Találatok a következő kifejezésre: Ha éjszaka hogyan (295 db)

Van ott olyan aki éjszaka szokott dolgozni vagy dolgozott? Ha igen hogy viselitek? Az éjszakai munka nem vágja tönkre az egészséget és az ember magán életét?

Legjobb válasz: Most gyesen vagyok ugyan, de mikor dolgoztam, jobban szerettem az éjszakai munkát, mert nem okoz gondot, ha fenn kell maradnom akár egész éjjel. (Non-stopban voltam álladó éjjeles.) De ha fel kell kelnem hajnalban, bármilyen korán is feküdtem le, végem van. Volt olyan is, hogy nappal nem tudtam aludni, de semmi bajom nem volt, ha 1-1 napokat kihagytam. Jó, kicsit álmos voltam, de nem vészes. Inkább nem alszom, mint felkeljek. Volt olyan is, hogy utazásnál, költözésnél, kihagytam a éjjeli pihenõt, jobbnak láttam fennmaradni, mert korán kellett volna kelni, és inkább összecsomagoltam, vagy filmet néztem, vagy olvastam, vagy bármi, csak ne keljen korán kelni. A magánéleted szervezheted, az egészségnek szerintem nem árt. Persze azért nem kell kínozni magad, ha éjjel dolgozol, nappal pihend ki magad, mert kell a szervezetednek. A váltott mûszak meg valóban rosszabb, mint ha simán felcseréled a nappalt az éjszakával.

Tudod, a legtöbb munka hosszú távon árt az egészségnek. Aki ül, annak a háta lesz kész, a combján elnyomódnak az erek. Aki áll, annak a lábai mennek tönkre. Aki a monitor elõtt ül, annak a szeme lesz kész és lehetne sorolni. Végül is, mondhatnánk azt is, hosszú távon a munka nem tesz jót az egészségnek. vannak un bagoly és vannak a pacsirta emberek. A baglyok éjszak élnek igazán. Nem szeretnek hajnalban kelni sem. Nekik jobban is fekszik az éjszakai munka. A pacsirták már kora este elalszanak. Hajnalban már élik az életüket. Nekik viszont szenvedés az éjszakai munka.
Most gyesen vagyok ugyan, de mikor dolgoztam, jobban szerettem az éjszakai munkát, mert nem okoz gondot, ha fenn kell maradnom akár egész éjjel. (Non-stopban voltam álladó éjjeles.) De ha fel kell kelnem hajnalban, bármilyen korán is feküdtem le, végem van. Volt olyan is, hogy nappal nem tudtam aludni, de semmi bajom nem volt, ha 1-1 napokat kihagytam. Jó, kicsit álmos voltam, de nem vészes. Inkább nem alszom, mint felkeljek. Volt olyan is, hogy utazásnál, költözésnél, kihagytam a éjjeli pihenõt, jobbnak láttam fennmaradni, mert korán kellett volna kelni, és inkább összecsomagoltam, vagy filmet néztem, vagy olvastam, vagy bármi, csak ne keljen korán kelni. A magánéleted szervezheted, az egészségnek szerintem nem árt. Persze azért nem kell kínozni magad, ha éjjel dolgozol, nappal pihend ki magad, mert kell a szervezetednek. A váltott mûszak meg valóban rosszabb, mint ha simán felcseréled a nappalt az éjszakával.
6+2 igazából, nem?
Ha 6 nap, az azt jelenti, hogy nem váltott mûszak? Csak éjszaka? Az még mindig jobb, mint a váltott. Így hozzá lehet szokni, csak át kell állni. :)
Nálunk anyukám váltott mûszakban dolgozik. Ez azt jelenti, hogy két napot nappal, két pihenõ, két éjszaka (ezek 12 órás mûszakok egyébként). Ez már olyan 5-6 éve van így. Az egészségét látszólag nem viselte meg, annyi, h gyakrabban fáradt, és ezáltal ideges, illetve mikor éjszakáról hazajön nappal nehezebben tud úgy aludni, hogy az pihentetõ is legyen (fény, zajok miatt). A magánéletet pedig hozzá lehet ehhez igazítani. Nyilván szabad hétvégéi ritkán vannak, de pl. ügyeket intézni kényelmesebben lehet. Írtad, hogy te csak éjszaka fogsz dolgozni, szerintem erre rááll a szervezeted egy idõ után.
Az egészségnek kevésbé ártalmas, mint a váltott müszak, mert itt be tud állni egy rendszerre a szervezet, ott meg állandóan át kell állnia. A magánéletet meg meg lehet szervezni, csak akarat kérdése.
Én dolgoztam váltott mûszakban, hol nappal, hol éjszaka 12 órát. Én jól bírtam, de hosszútávon egészségtelen, rengeteg cikk van róla a neten, hogy miért. Keress rá, tanulságos! Egyáltalán nem ajánlom, de hát ugye valamibõl enni kell..
Én 24 órás mûszakban dolgozom.Van, hogy egész éjjel vezetek.Már közel 10 éve csinálom.Mikor haza megyek hulla vagyok és senki ne szóljon hozzám.Szegény páromat cseszegetem ilyenkor.Ennyi idõ után sem tudtam megszokni az éjszakázást.Én a korán fekszem, korán kelek tipushoz tartozom.Nekem egy szenvedés, de a pénz miatt csinálom.
A kérdező hozzászólása: heti 6 napot
A kérdező hozzászólása: csak éjjel dolgoznék..este 6-tól éjjel 4-ig..
Hát, a diákévek alatt még elment az éjszakai maszek, de családos emberként tuti nem fogok rávetemedni, mert akkor a magánélet nem kérdés, hogy tönkremehet (aludni kell, tehát hiába a szervezkedés, éjjel meló, nappal több pihi a nagyobb megterhelés miatt, nem nagyon jut másra idõ) Ezt is csak a kényszer hozta, hogy sulit fizessek, de amint találsz normális munkahelyet, leszoksz róla :) Szerencsére már nincs ilyen gondom, és tényleg könnyebb így az élet, de gondolom a kérdés nem azért született, mert sok választási lehetõség akadna, ha nincs gyereked, akkor inkább most vállald el, mint késõbb, amikor a családdal kellene tölteni az estéket

