Találatok a következő kifejezésre: Ha Ázsia országába megyek turistaként, ahol (1 db)

Ha Ázsia olyan országába megyek turistaként, ahol csadort hordanak a nők, nőként nekem is csadort kell hordanom?

Legjobb válasz: az utazási irodában, külügyminisztériumnál érdemes ilyenek után tudakozódni, mert baromi nagyot lehet szívni. pl. van olyan, ahol a rágózás bûncselekmény és van olyan is, ahol az alkoholtartalmú arcszesz bevitelének megpróbálása csempészés...

az utazási irodában, külügyminisztériumnál érdemes ilyenek után tudakozódni, mert baromi nagyot lehet szívni. pl. van olyan, ahol a rágózás bûncselekmény és van olyan is, ahol az alkoholtartalmú arcszesz bevitelének megpróbálása csempészés...
Még annyit, hogy mit szólnál hozzá, ha valaki itt bikiniben sétálgatna? Vagy netán monokiniben? Lehet, hogy te elnézõ vagy, és nem izgatna - de azért ebben az országban is akad, aki igencsak megütközne rajta. Pedig van olyan hely, ahol ez a megszokott viselet.
pontosan. erröl beutazáskor informálódni kell, de nagyon komolyan veszik. pl a van egy barátom (külföldön élek) aki Iráni és náluk kötelezöen a muszlim vallás van. ö ezért is jött el mert utálja a muszlim vallást. itt megnösült és ha haza utaznak a feleségével a feleségének kötelezöen hordani kell a kendöt. igaz nem olyan szorosan kilóghat a haja de fel kell vennie, nem járhat rövid szoknyába vagy nem illö ruhában. ha esetleg miniszoknyába kendö nélkül kimenne az utcára valószínü kitoloncolnák. de van olyan ország ahol nem ilyen komolyan veszik, és van olyan arab ország ahol tíltják. szóval ha oda utazol érdeklödj ezekröl a dolgokrol ott élö magyaroktol vagy utazási irodának tudnia kell.
Minden muszlim országban illik hosszú ruházatot viselni, kerülni a test "mutogatását", de csadort nem kell, csak a nagyon vallásos országokban, ahol még eléggé elzártan élnek, nem nyugatosodott el annyira az élet (pl Irán) Vannak olyan arab országok is - szerintem ez a többség - ahol a helyiek már hozzászoktak a turistákhoz, ebbõl élnek és nem szólnak meg, ha rövidujjúban, szoknyában vagy. Pl. Jordánia, Tunézia, Egyiptom. Én pl Katarba járok rendszeresen, ahol nem sok turista jár, de nem szólják meg a rövidujjút hordó nõket. Azért én szívesebben hordok hosszút, mert nem szeretem, ha messzirõl látszik rajtam, hogy nem vagyok helyi.
Lehet, hogy nem rohannak le azonnal - de ne menj ki egyedül sehova. Elõfordulhat olyan, hogy körbeáll 8-10 férfi, aztán mindet megcsodálhatod, ahogy... khm... élvezkedik rajtad. Nem engednek ki a körbõl, míg nincsenek kész - és ekkor még jól jártál. El is rabolhatnak. Úgyhogy ne nagyon mutogass arrafelé semmit, amit nem kellene.
Neked nem kell csadort hordani, de az öltözködéseddel tiszteletbe kell tartani az adott ország szokásait.Vállad ne legyen ki, nadrág vagy szoknya érjen térd alá, hajad kösd fel, ne lógjon a hátad közepéig.
Melyik országról van szó, nem mindegy. Pl. Irán elég konzervatív, Szíriában a nem muszlimokra (keresztény arabok, stb) sem vonatkoznak ilyen szabályok, és a turistákra sem. Szerintem viszont "praktikus" viselet, néhány kellemetlen pillanattól és egy kiadós napszúrástól is megvéd egy kendõ. Kimondottan csadort sehol nem kell turistaként hordani. (Esetleg Afganisztánban, de errõl nincs nõi beszámolóm).
Iránban van két szint: a szigorú iszlám szabályok és az általános illemszabályok. Az utóbbiak mindenkire vonatkoznak, viszont az elõbbiek csak az iszlám vallásúakra. Ha igazolod, hogy nem-muzulmán külföldi vagy nem-muzulmán helyi (van 4-5 % helyi keresztény) vagy, akkor a vallási rendõrség nem büntet meg, ha áthágod az iszlám szabályait. Pl. ha imaidõben valaki egy étteremben ebédel ima helyett, akkor szigorúan megbüntetik, ha az illetõ muzulmán. Ha viszont nem az, akkor semmi gond. Viszont a mindenkire kötelezõ általános illemszabályoknak alacsonyabb a tûréshatár, mint Európában. Csadort felvenni nem kell, de félmeztelenül sem lehet lenni, mert ez szeméremsértés és bûncselekmény. Hogy ne legyen gond, általában a turista nõk felvesznek kalapot, kendõt tesznek a fejükre, s a rövidujjú felsõruhát meg vállat betakaró kendõvel takarják. Alul meg érdemes nadrágot viselni. Alternatíva: hosszú szoknya, strecsnadrág.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Elengednétek a 17 éves lányotokat Indiába?

