Találatok a következő kifejezésre: Ha cukrot (191 db)

Mi van ha cukrot találnak a vizeletemben? 24hetesek vagyunk

Legjobb válasz: Az nem jó, valószínûleg terhességi diabéteszt jelent. El fognak küldeni terheléses cukor vizsgálatra és az eredménytõl függõen diétáznod kell majd, esetleg, ha nagyon magas, akkor inzulin is.

Az nem jó, valószínûleg terhességi diabéteszt jelent. El fognak küldeni terheléses cukor vizsgálatra és az eredménytõl függõen diétáznod kell majd, esetleg, ha nagyon magas, akkor inzulin is.
Szia! Nekem is ez volt az elsõ terhességemnél. Állítólag nagyon ritka dolog. A vércukrom rendben volt, csak a vizeletben volt cukor. 180 g CH-ot ehettem csak egy nap, nem volt könnyû, de simán betartható. Viszont 77 kg-val lettem terhes és 70 kg-val mentem szülni, ez nagy pozitívum volt. A baba makk egészséges lett, azóta sincs semmi baja :-)
Sógornõmnek minden alkalommal találtak cukrot a vizeletében, viszont a vérében nem volt magas a cukor. Így végül csak annyit mondtak neki, hogy ne nagyon egyen cukros dolgokat, de nem kapott semmit. Biztos továbbküldenek majd vérvételre is. Reméljük nálad sem cukorbetegség! De mindenképpen meg kell nézetni!

Adventi apró ajándékoknak miket ajánlanátok? A lányom osztályában "hagyomány" annyi adventi apróságot vinni, ahányan az osztályba járnak és a téli szünetig bontogatják az ajándékokat. Ha cukrot tennék apró csomagba, az olyan snassz. Ötlet?

Legjobb válasz: Tényleg, lehet kapni színes dekorgumi-lapokat és öntapadós mágnescsíkot, csinálhatsz nekik fenyõfa vagy gyertya formájú hûtõmágneseket is. Vagy ha ügyes a kezed, akár valami angyalkaformát is kivághatsz a lapból. Tulajdonképpen egyetlen sablont kell elkészíteni kartonból, aztán csak rárajzolgatod a dekorgumira, és kivágod.

Tényleg, lehet kapni színes dekorgumi-lapokat és öntapadós mágnescsíkot, csinálhatsz nekik fenyõfa vagy gyertya formájú hûtõmágneseket is. Vagy ha ügyes a kezed, akár valami angyalkaformát is kivághatsz a lapból. Tulajdonképpen egyetlen sablont kell elkészíteni kartonból, aztán csak rárajzolgatod a dekorgumira, és kivágod.
Ceruza, toll, faragó, állatos kép, zsebnotesz?
ezek bitang jó ötletek ebbõl magamnak is mazsolázok köszi kedves kérdezõ a brainstormingot
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó ötleteket adtok! Örülök! Köszi! Másodikosok, tavaly általában csokik és cukrok és kinder figurák voltak csomagolva. Beképzeltség nélkül állítom, hogy büszke voltam a mézeskalácsomra. :D Pláne, hogy elõször készítettem.... Elsõsorban én is "csinálni" szeretnék valamit, az nem olyan, hogy: NE ITT VAN. A gipsz jó ötlet, csak formát kell venni, a hûtõmágnes is jó ötlet.
húúú, mennyi jó ötlet :) nálunk is volt ilyesmi alsós korunkban, mi anyukámmal mindig mézeskalácsot sütöttünk és díszítettünk, de lehet hogy ez már túl snassz. az apró ajándékok közül én a kis szines radíroknak meg hajcsatoknak, bizgentyûknek nagyon tudtam örülni, meg a matricáknak...
A kérdező hozzászólása: Köszi az ötleteket! :) Közben eszembe jutott, hogy beugrok egy "100 Ft-osba vagy 290 Ft-osba" ott mindig találni ilyesmiket, amiket írtatok. Tavaly mézeskalácsot sütöttem és celofánba csomagoltam. Utoljára bontották ki ünnep/szünet elõtt, tök jól esett. :)
Masni alakú tészta, elírtam, bocs. Farfalle az olasz neve, az van a zacskójára írva.
Még diákkoromban énekkaron az egyik lány csinált mindenkinek tésztaangyalkát, aranyos és ötletes, fillérekbe kerül, ráadásul nem is nehéz elkészíteni. Egy darab pennetésztához pillanatragasztóval hozzáerõsítesz egy mssni formájú tésztát (nem tudom, hogy hívják, de minden élelmiszerboltban van) szárnynak, fejnek meg ragasztasz rá apró hungarocell-gömböt. Aranyszínû festékkel befested a a testet, a fejre meg vékonyan író filccel rajzolsz szemet, szájat. Ha a hungarocellgömbön ragasztás elõtt áthúzol madzagot, még karácsonyfadísznek is jó.
Már úgy értem, szegény gazdag gyerek se, ha próbálja az anyja az egészséges konyhát vinni.
rágó, pez, kis arany toboz, hajcsat, mézes kalács, keksz aszalt gyümölcs, dió, radír, matrica, színes gemkapocs, flitter, kisautó, léggömb, karácsonyfadísz, bonbon, nápolyi, keksz, alma, hajtogatott papírbéka, csillagszóró, gumicukor, füge. De azért a gyerekek szeretik a cukrot, legyen benne az is elég. Õk nem unják még, nekik nem olyan sokadik adventjük ez. És a cukorra mindig vevõk. Szivacs, gumi, selyem, málna, stollwerk, frutti, annyi féle van, és szegény gyerek ritkán jut hozzá. Van, aki otthon nem is kap soha édességet.
A kérdező hozzászólása: Közben gondoltam, hogy akár habkarikát is süthetnék, az is eláll, mint a mézeskalács... Megtaláltam a kis formákat, vettem gipszet, így a hétvégén gipszezek... :) ) Köszi még egyszer az ötleteket!

