Találatok a következő kifejezésre: Ha éjszaka és (337 db)

Miért van az ha éjszaka esik a hó, akkor reggel alig birok felkelni?

ma pl emiatt 10.15kor keltem és megfigyeltem ha esik a hó mindig mint akit fejbe vágtak úgy alszok sokáig

Legjobb válasz: Nyilván amúgy nyugtalan alvó vagy. A hótakaró remekül tompítja a hangokat, és nyugalmat áraszt. Ezért sokkal jobban alszol ilyenkor ... maci

Nyilván amúgy nyugtalan alvó vagy. A hótakaró remekül tompítja a hangokat, és nyugalmat áraszt. Ezért sokkal jobban alszol ilyenkor ... maci
Nagyon egyszerû: front...
Frontérzékeny vagy. Úgy mint én:)

Ha két éjszaka és három napra vennék ki egy apartmant akkor azt 24 óránkénti dijjal fizetem ki? pl apartam ára egy éjszakára 6000 ft, akkor péntek reggeltől vasárnap reggelig az 12000 ft?

Legjobb válasz: 3 nap/2 éjszaka ára: 12000 HUF. Ne napokban számolj, hanem éjszakában. Annyit fizetsz, amennyi éjszakát ott töltesz.

3 nap/2 éjszaka ára: 12000 HUF. Ne napokban számolj, hanem éjszakában. Annyit fizetsz, amennyi éjszakát ott töltesz.
Még annyit hozzáfûznék, hogy általában meg van szabva, hogy mikor lehet legkorábban elfoglalni a szállást ill. meddig kell elhagyni. Ez általában érkezésnél: 14 óra, távozásnál 10 óra. Persze ez változó. Ha pl. reggel 9 kor szeretnéd elfoglalni a szobát akkor elképzelhetõ, hogy felárat számolnak fel, de ez is hely függõ. Mindenképp érdemes elõtte rákérdezni.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen , sokat segitettél.

Ha többet eszik éjszaka és nehezebben alszik el, akkor felcserélte az éjszakát a nappallal? Vagy ez jó így?

7 hetes lesz 3 nap múlva

Legjobb válasz: Hogy jó-e azt nem tudom, de az én babám is többet evett ennyi idõsen éjszaka, és tartotta éjjel is a 3 órás ritmust, míg másnak csak egyszer ébred a babája, vagy átalussza az éjszakát. Most három hónapos, és most kezd éjjel 4-5 órákat egybefüggõen aludni. Az altatás esténként nálunk ma is kész tortúra. Nehezen megy neki az elalvás, mindig más a véleménye az altatási idõrõl, mint az enyém... :-)

Hogy jó-e azt nem tudom, de az én babám is többet evett ennyi idõsen éjszaka, és tartotta éjjel is a 3 órás ritmust, míg másnak csak egyszer ébred a babája, vagy átalussza az éjszakát. Most három hónapos, és most kezd éjjel 4-5 órákat egybefüggõen aludni. Az altatás esténként nálunk ma is kész tortúra. Nehezen megy neki az elalvás, mindig más a véleménye az altatási idõrõl, mint az enyém... :-)


Éjszaka is alkalmazzátok az Aludj jól gyermekem módszert? Ha üvölt és az összes lakó felébred, akkor is?

Legjobb válasz: Az én lányom 8 hónapos volt, amikor nappal megtanítottam egyedül elaludni. Nem tartottam be pontosan ezeket az idõközöket, amit írsz, 5, majd 10 perc volt. Hát, én sem akartam elhinni, de az 1. alvásnál fél óra volt, a másodiknál még bementem a 10 perc után és ennyi. Nappal azóta is magától alszik el, szerencsére már jó ideje fix napirendje van, 2 alvással, így abszolút simán mûködik a dolog. Éjszaka viszont sosem hagyom sírni, ha felébred, bemegyek hozzá, kiveszem, 3 hónappal ezelõttig megszoptattam (most 1 éves), azóta csak vizet kap (ezt is ki kellett tapasztalni, hogy nem-e éhes, de tutira csak megszokás, mert ha pl. 2x felkel és iszik, összesen 10 ml fogy el!). Mostanában már átalussza az éjszakákat. Kop-kop-kop :) Egyébként én is kínzásnak gondoltam elõször, de csinált egy olyan éjszakát, ami után "besokalltam": 2 órát üvöltött, nem volt éhes, nem volt beteg, nem kellett pukiznia, nem fázott, nem volt melege stb. és mégis ordított. Na, másnap kezdtem a szoktatást :)

