Találatok a következő kifejezésre: Ha Ázsia országába megyek turistaként, ahol (1 db)

Ha Ázsia olyan országába megyek turistaként, ahol csadort hordanak a nők, nőként nekem is csadort kell hordanom?

Legjobb válasz: az utazási irodában, külügyminisztériumnál érdemes ilyenek után tudakozódni, mert baromi nagyot lehet szívni. pl. van olyan, ahol a rágózás bûncselekmény és van olyan is, ahol az alkoholtartalmú arcszesz bevitelének megpróbálása csempészés...

az utazási irodában, külügyminisztériumnál érdemes ilyenek után tudakozódni, mert baromi nagyot lehet szívni. pl. van olyan, ahol a rágózás bûncselekmény és van olyan is, ahol az alkoholtartalmú arcszesz bevitelének megpróbálása csempészés...
Még annyit, hogy mit szólnál hozzá, ha valaki itt bikiniben sétálgatna? Vagy netán monokiniben? Lehet, hogy te elnézõ vagy, és nem izgatna - de azért ebben az országban is akad, aki igencsak megütközne rajta. Pedig van olyan hely, ahol ez a megszokott viselet.
pontosan. erröl beutazáskor informálódni kell, de nagyon komolyan veszik. pl a van egy barátom (külföldön élek) aki Iráni és náluk kötelezöen a muszlim vallás van. ö ezért is jött el mert utálja a muszlim vallást. itt megnösült és ha haza utaznak a feleségével a feleségének kötelezöen hordani kell a kendöt. igaz nem olyan szorosan kilóghat a haja de fel kell vennie, nem járhat rövid szoknyába vagy nem illö ruhában. ha esetleg miniszoknyába kendö nélkül kimenne az utcára valószínü kitoloncolnák. de van olyan ország ahol nem ilyen komolyan veszik, és van olyan arab ország ahol tíltják. szóval ha oda utazol érdeklödj ezekröl a dolgokrol ott élö magyaroktol vagy utazási irodának tudnia kell.
Minden muszlim országban illik hosszú ruházatot viselni, kerülni a test "mutogatását", de csadort nem kell, csak a nagyon vallásos országokban, ahol még eléggé elzártan élnek, nem nyugatosodott el annyira az élet (pl Irán) Vannak olyan arab országok is - szerintem ez a többség - ahol a helyiek már hozzászoktak a turistákhoz, ebbõl élnek és nem szólnak meg, ha rövidujjúban, szoknyában vagy. Pl. Jordánia, Tunézia, Egyiptom. Én pl Katarba járok rendszeresen, ahol nem sok turista jár, de nem szólják meg a rövidujjút hordó nõket. Azért én szívesebben hordok hosszút, mert nem szeretem, ha messzirõl látszik rajtam, hogy nem vagyok helyi.
Lehet, hogy nem rohannak le azonnal - de ne menj ki egyedül sehova. Elõfordulhat olyan, hogy körbeáll 8-10 férfi, aztán mindet megcsodálhatod, ahogy... khm... élvezkedik rajtad. Nem engednek ki a körbõl, míg nincsenek kész - és ekkor még jól jártál. El is rabolhatnak. Úgyhogy ne nagyon mutogass arrafelé semmit, amit nem kellene.
Neked nem kell csadort hordani, de az öltözködéseddel tiszteletbe kell tartani az adott ország szokásait.Vállad ne legyen ki, nadrág vagy szoknya érjen térd alá, hajad kösd fel, ne lógjon a hátad közepéig.
Melyik országról van szó, nem mindegy. Pl. Irán elég konzervatív, Szíriában a nem muszlimokra (keresztény arabok, stb) sem vonatkoznak ilyen szabályok, és a turistákra sem. Szerintem viszont "praktikus" viselet, néhány kellemetlen pillanattól és egy kiadós napszúrástól is megvéd egy kendõ. Kimondottan csadort sehol nem kell turistaként hordani. (Esetleg Afganisztánban, de errõl nincs nõi beszámolóm).
Iránban van két szint: a szigorú iszlám szabályok és az általános illemszabályok. Az utóbbiak mindenkire vonatkoznak, viszont az elõbbiek csak az iszlám vallásúakra. Ha igazolod, hogy nem-muzulmán külföldi vagy nem-muzulmán helyi (van 4-5 % helyi keresztény) vagy, akkor a vallási rendõrség nem büntet meg, ha áthágod az iszlám szabályait. Pl. ha imaidõben valaki egy étteremben ebédel ima helyett, akkor szigorúan megbüntetik, ha az illetõ muzulmán. Ha viszont nem az, akkor semmi gond. Viszont a mindenkire kötelezõ általános illemszabályoknak alacsonyabb a tûréshatár, mint Európában. Csadort felvenni nem kell, de félmeztelenül sem lehet lenni, mert ez szeméremsértés és bûncselekmény. Hogy ne legyen gond, általában a turista nõk felvesznek kalapot, kendõt tesznek a fejükre, s a rövidujjú felsõruhát meg vállat betakaró kendõvel takarják. Alul meg érdemes nadrágot viselni. Alternatíva: hosszú szoknya, strecsnadrág.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan kaphatok vízumot Indiába anélkül, hogy Magyarországon tartózkodnék?

