Találatok a következő kifejezésre: Ha éjszaka hogyan egyek, (73 db)

Hogyan tudnám leszoktatni az éjszakai ivásról a 2 éves kislányomat? Ha iszik rögtön visszaalszik, de már ez elég fárasztó, mert van hogy egy éjszaka 5-6-szor is kér inni!

Legjobb válasz: Szia! Köszi válaszod! Igazából a kislányom velünk egyszobában, de külön a saját kis ányában alszik!Már tervezzük régóta hogy külön szobába rakjuk, de pont-e miatt, hogy sûrûn felkel, így nem merem, mert akkor nem tudni, hogy nem-e lesz rosszabb a helyzet. Lehet, hogy ebben már neki egy megszokás is, mert amikor nincs az a nagy meleg, akkor is többször felkel. Éjszaka csak sima vizet adok neki, de õ azt is szereti, nem úgy mint más gyerek, hogy nem szerti a vizet! Próbálkoztunk már ezzel az éjszakai fénnyel, de õ ha már egy kicsit világosabb van akkor már kel fel,mert azt hiszi, hogy már reggel van! Amúgy ott van az ágya mellett egy kis szekrényen az itató pohara, de addig nem nyugszik míg nem megyek oda és itatom meg. De még arra gondoltam, hogy teszek oda neki a falra éjszaka világító holdat, vagy csillagokat, hátha úgy lát és elveszi majd magától a poharát. Mégegyszer köszi a válaszod!

A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi válaszod! Igazából a kislányom velünk egyszobában, de külön a saját kis ányában alszik!Már tervezzük régóta hogy külön szobába rakjuk, de pont-e miatt, hogy sûrûn felkel, így nem merem, mert akkor nem tudni, hogy nem-e lesz rosszabb a helyzet. Lehet, hogy ebben már neki egy megszokás is, mert amikor nincs az a nagy meleg, akkor is többször felkel. Éjszaka csak sima vizet adok neki, de õ azt is szereti, nem úgy mint más gyerek, hogy nem szerti a vizet! Próbálkoztunk már ezzel az éjszakai fénnyel, de õ ha már egy kicsit világosabb van akkor már kel fel, mert azt hiszi, hogy már reggel van! Amúgy ott van az ágya mellett egy kis szekrényen az itató pohara, de addig nem nyugszik míg nem megyek oda és itatom meg. De még arra gondoltam, hogy teszek oda neki a falra éjszaka világító holdat, vagy csillagokat, hátha úgy lát és elveszi majd magától a poharát. Mégegyszer köszi a válaszod!

A 4 éves kislányom egy éve szenved az éjszakai rémálmoktól. Beleüvölt az éjszakába, hogy anya de ha bemegyek nem ismer fől néha fel sem tudom ébreszteni, hogy kizökkentsem az álmából rúgkapál, transzban van. Már egy ágyban alszunk, de így is. Miért?

Most voltunk fül-orr gégészeten de ott nem találtak semmit egy hónap múlva lesz alvásvizsgálat.A férjem szerint pszichésen van és tőlem ered.??????

Legjobb válasz: ez lehet, hogy off, de azt a vallásos szart be ne add neki!!!!!! más se hiányzik!!!!!!

ez lehet, hogy off, de azt a vallásos szart be ne add neki!!!!!! más se hiányzik!!!!!!
Minden bizonnyal pszichés eredetû, és az egyützt alvás nem segít rajta.Inkább ki kéne deríteni mi váltotta ki. (mese, valami amit látott) Az normál is, hogy nem ébred fel az álomból, ahogy írod"transban van". nem transz, csak félig alszik. 4éves, ellehet vele mér beszélgetni, próbáld kideríteni mi az oka. és ne aludj vele (pszichológus)
Itt sok infót találsz: http://divany.hu/poronty/2009/12/14/pokoli_ejszaka_felkomaba.. Kérdezni már ne kérdezz a kommentek között, mert a fórumozók azóta elhagyták az oldalt és átmentek a bezzeganyára.
Lehetséges, hogy van valami abban a szobában, aminek nem kellene ott lennie.Biztos vagyok ebben.Írj az e-mail címemre, és természetesen ingyen megpróbálok segíteni.Elõfordult már hasonló esetekben, hogy sikerült:) ) [email protected] Üdvözlettel:Wilda
Mi a kineziológiában azt tanultuk, hogy a gyerekek kb. 7 éves korukig erõsen az édesanya hatása alatt állnak, szinte egyek vele. Eszerint érdemes lenne megnézned, hogy neked vannak-e félelmeid, voltak-e félelmeid, alvással, sötétséggel kapcsolatban, illetve voltak-e kellemetlen élményeid a terhesség alatt. Azt írod, kb. egy éve kezdõdtek a rémálmok, gondold át, hogy köthetõ-e valamihez, pl. óvodába kerüléshez, vagy bármilyen más eseményhez, ami akár vele, akár pedig veled történt. Rengeteg oka lehet, érdemes több nézõpontból is megnézni. Sok szép ötletet kaptál itt.
Kedves Kérdezõ! Megkérdezhetem, hogy azóta megoldódott-e teljesen ez a probléma a kislányoddal?