Az én lányom 8 hónapos volt, amikor nappal megtanítottam egyedül elaludni. Nem tartottam be pontosan ezeket az idõközöket, amit írsz, 5, majd 10 perc volt. Hát, én sem akartam elhinni, de az 1. alvásnál fél óra volt, a másodiknál még bementem a 10 perc után és ennyi. Nappal azóta is magától alszik el, szerencsére már jó ideje fix napirendje van, 2 alvással, így abszolút simán mûködik a dolog. Éjszaka viszont sosem hagyom sírni, ha felébred, bemegyek hozzá, kiveszem, 3 hónappal ezelõttig megszoptattam (most 1 éves), azóta csak vizet kap (ezt is ki kellett tapasztalni, hogy nem-e éhes, de tutira csak megszokás, mert ha pl. 2x felkel és iszik, összesen 10 ml fogy el!). Mostanában már átalussza az éjszakákat. Kop-kop-kop :) Egyébként én is kínzásnak gondoltam elõször, de csinált egy olyan éjszakát, ami után "besokalltam": 2 órát üvöltött, nem volt éhes, nem volt beteg, nem kellett pukiznia, nem fázott, nem volt melege stb. és mégis ordított. Na, másnap kezdtem a szoktatást :)
Nem alkalmaznám, én sem tartom helyesnek. Ráadásul éjjel jobb visszaringatni mint sírni hagyn, mert gyorsabb. Meg nem is akarom. Ha neki az kell hogy ringassam, ringatom. Szeretetbõl.
Igen. Alkalmaztam nappal is és éjjel is. Az éjszakait 3 nap alatt megszokta és ha fel is ébred nem kellett kivennem v. ott ülnöm 1 órán keresztül mellette és csitítgatnom. 1-2 percig sírdogált, adtam neki cumit és már aludt is tovább. Volt, hogy csak mocorgott és fel sem ébredt. Elõtte kb. 2 óránként kelt és nagyon nehezen lehetett visszaaltatni. Mire én is visszaaludtam utána szinte újra kelnem kellett. Ezt hosszú távon tényleg nem lehet bírni. Nappal pedig kb. 2 hét volt mire szépen egyedül elaludt. A szomszéd 2x dörömbölt le, de nem igazán érdekel. A másik szomszédnak van gyereke, uh. õ tudja, hogy mivel jár.
Szia! Én meg csak este alkalmazom. Nekem 7 hónap után "ment el a kedvem" a 4-5 alkalmas ébredésektõl és kipróbáltam. Tapasztalat: kétszer sírt 1 percig! aztán aludt. Valószínû már neki is kellett valami rendszer, mert sajnos össze-vissza volt az altatás. Cicin, ringatással, az én ágyamban, a sajátjában..stb. Ja, és aki nem olvast a könyvet, az inkább ne bírálgasson!!! Egyébként úgy gondolom, hogy pár hónapos babához igenis keljen fel a mama, de fél év után már, ha nem is végig, de két részletben aludnia kellene.
12:15-ös vagyok. Az kihagytam, hogy 6 hónapos volt mikor elkezdtük. Azt azért hozzáteszem, hogy ez nem gyerekkínzás és cseppet sem baromság!
sem éjjel sem nappal nem használok semmi idomítást
Szerintem ez gyerekkínzás és nem módszer. Bocsi ezzel nem bántani akarlak de én nem tartom jónak. A kislányom születése óta a férjem és köztem alszik el az ágyba miután kijátszotta magát álomba szenderül és beteszem a kiságyba, reggel ébred vidáman 5-6 között.
1.vagyok. olvastam. undorító és igenis kínzás és idomítás. ez a véleményem, ha tetszik, ha nem.
Aki olyan mázlista, hogy gyereke 11-12 órát alszik egyhuzamban, az ne kritizálja azt, aki megpróbálja 2 óránként kelõ gyerekét megtanítani arra, hogy éjjel aludni kell!!!! Az ilyen szülõnek fogalma sincs róla, hogy milyen az ha az ember (felnõtt és gyerek) hónapokon keresztül nem bírja kipihenni magát.
