Találatok a következő kifejezésre: Ha én éves vagyok, akkor (132 db)

Hogyha az Ofotért annyi % kedvezményt ad, ahány éves vagyok, akkor ha én pl.102 éves vagyok, akkor még ők fizetnek azért, hogyha megveszem a szemüveget?

Azt kérdezem,hogy a valóságban hogy van,nem az hogy elméletileg. És léteznek 102 évesek,az én dédnagymamám is annyi volt.

Legjobb válasz: Én úgy vélem, ha egy 102 éves kedves ügyfél bemegy, hogy neki kell az akciós szemüveg, akkor székkel fogják kínálni, megvárják amíg odaér a Blikk fotósa, s egy hónapig nem lesz gondjuk, hogy elég vevõ. Ez megér nekik egy ingyen szemcsit.

Én úgy vélem, ha egy 102 éves kedves ügyfél bemegy, hogy neki kell az akciós szemüveg, akkor székkel fogják kínálni, megvárják amíg odaér a Blikk fotósa, s egy hónapig nem lesz gondjuk, hogy elég vevõ. Ez megér nekik egy ingyen szemcsit.

Ha én 15 éves vagyok, akkor megtehetem-e azt, hogy eljárkálok másokhoz számítógépet szerelni, javítani satöbbi pénzért? Lenne e belőle büntetés a szüleimnek/nekem illetve kell-e adóznom ez után?

(hirdetés lenne az újságban meg ismer?sökkel)

Legjobb válasz: Szerintem kezdd inkább ismerõsök körében a szerelgetést, ha jól dolgozol, úgyis továbbajánlanak másnak. Újságban nem hirdetném, hiszen elvileg 16 éves kor alatt nem is dolgozhatnál. (Azt pedig már csak zárójelesen jegyzem meg, és ez abszolút az én szubjektív véleményem, hogy nem bíznám egy 15 éves gyerekre a gépem javítását. Ha már fizetnem kell érte, akkor olyanhoz fordulok, akinek szakmája ez, nemcsak hobbi.)

Szerintem kezdd inkább ismerõsök körében a szerelgetést, ha jól dolgozol, úgyis továbbajánlanak másnak. Újságban nem hirdetném, hiszen elvileg 16 éves kor alatt nem is dolgozhatnál. (Azt pedig már csak zárójelesen jegyzem meg, és ez abszolút az én szubjektív véleményem, hogy nem bíznám egy 15 éves gyerekre a gépem javítását. Ha már fizetnem kell érte, akkor olyanhoz fordulok, akinek szakmája ez, nemcsak hobbi.)
Elméletileg miután nem vagy még 16 éves, nem dolgozhatnál, de ha mindenképpen szeretnél, szerintem akkor se hirdess egyelõre újságban! A szüleidet súlyosan megbüntethetik, ha kiderül az életkorod...
A kérdező hozzászólása: aham, köszi a válaszokat (mondjuk nálunk tesco-ba 15 tõl lehet menni) OFF: (az elsõ reagálónak)igaz te ezt nem tudhatod és nem is akarok vitát ebbõl de értek annyira a géphez mint mondjuk egy tapasztaltabb rendszergazda (eléggé nagy kocka vok)
Meg ehhez elvileg kéne vállkozói igazolványt kiváltanod az apeh-nál, amit ugye ennyi idõsen nem tehetsz meg, így lenne teljesen hivatalos, és akkor adóznod is kéne, de szerintem csináld ezt csak így fusiban ismerõsöknek. 15 évesen szülõi engedéllyel egyébként végezhetsz diákmunkát.
A kérdező hozzászólása: hát az itt a probléma, hogy diákmeló és stb helyeken 16 alatt pápá van, csak tesco ban foglalkoznak 15évesen az emberrel (de ott is: akkor kell menni ha haívank [ha este 2kor akkor menni kell, ha éppen fürdesz akkor is], a többiek mindig szekálnak, a 60ezres fizetést karácsonykor utalták ki, és abból is csak 15 ezret)(jászberény, osztálytárs beszámolója)
Mindentol fuggetlenul: miert kell neked 15 evesen dolgoznod? (Mert ha olyan nagy kocka vagy, akkor biztos, hogy nem 5 eves geppel "nyomulsz" ergo, csak nem az ehalaltol mented meg magad, es a szuleidet... Amugy, szerintem nyugottan vagj bele - csak ha kerdezik az ugyfelek, mond azt, hogy 18 vagy, csak nem latszik. :) (miert nem megy a legujabb ubuntu kernelel a legujabb ati meghajto, radeon9550-es kartyaval? -_- )
A kérdező hozzászólása: jó volt a tipped tényleg full új gépem van de anyumékat csak 10éves korom óta nyüstölöm h legyen új és 2007 karácsonyra végre beleegyeztek ^^ és amúgy meg egy kis zsebpénz sosem árt :D (mer ugye az iPod Touch nem olcsó :P) ui: Mert a 9550 régi kártya és már nem tették bele az ubuntuba, szedj le drivert és egyebeket (nem nagyon használok linuxot szal nem nagyon értem mit, s hogy) tess linkek: https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupportComponentsVideoCardsAti https://help.ubuntu.com/community/Video
kezd az ismerõsökkel és mondd nekik, hogy ajánljanak téged másoknak is, ha valakinek problémája van a gépével :) én és párom így csináljuk, én honlapot-kiadványt szerkesztek õ meg gépeket javít