Szoptató anyukák, hogy hat a tejtermelésre, ha éjszaka nem szopizik a babám? Attól még nappal termelődik elég tej? És nem kevés ha egy nap csak ötször eszik?

2 és fél hónapos a kislányom és most álltunk rá arra,hogy este 8-kor eszik és utána már csak hajnali 5 körül. Nem kicsi még ahhoz,hogy ennyit aludjon egyhuzamban evés nélkül?

Legjobb válasz: az én lányomnak is voltak éjszakát átalvó idõszakai, 2-4 hónapos kora, majd 13 hónapos kora után, soha nem zavart bele a tejtermelésbe, hiszen az igény szerinti szoptatásnak éppen ez a lényege :)

az én lányomnak is voltak éjszakát átalvó idõszakai, 2-4 hónapos kora, majd 13 hónapos kora után, soha nem zavart bele a tejtermelésbe, hiszen az igény szerinti szoptatásnak éppen ez a lényege :)
Szia! Ne aggódj! Ha babád átalussza az éjszakát attól még lesz nappalra elég tej. Reggelre feltöltõdik a készlet. :) Legalábbis nálam így van. A lányom 2, 5 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat este 6-7 körül szopizik utoljára és reggel fél 8 körül eszik elõször. Ma 4 hónapos és csak anyatejes. Nem kevés a napi öt, fõleg ha kellõ mennyiséget eszik meg. Amíg szépen gyarapodik (hol többet, hol kevesebbet), és jó kedélyû nem kell aggódni.
Nem baj, ha õ maga szabályozza így. :) Ha nappal továbbra is igény szerint szoptatod, nem gátolod õt abban, hogy elég idõt töltsön a szopival, akkor biztosan rendben lesz. A tested át fog állni arra, hogy nappal termeljen (több) tejet, éjszaka csak minimálisan fog raktározódni. (A tej fõleg szopatás alatt termelõdik, nem szopik között.) De ne lepõdj meg, ha ez az idõszak nem fog sokáig tartani: általában 3-4 hónapos korban elkezdenek újra ébredni a babák, de ez is élettani dolog. - Mindig, mindenkor igény szerint érdemes szoptatni, akkor jó eséllyel követni tudod a változásokat. ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igény szerint szoptatok, az a legfontosabb, hogy neki jó legyen.

Lányok, hölgyek: ha éjszaka elönt a szexuális vágy, és egyedül vagytok hogyan, és mivel szoktatok, maszturbálni?

Pl: takaróval, párna csücskével, vibrátorral, stb.

Legjobb válasz: Utolsó! azt írod éjszaka aludni szoktál, 1:26-kor mégis a gépet nyomod. Bírom az ilyen embereket, ahelyett, hogy válaszolnának, inkább beszólnak valamit, vagy olyat írnak, aminek semmi köze a kérdéshez... -.-"

Utolsó! azt írod éjszaka aludni szoktál, 1:26-kor mégis a gépet nyomod. Bírom az ilyen embereket, ahelyett, hogy válaszolnának, inkább beszólnak valamit, vagy olyat írnak, aminek semmi köze a kérdéshez... -.-"
Éjszaka aludni szoktam.....
kezemmel
Kéz. 25/N
kezemmel
háát vagy kézzel, vagy ami kicsit ciki, hasra fordulva egy párnával:$
Enis parnaval szoktam :) )
Hasra fordulva, párnával a legizgatóbb!!!!! Volt szerencsém látni már olyat és nagyon tetszett! (Bocsi az offért) 30F

Egy éves "babát" le lehet szoktatni éjszakai szopikról és a felkelésekről? Ha igen hogyan? Ki vagyok merülve.

Legjobb válasz: (off: Te még sosem nevezted pl. az uborkát ubinak? egyszerûen így rövidebb, ezért beszélnek így felnõttek is. amúgy engem is zavar amikor mindent becéznek, de itt nem ilyen eset volt.) kedves kérdezõ! kitartás, valószínûleg magától fogja hamarosan elhagyni az éjjeli keléseket. nálunk épp az 1 éves szülinapjától alussza át az éjszakát!

