is így keresztelnétek, akkor is kicsi arra az esély hogy pont egy olyan férfival kerüljön össze, aki nemcsak az apja nevét kapta, hanem mindkét szülõét.
Ilyen házasság kötés és névválasztás esetén a kérdezõnek van igaza a közös gyermek nevét illetõen. tehát a gyerek vezeték neve Kiss-Nagy lesz. De az õ házasság kötésénél már akadnak "gondok" amit szerintem õk fognak majd megoldani, hiszen értelmesen végig gondolják, hogy milyen neve lesz így vagy úgy az utódaiknak stb... De valóban ezeket a kötõjeles dolgokat én sem tudom még egy generálció múlva elképzelni...

Ha a férjemmel elválunk és lemond az én javamra mindenről és az én nevemen van a lakás de önkormányzati elvehetik tőlem?

a férjem csak társbérl?.2gyermekünk van de jobb lenne külön neki is nekem is.csak ez nagyon fontos,hogy ilyenkor mi van. ja és,hogy nincs munkahelyem mert 11 hónapos a kicsi lányom.

Legjobb válasz: Valószinû hogy nem raknak ki 2gyerekkel az utcára. Bár a mai kormány mindenre képes.

Valószinû hogy nem raknak ki 2gyerekkel az utcára. Bár a mai kormány mindenre képes.
Szerintem nem fogják elvenni a lakást tõled, hiszen a te neveden van. De érdemes lenne bemenned a polgármesteri hivatalba érdeklõdni.
Dehogy vehetik!A barátnõm is így volt(az õ nevére volt kiutalva az önkorm.lakás), elvált, és a mai napig megvan a lakás.
Mért vennék el egy 2 gyerekes anyúkától ha kiraknak ugyis az önkormányzathoz mennél segítségért hogy ajáljanak valami lakhatást.
Nem veszik el, sõt minálunk a férjem nevén volt a lakás és váláskor átírták az én nevemre.
Ki nem fognak rakni az önkormányzati lakásból. Viszont a férjed nem tud lemondani az önkormányzati lakásról a javadra, mert az sem nem az övé, sem nem a tiéd, csak bérlitek. Lakni biztosan lakhatsz benne továbbra is a gyerekekkel.

Olyan kérdésben szeretnék választ kapni, hogy mi van akkor ha a férjem nevén van több hitel (fedezet nélküli) is, nincs hozzájuk biztosítás. Halál eset esetén ez öröklődik? Ha igen, akkor ki örökli? Én, a gyerekünk vagy az anyósom?

Legjobb válasz: Anyós NEM örököl. Feleség, egyeneságú leszármazott (gyermek). Az örökségrõl le lehet mondani (hivatalosan), így a törlesztés sem örökölhetõ.

Anyós NEM örököl. Feleség, egyeneságú leszármazott (gyermek). Az örökségrõl le lehet mondani (hivatalosan), így a törlesztés sem örökölhetõ.
Így van: Te vagy a gyerekek. Az adósság öröklõdik DE csak az örökül hagyott vagyon értékéig! Vagyis ha több az adósság mint a vagyon akkor le lehet mondani a teljes örökségrõl. Ha kevesebb akkor értelem szerûen érdemes elfogadni adósságostul.
A házasság alatt felvett hitel közös, így ez nem öröklõdik, egyszerûen csak neked kell tovább fizetni.
A kérdező hozzászólása: Házasság elõtt felvett (fedezetlen)hitelrõl van szó! Férjem nevén nincs semmi! A lakásunk pedig az én házasság elõtt szerzett vagyonom. Ha csak és kizárólag hitelt öröklünk (én és a gyerek), vagyont nem, akkor jol értem azt, h arról lemondhatok?
Alapesetben te nem is örökölsz, mert nem vagy egyenesági leszármazott. A gyerekek örökölnek mindent. Az adósságot csak az örökség mértékéig lehet örökölni -pl van egy 10milliós értékû ingatlan meg 15 millió hitel: elviszik a házat és az 5 milliót nem kell kifizetni. Az örökséget vissza lehet utasítani. Kiskorú örökös esetén ehhez kell a Gyámhivatal beleegyezése.


Válás után igaz-e az, hogy ha a férjem nevén van egy hitel (amit a házasságunk alatt vett fel), és nem fizeti vissza (én nem szerepelek a hitelen mint adós, vagy adóstárs sem! ), akkor a felét rajtam fogják behajtani?