Baj ha 13 eves vagyok es a pasimmal aki 14 eves, amikor naluk vagyok mindig igy egymasra fekszunk (en bugyiba vagyok). es na vagjatok. Meg. Hogy egyszer megujjazot. Ezek szerintetek nem tuldurvak?

Legjobb válasz: Figyelem! A szexualitás kategória kérdései kizárólag felnõtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngészõd Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt

Figyelem! A szexualitás kategória kérdései kizárólag felnõtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngészõd Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt
Jó bénán fogalmazol 13 éves létedre.
Istenem, hová fejlõdik ez a generáció .. Nem pasi kell neked, hanem nyelvtankönyv, sírni volna kedvem a csodás helyesírásodtól!
1. 14 évesen még rohadtul nem nevezhetõ pasinak a kifejletlen hím 2. 'pasizás' helyett inkább tanuld meg úgy kifejezni magad, hogy ne lehessen elsõre tudni hogy buta vagy 3. az a baj, hogy egyedül el sem tudod dönteni, milyen szinten vagy a ribanc-skálán
Manapság mi számít durvának?Sajnos már nem vagyok ezzel sem tisztában.Na.. Szóval amikor én voltam 13 akkor durva volt igen 26L
Rólad sincs valami jó véleményem, ha ilyenbe belemész.
"Pasi"? Komolyan mondom, szégyellem a generációmat. Én idõsebb vagyok nálad, na de az hogy bugyiban feküdjek a barátomon meg hasonlók, hát ezt elképzelhetetlennek tartom. De manapság már biztos én számítok prûdnek hogy nem csinálom...A kérdésre válaszolva, igen, ez túl durva. Nagyon is.
Helyesírás rulez.
Most biztos gondolod, hogy jön ez az öregasszonyos beszólás (amúgy 19 vagyok) de mikor én 13 éves voltam, még gondolni se tudtam a szexre, sõt még a pasizásra sem, bár az igaz, hogy egy 14 éves srác maximum a vele egykorúaknak "pasi". Egyébként a korodhoz képest számomra ez elég... fura. Ennél már csak az a jobb, mikor nem rég egy szintén 13 feltette azt a kérdést, hogy gáz-e hogy õ rendszeres nemi életet él (orálozik) a barátjával, vagy valami ilyesmi.
Igen. Helyesírás rulez... 26L nem kioktatni szeretnék senkit, viszont szerintem csak olyan írjon helyre igazítást aki maga is tud helyesen írni..
Én 15 éves voltam, amikor elvesztettem a szüzességem, azóta is együtt vagyunk. Ember függõ. Most ránézek egy 14-15 évesre, és ezalatt a 3 év alatt is annyira mások lettek, hogy borzalom. Igen, korai... mert éretlenek vagytok és felelõtlenek. Én szeretem a barátom, és vele fogok maradni! Viszont neked még lesz 80... errõl ennyit. 18/L
Hát ez nem csak durva , de eléggé ribancos is már bocs.Én 14 éves vagyok, de nem csináljuk ezt a barátommal , mert ez még korai lenne ennyi idõsen!szerintem .Persze vannak , olyan ismerõseim , akik pont ilyenek , mint te és õk kb. 3-4 havonta váltanak pasit.A sulinkban a velem egy évfolyamba járó csaj már szinte az egész osztályban az összes fiúval járt és inkább nem mondom mit csináltak eggyütt...Lehet , hogy te nem vagy ilyen , nem ismerlek, de szerintem ez túlságosan korai.Végülis ez a te életed és azt csinálsz , amit akarsz én nem szólok bele , csak nekem ez a véleményem!:) Mióta vagytok eggyütt?
Én azt nem értem, hogy a helyesírás alapján, aki ilyen gyenge tanuló, hogy a csodába boldogul a számítógéppel? Ja, ráértek még egymáson feküdni. Annak is eljön az ideje!
Uncsi.
Szerintem nem durva. Az ujjazás az még nem durva. 13l

