Találatok a következő kifejezésre: HSG átjárhatósági után (7 db)

HSG (átjárhatósági vizsgálat) után milyen a következő rendes menses? Befolyásolja ez a mensest egyáltalán?

Nekem kevés (nagyon-nagyon) és piros. Terhességre gyanakszom. Vagy ez így van HSG után?

Legjobb válasz: csak a saját példámat tudom neked leírni.mikor nekem megcsinálták,azt vettem észre hogy valami folyik.használtam betétet mert szóltak hogy kelleni fog.mikor haza értem akkor vettem észre hogy véres volt a betét.nagyon megilyedtem.visszamentem a dokihoz aki azt mondta ez normális és van akinél elõfordul.azt monta számítsak rá hogy a következõ mensim nem olyan lesz mint máskor.azért mert megzavarja a beavatkozás a szervezetemet,másképp reagál a testem.még a hormonjaim se úgy "mûködnek" majd mint eddig.így is lett.nekem is piros volt.de nem kevés.elképzelhetõ hogy ettõl van.peteérésed a vizsgálat elõtt vagy után volt?nem mindegy.ha elõtte akkor nem valószínû hogy terhes vagy.ha utána,akkor van rá esély.csinálj egy tesztet holnap és megtudod.írd ám meg hogy mi lett az eredmény.mert kíváncsi vagyok.szeretnéd a babát?

csak a saját példámat tudom neked leírni.mikor nekem megcsinálták, azt vettem észre hogy valami folyik.használtam betétet mert szóltak hogy kelleni fog.mikor haza értem akkor vettem észre hogy véres volt a betét.nagyon megilyedtem.visszamentem a dokihoz aki azt mondta ez normális és van akinél elõfordul.azt monta számítsak rá hogy a következõ mensim nem olyan lesz mint máskor.azért mert megzavarja a beavatkozás a szervezetemet, másképp reagál a testem.még a hormonjaim se úgy "mûködnek" majd mint eddig.így is lett.nekem is piros volt.de nem kevés.elképzelhetõ hogy ettõl van.peteérésed a vizsgálat elõtt vagy után volt?nem mindegy.ha elõtte akkor nem valószínû hogy terhes vagy.ha utána, akkor van rá esély.csinálj egy tesztet holnap és megtudod.írd ám meg hogy mi lett az eredmény.mert kíváncsi vagyok.szeretnéd a babát?
A kérdező hozzászólása: Ma reggel teszteltem, de negatív lett. A vérzésem teljesen elmúlt. Nagyon-nagyon kevés volt, nem is barnáztam elõtte, pedig mindig szoktam, nem is görcsöltem. Terhes tüneteim nincsennek. A HSG-t peteérés elõtt csinálták, és pici vérzésem nekem is volt. Ráadásul legutóbb a peteérésem a menses elõtt kb. egy héttel volt, szóval az is lehet, hogy még korán teszteltem, nem tudom. Jövõ héten csüt leszek mûtve egyszarvú méhem miatt, elõtte megint tesztelek, hogy véletlenül se legyen gond. Köszönöm a válaszod. Egyébként természetesen akarjuk a babát.

átjárhatósági után (hsg) mikor éltetek nemi életet először?

tényleg leet? nekem szerdán volt szombaton?de még érzékeny vagyok ha megyek huzódik, viszont mostlesz peteérésem.

Legjobb válasz: Ha én a helyedbe lennék, akkor megpróbálnám a lehetõ legrövidebb idõtartamra lerövidíteni a szexet. Magyarul már csak akkor tennénk be amikor érzi, hogy mindjárt elélvez. Úgy nem olyan kellemetlen.

