Találatok a következő kifejezésre: Ha én a (9961 db)

Ha én a verseimet eladom egy ujságnak akkor kapok pénzt és ha igen menyit?

Legjobb válasz: Ha nagyon befutott vagy, akkor kapsz. Addig örülj ha közlik.

Ha nagyon befutott vagy, akkor kapsz. Addig örülj ha közlik.

Az hiba, ha én A Tökéletest keresem?

Kezdjük ott, hogy ha a külseje nem tetszik, akkor veszett fejsze nyele. Ebbe beletartozik az is, hogy legyen szép arca, tetsszen a testalkata, meg az is, hogy milyen stílusú ruhákat hord (szerintem sokmindent elárul).

Legjobb válasz: Szerintem nem, elvégre egy életre keresel párt. Egy házasság sem mûködik akkor, ha ezek a feltételek alapból nincsenek meg. Ezek nem nagy elvárások inkább egyfajta összepasszolás. Én is ilyen vagyok, mint te, de valahogy engem a külsõ sosem befolyásolt, ha valaki okos én azt gyönyörûnek látom, nézzen ki bárhogy. Annyik még a különbség, hogy én úgy vagyok egy kapcsolattal, hogy lesz ami lesz, szóval nem az az elsõ gondolatom, hogy mi lesz ha 20 éve házasok leszünk, hanem hogy milyen jó vele, szeretném ha maradna. Szerintem nálad is ez a gond,túlzottan elõre tervezel:) 21/N