(off: Te még sosem nevezted pl. az uborkát ubinak? egyszerûen így rövidebb, ezért beszélnek így felnõttek is. amúgy engem is zavar amikor mindent becéznek, de itt nem ilyen eset volt.) kedves kérdezõ! kitartás, valószínûleg magától fogja hamarosan elhagyni az éjjeli keléseket. nálunk épp az 1 éves szülinapjától alussza át az éjszakát!
Meg is jött a válasz amire gondoltam.
Off: Mindig is erdekelt, hogy a kismamak miert kezdenek el gugyogve beszelni egymassal is? A szoptatas mirt lesz szopi, ha felnott nok beszelgetnek egymas kozott? Tovabba vacsı, furcsı, pelcsi...stb. komolyan nem ertem, es nem megbantani akarok barkit is, csak ezt meg soha nem tudta nekem megmagyarazni senki.
14honapos lehetett a lanyom mikor egyszeruen megszunt az ejszakai szoptatas.Nem adtam neki tobbet, lass csodat fel sem kelt ejjel.Nem hagytam sirni, nem mas ment oda hozza(fel sem kelt), semmi drasztikus lepes. Persze minden gyerek mas, orulhetek hogy ilyen siman ment. Probald meg ne adj neki, ha sir vedd fel.
A szopizás a babának és a kisgyermeknek nem csak táplálkozás! És: tegye fel a kezét, aki még sosem ivott éjszaka...szval több irányból is bajos az éjszakai táplálkozás felõl megközelíteni a dolgot.
Kisfiam pont 1 évesen aludta át a teljes éjszakát!
7-es vagyok igen írtam is hogy ez egy drasztikus módszer de hatásos. habár babának nem árt, de szülöként ezt csak akkor lehet megtenni, ha valaki annyira kivan már hogy neki mindegy de a gyerek aludjon. én ezt is megtudom érteni, nálunk nem cici van hanem cumi, és ugyan ez lenne amenet, de én kibírok éjszakánként egy kelést és vissza dugom a cumit már alszik is, nem kell kivenni, csak mindig pisilnem kell utánna (mert terhes vagyok). szóval amit leírtam módszert csak ha valaki nagyon ki van bukva kezdje el, és semmi esetre se hagyja abba, azzal tényleg csak rosszabb lesz a helyzet. másik módszer hogy eröt gyüjt és még pár hónapot, évet vár az anyuka, mindig nem fog cicizni.
Igaz, az én kisfiamat nem az éjszakai cicirõl kellett leszoktatni, mert már rég nincs tejem sajnos, hanem az éjszaka 1-2* tápszerivászatról. Õ már 15 hónapos, most szántam el magam a drasztikus lépésre, eddig sajnáltam, nem akartam sírni hagyni stb, de már nem bírtam tovább az éjszakai keléseket, ráadásul jön a kistesó 3 és fél hónap múlva, addig meg kellett ezt oldani. Elmagyaráztam neki este, hogy éjszaka nem eszünk, már nagyfiú, stb. ezt azóta is megteszem. Elsõ éjjel megszakításokkal 2 órát sírt (panelben, de hétvégére idõzítettünk, ki kellett, hogy bírják a szomszédok!), ivott egy kis vizet, utána tovább aludt ennyivel reggel. (Én kivettem az ágyából, elringattam- bár benne volt a pakliban, hogy akkor meg ezt fogja majd igényelni éjszakánként, de nem volt szívem nem megtenni). Második éjjel összesen 1 óra sírás, vizet már nem fogadta el, még ringatni kellett, harmadik negyedik éjjel fél-negyed óra nyöszörgés, megértette, hogy úgy sem kap, nem kellett kivenni az ágyból, csak visszafektettem, megsimogattam és visszaaludt. Azóta általában átalussza az éjszakát. Van, hogy felébred, felül, de visszafekszik és alszik tovább, mert már tudja, hogy úgy sem kap enni! Õt csak ilyen drasztikusan lehetett leszoktatni. /A következõ babánknál legkésõbb egy évesen véget vetünk az éjszakai keléseknek, mindenkinek jobb lesz így!/ Szóval nem volt éhes éjjel, csak megszokásból kelt fel, úgy mint a tiéd is. Szerintem is elég nagy már egy évesen, hogy leszoktasd, de ehhez nagyon következetesnek kell lenned, mert ha meginogsz és adsz neki mégis cicit, akkor tudja, hogy eléri a célját a hisztivel és még nehezebb lesz késõbb leszoktatni. Néhány nap, legkésõbb 1 hét alatt biztos össze jön! Kitartást, ha megpróbálod!
Kedves 6 Amıg nem tudod, hogy a szoptatas es a szopas nem ugyanaz, addıg ne valallj gyereket. Nehogy rossz 'kımenetre' csatlakoztasd a gyereket, ha ehes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket! :)
