Találatok a következő kifejezésre: HTML kódok hogyan (80 db)

HTML kódban, hogy kell táblázatot csinálni?

Valaki leírná érthet?en a kódot, mert nem értem?

Legjobb válasz: példákkal: http://w3schools.com/html/html_tables.asp vagy itt egy magyar írás: http://webszabvany.blog.hu/2009/03/03/html_tablazatok

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!!
<table> <tr> <td> Az elsõ cella szövege </td> <td> Juppi, ez a második cellám </td> </tr> </table> table címkék: a táblázat kezdõ és befejezõ elemei tr: sor kezdése elem, ez most 1 soros /tr: ezzel a sor befejezését, végét jelzem td: a soron belül egy cella, én 2õt csináltam most /td: lezárom a cellákat Sokkal több elemei van még, de ezek a kötelezõek, ezek nélkül nincs táblázat. A többi tag is hasznos, de a lényeget kérdezted
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nagyon!

PHP alapú weboldalnál létezik hogy nincs is html kód?

amikor jobb klikkel a böngész?ben megnézem a forráskódját egy weblapnak akkor teljesen szépen kiadja a html kódot magát amib?l összeépül, de a szerveren csak az index.php-t látom amiben egy gramm html sincs. Létezik hogy nincs külön html fájl hanem valahogy a php generálja le azt a html kódot?

Legjobb válasz: Persze, ez a lényege! Ez úgy mûködik, hogy a php kódot a webkiszolgáló lefordítja, amibõl lesz egy szöveges file, amit a böngészõ megkap értelmezésre. Ha a standard kimenetre HTML kódot íratsz ki szövegként, akkor a böngészõ HTML kódot kap, mivel a php kód a szerveren kerül feldolgozásra, a böngészõ csak a futás végeredményét kapja. Ha nem látsz ilyen kiíratást az index.php-ben, akkor az azért van, mert ezt máshol definiált metódusok hívásával oldották meg.

Persze, ez a lényege! Ez úgy mûködik, hogy a php kódot a webkiszolgáló lefordítja, amibõl lesz egy szöveges file, amit a böngészõ megkap értelmezésre. Ha a standard kimenetre HTML kódot íratsz ki szövegként, akkor a böngészõ HTML kódot kap, mivel a php kód a szerveren kerül feldolgozásra, a böngészõ csak a futás végeredményét kapja. Ha nem látsz ilyen kiíratást az index.php-ben, akkor az azért van, mert ezt máshol definiált metódusok hívásával oldották meg.
Azért jobb megoldás, mivel így programozással tudsz dinamikus honlapokat létrehozni. Mivel PHP script generálja le a HTML kódokat, ezért el lehet azt érni, hogy az így generált HTML kód akár mindig más és más legyen. Egy HTML alapú honlapnál a böngészõ mindig ugyanazt a html kódok kapja meg értelmezésre.
Így is ott lesz a HTML kód darabokban abban a PHP fájlban. (Vagy pedig egy másikban, de valahol ott van. :D)
Jobb esetben valami template rendszert használ, amivel elkülönül a HTML kód a PHP kódtól.
A kérdező hozzászólása: És ez így miért jobb megoldás, mintha rendesen html-el csinálták volna meg? Gyorsabb, vagy csak a biztonság miatt?


Baráti körön hogy kell beilleszteni egy képet valakinek hozzászólásként? Nincs HTML kód vagy ijesmi, csak a gépemre van mentve. Vagy lehet egyáltalán?

Legjobb válasz: Nem ismerem az oldalt, de vagy úgy, hogy [img]kép linkje[/img] (persze ehhez elsõnek fel kell tölteni a képet egy oldalra, pl. imageserve.info), vagy html kód (nem hiszem, hogy fórumon html kóddal kellene, de ha igen akkor így) <img src="link"/>

Nem ismerem az oldalt, de vagy úgy, hogy [img]kép linkje[/img] (persze ehhez elsõnek fel kell tölteni a képet egy oldalra, pl. imageserve.info), vagy html kód (nem hiszem, hogy fórumon html kóddal kellene, de ha igen akkor így) <img src="link"/>
A kérdező hozzászólása: Ez amit én akarok, ez nem megy sajna HTML kóddal, ugyanis ez egy jpg..De azért köszi:) És várom a további ötleteket..

InfoPathtal csináltam egy űrlapot amit a honlapomba szeretnék majd beillesztenni. Hogy tudok HTML kódot csinálni belőle?

Már minden egyéb kész.

Legjobb válasz: Elvileg generál valahol egy html kódot. Próbáld meg a mentésnél mondjuk html-be menteni. De csak úgy egy ûrlappal semmit nem fogsz érni, a feldolgozáshoz szerver oldali kód is kell!

