Találatok a következő kifejezésre: Ha április után (12 db)

Babát szeretnénk a párommal. Ha az idén esem teherbe de csak április után, elmegyek rögtön táppénzre, a táppénzt a 2007-es keresetem után kapom, de mivel a szülés átcsúszik 2009-re, nem tudom hogy a gyedhez melyik évet számolják?

Legjobb válasz: Az elmúlt 2 év átlagát napra lebontva. A tb segít neked ebben pontosan. A táppénz elsõ napjától visszaszámított 2 év keresete számít. TEhát ha 2007.04.01-el mész tápra, akkor a 200.04.01 utáni béred nézik.

Az elmúlt 2 év átlagát napra lebontva. A tb segít neked ebben pontosan. A táppénz elsõ napjától visszaszámított 2 év keresete számít. TEhát ha 2007.04.01-el mész tápra, akkor a 200.04.01 utáni béred nézik.

Windows Xp-t le kell-e cserélnem 2014. április után ha megszűnik a támogatása?

Állítólag nem lesz utána már biztonságos. Mit ajánlotok helyette és annak milyen ára van? Acer aspire One d250-1b netbookom van. Illetve akkor az Office programokat is újra kell vásárolnom?

Legjobb válasz: Win7-re válts. De ha te nem új játékokkal akarsz játszani, és olyan progikkal akarsz dolgozni, foglalkozni, amik az XP-t is támogatják, maradhatsz XP-nél. Az Office progikat ha megvetted, nem kell megvenni újra, fel tudod telepíteni majd a win7-re is. Saját véleményem: win7 jobb, korszerûbb, nekem pl jobban tetszik, és mivel már 2013-mat írunk, illõ, és az emberek 75-80%-a már átváltott win7-re.

Win7-re válts. De ha te nem új játékokkal akarsz játszani, és olyan progikkal akarsz dolgozni, foglalkozni, amik az XP-t is támogatják, maradhatsz XP-nél. Az Office progikat ha megvetted, nem kell megvenni újra, fel tudod telepíteni majd a win7-re is. Saját véleményem: win7 jobb, korszerûbb, nekem pl jobban tetszik, és mivel már 2013-mat írunk, illõ, és az emberek 75-80%-a már átváltott win7-re.
#11 Az, hogy ha mostmár valamit felfedeznek a hackerek, akkor azt életük végéig használhatják, nem csak a kövi frissítésig (már ha a kövi frissítés javítja azt a hibát).Meg sok céges gépen XP van még... És az nem elhanyagolható, mert mondjuk azon vannak fontos file-ok.
#10 És ebbõl mennyit frissítenek rendszeresen? Ez az egész támadás dolog kicsit túllihegett. Az emberek többsége router mögül lép fel a netre, (Itt már van egy tûzfal, meg pár biztonsági protokoll, ) és vírusirtót valamint tûzfalat használ. A termék még támogatott, de most is bekapnak az emberek vírust, férget, meg zombivá teszik a gépüket. Mit változtat ezen az állapoton a támogatás megszüntetése?
#9: NetmarketShare szerint a gépek 33%-án még XP fut. Azt ne mondd, hogy ez szerinted elhanyagolható, és hogy nem éri meg támadni.
#8 O.K. széleslátókörû barátom. Neked biztosan igazad, van, mert a hackerek már csak olyanok, hogy elavult régi gépeket támadnak, mert azokon vannak ám a jól felhasználható adatok. Ez biztosan így volt a windows 3.11-el, win95-el, 98-cal, 2000-el, is. Minél kevesebb volt belõlük, annál jobban támadták.
#6! Nagy baromságokat beszélsz! A hackerek már fenik a fogukat hogy mikor nem lesz már több frissítés hozzá, és ha észrevesznek egy hibát, azt már sosem foltozzák be, és így örökké támadható lesz!
Vistát semmiképp nem raknék rá, mivel elég lassú szegényke. 7 és 8 jobb ebbõl a szempontból (utóbbihoz persze lehet, hogy kell egy StartIsBack, hogy normálisan használhatónak találd). "franc se akarja majd megtámadni. " Én ebben nem lennék biztos. Még mindig túl nagy a piaci részesedése ahhoz, hogy ezt érdemes legyen kihasználni. Ráadásul kvázi ingyen fogják szállítani a sérülékenységeket, hiszen frissebb Windowst érintõ bugok várhatóan ezt is érintik, és elég lesz a javításokat figyelni...
Az, hogy megszûnik a támogatás, csak annyit jelent, hogy nem lesz hozzá több frissítés, foltozás, javítás. Viszont ahogy a háttérbe szorul, a franc se akarja majd megtámadni. Csak emiatt nem kell semmit cserélned. Viszont már a Vista is, aztán win 7-8 meg pláne, sokkal kényelmesebb és jobban használható.
És még valamit az elõzõekhez: nagyon sok céges gépen Windows XP fut, amit annak idején megvettek. Az a tapasztalatom, hogy nagyon nehezen engedélyezik az illetékesek az operációs rendszer cseréjét. Újabb gépeken már automatikusan 7 vagy 8 van, de a régebbi (7-8 éves) gépek, amíg kicserélésre nem kerülnek, nem nagyon kapnak már semmi újat.
Biztos vagyok abban, hogy egy darabig sokan fogják használni az XP-t az ominózus dátum után is. Aztán majd szép lassan kikopik, mint mondjuk a Win 98 is tette. Bár, néhány helyen még mindig az fut! Az, hogy nem lesz hozzá támogatás, csak azt jelenti, hogy már nem lesznek újabb hibák kijavítva. De ha azt nézzük, hányan használnak úgy XP-t, hogy egyáltalán nem töltik le a javításokat most sem... Az ok, ami miatt lassan el fog tûnni, inkább az lesz, hogy az újabb dolgokhoz (hardver, szoftver) már nem lesz XP-re semmi egy idõ után. Ugyanúgy, mint ahogy sok régebbi hardverhez már ma sincs például Win 8-ra illesztõprogram.
Azt bizony le kell cserélned, mert a Microsoft már csak pénzért javít akár egy fatális hibát is. Néz utána az op rendszerek gépigényeinek, asszem a Win 7 még menne ezen. Vista, Win 7 Win 8. Ezek vannak amiket érdemes feltenni bár nemtudom hogy a Vistát meddig frissítik még. De az XP-t le kell cserélni szerintem mindenképp, meg amúgyis már 10 éves opremdszer... Az Office-t meg nem kell ujra megvenned, nekem is volt ujrarakva a gépem és fel lehetett tenni.
2014 Áprilisa után nem adnak ki több frissítést az XP-hez, így valóban nem lesz védett az újonnan felfedezett sérülékenységekkel szemben. Egy NetBook nem túl erõs hardverrel rendelkezik, arra a legkisebb Windows 7-et (Home Basic) vagy még inkább 8-at ajánlanám, abból is a frissítési változatot, hiszen az olcsóbb (kb 15 ezer forint Windows 8 esetén). Office-t és egyéb szoftvereket nem kell újra vásárolnod.
Ezzel értek én is egyet, hozzátenném a Windows fejlesztése jelenleg a Windows 9 -nél jár... Mint kiderült nem lesz 8.2 ! Egy Windows 9 -es gépbe meg igazán érdemes belefektetni akkor már! Jelenlegi és gépeken (ezen azon gépeket értem amikre gyárilag XP- volt telepítve) meg nem érdemes új oprendszert tenni! Míg az xp is ott fog járni mint jelenleg a Windows 95 akkor tegyük fel újra ezt a kérdést és azt fogom mondani "Windows 14 SP7"...