A kamasz fiúk (15-20 évesek), a jó rátapadós nyomulós csajokra buknak? Ha én nem vagyok ilyen lány, akkor adjam fel, hogy lesz barátom 20 éves kor alatt?

Legjobb válasz: Hát azokat könnyû megd..ni. Meg ebben egyébknét semmi rossz nincs, csak akkor kezd gáz lenni, amikor a csaj másra is nyomul is kiderül, hogy egy jellemtelen, ostoba, üresfejû liba. Amúgy én a csendes lányokat is szeretem. Az sem baj, ha elvont, beteges, kicsit suicid, csak tapló és gonosz ne legyen.

Hát azokat könnyû megd..ni. Meg ebben egyébknét semmi rossz nincs, csak akkor kezd gáz lenni, amikor a csaj másra is nyomul is kiderül, hogy egy jellemtelen, ostoba, üresfejû liba. Amúgy én a csendes lányokat is szeretem. Az sem baj, ha elvont, beteges, kicsit suicid, csak tapló és gonosz ne legyen.
inkább ez fordítva igaz
Igen, a késõbb szoknyapecér, csak [email protected] akaró srácok igen. Mint amilyenek a nyomulós csajok is. Te légy büszke, hogy nem vagy olyan. És ha 20 éves korod elõtt nem lesz barátod, akkor mi van? Jobban megbecsülnek majd, mint azt akinek addigra már 10 is volt... És nem leszel kiégve se....
Kinek mi jön be. Viszont a rámenõs csajok nagyságrendekkel több sráccal ismerkednek és ki is mutatják mit akarnak. Így nem csoda, hogy több kapcsolatuk van. Az önbizalmadon pedig nem ártana javítani. A külsõdrõl pedig nem írtál.
A kérdező hozzászólása: Olvasd el normálisan a kérdést, ha akkor sem érted vess magadra.
Ja és nem baj, ha nincs barátod:P Amúgy az ilyen tapadás arra utalhat, hogy kiakarsz tõlem csalni valamit. El akarsz érni valamit. Ami nem biztos, hogy én vagyok. Lehet a pénzem is, vagy információ. Meg utalhat arra is, hogy egy gyökér vagy, aki ismeretlenek karjába ugrik.
Én megismerkednék veled, kíváncsivá tettél. :D
nem értelek...
De az a legjobb, ha nem vagy lotyó sem, meg azért lehet veled élni.
"A jó rátapadós nyomulós csaj"-al az a baj, hogy csak ideiglenes az esetek nagy százalákában... hûtlenek... :P

Ha van 13 éves barátnöm és én 16 éves vagyok akkor engem büntetnek?