Szerintem nem, elvégre egy életre keresel párt. Egy házasság sem mûködik akkor, ha ezek a feltételek alapból nincsenek meg. Ezek nem nagy elvárások inkább egyfajta összepasszolás. Én is ilyen vagyok, mint te, de valahogy engem a külsõ sosem befolyásolt, ha valaki okos én azt gyönyörûnek látom, nézzen ki bárhogy. Annyik még a különbség, hogy én úgy vagyok egy kapcsolattal, hogy lesz ami lesz, szóval nem az az elsõ gondolatom, hogy mi lesz ha 20 éve házasok leszünk, hanem hogy milyen jó vele, szeretném ha maradna. Szerintem nálad is ez a gond, túlzottan elõre tervezel:) 21/N
Kedves egyetemista lány! én is egyetemista vagyok, sõt már a második diplomámat szerzem hamarosan, de soha nem gondoltam azt, hogy csak egy egyetemista férfi lehet értelmes, mert az intelligenciát nem az iskolai végzettség során lehet megszerezni. A másik, hogy túlzottan a külsõségeket hangsúlyozod, soha nem volt tökéletes férfi és nem is lesz, mint ahogy nõbõl sincs tökéletes. Gondolj bele, ha a férfiak is így válogatnának közülünk... A férfi nem egy két lábon járó szórakoztató központ, mellette persze sírjon, ha kell+ akinek megjelenése mindig makulátlan és tökéletes, szerintem melletted így csak feszengeni fog mindenki. Ha majd szerelmes leszel, hidd el nem fog érdekelni, hogy minden tökéletes legyen:) Persze fontos az összhang és a hasonló érdeklõdés, de egy idõ után unalmassá válna az állandó egyhangúság, hogy mindenre egyként bólogattok, de majd ezt úgyis megtapasztalod. Szóval engedj a dolgokból és meglátod boldogabb leszel:) és nem akartalak megbántani, de ez tapasztalat! 24/L
Nem véletlen nem volt kapcsolatod eddig. Nem is lesz a közeljövöben az fix.
Óóó dehogynincs ilyen :) Az ember gondolkodásának apróbb részei egyediek, de gyökereiben rengeteg minden megegyezik, így nem is nehéz olyat találni, aki hasonló. A szépség és az okosság pedig szerintem alap elvárás egy ilyen fiatal nõ szemében. Én sem lennék hülyével, tömve van a világ okos emberekkel. A szépség pedig szubjektív, ez az, ami mindenkinek mást jelent, nem nehéz társra találni, a legnagyobb nehézség valakit megszeretni.
Ha nem úgy érted, hogy tényleg minden feltételnek 100%-ban meg kell felelni, akkor nem.
Szal:legyen szép, okos, hozzád hasonló szemléletû, érdekes... gazdag ne legyen?
Most megmondom, hogy soha nem lesz senkid :P Én is ugyanilyen vagyok mint te de 20 év után sem volt még barátnõm emiatt. Viszont lehet, hogy pont te kellenél nekem mert hasonlóak vagyunk! :)
na igen, de olyan ember nem nagyon létezik, aki teljes mértékben passzol a másik elvárásaihoz...vagyis lehet, hogy valahol a világban lenne, de vajmi kevés rá az esély, hogy pont belebotlunk. és itt jön a nagy kérdés, hogyha a lánynak mondjuk megfelelne mindenféle szempontból, ki tudja, hogy a kinézett férfi is így gondolja-e...csak legyünk reálisak, ennyi:)
Félreértettétek nem csak egyetemistákat írt. Meg hülye se legyen, legjobb, ha õ is egyetemista, és/vagy az is elég, ha csak "bebizonyítja" nekem, hogy nem hülye (a beszélgetések során). Az érdekli, hogy ne legyen buta. Ezek a dolgok amiket pedig felsorolt, akár tetszik akár nem, minden házasságban tökéletesen passzolnak. Egyáltalán nem nagy elvárások szerintem.
Attól függ, te mit nyújtasz cserébe. Hátha magasan a súlycsoportod fölött keresgélsz...
Nekem is hasonló kritériumaim vannak, csak nekem nõkkel szemben. És én sem találtam tökéletes lányt még. 1 estére bárkit megkaphatok, ha akarok, de többre nem kell egy [email protected]
Nincs ezzel semmi gond, elvégre te döntöd el milyen emberrel szeretnél együtt lenni. Ha vállalod azt, hogy benne van a pakliban, hogy esetleg nem találsz ilyet és még jó darabig egyedül maradsz, akkor nincs gond ezzel. Egyébként pedig tényleg nem olyan magas ez a léc, nincs azzal semmi gond, hogy valaki ápolt és csinos párt szeretne magának, az meg hogy jól néz ki, az relatív, neked fog tetszeni, és ez bõven elég lesz:) Csak azért hogy legyen valakid, ne adj alább az elképzeléseidbõl, viszont arra figyelj, hogy ne ítélj elsõre, nehogy tényleg a tökéletes szalaszd el! Sok sikert!

Ha én a "megosztó személyeket" szeretem, akkor én is az vagyok?

Megosztó személyiség alatt azt értem,hogy olyan ember,akit vagy nagyon szeretni, vagy utálni lehet. Hogy példát is írjak, mondjuk egy sportban annak szurkolok, akinek er?s egyénisége van, tehetséges és az emberek véleménye nagyon különböz? róla. Vagy nagyon imádják, vagy nagyon utálják.

Legjobb válasz: Ez most arra akar vonatkozni, hogy egy határozott véleménnyel rendelkezõ és céltudatos embert szeretsz és akkor te is az lennél? Bocsi, hogy kérdéssel válaszolok csak erre elõbb kíváncsi vagyok.