Ha április 1. után kiállok az utcára és nyilvánosan a lent leírt mondatokat mondom, akkor gondolatbűnöző leszek és el fognak vinni? Akár 3 év börtönt is kaphatok? Mire számíthatok, ha kimondom az alábbi gondolataimat? f/26 (ELTE BTK Történelem Szak)

"évek óta szeretnék látni valamilyen bizonyítékot arra, hogy a II. vh. alatt akár egy embert is elgázosítottak Auschwizban vagy bármelyik másik náci koncentrációs táborban! Mivel ?szintén érdekel a történelmi igazság, szeretnék látni valami bizonyítékot arra, hogy ez az egész elgázosítás nem egy kitalált történet! Emberek! Szerintetek miféle történelmi igazság az, ami nem áll ki egy nyilvános vitát, és a törvények erejének védelmére szorul?!?"

Legjobb válasz: Csak azt szeretném tudni, hogy a tatárjárás vagy a törökdúlás tagadásáért mikor lehet börtönbe menni...

"A kérdés az volt, hogy a fenti 3 gondolat nyilvános hangoztatásáért Magyarországon, a XXI. században kaphatok-e 3 év börtönt?" A kérdésre a válasz: igen.
Csak azt szeretném tudni, hogy a tatárjárás vagy a törökdúlás tagadásáért mikor lehet börtönbe menni...
Én gondolkoztam rajta, hogy ha egyszer már annyira rossz lesz, hogy nem lesz mit enni, és utcára akarnak rakni, akkor ki fogok állni a Parlament elé ilyen táblákkal, meg hangosbemondón osztom az észt... Nem fogok én az utcán csövelni. Ezzel nem ártok senkinek, mégis fedél lesz a fejem fölött, meg enni is adnak, ha bezárnak az ÁVÓsok.
Hát ez egy érdekes kérdés, minden esetre te nem tagadod ezzel a holokauszt eseményeket csupán csak bizonyítékokat szeretnél látni. Szerény véleményem szerint ezért nem kapnál 3 év börtönt. A rendõrök azért biztos hogy bevinnének...
Mi lenne az a bizonyíték amit el tudnál fogadni?
És mi lenne, ha mint leendõ történész, nem kocsmapolitizálni akarnál a témával, hanem történészként utánajárni, szépen felkeresnél egy a témával foglalkozó kutatót, történészt, és ezt tõle kérdeznéd meg? (egyébként még interneten is vannak fent oldalak, amik sorolnak fel bizonyítékokat, de természetesen ha egy történészt keresel fel, az részletesebb magyarázatot tud adni, és nagyobb rálátást) Ugyan farokver*sre és hõbörgésre kevésbé alkalmas, de válaszokat kaphatnál a kérdésedre, ha valóban ez a célod. Elég elkeserítõ, hogy olyan valaki számára, aki történésznek készül, nem ez a természetes rendje a dolgoknak, hogy akkor szakmai körökben, szakmailag utánanézek, hanem kimegyek ordibálni az utcára.
szerintem inkább menj el Auschwitzba... nem mindegy, hogy elgázosították õket, halálra éheztették, vagy belelõtték az árokba? az eredmény az, hogy rengeteg ártatlan ember meghalt ok nélkül.
Éppen azt is mondhatnád, h: "szeretnék látni valami bizonyítékot arra, hogy a szocialista rendszer alatt akár egy embert is megkínoztak vagy megöltek Recsken, vagy bármelyik magyarországi börtönben, fogolytáborban! Mivel õszintén érdekel a történelmi igazság, szeretnék látni valami bizonyítékot arra, hogy ez az egész internálás nem egy kitalált történet!" Ez a kijelentésed ugyanis ugyanannak a törvénynek a hatálya alá esik. Az érdekes az, h a két korszak bûneire nagyjából ugyanolyan bizonyítékok vannak. Szemtanúk beszámolói, korabeli fényképek, hivatalos iratok. Aki ezeket a gaztetteket kétségbe vonja, az vagy nem elég tájékozott, vagy az egyik diktatórikus ideológia rabja.
A kérdező hozzászólása: Igen, annyira lesüllyedt az ELTE színvonala, hogy vannak olyanok diákok, akik kérdéseket is tesznek fel néha. Elképesztõ, hogy mik vannak...
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Nagyon érdekes, amit linkeltél. Köszönöm. Hidd el, több éves kutatómunkám során már többször olvastam. Kérlek próbáld meg elolvasni az alábbi írást, és talán megérted, hogy hogyan jutottak a britek Rudolf Höss, az Auschwitzi parancsnok "vallomásához". http://www.freepress-freespeech.com/holhome//kiscikk2/hoessf..
