Találatok a következő kifejezésre: Ha állandóan vízben (15 db)

Ha állandóan meleg vízben fürdök hamarabb megindulhat a szülés a várt időpontnál?

Legjobb válasz: Senki sem ajánlja, én sem, viszont én nem tudnék hideg, vagy meleg még közepesen meleg vízben sem fürdeni. Én csak a terhesség elején tusoltam, és nem forróban, de azután végig forrófürdõt vettem, minden nap. Semmi baja nem lett a picimnek, teljesen egészséges, természetes úton szültem és a vártál egy nappal késõbb. Tehát szerintem ez alkat függõ is. De nem ajánlom, hisz senki nem ajánlja.

Senki sem ajánlja, én sem, viszont én nem tudnék hideg, vagy meleg még közepesen meleg vízben sem fürdeni. Én csak a terhesség elején tusoltam, és nem forróban, de azután végig forrófürdõt vettem, minden nap. Semmi baja nem lett a picimnek, teljesen egészséges, természetes úton szültem és a vártál egy nappal késõbb. Tehát szerintem ez alkat függõ is. De nem ajánlom, hisz senki nem ajánlja.
A meleg ülõfürdõt nem nagyon ajánlják. Én meleg, esetleg enyhén forró vízzel zuhanyzok, de azzal kb. 10-15 percig :-) És még nem indult be a szülés, pedig már 39 hetes vagyok :-) A meleg vizes fürdõ amúgy vajúdáskor tesz jót, mert állítólag csökkenti valamennyire a fájdalmat. De miért is kérdezted? Hány hetes vagy? Elõbb akarsz szülni talán?
Elvileg méhösszehúzódást kellene kiváltania ezért kora terhességben nem ajánlják csak a zuhanyzást. Már meg kellett volna szülnöm de nem segít a forró viz.
Minden este meleg fürdõt vettem, legalább fél órát feküdtem a vízben. A 41. héten szültem :-)
Leginkább a terhességi magas-vérnyomásos betegeknél ellenjavallt. Inkább a hüvelyi fertõzéstõl kell tartani kádban fürdésnél, de hát ez is alkati kérdés.
Én a 39. héten fürödtem melegvízbe és utána kb egy órácskára rá beindult a szülés pedigegy héttel késöbb kellett volna szülnöm

Panelban lakunk, 9 hós lesz a babám, és a haja állandóan tiszta víz, sokat mozog. Ha kiteszem aludni a babakocsiban az erkélyre, sapkát teszek rá, mert vízes a haja, de ott mégjobban megizzad. Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Én fiam is elég izzadós, sokkal jobban viseli hideget is, mint én:P Ha vizes a haj, én pucérra vetköztetem, vagy bodyra, letörölgetem, esetleg le is mosdatom kicsit, ne legyen olyan meleg. Ha levegõre viszem, és nincs meleg, meg is szárítom a haját. Szerintem pucérítsd le kicsit, és töröld olyan szárazra, amennyire csak tudod, aztán sapka nélkül vidd ki erkélyre, mert ha sapiban beizzad, kint, az még rosszabb. De most már jön a jó meleg idõ, kicsit nyirkos hajjal sem lesz semmi baja! Esetleg sapka helyett egy vékonyka, jó nedvszívó kendõvel is próbálkozhatsz.

Én fiam is elég izzadós, sokkal jobban viseli hideget is, mint én:P Ha vizes a haj, én pucérra vetköztetem, vagy bodyra, letörölgetem, esetleg le is mosdatom kicsit, ne legyen olyan meleg. Ha levegõre viszem, és nincs meleg, meg is szárítom a haját. Szerintem pucérítsd le kicsit, és töröld olyan szárazra, amennyire csak tudod, aztán sapka nélkül vidd ki erkélyre, mert ha sapiban beizzad, kint, az még rosszabb. De most már jön a jó meleg idõ, kicsit nyirkos hajjal sem lesz semmi baja! Esetleg sapka helyett egy vékonyka, jó nedvszívó kendõvel is próbálkozhatsz.


30 literes akváriumba 2 tûzhasú gõte, és 4 törpe páncélosharcsa? Megfázhatnak a harcsák, ha a víz állandó 22 fokon lenne?

Hát, a 30 literes akváriumomból szinte az összes hal kipusztult. Kivéve a harcsák. Most,úgy gondoltam, valami újat kipróbálhatnék, pl gõtéket. A harcsák maradhatnának, mert picit tisztán is tartanák az akváriumot, és a gõte nem eszi meg õket. A 22 fok a gõtéknek és a harcsáknak is megfelel.(szerintem) Akkor vegyek a harcsáim mellé 2 tûzhasú gõtét, vagy inkább ne? Vagy adjam el a harcsákat, és azután vegyek gõtéket?

