Találatok a következő kifejezésre: HTML kódok hogyan (78 db)

HTML kódban, hogy kell táblázatot csinálni?

Valaki leírná érthet?en a kódot, mert nem értem?

Legjobb válasz: példákkal: http://w3schools.com/html/html_tables.asp vagy itt egy magyar írás: http://webszabvany.blog.hu/2009/03/03/html_tablazatok

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!!
<table> <tr> <td> Az elsõ cella szövege </td> <td> Juppi, ez a második cellám </td> </tr> </table> table címkék: a táblázat kezdõ és befejezõ elemei tr: sor kezdése elem, ez most 1 soros /tr: ezzel a sor befejezését, végét jelzem td: a soron belül egy cella, én 2õt csináltam most /td: lezárom a cellákat Sokkal több elemei van még, de ezek a kötelezõek, ezek nélkül nincs táblázat. A többi tag is hasznos, de a lényeget kérdezted
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nagyon!

PHP alapú weboldalnál létezik hogy nincs is html kód?

amikor jobb klikkel a böngész?ben megnézem a forráskódját egy weblapnak akkor teljesen szépen kiadja a html kódot magát amib?l összeépül, de a szerveren csak az index.php-t látom amiben egy gramm html sincs. Létezik hogy nincs külön html fájl hanem valahogy a php generálja le azt a html kódot?

Legjobb válasz: Persze, ez a lényege! Ez úgy mûködik, hogy a php kódot a webkiszolgáló lefordítja, amibõl lesz egy szöveges file, amit a böngészõ megkap értelmezésre. Ha a standard kimenetre HTML kódot íratsz ki szövegként, akkor a böngészõ HTML kódot kap, mivel a php kód a szerveren kerül feldolgozásra, a böngészõ csak a futás végeredményét kapja. Ha nem látsz ilyen kiíratást az index.php-ben, akkor az azért van, mert ezt máshol definiált metódusok hívásával oldották meg.

Persze, ez a lényege! Ez úgy mûködik, hogy a php kódot a webkiszolgáló lefordítja, amibõl lesz egy szöveges file, amit a böngészõ megkap értelmezésre. Ha a standard kimenetre HTML kódot íratsz ki szövegként, akkor a böngészõ HTML kódot kap, mivel a php kód a szerveren kerül feldolgozásra, a böngészõ csak a futás végeredményét kapja. Ha nem látsz ilyen kiíratást az index.php-ben, akkor az azért van, mert ezt máshol definiált metódusok hívásával oldották meg.
Azért jobb megoldás, mivel így programozással tudsz dinamikus honlapokat létrehozni. Mivel PHP script generálja le a HTML kódokat, ezért el lehet azt érni, hogy az így generált HTML kód akár mindig más és más legyen. Egy HTML alapú honlapnál a böngészõ mindig ugyanazt a html kódok kapja meg értelmezésre.
Így is ott lesz a HTML kód darabokban abban a PHP fájlban. (Vagy pedig egy másikban, de valahol ott van. :D)
Jobb esetben valami template rendszert használ, amivel elkülönül a HTML kód a PHP kódtól.
A kérdező hozzászólása: És ez így miért jobb megoldás, mintha rendesen html-el csinálták volna meg? Gyorsabb, vagy csak a biztonság miatt?


Baráti körön hogy kell beilleszteni egy képet valakinek hozzászólásként? Nincs HTML kód vagy ijesmi, csak a gépemre van mentve. Vagy lehet egyáltalán?

Legjobb válasz: Nem ismerem az oldalt, de vagy úgy, hogy [img]kép linkje[/img] (persze ehhez elsõnek fel kell tölteni a képet egy oldalra, pl. imageserve.info), vagy html kód (nem hiszem, hogy fórumon html kóddal kellene, de ha igen akkor így) <img src="link"/>

Nem ismerem az oldalt, de vagy úgy, hogy [img]kép linkje[/img] (persze ehhez elsõnek fel kell tölteni a képet egy oldalra, pl. imageserve.info), vagy html kód (nem hiszem, hogy fórumon html kóddal kellene, de ha igen akkor így) <img src="link"/>
A kérdező hozzászólása: Ez amit én akarok, ez nem megy sajna HTML kóddal, ugyanis ez egy jpg..De azért köszi:) És várom a további ötleteket..

