Találatok a következő kifejezésre: Ha éjjel az (293 db)

A kisfiam 1 eves es minden ejjel felebred 1 es 5 orakor szopizni napkozben is szopik ugy 10x. Enni nem sokat eszik par kanallal. Ha ejjel szopik az jo a gyomranak? Amugy 12 kg a gyerek.

Legjobb válasz: Szerintem nem gond! A kislanyom is 1ev 2honapos koraig szopott es amikor elvalasztottam ki maradt, de addig minden ejjel 3-4szer felkelt :D

Szerintem nem gond! A kislanyom is 1ev 2honapos koraig szopott es amikor elvalasztottam ki maradt, de addig minden ejjel 3-4szer felkelt :D
SZia! Szerintem egy 1 éves gyereknek azért ennie is kellene mostmár, normálisan a szopik mellett. 2 fiam van, de õk 1 évesen szinte mindent ettek. Rendesen megvolt az 5 étkezés. Bár õk már csak reggel és este ciciztek. Szüksége van már a szervezetüknek rá. A súlya egyébként tökéletes. üdv
Szerintem semmi gond nincs veletek. Irigyellek hogy ilyen sokáig tudsz szoptatni, nálam is megvan ez a cél és mindent meg is teszek érte ( a babám 4 hónapos még tudom kizárólag szoptatni ). A kisfiadat kínáljátok gyakran, mindenbõl amit a család eszik amit kér azt kapja meg, ha pedig szopizni szeret akkor hadd szopizzon az jó és egészséges neki. Idõvel úgyis egyre több kell neki a "nagyok" tányérjából aztán majd elválasztódik magától.
Egyetértek azokkal, akik szerint semmi gond, jó így, ahogy csináljátok! Az én fiam 18 hónaposan magától hagyta abba a cicizést és a mai napig sajnálom, hogy nem szoptathattam tovább. Az õ döntése volt. 1 évesen teljesen idõben van az egyéb ételek fogyasztásával, bár tudom, hogy sokak szerint ilyenkor már fõleg mást kellene ennie, de szerintem ez nem igaz. Innentõl fokozatosan magától fog egyre több szilárdat enni, nem kell siettetni, de a lehetõséget meg kell adni rá mindig. Gratulálok, nagyon ügyesek vagytok!
Utolsó vagyok. Ha éjjel szopik, az jó a gyomrának, semmi kárt nem okoz. Ilyenkor a babák sokszor azért szoktak éjjel többet szopizni, mert napközben sok mással vannak elfoglalva és "nem érnek rá" eleget szopizni. Ahogy látom, ez Nálatok nem így van, de semmiképp sem baj, ha éjjel szopizik.

Ti nem gondolkodtok azon, hogy ha éjjel/hajnalban indul be a szülés akkor hogy szóltok a dokitoknak?

Elég gáz ha éjjel felköltöm...?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a dokim annó, hogy ha éjjel indul meg a szülés, akkor be kell menni a kórházba, ott megvizsgálnak, és ha szükséges felhívják és jön.

Nekem azt mondta a dokim annó, hogy ha éjjel indul meg a szülés, akkor be kell menni a kórházba, ott megvizsgálnak, és ha szükséges felhívják és jön.
Nekem éjjel fél2 kor folyt el a vizem.Nem hívtam fel, bementem a kórházba és a szülésznõk szóltak neki, amikor úgy látták aktuális-szükség van rá..
Mint ahogy a többiek írták: be kellett mennem a kórházba, és a szülésznõk hívták be õt, amikor kellett. De amúgy, ha van dokid, és megadja a telefonszámát direkt, akkor itt nincs olyan kategória, hogy ciki. Ha elvállalja a szülésed, akkor éjjel is fel fog miattad kelni.
Én is aggódtam ezen. Amikor hajnalban fájásokra ébredtem 2 óra hossza múlva felkeltettem a férjem.Hajnal 3-kor bementünk a kórházba, ügyeletes megvizsgált, megállapította, hogy valóban jön a baba.Ügyeletes szülésznõ megkérdezte van e dokim és felhívta õ.
5.30-kor folyt el a magzatvíz, 6.30-kor keltettem a dokimat, ha fizetek neki elég kemény pénzeket akkor miért ne hívjam bármikor?!
Beszélj az orvosoddal. Mikor hívd õt, ha úgy érzed itt az idõ akkor értesíteni fogják vagy te szólj neki?
Bemész a kórházba és a szülésznõ szól neki telefonon, ha már úgy érzi, hogy készen állsz a szülésre.
Ja, amúgy én inkább azon aggódom így harmadik gyerekkel, hogy mi van, ha nappal indul be, mert akkor ki hozza el a nagyobb gyerekeket az oviból, meg hogy érek be forgalomban stb. :o) Úgyhogy én reménykedem, hogy megint éjjel vagy hajnal lesz, vagy legalább hétvége. :o) 9
Ja bocsánat, ha félreérthetõ voltam: tehát átfogalmazom. A magándokiknak mivel úgyis fizetünk, ezért ebben a pénzben azét benne van egy-két "extra" is, mint pl. az éjjeli kelés ha szülni kell. Természetesen nem úgy értettem, hogy ezért pluszban adni vagy ilyesmi. Tehát ha valaki saját dokit fogad, akkor az orvos a pénzéért vállalhat efféle "extra" dolgot is. De azért tényleg jó rákérdezni elõtte. Én is megkérdeztem, és õ mondta, hogy hívhatom nyugodtan napi 24 órában.
Nekem a szülésznõm is választott, én vele konzultálok folyamatosan, ha kérdésem van a szülés(ek) elõtt, õt szerencsére BÁRMIKOR hívhatom. Volt is, hogy hívtam hajnali 4-kor, hogy ez és ez van, nem tudom, menni kéne-e vagy sem. Õ mindig ellát tanácsokkal. A kórházban engem mindkétszer õ várt, õ vizsgált meg, és hívta is a dokit, mert kellett...
Nálam éjjel egykor folyt el a magzatvíz. Felhívtam a mobilján, megkérdezett pár dolgot (van-e fájás, milyen a víz színe, stb.), és mondta hogy menjünk be a kórházba, majd 6-ra jön õ is, ha elõbb lesz rá szükség akkor a kórház értesíteni fogja. Én úgy gondolom, a magándokik egyik "elõnye" az, hogy a sok sok pénzért akár hajnali szülés indulása esetén is lehet õket hívni. Ez is az egyik különbség a fogadott doki és az ügyeletes doki között, hogy megnyugtat a tudat, hogy bármikor elérheted.
Éjjel 11-kor indult be nálam a szülés. A kórházból hívták. Kérdezték ki az orvosom és hívták. Nekem a védõnõm mondta is, hogy kérdezzem meg a doktor urat, hogy ha itt az idõ, ki hívja fel. De én odáig nem jutottam. Babonából nem beszélt velem a szülésrõl a 37. hét elõtt (36. héten) a 38. héten kellett volna találkoznunk ultrahangon, de pont a betöltött 38 héten éjszaka indult be a szülés.:)
Nalunk is a szülésznõ hívta. Így legalább rá volt pipa, mert túl korán behívtak, pedig meg nyugodtan pihenhetett volna. :)
Elvileg úgy kell, hogy bemész a kórházba, és a kórház hívja, ha mennie kell be. Addig az ügyeletes doki megnéz, hogy valóban beindult-e a szülés, és valóban indokolt-e bemennie a saját dokidnak. Ha van szülésznõd, akkor max. õt "kell" felhívni. De õt sem fontos, az is elég, ha õt is a kollégák hívják a kórházból. De ezt beszéld meg konkrétan a dokiddal, nála hogy van.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy meg kéne ezt beszélnem vele...de így gondolom én is, ahogy ti csináltátok!Köszönöm a válaszaitokat:) )
Nekem szerencsém volt mert amikor hajnalba mentem be a kórházba épp õ volt az ügyeletes.