Hogy a kérdésedre válaszoljak...:) . Kényes téma, de ezt Neked kell tudnod. Sokan amellett vannak, hogy bízd a babára, és magától le fog szokni. Szerintem ez is, mint a legtöbb dolog a szoptatás kérdésben teljesen egyénfüggõ. Ha az anyukának már teher felkelni éjszaka, esetleg kistesót terveznek, beteg, bármi, akkor szerintem nem kell magából mártírt csinálni, viszont a másik oldalon meg az is ott van, hogy ha a baba nagyon igényli, fogzik, még kicsi, és tényleg éhes, akkor meg nem szabad erõltetni. Szóval döntse el mindenki, de - és ez a magánvéleményem - egy egy éves baba már nem olyan kicsi, õ jól tud lakni napközben, és már "csak" a szopi kedvéért kel fel. Ha tehát Te úgy érzed, hogy elég volt, és mindenkinek jobb lenne, ha ki tudnád magad pihenni, akkor hajrá! Én ezt tettem. A harmadik éjszakát végigaludta, és azóta sosem volt gond. Sírt, átmentem hozzá, elmondtam, hogy õ már nagylány, nincs szopi, ringattam, adtam neki vizet, vele voltam, amíg el nem aludt. Elsõ éjszaka kb 3szor kelt fel, a másodikon már csak egyszer, aztán aludt. Biztos gyerek függõ is, ill. a Te elhatározásod is számít. Amíg nem vagy benne biztos, addig várj! REmélem segítettem, kitartás, bárhogy döntesz is:) !
Off, az jobban hangzana, hogy szopás? Kérdezd meg ezt egyéb helyen. Tarts még ki biztos igényli, hogy így hozzád bújhat éjszaka, hiszen nappal már sok dolguk van. Persze vannak módszerek, de én azokat nem alkalmaznám lehet majd fogják ajánlani. Pl. Hagyd sírni, adj neki vizet, apa menjen oda hozzá, ha igényel és ilyen hasonlók. Próbáki valahogy erõt gyûjteni biztos szépen meg fog oldódni drasztikus lépések nélkül is.
#1 vagyok Tenyleg nem megbantanı akartam senkıt. Koszonom a valaszokat, ıgy mar ertem, hogy csak rovıdıtes. Azt hıttem, hogy csak ''cukıskodas''. Igen, nekem ıs van csiripori ubisali. :)
A kérdező hozzászólása: Mert így rövidebb volt és sokan használnak szlenget. Amúgy engem hidegen hagy, hogy ki, hogy fejezi ki magát! A kérdés így is érthetõ volt, nem?
Elõzõ:Szerintem ez tök jó, nekem tetszik, nem csak ezzel kapcsolatban beszélünk így hanem mindennel kapcsolatban szeretem ezeket a becézéseket.
HA a babád ilyen típus, akkor ugyan le lehet szoptatni, de szerintem nem érdemes. Elmondom, nálunk hogyan ment, s hogyan múlt el, igaz, nem vagyunk "jól" nevelõk ebbõl a szempontból és sokan ódzkodnak ettõl a megoldástól. Mi együtt alszunk. Együtt alszunk, amióta a lányom elkezdett átfordulni 4 hónapos korában és mindig felriadt, amikor álmában önkéntelenül átfordult. Csak szopival lehetett visszaaltatni. Jött a fogzás , szintén a szopi volt a éegjobb fájdalomcsillapító, a fogai nagyon megviselték, 13 hónapos 8 hónapja fogzik, de még cska 3 tört át. Az óránkénti kelés engem is megviselt, semmit nem tudtam aludni. Elolvastam William Sears dr. Éjszakai gondoskodás címû könyvét (Kismama magazin adta ki) és "megvilágosodtam". A lányom mindig olyankor kezdett sokat ébredni éjjel (a standard este 11-12 közötti és hajnal 5-6 közötti kelés mellett), ha valami extra történt vele: fogzás, feltérdelés, mászás, feülés, állás és járás. Valószínûleg a kis agya nehezen dolgozta fel az új helyzetet, túl felszínessé vált az alvása és segíteni kellett neki a visszaalváshoz. A kelései nem evések voltak, hanem csak pár korty szopi, kis cumizás. Tehát együtt alszunk, csak oldalra fordulok, picit szopizik, hasra fordul én nmeg betakarom magunkat és alszuink tovább. Fel sem ébredek igazán, sokszor nem is tudom, kelt-e éjjel, vagy hogy hányszor. Engem nem zavar, hogy velünk alszik, tudom, hogy egyszer majd lesz saját ágya és akar is majd benne aludni :) Kipihent vagyok, nem félek, hogy ráfekszem vagy nem is tudom... Persze, adhattam volna neki vizet éjjel, vagy rongathattam volna, de az nekem lett volna fárasztó. Hagyhattam volna sírni, de akkor sem tudok aludni mellette, sõt a férjem is felébredt volna, neki pedig pihennie kell éjjel, hogy nappal dolgozni tudjn. M?eg amúgy sem tudom, nincs szívem sírni hagyni, ha tudom, hogy tudok ellene tenni. Biztosan le fog róla szokni egyszer. Most, hogy már jár és éppen nem jön a foga, alszik. Este fél9tõl reggel fél8ig, már lassan egy hónapja, max 1x kel, valószínûleg a fûtés okozta szárazabb levegõ miatt szárad ki a orka (megjegyzem én is kelek inni éjjel). Szóval nekünk ez teljesen bevált, csak javasolni tudom. HA nem is az együttalvást, a könyvet mindeképp, mert jó, ha az emebr megismeri a gyereke alvási jellemzõit, hiszen a babák nem úgy alszanak, mint a felnõttek.