"Igen, annyira lesüllyedt az ELTE színvonala, hogy vannak olyanok diákok, akik kérdéseket is tesznek fel néha. Elképesztõ, hogy mik vannak..." Vajon miért nem II. Montecuma Hokojocin-ról teszel fel kérdéseket? Annyira ostoba vagy, hogy ezzel is a zsidók malmára hajtod a vizet.
Nincs neked semmiféle kutatómunkád, egyszerüen csak egy ostoba kis rasszista szemét vagy, az összes többi hozzád hasonlóval együtt.
El tudom képzelni, hogy kutatgat a tacskó. Ezzel az a gond, hogy amikor bemutatja a "felfedezését" a magyar állam sûrû bocsánatkérések közepette átadja fájdalomdíjként a Mol-t a zsindelyeknek.
A kérdező hozzászólása: ma 11:46! Így próbáljon meg az ember normális hangnemben beszélgetni... Linkelsz nekem egy írást, ami Rudolf H. aláírt vallomását tartalmazza. Elolvastam, próbáltam anélkül reagálni, hogy mindenféle hazug akárminek nevezzelek. Nem is gondolom, hogy hazudsz, inkább csak azt, hogy félre vagy vezetve. Válaszul linkeltem Neked egy másik írást, ami hosszan és részletesen rávilágít arra a tényre, hogy az álatalad linkelt vallomás hamis, sõt még a valóban aláírt (nem meghamisított) változatát sem Rudolf írta, csak õ írta alá. Azt se az anyanyelvén, illetve igen komoly több napos kínzás hatására tette. Hidd el, ha azt akarták volna hogy 45 milliárd zsidó elgázosítását írja alá, akkor annyit írt volna alá. Az általam írottak között semmi gyûlöletkeltõt, rasszistát nem olvashatsz, soha nem írnék ilyet. Nincs gyûlölet a szívemben. Amúgy jellemzõ, hogy ahelyett, hogy elolvastad volna, amit írtam, inkább 3 percen belül ideböfögöd, hogy: "Nincs neked semmiféle kutatómunkád, egyszerûen csak egy ostoba kis rasszista szemét vagy, az összes többi hozzád hasonlóval együtt." Csodálkoztam volna, ha érdemben reagálsz az elhangzottakra. Persze én vagyok a hülye, hogy kérdéseim vannak. Tipikus. Amúgy megtisztelnél, ha a két mocskolódó hozzászólásod között idéznél tõlem egyetlen kirekesztõ, gyûlöletkeltõ mondatot. Hátha alá tudod támasztani valamivel, amit írtál.
Amit Hess aláirt, azt a Krakkóban lefolytatott nyilvános tárgyalásán szóban is elismerte. Azt meg hogyan érték el? Meg minek hamisitottak volna a gyõztesek akkoriban ilyen jegyzõkönyvet? Anélkül is simán halálraitélhették volna, csak azért amit Auswitzban a saját szemükkel láttak.
Kíváncsi vagyok, hogy az hogyan lesz benne a történelemkönyvekben, hogy Iraknak voltak e vegyi fegyverei vagy sem. Mondjuk vietnámot sem tudta az amerikai propaganda helyretenni. A zsidók ügyesebbek voltak. Szerintem helyjel-közzel megtörténtek velük a koncentrációs táborokban leírtak, csak már egy kicsit unalmas, hogy még hány bõrt akarnak errõl lehúzni. A másik meg, hogy olyan embereket zaklatnak ezzel, akiket nem is érdekel és semmi közük hozzá. Volt egy történelemtanárom még a kilencvenes években, akinek az volt a mániája, hogy minden osztályt kivisz auschwizba. Aztán megkérdezett mindenkit, hogy milyen érzéseket keltett benne és aki nem könnyes bociszemekkel nézett, azt [email protected] érettségiig. Egész 4.es történelemanyag alatt a nácit kereste bennünk mindenféle keresztkérdésekkel.
Hess=Höss
Ennyire lesüllyedt volna az ELTE színvonala? Ne keverd össze az aktuálpolitikát a történelemmel. Vagy Te is afféle kuruc.infós áltörténész szeretnél lenni? Ezt az "idegen érdekek" dumát pedig történész körökben ne nagyon emlegesd mert óriásit éghetsz vele.
én vagyok az ápriliselsejés, és idõközben elolvastam jobban, és már értem, persze, nem aznap, hanem azután... :) hát, én attól félek, hogy így is ugyanaz marad a válaszom: lecsuknának 0-3 évre :(
Bûnözõ nem leszel, de el fognak vinni. Egy elmeorvoshoz. Mellesleg elmehetnél önként is. Ott sok jóbarátra lelnél.
A kérdező hozzászólása: Bármi lehet, ami kiáll a független vizsgálatot.