Legjobb válasz: Ha nem csináltok semmit akkor nem,de ha lefeküdnél vele akkor bûncselekményt követsz el...

Ha nem csináltok semmit akkor nem, de ha lefeküdnél vele akkor bûncselekményt követsz el...
Nem, nem csak akkor lehet baj belõle, ha terhes lesz. Maga a szex a baj, ugyanis ha jól tudom, megrontásnak számít...
Ha nincs szex akkor nem. Egyébként bûncselekmény. És egyet értek az elõttem szólóval: egy 13 éves még nagyon gyerek - fõleg a szexhez.
De egy 13 évessel ne is akarj lefeküdni. Még gyerek.
Ha a szülei megengedik, akkor már le is feküdhetsz vele. 14 után meg azt csináltok amit akartok.
amúgy meg nemcsak a lefekvésrõl van itt szó, mert a petting, sõt, a partner felizgatását szolgáló csók is szexuális cselekménynek minõsül, ha jól tudom... szóval a petting is "fajtalankodás", nem? mindenesetre én nem kezdenék 14 év alattival, az inkább még játszon a babáival vagy ilyesmi...:D
Ha csak együtt vagytok, akkor természetesen nem büntetnek, szíved joga, hogy kivel jársz... De ha szegénnyel le is akarsz feküdni... hát az bûncselekmény, ahogyan az elõzõ jogban jártas hozzászóló írta. De egyébként is... 13 éves lánnyal azért nem kellene lefeküdni! Várd meg, míg õ is késznek érzi magát rá, és legalább 15-16 lesz. Igaz, akkor is elég korán van még, de mégse 13!! --- 202/A. § Aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel ellenszolgáltatás fejében közösül vagy fajtalankodik, bûntettet követ el, és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. Ajjaj, sokan kezdhetünk parázni :)
A Büntetõ törvénykönyv 1978. évi 4. törvény 197-202. paragrafusai írják le az Erõszakos közösülés, Szemérem elleni erõszak és Megrontás bûntettét. Itt van így: Erõszakos közösülés 197. § (1) Aki mást erõszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel közösülésre kényszerít, vagy más védekezésre, illetõleg akaratnyilvánításra képtelen állapotát közösülésre használja fel, bûntettet követ el, és két évtõl nyolc évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.487 (2) A büntetés öt évtõl tíz évig terjedõ szabadságvesztés, ha a) az erõszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel közösülésre kényszerített sértett a tizenkettedik életévét nem töltötte be, 488 b) a sértett az elkövetõ nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt áll, c) a sértettel azonos alkalommal, egymás cselekményérõl tudva, többen közösülnek. (3) A büntetés öt évtõl tizenöt évig terjedõ szabadságvesztés, ha a (2) bekezdés a) pontja szerinti erõszakos közösülés a (2) bekezdés b) vagy c) pontja szerint is minõsül.489 Szemérem elleni erõszak 198. § (1) Aki mást erõszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel fajtalanságra, vagy ennek eltûrésére kényszerít, vagy másnak a védekezésre, illetõleg akaratnyilvánításra képtelen állapotát fajtalanságra használja fel, bûntettet követ el, és két évtõl nyolc évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.491 (2) A büntetés öt évtõl tíz évig terjedõ szabadságvesztés, ha a) az erõszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel fajtalanságra, vagy ennek eltûrésére kényszerített sértett a tizenkettedik életévét nem töltötte be, 492 b) a sértett az elkövetõ nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt áll, c) a sértettel azonos alkalommal, egymás cselekményérõl tudva, többen fajtalankodnak. (3) A büntetés öt évtõl tizenöt évig terjedõ szabadságvesztés, ha a (2) bekezdés a) pontja szerinti szemérem elleni erõszak a (2) bekezdés b) vagy c) pontja szerint is minõsül.493 Megrontás 201. § (1) Aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel közösül, valamint az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét meg nem haladott személlyel fajtalankodik, bûntettet követ el, és egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy vele közösüljön vagy fajtalankodjék, bûntettet követ el és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (3) A büntetés két évtõl nyolc évig, illetõleg egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztés, ha az (1), illetõleg a (2) bekezdésben meghatározott bûncselekmény sértettje az elkövetõ hozzátartozója, avagy az elkövetõ nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt áll. 202. § (1) Aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra bír rá, hogy mással közösüljön vagy fajtalankodjék, bûntettet követ el, és egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy mással közösüljön vagy fajtalankodjék, bûntettet követ el, és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (3) A büntetés két évtõl nyolc évig, illetõleg egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztés, ha az (1), illetõleg a (2) bekezdésben meghatározott bûncselekmény sértettje az elkövetõ hozzátartozója, avagy az elkövetõ nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt áll. 202/A. § Aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel ellenszolgáltatás fejében közösül vagy fajtalankodik, bûntettet követ el, és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.499
És még annyit hozzátennék az elõttem hozzászólókhoz, hogy bizony te leszel a hibás, hiába akarta a barátnõd is...
Ha vlki megtudja hogy lefeküdtetek, és neki ez nem tetszik (ismerõs rokon vagy akárki), feljelenthet téged és büntetnek.
Igen, bûncselekmény. De te lefeküdnél egy 13 évessel?? Esszednél vagy? És ha megtudják a szülei és feljelentenek? Márpedig azt fogják, ha kiderül. DNS vizsgálattal még elég sokáig bizonyítható. De te tudod...
A kérdező hozzászólása: nem 16-tól lehet? de ebböl csak akkor van baj ha véletlen terhes lenne nem?
Ha roma származásu, akkor semmi problémád nem lehetz belõle!