Egy nagyon nagy fájlt töltök le! Akkor is fogja tölteni, ha éjszakára zárolom a gépet, úgy hogy az internet kapcsolatot nem bontom?

Ha nem fogja tölteni, melyik lehet?ségek közül lehet választani?

Legjobb válasz: Vagy ne csináljak semmit haggyam úgy az egészet éjszakára?

A kérdező hozzászólása: Vagy ne csináljak semmit haggyam úgy az egészet éjszakára?
A második akkor nem történik semmi ha nincs beállítva az automatikus kikapcsolás!
mindhárom esetben alapértelmezett beállítások esetén a processzort kikapcsolja.
A kérdező hozzászólása: Kössz a választ!
A kérdező hozzászólása: DE ha "Nincs mûvelet"-re van beállítva a képernyõ lehajtása, akkor nem történik semmi, úgyan úgy tölti, nem?
úgyis kikapcsolja a monitort, ha nem nyúlsz hozzá
Attól, hogy a monitor kikapcsol, a gép még megy!
A kérdező hozzászólása: Mind egy, mielött le töltöttem volna, elötte megnéztem , hogy mit csinál a gép, ha lehejtom! Nos mivel a képernyõ lehajtása "nincs mûvelet"-re van beállítva nem történik semmi a gép megy úgyis! Úgyhogy le töltöttem azt a hatalmas fájlt! ( vki akarja tudni, 9 óra volt a letöltési idõ)

6-8 hetes babátok hányszor szopizik egy nap? Egyszerre mennyit eszik (esetleg ha méritek)? Két szopizás kezdete közt hány óra telik el? Mekkora súlyú a babátok? Éjszakával hogy álltok?

Legjobb válasz: 8-10 alkalommal szopizik nem mérjük 1-3 óra telik el, attól függ, mennyit evett elõtte tegnap mérték, 5460g, 3450g-al született éjszaka egyszer kel, 1 és 3 óra között, eszik, aztán alszik tovább (max fél óra) szombaton lesz 8 hetes