Azért büntet a rendőr, netán be is visz ha valaki az autóban éjjel, sötétben szexel?

Persze eldugott utcában,nem forgalmas helyen.Csak hát a rend?rök mindenfele járnak.F?leg éjszaka szoktak mászkálni a rend?rök .

Legjobb válasz: Elvileg ha a rendõr rajtakap,hogy a kocsiban dugtok megbüntethet,mert a törvény szerint tilos a nyilvános szeretkezés..De õszintén! Ki az a hülye zsaru aki éjjel képes bemenni az erdõbe,hogy ilyen esetet találjon? Örülnek ha nincs semmi gond,és nyugodtan átvészelik az éjszakai mûszakot! Az is lehet,hogy ha már szemtanú akkor végig nézi mint a moziban,esetleg videóra veszi,hogy evvel szórakoztassa a társait.. Nem hiszem,hogy volt valaha olyan,hogy valaki az erdõ sûrûjében e miatt bukott volna le...ha nincs szem elõtt nem fogják csakazért is keresni...

Elvileg ha a rendõr rajtakap, hogy a kocsiban dugtok megbüntethet, mert a törvény szerint tilos a nyilvános szeretkezés..De õszintén! Ki az a hülye zsaru aki éjjel képes bemenni az erdõbe, hogy ilyen esetet találjon? Örülnek ha nincs semmi gond, és nyugodtan átvészelik az éjszakai mûszakot! Az is lehet, hogy ha már szemtanú akkor végig nézi mint a moziban, esetleg videóra veszi, hogy evvel szórakoztassa a társait.. Nem hiszem, hogy volt valaha olyan, hogy valaki az erdõ sûrûjében e miatt bukott volna le...ha nincs szem elõtt nem fogják csakazért is keresni...
Hát vagy beszállnak a partiba:) vagy levágják a cerkát:)
HÁÁÁÁÁÁ Háááá Háááááá errõl eszembe jutott egy story.... Off, de leírom: szal dunára mentünk ki haverral motorral, lementünk a strand részre "állatkodni", kb este 6 volt, nyár vége fele. egysze nimmá áll egy kocsi a susnyában nézzük má meg. odalopózunk, bakker jár a motor....má majnem azon vótunk hogy evisszük, mikó mocorgás volt bentrõl... (sötétített ablaka volt, + félhomály is volt már egy kicsit) csávó elõremászott, csaj meg egybõ mobilt elõvette, és mintha telefonált volna...... utánna úgy elhajtottak mind állat. XD XD XD haverra sírógörcsöt kaptunk a röhögéstõl. Mé pont ott csináták, hiszen sokan járnak nyáron a dunára meg még el se bújtak vagy semmi...XD Kérdésre válaszolva: Igen, ez büntetendõ dolog, mondjuk nemhiszem hogy egybõ bevisznek, csak igazoltatnak, stb stb, esetleg maj kûdik a csekket, vagy helyszíni bírság.... (kicsit bújjatok el, pl. itt felénk a sportpályára sosem jönnek be, és faxán el lehet rejtõzni)
ha szerencséd van csak figyelmeztet, ha harapósabb kedvében van helyszíni bírság.szerintem nem visz be ilyenért.
17:11 Jó nagy ökörséget írtál!! Te magadat egy állathoz viszonyítod? Ezek szerint te sem vagy különb egy kutyánál?? Vannak törvények amiket be kellene tartani. A nyilvános szeretkezés büntetendõ.Ha mégis elkapnak akkor az lehet amit már elõttem is írtak.Helyszíni bírság, esetleg egy "enyje-bejnye" de ha olyan napja van a rendõrnek, és ti is úgy viselkedtek vele szemben akár be is vihet..Az adott helyzettõl függ.Ha már kocsiban akartok dugni , csináljátok úgy, hogy kevesebb esélye legyen, hogy rajta kapnak titeket...
Ilyen alapon a kutyákat is bevihetné. Õk fényes nappal is tolják.
Sokan abban a hitban vannak hogy az autójuk belseje magánterület, nos ez nem igaz. Nemzetközi jog szabályozza hogy mi számít védett területnek a magánautóé nem az.
17:26 Az ember is egy állat, akármilyen magasztos eszmékben is hiszel...
igen
A kérdező hozzászólása: És bevisz érte a rendõr?
tegnap 23:41-nek Te állatnak tartod magad???Nos ezek szerint biztosan.Én nem.Mert tudod mi különbözteti meg az embert az állatól? Hogy az emberek tudnak gondolkodni, és nem (csak)ösztönösen cselekszenek mint az állatok..
Közszeméremsértés Jogszabályba ütközõ bûncselekmény, amikor is szexológiai töltetû áruk (pornográf könyvek, újságok, stb.) forgalmazására vonatkozó jogszabályokat megsértik, illetve amikor személyek nemi aktusukat nyilvánosság elõtt szándékosan láthatóvá teszik.
az állatok is tudnak gondolkodni, és néha ugy érzem az emberek sajnos nem.
Ha van benne jóindulat, akkor csak mosolyog* egyet azt továbbmegy:) Ha fszfej megáll és cseszekszik. "Z"

