Találatok a következő kifejezésre: Ha Ázsia országába megyek turistaként, (1 db)

Ha Ázsia olyan országába megyek turistaként, ahol csadort hordanak a nők, nőként nekem is csadort kell hordanom?

Legjobb válasz: az utazási irodában, külügyminisztériumnál érdemes ilyenek után tudakozódni, mert baromi nagyot lehet szívni. pl. van olyan, ahol a rágózás bûncselekmény és van olyan is, ahol az alkoholtartalmú arcszesz bevitelének megpróbálása csempészés...

az utazási irodában, külügyminisztériumnál érdemes ilyenek után tudakozódni, mert baromi nagyot lehet szívni. pl. van olyan, ahol a rágózás bûncselekmény és van olyan is, ahol az alkoholtartalmú arcszesz bevitelének megpróbálása csempészés...
Még annyit, hogy mit szólnál hozzá, ha valaki itt bikiniben sétálgatna? Vagy netán monokiniben? Lehet, hogy te elnézõ vagy, és nem izgatna - de azért ebben az országban is akad, aki igencsak megütközne rajta. Pedig van olyan hely, ahol ez a megszokott viselet.
pontosan. erröl beutazáskor informálódni kell, de nagyon komolyan veszik. pl a van egy barátom (külföldön élek) aki Iráni és náluk kötelezöen a muszlim vallás van. ö ezért is jött el mert utálja a muszlim vallást. itt megnösült és ha haza utaznak a feleségével a feleségének kötelezöen hordani kell a kendöt. igaz nem olyan szorosan kilóghat a haja de fel kell vennie, nem járhat rövid szoknyába vagy nem illö ruhában. ha esetleg miniszoknyába kendö nélkül kimenne az utcára valószínü kitoloncolnák. de van olyan ország ahol nem ilyen komolyan veszik, és van olyan arab ország ahol tíltják. szóval ha oda utazol érdeklödj ezekröl a dolgokrol ott élö magyaroktol vagy utazási irodának tudnia kell.
Minden muszlim országban illik hosszú ruházatot viselni, kerülni a test "mutogatását", de csadort nem kell, csak a nagyon vallásos országokban, ahol még eléggé elzártan élnek, nem nyugatosodott el annyira az élet (pl Irán) Vannak olyan arab országok is - szerintem ez a többség - ahol a helyiek már hozzászoktak a turistákhoz, ebbõl élnek és nem szólnak meg, ha rövidujjúban, szoknyában vagy. Pl. Jordánia, Tunézia, Egyiptom. Én pl Katarba járok rendszeresen, ahol nem sok turista jár, de nem szólják meg a rövidujjút hordó nõket. Azért én szívesebben hordok hosszút, mert nem szeretem, ha messzirõl látszik rajtam, hogy nem vagyok helyi.
Lehet, hogy nem rohannak le azonnal - de ne menj ki egyedül sehova. Elõfordulhat olyan, hogy körbeáll 8-10 férfi, aztán mindet megcsodálhatod, ahogy... khm... élvezkedik rajtad. Nem engednek ki a körbõl, míg nincsenek kész - és ekkor még jól jártál. El is rabolhatnak. Úgyhogy ne nagyon mutogass arrafelé semmit, amit nem kellene.
Neked nem kell csadort hordani, de az öltözködéseddel tiszteletbe kell tartani az adott ország szokásait.Vállad ne legyen ki, nadrág vagy szoknya érjen térd alá, hajad kösd fel, ne lógjon a hátad közepéig.
Melyik országról van szó, nem mindegy. Pl. Irán elég konzervatív, Szíriában a nem muszlimokra (keresztény arabok, stb) sem vonatkoznak ilyen szabályok, és a turistákra sem. Szerintem viszont "praktikus" viselet, néhány kellemetlen pillanattól és egy kiadós napszúrástól is megvéd egy kendõ. Kimondottan csadort sehol nem kell turistaként hordani. (Esetleg Afganisztánban, de errõl nincs nõi beszámolóm).
Iránban van két szint: a szigorú iszlám szabályok és az általános illemszabályok. Az utóbbiak mindenkire vonatkoznak, viszont az elõbbiek csak az iszlám vallásúakra. Ha igazolod, hogy nem-muzulmán külföldi vagy nem-muzulmán helyi (van 4-5 % helyi keresztény) vagy, akkor a vallási rendõrség nem büntet meg, ha áthágod az iszlám szabályait. Pl. ha imaidõben valaki egy étteremben ebédel ima helyett, akkor szigorúan megbüntetik, ha az illetõ muzulmán. Ha viszont nem az, akkor semmi gond. Viszont a mindenkire kötelezõ általános illemszabályoknak alacsonyabb a tûréshatár, mint Európában. Csadort felvenni nem kell, de félmeztelenül sem lehet lenni, mert ez szeméremsértés és bûncselekmény. Hogy ne legyen gond, általában a turista nõk felvesznek kalapot, kendõt tesznek a fejükre, s a rövidujjú felsõruhát meg vállat betakaró kendõvel takarják. Alul meg érdemes nadrágot viselni. Alternatíva: hosszú szoknya, strecsnadrág.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Shanghaiba milyen az élet színvonal?