8-10 alkalommal szopizik nem mérjük 1-3 óra telik el, attól függ, mennyit evett elõtte tegnap mérték, 5460g, 3450g-al született éjszaka egyszer kel, 1 és 3 óra között, eszik, aztán alszik tovább (max fél óra) szombaton lesz 8 hetes
Szia!Ma 2 hónapos a lányom!Nem mérem mennyit eszik!Csak anyatejes!3 óránként eszik!Éjszaka is!:(((Bár mostanába elõfordult, hogy este 10 körül leteszem és csak fél 3-kor kel , utána meg fél 7-kor!3630grammal született, 3190-nel jöttünk haza(sokat esett vissza), most 5660gramm!
Szia! Nekem ma 8hetes a kislányom és múlthéten volt vasárnap 5020g és 3140-el született. Csak néha mérem és akkor van úgy hogy 120g-ot is megeszik. általába 2-3óránként eszikvagy többször. Éjjelente éjfél és kettõ között szokott felkelni meg 4és 6óra között aztán 8óra körül , de akkor már én is kelek. Nálatok mi a helyzet?
A fiam a lefejt tejemet kapja üvegbõl, igény szerint etetem. 8 hetes korában kb 3 óránként kérte nappal, és 4 óránként éjszaka, átlagosan 80 milit evett meg egyszerre. 3000-rel született, 8 hetesen 5210 gr volt.
A kérdező hozzászólása: Napközben 3-4 óránként eszik, átlag 120g-ot(én mindig mérem. Van hogy extrém sokat betermel, mint pl most is 170-et 10 perc alatt.:( Ettõl meg fáj a poci is. Éjjel 1x ébred 1-2 körül.utána a következõ reggel 5-6 körül van. Így naponta 6x eszik. (ez 1 hete van így csak) Most leszünk 7 hetesek, és 4200g, 2520grammal született.
nekem 6 hetes a lányom pontosan betartja a 3 óránkénti evést.éjjel is:(eszik este 11, 1 éa 4kor.70-130gr között eszik, mindig mérem.3530al született 3170el jöttünk haza.most 4200 gr
Mi most voltunk 2 hónaposak, 4200-al született most 6150.120 körül evett úgy 6 hetes koráig utána maga emelte az adagját, mostmár simán megeszik 180-at vagy többet.Sajnos tápszert is kap de abból is kb annyit eszik mintha szopizna.De egyébként van, hogy 90-el is jól lakik, attól függ mennyit evett elõzõ kajcsinál és, hogy mennyi idõ tellik el a kettõ között.

Van egy szelíd rottweiler szuka kutyám. Már sokan ismerik hogy nem bánt. Sajnos ha éjszakára néha kiengedem ki tud ugrani a nagy kerítésen. A szomszéd feljelentett, 10 ezer helyszíni bírság! Az érthető hogy félnek tőle mert nagy. Jogos ez így?

azt szeretném tudni mit tehetek a szomszéd ellen azért amiért nem emberi módon figyelmeztetett a kutya miatt?trágár szavakat használt,els?re nagyon bunkó volt!úgy tudom rend?r,vagy volt.kedvesen is mondhatta volna!azt hiszi neki mindent lehet mert 2 méter és 110 kg?!!!!

Legjobb válasz: Még te vagy felháborodva?? Imádom a kutyákat, nekünk is van egy JÓLNEVELT staffordunk. Mégsem nézném jó szemmel, ha a szomszéd kutyája átugrálna hozzánk. Jó, valószínûleg nem egybõl a rendõrségre rohannék, de ez most mellékes. Hiába gondolod, hogy szelíd a kutyád, ha egyáltalán nem fegyelmezett, idomított. Márpedig ha elszökik, akkor nem az. És egy fegyelmezetlen kutyában sosem szabad megbízni, pláne ha a mérete is megvan hozzá, hogy netán súlyosan megsértsen valakit! Érthetõ, ha a szomszédod dühösen szólt, gondolom nem az elsõ eset után jelentett fel... Én bosszú helyett inkább elvinném iskolába a kutyát, ha már te magad nem voltál képes megnevelni...