Miért érzem rosszul magam, ha cukrot vagy cukros dolgot fogyasztok?

Egy ideje leálltam a cukorral. Helyettesítésnek ott a méz vagy egyáltalán semmi. Pl teát üresen iszom Ha valami édesítés kell ,akkor mézet használok. Pl zabpelyhes sütihez. Most voltam barátoméknál, és kínáltak édességgel meg üdít? itallal, de nem tudtam egyiket se fogyasztani, mert olyan émelygés jött rám ,mintha cukor szírupot kellett volna innom. Otthon is kipróbáltam ,de egyszer?en rosszul esnek a cukros dolgok (kivéve étcsoki) Lehet, hogy a szervezetem már teljesen elszokott a cukortól?

Legjobb válasz: Annyira félsz attól, hogy a cukor egészségtelen (és/vagy hízlal), hogy már tüneteket is produkálsz ennek igazolására. Természetesen nagy mennyiségben tényleg egészségtelen, és jól megleszel cukor kristálycukor nélkül - de nem kéne hagyni, hogy ez egy ilyen szintû rögeszmévé váljon, mert az sem egészséges.

Annyira félsz attól, hogy a cukor egészségtelen (és/vagy hízlal), hogy már tüneteket is produkálsz ennek igazolására. Természetesen nagy mennyiségben tényleg egészségtelen, és jól megleszel cukor kristálycukor nélkül - de nem kéne hagyni, hogy ez egy ilyen szintû rögeszmévé váljon, mert az sem egészséges.
Érdekes, én cukorbeteg vagyok, így csak nagyon néha eszek cukros dolgokat, de ami nagyon cukros, attól én is rosszul vagyok :D
Én gyerekkorom óta így vagyok ezzel. idõnként rámtör, hogy valami édeset ennék, akkor eszek egy kevés édességet, de egyébként semmi. Még a fagyiban is a savanykás ízeket szeretem.
Akkor én is tünetek produkálok cukorbetegként? :D:D:D
09:46 vagyok Szerintem köze sincs lelki dolgokhoz. Engem legalábbis nem nagyon foglalkoztat, hogy valami hizlal-e vagy se (már csak azért is, mert kifejezetten gebe vagyok). Illetve az egészségesség se nagyon foglalkoztat. Ha kívánom, hát megeszem. Van amikor majd meghalok egy kis szalonnáért. Azt is megeszem. Hizlal és hát nem annyira egészséges. Szóval csak cukrot ne kelljen enni.
Ha én cukrot fogyasztok, akkor pàr óra után nagyon elkezd fájni a fejem. Azért nézettnék a helyedben vércukorszintet is a rosszullétek miatt.