Legjobb válasz: Azért pusztulnak ki a halaid, mert nagyon picike az akvárium. 4 törpeharcsának is kicsi, ha még mellé veszel halakat akkor kábé úgy érzik magukat mintha 50 embert bezsúfolnál egy 4 személyes liftbe. Vegyél nagyobb akváriumot, mert ez állatkínzás..

Azért pusztulnak ki a halaid, mert nagyon picike az akvárium. 4 törpeharcsának is kicsi, ha még mellé veszel halakat akkor kábé úgy érzik magukat mintha 50 embert bezsúfolnál egy 4 személyes liftbe. Vegyél nagyobb akváriumot, mert ez állatkínzás..
Szerintem jobb ha orvoshoz mész.
A kérdező hozzászólása: gyakran kékes színû lessz tõle a bugyim :((
Ha nem sárgás-fehéres-átlátszó, akkor az valamilyen fertõzés, gomba. Azonnal menj orvoshoz vele!
A kérdező hozzászólása: 13 éves vagyok és tegnap nagyon görcsölt az egész nemi szervem de már volt ilyenem hogy az egész hasam :((
Az hogy "víz"szerû folyik még nem probléma. Ha viszket-ég, büdös és a szine zöldes vagy sárga akkor fertõzés lenne. Szólj anyudnak, õ biztosan el tudja dönteni.
A folyástól lesz kékes, amikor a bugyi anyagából mossa ki a festékanyagot.

Miért fogy az édesvíz készlet, ha a víz állandóan körforgásban van?

Legjobb válasz: Nem fogy csak az a része amit gazdaságosan hasznosítani tudunk. A többit csak nemes egyszerûséggel szennyezzük...

Nem fogy csak az a része amit gazdaságosan hasznosítani tudunk. A többit csak nemes egyszerûséggel szennyezzük...
csatlakozom az elottem szolohoz.nem kellene szennyezni es akkor nem "fogyna"!!!
Láttam egy videót egy kutatásról, eszerint az történik, hogy a levegõbe juttatott szennyezõ anyagok (fõleg a repülõgépek) hatására a napfény ereje a föld felszínén jóval gyengébb, és így kevesebb vizet tud elpárologtatni. Ha kevesebb víz kerül a levegõbe, akkor kevesebb esõ is esik, és így az édesvízkészletek "elfogynak", azaz lelassul a körforgás.

Szuletes utan hany fokot kell a babanak allandoan biztositani a szobaban? Es a furdoviznel? Ha szomjas lesz a babam az anya tejen kivul adhatok neki asvany vizet? Teat csak gyogyteat szoktak nekik adni?

Legjobb válasz: Nem ásvány hanem baba víz mehet persze, szobában elvileg 24 fok, fürcsikor kicsit melegebb, fürdõvíz 37 fok

Nem ásvány hanem baba víz mehet persze, szobában elvileg 24 fok, fürcsikor kicsit melegebb, fürdõvíz 37 fok
Szia! Nálunk 22-23 fok van a lakásban, de este fürdetés elõtt fél órával felvesszük 24-25 fokra hogy ne fázzon meg, majd fürdetés után le is vesszük. 37 fokos víz kell a babának, de a könyököddel nézd meg, mert sokszor csalóka, van hogy hidegnek érzem vagy melegnek a kézfejemmel. Így tavasszal elég még neki az anyetej, inkább nyáron szoktak adni a nagy melegben teát vizet a babáknak.
Szia! Sztm 23-24 fok tökéletes a babának, fürdõvízben pedig 37-38 (a vízhõmérõn úgyis jelzik az ideális hõmérsékletet). Ha tudsz szoptatni, elég neki az anyatej, nem szükséges más folyadék, ha mégis, akkor vagy babavizet (nem sima ásványvizet) adjál neki, teát nem mindenfélét ihatnak, mecsek baby, vagy édeskömény adható újszülött kortól. Jó egészséget, boldog babavárást neked! 5, 5 hós kislány anyukája
Én nem itattam a babát, meg még mindig nem itatom, csak szopizik. Ha nyûgös, akkor szopizunk egyet, de lehet neki babavizet adni (míg pici, csak nagyon keveset), meg babateát, de a gyógynövényessel vigyázz, mert hasfájást okozhat a babának. Nálunk kb. 21-22 fok van a lakásban max. Úgy öltöztesd az 1-2 hónapban a babát, ahogy te vagy öltözve, +1 réteg ruha, utána elég úgy, ahogy te vagy. Ha a tarkója izzad, akkor valószínûleg melege van. Éjszakára nálunk inkább a hûvösebb idõ jön be az alváshoz, olyankor van rajta egy body, egy h.ujjú rugi, és 2 plédet teszek rá. Fürdésnél meg én sose méregettem a víz hõfokot. Úgy engedem neki a vizet, hogy a könyökömre folyatom a zuhannyal, és olyan meleget, amibe én is belemennék. Ne a kézfejeddel nézd, az a lényeg.