Ez most arra akar vonatkozni, hogy egy határozott véleménnyel rendelkezõ és céltudatos embert szeretsz és akkor te is az lennél? Bocsi, hogy kérdéssel válaszolok csak erre elõbb kíváncsi vagyok.
A kérdező hozzászólása: Igen illetve, ha ennyire szélsõséges embereket szeretek, akkor az ismerõsök engem is szélsõségesnek találhatnak-e.
Hát szerintem ez a két dolog nem függ össze, ha te olyat szeretsz akkor te is olyan vagy, mert van olyan eset aki szeret olyan embert aki határozott meg minden, úgymond domináns jellem attól te még lehetsz olyan aki irigy rá, vagy csodálja, szóval behódoló jellem. Szóval, hogy téged milyennek látnak az nem attól függ, hogy te most kit szeretsz, én is szeretem az Irigy Hónaljmirigybõl a Petit, és mégis olyan ember vagyok aki az elõzõ kérdést írta "Kinek az élete ez? Valóban az enyém lenne? Talán ketten vagyunk?" szóval én se vagyok olyannak és szerintem engem se annak látnak ahogyan észrevettem. Csak rajtad áll, hogy milyennek mutatod magad és milyennek néznek.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi a választ! Csak már tényleg, olyan fura mindig ok nélkül az a kedvenc, aki nagyon megosztja a népet.
Szerintem attól te még nem vagy olyan, csak akkor is ha te is úgy viselkedsz.
Nyilván az az "érdekes", aki VAlamilyen. Azt meg ha nagyon szeretik, épp ugyanannyian szokták is utálni..:)
Szerintem inkább olyan szeretnél lenni nem?
A kérdező hozzászólása: Nem. Mert, akkor sokan utálnának és kevesebben szeretnének.

A barátom nagyon szeretné hogy hozzá költözzek, de ő az anyukájával lakik együtt és az a probléma, hogy pl ha én a polcunkon ugy tezsek valamit ahogy nekem tetszik ő fogja magát és átrendezi. Mit csináljak? érthetetlen

Legjobb válasz: Az a helyzet, hogy ameddig "az o házában laksz addig...azt csinálod amit õ mond, tesz, csinál..." persze ez nem az én kedvenc mondatom, de sajnos a helyzet adott és valóban ha te mész oda neked kell alkalmazkodni. En nem költöznék semmi féle szín alatt anyósékhoz, nem szeretem az ilyen helyzetet, tudom, hogy az én anyósom állandóan megfelelni akarna, mindig mindent jobban szeretne csinálni és én abba beledöglenék... szerintem ha ilyen jobb elkerülni, és simán jóban lenni vele:P :)

