Találatok a következő kifejezésre: Ha én a határozatlan idejű szerződésemet (3 db)

Ha én (munkavállaló) a határozatlan idejű szerződésemet felmondom (rendes felmondás), akkor van-e felmondási idő, vagy eljöhetek még aznap?

Legjobb válasz: Rendes felmondásnál 30 nap a felmondási idõ, ebben az idõszakban van ugyanis lehetõsége a munkáltatónak megtalálni az utódodat, neked pedig másik munkahelyet keresni. Azonnali hatállyal csak próbaidõ alatt lenne lehetõséged eljönni onnan.

Rendes felmondásnál 30 nap a felmondási idõ, ebben az idõszakban van ugyanis lehetõsége a munkáltatónak megtalálni az utódodat, neked pedig másik munkahelyet keresni. Azonnali hatállyal csak próbaidõ alatt lenne lehetõséged eljönni onnan.
Így van, ahogy az elõttem szóló mondja, két dologgal egészíteném ki: ha a munkáltatód esetleg beleegyezik abba, hogy ne töltsd le a felmondási idõd egy részét, akkor 30 napnál hamarabb is eljöhetsz, közös megegyezéssel. Azonnal minden bizonnyal nem fognak elengedni, csak legfejjebb eltekintenek mondjuk a felmondási idõ felétõl. A 30 nap pedig további napokkal növekszik attól függõen, hogy mióta vagy a cégnél. (azt hiszem 3, 5, 10 stb.. év után).
Attól függ, mi van amunkaszerzõdésedben? Ha benne van, hogy akárhány nap felmondási idõ, azt köteles vagy letölteni, hacsak a munkaadó nem enged el!
Elméletileg kaphatsz, ha jelenleg is fennáll a munkaviszonyod.
Nekem azt mondták, hogy a gyed nem számít önálló jövedelemnek, így csak a férjem jövedelmét veszik figyelembe és én csak adóstárs lehetek. Ez azt jelenti, hogy kevesebb a hitel összege amit kaphatunk. Ha egyedül vagy, akkor szerintem nem kaphatsz, ráadásul a minimálbér sem túl elõnyös. Azt is mondták, hogy a gyed nem az nén jövedelmem, hanem a baba ellátására kapom.

Ha határozatlan idejű szerződésem van és én mondok fel a cégnél van felmondási idő?

Legjobb válasz: Van. Ha a cég belemegy a közös megegyezésbe akkor nincs. http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=article&id=61799

Van. Ha a cég belemegy a közös megegyezésbe akkor nincs. http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=article&id=61799
igen, van. nézz bele a szerzõdésedbe. különben 30 nap.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!