Ha éjjel kell bemennem a kórházba mert mondjuk elfolyik a magzatviz akkor 10 percre egyedül hagynátok az éjjel egyébként nagyon jól alvó 3 évest? Ne toljatok le a kérdés miatt! Vagy adjatok ötletet hogy csináljuk. Kieg lent

Nem szeretnék kioktató válaszokat kapni. Szóval arra gondoltam,hogy ha éjjel megy a magzatviz akkor ugye a mentő visz be(kocsink nincs,bkv-val meg elég huzós lenne bejutni Kispestről a Szt.Imrébe.Ha korábban jön akkor a Sote 1re kell mennem,ez is elképzelhető mert 2 ujjpercnire van a kijárattól a baba feje.) Az egyik nagyszülő kb félóra alatt lenne itt,másik kb 10-20perc alatt.(2 villamogmegállónyira lakik,van kulcsuk a lakáshoz) Vagy esetleg ebben az esetben a mentő megvárja a nagyszülőt hogy megérkezzen? Multkor kb 15 perc alatt érkezett meg a mentő.Azt mondta a doki hogy ha elment a víz akkor 30-40 perc és megérkezik a baba...Panel lakásban lakunk,szerintem az se megoldás hogy apuka marad addig vele s utánunk jön a kórházba mert lehet addigra mire beér megszületik a babóca. Kicsit parázok,de most megyek visszafeküdni mert folyamatos fekvésre vagyok itélve.(Egy 35 hetes kismama aki már elég rendesen parázik...)

Legjobb válasz: Szerintem várhatsz 10 percet az egyik nagyszülõre.