Ha én a helyedbe lennék, akkor megpróbálnám a lehetõ legrövidebb idõtartamra lerövidíteni a szexet. Magyarul már csak akkor tennénk be amikor érzi, hogy mindjárt elélvez. Úgy nem olyan kellemetlen.
Ha nincs vérzésed, akkor nyugodtan megpróbálhatjátok, de csak óvatosan. Arra már nem emlékszem, hogy mi mennyit vártunk utána, de nem sokat, az biztos. Ha most lesz peteérésed, akkor hajrá! Szorítok nektek! Nekem egyébként még hónapokkal utána is lehetett érezni, hogy vmi meg lett bolygatva odabent...
A kérdező hozzászólása: igen én is igy gondoltam köszi:)

Petevezeék átjárhatósági /HSG/ után hogy éreztétek magatokat? Lelkileg és fizikailag!?

Sziasztok! Nekem több mint egy hete volt...és nem kívánom az ellenségeimnek sem.. Kérek mindenkit aki már átesett ezen a kis "rutin" vizsgálaton írja le, hogy volt-e utána fájdalom stb..sikerült-e utána teherbeesni stb! Ha valakit érdekel leírom az én "sztorimat" is.. :-(

Legjobb válasz: Nekem 4 ismerõsömnek volt, 3 meg se nagyon érezte, viszont a legidõsebb (õ a barátnõm) nagyon rosszul viselte. Fõleg testileg. Nagyon fájt neki is. Viszont jó hírem is van!! :) 3 már szült, és a 4. babánk is úton van! :) Sok sikert kívánok!!