Reggel ha felkelek hogy ellenőrizhetem le hogy mialatt aluttam éjszaka elvittek az űrlények? Mi az árulkodó jele annak hogy elvittek éjszaka?

De olyan kell ami tutira elárulja h engem elvittek!

Legjobb válasz: Rajtam egyszer volt a karomon sebtapasz és nem akart lejönni annyira rá volt tapadva a bõrömre, aztán 3. nap megfürödtem és azzal leázott a bõrömrõl. De ha valaki izzad éjszaka a nedvesség hatására tényleg lejöhet a bõrrõl de amúgy alap esetbe nem kéne. Én nem vagyok izzadós tipus és nekem 3 napig is rajtam volt pedig én aztán forgolódok éjszaka mellettem nem is tud senki aludni a családba annyit mocorgok :D

Rajtam egyszer volt a karomon sebtapasz és nem akart lejönni annyira rá volt tapadva a bõrömre, aztán 3. nap megfürödtem és azzal leázott a bõrömrõl. De ha valaki izzad éjszaka a nedvesség hatására tényleg lejöhet a bõrrõl de amúgy alap esetbe nem kéne. Én nem vagyok izzadós tipus és nekem 3 napig is rajtam volt pedig én aztán forgolódok éjszaka mellettem nem is tud senki aludni a családba annyit mocorgok :D
Nyugalom, kérdezõ: IQ 99% alatt nem visznek, mert már van elég háziállatuk.
Ahan.... És ha csak az egyik szememet nézik meg és pont azt (mert van eszük), ami nincs leragasztva? Meg minek jelölgesse az ember fia/lánya a ragtapaszokat? Valamint a köldökrõl szerintem simán le tud jönni, ha hason fekszel és kicsit jobban izegsz mozogsz. Jajjjj.....
A kérdező hozzászólása: Na kipróbáltam a sebtapaszos dolgot. Mindent úgy csini ahogy mondtad 404. Reggel rajta volt a szememen a tapasz és a köldökömön is és tutira nem vittek el mer amikor leszettem láttam hogy még nem volt leszedve. Köszi a tanácsot ajánlom mindenkinek nekem bevált. Engem nem szeretnek ezek szerint :D
Én is kipróbáltam. Reggel rajtam volt. Engem se szeretnek :D
te jó ég...
Be van törve az ablakod.

Kb 2-2, 5 év korkülönbséggel otthon lenni két kisgyerekkel, hogyan bírtátok nappal, ha éjszaka kelni kellett? Hányszor kellett kelni, a nagyobb gyerek nem ébredt?

Tapasztalatokat várok mindenkitõl

Legjobb válasz: 1 év korkülönbség volt. Én elsõ nyöszörgésre ébredtem, rögtön megszoptattam, tisztába tettem, de csak egy kislámpa fényénél, majdnem sötétben. Nem ébredt fel rá se az apjuk, se a másik pici és az egész mûvelet max. félóra volt. Eleinte kétszer kellett kelni a picihez, a nagyobbhoz akkorra már csak egyszer. A nagyobbnak az ágya mellettem volt, ha éjszaka nyöszörgött, csak bedugtam a földrõl felvett cumit a szájába és aludt tovább. Szerintem az volt a lényeg, hogy sötét legyen és síri csend és szokják meg, hogy olyankor nem verünk zajt.