Szerintem várhatsz 10 percet az egyik nagyszülõre.
Szerintem is várhatsz 10 percet.
Nem hagynám ott.
én megvárnám a nagyszülõket és inkább egy pár oerces ráhagyással hívnám a mentõket, h ne kelljen õket is váratni (fõleg azért, mert ezen életek múlhatnak). ez a 30-40 perc nem tudom, honnan jön a dokidnál. bárcsak ki lehetne ezt így jelenteni - de a szülés folyamata sajnos nem ennyire kiszámítható.
Nem, nem hagynám ott. Nem is értem hogy fordul meg a fejedben, fõleg hogy apa is vele lehetne. Elég önzõ dolog hogy elvárnád hogy a férjed veled legyen és nem a gyerekkel. Komolyan nem értem.
ja és ami még eszembe jutott hogy már lehet bõven a magzatvízelfolyás elõtt lesznek fájásaid, én már akkor riasztanám a rokont....
Én nem hagynám egyedül az tuti !!!!! nem tudnék nyugodtan elmenni a kórháza!! nekem is 3 éves a lányom de ha felébredne és senkit nem találna a lakásba biztos halálra ijedne, ennek nem tenném ki!!! én elõször a rokont hívnám h jöjjön, utána a mentõket....amire a mentõk kiérnek a rokon is meg fog érkezni ha tényleg csak 10 percre lakik.... de nem lehet a rokont megkérni hogy költözzön át hozzátok az utolsó idõkre? amúgy oké hogy úgy tûnik hamar meg lesz a baba de közel sem biztos hogy 30-40 perc....
Hát én inkább vállalnám azt, hogy apa lemaradjon a pici születésérõl, minthogy ott hagyjam akár 10 percre is a gyerkõcömet. Bele gondoltál mit érzene szegény, ha pont mikor kiléptek az ajtón felébred, és sehol senki?! Hát az a 10 perc milyen lenne neki??? Én nem tudnám nyugodt szívvel otthagyni, eszembe se jutna! Egyébként ha elmegy a víz...hát egyik barátnõm még 6 órát vajúdott onnantól...
Hát pedig vagy megvárod a nagyszülõket, vagy apa addig ott marad, amíg a nagyszülõk meg nem jönnek. azért hidd el ritka, az, hogy magzatvízelfolyástól 30-40 perc alatt meglenne a baba. Bár csak így lenne. Én 70 km-re lévõ kórházban szültem. Mindkétszer elfolyt a magzatvíz, autóval 50-60 perc alatt értünk át mindkét esetben. Onnan számítva az egyik 4 óra múlva a másik 3 óra múlva született meg. Ne parázz!! a baba nem siet annyira. Viszont 5 percre sem hagynám egyedül a nagyobbat!!!
Már bocsi, de ez több mint 24 óra volt elsõre. Akkor most komolyan gondolod hogy a 2. meglesz 30 perc alatt? Nem akarlak elkeseríteni, de nem ilyen egyszerû. Én már 3 ujjnyira nyitva voltam, a doki nem engedett haza elköszönni a nagytól, mondván útközben "kiesik" a baba, de így is 3 óra volt a második. Az elsõ pedig 4 óra volt elsõ fájástól. Szóval bõven lesz idõd megvárni a nagyit. Eszedbe ne jusson otthagyni a nagyobbat.
nekem elsõ baba, az elsõ fájás után 4 órával már a kezembe volt, ettõl függetlenül a második "csak" 3 órára rövidült....most várom a 3.-at...(de nem tartok attól h csak 30 perc lesz a vajjúdás :DDD ..jó is lenne!!! ) szerintem nem lesz meg a babád 30 perc alatt ha az elsõ ennyi ideig tartott.....
A kérdező hozzászólása: Az elsô baba is egesz gyorsan jött. Este 7kor lezuhantoztam s lefeküdtem aludni mert szokatlanul fáradt voltam. az addigi 11 helyett. de ekkor már 10 15 perces fájások voltak. kapásból.dokinak is szoktunk. 4körül a szokásos éjjeli pisire keltem fel.5._3 perces fájások jöttek. bementünk a mentovel .ekkor csak 1 ujjnyi volt a tagulas de a kiírt nap után 1 héttel. ráadásul pici volt a lány. s szülésvisszatartot szedtem. 7kor nem birtam mar a wcrol felkelni. ekkor szoltak a dokinak s egy jo órát a zuhany alatt voltam forró vízzel.9re jött be s ekkor kis beszélgetés.meg reggeliztem. 11korr 4ujjnyi, kor bürokrepesztes víz elment. s utána jött 3 tolofajasra a nagy.
Tudnám miért lettem lepontozva, mert meg mertem szülni burokrepedéstõl 40 percre??? vagy mert azt mertem javasolni esetleg költözzön oda arra a kis idõre a mama mert minden inkább jó ötlet mint hogy ott hagyják a lakásban a gyereket, ?? Komolyan nem értem az én válaszommal mi volt a gond....de mindegy ha vkinek ettõl könnyebb a lelke mára, akkor tegye.
hû..szerintem kicsit már túlkomplikáltad.... amúgy a doki nem tudhatja mennyi idõ a szülés...nem tudom milyen alapon saccolgat itt 30 perceket ..... arra amit a dokid mondott én egy fillért nem adnék ne haragudj..... a lényeg hogy a naggyal legyen valaki, ne hagyjátok 2 percre se éjszakára egyedül.... majd a helyzet adja magát, most felesleges ezen ennyit agyalni..
èn írtam, hogy ha annyira közeli a szülés akkor otthon szülsz meg... Persze ez már olyan esetben amikor semmi esély neki indulni. De ha a mentöben látszik már a feje vagy tényleg nagyon közeli akkor a legközelebbi korházba ahol van szülészet. Ezt is az elsösegélyen mondták. Egésznapos gyerekelsösegély tanfolyam volt, és én voltam az egyetlen terhes, és ráadásul már idöben. Mindenki azt várta, hátha ott szülök meg. Ez az elsö szülésem elött volt, és mondták hogy ez amúgy sem történne meg mert nagyon ritka, hogy elsöre valaki 3 órán belül szüljön.
Mennyire volt gyors az elsõ szülésed, hogy most ilyeneken gondolkodsz, hogy 10-15 perc alatt megszülsz?
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet h a. mentõ helyett. otthon érkezik a baba s csak utána visznek be a kórházba., .? ilyenkor hova visznek a mentõsõl?ahol a dokim van vagy korababa esetén az Sotére? 35 hetes a pocakbaba.meg ezt a hetet kell odabent kibirnia.
Második terhességemnél sokat voltam egyedül a fiammal(1év kor különbség) párom messze dolgozott. Nagyszülõk 40-45 percnyire. 32. héttõl kisfiamnak is össze volt pakolva egy pici hátizsákba, ital, kaja(üveges baba kaja), dobozos tápszer. Cumisüveg. Pelenka. Ha bármi lenne, jön velem, míg az elsõ segítség meg nem érkezik. Eszem ágában nem lett volna egyedül hagyni, akár éjjel is.