InfoPathtal csináltam egy űrlapot amit a honlapomba szeretnék majd beillesztenni. Hogy tudok HTML kódot csinálni belőle?

Már minden egyéb kész.

Legjobb válasz: Elvileg generál valahol egy html kódot. Próbáld meg a mentésnél mondjuk html-be menteni. De csak úgy egy ûrlappal semmit nem fogsz érni, a feldolgozáshoz szerver oldali kód is kell!

Elvileg generál valahol egy html kódot. Próbáld meg a mentésnél mondjuk html-be menteni. De csak úgy egy ûrlappal semmit nem fogsz érni, a feldolgozáshoz szerver oldali kód is kell!

Az alábbi példában (teljes html kód lent van, csak ki kell másolni) miért van az, hogy a menü felső része ("Cégünkről") kisebb és olyan minzha a padding beállítás a felső részén nem érvényesülne?

Íme a teljes kód: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "

Legjobb válasz: nekem így jó: html: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="hu-HU" lang="HU"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <title>Untitled Document</title> <link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" /> </head> <body> <div id="felulet"> <div id="header"> </div> <div id="menuTarolo"> <ul id="menu"> <li><a href="#">Cégünkrõl</a></li> <li><a href="#">Szolgáltatások</a></li> <li><a href="#">Árajánlatkérés</a></li> <li><a href="#">Visszahívjuk</a></li> <li><a href="#">Kapcsolat</a></li> <li><a href="#">Egyéb</a></li> </ul> </div> </div> </body> </html> (szabványos és no error) css: #felulet { margin:auto; background-color: #fff; width: 960px; height:600px;} #header { height: 100px; width: 100%; background-color: #fff; float:left;} #menuTarolo { background-color: #fff; width: 20%; height:100%;} #menu{ list-style:none; margin:0; padding:0;} #menuTarolo ul li{ background-color: #666; padding:0; margin:2px 0;} #menuTarolo ul li a{ text-decoration:none; font-family: "MS Serif", "New York", serif; font-size:24px; line-height: 34px; color: #fff; padding:20px 0;} utolsó blokk line-height-jét állítva tudod nagyobbra tenni a menüt.

nekem így jó: html: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="hu-HU" lang="HU"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <title>Untitled Document</title> <link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" /> </head> <body> <div id="felulet"> <div id="header"> </div> <div id="menuTarolo"> <ul id="menu"> <li><a href="#">Cégünkrõl</a></li> <li><a href="#">Szolgáltatások</a></li> <li><a href="#">Árajánlatkérés</a></li> <li><a href="#">Visszahívjuk</a></li> <li><a href="#">Kapcsolat</a></li> <li><a href="#">Egyéb</a></li> </ul> </div> </div> </body> </html> (szabványos és no error) css: #felulet { margin:auto; background-color: #fff; width: 960px; height:600px;} #header { height: 100px; width: 100%; background-color: #fff; float:left;} #menuTarolo { background-color: #fff; width: 20%; height:100%;} #menu{ list-style:none; margin:0; padding:0;} #menuTarolo ul li{ background-color: #666; padding:0; margin:2px 0;} #menuTarolo ul li a{ text-decoration:none; font-family: "MS Serif", "New York", serif; font-size:24px; line-height: 34px; color: #fff; padding:20px 0;} utolsó blokk line-height-jét állítva tudod nagyobbra tenni a menüt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Kipróbálom.
A kérdező hozzászólása: 14:45 : IE-ben jó, Firefoxban viszont a Header eltûnik.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat !!!! ? Megy Firefoxban is !!!
azért arra figyelj, ha a dokumentum xhtml, akkor az oldal is legyen az, vagy a doctype legyen már html :) így nem biztos, hogy minden böngészõben azt látod, amit szeretnél. a régebbi IE verziók amúgy is szemétre valók. valamint a szabványos színkód vagy #fff, vagy #FFFFFF;
A kérdező hozzászólása: Utolsó: köszönöm!