Szerintem semmi értelme úgy összeköltözni, hogy szülökhõz költözik a pár. Arra könnyen rá megy egy jó kapcsolat is. Soka sajnálják a pénzt az albérletre, de nem szabad, hanem úgy kell tekinteni rá mint befektetés.
Az a helyzet, hogy ameddig "az o házában laksz addig...azt csinálod amit õ mond, tesz, csinál..." persze ez nem az én kedvenc mondatom, de sajnos a helyzet adott és valóban ha te mész oda neked kell alkalmazkodni. En nem költöznék semmi féle szín alatt anyósékhoz, nem szeretem az ilyen helyzetet, tudom, hogy az én anyósom állandóan megfelelni akarna, mindig mindent jobban szeretne csinálni és én abba beledöglenék... szerintem ha ilyen jobb elkerülni, és simán jóban lenni vele:P :)
Nem szerencsés együtt lakni. Legbiztosabb módszer a viták távol tartására, a gyerekek és szülõk szeretetének magas hõfokon tartására:1200 km.
Ha már most ilyen pakolós az anyukája akkor jobb ha nem költözöl oda. Nálad nem lenne jobb?? Vagy beszélj a pároddal errõl hátha sikerül meggyõzni az anyukáját hogy ne pakolásszon a "ti szobátokban".
Szerintem az ilyen együttlakásokból sosem sül ki jó.Egy idõ után úgyis egymás idegeire fogtok menni :S A barátoddal nem tudtok ketten összeköltözni?
Én is abban a cipõben járok mint Te de már pár éve. Átrendezte a fürdõszobában egy helyre rakott cuccaimat, pakolássza a cipõimet, egy idõben kimosta az 1-2 napja hozott tiszta törcsimet és lehúzta a tiszta ágynemût. Nem egyszerû a dolog! Ráadásul mind a ketten a páromnak "panaszkodunk" és ez sem túl jó, mert 2 tûz között van. Nekem annyi az elõnyöm hogy közel lakunk és ezért simán lehetek 2laki. Ha hazajön a párom akkor megyek oda, addig meg anyunál vagyok.
Miért nem kérdezed meg kedvesen, hogy hova teheted a cuccaid, mert nem szeretnéd õt zavarni? :)
Nekem az anyós jelölt nagyon rendes kedves és akkor se problémázna ha ott laknék!Imádom és õ is engem!
A kérdező hozzászólása: Sajnos hozzánk nem tudnaköltözni a barátom mert 1.5 szobás lakásba lakunk most 4 en és már nincs helysajnos.Az a baj hogy abarátom nem hiszi el azt hogy ha én odaköltözök hozzájuk az anyja miatt max két hónap mulvaszétmennénk , pedig most volt az eljegyzés is!!
elsõ vagyok ki lehet bírni, nem olyan rossz a helyzet, de én már látom az alagút végét, úgyhogy most optimista vagyok :) (házat veszünk nemsokára) sok függhet anyósod személyiségétõl is, hogy mennyire ismered, mennyire szólna bele a dolgaitokba. azt nem szabad rögtön elkönyvelni hogy miatta max 2 hónap múlva szétmennétek, mert nem biztos. nálunk is voltak súrlódások és vannak olyan dolgaik amitõl gutaütést tudok kapni (káromkodás stb.) de ahoz hogy a lehetõ legtöbbet tölthessük együtt ez kellett. valamit valamiért és tényleg igaz, hogy az õ házuk az õ váruk és éppen ezért soha nem tudtam magam itt jól érezni mert igaz hogy nekem kell alkalmazkodnom, de attól függetlenül a cuccaimat "tiszteletben" tarthatnák.
Na ha megvolt az eljegyzés akkor pláne a sarkadra kell állnod, mert a külön önálló életetek elkezdödött. Ha barátod nem tud elszakadni anyucitól, akkor jobb ha most lesz vége a dolognak nem pedig fél év múlva vagy esküvõ után.
Nem biztos, hogy nem tud elszakadni anyucitól. Lehet csak nem állnak úgy anyagilag, hogy albérletet fizessenek vagy házat vegyenek. Ha ez a helyzet átmenetileg ki lehet bírni anyóséknál és ha jó a kapcsolat akkor nem megy rá, mert akkor a fió tisztában van az anyja hibáival és azt nem fogja a menyasszonya felé hárítani.
"...Lehet csak nem állnak úgy anyagilag, ..." Nos errõl valóban nem tudunk részleteket, de ha 2 ember dolgozik az azért elégséges (ygerekek nélkül pláne) hogy egy albérletet kivegyenek. Az szokott lenni inkább a baj, hogy sajnálják rá a pénzt.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!!Nem sajnálnánk rá a pénzt csak abarátomnak a házukon van egy kevés hitel ésmondta hogynemtudnánk egy másik lakást megaz övékét is fizetni kétfizetésböl mertanyuka nem dolgozik.Meg tényleg az a probléma hogy ott náluk nem érzem annyira tthon magam, dea bartommárngyon szeretné ha ott laknék vele.Most üljek le és mondjam meg az anyjának hogy szeretnék a barátommal egy külön életet és nem szeretném ha ebbe beleavatokzna, beleszólna.
A kérdező hozzászólása: ja és pl valamelíik nap kitakaritott a barátom szobájába de nem is ez a baj hanem ugy pakolt ami nekem van ott kis szekrény ahogy neki tetszik meg állandóan odapakolja a virágait ahol neki jó!Fõzni például nem is szoktam kinnt mert ebbe is beleszól:A multkor mondta nekemhogy ha van egy mással valami problémánk beszéljük meg , de én nem fogom vele mert akkor megsértõdik ugy is, csak nem érti meg!A barátom testvérének ugye könnyebb mert már férjnél van és debrecenbe jó messze miskolctol õket nem bosszantja mindig:( Nemtudom mi leea legjobb megoldás.Ja és még egy nagyi is lakik náluk akivel végülis jóba vagyok õ a másik házbavan

Miért van ez, hogy ha ő akar elmenni a haverjaival én nem szólhatok bele, ha én a barátnőimmel kioszt, hogy ők fontosabbak stb?