1 év korkülönbség volt. Én elsõ nyöszörgésre ébredtem, rögtön megszoptattam, tisztába tettem, de csak egy kislámpa fényénél, majdnem sötétben. Nem ébredt fel rá se az apjuk, se a másik pici és az egész mûvelet max. félóra volt. Eleinte kétszer kellett kelni a picihez, a nagyobbhoz akkorra már csak egyszer. A nagyobbnak az ágya mellettem volt, ha éjszaka nyöszörgött, csak bedugtam a földrõl felvett cumit a szájába és aludt tovább. Szerintem az volt a lényeg, hogy sötét legyen és síri csend és szokják meg, hogy olyankor nem verünk zajt.
Három lányom van, másfél év a korkülönbség a két nagyobb, és 20 hónap a középsõ és a legkisebb között. Az elsõ három hónap mindig kicsit nehézkes volt, bár csak 2x keltek éjszaka a kicsik. A nagyobbat nem zavarták, mert nálunk a kicsi mindig külön szobában van, de ahogy nyekkent, én már mentem. Három hónapos koruktól viszont átaludták az éjszakát.
Másfél év a korkülönbség közöttük. Külön szobában alszanak. A kicsi velem aludt a nappaliban a elsõ pár hétben, utána tápszeres lett így ha éjszaka ébredt, gyorsan megcsináltam a tápszert evet és visszaaludt. Nekünk nem az eleje volt nehéz hanem a második félév, amikor a picinek ezerrel jöttek a fogai és folyton ébren volt. Nappal sajnos bírni kellett strapát, sokszor 2-3 óra éjszakai alvással is ugyanúgy menni kellett sétálni, takarítani, fõzni, nem volt segítség soha. A férjem késõ este, hulla fáradtan zuhan haza, úgyhogy fáradtság ide, kialvatlanság oda, a gyerekeket el kellett látni. Most 2, 5 a nagy, 1 éves a pici és már sokkal könnyebb. Egyforma a napirendjük, úgyhogy délután mikor alszanak, én is lefekszem.
Két év korkülönbség van a fiaim között. A nagy már 14 hós, még mindig kel éjszaka. Össze kell hozni valahogy az alvásukat, így én is akkor pihemnek, mikor az õ nappali alvásuk van. Most már sokkal könnyebb, mert a nagy ovis. Igazából nekem inkább az volt a nehéz idõszak, amikor a kicsi a 3 nappali alvás helyett 2x aludt. Gyakorlatilag 10-15-ig valamelyik aludt, elég nehézkesen oldottam meg a csöndet, illetve a napi teendõket. Egy szobában vannak amúgy, éjszaka hiába kel fel valamelyik, általában a másikat nem zavarja.
2 év 4 hónap van a gyerekek között, a nagy soha nem ébredt fel a kicsire, igaz én a legkisebb neszre is felkeltem. Kb. három hónapos korától végigalussza mindkettõ az éjszakát, persze azért vannak kivételek. Ebbõl a szempontból szerencsésnek érzem magam. A másodiknál már nem görcsöltem azon, hogy a saját ágyában aludjon éjjel, magam mellé tettem úgy szoptattam, ha elaludtam, akkor maradt mellettem, ha nem, akkor betettem az ágyába. De volt olyan is, hogy reggel négyen ébredtünk egy ágyban. Délután pedig igyekeztem úgy igazítani a nagy alvását, hogy akkor fektettem le, amikor a kicsi szopott, így a kicsit fekve szoptattam, a nagynak meséltem és így mindkettõ elaludt. Most már külön altatom õket délután, a nagy négy éves lesz, addig mesét néz, amíg a kicsit elaltatom, utána pedig õ következik. Általában fél óra különbséggel alszanak el. Persze csak ha a nagy is otthon van, nem pedig az oviban. A veszélyesebb idõszak akkor volt, amikor a kicsi elkezdett kúszni-mászni, megfogta a nagy játékait és akkor voltak csaták, meg ordítás. A kisebbik most másfél éves és eléggé megtanulta megvédeni magát, ha a nagy nyúzza, akkor egyszerûen beleharap. De már egész jól eljátszanak együtt is.

Hogyan állítsam be a Nikon Coolpix l820 fényképezőmet ha éjszakai tájat/csillagokat vagy villámokat szeretnék fotózni?

Utánaolvastam, hogy mihez milyen beállítást kell alkalmazni, de az éjszakai fotózás valamiért nem jött össze vele. Volt, hogy beállítottam éjszakai tájképre, ami kérte a vakut, de az istenért sem akart vakuzni és mire végre sikerült, akkor is csak a közeli dolgok látszódtak. Örömmel venném, ha valaki aki ért hozzá kicsit tudna segíteni.