A kérdező hozzászólása: A továbbiakban: két napig görcsölt a hasam, napokig véreztem. Az orvos azt mondta most húzzunk bele, mert nyitva az ajtó a baba elött. Lányok, én gondolni nem tudtam a babára, nem hogy a szexre.. Eltelt 9 nap azóta és már jól vagyok, minden tekintetben. A kérdést azért raktam fel, mert kiváncsi voltam, már is járt -e így.. Egyébként 10 éve nem esek teherbe. Probálkozni fogok most , talán tényleg ez volt a baj. Aki HSG elött áll..gondolja át..igaz, sokaknak "jól" alakul.. Én sem gondoltam, hogy életem legborzasztóbb élményemet fogom átélni. Pedig higgyétek el, nem vagyok egy "gyenge" nõ. Majd írok nektek megérte -e :-)
Hát én sok tapasztalatot olvastam de még ilyen negatív, rossz élményt egyet sem. Szerintem ez ritka eset , mármint a katéteres komplikáció. Sok sikert a babához! Szerintem ezek után , hogy le volt tapadva a petevezetõd nagy esély van rá hamarosan jön a baba. Most szabad az út. Tuti , hogy hamarosan kismama leszel.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Láthatjátok 50-50 %-ban jól vagy rosszul sikerül.. De már elmondthatom , hogy nálam már minden rendben van, lelkileg és testileg is!!És ahogy ígértem beszámolok majd a fejleményekrõl !! Ha kérdésetek van írjatok nyugodtan! üdv mindenkinek!
Nekem 4 ismerõsömnek volt, 3 meg se nagyon érezte, viszont a legidõsebb (õ a barátnõm) nagyon rosszul viselte. Fõleg testileg. Nagyon fájt neki is. Viszont jó hírem is van!! :) 3 már szült, és a 4. babánk is úton van! :) Sok sikert kívánok!!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Mivel megigértem, hogy beszámolok a fejleményekrõl..íme: eltelt fél év és semmi. Nekem nem érte meg. Pedig ugye átjárható lettem, teáztam stb..nem lett baba. Remélem neketek sikerült!! üdv!
Sziasztok! Nekem ma volt hsg. Bódításban csinálták max egy kis görcsöt érezetem, pedig be voltam tojva, de már tudom felesleges volt. Sajnos mindkét petevezetõm le van tapadva, hát mit mondjak hátba vágott a hír. Így csak lombikkal lehet babám. De végül is jó, hogy hamar kiderült nem kellett feleslegesen gyógyszereznem magam, és lehet tovább lépni.
2010-11-16 09:04 és 2010-11-17 10:29 vagyok!Na rá egy hónapra nekem is meg volt a hsg és Én is átjárható vagyok, de nekünk sem jött össze mg a baba..!:-( Most járok a második 3 hónapos clostynál, , , na majd meglátjuk...!Minden jót!
9:04 vagyok!Anyám!! Most kicsit berezeltem a történeteden!Ha nem vagyok indiszkrét, akkor nem "mondanád" Neked hol csinálták a vizsgálatot? És hiszek azoknak, akik könnyen átélték a vizsgálatot, de az ember ilyen mindig csak a rossz az amire emlékszik!
A feleségemnek piszkosul fájt, közben hányt, és a végén kiderült, hogy az egyik el van záródva, után picit vérzett, elsõ inszermre sikerült a baba.
Hát végül is nem sok választásunk van. Én hallottam már mástól hogy az ultrahangos is fájdalommal járt neki. Valószínûleg ha le van tapadva akkor mindkét eljárás fáj. Egyébként én hétfõn megyek, de ha ez az ára a gyereknek akkor muszály kibírni. Sajna ez van.
Nekem nagyon fájt a vizsgálat, annyit hozzá tennék, hogy nem az altatásos köldökön keresztülit végezték nálam, hanem azt amikor ballont helyeznek fel a méhbe, és végig ébren vagyok. Nem tudom neked melyik volt. Na szóval nekem nagyon fájt és utána még kb 2 napig fájdogált a hasamalja, fájdalomcsillapitót szedtem rá. Lelkileg is rossz volt, olyan szomorú érzésem volt pár napig, nem tudom honnan jött ezaz érzés, de nem volt kellemes. Viszont utána nem sokkal teherbe estem, bár elvileg nem voltam elzáródva, de azért biztos számitott valamit, hogy "kimosták" a petevezetékem. Sajnálom, hogy te is rosszul érzed magad, de hidd el sikerülni fog a baba, én drukkolok:)