A leírtak alapján ez egy teljesen átlagos elsõ szülés, sõt, sokaknak jóval rövidebb (nekem is). Ettõl még sem a 2. sem a 3. gyerekem nem született meg 30 perc alatt. A 2. 3. a burokrepedéstõl 2 óra volt, akkor már 2-3 ujjnyi méhszájról indultam, mert az utolsó hetekben kinyílt. Nem hinném, hogy ebbõl kiindulva 30 perces szülésre kéne számítanod. (nem is értem azokat a dokikat, akik így jósolgatnak... Semmi alapja, orvosi pláne nincs, az én szemeben eléggé elvesztik a hitelüket az ilyen jósolgatós dokik :S)
A kérdező hozzászólása: Nagyi szívesen jönne de õk is dolgoznak. mind2 nagymama. még fiatalok õk is. így is anyum elég sok estét itt tölt mert játszik a naggyal meg a melóhelyérõl hoz ebédet. vajon ha gond van s ugye a mentõt kihívjuk a 3 évest is el tudja hozni velünk?erre gondoltunk tegnap este hogy õt is bevisszük s amíg a kötelezõ nst van addig anyum is beér a kórházba s utána õ vagy hazajön vele vagy elmegy a dédihez..imádja a nagy, elvan ott, már volt hogy ott aludt délután amíg mi dokihoz mentünk. bkv sajnos nappal is 1óra a kórház így nem mérjük megkockáztatni hogy mi van ha éjjel marad míg megjön a mama s utána jönne be. .. remélem tökmag is éjjel akar elindulni. mert akkor nincs gond hogy egyedül maradnak. 9
Jaj, drága, senki sem haragszik rád! Természetes, hogy van benned félelem, a szülés, akárhányadik is, nem sétagalopp. Érthetõ, hogy szeretnéd, ha lenne veled egy támasz személy, akiben megbízol! Nincs is ezzel semmi baj! Próbálj meg pihenni, ha ilyen rosszul vagy, inkább költöztessétek oda a nagyit, és akkor le is van a gond az egésszel!
A kérdező hozzászólása: Bent feküdtem egy hetet a kórházban, most is még napi 2 antibiotikumõt kell enni holnapig. ez a 3 hetes antibiotikum kúra úgy legyengített hogy azóta nincs erõm felkelni, színte egész nap fekszem. ráadásul ma eszem a mg utolsó szemét. minden nap csináltak nstt.meg 2szer ultrahangot vesetagulatom van, baba a vizsgálatkor 35 hetes 5napos volt, ma már 36hét 7nap, a mg miatt bármikor jöhet... kedden megyek az utolsó vizelet tenyésztés eredményért, meg nst re.ráadásul az utolsó vizelet levét katéteres volt, azóta megbolondulok úgy fáj...mennék sétálni meg kicsit kikapcsolódni mielõtt megérkezik a kicsi, de nincs erõm hozzá:( :'( nem buli meg ilyenek hanem inni egy kávét a mekiben vagy valami hasonló. .párom is ugye izgul mert ha úgy indul be a szülés hogy õ bent van a melóhelyén nem tud eljönni...s ahol szülõk ott még zárlat van ergo nem tudja szinte meg se nézni, mert mire beér lehet megérkezik a kicsi. .. ne haragudjon rám senki csak félek s izgulok szeretném ha ott lehetne...
Jobbulást kedves kérdezõ! Pihenj sokat!
Jobbulást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm h ilyen sokan irtatok s nem hurrogtatok le! Egyébként irta valaki hogy ez lassû szülés volt s h több mint 24 óra volt...Én akárhogy számolom is kevesebb volt mint 24 óra. Este 7kor voltak 10perces fájások... 5kor jöttek konkrétan a 3-5 perces fájások... De most más miatt parázok.. S ez rosszabb... Ma reggelre (ismét) belázasodtam.)39, 5fokos lázam volt. Levittük, de a doki azt mondta menjek be a korházba s nézzenek meg a sürgõssségi ambulancián. (Ma délelött dolgozott) Ugyanis 2 hete volt hasonló lázam, napi 2szer felugrott ilyen magasra.Ekkor vesegyulladásom volt s antibiotikumot kellett szednem meg a pisimben lévõ Ecolira Nitrofurantint. S ez a vese gyulladás ugy jött hogy a baba ráfeküdt a hugyvezetékre s visszapangott a pisi.... Na de megyek is mert csak annyuira jöttem fel hogy a dokinak elküldjem emailben a multhéten elkészült orvosi leleteket.
Nem hagynám ott. Megvárni a nagyit+mentõt hívni, apuka otthon marad, ha a mentõ elõbb ér ki. Vagy szomszédot megkérni, hogy ugorjon át a nagyi érkezéséig.
Ha ilyet mondana a dokim én megbíznék benne és azonnal rohannék a kórházba, nem játszanék azzal a 10 perccel. Viszont szerintem inkább apa késse le a szülést minthogy a gyerek egyedül maradjon, szóval én azt a megoldást választanám ilyen esetben hogy apa marad a nagyobb gyerekkel, és utánunk jön mihelyt a nagyszülõ megérkezik.
A kérdező hozzászólása: Koszönõm...:) azt megnézném h a nagyi ide költözne.... igy is egèsz nap apukával együtt dolhozik.. az is eszembe jutott h akár egyszerre is. hivhato a mrntö s a nagyi.
Én 1 percre sem hagynám itthon 3 éves lányom akár milyen jol alszik éjszaka bármire felriad üres lakásban belegondolni is rossz milyen pánikba esne...nem nem nappal sem soha!!10 perc alatt sok minden történhet az ördög soha nem alszik..((inkább várjatok vagy maradjon apuka max késik egy kicsit de inkább legyen minegyik gyereketek jol minthogy veszits egyet...igy hülyén hangzik a vége de tényleg ne hagyd ott!
Nem hagynám egyedül semmiképpen! Nem olyan gyors azért egy szülés általában, hogy elõtte ha érzed a fájásokat és értesíted, akit kell, akkor bõven lesz idõd úgy elindulni, hogy a gyermeket felügyelettel hagyd otthon.
Nem hagynám ott. Az ördög nem alszik és a tragédiák általában "én csak 1 percre hagytam magára" mondattal kezdõdnek. Nem mondom, hogy mindig így van, de én képtelen lennék felügyelet nélkül hagyni egy 3 évest, fõleg ha az apja otthon is lehetne vele.
nem hagynám egyedül a gyerekem.Vagy menjen a nagyszülõ addig az utolsó idõben vagy apuka maradjon otthon.Amúgy én egyedül szültem mind a 2 gyerekem.Szerintem ez nem férfinak való.....Mos is babás vagyok.De sose hagynám egyedül a kicsiket...Meg lesz az a baba apuka nélkül is, de a nagyobbik halálra rémülne ha felébredne.És mívan ha nappal szülsz??? Vagy ha elõbb lesz a fájás mint a magzatvíz elfolyás???