A kérdező hozzászólása: Hagyjuk már ezt, nem farokverésrõl, kocsmapolitizálásról van szó. Komolyan foglalkoztat a téma, nem véletlen, hogy a mai napig több tucat megválaszolatlan kérdésem van. Kétszer is felkerestem az Auschwizi múzeumot. Mindkét alkalommal több megválaszolatlan kérdéssel jöttem haza. A kérdéseimet nem tenném itt fel, nem szeretnék itt parttalan vitát indítani. Eddig még úgy sem sikerült holokauszt témában kérdéseket feltenni, anélkül, hogy anyázás, antiszemitázás, nácizás lett volna a válasz. Amúgy nem volt véletlen, hogy a valláskritika menüpont alatt tettem fel a kérdésemet. Nem az a kérdés, hogy én hiszek-e a holokausztban, nem az a kérdés, hogy tételesen meg tudom-e cáfolni a tengernyi hazugságot. A kérdés az volt, hogy a fenti 3 gondolat nyilvános hangoztatásáért Magyarországon, a XXI. században kaphatok-e 3 év börtönt?
ha jól emlékszem a törvény "nagy nyilvánosságot" határoz meg. ennek pedig nem felel meg sem a kocsmában sem az utcán hangoztatott vélemény. Ehhez vagy egy médiafelület, vagy minimum egy politikai gyûlés szónoki pulpitusa, egyetemi elõadó katedrája, stb kell...
09:09, de igen. "Szerintetek miféle történelmi igazság az, ami nem áll ki egy nyilvános vitát, és a törvények erejének védelmére szorul?!?" -- ezzel kvázi azt állítja, hogy semmilyen. Vagyis hamis. A törvény pedig így fogalmaz: "269/C. § Aki nagy nyilvánosság elõtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bûntettet követ el, és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ." Nincs itt semmiféle kérdés, ez a törvény. Ha a kérdés ennyire vonatkozott, akkor a válasz az, hogy igen, lehet akár 3 évet is kapni érte.
"ha jól emlékszem a törvény "nagy nyilvánosságot" határoz meg. ennek pedig nem felel meg sem a kocsmában sem az utcán hangoztatott vélemény." Ha a haverodnak mondod az utcán, magánbeszélgetésen, az persze nem. De ha így tennél, mire föl az "emberek" felkiáltás? :P
08:57 "nem mindegy, hogy elgázosították õket, halálra éheztették, vagy belelõtték az árokba? az eredmény az, hogy rengeteg ártatlan ember meghalt ok nélkül." Definiáld mihez képest rengeteg? Ahoz képest hogy a II. vh-ban kb 72M ember halt meg (lásd alul a táblázat) az a 6 M zsidó elenyészõnek tûnik. Ráadásul ez is kamu mert milliók maradtak életben a háború után és települtek ki Izraelbe Amerikába. http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1sodik_vil%C3%A1gh%C3%A1b..
Kicsit más szemszögbõl közelítem meg a dolgokat: mivel április elseje nem nemzeti ünnep ( :) ) ), ezért véresen komoly lenne, senki nem törõdne azzal, hogy milyen napon mondtad, ezért igen, szerintem lecsuknának, függetlenül attól, hogy bizonyítékot akarsz vagy tagadod.
70-es, epphogy az iratok hianyoznak. Es a fotokon mi van? Halottak. De abbol azt veszed ki, hogy elgazositottak oket? Akkor csak gratulalni tudok. Es azt, hogy magyarazod meg, miszerint az osszes oreget, es gyereket elgazositottak, megis temerdeknyi kep van roluk? Raadasul Auschwitzi kepek, ahol rogton megoltek oket... allitolag. Es eloszor a zuhanybol jott a gaz, most meg a kemenyen dobtak be. Hiteles... Eszre kene venni, hogy semmi nem tamasztja ala a holokausztot, max a "tulelok" fantasztikus tortenetei, es a kinzasokkal kicsakart "vallomasok" a nurnbergi peren. Ez az egesz csak egy nagy uzlet. Eszre kene venni.
A kérdező hozzászólása: utolsó! Nem a bolondok napja miatt írtam, hogy április 1 után. Sajnos ez tényleg nem vicc. Köszönhetõen az idegen érdekek szolgálatában álló mszp és fidesz pártoknak április 1. óta hatályos az új Btk. Aznap szûnt meg a gondolat-, a kutatás-, és a szólás szabadsága Magyarországon.
Jó kis suttyó banda van már évek óta az elte töri szakon. Még a régészek elmennek, de a törisek az életre is alkalmatlanok. Az a legviccesebb amikor elmennek Erdélybe szervezett buszos kirándulással és ott parasztkodnak. A kérdéssel kapcsolatba a véleményem, hogy a nem kellene engedni ilyen törvényekkel a zsidó lobbinak. Magyarország állampolgárainak semmi köze a zsidók problémáihoz, ha megtörtént dologról van szó, ha nem, ezért sértõ a magyar állampolgárokra nézve ez a törvény.
A kérdező hozzászólása: Kedves 12:39! "Meg minek hamisítottak volna a gyõztesek akkoriban ilyen jegyzõkönyvet?" Ezt komolyan kérdezed?