A barátom utálja ha a barátnőimmel elmegyek 1 hónapba 1x valahová is, mindig akkor találja ki hogy mennyünk el valahová meg ilyesmi. Most is csak azért tudok elmenni a barátnőmmel holnap mert úgy volt , hogy a haverjával lesz, most meg írta h reméli nincs programom ugye megyek hozzá. Nem értem miért csinálja ezt, valakinek van ötlete miért?

Legjobb válasz: Mert egy p*cs. Ne hagyd hogy irányítson Téged.

Mert egy p*cs. Ne hagyd hogy irányítson Téged.
Lehet hogy tényleg amiatt mert irányítani akar. Ezt meg kellene beszélned vele. Akár kérdezd meg tõle, hogy már barátnõid sem lehetnek, mert nem engedi? Fontos hogy az embernek legyenek barátai és semmi oka nem lenne arra hogy ne engedje. Vagy lehet hogy magából indul ki mert õ csajozni szokott ha a haverjaival van? és emiatt lehet azt hiszi te is pasizol ha barátokkal vagy. Tõle kellene rákérdezned, hogy mi baja. Próbálj mélyre ásni, akkor is ha kitérõ választ ad. És neked is el kellene magyaráznod hogy neked szükséged van néha arra hogy barátokkal legyél. Szóval a nyíltabb kommunikációt is kellene tanulnotok.

Ha én a gépembe belerakok egy 2. 0-ás usb portot akkor 2. 0-án fog müködni?

Alapból a gépem nem 2.0-ás.

Legjobb válasz: Ha bõvítõ kártyával adsz hozzá egy vezérlõt akkor igen de különben nem.

Ha bõvítõ kártyával adsz hozzá egy vezérlõt akkor igen de különben nem.
A kérdező hozzászólása: egy via vt6212l usb kártyáról van szó.
Azzal igen.

Ha én a media marktba veszek autórádiót tényleg csak akkor van garancia ha ők szerelik be?

Ilyesmit hallottam

Legjobb válasz: Igen. 4 éve amikor vettem akkor legalábbis így volt.

Igen. 4 éve amikor vettem akkor legalábbis így volt.
Nem kell , hogy õk szereljék be, de csak hivatalos mûhely pecsétjével érvényes a garancia!
De miért akarsz ott venni? Az az egyik legdrágább ilyen mûszaki áruház. Ott csak nézd ki magadnak, milyet szeretnél, írd be ezt a típust a Google-ba, aztán kiadja neked, hol a legolcsóbb. Lehet, hogy olcsóbban jössz ki, ha futárral/postával elhozatod valahonnan az országból, mintha ott vennéd meg. Legalábbis egy próbát megér. Én is így vettem.
A kérdező hozzászólása: Amit vásároltam kb mindenhol ennyibe került. Köszi a válaszokat

Az emberek hülyének néznének, hogy ha én a Kis Vuk-ban hinnék?