A kérdező hozzászólása: Köszönõm h irtatok. Ha este elalszik akkor bombával se lehet felebreszteni... Én os erre gondoltam egyébkênt h hivjuk a nagyit s csak utána a mentöket.Szerencsére abdoki nagyon tapasztalt.3e baba született mála!koztük èn is. nagynál is megmondta h délre meglesz.12.01re kezemben volt.
Nincs egy olyan szomszédotok, akit riasztani tudnátok, hogy a lakásban marad, amíg meg nem érkeznek a nagyszülõk? Semmi esetre sem hagynám egyedül. Biztos akad a lépcsõházban valaki, aki segíteni tud nektek!
Na errõl csak annyit hogy nekem magzatvíz elfolyástól az elsõ babám 42 perc alatt lett meg a harmadik pedig 30 percre rá úgyhogy van ilyen is, majdnem a szülészet liftjében szültem meg. Mi úgy csináltuk hogy mivel nagyszülõ 1.5óra múlva ért volna csak oda ezért szülés napja elõtt 2 héttel odaköltözött hozzánk, lehet hogy macerás de inkább minthogy 1. egyedül hagyjam a gyerekemet 2. hogy egyedül szüljek. Egyébként nincs vmi kedves szomszéd akivel jóban vagytok esetleg néhányszor még át is hívhatod addig míg a finisbe érsz hogy megszokja a gyerek és akkor õt "riasztanád" ha gyorsan indulni kell?Kicsi az esély hogy pont felébred a 3 éves, de murphy mindig ilyenkor jön be...
én is elõbb a nagyi, aztán a mentõ(akár úgy is, h megvárom míg nagyi odaér)és csak utána hívom a mentõket...Én sem hagynám egyedül.Pláne, hogy apuka is maradhatna vele... Amúgy a tapasztalt doki szava sem "garancia".Az én orvosom is bõven tapasztalt, azt mondta, h hívjam apukát, max.1-1, 5 óra és babázunk..5 óra elteltével tolt a mûtõbe, pedig addig minden a legnagyobb rendben ment...
A kérdező hozzászólása: Mondjuk a másik nagyit jobban szereti a lanyunk, majd meglátjuk.CSak nem jön korábban a pici...egyébként már visszafeküdtem az ágyba.telórol jöttem.
ha jó alvó se hagyd magára!!, inkább apa maradjon vele!!!!
èn tuti nem hagynám ott. Nekünk senki segítségünkj nem volt a 38-ik hétig. de tudtuk ha beindul akkor én vagy bemegyek mentövel, vagy egész család autóba és mindenki megy szülni. anyukám ezért jött 2 héttel elöbb, ha beindul akkor a naggyal maradjon. Szerintem is igen ritka hogy 1 órán belül megszülessen a baba az elsö fájástól. Nekem az elsö gyerek 4 ora alatt született meg, tényleg az elsö fájástól számítva. Másodiknál éjszaka ment el a magzatvíz elötte egyetlen fájás sem volt, ezzel indult be, innentöl számítva 3 óra múlva lett meg lányom. Az autóút 40 perces volt, ott 3 perces fájások voltak. gondolj bele hogy nagyi elé bele vág a viklám úközbe és csak 1 óra múlva érkezik meg. Akkor mi lesz? A lányom is rettenetesen mélyalvó, de lehet egy mentös mozgolódásra simán felébredne... nincs abba semm ha nagyin oda költözik éjszakákra most már. Ja még annyit, ha annyira közeli a szülés hogy a mentöben megszületne, akkor nem indul el a mentö veletek. mert még biztosabb ha otthon születik, mint a mentöben, majd csak utánna visznek a korházba ha a baba megvan. nekem ezt egy elsösegély kurzuson mondták a mentösök (amit 38 hetes terhesen csináltam).
Még a legjobban alvó gyerek is megérzi, ha valami szokatlan dolog történik körülötte, pl. csengetnek a mentõsök, felmennek a lakásba idegenek (mármint a mentõsök), lecuccoltok, stb... Õszintén, nekem eszembe sem jutott volna:(
Jajj... Légyszives semmiképp se hagyd ott egyedül! Lehet, hogy sosem kell fel éjjel, de tuti pont akkor egyszer fog. És a tragédiák is mindig ilyenkor történnek. A mentõk mire kiérnek, megvizsgálnak, szerintem simán odaér a közeli mama is, hívjon taxit, úgy még gyorsabb. De az sem tragédia, ha a férjed lemarad, attól baja még nem lesz senkinek. (tudom, nem kérsz kioktató választ, de azért engem teljesen ledöbbentett, hogy ez egyáltalán felmerül valakiben, hogy otthagyja a 3 évest akármennyi idõre is, csak hogy az apuka ott legyen a szülésnél :o Nekem ez nagyon fura :( )
Én sem hagynám ott semmiképpen. Ha sehogy sem tudnám megoldani, akkor vinném magammal. De nem hagynám ott 10 percre sem!
Lehet, hogy jól megtippelte, hogy a nagyobb gyerkõc meglesz délre, de azért ez közel sem így mûködik. Én úgy mentem szülni, hogy már nyitva voltam egy ujjnyira a 30. héttõl és rengeteget keményedtem. Elfolyt a magzatvizem és egybõl 5 perces fájásokkal indítottam. Mégis csak 13 óra múlva született meg a lányom! Nyugodtan várjátok meg otthon a nagyit!
Nekem a professzor megtippelte 25 hetesen, kinyílt méhszájjal, rendszeres keményedésekkel, hogy legkésõbb 28 héten fogok szülni. Elmondom , hogy a 39-dik héten szültem. Ennyit a tippekrõl.
mondjuk nekem nem is jön ki a te számításod, hogy 5 pöercre egyedül kéne hagynod a gyerekedet. ha az egyik nagyi 10 perc alatt ott tud lenni, a a mentõ meg 15 perc alatt, akkor bõven odaér a nagyi. de tényleg ne hagyd ott, ha nagyon nem jönnek össze a dolgok akkor apa megvárja a mamát és utánad rongyol taxival, így õ sem marad le és a gyerek sem lesz egyedül. ilyen eszedbe se jusson, borzasztó még a gondolat is. amúgy meg börtönbe is kerülhettek egy ilyen 5 percért, ha mondjuk a mentõsök kiszúrják, hogy otthon hagytok egy gyereket felügyelet nélkül, nekik jelenteniük kell és már meg is van a baj, bár ez még a kisebb, azok közül ami még számításba jöhetnek :(
Ne haragudj, de ha 10 percrõl van szó, akkor apuka simán maradhat addig a gyerekkel. Ilyen butaságot, hogy magára hagynád, mégha 10 percre is! Tûz üthet ki, bármi történhet. Tisztában vagy vele, hogy ha csak simán felébred es nem talál senkit otthon, akkor életre szolo sokkot kaphat? Es azt tudod, hogy ha bármi baja esik, elveszik tõled a picivel együtt?
szerintem is, úgyse fogtok rohanni.