Legjobb válasz: Csillagok fotózásának nem érdemes nekimenni ezzel, ennél sokkkal komolyabb eszközök is elvéreznek és ott azért nem árt ha konyítasz is valamicskét a fotográfiához, baromi nehéz mûfaj. Amúgy pedig ugyanazt tudom javasolni amit itt másoknak is, olvass utána a fotográfia alapfogalmainak, az expozíciós beállítások képre gyakorolt hatásának és mindenképp kapcsold ki a vakut mert a beépített vakuval nem fogsz tudni éjszakai tájfotókat készíteni (sõt eleve tájat nemigazán lehet vakuzni). Valószínûleg az a probléma amúgy, hogy nem tud mire élességet állítani a sötétben (ezt pedig ugye úgy tudnád kiküszöbölni, hogy manuálisan állítasz élességet amire tudtommal a gépeden nincs lehetõség).

Csillagok fotózásának nem érdemes nekimenni ezzel, ennél sokkkal komolyabb eszközök is elvéreznek és ott azért nem árt ha konyítasz is valamicskét a fotográfiához, baromi nehéz mûfaj. Amúgy pedig ugyanazt tudom javasolni amit itt másoknak is, olvass utána a fotográfia alapfogalmainak, az expozíciós beállítások képre gyakorolt hatásának és mindenképp kapcsold ki a vakut mert a beépített vakuval nem fogsz tudni éjszakai tájfotókat készíteni (sõt eleve tájat nemigazán lehet vakuzni). Valószínûleg az a probléma amúgy, hogy nem tud mire élességet állítani a sötétben (ezt pedig ugye úgy tudnád kiküszöbölni, hogy manuálisan állítasz élességet amire tudtommal a gépeden nincs lehetõség).
Nekem is ilyen gépem van. Sajnos nem nagyon tudok vele még fényképezni. Meg tudnád mondani hol olvastál utána, hogy mihez milyen beállítás kell? Elõre is köszönöm!
Az éjszakai tájkép (inkább városkép) fotózás lényege az, hogy a vaku egy villantással megvilágítja az elõteret például az ott állókat, de a gép hosszú záridõt használ, így a háttérben lévõ épületek is látszanak. Persze csak állványról mûködik és felesleges olyan háttérnél használni, ami valamennyire nincs kivilágítva, így hosszú záridõvel sem lehet kiexponálni rendesen. Inkább kivilágított esti tereken venni hasznát A hátteret az életben nem fogja neked kivillantani a vaku. A beépített csak pár méterig hatásos.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Cat-dog neked válaszolva pedig: Ezeknek a dolgoknak csak úgy általánosságban néztem utána, nem konkrétan csak ennek a gépnek. Ezzel még én is bajban vagyok, mert árban még így is meghaladta azt az összeget mint amennyi egy gépre akartam szánni és most ez van, ebbõl kéne valahogy a legjobbat kihozni :) Viszont lehet vele csinálni nagyon jó képeket.

Szoptató anyukák, hogy hat a tejtermelésre, ha éjszaka nem szopizik a babám? Attól még nappal termelődik elég tej? És nem kevés ha egy nap csak ötször eszik?

2 és fél hónapos a kislányom és most álltunk rá arra,hogy este 8-kor eszik és utána már csak hajnali 5 körül. Nem kicsi még ahhoz,hogy ennyit aludjon egyhuzamban evés nélkül?

Legjobb válasz: az én lányomnak is voltak éjszakát átalvó idõszakai, 2-4 hónapos kora, majd 13 hónapos kora után, soha nem zavart bele a tejtermelésbe, hiszen az igény szerinti szoptatásnak éppen ez a lényege :)

az én lányomnak is voltak éjszakát átalvó idõszakai, 2-4 hónapos kora, majd 13 hónapos kora után, soha nem zavart bele a tejtermelésbe, hiszen az igény szerinti szoptatásnak éppen ez a lényege :)
Szia! Ne aggódj! Ha babád átalussza az éjszakát attól még lesz nappalra elég tej. Reggelre feltöltõdik a készlet. :) Legalábbis nálam így van. A lányom 2, 5 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat este 6-7 körül szopizik utoljára és reggel fél 8 körül eszik elõször. Ma 4 hónapos és csak anyatejes. Nem kevés a napi öt, fõleg ha kellõ mennyiséget eszik meg. Amíg szépen gyarapodik (hol többet, hol kevesebbet), és jó kedélyû nem kell aggódni.
Nem baj, ha õ maga szabályozza így. :) Ha nappal továbbra is igény szerint szoptatod, nem gátolod õt abban, hogy elég idõt töltsön a szopival, akkor biztosan rendben lesz. A tested át fog állni arra, hogy nappal termeljen (több) tejet, éjszaka csak minimálisan fog raktározódni. (A tej fõleg szopatás alatt termelõdik, nem szopik között.) De ne lepõdj meg, ha ez az idõszak nem fog sokáig tartani: általában 3-4 hónapos korban elkezdenek újra ébredni a babák, de ez is élettani dolog. - Mindig, mindenkor igény szerint érdemes szoptatni, akkor jó eséllyel követni tudod a változásokat. ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igény szerint szoptatok, az a legfontosabb, hogy neki jó legyen.