Van egy ablakunk, ami állandóan párásodik. Miért lehet? Ha letöröljük a vizet, pár percen belül tiszta víz újra.

Legjobb válasz: Rosszul zár vagy rossz a hõszigetelése, ezért hideg az üvegfelület és ott csapódik le a pára. Megoldás: ha hagyományos ablak, próbálkozzatok ablakpárnával, az felfogja az alulról jövõ huzatot. Ha szendvicsüveg, akkor valószínûleg valahol levegõ ment bele az eredetileg benne lévõ nemesgáz/vákuum helyére, emiatt gyengébb. Ez esetben ha garanciális még, szerintem érdemes megpróbálni érvényesíttetni a garanciát. Emellett csökkentsétek a lakás páratartalmát! Alacsonyabb páratartalom mellett kevésbé lesz páralecsapódás. Gyakoribb szellõztetés segíthet, nem feltétlenül kell rögtön páramentesítõ készülékekben gondolkodni :)

Rosszul zár vagy rossz a hõszigetelése, ezért hideg az üvegfelület és ott csapódik le a pára. Megoldás: ha hagyományos ablak, próbálkozzatok ablakpárnával, az felfogja az alulról jövõ huzatot. Ha szendvicsüveg, akkor valószínûleg valahol levegõ ment bele az eredetileg benne lévõ nemesgáz/vákuum helyére, emiatt gyengébb. Ez esetben ha garanciális még, szerintem érdemes megpróbálni érvényesíttetni a garanciát. Emellett csökkentsétek a lakás páratartalmát! Alacsonyabb páratartalom mellett kevésbé lesz páralecsapódás. Gyakoribb szellõztetés segíthet, nem feltétlenül kell rögtön páramentesítõ készülékekben gondolkodni :)
A kérdező hozzászólása: bocs, nem egészen értem, az üvegfelület melyik oldala hideg? A pára akkor csapódik le ha különbség van, nem? Amikor mondjuk a hideg szemüveggel bemegyek a meleg helységbe. De egy rosszul záródó ablak esetében éppenhogy kisebb a különbség, nem?
Nálunk ugyanez volt. A szivacspárna nem segített. Viszont feltettem teljesen átlátszó fóliát (barkácsáruházakban lehet kapni) az ablakra és megszûnt a páralecsapódás. Még egy olyan elõnye is volt, hogy egy további üvegként funkcionál és ezáltal sokkal jobb lett a szigetelése a szobának. A fóliát az ablakkeretre kell ragasztani; a csomagban van hozzá tekercsben a ragasztó. Miuán feltetted hajszárítózni kell a fóliát, ezáltal teljesen kifeszül és átláthatóvá válik. Egyszerû feltenni; egy ablak kb 10 perc.
Elsõ vagyok. Az üvegfelület belsõ oldala (is) hideg. Emiatt van nagyobb különbség. A különbség ugyanis az üvegfelület és a szoba levegõjének a hõmérséklete között számít. Ha jó az ablak hõszigetelése, akkor a belsõ üvegfelületnek nem szabad olyan hidegnek lenni, hogy lecsapódhasson rajta a pára. Amúgy a szemüvegnél is az üveg és a levegõ hõmérséklete között van különbség.
Kérdezõ mit nem lehet érteni azon , amit az 1 es írt. Nagyon is jól leírta .
Csak apró megjegyzés, simán lecsapódhat egy jó hõszigetelésû ablakon is a pára. Az ablaküvegek hõszigetelése nem kiemelkedõ, s ott vannak a falban, simán lehetnek a leghidegebbek a szobában, úgyhogy a pára ott csapódik ki. Ez 55-60% páratartalomnál és 0, 6-os U értékû háromrétegû ablaknál már simán megtörténik. Csak éppen az csak egy kis gyöngyözés az ablak legalján és esetleg a szélein (de 85% páratartalomnál is csak ott gyûlt a pára)... Ez még nem gond, de egy gyöngébb ablaknál nyilván súlyosabb a helyzet. Ha nagyon párás a levegõ, s a párának jócskán van utánpótlása, akkor roppant kevés a szellõztetés. Tapasztalat, de számolgatni is lehet, milyen kevés párát vesztünk a szellõztetéssel.