Káros-e a mellekre az, ha éjjel is melltartót hordok?

Legjobb válasz: igen! De miért kell éjjel is melltartót hordani?

igen! De miért kell éjjel is melltartót hordani?
Egészségtelen, meg semmi értelme.
egy éjszaka melltartóban = 32 fekvõtámasz úgy hogy a kezeid közelebb vannak egymáshoz mint a normál fekvõnél ha ezt minden este megcsinálod akkor nyugodt álmod lesz, ha nem akkor lógós melled ;) (balett tanár)
szerintem a föld egyik nagy baromsága.az összes mellizmodat elveszíted és 1-2 éven belül leül a melled a köldöködre. ne szégyeld a mellbimbódat ha látszik a pólón át
Én melltartóban alszok, és egyáltalán nem kényelmetlen. Lehet árt a melleimnek, de nekem így jó.
Én még nem is hallottam ilyet, hogy valaki szántszándékkal melltartóban aludjon.. k.rva "kényelmes" lehet.. ez vmi új trend?
miért ..? sztem nem egy lány alszik éjjel is melltartóba.. én is abban alszom.. puszi 18L
igen. meg fog ereszkedni a melled és lógni fog egy idõ után. meg egésségtelen is. Ellazulnak az izmok.

A lányom 14 hónapos. Minden éjjel 3x ébred, csak szopival alszik visza. Ha abbagagynám az éjjeli szopit maradna csak este akkor is ébredne minden éjjel?

A cumit eldobja sír töle,üvegtöl ordít.Hagyjam hátha magától elhagyja az éjjeli szopit,vagy én vegyem el töle??

A lányom 14 hónapos. Minden éjjel 3x ébred, csak szopival alszik visza. Ha abbagagynám az éjjeli szopit maradna csak este akkor is ébredne minden éjjel?

A cumit eldobja,üvegtöl ordít.Hagyjam hátha magától elhagyja az éjjeli szopit,vagy én vegyem el töle??

Legjobb válasz: nekem is igy volt a nagyobbik lányomnál egik nap belefáradtam már két éves volt és ugy döntöttem elég volt egyik nap beeceteztem a cicimet és mondtam neki hogy megsavanyodott a tejcsi kostolja meg és mit ad isten egyik percról a másikra nem kellet neki kb 5 ször jol beecetztem és ugy kináltam meg amikor odamászott hogy adjak cicit mondtam hogy tudod hogy savanyu lett akkor már el is fordult tõle igaz drasztikusan hangzik de nem orditott elfogadta ugyhogy hajrá

nekem is igy volt a nagyobbik lányomnál egik nap belefáradtam már két éves volt és ugy döntöttem elég volt egyik nap beeceteztem a cicimet és mondtam neki hogy megsavanyodott a tejcsi kostolja meg és mit ad isten egyik percról a másikra nem kellet neki kb 5 ször jol beecetztem és ugy kináltam meg amikor odamászott hogy adjak cicit mondtam hogy tudod hogy savanyu lett akkor már el is fordult tõle igaz drasztikusan hangzik de nem orditott elfogadta ugyhogy hajrá
A kérdező hozzászólása: Csak a 14 hónapos la´nynak még hiába mondom. Gondolod, mikor éjjel ordít hagyjam neki keserüen, és akkor nem fog kelleni?? De akkor ennyi erövel csak nem adom neki oda éjjel .Nem?? Mert alvás elött nyugodtan szopizhatna még.Csak éjjel....
nállumk is éjjel 2x ébred, és csak szopival alszik vissza. kicsit fáraszto, már 14 honapja felébredni.egyébként kiprobáltuk, közénk tettük aludni, ugy csak reggel 6 kor kellt fel. tehát nem éhes éjjel. viszont hárman nem tul kényelmes nekünk aludni.

Kislányom 9 napos. Nagyon sokat sír, pedig nem éhes, a pelus tiszta. Éjjel is fennt van 3-4 órát, ha lerakom, azonnal felsír. Mit lehetne tenni? Megfogja még szokni, hogy aludjon az ágyikójában?

Sokat sír,mint ha bántanák.Csak kézben hajlandó megnyugodni.Ha lerakom,azonnal felsír. Napközben,ha elaludt,utánna az ágyában alszik 3 órát.

Legjobb válasz: Lehet hogy hasfájós a babád,a legtöbb bébi megnyugszik,ha az óra járásával megegyezõen simogatod a pociját körbe-körbe. Vagy ha kicsit hasra teszed,lehet az megnyugtatná.gondolom anyatejjel táplálod? lehet van olyan étel amit eszel,ami bekerül az anyatejbe és ez bántja a kis hasát.de az is lehet hogy ilyen sírós,de ha picit nagyobb lesz,akkor elmúlik.Sok sikert és minden jót

Lehet hogy hasfájós a babád, a legtöbb bébi megnyugszik, ha az óra járásával megegyezõen simogatod a pociját körbe-körbe. Vagy ha kicsit hasra teszed, lehet az megnyugtatná.gondolom anyatejjel táplálod? lehet van olyan étel amit eszel, ami bekerül az anyatejbe és ez bántja a kis hasát.de az is lehet hogy ilyen sírós, de ha picit nagyobb lesz, akkor elmúlik.Sok sikert és minden jót
Az én fiam is ilyen volt, mára meg már el sem tud aludni ölben, csak az ágyában, így három hónapos korára ugyanis megelégeltem az állandó ölben altatást. Három nap alatt megtanulta :) Õ úgy alszik, hogy a feje mellett ott van a hálóingem, annak ugye jó "anyaszaga" van. Eleinte persze nem volt odáig ettõl az egyedülalvástól, ahogy meglátta az ágyat, már sírt. A lényeg az, hogy mindig ébren tedd az ágyába, hogy megszokja, ott kell elaludnia. Ha sír, vedd ki, nyugtatsd meg, majd tedd vissza újra, de úgy, hogy még ébren van. Ezt lehet, hogy 4-5ször meg kell ismételni, vagy még többször, de gondolj bele, ennyi fáradtságot megér az, hogy pár nap múlva ne legyen cirkusz a lefekvésbõl. Az is jó, ha lefekvéskor énekelsz neki, mindig ugyanazt a dalt, ebbõl már egy idõ után tudni fogja, hogy most a lefekvés következik, és fel tud rá készülni.
A fiam is ilyen volt. Kb.2 hónapig csak a babahordozóban ringatva vagy valaki(általában az én) kezemben aludt el. Két hónapos volt mikor elköltöztunk és itt még csinálta kb.2 hétig, itt már úgy csináltam, hogy kendõbe raktam, így legalább a kezem szabad maradt, de egyre többször raktam le a kiságyba. Forgattam, hogy kiderüljön hogy szeret aludni és 2hét alatt rászokott a ágyára. Mondjuk tény, hogy itt igényli a cumit és nappal 98%ban azzal alszik, de éjszakára mikor lerakjuk nem kell neki.
Teljesen egyetértek a legelsõ levéllel nekem is jól jött volna ilyen tanács annak idején, valahogy átvészeltük. Gondold el 9 hónapig együtt voltatok, hallotta szívdobogásod stb. most is ha a pocakja nem fáj (felhúzza a lábát és élesen sikít) lehet, hogy egy kis testközelségre vágyik. Egy kisbabát nem lehet elkapatni, aludhatsz vele is csak okosan fokozatosan ha nagyobb lesz rakd át a kiságyába persze csak ha akarod.