A kérdező hozzászólása: Nekem az orvos azt mondta kicsit kellemtelen, pár perces röntgenes beavatkozás lesz. Nem is féltem tõle :-) Levetkõztem, fel kellett feküdni az asztalra, magamnak kellett fogni a lábam. Mikor behelyezte a katétert, miegymást nekem az fájt.Hányingerem lett, görcsöltem stb. A baj akkor kezdõdött..a röntgenes doktornõre 25 percet vánunk kellett úgy..mire lejött.. Nehezen viseltem. Mikor beküldték a kontrasztanyagot hát...borzalmasan fájt. Mindkét petevezetõm le volt tapadva és az egyiken meg nem is ment át.. Addig probálkoztak a nyomással míg állítólag azt is ki nem "tísztitották". Örültem, hogy túl vagyok, már vártam , hogy kiszedjenek belõlem mindent, csak hogy nem sikerült. Annyi idõ telt el, hogy a méhszájam úgy összetapadt, hogy a katéter bennt ragadt. Még plusz félóra...sóoldat stb mire nehezen sikerült. Már majdnem a mûtöbe toltak fel, mert sehogysem tudták kiszedni belõlem. Szóval a pár perces beavatkozás nekem több mint egy órás borzalomra sikeredett. Tudom nem hangzik bíztatóan, de én biztos hogy senkinek nem fogom ajánlani ezentúl ezt az eljárást, inkább ultahangos vagy az altatásos módszert válassza aki elötte áll...mert láthatjátok vannak azért kopmlikációk..
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Lányok..nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat, nagyon aranyosak vagytok, hogy írtatok! Olyan jól esett :-) Szívbõl örülök, aki jól élte meg ezt az egészet ..és akinek baba is lett belõle gratulálok!!!! Jó egészséget nektek lányok !!! ;-)
Hát tudjátok, én pont ma voltam reggel ezen a vizsgálaton. Én hülye össze vissza olvastam minden hülyeséget. Nem altatásban csinálták, 1 szem algopirint adtak , és szinte semmiség az egész. Ez kb egy alaposabb rákszûrés. Ha ezt nem viseljük el a szülést hogy fogjuk? Nagyon sajnálom azokat akiknek ez borzasztóan fáj, de én röhögve szálltam le az asztalról, hogy ezért stresszeltem hetek óta. Volt méhszáj fagyasztásom, azt mondta a doki, kb olyasmi fájdalom lesz. Hát még azt se közelítette meg. A jó, hogy átjárható vagyok, még vérzem, de erre számítottam is. Aki még ez elõtt van kérem ne féljen, igazán nem olyan borzasztó.!!!!!
Mindenki máshogy éli meg. Nekem mondhatom egyáltalán nem fájt. Nem kaptam bódító injekciót sem csak én vettem be fájdalomcsillapítót. Mensi görcseim is csak enyhék szoktak lenni , de ez még azt a mércét sem ütötte meg. A lényeg koncentrálni kell a lenti izmok ellazítására amikor felhelyezik a katétert, mert én ott éreztem kis tompa nyomást. Bár ha valaki el van záródva annak biztos fáj mert megpróbálják nagyobb nyomással megnyitni. Utána örültem , hogy ezzel nincs probléma , de én szinte biztos voltam abban, hogy ott a gubanc és jön a baba a Hsg után. De nem így lett.
Szia Kedves kérdezõ! Nekem nem volt átjárhatóságim, de nagy valószínûséggel nem olyan sokára lesz! :-( Én szeretném "hallani" a Te történetedet!
engem érdekel a sztorid, úgyhogy oszd meg velünk!
Nekem kb. másfél hónapja volt. Fájt, de csak rövid ideig, amikor a kontrasztanyagot befecskendezték. Utána különösebben rossz érzésem nem volt fizikailag. Lelkileg? Az kacifántosabb. Mindkét petevezetõm átjárható ennek örülök. De már régóta tudom, hogy van másfajta rendellenességem, amire most a doki azt mondta, hogy megnehezíti a terhesség kihordását - ennek meg nem örülök, de különösebben nem zuhantam magam alá. Elfogadtam, néha kikérem magamnak és igazságtalannak tartom, de 90%-ban optimista vagyok és egyszer úgyis össze fog jönni!
Nekem iden majusba volt , nekem adtak ilyen bodito injekciot , maga az atjarhatosagi nem fajt nekem olyan nagyon ki lehetett birni persze ereztem mindent az injekcio ellenere is , viszont nem emlekszem egy csomo mindenre hogy hogy jutottunk haza meg ilyenek azok egyszeruen kimaradtak az injekcio miatt sajnos nalam nem segitett ez sem , 3 eve probalkozunk azutan meg volt egy inszeminacionk szinten sikertelen , es ebben a honapban keszulunk a masodikra sok sikert neked
A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: 2010-11-16 15:01 vagyok. Csak , hogy lássátok, 2x voltunk együtt hsg után, ma 28+1 hetes kismama vagyok.