HTML táblázat beillesztése a feladatom. A html kód hiányos de nem tudom honnan kéne tudnom hogy hogyan egészítsem ki. Hogyan egészítsem ki? És hogyan működik a beillesztés?

4 oszlopos táblázat hiányos html kódja (egy sor):

Legjobb válasz: http://www.quackit.com/html/html_table_generator.cfm ezt nézegesd, azzel meg tudod tanulni mert nem bonyolult ;)

http://www.quackit.com/html/html_table_generator.cfm ezt nézegesd, azzel meg tudod tanulni mert nem bonyolult ;)
A mit te leírtál azok az oszlopok, (vagy inkább az oszlop fejlécek?) de hiányzik maga a táblázat és a sor. <table><tr> <td>Cím</td><td>Keletkezés</td><t d>Adatok</td><td>Tulajdonos</td> </tr></table> Ha ezek a fejlécek, akkor érdemes ezt használni: <table><tr> <th>Cím</th><th>Keletkezés</th><th>Adatok</th><th>Tulajdonos</th> </tr></table> A táblázatba új sort így lehet: <tr><td>oszlop1 eleme</td><td>oszlop2 eleme</td><td>oszlop3 eleme</td><td>oszlop4 eleme</td></tr> Vagyis a <tr> az egy sort jelent a táblázatban, a <td> egy oszlopot
4 oszlop (1 sor az oldal teljes szélességében): <table border="1" width="100%"> <tr> <td>elsõ oszlop</td> <td>második oszlop</td> <td>harmadik oszlop</td> <td>negyedik oszlop</td> </tr> </table>
A kérdező hozzászólása: azta! köszi szépen!
A kérdező hozzászólása: najó ez egy kicsit komplikáltabb azt hiszem. http://kepfeltoltes.hu/121128/egry_www.kepfeltoltes.hu_.png ezt kéne létrehozni és itt a teljes forrásanyag: <th>Cím</th><th>Keletkezés</th><th>Adatok</th><th>Tulajdonos</th> <td>Éjjeli menhely elõtt</td><td>1907</td><td>Olaj, vászon, 111 x 120, 5 cm</td><td>Magyar Nemzeti Galéria, Budapest</td> <td>Bohóc</td><td>1911</td><td>Olaj, karton, 54 x 37, 7 cm</td><td>Rippl-Rónai Múzeum, Kaposvár</td> <td>Szerelmesek</td><td>1911</td><td>Olaj, lemezpapír, 73 x 44, 5 cm</td><td>Magyar Nemzeti Galéria, Budapest</td> <td>Kikötõi munkások</td><td>1912 körül</td><td>Olaj, karton, 57 x 100 cm</td><td>Magyar Nemzeti Galéria, Budapest</td> <td>Szent Kristóf a Balatonnál</td><td>1927</td><td>Olaj, pasztell, vászon, 60 x 85 cm</td><td>Bakony Múzeum, Veszprém</td> <td>Önarckép napsütésben</td><td>1927</td><td>Olaj, vászon, 58, 5 x 82 cm</td><td>Magyar Nemzeti Galéria, Budapest</td> <td>Badacsony</td><td>1930 körül</td><td>Olajpasztell, karton, 70 x 99 cm</td><td>Magyar Nemzeti Galéria, Budapest</td> <td>Badacsonyi est</td><td>1930 körül</td><td>Olaj, tempera, karton, 49 x 59 cm</td><td>Magántulajdon</td> <td>Szivárvány</td><td>1930</td><td>Olaj, tempera, pasztell, karton, 72 x 101 cm</td><td>Magyar Nemzeti Galéria, Budapest</td> <td>Balatoni halász</td><td>1937-38</td><td>Olaj, tempera, papír, 107 x 70 cm</td><td>Janus Pannonius Múzeum, Pécs</td> <td>Visszhang</td><td>1936</td><td>Olaj, vászon, 116 x 125, 5 cm</td><td>Magyar Nemzeti Galéria, Budapest</td> <td>Napfelkelte</td><td>1940</td><td>Olaj, pasztell, papír, 73, 6 x 98 cm</td><td>Magyar Nemzeti Galéria, Budapest</td> <td>Gyümölcsöstál</td><td>-</td><td>Olaj, vászon, 63 x 84, 5 cm</td><td>Magántulajdon</td> A fõ bajom az hogy nem a weboldal fõ táblázatának 2. oszlopának 2. sorába teszi hanem mindíg létrehoz egy új táblázatot az Egry mellé, pedig már azt is próbáltam hogy beszúrok egy táblázatot a 2. oszlop 2. sorába az Egry név alá és azt 'írom felül'