Ha április 1 után megyek orvoshoz, akkor már nem kell e betegirányításhoz menni, hanem csak simán sorba állok és kivárom a soromat, vagy akkor is oda kell menni, hogy ellenőrizze a tb kártyát meg megmondja melyik orvoshoz menjek?

Legjobb válasz: Értelemszerûen a betegirányításnak az a feladata, hogy irányítsa a beteget, ennek megfelelõen ha szükséges elküldje az orvos felé a kartonod, stb. Tehát a betegirányítás azzal, hogy a vizitdíj megszûnik, megmarad. Ugyanúgy ellenõrizni kell a TB kártyád, stb.

Értelemszerûen a betegirányításnak az a feladata, hogy irányítsa a beteget, ennek megfelelõen ha szükséges elküldje az orvos felé a kartonod, stb. Tehát a betegirányítás azzal, hogy a vizitdíj megszûnik, megmarad. Ugyanúgy ellenõrizni kell a TB kártyád, stb.

Tgyás, gyed kérdés második baba születése után. Ha 10 hónapig gyesen voltam és novembertől kiveszem a bent lévő szabikat aztán 3 hónapig táppénzen leszek, és 2012 áprilisban születik a baba mi után számolják az ellátásokat?

több információt kaptam ,az igaz hogy ha 2012 ben születik a baba és 2011 ben 10 hónapot gyesen voltam akkor minimálbér után számolják?

Legjobb válasz: Bizony. Mivel azért nem volt 180 bérezett napod, mert nagyobbrészt gyesen voltál, akkor a gyed alapja a minimálbér lesz. A tgyás alapja meg max. a minimálbér kétszerese lehet, de mivel kiveszed a szabikat, így a tényleges béred alapján fogják megállapítani. (vagyis azután a 3 hónap után, amíg szabin leszel)

