Találatok a következő kifejezésre: Ha éjszaka ébredek, (3 db)

Ha éjszaka arra ébredek, hogy meg van keményedve a hasam, nem fáj, csak kemény, akkor méhösszehúzódásom van? Mitől van? Ez nem jelent bajt?

14 hetes kismama

Legjobb válasz: A keményedés méhösszehúzódást jelent. Mindenképp beszélj az orvosoddal!

A keményedés méhösszehúzódást jelent. Mindenképp beszélj az orvosoddal!
Nem minden esetben jelent méhösszehúzódást!!!! A méh dolgozik és növekszik és ezért megkeménykedik a hasfal, pláne ha elõl van a méhlepény. Teljessen normális, ne aggódj! Nekem is minden éjjel és nappal is sokszor bekeménykedik és az orvosom is azt mondta, hogy ez így van rendjén. Gratulálok a babához!
Pihenj sokat.A 14-16.hét környékén nekem is volt, sok pihi, de tényleg, és napi 2*1 magne B6.El fognak tõle múlni.Nekem a túlhajszolt életmódtól jött elõ.Azóta kicsit visszavettem a tempóból, és teljesen jól van így, a pocim sem keményedik.

Normális, hogy napközben 55 körüli a pulzusom, de éjszaka gyakran arra ébredek, hogy nagyon szapora? Ébredés után ha megmérem, akkor olyan 85 körüli.

Csak mert ugye pont, hogy alvás közben kellene, hogy alacsonyabb legyen.

Legjobb válasz: A pulzus önmagában macskafülit se ér azt mindíg a vérnyomással kell nézni.

A pulzus önmagában macskafülit se ér azt mindíg a vérnyomással kell nézni.
Azzal ugye tisztában vagy mit is csinál a beta blokkoló? Csökkenti a szívfrekvenciát, 55-ös pulzuson nem kéne lentebb vinni mert elájul. Az szívdobogása nem jár tachycardiával, tehát nem kell csökkenteni. Valami vegetatív oka lehet.
Ez azért nem ilyen egyszerû. Kellene minimum egy ultrahangos vizsgálat, mert lehet akár egy szív rendellenesség is az oka. Elõfordul, hogy a szív szerkezetébõl adódóan nem tudja megfelelõen kipumpálni a vért magából, így a kísebb keringési teljesítmény miatt nõ a pulzus. Erre van hatékony gyógyszer, például a béta-blokkolók. Javaslom menj el dokihoz.
Ez akkor valamiféle stresszes állapot, ki vagy merülve. Egy kicsit lazítani kéne, többet mozogni esetleg este nyugtató teát inni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Tudom, hogy mindkét érték normális, csak azt nem tudom, hogy az normális-e, hogy alvás közben magasabb, mikor akkor kellene pont alacsonyabbnak lennie. Alvászavarom nincs, és szívdobogásérzésre ébredek.
AZ 55-ös nyugalmi pulzus normális, a 85 is. Az írod "éjszaka gyakran arra ébredek, hogy nagyon szapora..." erre nem lehet ébredni. Konkrétan szívdobogás érzés, vagy rendszertelen szívverés az ami felébreszt?
Komolyabb sportolóknak akár 35 körül is lehet a pulzusuk. Nem gond az 55. Az esti 85 sem probléma szerintem, de az biztos, hogy valami oka van az emelkedésnek. Nincs alvászavarod?
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam álmos lenni, kivéve ha nem alszok. :) A vérnyomásom is alacsony , 95/60 körül van általában, ha pedig arra ébredek, hogy szapora a szívverésem, akkor olyan 110/70 körül szokott lenni.
55 a pulzusod??? Szerintem az nagyon kevés, nem?! Nem akarsz elaludni állandóan? Szerintem csak akkor foglalkozz vele, ha van valami mellékhatása (álmosság, rossz közérzet stb.) Rajtam volt egy mûszer 1 napig, ami mérte és volt hogy 120 volt. Jó, azért mértem, mert tudtam, hogy magas...
07:05 Kösz a helyesbítést. Nem vagyok szakmabeli, csak az egyik ismerõsöm szedi a Betalocot, mert néha felpörög a szíve szegénynek. Bár lehet, hogy éjszaka nincs problémája.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!