Találatok a következő kifejezésre: Ha én a határozatlan (5 db)

Differenciálegyenletek megoldásánál pl használatos a határozatlan.
Jól látod. A gyakorlat szempontjából az esetek 95% -ban határozott integrálra van szükség. A határozatlant igazából azért tanítják elõbb, hogy minden alaptípussal tisztába légy. Aztán ezután jöhetnek a tartományok. Sõt vannak egyébként olyan függvények is, amelyeknek a határozatlan integrálját elemi úton lehetetlen kiszámítani, viszont a határozattat -megfelelõ átalakítások után- kiszámíthatjuk, bizonyos határok mellett. Ezenkívül sok esetben nem is érdekel senkit egy adott megoldás határozatlan alakja, hanem csak a konkrét végeredmény. Erre persze már programok vannak írva, ami automatikusan kiszámol olyanokat, ami manuálisan akár több tiz, száz oldal lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszookat, azt hittem én nem láttam csak ilyen értelemben az értelmét. diffegyenleteket pár hónap múlva lesznek nekem. Olyan nagyon bonyolultakkal még nem találkoztam, de hallottam hogy vann több mint 80 fajta integrál. eddigi legbonyolultabb az amikor egy vektormezõt kell leintegrálni egy felületre
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is a válaszod. Értem amit mondasz, mindösszesen arról volt szó hogy eddig csak deriváltunk és ott egyértelmû volt hogy mi a kapcsolat az eredeti függvény és a deriváltja/parciális deriváltja között, és ezt én nem láttam az integrálásnál az eredeti és a határozatlanja között. Én itt fizika szakon ezt "egyenlõre" nem használom semmi másra, minthogy kiszámolom azért, hogy megkapjam a határozott int eredményét.
Melyik egyetemen tanulsz? -én is fizikát hallgatok-
A kérdező hozzászólása: Elte. és te?
BME
Van kapcsolat, mégpedig elég szoros. A határozatlan integrál, mint függvény (más néven primitív függvény) az a függvény, amelynek a deriváltja az eredeti függvény. Itt persze differenciálhatósági kérdések is elõjönnek. Az egyetemen alapvetõen egyszerû függvények primitív függvényével, a megértéshez szükséges alkalmazásokban határozott integrálokkal, vagy integrálegyenletekkel találkozhatsz (fõleg fizikában), egyetemen kívül elsõsorban fizikusi területeken már gyakrabban integálfüggvényekkel.

Határozatlan idejû szerzõdésnél, ha én mondok fel mennyi a felmondási idõ? Szerzõdésben nincs benne!

Legjobb válasz: 30 nap. A felet a munkaltato elengedheti, de nem koteles.

30 nap. A felet a munkaltato elengedheti, de nem koteles.
Ahogy elsõ mondja. Illetve abban az esetben ha a munkaszerzõdés máshogy nem rendelkezik.

Ha én (munkavállaló) a határozatlan idejű szerződésemet felmondom (rendes felmondás), akkor van-e felmondási idő, vagy eljöhetek még aznap?

Legjobb válasz: Rendes felmondásnál 30 nap a felmondási idõ, ebben az idõszakban van ugyanis lehetõsége a munkáltatónak megtalálni az utódodat, neked pedig másik munkahelyet keresni. Azonnali hatállyal csak próbaidõ alatt lenne lehetõséged eljönni onnan.

Rendes felmondásnál 30 nap a felmondási idõ, ebben az idõszakban van ugyanis lehetõsége a munkáltatónak megtalálni az utódodat, neked pedig másik munkahelyet keresni. Azonnali hatállyal csak próbaidõ alatt lenne lehetõséged eljönni onnan.
Így van, ahogy az elõttem szóló mondja, két dologgal egészíteném ki: ha a munkáltatód esetleg beleegyezik abba, hogy ne töltsd le a felmondási idõd egy részét, akkor 30 napnál hamarabb is eljöhetsz, közös megegyezéssel. Azonnal minden bizonnyal nem fognak elengedni, csak legfejjebb eltekintenek mondjuk a felmondási idõ felétõl. A 30 nap pedig további napokkal növekszik attól függõen, hogy mióta vagy a cégnél. (azt hiszem 3, 5, 10 stb.. év után).
Attól függ, mi van amunkaszerzõdésedben? Ha benne van, hogy akárhány nap felmondási idõ, azt köteles vagy letölteni, hacsak a munkaadó nem enged el!


Elméletileg kaphatsz, ha jelenleg is fennáll a munkaviszonyod.
Nekem azt mondták, hogy a gyed nem számít önálló jövedelemnek, így csak a férjem jövedelmét veszik figyelembe és én csak adóstárs lehetek. Ez azt jelenti, hogy kevesebb a hitel összege amit kaphatunk. Ha egyedül vagy, akkor szerintem nem kaphatsz, ráadásul a minimálbér sem túl elõnyös. Azt is mondták, hogy a gyed nem az nén jövedelmem, hanem a baba ellátására kapom.

Ha határozatlan idejű szerződésem van és én mondok fel a cégnél van felmondási idő?

Legjobb válasz: Van. Ha a cég belemegy a közös megegyezésbe akkor nincs. http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=article&id=61799

Van. Ha a cég belemegy a közös megegyezésbe akkor nincs. http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=article&id=61799
igen, van. nézz bele a szerzõdésedbe. különben 30 nap.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!