Bizony. Mivel azért nem volt 180 bérezett napod, mert nagyobbrészt gyesen voltál, akkor a gyed alapja a minimálbér lesz. A tgyás alapja meg max. a minimálbér kétszerese lehet, de mivel kiveszed a szabikat, így a tényleges béred alapján fogják megállapítani. (vagyis azután a 3 hónap után, amíg szabin leszel)
Oké, még egy kérdés:) Leírnád, egész pontosan mettõl meddig voltál gyeden, mettõl meddig gyesen, majd táppénzen? Utána kiszámolom:)
Mennyi ideig voltál szabin?
Nem ijesztgetés, hanem jogszabály. Örülök, hogy ennyire nagy rajongója vagy szakbarbárnak, de azért mondd õ is butaságokat. Eb törvény 48§. 2-5 bekezdés, olvasgasd. Nem én találtam ki, le van írva fehéren feketén, hogy az IGÉNYLÉST megelõzõ évet nézik! Akkor nézik a szülés elõtti idõszakot IS, ha van 180 BÉREZETT nap! NEM 180 AKÁRMILYEN NAP. A tgyás NEM számít bérezett napnak, SÕT a táppénz sem. Igy bármennyire is rossz a hír, de a kérdezõnek az igénylést megelõzõ évben nem lesz 180 bérezett napja, és ennek oka a gyes, így minimálbér után állapítanak gyedet. De kívánom, ne legyen igazam. Sajna lesz, de nekem mindegy, ki mit hisz.
Ne ijesztegessétek már a kismamákat, a tgyás elõtt szabin táppénzen leszel ez már a 168 nap tgyás+ szabi+ táppénz már jóval több mint 180 nap. A jogszabály szerint ha azért nem volt 180 nap bérezett nap mert tgyáson, táppénzen, gyeden voltál.... Szóval kedves hozzá nem értõk ha nekem nem hisztek aki ebben dolgozik kérdezzétek meg a szakbarbárt a családinet oldalán szegény már kb. 1000 ilyen kérdésre válaszolt a minimálbéres gyed csak akkor fenyeget ha nincs a tgyás elõtt legalább 12 nap táppénz vagy régi gyed és az új gyed a következõ évebn indul. Szóval kedves kérdezõ a gyeded alapja a megelõzõ ellátás alapja tehát a tgyás alapja is egyben 0 bérezett napnál a szerzõdés szerinti béred a minimálbér kétszerese korláttal.
Elnézést, hogy idepofátlankodok, megmondanátok, hogy nekem úgy, hogy januárban szülök és az idén 1 hónap gyeden, 5 hónap gyesen, utána szabin és táppénzen vagyok, mibõl számolnak? Egyszer már kérdeztem és valaki válaszolt is aki szerintem értett hozzá de mindig annyi mindent olvasok, hogy gondoltam most még egyszer megkérdezném. Légyszi ha még olvassátok, válaszolnátok? Köszönöm!
21:10-esnek! Nem vagyok rajongó de õ egy szakértõ ezzel foglalkozik. Ezt a példát õ írta mert egy másik nagyon okos szakértõ nekem is azt mondta minimálbér alapú gyedet fogok kapni, hálisten nem neki lett igaza.Elolvastam a jogszabályt köszönöm nem volt újdonság. Pl egy 2011.10.04-én induló gyedhez az irányadó idõszak - feltéve, hogy a biztosítás azóta folyamatos - 2010.01.01.-2011.11.03. Ha itt van 49 nap régi gyed, valamennyi gyes, valamennyi táppénz és 168 nap tgyás, akkor a méltányolt dolgok: tgyás, gyed miatt nincs 180 bérezett nap, (hiszen ezekbõl sokkal több van, mint 180), ezért az Ebtv. 48. § (5) bek-t, a kedvezményszabályt kell alkalmazni és a gyed alapja annyi lesz, amennyi az elõzõ ellátásé volt. Ez jelen esetben a tgyás, ami annó 0 bérezett napból a szerzõdés szerinti bér, de legfeljebb a minimálbér kétszerese után lett megállapítva, akkor a gyed alapja is ugyanennyi lesz.
Én az utolsó válaszoló vagyok. Nálunk úgy tudom, hogy a munkahelyemen a könyvelõ vagy bérszámfejtõ számolja ki a Tgyást, gyedet igaz nagy cégnél vagyok, TB kifizetõhely.
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm, nem rólam van szó , de feltettem a kérdést.180 bérezett nap nem lesz , most Nov 01 tõl lesz szabin gondolom 50 nap körül és utána táppénzen, április 14 ig, akkorra van ki írva.Még azt megkérdezhetem hogy talán nem mindegy hová kerül az ügy ott az OEP NÉL , hát ha nem veszik észre és mégis fizetés után számolják.ilyen nincs?vagy van valami program és az adatokat beírjak és máris ki adja a gép?
Köszönöm szépen, hogy ennyit fáradtál miattam! Most megint megnyugodtam. :) Nem is tudtam elõször, hogy ilyen sokat számít mennyit vagyok gyesen csak véletlenül mentem 5 hónap után szabira. Még várni akartam (nem tudom mire)csak a férjem mondta, hogy szerinte kezdjem meg minél elõbb. Neki volt igaza. Most verném a fejem a falba ha akkor magamra hallgatok. :O Szabi alatt egyébként 130.000. volt a bruttóm. Még egyszer köszönöm!
Na újra nekifutok, bemásoltam az adatokat, amiket írtál, és elkezdtem válaszolni, de véletlenül elküldtem:) Bocsi. Szóval ez azt jelenti, hogy idén volt 50 Február 19-ig voltam gyeden utána gyesen július 11-ig majd szabadságon szeptember 13-ig. Ezután táppénz december 18-ig és december 19-tól igényelhetem a Tgyás-t mert január 15-re vagyok kiírva szülni. És én is kérdezném még, hogy a Tgyásomat a fizumból fogják számolni ha idén igényelem, ugye? Tavaly végig gyeden voltam.
Az azt jelenti, hogy 5 Február 19-ig voltam gyeden utána gyesen július 11-ig majd szabadságon szeptember 13-ig. Ezután táppénz december 18-ig és december 19-tól igényelhetem a Tgyás-t mert január 15-re vagyok kiírva szülni. És én is kérdezném még, hogy a Tgyásomat a fizumból fogják számolni ha idén igényelem, ugye? Tavaly végig gyeden voltam.
Jaj, köszönöm! Február 19-ig voltam gyeden utána gyesen július 11-ig majd szabadságon szeptember 13-ig. Ezután táppénz december 18-ig és december 19-tól igényelhetem a Tgyás-t mert január 15-re vagyok kiírva szülni. És én is kérdezném még, hogy a Tgyásomat a fizumból fogják számolni ha idén igényelem, ugye? Tavaly végig gyeden voltam.
Megnéztem, júl.11-tõl, szept 13-ig voltam szabin.
Ja, és december 19-tõl fogom kérni a Tgyás-t ha ez számít valamit.
Ha jól emlékszem 35 napom volt.
Utolsó vagyok, még annyit hogy te is olvasd el a jogszabályt szerintem a közvetlenül szó a lényeg, de biztos a szakbarbár ír butaságokat.:) "A szülõ a gyed-re jogosultság kezdõnapját megelõzõ évben, illetve azt közvetlenül megelõzõen táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben vagy gyermekgondozási díjban részesült, és ezért nincs meg a 180 naptári napi keresete."