A Biblia is csak egy mese, akárcsak a Kis Vuk. Ha rókamedált hordanék és egy rókához imádkoznék, szinte mindenki hülyének nézne. Miért jó az embereknek az, hogy nincs kellő önbizalmuk ahhoz, hogy elhiggyenek valamit, hogy megfog történni. "Fentről" várják a sültgalambot a szájukba, hogy majd a "jóisten" megteszi ahelyett, hogy tennének érte valamit. Miért jó a kisgyerekekre ráerőltetni a vallást? Õ még nem tud dönteni, kvázi rá van erőltetve a vallás. És az, hogy azt mondják neki, hogy "már alapból bűnös minden ember, meg húsvét előtt ne egyél húst, mert akkor rossz leszel", meg ilyenek, az egyenlő azzal, mint ha azt mondanám neki, hogy "edd meg a répát, mert a szart is kiverem belőled". Vallásos családba születtem, csak szerencsére észhez tértem. Anyukám hisz istenben, de ő is mondja, hogy egészen felnőtt koráig rettegett, hogy ha nem megy el templomba, akkor ő bűnös. Kérdezem az okosokat, hogy miért jó félelemben élni? Én pl a saját elveim szerint élek, ami megegyezik a civilizált ember létezésével, amit a 10 parancsolatnak tudnak be. Azaz ne ölj, ne csalj, stb.stb. Értemén, hogy a vallás egy régi dolog, de azóta már eltelt elég sok év. Sajnálom, hogy egyelőre ilyen kevés ember lát tisztán és ilyen kevés ember hisz a tényekben. Állítólag a bibliában benne van az is, hogy isten azt mondta, hogy ne emeljetek nekem templomot, ne bálványozzatok! Ehelyett mit csináltok? Templomot emeltek neki, imádkoztok (=bálványozás) és magatokat olyan dolgokkal hitegetitek, amire NINCS kézzel fogható bizonyíték. A pénzre, a lehúzásra megy az egész! Miért kerül pénzbe egy esküvő, vagy egy keresztelés? Miért nem temetnek el, ha nem fizettél egyház-adót?

Legjobb válasz: Én is ateista vagyok, nem néznélek hülének, ahogy az istenhívõt sem. Tiszteld meg viszont a hívõket annyival, hogy Isten nevét és a Bibliát nagy betûvel írod - véleményem szerint ez az elfogadás és tisztelet jele egyaránt. Én sem hiszek, de ha már írok róla, úgy írom, ahogy kell.