Petevezeték átjárhatósági vizsgálat (HSG) után mennyi idővel lehet próbálkozni?

11. napon (tegnap) volt a vizsgálat. Még érzékeny a hasam és egy kicsi vérzés is van. Sokan írták, hogy nekik abban a hónapban sikerült teherbe esni, amikor a vizsgálat volt. Szerintetek ez lehetséges? Ebben a ciklusban is ugyanúgy van peteérés? Nem kéne ezt a hónapot kihagyni, hogy rendeződjenek belül a dolgok?

Legjobb válasz: Azonnal, sõt, ajánlott is, mert állítólag ha volt egy icipici letapadás v ilyesmi, akkor azt most a kontrasztanyag szépen kimosta. Nem kell semminek rendezõdnie ilyenkor.

Azonnal, sõt, ajánlott is, mert állítólag ha volt egy icipici letapadás v ilyesmi, akkor azt most a kontrasztanyag szépen kimosta. Nem kell semminek rendezõdnie ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: Nekem már a negyedik inszem lesz, elvileg februárban vagy márciusban. Az elsõ kettõt nem ott csinálták, hanem egy vidéki kis intézményben, ahol szerintem nem volt túl nagy szakértelem. A harmadikat már a Kaáliban, egy másik dokinál. Ebben a negyedikben nagyon reménykedem. Elvileg minden rendben mindkettõnkkel, mégsem jön a baba 4 éve :-(
uh-n már látták mert jó fél évig szinte minden hónapban félidõben mennem kellett uh-ra. mi a gyõri Kaáliba voltunk. Hol tartotok?
A kérdező hozzászólása: Ja, egyébként mi is a Kaáliba járunk, Bp-re.
A kérdező hozzászólása: Jó hogy túl vagy rajta. Azt hogy tele volt a petefészked éretlen tüszõkkel, honnan derült ki? Elõtte ultrahangon is látták már, vagy csak a mûtét során? Szorítok neked, remélem össze jön, és nem kell mennetek konzultációra.
lemearadt, hogy 2011. dec. 8-án volt a laparoszkópos mûtétem.
még sajnos nem sikerült! :( de ha a jó oldalát nézem, végre megjött gyógyszer nélkül a menstruációm. Pco miatt mûtöttek zsúfolva volt mindegyik petefészkem éretlen tüszõkkel és azt szívatták le és egyben át is fújtak még egyszer. azt mondta a dokim biztosra akart menni. azóta voltunk a Kaáliba is elsõ konzultáción. remélem a másodikra már nem kerül sor. remélem összejön ebbe a hónapba. (most a héten vagyok félidõbe, remélem peteérésem is lesz végre)
A kérdező hozzászólása: Kedves Henrietta, végül terhes lettél a laparoszkópos vizsgálat után? Mi volt a gond, kiderült?
A kérdező hozzászólása: Röntgenes volt, azt mondta a doki, hogy 3-4 napot ajánlatos várni, mert ilyenkor nagyobb a fertõzésveszély. Igazából azt nem tudom, hogy mennyire befolyásolja a vizsgálat a peteérést. Ilyenkor a kontrasztanyag a petefészekbe is befolyik, s ezzel a tüszõben esetleg változász okoz?
Röntgenes volt vagy laparoszkóppal csinálták? Nekem volt 1 tavaly szeptemberben az röntgenes volt hüvelyen keresztül azzal 1 hetet kellett várnunk, laparoszkópot nekem PCO miatt csinálták és még egyszer át is fújtak, de mivel ezt hasfalon keresztül így azonnal lehetett próbálkozni.
nálatok akkor rosszabb a helyzet olyan szempontból hogy tudjátok, hogy egészségesek vagytok és mégsem jön a pici. nálunk meg tudjuk hogy nekem van bajom. a férjemnek semmi baja. mi több mint 1, 5 éve próbálkozunk "csak" remélem mielõbb sikerül!

Petevezeték átjárhatósági (hsg) után erős szélgörcs és puffadás normális?

ma csinálták.nagyon fáj.a hasam akkora mi9nt egy 8 hós terhesnek

Legjobb válasz: Szia! Nekem tavaly márciusban csinálták, és ha jól emlékszem, én is fel voltam puffadva utána. Arra viszont határozottan emlékszem, hogy napokig fájdogált még a hasam. Szóval szerintem normális! És sikerült? Átjárhatóak a vezetékeid?