Hogyan? Szenvedek a pro-soilos aljzattal mert állandóan poros a felszine. Ha meg megkavarom kicsit a vizet hogy csõvel leszivjam mindig alga bumm lesz belõle.

Legjobb válasz: Tehát már egy mûködõ akváriumban van? Akkor hogy lehet poros a felszíne? Hogy lehet valami poros a víz alatt?

Tehát már egy mûködõ akváriumban van? Akkor hogy lehet poros a felszíne? Hogy lehet valami poros a víz alatt?
A kérdező hozzászólása: Ha ezt kérdezed nem ismered ezt a talajt.

Ha nyakon öntöm vízzel az alattam lakót, virág locsolás címszón, mert állandóan kint dohányzik és miatta nem tudunk ablakot nyitni, az törvénybe ütközik?

Vagy csak megromlik a viszonyunk. Már nagyon unom, hogy állandóan telemegy a lakás cigifüsttel, ha mégis kinyitjuk az ablakot. De mondta, hogy ? a lakásában nem dohányzik. De így olyan mintha a mi lakásunkban dohányozna.

Legjobb válasz: Bocs, ha megbántalak, de a kommentjeidbõl ítélve te sem lehetsz egy könnyû eset. Nem kell hisztizni, csöngess be a nénihez, kérd meg szépen, hogy ne bagózzon az orrod alá, mert babát vársz, és egyébként is zavar. Ha bunkón viselkedik, akkor még mindig kitalálhasz valami mást.