A 4 éves kislányom egy éve szenved az éjszakai rémálmoktól. Beleüvölt az éjszakába, hogy anya de ha bemegyek nem ismer fől néha fel sem tudom ébreszteni, hogy kizökkentsem az álmából rúgkapál, transzban van. Már egy ágyban alszunk, de így is. Miért?

Most voltunk fül-orr gégészeten de ott nem találtak semmit egy hónap múlva lesz alvásvizsgálat.A férjem szerint pszichésen van és tőlem ered.??????

Legjobb válasz: ez lehet, hogy off, de azt a vallásos szart be ne add neki!!!!!! más se hiányzik!!!!!!

ez lehet, hogy off, de azt a vallásos szart be ne add neki!!!!!! más se hiányzik!!!!!!
Minden bizonnyal pszichés eredetû, és az egyützt alvás nem segít rajta.Inkább ki kéne deríteni mi váltotta ki. (mese, valami amit látott) Az normál is, hogy nem ébred fel az álomból, ahogy írod"transban van". nem transz, csak félig alszik. 4éves, ellehet vele mér beszélgetni, próbáld kideríteni mi az oka. és ne aludj vele (pszichológus)
Itt sok infót találsz: http://divany.hu/poronty/2009/12/14/pokoli_ejszaka_felkomaba.. Kérdezni már ne kérdezz a kommentek között, mert a fórumozók azóta elhagyták az oldalt és átmentek a bezzeganyára.
Lehetséges, hogy van valami abban a szobában, aminek nem kellene ott lennie.Biztos vagyok ebben.Írj az e-mail címemre, és természetesen ingyen megpróbálok segíteni.Elõfordult már hasonló esetekben, hogy sikerült:) ) [email protected] Üdvözlettel:Wilda
Mi a kineziológiában azt tanultuk, hogy a gyerekek kb. 7 éves korukig erõsen az édesanya hatása alatt állnak, szinte egyek vele. Eszerint érdemes lenne megnézned, hogy neked vannak-e félelmeid, voltak-e félelmeid, alvással, sötétséggel kapcsolatban, illetve voltak-e kellemetlen élményeid a terhesség alatt. Azt írod, kb. egy éve kezdõdtek a rémálmok, gondold át, hogy köthetõ-e valamihez, pl. óvodába kerüléshez, vagy bármilyen más eseményhez, ami akár vele, akár pedig veled történt. Rengeteg oka lehet, érdemes több nézõpontból is megnézni. Sok szép ötletet kaptál itt.
Kedves Kérdezõ! Megkérdezhetem, hogy azóta megoldódott-e teljesen ez a probléma a kislányoddal?

Lányok, hölgyek: ha éjszaka elönt a szexuális vágy, és egyedül vagytok hogyan, és mivel szoktatok, maszturbálni?

Pl: takaróval, párna csücskével, vibrátorral, stb.

Legjobb válasz: Utolsó! azt írod éjszaka aludni szoktál, 1:26-kor mégis a gépet nyomod. Bírom az ilyen embereket, ahelyett, hogy válaszolnának, inkább beszólnak valamit, vagy olyat írnak, aminek semmi köze a kérdéshez... -.-"

Utolsó! azt írod éjszaka aludni szoktál, 1:26-kor mégis a gépet nyomod. Bírom az ilyen embereket, ahelyett, hogy válaszolnának, inkább beszólnak valamit, vagy olyat írnak, aminek semmi köze a kérdéshez... -.-"
Éjszaka aludni szoktam.....
kezemmel
Kéz. 25/N
kezemmel
háát vagy kézzel, vagy ami kicsit ciki, hasra fordulva egy párnával:$
Enis parnaval szoktam :) )
Hasra fordulva, párnával a legizgatóbb!!!!! Volt szerencsém látni már olyat és nagyon tetszett! (Bocsi az offért) 30F

Hogyan teszteljek, ha éjszaka többször járok wc-re?

Este és éjszaka ürül ki bel?lem az, amit napközben megiszok. Lefekszek 11 körül, megyek wc-re 2-kor, 4-kor, 6-kor és amikor felkelek, 8-kor.