Jelenleg Svájcban tartózkodom munkavállalási engedély nélkül, viszont innen szeretnék ellátogatni Indiába egy hónapra. Genfben nem kaphatom meg a vízumot ezáltal, ezért próbálkoznék Budapesten. Esetleg meghatalmazás útján lehetséges, hogy valaki elmegy és leadja a papírjaimat majd felveszi a vízumot személyesen?

5

Be engednek Iránba Izraeli pecséttel?

Sziasztok az lenne a kérdésem,hogy be engednek e Iránba Izraeli pecséttel.A határátlépés Török országból történne.
Ellentmondásos információkat kaptam.A Magyarországi Irani nagykövetség szerint simán be lehet menni..

9

Szeretnék Izraelbe utazni 1 hétre tudtok ajánlani hasznos tanácsot?

Szeretnék 1 hétre kiutazni kicsit mi az amire kell figyelni? hova érdemes menni? belépéskor mi kell hogy legyen ? stb ... nagyon köszönöm

2

Kelle vizum ha Egyesult arab emirsegbe ha a magyar allamporgal vagy?

2

Buntetett eloelettel be lehet vandorolni izraelbe, zsido szarmazassal?

( nem sujos, es nem eroszakos buntett, hanem penzugyi)

8

Ennyire miért szerencsétlenek a japánok?

Szó ne essék róla, nagyon szeretem az ázsiai népet, bajom sincs velük.
Arra értem, hogy mindig van náluk valami katasztrófa. Hol a víz, hol a hurrikán, na meg a foldrengések.
Õk, hogy tudnak még meglenni japánban? Építkeznek, és rá egyhónapra[vagyannyise] már ujjat kell építeni. Miért szerencsétlenek ennyire? Híres helyek is vannak ott,fejlettek és mégis ezek vannak. Hogy hogy még élnek?
Megvagyok dobbenve annyira sajnálom ?ket.

5

Hol tudom megnézni a tengerek hőmérsékletét?

A Perzsa-öböl h?mérséklete érdekelne, napra készen.

1

Izael mennyire biztonságos most?

Körbe szeretném utazni Izraelt. Betlehem, Názáret, Jeruzsálem, Tel-Aviv, Holt-tenger környéke, Haifa.
Februárban tervezem. Nagyon megköszönném, ha ott él?k írnának, mennyire valóságos a sajtó által sugallt veszélyhelyzet? Biztonságos-e Izraelbe utazni, vagy tanácsos elhalasztani?

8

A szüleim elutaztak Thaiföldre, de sürgősen beszélnem kell velük. Mennyi Magyarország és Thaiföld közt az időeltolódás? Tehát ha nálam este hét óra van, náluk mennyi?

9

Bangkokban taxival erdemes kozlekedni?

Nehany napot szeretnenk ott tolteni, a fobb nevezetessegeket szeretnenk sorra venni. Mi a legjobb modja az utazasnak a varoson belul?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!