Szia! Nekem tavaly márciusban csinálták, és ha jól emlékszem, én is fel voltam puffadva utána. Arra viszont határozottan emlékszem, hogy napokig fájdogált még a hasam. Szóval szerintem normális! És sikerült? Átjárhatóak a vezetékeid?
A kérdező hozzászólása: a jobb oldali igen, a bal oldalinál az van írva hogy kirajzolódott a tuba de nem fojt ki a medencébe a kontrasztanyag.és hátrahajló méhem van. de neked úgy fájt mintha szélgörcs lenne?mert én nem tudok kiegyenesedni.felhívtuk a kórházat állítólag normális.hát remélem mert kegyetlen rossz.
Szia! Szerintem normális. Nekem februárban volt és aznap délutánra úgy görcsöltem, hogy fel sem tudtam állni. Két nospa és egy algopyrin után mentem tusolni, majd megint fekvés. Holnap már csak picit fogod érezni hidd el. Nekem még az a hónap meghozta a várva várt eredményt, most vagyok 18 hetes. :) ) Drukkolok neked is!
A kérdező hozzászólása: GRAT!hát sajnos én nem voltam szerencsés.... 39 fokos láz, remegés, erõs fájdalom, hányás...majd kórház. kiderült, fertõzés.kaptam augmentint és ráadásul alergiás lettem a kontrasztanyagra. most meg ilyen sárga cucc folyik.nektek is volt ?
Szia! Elsõ vagyok. Nem igazán emlékszem már, hogy pontosan milyen fájdalmat éreztem, hisz tavaly csinálták. Én biztosan nem vettem be semmit, tehát nem fájhatott annyira nagyon utána (közben persze katasztrófa volt, még el is ájultam...). Sárgás folyásom se volt, inkább csak egy kis vérzés. Nekem mindkettõ el volt záródva, és ki kellett õket mûteni, hogy egyáltalán a lombikra esélyem legyen. Januárban volt az elsõ próbálkozásunk, és sikerült is, most vagyok 23 hetes! :) Sajnálom, hogy így jártál, most az a legfontosabb, hogy meggyógyulj, és jövõ hónapban biztosan Te is babás leszel, hisz a jobb oldali vezetõd átjárható. Nagyon szorítok Neked!
A kérdező hozzászólása: grat!akkor vigyázz magadra!én is remélem, de nálunk a páromnak is kevés a sperma.lombik lesz.
szerintem nem, mert nem az volt a gond
Nekem novemberben volt, nem volt elzáródás és sajnos azóta sincs baba.(Azóta clostit szedek)De olvastam itt, hogy sokszor már az is segít, hogy a HSG alkalmával "átmossák" a petevezetékeket.Kívánom, hogy nálad is így legyen!
Nem, semmi köze a könnyebbséghez...Ez azt jelenti, hogy mivel nincs elzáródva ez nem lehet gond!Nekem tavaly augusztusban csinálták, és azóta sem sikerült!Azóta 2 inszemen vagyunk túl, sajnos sikertelenül!De viszont a második inszemnél észrevette az orvosom, hogy ugyan átjárható voltam augudztusban novemberben látott folyadékot a bal petevezetõmben, és lehet hogy ez is akadályozhatott!Februárban laparoszkópiás mûtétem volt, szerencsére nem vették ki a peteveztõmet, összenövéseim voltak, azt megcsinálta az orvos...szóval elvileg minden rendben most már, próbálkozhatunk újra!Ezt csak azért írtam le, hogy lásd a sikeres HSG még nem jelent semmit, ill.azt jelenti, hogy ez nem akadály, de lehet más sajnos...Mindenkinek mielõbbi babázást kívánok!:)

Petevezeték-átjárhatósági (HSG, nem altatásos) utén lehet nyugodtan akciózni?

Legjobb válasz: szokták is javasolni, ha középidöben csinálják, mert jobb esély van.. de kérdezd meg a dokidat.

szokták is javasolni, ha középidöben csinálják, mert jobb esély van.. de kérdezd meg a dokidat.
Közvetlenül utána 3 napig tilos a szex és az ülõfürdõ!!!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!