Legjobb válasz: ne kábíts, jó? az emberi húgyhólyag max. 2 dl bír tárolni. Azt amit éjszaka ürítesz nem napközben iszod, hanem lefekvés elõtt.

ne kábíts, jó? az emberi húgyhólyag max. 2 dl bír tárolni. Azt amit éjszaka ürítesz nem napközben iszod, hanem lefekvés elõtt.
ja, én napi 3 liter méregtelenítõ (azaz vízhajtó is) teát iszom, így szerintem tudok róla valamit...:)
A kérdező hozzászólása: Szuper, kár, hogy este már egyáltalán nem iszok, mert akkor óránként járok wc-re. Szuper, hogy te jobban tudod, hogy én mikor iszok. Napközben 1x megyek wc-re, napi 4 l vizet iszom. Ez van.
Nincs szívbetegséged ? Ezt most komolyan kérdezem !
A kérdező hozzászólása: Nincs, de esetleg válaszolna valaki a kérdésemre? Kb 2 hete akarok már tesztelni, de így nem tudok. A nem reggeli pisisben meg nem bízok.
sztem ink menj el egy urológushoz, mert ez marhára de nem normális dolog h minden éjjel ennyiszer jársz wcre.
A kérdező hozzászólása: Esetleg egy VÁLASZ A KÉRDÉSEMRE??
Jó a kérdés . A reggeli pisi nem az idõpont miatt kell, hanem azért, mert normál körülmények között az a legtöményebb. Na most nálad ez valószínûleg fordítva lenne. De ha már két hete halogatod, akkor tesztelj nyugodtan bármikor, hiszen a "tömény " pisi csak a nagyon korai pár napos terhességhez kell. Minden nappal nõ a kimutatni való szintje, így nem kell már a reggellel foglalkoznod. Nekem 5-6 napos mensescsúszáskor már a délutáni is jelzett.

Ha madárfiókát 1, 5 óránként kell etetni akkor ezt éjszaka hogy oldom meg?

Ki kell pihennem magam, mert minden reggel megyek el itthonról. Viszont reggelt?l másra tudom bízni.

Legjobb válasz: Éjszaka is felkelsz és 1,5 óránként megeteted.

Éjszaka is felkelsz és 1, 5 óránként megeteted.
ha bevállaltad, akkor felhúzod a vekkert és felkelsz
Felkapcsolod a villanyt! Innen kezdve ugyanúgy, mint nappal. Másfél óránként megeteted!
A kérdező hozzászólása: Szerencsére rátalált az anyja.
Amúgy éjjel nem kell etetni. :S Madarak járnak éjszaka zsákmányért? de mikor világosodik kelni kell. :SSS
A bagoly pl jár éjjel is...:-)
de az meg nappal nem jár :)
éjszaka nem kell etetni egy madarat sem.éjszaka a legtöbb madár alszik.a szülõk sem rohangálnak éjjel-nappal kajáért.éjjel õk is és a kicsik is evés nélkül alszanak.

Egy éves "babát" le lehet szoktatni éjszakai szopikról és a felkelésekről? Ha igen hogyan? Ki vagyok merülve.

Legjobb válasz: (off: Te még sosem nevezted pl. az uborkát ubinak? egyszerûen így rövidebb, ezért beszélnek így felnõttek is. amúgy engem is zavar amikor mindent becéznek, de itt nem ilyen eset volt.) kedves kérdezõ! kitartás, valószínûleg magától fogja hamarosan elhagyni az éjjeli keléseket. nálunk épp az 1 éves szülinapjától alussza át az éjszakát!