Miért pezseg a forró víz, ha cukrot teszek bele amikor teát készítek?

Legjobb válasz: Helyes a bõgés, tévesztettem. Az olvadáspont nõ. Elnézést.

Helyes a bõgés, tévesztettem. Az olvadáspont nõ. Elnézést.
1.: Ha homogén folyadékban (a teára ez durván mondható) feloldassz anyagokat (pl. cukrot), akkor csökkenni fog annak forráspontja. 2.: Ha a cukor fajlagos felülete elég nagy (bár ezt kétlem, mert szerintem tömör szemcsék), akkor a kis lyukakban hamarabb megindul a forrás. 3.: Nem tiszta cukrot teszel bele, tartalmazhat némi karbonátot. 4.: Alapból elkezdett forrni a tea.
elõzõ: az oldott anyag pont hogy növeli az fp-t és nem pedig csökkenti. A pezsgés azért tapasztalható - ahogy elõzõ is írta - a cukorral élevegõt is viszel be, másrészt keveréskor egy kis levegõt is belekavarsz. A karbonáttartalom meg megint csak hülyeség (egyrészt mert a cukorban nincsenek karbonátok (különben jókat böfögnénk pl egy limonádétól, almától stb.) másrészt a karbonátok (ált.) stabilisak. Nem elég egy kis melegvíz hogy bomlást szenvedjenek
A homogén tartományokban a fizikai-kémiai folyamatok erõsen lelassulnak, de a cukor megtöri a homogenitást. Ugyanezért kell a korrozív folyadékokat is lekerekített végû tartályokban szállítani.
20:14-nek: Az olvadáspont csökken... Lásd még: Utak sózása...
Fogalmam nincs, mi van ma velem... Kiszönöm a kijavításokat. Tehát oldáskor forráspont nõ, olvadáspont csökken.
Szerintem jóval egyszerûbb a megoldás. Forrásnak azt nevezzük, mikor a buborékképzõdés a folyadék minden pontjában megindul, azonban a forráspont alatt a folyadék határrétegén már megindul a buborékképzõdés. Amikor belerakod a cukrot, akkor jelentõsen megnöveled ezt a felületet, amin buborékok képzõdhetnek, emiatt pezseg a tea.

Miért rontja a gyógyteák hatásfokát ha cukrot tesznek bele?

Az édesít?vel is ez a helyzet?

Legjobb válasz: Miért, rontja?

Miért, rontja?
Nem rontja a hatásfokát, csak felesleges cukrot bevinni a szervezetedbe. Én minden teát izesités nélkül iszom. Eleinte kicsit szokatlan volt, de utána megtanultam a tea izét élvezni, és most már meg sem innám cukorral, citrommal.
a hatásfokát nem rontja, a cukrot sokan eleve nem nézik jó szemmel, ha egészségrõl van szó. viszont nekem mindig azt mondták, hogy ha hagyod kihûlni mielõtt meginnád, akkor az viszont rontja.
A kérdező hozzászólása: Úgy rémlik, azt hallottam, hogy nem szabad gyógyteába cukrot tenni, mert úgy nem fejti ki annyira a hatását. Persze lehet, hogy rosszul emlékszem. Ha csak a cukor feleslegessége a probléma, akkor az édesítõs gyógytea megállja a helyét...? Tudom, hogy mesterséges meg minden, de az most nekem mellékes szempont.
ja vágom mire gondolsz, mézet szoktak bele tenni, mert a méz ugye eleve gyógyhatású. valószínûleg innen ered hogy ne cukrot. édesítõ ugyanaz a kategória, nem jobb, vagy rosszabb mint a cukor.
A gyógyteák hatásfokát a cukor nem rontja, de a mesterségesen elöallitott, ipari cukor nem tesz jót a szervezetnek, de annál már csak az édesitöszerek a rosszabbak. A gyógyteáknak az a lényege, hogy természetes, NEM iparilag feldolgozott alapanyagokból állitják öket elö, ezért a szervezet számára elönyösebbek, mivel nincsenek benne káros vegyszermaradványok. EZÉRT nem javasolják a gyógyteákat cukorral illetve édesitöszerrel fogyasztani, mert a teák által kimosott káros anyagok egy részét ezzel visszavinnék a szervezetbe, és igy részben felesleges a használatuk. Ha valaki nem tudja édesités nélkül meginni, akkor a méz használata javasolt, mert az ugyanannyira természetes, mint a gyógynövények.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm a válaszokat! :)
Öö... megolvad?
A tányért kidobhatod, a mikróval együtt... :)
A kérdező hozzászólása: mindkettõre számítottam, csak kíváncsi voltam a véleményre XDD
A kérdező hozzászólása: eltudom képzelni berakom 5percre, jó bemegyek a szobába aztán félperc múlva kijövök és BAAAAAAM XD
Úgyis mondhatnánk, hogy bada bumm!!!Nagy badabummmm!!!! :)