Ha én most 44 éves vagyok, akkor hányadik X-ben vagyok?

Azért kérdem mert a századokat úgy jelölik hogy pl: 0-100 Az az I.sz. a 20-dik ugye XXI. akkor én elméletileg már a 5-dik X-ben vagyok nem? Pedik azt szokták mondani hogy ha valaki 40 éves lesz hogy: beléptem a 4-dik X-be....?

Legjobb válasz: Az ötödikben vagy*, hiszen születésed és a 10. szülinapod között nem a nulladik, hanem az elsõ "x"-et tapostad. *viszont az ötödiket csak 50 éves korodban fogod betölteni.

Az ötödikben vagy*, hiszen születésed és a 10. szülinapod között nem a nulladik, hanem az elsõ "x"-et tapostad. *viszont az ötödiket csak 50 éves korodban fogod betölteni.

A kamasz fiúk (15-20 évesek), a jó rátapadós nyomulós csajokra buknak? Ha én nem vagyok ilyen lány, akkor adjam fel, hogy lesz barátom 20 éves kor alatt?

Én nem vagyok olyan típusú lány, és ahogy látom a környezetemben, a fiúknak az olyan lányok kellenek, akik ribancosan viselkednek..:/

Legjobb válasz: A könnyen kapható lányok ribancok, egy estére kellenek a pasiknak, lényegében kortól függetlenül. Bennük semmi kihívás nincs, ne akarj szánalmas k**va lenni, nem az kell egy normális fiúnak.