Megyek ki modellkedni és az érdekelne,hogy ott,kint milyen árak vannak az itthoniakhoz képest.(ruha,étel,ital,szórakozás)
Köszönöm a válaszokat előre!!!

7

Hol helyezkedjek majd el? Japán vagy Korea?

Szeretnék elhelyezkedni Japánban vagy Koreában. Japánban a kultúra és a nyelv fogott meg. Koreáról keveset tudok, de nagyon tetszik a nyelv és ahogy olvasgatok utána elég fejlett országról van szó. Programtervező informatikusnak készülök és játékokat szeretnék programozni.. Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a munkával hol éri meg jobban, Koreában vagy Japánban letelepedni?

Előre is köszi a választ :)

10

Egyhetes szöuli nyaralás 2 főre kb mennyibe kerülne?

fő kérdés:
-repjegy
-szállás

7

Hong Kongba utaznék, hol érdemes olcsó repülőjegyet nézni?

A pelikánon 1 nap 8 óra szerű roppant kellemetlen utazásokat hirdettek meg 3 átszállással amikor rákerestem. A repjegy.hu-n pedig "csak" 22 órás az út, de a legolcsóbb a 760 ezer forintos túrista jegy egy személyre. A wizzairnél csak Európát láttam megjelölhető úticélnak. Nem szoktam repülni, nem tudom milyen honlapokon vannak a normális ajánlatok.

2

Járt már valaki Kurdisztánban, Erbilben?

Közeli ismerősöm készül Erbilbe dolgozni, szeretnénk pár hétköznapi kérdésünkre választ kapni.

9

Mennyiből lehet megfordulni?

Kb mennyiből lehet elmenni egy hétre Dubaiba 2 fő részére,úgy mindennel együtt,ha nem a legdrágább szállodába mész el és azért nem költekezel ész nélkül(csak alapvető dolgok:kaja,pia,mondjuk egy ajándék ruha az asszonyak):D
Olyan emberek válaszát várom elsősorban akik már voltak kint

1

Hogyan juthatnék ki Japánba akár diákként, akár valami munkát vállalva?

Japánban szeretnék élni legalább 1 évig. Milyen lehetőségeim vannak?

4

Utazott már valaki az Emerald travel-al vagy Invia-al? Jó lenne tudni róluk magánszemélyek véleményét is.

3

Ryanair-nek lesz járata Isztambulba?

aki tudja légyszi segitsen! Wizz Air már nem megy oda...:S

4

Miért nem indit a Wizz Air Budapeströl Isztambulba járatot?

még tavaly Wizz Air-rel utaztunk Isztambulba,de idén már nincs járat. esetleg nem tudtok valami nem drága légitársaságot akinek van járata Isztambulba? mert a Wizz Air-rel kb.20ezer ft volt,más légitársaságokkal 60ezer :S

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!