Én is ateista vagyok, nem néznélek hülének, ahogy az istenhívõt sem. Tiszteld meg viszont a hívõket annyival, hogy Isten nevét és a Bibliát nagy betûvel írod - véleményem szerint ez az elfogadás és tisztelet jele egyaránt. Én sem hiszek, de ha már írok róla, úgy írom, ahogy kell.
Szia! Ne haragudj, hogy ezt mondom Neked, de érdemes lenne alaposabban is utána nézni a dolgoknak. Mert az a kijelentés, hogy a Biblia mese, nagyon nem áll meg a helyzet magaslatán. Egyre több olyan régészeti felfedezés történik amelyel helyesen tudják dokumentálni a Bibliában leírtakat. Názáret i.sz. elsõ századokbeli létezését sem akarták elhinni, a babiloni fogságot is kétségbe vonták. Ma már dokumentálni tudjuk ezeket a dolgokat, és akkor még nem is beszéltem Ur város kiásásáról vagy a többi felfedezésrõl. Továbbá a Bibliában beteljesedett jövendölések vannak. Jeremiás próféta például megjövendölte a zsidók Babiloni fogságát, Ésaiás pedig a 8. században név szerint (!) Jövendölt a perzsa Küroszról, aki az. i.e. 6. században hódította meg az Újbabiloni birodalmat. Üdv: PD
Te azt mondod, hiszem, ha látom. Én azt mondom, ha hiszed, látod. Ennyi. Kicsit bunkón fogalmaztál egyébként de mindegy. És igaz, hogy nem bizonyítható kézzel foghatólag, de meglepetés: ha bebizonyítanák, már nem kellene HIT. A bizonyíték megöli a lényeget. Vágod?
na jól van, többet nem szólok vallási témákhoz hozzá itt, mert a 86%-ból 73 lett!
SZERINTEM a vallásnak koránt sem az a lényege, hogy valóságos történeteket meséljen el. Ha van valami, amiben hiszel, sokkal szebb lehet az életed.
Megvan rá a lehetõség. Arra is, hogy nem létezünk. Emberi gondolkodás...
Miért? Te nem hiszel a kis Vukban?
Mért kerül pénzbe egy esküvõ vagy egy keresztelés? Mit gondolsz? A pap, a sekrestyés, a kántor a templomban laknak és ostyát esznek, misebort isznak? És azt is csak úgy isten teremti nekik? A világítás pedig a templomban az örökmécsesbõl van...? Apropó kézel fogható bizonyíték, hiszed, hogy a villanydrótban áram van? Láttad? Elhiszed, hogy agyonütt, vagy meg is fogod "kézelfoghatóan"?
Boldogok akik nem fogták meg a villanydrótot és mégis hittek :P
"Apropó kézel fogható bizonyíték, hiszed, hogy a villanydrótban áram van? Láttad? Elhiszed, hogy agyonütt, vagy meg is fogod "kézelfoghatóan"?" Az áramra van tudományos magyarázat, az áramot van ami alkotja, csak olyan kicsi hogy nem látjuk. Na Istennel nem épp ez a helyzet. Más az amikor azért nem látunk valamit, mert olyan apró, más amikor meg semmi bizonyíték nincs rá, hogy létezne, csak holmi mendemonda.
"Az emberek hülyének néznének, hogy ha én a Kis Vuk-ban hinnék?" Igen, minden bizonnyal.
Te is végtelenszer létezel szerinted?
Ha létezi végtelen, akkor létezik a kis-vukk a végtelen világegyetemben valahol, méghozzá végtelenszer!
Ja igen, válaszolok a kérdésedre. Én hülyének néznélek, ki az a barom aki egy rajzfilmszereplõhöz imádkozik? Ez nem vallásszabadság lenne hanem retardált dolog.
Szia! Bizonyára létezik olyan vallási szervezet, vagy egyház, ahol fontos a pénz, és az is igaz, hogy Isten nevével visszaélve kezdeményeztek háborúkat. Csakhogy mi köze ennek a Szentíráshoz? Ha a te nevedddel valaki visszaél, akkor te vagy a hibás? A Szentírás szerint: "minden rossznak gyökere a pénz szerelme". Sem Jézus sem apostolai nem voltak gazdagok, szerényen és szegényen éltek, "mint jövevények és vándorok a földön." Az elsõ századok keresztényei üldözöttek voltak, halálbüntetés terhe mellett gyakarolták a hitüket. Ez a bibliai értelemben vett kereszténység, minden más csupán visszaélés ezzel. A középkori inkvizíció éppen a keresztények ellen történt. Üdv. Péter
"Azzal egyik hívõ sem ért egyet, hogy csak a pénzre megy az egész, meg hogy a vallás miatt tört ki a háborúk jelentõs százaléka? :) " Ezt te sem gondolod komolyan. Hány háború tört ki valójában a vallás miatt? Mert a keresztes hadjáratoktól kezdve szinte az összes esetben a vallást csak mint egy eszközt használták. És nem tiszta szívû hívõk tették ezt, azt garantálom. Ami a pénzt illeti én nagyon kevés helyen látok olyan egyházat, akiket felvet a pénz.
A középkorban az egyház ugyanolyan hatalmi szervezet volt, mint most a kormány. Szerintem ez mindent megmagyaráz.
A kérdező hozzászólása: Azzal egyik hívõ sem ért egyet, hogy csak a pénzre megy az egész, meg hogy a vallás miatt tört ki a háborúk jelentõs százaléka? :)
Kedves Péter, a Kis Vuk nem Fekete István ifjúsági meséje, az a Vuk, és nem is ifjúsági regénynek szánta. A Kis Vuk Gát György "remekmûve". Tudom, hogy a lényegen ez nem változtat, de azért tegyük helyre a dolgokat, a másik irányból is!
Én nem néznélek hülyének. Tényleg mese mindkettõ, bár a Bibliában jól elrejtve egy-két történelmi tényt és törvényeket is fel lehet fedezni. A többi meg mese és belemagyarázás, mint Nostradamus jóslatai.
A fekete lyukat elhiszed? Az õsrobbanást elhiszed? A hidegfúziót elhiszed? Ezeket se bizonyították még, csak teória létezik.