Normális dolog, ha éjjel a férj kiveri magának, mondván, hogy neki nincs ideje a feleségével való sexre, mert az mondjuk 15-20 perc, ha kiveri magának az meg csak 2?

Legjobb válasz: Szerinted? Nem, ez nem normális... Komoly gondok vannak a férjeddel, ha kiveri magának és ezzel indokolja. Én biztos vérig lennék sértve...

Szerinted? Nem, ez nem normális... Komoly gondok vannak a férjeddel, ha kiveri magának és ezzel indokolja. Én biztos vérig lennék sértve...
A szex 3 perc, igazán beleférhetne az a +1. Haha. Elképzelhetõ, hogy nem tart már elég kívánatosnak. Normális dolog, igen, csak neked szarul esik ez, ami érthetõ. Gondolom eszedben sincs beszélgetni vele errõl.
A kérdező hozzászólása: nemcsak magamra fõzök, hanem neki és a gyerekeknek is
A kérdező hozzászólása: "Ha nem utasítanád el annyiszor" nem utasítom el, sõt
Normális akkor, ha a feleség is csak magára fõz, mos és a férjére szintén nincs ideje. :)
Ez már ennyire kivesézhetõ téma? Ki az a tahó aki ilyet kérdez ? Nem megfelelõ a kategória!
Azzal hogy kiveti magának nib baj, azzal van baj, hogy szex helyett veri ki magának, azzal, hogy nem jó annyira a szex, hogy rászánja az idõt ( nem is értem neg a rászán szõ sem helyes) Tehát neki jobb a kezével, mint a felesége kezével, ( másával) az komoly gond... Nem nem normális így ebben a formában
Nem kellesz, és nem tekint téged nõnek. Talán magadtól kellett volna rájönnöd már réges rég. Más nõre fantáziál, de még pótléknak sem vagy jó számára. Ez a valóság. amit neked hablatyol az a kegyes hazugság.
Ez abszolút nem normális. Ezzel az erõvel te is kiverhetnéd neki vagy ha már nincs kedve a szexhez akkor minimum orál. De ezt el nem tudom kepzelni hogy ott fekszik mellettem egy nõ és én magamhoz nyúlok
Ha nem utasítanád el annyiszor, akkor nem lenne gond az önbizalmával, és kellõképpen ki lenne elégítve. Eszébe sem jutna, hogy magához nyúljon, fõleg szex helyett. Fogd fel segélykiáltásnak, talán helyrehozható még. Ff
Ha ez rendszeres, akkor nagyon nincs rendben, ha EGYSZER fordul elö, mert fáradt, de szüksége van feszültségoldásra, akkor egyszer elfogadható. Nagyon nem mindegy, hogy milyen helyzetben történt a dolog és egyébként milyen a pár viszonya egymáshoz.
Az ember nem csak azert fekszik le a parjaval mert legyen meg az orgazmus minel hamarabb. Legalabbis en igy mukodom. Hanem mert kivanom es jol esik h o juttat wl oda. Ha most a ferjednek ez nem kell akkor szerinted normalis?
Hát akkor keress magadnak valakit akinek van ideje rád:) )b.rom arcu párod meg csak verje magának.
Nagy az isten állat kertje. !
Lusta. Amúgy mûködik/mûködött a sex?
#13 Nem lehet, hogy sokat dolgozik, és nagyon fáradt? Egyedi eset, vagy rendszeres? Érzi, hogy kielégít rendesen? Nincs merevedési zavara? Én is szoktam ilyet csinálni, ugyanebbõl az okból, de más baj van a háttérben. Az én feleségem viszont le..r..ja. Ff

Ha most érzem a petefészkemnél az ovus fájdalmat, akkor ha éjjel együtt leszünk (éjfél fele ér haza párom) még esélyes lehet?

Előtte csak szombat délután tudtunk együtt lenni,tegnap nem.

Legjobb válasz: igen jó, de még a szombati is ugyanis a spermiumok akár 3-4 napig is elélhetnnek a méhben, petevezetékekben igy be tudják várni a peteérést. Az orvosok is azt ajánlják hogy a legjobb ha 2 naponta vannak együtt a párok.

igen jó, de még a szombati is ugyanis a spermiumok akár 3-4 napig is elélhetnnek a méhben, petevezetékekben igy be tudják várni a peteérést. Az orvosok is azt ajánlják hogy a legjobb ha 2 naponta vannak együtt a párok.
Ha már ennyire figyeled a tested jelzéseit, akkor elárulom, hogy azokon a napokon, amikor a leginkább kívánod a szexet, akkor a legnagyobb esély a teherbeesésre. A természet ezt tökéletesen kitalálta.
Hát utolsó ez nem mindnekinél van igy. Én pl a mensi elötti napon kivánom csak ugy igazán. Ovukor nem érzek semmi különöset, pedig régóta uh-on követik a peteérsemet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!