(off: Te még sosem nevezted pl. az uborkát ubinak? egyszerûen így rövidebb, ezért beszélnek így felnõttek is. amúgy engem is zavar amikor mindent becéznek, de itt nem ilyen eset volt.) kedves kérdezõ! kitartás, valószínûleg magától fogja hamarosan elhagyni az éjjeli keléseket. nálunk épp az 1 éves szülinapjától alussza át az éjszakát!
Meg is jött a válasz amire gondoltam.
Off: Mindig is erdekelt, hogy a kismamak miert kezdenek el gugyogve beszelni egymassal is? A szoptatas mirt lesz szopi, ha felnott nok beszelgetnek egymas kozott? Tovabba vacsı, furcsı, pelcsi...stb. komolyan nem ertem, es nem megbantani akarok barkit is, csak ezt meg soha nem tudta nekem megmagyarazni senki.
14honapos lehetett a lanyom mikor egyszeruen megszunt az ejszakai szoptatas.Nem adtam neki tobbet, lass csodat fel sem kelt ejjel.Nem hagytam sirni, nem mas ment oda hozza(fel sem kelt), semmi drasztikus lepes. Persze minden gyerek mas, orulhetek hogy ilyen siman ment. Probald meg ne adj neki, ha sir vedd fel.
A szopizás a babának és a kisgyermeknek nem csak táplálkozás! És: tegye fel a kezét, aki még sosem ivott éjszaka...szval több irányból is bajos az éjszakai táplálkozás felõl megközelíteni a dolgot.
Kisfiam pont 1 évesen aludta át a teljes éjszakát!
7-es vagyok igen írtam is hogy ez egy drasztikus módszer de hatásos. habár babának nem árt, de szülöként ezt csak akkor lehet megtenni, ha valaki annyira kivan már hogy neki mindegy de a gyerek aludjon. én ezt is megtudom érteni, nálunk nem cici van hanem cumi, és ugyan ez lenne amenet, de én kibírok éjszakánként egy kelést és vissza dugom a cumit már alszik is, nem kell kivenni, csak mindig pisilnem kell utánna (mert terhes vagyok). szóval amit leírtam módszert csak ha valaki nagyon ki van bukva kezdje el, és semmi esetre se hagyja abba, azzal tényleg csak rosszabb lesz a helyzet. másik módszer hogy eröt gyüjt és még pár hónapot, évet vár az anyuka, mindig nem fog cicizni.
Igaz, az én kisfiamat nem az éjszakai cicirõl kellett leszoktatni, mert már rég nincs tejem sajnos, hanem az éjszaka 1-2* tápszerivászatról. Õ már 15 hónapos, most szántam el magam a drasztikus lépésre, eddig sajnáltam, nem akartam sírni hagyni stb, de már nem bírtam tovább az éjszakai keléseket, ráadásul jön a kistesó 3 és fél hónap múlva, addig meg kellett ezt oldani. Elmagyaráztam neki este, hogy éjszaka nem eszünk, már nagyfiú, stb. ezt azóta is megteszem. Elsõ éjjel megszakításokkal 2 órát sírt (panelben, de hétvégére idõzítettünk, ki kellett, hogy bírják a szomszédok!), ivott egy kis vizet, utána tovább aludt ennyivel reggel. (Én kivettem az ágyából, elringattam- bár benne volt a pakliban, hogy akkor meg ezt fogja majd igényelni éjszakánként, de nem volt szívem nem megtenni). Második éjjel összesen 1 óra sírás, vizet már nem fogadta el, még ringatni kellett, harmadik negyedik éjjel fél-negyed óra nyöszörgés, megértette, hogy úgy sem kap, nem kellett kivenni az ágyból, csak visszafektettem, megsimogattam és visszaaludt. Azóta általában átalussza az éjszakát. Van, hogy felébred, felül, de visszafekszik és alszik tovább, mert már tudja, hogy úgy sem kap enni! Õt csak ilyen drasztikusan lehetett leszoktatni. /A következõ babánknál legkésõbb egy évesen véget vetünk az éjszakai keléseknek, mindenkinek jobb lesz így!/ Szóval nem volt éhes éjjel, csak megszokásból kelt fel, úgy mint a tiéd is. Szerintem is elég nagy már egy évesen, hogy leszoktasd, de ehhez nagyon következetesnek kell lenned, mert ha meginogsz és adsz neki mégis cicit, akkor tudja, hogy eléri a célját a hisztivel és még nehezebb lesz késõbb leszoktatni. Néhány nap, legkésõbb 1 hét alatt biztos össze jön! Kitartást, ha megpróbálod!
Kedves 6 Amıg nem tudod, hogy a szoptatas es a szopas nem ugyanaz, addıg ne valallj gyereket. Nehogy rossz 'kımenetre' csatlakoztasd a gyereket, ha ehes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket! :)