Ha, én a Norbi Duci tréninget kezdem el abból is az első cd-t, és én csak 5-6 kilót akarok leadni azzal menni fog?

17éves vagyok, és a hasamon, és a derekamon van felesleg, de leakarom adni így nyáron hogy azért augusztusra ne legyenek úszógumijaim.

Legjobb válasz: Szerintem azok a gyakorlatok nagyon gyengék. Ennél valamivel kiadósabb edzésre lenne szükség. Talán ha elmennél egy-egy kiadós sétára még a torna mellett, az rásegítene. És mégegy: pukkadásig eheted magad cseresznyével, meggyel, dinnyével. Alig van bennük kalória, elég jól meghajtanak, és laktatóak. Ha rádtör a nasivágy, akkor ropogtass tökmagot. Leköti a szádat, fincsi, és nem tudsz megenni belõle 1-2 maréknál többet. Ez is jól fogyaszt. Ha mindenáron édességre vágysz, akkor rágicsálj rágógumit.

Szerintem azok a gyakorlatok nagyon gyengék. Ennél valamivel kiadósabb edzésre lenne szükség. Talán ha elmennél egy-egy kiadós sétára még a torna mellett, az rásegítene. És mégegy: pukkadásig eheted magad cseresznyével, meggyel, dinnyével. Alig van bennük kalória, elég jól meghajtanak, és laktatóak. Ha rádtör a nasivágy, akkor ropogtass tökmagot. Leköti a szádat, fincsi, és nem tudsz megenni belõle 1-2 maréknál többet. Ez is jól fogyaszt. Ha mindenáron édességre vágysz, akkor rágicsálj rágógumit.
A kérdező hozzászólása: Ó köszönöm szépen.:) Megpróbálom.!(:

Ha én a barátomnak akarok adni X millió ft-ot egy tartozása miatt, de nem vagyunk házasok, és nincs közös néven semmi, milyen szerződést kell írni, hogy annak nyoma legyen?

Legjobb válasz: Kölcsönszerzõdést. Ajándékozásit is írhattok, ha nem kéred vissza, de akkor illetékelni kell utánna.

Kölcsönszerzõdést. Ajándékozásit is írhattok, ha nem kéred vissza, de akkor illetékelni kell utánna.
A kérdező hozzászólása: És ha kölcsönszerzõdést írok, akkor utána hivatalosan nem kell visszaadnia a pénzt ugye? elintézhetjük egymás között is ... esetleg ha kérem..?! Vagy hogy mûködik ez?
A kérdező hozzászólása: azt még tudni kell, hogy tervezzük az összeköltözést és a házasságot is...
Ha visszakéred akkor közjegyzõhöz kell fordulni és õ lebonyolítja a dolgokat.
A kölcsönszerzõdésbe beleírjátok, hogy te neki (születési hely, idõ, anyja neve mindkettõtöknél) x forintot kölcsönadtál ilyen és ilyen határidõvel. Mindketten tanúk jelenlétében aláírjátok és kaptok egy-egy példányt. A pénz addig kölcsönadottnak minõsül, amíg nem állítjátok egybehangzóan, hogy visszaadta. Szerintem ezt a szerzõdés aljára is írhatjátok, hogy ne keveredjen el: "1111.11.11-én a tartozást rendezte. Dátum, aláírás"
elég nagy marha vagy, ha több millió forintot csak úgy odaadsz neki és nem kéred vissza...egyáltalán mióta ismered?
A kérdező hozzászólása: nem vagyok marha te drága, mi már együtt is élünk egy jó ideje, és az õ problémája az én problémám is. És mivel még nem vagyunk házasok, elõvigyázatosságból ( de õ is így gondolja) írnánk egy papírt. A többieknek köszi a választ, hasznos volt :)
A kérdező hozzászólása: Jah és a pénz nem úszna el akkor sem ha együtt maradunk, mert abban az összegben nevemre iratna vmit. Vagy akármi...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!