Még te vagy felháborodva?? Imádom a kutyákat, nekünk is van egy JÓLNEVELT staffordunk. Mégsem nézném jó szemmel, ha a szomszéd kutyája átugrálna hozzánk. Jó, valószínûleg nem egybõl a rendõrségre rohannék, de ez most mellékes. Hiába gondolod, hogy szelíd a kutyád, ha egyáltalán nem fegyelmezett, idomított. Márpedig ha elszökik, akkor nem az. És egy fegyelmezetlen kutyában sosem szabad megbízni, pláne ha a mérete is megvan hozzá, hogy netán súlyosan megsértsen valakit! Érthetõ, ha a szomszédod dühösen szólt, gondolom nem az elsõ eset után jelentett fel... Én bosszú helyett inkább elvinném iskolába a kutyát, ha már te magad nem voltál képes megnevelni...
Örülj, hogy 10-zel megúsztad és ne hagyd kiszökni.
A büntetés jogos. Viszont ezt kb. 100-ból 1 ember tenné meg, hogy emiatt bejelentést tesz, ahelyett, hogy szól a gazdinak, pláne ha tudja is, hogy kié a kutya. Szóval ha nem akarsz rendszeresen büntit fizetni, de szeretnéd, hogy a rotid kimehessen a kertbe, akkor csináltasd meg a kerítést. Amúgy hogy próbáltad lenevelni a szökésrõl?
Bunkóság ide vagy oda, ez bizony jogos volt. Amúgy inkább örülj neki, hogy a hivatalos útját választotta a probléma megoldásának, ebbõl a büntetésbõl remélhetõleg tanulsz, és kapsz még egy esélyt. Ilyenkor ugyanis, -akármennyire igazságtalan is- sokkal gyakoribb az önbíráskodás, nem szoktak sûrûn a rendõrséghez fordulni. Egyszerûen megmérgezik, lelövik, vagy elkapják, és agyonverik!!! Ráadásul ha a szomszédhoz ugrik át, akkor még ezért se csinálhatnál semmit, volt már ilyenre eset, akkor egy németjuhászt vertek agyon, a törvény szerint teljesen jogosan! Szóval a szavai lehet hogy bunkók voltak, de a tettei, nem, úgy hogy még él a kutyád, és inkább azon törd a fejed, hogy tudnád megakadályozni a szökéseit.
Egy jól nevelt kutya nem ugrik át a kerítésen. Szóval inkább vele foglalkozz ne a szomszéddal.
csináld meg a kerítést és akkor nem lesz gond :) kutya is bent marad, szomszéd is megnyugszik :)
Ha már elõtte is tudtad, hogy a kutyád kiszökik akkor nincs helye a kedvességnek. A kutyád és a többi embert, és kutyát is veszélyezteted (persze szelíd szerinted, de sosem lehet tudni). Arról nem is beszélve hogy ez törvényellenes. Még te vagy felháborodva?
A kutyádnak se jó, ha szabadon bóklászhat az utcán, bármi történhet vele, emiatt olyan is feljelenthet, aki nem fél tõle, hanem állatvédõ. Azzal, hogy bunkó volt... hát, tapasztalatból mondom, hogy nem kezdhetsz vele semmit, hacsak nincsenek függetlennek mondható tanúk, akik hajlandóak ezt igazolni, de ez már inkább bírósági ügy, amit ha elveszítesz, nagyon sokat buksz rajta. Szóval inkább békélj meg a szomszédoddal, s tegyél arról, hogy a kutya ne legyen éjszakai önsétáltató.
Én ismertem egy rotit, a világ legszelídebb kutyájának mondhatnám, húzhattad vonhattad, oda se neki, érkezõ addig nem ismertet sem bántott, gazdája nem is volt ott, én a kollégája voltam, láttam, de volt két eset, két ember akik semmit nem csináltak, nem hergelték, csúnyán se néztek rá, acsarkodva rontott rájuk. Szóval ezt miért tette? Mert innen nem mondhatom, hogy szelid és ha egy rotit látsz neked rontani, nem tudom tiszta marad-e a nadrágod...
vagy este ne engedd ki, vagy pedig a kerítést csináltasd meg neki vagy egy kisebb rész el lehet neki keríteni a kertben, hogy este ott legyen.
Szexre vágyó fiúkból túlkínálat van, a lányokra pedig túlkereslet :DDD
Azért mert egyértelmûen a férfiak többsége viseli nehezebben a "nélkülözést" és vizuálisabb a gondolat világa, míg a nõk nem szexet keresnek még nélkülözõ idõben sem, hanem várják hogy valaki úgy "érintse" meg személyiségével, hogy elfogja az az érzés, hogy "nekem õ kell". 30/F
Mert a libancokat szeretik a férfiak de a férfi libancokat senki se szereti.
"Szerinted melyik normális ember vágyik rá, hogy a GYK-n találjon szexpartnert?" Az, hogy kimondottan itt találjon szexpartnert, arra nem feltétlenül. Ugyanakkor könnyen lehetséges, hogy mivel a kinti életben valakinek nehéz ismerkednie, ezért itt ismer meg új embereket, amely ismeretségekbõl még akármi lehet, akár szexkapcsolat is. Úgy tudom, nem egy ilyen volt már itt is, csak persze nem úgy kell nekiindulni, hogy "Feküdj baby!"
Egyébként tényleg abban rejlik a különbség, hogy a nõknek azért van annyi érzelmi igényessége, hogy ne csak ész nélkül dugni akarjon. Szerinted melyik normális ember vágyik rá, hogy a GYK-n találjon szexpartnert?
A nõknek vannak igényeik, a férfiaknak meg nincsenek.
A 8-as vagyok! Ha tényleg küldtetek privátot valamelyik lánynak, akkor csak gratulálni tudok! Pont ez lenne a lényeg, amit nem vesztek észre! Mindegyikõtök csak b...ni akar ész nélkül! Holott, ha a fejeteket is használnátok, mindjárt elõrébb lennénk! A mi izgalmi görbénk meredek, azonnal felpörgünk és akarunk mindent, aztán le is megy. Nem kellene ezt ennyire kimutatni! Szépen, fokozatosan kell izzítani a lányt! Úgy kell hozzáállni, hogy õ egy gõzmozdony, amit fel kell fûteni, hogy "üzemkész" legyen! És mivel a legfõbb erogén zónájuk az agy, ezért azzal kell játszani, felizgatni. A nõknek titkon sokkal mocskosabb a fantáziájuk, gondolataik, mint a férfiaknak, azt kell beindítani különbözõ kifinomult módszerekkel! Nem egybõl felkínálni mindent, hanem megfordítani az egészet és elérni, hogy õ kezdjen el kívánni minket!
Nem kérek több privátot, azt hittem egyértelmû, hogy nem komolyan írtam! :D
#4, mert a férfiak szexre hajtanak, a nõk pedig szerelemre. (#2)
A kérdező hozzászólása: bizony ha összefognának ebben a férfik, akkor a nõk is megváltoznának, de sajnos valóban utópia
Sok férfi túl könnyen adja magát. Lehetne másként is, ha minden férfi összefogna.Ez persze utópia, csak gondoltam, leírom.
Több az igénytelen pasi, akinek mindegy, csak lyuk legyen.
És velem? 21/L
A kérdező hozzászólása: 2-es Köszönjük ezt észrevettük az a kérdés miért??
Na nézzük. Ki szeretne ma velem szexelni? :) 18/L
Kedves Utolsó, akinek olyan fokú szociális problémái vannak, hogy még szimplán ismerkedni sem tud másokkal, az inkább kezeltesse magát ahelyett, hogy itt mg jobban belemerül a tehetetlenségbe.