A kérdező hozzászólása: Anyukák! Ne kapjatok össze! Ha ezt tudom, ki se írom ezt a kérdést! Ez a "módszer" is megosztja az anyukákat, soha nem lesz ebben egyetértés, úgy sem tudjuk egymást meggyõzni! Nekünk is vannak rosszabb éjszakáink, amikor 3x is kelünk, tehát 2, 5 óránként. Volt, hogy mire elaludtam volna, már újra kelni kellett. Igazából ekkor már a foga zavarta (van kettõ is :) Nem tagadom, jó lenne, ha mondjuk csak 1x ébredne, de azért nem panaszkodom. És azt hiszem, Õ éhes is, mert elég rendesen eszik éjszaka, nem csak csócsálja a cicit és altatja magát rajta. Talán megpróbálom, hogy íratok fel tápszert, este adok neki, hátha hosszú távon ez fog beválni, mert lehet, csak éhes.....
fortyogok magamban?:) ))))) hát szerintem nem én. igazad lenne? nem hinném, mert itt van a gépemben a könyv, elolvastam, és nem tartom jónak, ergo sem lelkem mélyén, sem az agyamban nem tartom annyira fontosnak, h alkalmazzam.
Fortyoghatsz magadban :D lelked alján tudod, hogy igazam van.
:) ))) pontosan:) )))) épp alszik, azért érek rá. van még vmi hasonlóan elmés mondanivalót?
ja, és még vmi: hö-hö gondolom a gyerek most is be van zárva, azért érsz rá össze-vissza írni minenfélét.....
bezárom?????? ezt ugyan hol olvastad?????? tehát: beviszem, leültetem az ágyra, és otthagyom gondolkodni. én pedig kimegyek a nappaliba. 1 ajtó sincs soha!!! becsukva az otthonunkban, csak a bejárati, h nehogy kiszökjön, mert a 2. emeleten lakunk, épp a lépcsõvel szemben.
No igen. Le is írtad látod! A Te gyereked nem ébredt fel olyan sûrûn, hónapokon keresztül, örülj neki. Viszont én meg látod ezzel nem értek egyet, hogy bezárod a szobájába! ez aztán humánus, ugye?
Nagyon sok primitív mammmmmóóócaaa....
ja, és még vmi: nagy ívben [email protected] arra, h mit veszel be és mit nem...
Kedves elsõ!!! A Te gyereked mennyiszer ébred éjszakánként??? És Te! ha sírni hagyod a gyermekedet, az mennyi ideig tart???? Ne mond, hogy soha nem hagytad még sírni a gyerekedet, mert ezt nem veszem be!!!!!! És ha a könyvben leírtakat megfelelõen alkalmazz valaki, és a gyerek is elég érett rá, akkor maximum 3 percet sirdogál!
Attól még szereti valaki a gyermekét, hogy megpróbálja megtanítani neki, hogy hogyan aludjon el egyedül. Az anyasághoz hozzátartozik az is, hogy nevelni és tanítani kell. Vannak babák akikkel könnyebb és vannak akikkel nehezebb. Persze biztos, hogy könnyebb ha valakinek egy kisangyal a babája. Az én gyerkõcöm sosem volt egy csak eszik és alszik baba. Még 1-2 hónaposan sem, uh. elég sok energiát és türelmet igényel, de attól, hogy hagyom/hagytam néha sírni, még szeretem és egyáltalán nem vált kárára.
A babáknak szeretetre és a szülõ közelségére van szükségük nem pedig egy hülye könyvben leírt módszerek alkalmazására. Mindennek a kulcsa a szeretet.
ha nem aludna, akkor elvinném pl. homeopata dokihoz, h segítsen. v utánaolvasnék, h mi lehet a baj. én senkit nem kritizáltam, egyszerûen a véleményemet írtam le. az én elveimmel ez a módszer egyszerûen összeegyeztethetetlen, de nincs 2 egyforma ember, tehát többet nem is fogok írni a témában.