Ha az első laborvizsgálaton 6. 8 lett a cukrom két dl tej és egy zsömle után, akkor tényleg annyira kell diétáznom, mintha cukros lennék? Ha pl. almaszószt főzök, abba tehetek cukrot, vagy ilyeneket egyáltalán ne egyek?

Legjobb válasz: Próbareggeli után a 6,8 bizony sok! Semmibe ne tegyél cukrot és szénhidrátot is kevesebbet (kenyeret, tésztát, stb.)! Ha rendes terheléses vizsgálatot csináltak volna cukoroldattal, valószínûleg még több lenne az eredmény! A babád egészsége érdekében figyeld a cukrodat, rendszeresen ellenõriztesd és ha gond van, fordulj dietetikushoz! Most a babád a legfontosabb! Kitartás, valószínûleg a szülés után visszaállnak a normálisa értékek! (addig viszont a magas cukor veszélyes lehet a magzatra)

Próbareggeli után a 6, 8 bizony sok! Semmibe ne tegyél cukrot és szénhidrátot is kevesebbet (kenyeret, tésztát, stb.)! Ha rendes terheléses vizsgálatot csináltak volna cukoroldattal, valószínûleg még több lenne az eredmény! A babád egészsége érdekében figyeld a cukrodat, rendszeresen ellenõriztesd és ha gond van, fordulj dietetikushoz! Most a babád a legfontosabb! Kitartás, valószínûleg a szülés után visszaállnak a normálisa értékek! (addig viszont a magas cukor veszélyes lehet a magzatra)

Meglehet e oldani, ha egyéb cukros dolgok után, "vizet iszunk" feloldja a benned lévõ cukrokat ezáltal kevésbé fog ártalmas lenni amit megettél. Szerintetek jó vagy idióta ötlet e?

Ugye aki sok èdessèget/cukrot eszik (kamaszkorban) sokkal több pattanással fog rendelkezni.

Legjobb válasz: Nem lehet megoldani. Az elfogyasztott cukormennyiség számít, mivel a folyadék nem "mossa ki" csak úgy a cukrot, az elõször felszívódik a beleken keresztül a testbe. Normális esetben a vese nem választ ki cukrot a vizeletbe (ha igen, ott már baj van), ergo a cukor, ami nem használódik fel, az raktározódni fog a szervezetben.

Nem lehet megoldani. Az elfogyasztott cukormennyiség számít, mivel a folyadék nem "mossa ki" csak úgy a cukrot, az elõször felszívódik a beleken keresztül a testbe. Normális esetben a vese nem választ ki cukrot a vizeletbe (ha igen, ott már baj van), ergo a cukor, ami nem használódik fel, az raktározódni fog a szervezetben.
annak semmi köze hozzá
A testedben minden oldatba kerül.. ha többet iszol, ha kevesebbet akkor is.
Ekkora ostobaságot!
A kérdező hozzászólása: A 4. Kommentelönek, csak annyit, nem írták, hogy hülye kèrdèst nem lehet feltenni....

Ha a terheléses cukrom terhesség alatt normális volt, akkor később sem valószínű IR?