Elvileg generál valahol egy html kódot. Próbáld meg a mentésnél mondjuk html-be menteni. De csak úgy egy ûrlappal semmit nem fogsz érni, a feldolgozáshoz szerver oldali kód is kell!

Az alábbi példában (teljes html kód lent van, csak ki kell másolni) miért van az, hogy a menü felső része ("Cégünkről") kisebb és olyan minzha a padding beállítás a felső részén nem érvényesülne?

Íme a teljes kód: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "

Legjobb válasz: nekem így jó: html: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="hu-HU" lang="HU"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <title>Untitled Document</title> <link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" /> </head> <body> <div id="felulet"> <div id="header"> </div> <div id="menuTarolo"> <ul id="menu"> <li><a href="#">Cégünkrõl</a></li> <li><a href="#">Szolgáltatások</a></li> <li><a href="#">Árajánlatkérés</a></li> <li><a href="#">Visszahívjuk</a></li> <li><a href="#">Kapcsolat</a></li> <li><a href="#">Egyéb</a></li> </ul> </div> </div> </body> </html> (szabványos és no error) css: #felulet { margin:auto; background-color: #fff; width: 960px; height:600px;} #header { height: 100px; width: 100%; background-color: #fff; float:left;} #menuTarolo { background-color: #fff; width: 20%; height:100%;} #menu{ list-style:none; margin:0; padding:0;} #menuTarolo ul li{ background-color: #666; padding:0; margin:2px 0;} #menuTarolo ul li a{ text-decoration:none; font-family: "MS Serif", "New York", serif; font-size:24px; line-height: 34px; color: #fff; padding:20px 0;} utolsó blokk line-height-jét állítva tudod nagyobbra tenni a menüt.

nekem így jó: html: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="hu-HU" lang="HU"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <title>Untitled Document</title> <link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" /> </head> <body> <div id="felulet"> <div id="header"> </div> <div id="menuTarolo"> <ul id="menu"> <li><a href="#">Cégünkrõl</a></li> <li><a href="#">Szolgáltatások</a></li> <li><a href="#">Árajánlatkérés</a></li> <li><a href="#">Visszahívjuk</a></li> <li><a href="#">Kapcsolat</a></li> <li><a href="#">Egyéb</a></li> </ul> </div> </div> </body> </html> (szabványos és no error) css: #felulet { margin:auto; background-color: #fff; width: 960px; height:600px;} #header { height: 100px; width: 100%; background-color: #fff; float:left;} #menuTarolo { background-color: #fff; width: 20%; height:100%;} #menu{ list-style:none; margin:0; padding:0;} #menuTarolo ul li{ background-color: #666; padding:0; margin:2px 0;} #menuTarolo ul li a{ text-decoration:none; font-family: "MS Serif", "New York", serif; font-size:24px; line-height: 34px; color: #fff; padding:20px 0;} utolsó blokk line-height-jét állítva tudod nagyobbra tenni a menüt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Kipróbálom.
A kérdező hozzászólása: 14:45 : IE-ben jó, Firefoxban viszont a Header eltûnik.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat !!!! ? Megy Firefoxban is !!!
azért arra figyelj, ha a dokumentum xhtml, akkor az oldal is legyen az, vagy a doctype legyen már html :) így nem biztos, hogy minden böngészõben azt látod, amit szeretnél. a régebbi IE verziók amúgy is szemétre valók. valamint a szabványos színkód vagy #fff, vagy #FFFFFF;
A kérdező hozzászólása: Utolsó: köszönöm!

Hogy lehet beállítani tumblr-ön hogy az összes kép egyszerre jelenjen meg? Belehet állítani (legtöbb témánál) hogy max.15 legyen, de nincs valamilyen HTML kód ami segít?

Legjobb válasz: HTML-kódot szeretnél? Nem, szerintem pont nincs külön, nem sql-ben kezelt változó, ami meghatározná, hogy egy array mennyi tagja jelenjen meg.

HTML-kódot szeretnél? Nem, szerintem pont nincs külön, nem sql-ben kezelt változó, ami meghatározná, hogy egy array mennyi tagja jelenjen meg.

HTML táblázat beillesztése a feladatom. A html kód hiányos de nem tudom honnan kéne tudnom hogy hogyan egészítsem ki. Hogyan egészítsem ki? És hogyan működik a beillesztés?