Bocs, ha megbántalak, de a kommentjeidbõl ítélve te sem lehetsz egy könnyû eset. Nem kell hisztizni, csöngess be a nénihez, kérd meg szépen, hogy ne bagózzon az orrod alá, mert babát vársz, és egyébként is zavar. Ha bunkón viselkedik, akkor még mindig kitalálhasz valami mást.
1. Ha "viráglocsolás címszó alatt teszed, nem fogja tudni, hogy miért kapta, azt fogja hinni, hogy véletlen volt. 2. Én biztos, hogy nagyon szépen megkérném, hogy valahogy másképp oldja meg a cigizést, elmondanám neki, hogy bejön a füst a lakásomba, és nagyon zavar. Tehát elõször is normális emberi hangon. 3. Nem hiszem, hogy törvénybe ütközik, de bunkóságnak tartom.
nyisd ki az ablakot akkor, mikor épp nem cigizik...nem hiszem el, h a nap 24 órájában kinnt áll az erkélyen... a saját erkélyén minden joga megvan rá...én kertes házban lakom, mégis mindig szagolom, hogy a szomszédok éppen mit égetnek a kertjükben, de nem szólhatok nekik, a saját portájukon azt csinálnak, amit akarnak...
Elsõ vagyok. Megértelek, én is utálom a cigiszagot (nagyon is!), de inkább szagolnám, minthogy egy 80 éves öreg nénit nyakon öntsek vízzel. És nem biztos, hogy nem értené meg, hogy benneteket zavar, ha meg sem próbálsz vele beszélni, honnan tudná.
Még annyit hozzátennék, hogy lehet, hogy nincsenek hozzátartozói, és egyedül már nem tud úgy takarítani. Nagymamám is ennyi idõs, és amennyira pedáns volt korábban, annyira igénytelen lett idõs korára. Nem tudom, belefér-e az idõdbe, esetleg havonta egyszer segíthetnél neki rendet rakni. Én ilyen mentalitású vagyok, ezért javaslom ezt, nálam simán beleférne. Igen, a cigizésrõl nem valószínû, hogy le fog szokni, de ismétlem: szép szóval többet elérnél nála, mintha nyakon öntöd vízzel. Bocs, ha nem erre a válaszra számítottál, remélem, megoldódik a probléma. Minden jót!!
Egyszer mond meg neki utána nyugodtan öntsd le. Neki is alkalmazkodnia kell nem csak neked...
de te most azt szeretnéd ha más nem dohányozna, nem fõzne....te szeretnéd egész nap nyitva tartani az ablakot....tehát mindenki hozzád alkalmazkodjon.biztos van hely ahol cigiznek, nem hiszem hogy teljesen ki tudod kerülni.ha szereted a friss levegõt, menju a hegyekbe, vagy egy farmra.ahol magad vagy.én is panelban lakok, itt is van kajaszag ami bejön, meg cigi.épp ezért este nyitok ablakot mikor nem fõznek.aki panelba megy annak számolni kell ezekkel.sajnos ez van.megkérheted pl.a kajást hogy használjon elszívót.muszály alkalmazkodni egy ekkora közösségben!
A kérdező hozzászólása: Ahol élek, a mi városunkban már nem lehet a buszmegállókban dohányozni szerencsére, a város rendeletet hozott rá. Na mindegy, kicsit bonyolultabb a problémánk, mert van még 2 ablakunk, az egyik szintén bagószagos, a másiknál, meg mintha laci-konyha mûködne alattunk olyan. Én szeretem a friss levegõt, jó idõben szeretném egész nap nyitvatartani az ablakokat. De 3-ból, így 1-et sem tudok. De ez nem csak az én problémám, a felettünk lakók is ugyan így kénytelenek tûrni. De már megint miért a kellemetlen szomszédokat kell eltûrni, miért nem lehet úgy élni, hogy a másik ember is jól érezze magát a saját otthonában. Ez elõtt is panelban éltem, 10 évig, de ott nem voltak ilyen problémák, míg azt nem hiszi valaki, hogy én vagyok túl szenzitív, van mihez hasonlítanom, azért is tûröm ilyen rosszul a jelenlegi helyzetet.
én megértelek téged, de azért otthon azt csinál amit akar.gondolom az utcán se förmedsz rá minden dohányzóra hogy ugyan gyújtson már rá máshol mert téged zavar.pl.buszmegálló.megkéred ne járjon azzal a busszal mert zavar a cigi?nyiss ki másik ablakot ha van ne azt ami az erjkély felett van.vagy mikor megérzed akkor csukd be.de szerelhetsz fel az ablakra egy külsõ ventilátort.az elhajtja a füstöt.láttam már ilyet.
A kérdező hozzászólása: pl. ?
A kérdező hozzászólása: Félóránként, óránként kijár bagózni, had ne rohangájak állandóan az ablakhoz, vagy leskelõdjek, hogy mikor jön ki rágyújtani.
A kérdező hozzászólása: Veszélyeztetett terhes vagyok, úgyhogy most itthon sem megy úgy a házimunka, nemhogy a szomszédban. Ne egy elveszett 80 évest képzelj el, egyébként elég sok az ismerõse, akik szintén bagósok, sõt még a közösképviselõnk is átjár bagózni, neki szóltam, de amennyire õt meghatotta a dolog gondolom a banyát is annyira hatná meg a dolog. Na mindegy.
A kérdező hozzászólása: Ja meg korán reggel, akkor azért mégiscsak a konyhában is füstöl, azt is szintén szagoljuk. Tudom hihetetlen, de nem egyszer erre ébredtünk már, hogy a hálószobában is erõs bagószag volt. Csukott ablak mellett meg nem élhetünk. A lakásban már az összes szellõzõt lezártam, minden rést beszigeteltem, mert ha az ablakon nem jön be, akkor az említett réseken jött át a cigi és mindenféle szag.
A kérdező hozzászólása: Már vagy 80 éves öreg banya, a lakásából olyan putri szag árad ki (kosz+cigiszag), nem hinném, hogy ebben a korban változtatna a szokásain, pl. hogy az utcán dohányzik, vagy leszokik majd valamikor.
Egy bérház magasföldszintjén volt az iroda, ahol dolgoztam, ott történt egy ilyen eset, hogy a felettünk lakó lezúdított egy vödör hipos vizet a kint beszélgetõkre (a cigi dolog bennt megoldott volt), csak levegõzni mentek ki, és pont a legszótlanabb srác kapta a hipós vizet a nyakába. A nõre rá lett hívva a rendõrség, aki persze nem nyitott ajtót, a rendõrök rátörték, kapott jó kis pénzbüntetést meg a tisztítás számláját, azóta behúzza fülét-farkát és még elõre is köszön mindenkinek. Megérdemelte a büntetést, mert hogy jön õ ahhoz, hogy vizzel locsolja az udvaron levõ embereket??? Egyébként a közös udvar, ezért közös, ha õ ott akar cigizni, szíve joga, mint ahogy neked beszélgetni, vagy a gyerekeknek játszani.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!