Felel?sségtudó, volt már Németországban is kisebb csoporttal felügyelet nélkül, talpraesett. Az érdekelne, hogy aki járt már Indiában, mi a véleménye az országról? Mennyire veszélyes? Hogy fogadják a turistákat? A barátn?jével menne.

25

Elutaznál velem Moszkvába vagy Szentpétervárra? Élménybeszámolokat ide.

Aki volt leírhatná milyen volt,melyik utazási irodát választotta,merre járt,mit látott.

9

Tibet miről híres? Mi van ott?

9

Pici gyerekkel repülővel Törökországba?

Voltatok már pici gyerekkel Törökországban? Mit érdemes vinni? Repül?útra jó trükkök, tapasztalatok??

12

Párom bangladeshi állampolgár, azt szeretnénk, ha idejöhetne Magyarországra és itt élhetne. Mit kell neki tennie ott és nekem itt, ahhoz, hogy megkapja a vízumot?

6

Hol tudok itt Magyarországon "ferdeszeműekkel" (kínai, japán stb. ) ismerkedni? Vagy úgy egyáltalán hol lehet? (Kivéve a keleti országokat, mert nem tudnék oda kiutazni. ) Szerintem olyan aranyosak!

22

Japán egyetemeken kb mennyi az tandij? Tudom ez egyetem függő, de érdekel hogy milyen árak vannak.

2

Mennyiért lehet legolcsobban kijutni Shanghaiba?

Gondolok arra, h maga az ut mennyibe kerul? Hogy a legolcsobb? Esetleg mennyibe kerul mondjuk 2 het ottartoszkodas? Milyen papirok szuksegesek, és hasonlo kerdesek :)

5

Hogyan mehetnék ki Japánba mint cserediák?

Kiszeretnék menni japánba mint cserediák . Mit is kell ehhez tennem? Mennyibe kerülne? Nagyon érdekel a japán kultúra,és imádom japánt mint ország. Már 3 éve tervezgetem, hogy kimegyek, és azóta mondogattam a szüleimnek is de szerintem nem vették komolyan. De nem is ez érdekelne. mit kell tennem, hogy tényleg kimehessek, hogyan kezdjek neki, hogy lehetne az az 1 év felejthetetlen? Aki volt már Japánban, vagy volt már cserediák kint , az létszíves írja le a saját tapasztalatait! Köszi a válaszokat!

10

Mennyiből lehet "megúszni" egy Maldiv szigeteki nyaralást, teljes ellátással egy nem tul "drága"helyen?

Tapasztalatok esetleg aki már járt kint?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!