Hogyan tudok a weblapomra a cikkek végére "hozzászólás" rovatot feltenni? Html kódra lenne szükségem, vagy egy linkre. Vendégkönyvet, chat kódot találtam, de hozzászólást nem.

Legjobb válasz: Ezt HTML-el nem lehet! Minimum PHP kell hozzá, és nem ártana SQL sem. Max. annyit tehetsz, hogy egy Facebook comment box-ot beszúrsz, így a FB felhasználók kommentelhetnek, és nem kell se PHP se SQL.

Ezt HTML-el nem lehet! Minimum PHP kell hozzá, és nem ártana SQL sem. Max. annyit tehetsz, hogy egy Facebook comment box-ot beszúrsz, így a FB felhasználók kommentelhetnek, és nem kell se PHP se SQL.

Hogy alakitsam át a html kódot? Részletek lent!

<tr><td class="tdn" colspan="2" style="text-align:justify"><div style="overflow:hidden; width:100%;" align="center"><a href="

Legjobb válasz: Magyarul azt szeretnéd, hogy egy HMTL kódrészletet egy fórumban vagy aláírásban felhasználni ami a BB kódak ismeri és kezeli. Ez attól is függ mennyire és milyen módon kezeli a BB kódokat, vannak oldalak amik bizonyos kódokat használnak, de másokat nem. Átalakjtani attól függõen tudod,, hogy hol akarod felhasználni, továbbá ez nem áttalakítás, hanem lényegében egy más kód megírása, de valószinüleg nem tudod olyan módon átalakítani amilyen eredményt a weboldalon láttál és kiszedted onnan. hogy majd beilleszed máshová más formában.

Magyarul azt szeretnéd, hogy egy HMTL kódrészletet egy fórumban vagy aláírásban felhasználni ami a BB kódak ismeri és kezeli. Ez attól is függ mennyire és milyen módon kezeli a BB kódokat, vannak oldalak amik bizonyos kódokat használnak, de másokat nem. Átalakjtani attól függõen tudod, , hogy hol akarod felhasználni, továbbá ez nem áttalakítás, hanem lényegében egy más kód megírása, de valószinüleg nem tudod olyan módon átalakítani amilyen eredményt a weboldalon láttál és kiszedted onnan. hogy majd beilleszed máshová más formában.
De most nézem csak jobban minek neked "[fc]# és a betüméret [fs]" betûszín meg méret, amikor a kódban semilyen szöveg nincs, lényegében egy táblázat egy sorának és egy cellájának a megjelenési beállítási láthatóak, amiben van egy kép és a képre kattintva bejön egy weboldal. gyakorlatban ez annyi hogy: [url='http://s125.photobucket.com/albums/p70/naruto17101/?action=v.. [img]http://i125.photobucket.com/albums/p70/naruto17101/gif.gif[/.. [/url]
A kérdező hozzászólása: itt láttam: http://s4.bitefight.org/bite/player.php?p=88726 és hasonló helyre szeretném beilleszteni.
Bitefight leírásba már nem tudsz képet beilleszteni. Kivették ezt a lehetõséget. Ennél az karakternél valószínüleg még az update elõtt be volt téve és így megmaradt. (bár a klánleírásokból is eltüntek automatikusan a képek nem tudom, itt hogymaradt meg). lehet valami bugot talált a figura. Esetleg kérdezd meg a BF fórumon, hátha ott tud valaki magyarázatot adni. http://board.bitefight.hu/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!