Most lesz áprilisban két éve, hogy életbiztosítással egybekötött megtakarítást fizetek. Ha felmondom, kapok valamit 2 év után vissza a befizetett összegbõl?

A futamidõ 10 éves, ez a Groupama Garancia Biztosító.

Legjobb válasz: Sajnos 2 év után alig fogsz kapni, kb a befizetésed 40-50%-át. Nem ellened szól: nem véletlenül mondom, hogy ilyen meg olyan kiegészítõt nem ártana bele kötni mert jól jöhet... Ha úgy érzed, hogy meg akarjátok tartani a megtakarítást, csak épp most nem tudjátok fizetni a díjat, akkor: -szüneteltetni tudjátok a díjfizetést (nem díjmentes leszállításról beszélek) -minimáldíjra is le tudjátok mérsékeltetni a díjat

Sajnos 2 év után alig fogsz kapni, kb a befizetésed 40-50%-át. Nem ellened szól: nem véletlenül mondom, hogy ilyen meg olyan kiegészítõt nem ártana bele kötni mert jól jöhet... Ha úgy érzed, hogy meg akarjátok tartani a megtakarítást, csak épp most nem tudjátok fizetni a díjat, akkor: -szüneteltetni tudjátok a díjfizetést (nem díjmentes leszállításról beszélek) -minimáldíjra is le tudjátok mérsékeltetni a díjat
Még egy tanács: Nézd meg a lakásbiztosításotok (ha van) leírását mert nagy valószínûséggel abba bele van építve a munkanélküliség esetére a díjátvállalás.
olvass utána a "zillmerezés" címszónak.... inkább kötés elõtt, mint után.

Kisfiam 2013 áprilisában tölti a két évet. Második babát szeretnénk, de 2011 decemberében lejárt a munkahelyi szerződésem, így most nincs munkahelyem. Ha 2 éves kora után jön a kis tesó akkor csak gyest kapok a kicsire?

Hogyan lennék jogosult gyedre tgyásra? . Mi lenne a megoldás? Ha valaki tud segíteni az kérem segítsen

Legjobb válasz: Ha 2012 decemberéig született volna a kistesó, akkor az álláskeresésivel sakkozva kaphattál volna gyedet és tgyást. A jelenlegi helyzet az, hogy tgyást még mindig kaphatsz, de gyedre már nincs esély, mert a tgyáshoz szükséges 365 napba beleszámít a munkaviszony megszûnését követõ gyed, de a gyedhez szükséges 365 napba nem. Vagyis ahhoz, hogy a tgyás után ne csak gyest kapj, el kellene menned dolgozni.