Legjobb válasz: nekem mind a két terhességnél normális volt a terheléses, majd 6 hónappal késõbb kiderült az IR, mert a terhelésnél csak a cukrot (glükózt) nézik, az inzulint nem. Vélhetõen már a terhességek alatt is magasabb volt, de ezt nem vizsgálják, a cukorértékeim pedig nem csak éppen jók voltak, hanem abszolút tökéletesek. A cukrom ma is tökéletes egyébként, ha csak azt vizsgálták volna, ne mis derül ki az IR.

nekem mind a két terhességnél normális volt a terheléses, majd 6 hónappal késõbb kiderült az IR, mert a terhelésnél csak a cukrot (glükózt) nézik, az inzulint nem. Vélhetõen már a terhességek alatt is magasabb volt, de ezt nem vizsgálják, a cukorértékeim pedig nem csak éppen jók voltak, hanem abszolút tökéletesek. A cukrom ma is tökéletes egyébként, ha csak azt vizsgálták volna, ne mis derül ki az IR.
A terheségg alatti diabétesz teljesen más tészta mint az inzuluni rezisztencia. Az IR-re nincs pontos magyarázat mikor miért és miért pont annál az embernél fordul elõ. Sok nõ pl megszül 1-2 gyereket simán teherbe esik stb aztána következõ meg már nem jön mert kialakul a PCOS.... Egyébként a legtöbb esetben még annak sincs gond a terhesség alatt a cukorral aki egyébként IR-es. Akinek meg van terhességi cukor az utána helyre áll és nem lesz Ir.
Elsõ: persze hogy jó volt mivel túl sok az inzulinod. Ezzel a legtöbb IR-es igy van. Ha már a cukor szinten is észrevehetõ akkor már régóta fenn áll és nagyon súlyos az IR. Ezért lesz a kezeletlen Ir-bõl cukorbetegség. Szinte minden cukorbeteg Ir-rel kezdi csak nem derül ki, pl férfinál végképp nem mivel semmi tünete nincs. Egyébként nagyon szerencsés vagy hogy simán teherbe tudtál esni igy is.
elsõ vagyok e mellé tudok még tenni egy régóta fennálló pm túlmûködést, pocsék értékellel és két elsõ próbálkozós hónapban fogant babát, normál, problémamentes terhességgel és szüléssel tudom, hogy mázlim van... pm, inzulin kezelve...
A kettõ nem zárja ki egymást. Masszív IR-em van, tényleg súlyos volt, míg nem kezelték, de soha nem mértem magas cukrot, sem terheléskor sem máskor otthon. Ha a cukormérõre hagyatkoztam volna, a cukorbetegségig ki sem derül, mi bajom van.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a választ, megy a pacsi. Nem akartam alulinformáltnak tûnni, csak mintha mindenhol azt olvastam volna, hogy IR gyanúval cukorterhelésre küldenek. Aztán lehet, hogy nem jól emlékszem.
cukorterhelésre küldenek, de ott néznek inzulint is

Lehetséges. hopgy az AFP-vel együtt cukrot is néznek? Nem baj, ha többször megcsinálják?

Legjobb válasz: Az AFP-nél nem néznek cukrot!! Csak azt nézik hogy mennyi fehérje van a véredben. Ha magas az AFP értéke akkor az fejlõdési rendellenességre utal. A cukrodat majd a cukorterhelésen nézik komolyabban! Boldog Babavárást:)

Az AFP-nél nem néznek cukrot!! Csak azt nézik hogy mennyi fehérje van a véredben. Ha magas az AFP értéke akkor az fejlõdési rendellenességre utal. A cukrodat majd a cukorterhelésen nézik komolyabban! Boldog Babavárást:)
Szia! Cukorterhelést szerintem sem csinálnak ilyenkor. Maximum nagylabort csainálnak amiben a cukor is benne van. Szerintem ezt érthetted. Bár az is igaz, hogy olyat is hallottam már, hogy a terhesség alatt 2X is végeznek cukorterhelést (az elején és a 24. héten.)ki tudja. De ártani biztos ne árt.
Gyõrben laktam eddig, ott csak a 24. héten csinlnak terheléses cukrot, de most TApolcán már kérdezte a doki, hogy voltam-e már, mert itt szoktak elõbb is csinálni. De afpvel együtt nem szokták, mindig külön van.
Nekem néztek, de nem a cukorterhelés volt, hanem sima vércukor nézése.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!