4 oszlopos táblázat hiányos html kódja (egy sor):

Legjobb válasz: http://www.quackit.com/html/html_table_generator.cfm ezt nézegesd, azzel meg tudod tanulni mert nem bonyolult ;)

http://www.quackit.com/html/html_table_generator.cfm ezt nézegesd, azzel meg tudod tanulni mert nem bonyolult ;)
A mit te leírtál azok az oszlopok, (vagy inkább az oszlop fejlécek?) de hiányzik maga a táblázat és a sor. <table><tr> <td>Cím</td><td>Keletkezés</td><t d>Adatok</td><td>Tulajdonos</td> </tr></table> Ha ezek a fejlécek, akkor érdemes ezt használni: <table><tr> <th>Cím</th><th>Keletkezés</th><th>Adatok</th><th>Tulajdonos</th> </tr></table> A táblázatba új sort így lehet: <tr><td>oszlop1 eleme</td><td>oszlop2 eleme</td><td>oszlop3 eleme</td><td>oszlop4 eleme</td></tr> Vagyis a <tr> az egy sort jelent a táblázatban, a <td> egy oszlopot
4 oszlop (1 sor az oldal teljes szélességében): <table border="1" width="100%"> <tr> <td>elsõ oszlop</td> <td>második oszlop</td> <td>harmadik oszlop</td> <td>negyedik oszlop</td> </tr> </table>
A kérdező hozzászólása: azta! köszi szépen!
A kérdező hozzászólása: najó ez egy kicsit komplikáltabb azt hiszem. http://kepfeltoltes.hu/121128/egry_www.kepfeltoltes.hu_.png ezt kéne létrehozni és itt a teljes forrásanyag: <th>Cím</th><th>Keletkezés</th><th>Adatok</th><th>Tulajdonos</th> <td>Éjjeli menhely elõtt</td><td>1907</td><td>Olaj, vászon, 111 x 120, 5 cm</td><td>Magyar Nemzeti Galéria, Budapest</td> <td>Bohóc</td><td>1911</td><td>Olaj, karton, 54 x 37, 7 cm</td><td>Rippl-Rónai Múzeum, Kaposvár</td> <td>Szerelmesek</td><td>1911</td><td>Olaj, lemezpapír, 73 x 44, 5 cm</td><td>Magyar Nemzeti Galéria, Budapest</td> <td>Kikötõi munkások</td><td>1912 körül</td><td>Olaj, karton, 57 x 100 cm</td><td>Magyar Nemzeti Galéria, Budapest</td> <td>Szent Kristóf a Balatonnál</td><td>1927</td><td>Olaj, pasztell, vászon, 60 x 85 cm</td><td>Bakony Múzeum, Veszprém</td> <td>Önarckép napsütésben</td><td>1927</td><td>Olaj, vászon, 58, 5 x 82 cm</td><td>Magyar Nemzeti Galéria, Budapest</td> <td>Badacsony</td><td>1930 körül</td><td>Olajpasztell, karton, 70 x 99 cm</td><td>Magyar Nemzeti Galéria, Budapest</td> <td>Badacsonyi est</td><td>1930 körül</td><td>Olaj, tempera, karton, 49 x 59 cm</td><td>Magántulajdon</td> <td>Szivárvány</td><td>1930</td><td>Olaj, tempera, pasztell, karton, 72 x 101 cm</td><td>Magyar Nemzeti Galéria, Budapest</td> <td>Balatoni halász</td><td>1937-38</td><td>Olaj, tempera, papír, 107 x 70 cm</td><td>Janus Pannonius Múzeum, Pécs</td> <td>Visszhang</td><td>1936</td><td>Olaj, vászon, 116 x 125, 5 cm</td><td>Magyar Nemzeti Galéria, Budapest</td> <td>Napfelkelte</td><td>1940</td><td>Olaj, pasztell, papír, 73, 6 x 98 cm</td><td>Magyar Nemzeti Galéria, Budapest</td> <td>Gyümölcsöstál</td><td>-</td><td>Olaj, vászon, 63 x 84, 5 cm</td><td>Magántulajdon</td> A fõ bajom az hogy nem a weboldal fõ táblázatának 2. oszlopának 2. sorába teszi hanem mindíg létrehoz egy új táblázatot az Egry mellé, pedig már azt is próbáltam hogy beszúrok egy táblázatot a 2. oszlop 2. sorába az Egry név alá és azt 'írom felül'

Hogyan tudok a weblapomra a cikkek végére "hozzászólás" rovatot feltenni? Html kódra lenne szükségem, vagy egy linkre. Vendégkönyvet, chat kódot találtam, de hozzászólást nem.

Legjobb válasz: Ezt HTML-el nem lehet! Minimum PHP kell hozzá, és nem ártana SQL sem. Max. annyit tehetsz, hogy egy Facebook comment box-ot beszúrsz, így a FB felhasználók kommentelhetnek, és nem kell se PHP se SQL.

Ezt HTML-el nem lehet! Minimum PHP kell hozzá, és nem ártana SQL sem. Max. annyit tehetsz, hogy egy Facebook comment box-ot beszúrsz, így a FB felhasználók kommentelhetnek, és nem kell se PHP se SQL.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!