Tanácsokat szeretnék, 3hetes a babám és szeretném ha éjszaka a kiságyában aludna, legalább a fele éjszakát. Mit tegyek?

mindig megvárom még méllyen elalaszik,aztán mikor óvatosan beraknám a kiságyban kipattan a szeme és sírni kezd.mitöl van ez?jah és még valami miért van hogy nappal alig alszik vmit.kb 5 órát ha alszik a nap folyamán.éjszakát végig alussza csak az etetésre kel fel.

Legjobb válasz: Szia! Mi is sokszor jártunk így. Apával ketten fektetjük le, ha elaludt szépen a cicin és büfiztetésre sem ébredt fel. De még a páros koprodukció sem mindig sikeres :(. Én ilyenkor visszavettem mellre, szopott még egy kicsit és újra próbálkoztunk. Én azt gyanítottam, hogy még nem volt tele a pocija. Aztán amikor már 3 óra szopizás-fektetés-szopizás-fektetés, stb után sem tudtuk letenni, cumit adtam neki. Így elalszik. Én meg megvárom míg kiesik a cumi v. fél óra múlva elveszem. Így átalussza az éjszakát. 1-szer az is sikerült apának, hogy kicsit sírdogált, miközben apa simizte a hátát és 2 perc múlva már édesdeden aludt. Kérdésedre válaszolva, valószínûleg megébred, amikor teszed le és mivel nem ott aludt el, ahol éppen van, így ösztönösen sírni kezd. Talán mert jobb neki a kezedben vagy a ciciden :). Remélem volt hasznos ötletem számodra.

Szia! Mi is sokszor jártunk így. Apával ketten fektetjük le, ha elaludt szépen a cicin és büfiztetésre sem ébredt fel. De még a páros koprodukció sem mindig sikeres :(. Én ilyenkor visszavettem mellre, szopott még egy kicsit és újra próbálkoztunk. Én azt gyanítottam, hogy még nem volt tele a pocija. Aztán amikor már 3 óra szopizás-fektetés-szopizás-fektetés, stb után sem tudtuk letenni, cumit adtam neki. Így elalszik. Én meg megvárom míg kiesik a cumi v. fél óra múlva elveszem. Így átalussza az éjszakát. 1-szer az is sikerült apának, hogy kicsit sírdogált, miközben apa simizte a hátát és 2 perc múlva már édesdeden aludt. Kérdésedre válaszolva, valószínûleg megébred, amikor teszed le és mivel nem ott aludt el, ahol éppen van, így ösztönösen sírni kezd. Talán mert jobb neki a kezedben vagy a ciciden :) . Remélem volt hasznos ötletem számodra.
mert szüksége van RÁD az ANYAI közelségre !!! .Addig legyél közel hozzá, amig Õ igényli, mert az Õ lelkivilága a legfontosabb:-) Mi is igy voltunk az elején, azóta mellettünk-de nincs azon az oldalon rács - a kiságyában alszik a 18 hós szopcsizó kisfiunk:-)
Lehet hogy neki ennyi az alvásigénye napközben, vagy front, vagy szél stb.. De én éjszaka azt csinálnám ha nem akarod magatok mellé szoktatni, hogy vacsi után dajkálod egy kicsit berakod a kiságyába és leülsz / vagy fekszel mellé a födre esetleg a rácson keresztül simogathatod is. Igy hozzá fog szokni a kiságyához. Az én gyerek születése óta a saját szobájában és a saját ágyában aludt nem is volt soha ebbõl semmi gond.
Három hetesen még nagyon pici, igényli az anyai közelséget, ahogy az elõzõ válaszoló írta. Az én kisfiam is ugyanezt csinálta, nem lehetett betenni az ágyába, mert azonnal észrevette. Nekem azt tanácsolták, hogy ringassam el, amíg már majdnem alszik, de még ébren tegyem be a kiságyba, hogy ott aludjon el. Simogatom a hátát, dúdolgatok neki amíg el nem alszik. Az elején nem mindig ment neki az elalvás, én meg nem hagytam sírni, kivettem, dajkáltam, de minden elalvásnál megpróbáltam az ágyat újra és újra, mindig ugyanazzal a dallal, és szépen fokozatosan beleszokott. Most 3 hónapos és már a saját ágyában alszik el, percek alatt, A kezemben már nem is tud elaludni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigieket tudom hogy rám van szüksége mert a korházban is csak a mellkasomon volt hajlando aludni, mi is most levettük az oldalrácsot a kiságyrol és mellém raktk hátha igy megy az alvás de este sem sikerült igy belerakni, nem baj ha mellettünk alszik mert nyugodtabb vagyok én is csak elég kényelmetlen és azzal riogatnak h késöbb is köztünk alszik majd amikor már nagyobb lessz.
szerintem ha kicsit nagyobb, könnyebb átszoktatni szépen fokozatosan