Hogy lehet felkelteni egy nagyon alvós 2 hetes csecsemőt? Baj ha este felé egyre kevesebbet eszik? Mit tegyek ha keveri az éjszakát a nappallal?

Legjobb válasz: Szerintem az nem baj ha estefelé egyre kevesebbet eszik, ha megvan a normális sulya nem koraszülött, akkor nem alussza át az éhséget, semmi baja nem lesz, tudja már mennyi "ennivalora" van szüksége. Azt nem tudom, hogy lehetne megforditani, talán kapsz itt jo választ, ha nem kérdezd meg a védönöt, neki tudnia kell. :)

Szerintem az nem baj ha estefelé egyre kevesebbet eszik, ha megvan a normális sulya nem koraszülött, akkor nem alussza át az éhséget, semmi baja nem lesz, tudja már mennyi "ennivalora" van szüksége. Azt nem tudom, hogy lehetne megforditani, talán kapsz itt jo választ, ha nem kérdezd meg a védönöt, neki tudnia kell. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
De miért akarod felkelteni? Igen, vannak gyerekek, akik egy darabig keverik az éjt a nappal. Nemsokára majd jól tudnak tájékozódni. Az én védõnõm azt mondta, kb. 5 óra alvás után ébresszem fel, de csak az evés, vagyis a folyadékbevitel miatt. Annyit nagyon ritkán alusznak egyhuzamban.
Még egy darabig keveri a napszakokat, idõ kell, hogy átálljon. Nincs ezzel semmi gond. Ha van elég pisi kaki, akkor nem gond, ha estefelé kevesebbet eszik. De ha aluszékony az bizony a folyadékhiány jele is lehet. Ha szopizik vagy tápszeres, pluszban próbálj egy kis vizet is adni neki, hogy ne sûrûsödjön be a vére. Nekünk is ez volt a problémánk. Etess sûrûbben még ezt tudom tanácsolni. Nekünk nem, hogy elõtte keltegetni kellet, szopi közben is bealudt állandóan. Hogy hogyan ébresztgettük, úgy ahogy a kórházban tanácsolták, pici csipkedés (finoman) vizes zsepivel törölgettük az arcát, a haját is mondták, hogy húzzuk, de az kimaradt.
* ez a nappalra vonatkozik.
A haját húzgálni és csipkedni??? Ezt a kórházban mondták??? Én maradnék a simogatásnál, ha mindenképpen ébreszteni kell.
A kórházban igen, ennyi volt a csecsemõsök tanácsa...
Atyagatya. remélhetõleg az anyai ösztön nem engedi, hogy valaki ennek fogadjon szót.
A kérdező hozzászólása: köszöntem a válaszokat. Egyébként nekem is azt mondták a Kórházban hogy húzogatni kell a kis haját, de olyan rossz volt azt csinálni, meg egyébként sem kelt fel rá a kisfiam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!