Mivel a házasságunk alatt vette fel!

Legjobb válasz: Igen, eleve nem tagadhatott volna te Téged a hitelfelvételnél. Ugyanis a bíróság szerint a felvett pénz is közös, házasságban, vagyis közösen lett elköltve, még ha ez nem is így történt. Ingatlanfedezetre vette fel?

Igen, eleve nem tagadhatott volna te Téged a hitelfelvételnél. Ugyanis a bíróság szerint a felvett pénz is közös, házasságban, vagyis közösen lett elköltve, még ha ez nem is így történt. Ingatlanfedezetre vette fel?

Ha a ferjemnek van resze a hazbol amit orokolt es azt az en nevemre akarja iratni. Megteheti anelkul hogy a testverek beleegyezese kellene?

szoval hogy erthetobb legyen,van 4 testver es egy nagy haz amiben lakunk a ferjemnek van resze benne mert a haz egyenlo reszre lett osztva a testverek kozott,es a ferjem az o reszet az en nevemre szeretne iratni,van ennek valamilyen akadalya?

Legjobb válasz: Az elsõ lépés a hagyatéki tárgyalás. Ebben jogerõsen eldõl a vagyon öröklése. Technikailag az "új tulajdonos" rögtön át is ruházhatja a tulajdonjogot. De az már nem hagyaték, hanem vétel, ajándék, stb. Az öröklésnek megvannak a szabályai, illetéktarifája. A többi vagyonátruházásnak is. Azon múlik, hogy mi éri meg.

Az elsõ lépés a hagyatéki tárgyalás. Ebben jogerõsen eldõl a vagyon öröklése. Technikailag az "új tulajdonos" rögtön át is ruházhatja a tulajdonjogot. De az már nem hagyaték, hanem vétel, ajándék, stb. Az öröklésnek megvannak a szabályai, illetéktarifája. A többi vagyonátruházásnak is. Azon múlik, hogy mi éri meg.
Házrész ajándékozáshoz nem kell semmiféle engedély csak illetéket kell fizetni a részért és a földhivatali bejegyzésért is mert a feleség nincs benn az öröklési sorban ebben az esetben.
Kedves kérdezõ! Adásvételkor a társtulajdonosoknak (jelen esetben a testvéreknek) elõvásárlási joguk van, vagyis a ingatlan-nyilvántartási átvezetéshez szükséges a nyilatkozatuk. Azonban ajándékozás, tartás jogcímen történõ szerzés esetén a fenti nyilatkozat nem kell. Földhivatali bejegyzéskor a jogi képviselet kötelezõ, vagyis magánokiratot ügyvéd készíti el és ellenjegyzi, esetleg közjegyzõ közokiratot készít, bõvebb felvilágosítõst õ adhat ez ügyben.

Ha a férjem is dr. és én is, akkor hogyan viselhetem a nevem?

Legjobb válasz: Sokféleképpen!(ha mind a ketten ledoktoráltatok akkor ezt illene tudni)Lehetsz : dr. Balog Béláné dr. Varga Rozál;dr.Baloghné dr.Varga Rozál;dr.Varga Rozál;dr.Baloghné dr.;...

Sokféleképpen!(ha mind a ketten ledoktoráltatok akkor ezt illene tudni)Lehetsz : dr. Balog Béláné dr. Varga Rozál;dr.Baloghné dr.Varga Rozál;dr.Varga Rozál;dr.Baloghné dr.;...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Bocs, de ezt sajnos nem tanították :)
Szia! Amikor mi bementünk az anyakönyvvezetõhöz, hogy szeretnénk összeházasodni, és már kitûztük a napot, akkor kinyomtatott 2 oldalt arról, hogy hogyan használhatjuk házasság után a nevünket. Lesz egy csomó variáció!
Nálunk egyszerûen csak rákérdezett, hogy hogyan szeretnénk, és maradtunk a hagyományos -né és a leánykori név verziónál.

Ha lakástakarékpénztári szerződést kötök 4 évre a magam, férjem, két kiskorú gyermekem, szüleim és férjem szülei nevére, hogyan érhetem el, hogy a majdan megvásárolni kívánt ház egyetlen tulajdonosa én legyek?