Ha 2012 decemberéig született volna a kistesó, akkor az álláskeresésivel sakkozva kaphattál volna gyedet és tgyást. A jelenlegi helyzet az, hogy tgyást még mindig kaphatsz, de gyedre már nincs esély, mert a tgyáshoz szükséges 365 napba beleszámít a munkaviszony megszûnését követõ gyed, de a gyedhez szükséges 365 napba nem. Vagyis ahhoz, hogy a tgyás után ne csak gyest kapj, el kellene menned dolgozni.
Elsõ vagyok, odaírtam az álláskeresési támogatást, és hogy azzal. sakkozva kaphat tgyást, ugyanis nem munkaviszonynak kell lennie szüléskor, hanem biztosítottnak kell lennie, ami nem ugyanaz. Ha álláskeresési támogatásban részesül a szüléskor, akkor biztosított, így jogosult a tgyásra. Ugyanígy lehetne gyedre is jogosult, de a gond az, hogy a gyedhez szükséges 365 nap nem lesz meg, ahogy ezt is írtam a válaszban.
OEP. Bemégy megkérdezed. Ott elmondják ugyanezt:)
Szerintem TGYÁS-t sem kaphatsz, mert ha jól tudom kell hogy legyen munkaviszonyod igényléskor (függetlenül attól lehetsz éppen GYED-en, de munkaviszonyban kell állj), vagy álláskeresésin legyél. De remélem írnak még mások is, akik jobban értenek hozzá.
2. vagyok. Bocsi, akkor félreértettem, vagy felületesen olvastam át. Ez a meleg :( Párszor egyébként olvastam olyat ezen az oldalon, hogy javasolták másoknak, hogy ne merítse ki az álláskeresési teljes 3 hónapját TGYÁS igénylés elõtt, hanem a TGYÁS lejárta után menjen újra álláskeresésire, és azt újra megszakítva tudja igényelni a GYED-et. De sajnos azt nem tudom hogy ez valóban járható út-e, szerencsére nem voltam még érintett.
Már jön az enyhülés:D Végre:) Igen ez járható út, de csak akkor, ha a 365 nap is megvan. Viszont ahogy írtam, a gyedhez szükséges 365 napba a munkaviszony megszûnése után kapott gyed ideje nem számít bele, míg a tgyásba igen. Emiatt a kérdezõ a gyedrõl már lemaradt:(
Igen, tényleg így van ahogy írod, nagyon jól leírtad. Bár sajnos a kérdezõ szempontjából nem a legjobb :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek.Még annyi lenne a kérdésem hova kellene bemennem aki errõl pontos felvilágosítást és tanácsot adna, hogyan csináljam?

2010. április.30-a után született babáknál, ha az anyuka (Gyes alatt) szüli meg a kistesvért és 180 vagy több napig volt gyesen, akkor csak a minimálbér után kaphat (gyedet)?

Tehát,ha az els? babával ,ha a max.gyedet kapta is az anyuka,és sok id?t töltött gyesen vele,akkor az új jogszabályok szerint,csak a minimálbér utáni gyedet kaphatja a második babánál.Szerintetek igazságos ez?Ti mit gondoltok err?l?

Legjobb válasz: Ez engem is érdekel. Mit értesz azalatt h sok idõt töltött gyesen vele? Én úgy tudom, ha gyesrõl megy szülni, akkor csak gyest kaphat a másodikra, nem?

Ez engem is érdekel. Mit értesz azalatt h sok idõt töltött gyesen vele? Én úgy tudom, ha gyesrõl megy szülni, akkor csak gyest kaphat a másodikra, nem?
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudom, hogy 180nap vagy több gyesban töltött napnál, a minimálbér az alap a második babánál a gyed számításánál.De, ha a szüléskor van bejelentett munkaviszonyod (bíztosításod), akkor elõrõl kezdõdik a tgyás, gyed.Itt csak az összeg nem mindegy amit kapsz majd.
Ha gyeden voltál, akkor valószínûnek tartom , hogy még él a munkaviszonyod. Ebben az esetben hiába gyes alatt szülsz, akkor is biztosítva vagy, és a tgyáson, gyeden, gyesen töltött idõ is beleszámít a jogviszonyodba. Annyiba változik a dolog, hogy a következõ babánál számított ellátásoknál beleszámolják a gyest, tehát kevesebb lesz a pénz.

2009. április 4-re vagyok kiírva. Ha ekkor szülök, akkor még 3 évig maradok itthon a kicsimmel? Igaz az, hogy csak május 1-je után lesz 2év?

Legjobb válasz: Igaz! A változás csak a 2010. május 1-után született babákra vonatkozik. Jó egészséget és könnyû szülést!

Igaz! A változás csak a 2010. május 1-után született babákra vonatkozik. Jó egészséget és könnyû szülést!
Akkor már megszülted a kicsit. Gondolom 2010 április 4-re gondoltál :-)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, 2010. április 4-re vagyok kiírva :) )))). Köszönöm a segítséget!

Ha 2012. áprilisában közös megegyezéssel megszűnik a munkaviszonyom, van-e arra lehetőség, hogy a munkaügyi kp. -nál történt regisztrálásom után akár másnap közmunkásként alkalmazzanak? Tehát már másnaptól támogatható vagyok-e?

Nagyon várom a választ, előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Nem. A regisztrálás, és nyilvántartásba vétel még nem jelenti azt hogy másnap munkába is állhatnál, ha így lenne mindenki dolgozna közmunkásként. Az önkormányzatnál is nyilvántartásba vesznek majd ott sorrend /arc alapján eldöntik ki mikor kezd dolgozni.

Nem. A regisztrálás, és nyilvántartásba vétel még nem jelenti azt hogy másnap munkába is állhatnál, ha így lenne mindenki dolgozna közmunkásként. Az önkormányzatnál is nyilvántartásba vesznek majd ott sorrend /arc alapján eldöntik ki mikor kezd dolgozni.
Nem lehetsz közmunkás. Mert 3 hónapig álláskeresési járadékot kapsz csak annak letelte után vesz nyilvántartásba az önkormányzat.Csak ezután lehetsz közmunkás ha nagy a csókod azonnal.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!