Ha este esik az eső akkor mennyit nő a mgomba 1 éjszaka alatt? Érdemes hajnalban kimenni gombát szedni?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem egy éjszaka alatt nagyon keveset nõ. Ha nem volt elég nagy, rákövetkezõ napra sem lesz az. Ezt általánosságban tapasztaltam, lehet hogy van olyan gomba ami gyorsabban nõ mint a többi, nem tudom. Ha jön egy nagy esõzés, én kb egy-másfél hetet szoktam várni, ennyi idõ alatt tuti kinõnek. Ez fõleg akkor igaz, ha elõtte sokáig nem volt esõ, és a gombócák már nagyon várják hogy kidughassák a fejüket. Üdv.

Szia! Szerintem egy éjszaka alatt nagyon keveset nõ. Ha nem volt elég nagy, rákövetkezõ napra sem lesz az. Ezt általánosságban tapasztaltam, lehet hogy van olyan gomba ami gyorsabban nõ mint a többi, nem tudom. Ha jön egy nagy esõzés, én kb egy-másfél hetet szoktam várni, ennyi idõ alatt tuti kinõnek. Ez fõleg akkor igaz, ha elõtte sokáig nem volt esõ, és a gombócák már nagyon várják hogy kidughassák a fejüket. Üdv.
KB 1 CM NÕ, ÉS HA ESIK AZ ESÕ ÉRDEMES GOMBÁZNI, DE ÉRTENI KELL HPZZÁ REMÉLEM ÉRFED.

Mellemig érő hajam kb. mennyi idő alatt szárad meg ha fel van csavarva? Akik fel szokták csavarni a hajukat:éjszaka ahogy fekszel és forgolódsz nem jön szét a hajad?

Ja,és közepes vastagságú a hajam,de van b?ven.Ilyen csavaró van a hajamban:

Legjobb válasz: Hú!Hát mivel hosszú,és vastag,egy éjszaka is kevés.Nekem reggelre amikor kiengedtem a hajam,még mindig nedves volt a közepénél.Fõleg az ilyen csavaróval.Utánna ha elõtte hajszárítóval szárítgattam egy kicsit,akkor szépen megszáradt másnapra!

Hú!Hát mivel hosszú, és vastag, egy éjszaka is kevés.Nekem reggelre amikor kiengedtem a hajam, még mindig nedves volt a közepénél.Fõleg az ilyen csavaróval.Utánna ha elõtte hajszárítóval szárítgattam egy kicsit, akkor szépen megszáradt másnapra!

Kontyban, befonva vagy egyéb ilyen módon való alvásról mi a véleményetek, károsabb a hosszú hajra mint az, ha kiengedve hagynám éjszaka és úgy "forgolódnék" rajta?