A könnyen kapható lányok ribancok, egy estére kellenek a pasiknak, lényegében kortól függetlenül. Bennük semmi kihívás nincs, ne akarj szánalmas k**va lenni, nem az kell egy normális fiúnak.
A tizenéves fiúkák nem nagyon tudnak csajozni, persze, h az olyan lány kell nekik, aki felkínálkozik. Akihez nem kell nagy tehetség. 28L
15-16 évesen 23 éves srácba voltam szerelmes. Miután összejöttünk, 2 évig jártunk. 18 évesen megint szerelmes lettem, akkor 27 éves volt a barátom. Szintén 2 évig jártunk. Most 21 vagyok, 30 éves a párom, 10 hónapja élünk együtt. Szerintem te is keress idõsebb pasikat, persze azért húzz egy határt!
Én normális vagyok és imádom a kis cédákat!
A kérdező hozzászólása: 1. válaszoló: nem is akartam olyan lenni 2. válaszoló: köszi, amúgy már nekem is az idõsebbek jönnek be, de hát nekik meg én nem kellek, van a saját korosztályukban is "cédák" ahogy a 3. fogalmaz..:(
Nekem is mindig idõsebb barátaim voltak pont azért mert a korombeliek éretlenek és õk még csak "arra" hajtanak amit megkapnak a szintén korombeli kis k*rváktól. 15 évesen az elsõ barátom 21 éves volt, 16 évesen jöttem össze a 25 éves barátommal és azóta is együtt vagyunk. 21/L
A kérdező hozzászólása: hát, szerencsések vagytok, hogy nektek így összejött!:)
Az lényegtelen hogy tapadós , nyomulós-e.Az a lényeg hogy jól nézzél ki.Ha jól nézel ki akkor még ha visszahúzódóbb vagy akkor is megtalálnak a fiúk.
A kérdező hozzászólása: értem, igazatok van..
Hát ez elég gáz, hogy a pasi jelölted, másik csajjal smárol. Egyébként a korkülönbség nem gáz.
A kérdező hozzászólása: Nem õ csókolta meg a csajt, hanem a csaj õt. xD Ilyet is ritkán lehet látni.
Ma már nem ritka sõt, de akkor is, ha én lettem volna a pasi, tuti, hogy elhúztam volna magam, vagy nem engedtem volna a csajnak.
Beszéld meg a szüleiddel!
Féltékeny rád!!!
Ha "rendes, kedves, normális és átlgos 17 éves srác vagy" akkor ne skypon ismerkedj, ha nem az vagy akkor még hazudtál is !
A kérdező hozzászólása: Csak hogy képzeld nem kamuzok.
Nem biztos hogy találsz itt pont olyat aki gyõri...de sok szerencst.17/L😊
Félreírtam😊 sok szerencsét

Én egy 14 éves lány vagyok aki 173cm és 49kg. Nekem ez elég kevés. Rendszeresen sportolok hát ha jobb étvágyam lesz, de nem. Éhes is alig vagyok naponta, és enni is keveset eszek.55kg szeretnék lenni. Mit csináljak, h elérjem? Hogyan táplálkozzak?

Legjobb válasz: Szia, 14 évesen én is pont ennyi voltam,és sportoltam. Ne aggódj 1-2 éven belül leszel több is, mert fokozatosan elkezdesz fejlõdni. Én most 65 vagyok 19 évesen(176cm).Szóval egyél sok táplálót,hús,zöldség..

Szia, 14 évesen én is pont ennyi voltam, és sportoltam. Ne aggódj 1-2 éven belül leszel több is, mert fokozatosan elkezdesz fejlõdni. Én most 65 vagyok 19 évesen(176cm).Szóval egyél sok táplálót, hús, zöldség..
ahogy elkezdesz rendszeresen sportolni, figyeld meg, hogy rendszeresen fogsz majd enni, mert kell a plusz energia a szervezetednek! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) De attól még szeretnék valahogy hizni, mert nem érzem igy a legjobban magam.
A kérdező hozzászólása: Már 2 éve rendszeresen sportolok, de az se használ..:S
Én 17 éves vagyok, pöccre pontosan ilyen adottságokkal. Néha sikerül elérnem az 52-53 kg-t, de hamar visszaesik. Én rengeteget eszem, nem nagyon sportolok, de nem tudok meghízni. Adottság kérdése...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!