Másik: A gyerekek nevére kötött szerződésből jövő pénzt hogyan fogom tudni felhasználni? A LTP lejártakor is még kiskorúak lesznek a gyerekek.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy már nem probláma tavaly óta és lehetsz Te a tulajdonos. Gyerekeknél legalábbis biztosan. Ámde, mi olyan marha jó az LTP -ben? Csak akkor buli, ha lakáscélú kölcsönt akarsz vele betörleszteni.

Én úgy tudom, hogy már nem probláma tavaly óta és lehetsz Te a tulajdonos. Gyerekeknél legalábbis biztosan. Ámde, mi olyan marha jó az LTP -ben? Csak akkor buli, ha lakáscélú kölcsönt akarsz vele betörleszteni.
2011 jaunártól az az egyenesági rokon és házastárs is rád engedményezheti a szerzõdését, akinek nincs tulajdonrésze az ingatlanban. Viszont a férjed szülei csak akkor, ha a férjed is tulajdonos lesz, különben anyós/após szerzõdésérõl lemondhatsz... A kiskorú gyermek ltp-jét is fel lehet már használni gyámhatósági engedély nélkül.
Az elõttem szólóknak igazuk van, nekem is ilyen információim vannak ezzel kapcsolatban. Viszont én sem nagyon értem, hogy mi "tetszik" annyira az LTP-ben...? Van annál sokkal jobb megtakarítási módja is a lakásvételhez szükséges pénz elõteremtéséhez! Nekem egy ismerõsöm ajánlott egy pénzügyi tanácsadót, akivel át tudom beszélni, hogy mit s hogy szeretnék! Bár az elején kicsit szkeptikus voltam ezzel a "szolgáltatással" kapcsolatban, de most örülök, hogy beszéltem vele és sikerült jobb lehetõséget kínálnia az LTP-knél! Nyilván nem biztos, hogy neked is tudna jobbat ajánlani, mivel ahhoz beszélned kellene vele, hogy te hogy is gondolod a továbbiakat - mint ahogy én is tettem - , de utána kiderül, hogy neked is tud-e jobbat ezeknél. Szerintem nem veszíthetsz vele semmit, maximum 1-2 órát az idõdbõl! Ha gondolod megadom az elérhetõségeit.
A kérdező hozzászólása: Az LTP-ben annyi tetszik, hogy van egy tervünk, amit meg szeretnénk valósítani, konkrétan házvásárlás, ehhez pénz kell, sok pénz, és az LTP-nél az állam már jelentõs összeggel hozzájárul a cél eléréséhez.
A jelentõs mérték kissé túlzó. Arról van szó, hogy ad 30% -ot, de minden évben annak az egy évnek a 30% -át. Ha ezt kiszámolod, akkor az évek folyamán, összességében ez nem olyan nagyon komoly hozam, különösen, ha figyelembe veszed, hogy viszont a mellette járó sima betéti kamat igen gyengusz. De eddig még nincs nagy baj. Baj akkor van, ha nem tudod lakáscélra elkölteni a megtakarítást, mert akkor nem tudod felvenni az állami kedvezményt, vagy vissza kell fizetni, vagy várhatsz a nyolcadik év végéig, hogy ne kelljen visszafizetni és az úgy már nagyon rossz bolt. Rengeteg beragadt LTP áll ma Magyarországon.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy sokan azt hiszik, hogy a szerzõdéses összeget meg is kapják a lejárat után! Pedig, mint tudjuk, annak a fele hitelrész, amit elég sokan "elfelejtenek". A hitelrészt pedig csak lejáratkor veheted igénybe, ha egyáltalán van értelme ezt igénybe venned. Meg persze annak van egy törlesztõrészlete és egy futamideje is/ami azért elég "rövid"/, de a bank akkor is számol vele, mint meglévõ kiadás és ha még kell egy kis banki hitel felvétel is a lakás megvásárlásához, akkor nem biztos, hogy jó kezdés már meglévõ hitel(ek)lel újabb hitelhez folyamodni bármelyik banknál is/hacsak nincs kiemelkedõen magas jövedelmed/! Arról meg ne is beszéljünk -az elõttem szóló is megtette-, hogy ha netán bármi közbejönne menet közben, akkor az állami "rengeteg" támogatás tovaszáll, nem tudsz kiszállni a termékbõl, illetve nem is tudod úgy hosszabbítani, ahogy akarod...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!