Legjobb válasz: Nekem derékig ér, de sosem kötöm össze éjszakára. Gyorsabban bezsírosodik. Inkább kiengedem, és reggel +5 perc, de nem fogom össze... befonni meg max. ha azt akarom, hogy hullámos legyen :) L,19

Nekem derékig ér, de sosem kötöm össze éjszakára. Gyorsabban bezsírosodik. Inkább kiengedem, és reggel +5 perc, de nem fogom össze... befonni meg max. ha azt akarom, hogy hullámos legyen :) L, 19
Régen ( 40-50-éve), a nõk hajhálót kötöttek a fejükre éjszakára.Igaz, hogy akkor a frizurájukat védték vele.
Én úgy tudom, hogy nem egészséges a hosszú hajat éjjelre befonni.
Káros a befonás.A haj nem tud szabadon lélegezni, és idõvel kiritkul.Régen az öregparasztasszonyoknak már alig volt haja a fonás és a konty miatt.
A kérdező hozzászólása: Ezt nem is tudtam. Bár sokat hallottam arról is, hogy kibontva sem egészséges annak, aki sokat forgolódik, mert olyankor a hajunkon "fetrengünk", dörzsölõdik a párnának meg ilyenek...
Úgy tudom, csak akkor káros ha nagyon feszesre fogod össze, mert elgyengíti a hajtöveket.
Jobb összefogva. Ez hülyeség, hogy nem tud lélegezni, amúgy sem lélegzik, mivel már el van halva. Meg az sem igaz, hogy kiritkul a fonástól meg a kontytól. Nekem nappal kontyban van általában, éjjel be van fonva, és semmi baja, nagyon dús. A vége is vastag pedig a leér egészen a combom felsõ részéig. Csak a hajgumikat meg a hajtûket kell jól megválogatni, hogy nem legyen semmi éles vagy kiálló rész rajtuk.

Szinte minden éjszaka zsibbad a jobb kézfejem, az ujjaim. Ez mitől lehet? Miért csak éjszaka és nem nappal is? Ha huzamosabban egy helyben állok, a derekamban is szúró fájdalom van. Lehet kapcsolat?

Legjobb válasz: Szia én 20 vagyok, de régen mikor még "kicsi" voltam minden éjjel volt szinte, hogy fájt a kezem, arra ébredtem fel. Nekem hidegvíz alá kellett tartani, mert olyan volt, mintha tûkkel szurkálták volna. Aztán elmúlt, hál' Istennek. Lehet, hogy ráfekszel stb. de lehet valaminek az elõjele is, ezért szerintem nem árthat orvoshoz fordulni. Várj pár napot, hogy elmúlik-e és közben fogalmazd meg magadban pontosan az egészet, hogy az orvosnak rendesen el tudd mondani. Elvégez pár vizsgálatot, lehet valami meszesedés féle vagy valami ilyen jellegû dolog van. Jobb a dolog végére járni, amíg nincs nagyobb baj. Szerintem se feltétlenül függ össze a derékfájással, de persze ha olyan jellegû, akkor lehet rá magyarázat...

Szia én 20 vagyok, de régen mikor még "kicsi" voltam minden éjjel volt szinte, hogy fájt a kezem, arra ébredtem fel. Nekem hidegvíz alá kellett tartani, mert olyan volt, mintha tûkkel szurkálták volna. Aztán elmúlt, hál' Istennek. Lehet, hogy ráfekszel stb. de lehet valaminek az elõjele is, ezért szerintem nem árthat orvoshoz fordulni. Várj pár napot, hogy elmúlik-e és közben fogalmazd meg magadban pontosan az egészet, hogy az orvosnak rendesen el tudd mondani. Elvégez pár vizsgálatot, lehet valami meszesedés féle vagy valami ilyen jellegû dolog van. Jobb a dolog végére járni, amíg nincs nagyobb baj. Szerintem se feltétlenül függ össze a derékfájással, de persze ha olyan jellegû, akkor lehet rá magyarázat...
Kapcsolat szerintem nincs. Nekem is voltak durva zsibbadások, de többnyire csak idõszakosan. Vagy ráfekszel, vagy egyéb miatt, de a vérkeringés okozza. Alvás közben a szívritmus lelassul, a vérnyomás is csökken. Tornáztasd meg lefekvés elõtt. Ha még 2-3 hétig folyamatosan jelentkezik, fordulj orvoshoz.

Egy éjszaka alatt lemerül a telefonom (ha maxon van is), de ha éjszakára töltõre teszem, reggelre nagyon meleg lesz és ezért merül le hamar (45perc alatt kb). Mitõl?

Blackberry 9790-em van, májusban rendeltem, kb. egy másfél hete van ez, hogy állandóan meleg és egy óra se kell, hogy lemerüljön.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!