Hogy a kérdésedre válaszoljak...:) . Kényes téma, de ezt Neked kell tudnod. Sokan amellett vannak, hogy bízd a babára, és magától le fog szokni. Szerintem ez is, mint a legtöbb dolog a szoptatás kérdésben teljesen egyénfüggõ. Ha az anyukának már teher felkelni éjszaka, esetleg kistesót terveznek, beteg, bármi, akkor szerintem nem kell magából mártírt csinálni, viszont a másik oldalon meg az is ott van, hogy ha a baba nagyon igényli, fogzik, még kicsi, és tényleg éhes, akkor meg nem szabad erõltetni. Szóval döntse el mindenki, de - és ez a magánvéleményem - egy egy éves baba már nem olyan kicsi, õ jól tud lakni napközben, és már "csak" a szopi kedvéért kel fel. Ha tehát Te úgy érzed, hogy elég volt, és mindenkinek jobb lenne, ha ki tudnád magad pihenni, akkor hajrá! Én ezt tettem. A harmadik éjszakát végigaludta, és azóta sosem volt gond. Sírt, átmentem hozzá, elmondtam, hogy õ már nagylány, nincs szopi, ringattam, adtam neki vizet, vele voltam, amíg el nem aludt. Elsõ éjszaka kb 3szor kelt fel, a másodikon már csak egyszer, aztán aludt. Biztos gyerek függõ is, ill. a Te elhatározásod is számít. Amíg nem vagy benne biztos, addig várj! REmélem segítettem, kitartás, bárhogy döntesz is:) !
Off, az jobban hangzana, hogy szopás? Kérdezd meg ezt egyéb helyen. Tarts még ki biztos igényli, hogy így hozzád bújhat éjszaka, hiszen nappal már sok dolguk van. Persze vannak módszerek, de én azokat nem alkalmaznám lehet majd fogják ajánlani. Pl. Hagyd sírni, adj neki vizet, apa menjen oda hozzá, ha igényel és ilyen hasonlók. Próbáki valahogy erõt gyûjteni biztos szépen meg fog oldódni drasztikus lépések nélkül is.
#1 vagyok Tenyleg nem megbantanı akartam senkıt. Koszonom a valaszokat, ıgy mar ertem, hogy csak rovıdıtes. Azt hıttem, hogy csak ''cukıskodas''. Igen, nekem ıs van csiripori ubisali. :)
A kérdező hozzászólása: Mert így rövidebb volt és sokan használnak szlenget. Amúgy engem hidegen hagy, hogy ki, hogy fejezi ki magát! A kérdés így is érthetõ volt, nem?
Elõzõ:Szerintem ez tök jó, nekem tetszik, nem csak ezzel kapcsolatban beszélünk így hanem mindennel kapcsolatban szeretem ezeket a becézéseket.
HA a babád ilyen típus, akkor ugyan le lehet szoptatni, de szerintem nem érdemes. Elmondom, nálunk hogyan ment, s hogyan múlt el, igaz, nem vagyunk "jól" nevelõk ebbõl a szempontból és sokan ódzkodnak ettõl a megoldástól. Mi együtt alszunk. Együtt alszunk, amióta a lányom elkezdett átfordulni 4 hónapos korában és mindig felriadt, amikor álmában önkéntelenül átfordult. Csak szopival lehetett visszaaltatni. Jött a fogzás , szintén a szopi volt a éegjobb fájdalomcsillapító, a fogai nagyon megviselték, 13 hónapos 8 hónapja fogzik, de még cska 3 tört át. Az óránkénti kelés engem is megviselt, semmit nem tudtam aludni. Elolvastam William Sears dr. Éjszakai gondoskodás címû könyvét (Kismama magazin adta ki) és "megvilágosodtam". A lányom mindig olyankor kezdett sokat ébredni éjjel (a standard este 11-12 közötti és hajnal 5-6 közötti kelés mellett), ha valami extra történt vele: fogzás, feltérdelés, mászás, feülés, állás és járás. Valószínûleg a kis agya nehezen dolgozta fel az új helyzetet, túl felszínessé vált az alvása és segíteni kellett neki a visszaalváshoz. A kelései nem evések voltak, hanem csak pár korty szopi, kis cumizás. Tehát együtt alszunk, csak oldalra fordulok, picit szopizik, hasra fordul én nmeg betakarom magunkat és alszuink tovább. Fel sem ébredek igazán, sokszor nem is tudom, kelt-e éjjel, vagy hogy hányszor. Engem nem zavar, hogy velünk alszik, tudom, hogy egyszer majd lesz saját ágya és akar is majd benne aludni :) Kipihent vagyok, nem félek, hogy ráfekszem vagy nem is tudom... Persze, adhattam volna neki vizet éjjel, vagy rongathattam volna, de az nekem lett volna fárasztó. Hagyhattam volna sírni, de akkor sem tudok aludni mellette, sõt a férjem is felébredt volna, neki pedig pihennie kell éjjel, hogy nappal dolgozni tudjn. M?eg amúgy sem tudom, nincs szívem sírni hagyni, ha tudom, hogy tudok ellene tenni. Biztosan le fog róla szokni egyszer. Most, hogy már jár és éppen nem jön a foga, alszik. Este fél9tõl reggel fél8ig, már lassan egy hónapja, max 1x kel, valószínûleg a fûtés okozta szárazabb levegõ miatt szárad ki a orka (megjegyzem én is kelek inni éjjel). Szóval nekünk ez teljesen bevált, csak javasolni tudom. HA nem is az együttalvást, a könyvet mindeképp, mert jó, ha az emebr megismeri a gyereke alvási jellemzõit, hiszen a babák nem úgy alszanak, mint a felnõttek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!