Találatok a következő kifejezésre: HA 28 megszületne a (3 db)

HA 28 hetesen megszületne a babóca akkor életben maradna?

Eléggé félek mert megfaztam és nem akarom hogy bármi baja essen emiatt!Ha korai szülés történik,akkor mennyit kell bent lenni,illetve milyen esélyei vannak itt eben a világban?

Legjobb válasz: 28 hetesen még erõsen koraszülöttnek számít a baba, de megfelelõ ellátás mellett azért jó esélyei vannak. Ha most születne meg akkor engedik ki a kórházból amikor eléri a születéskor elvárható súlyt, és nincs már semmi baja. Szerintem egy megfázás miatt ne aggódj. Egy hete én valami vírust kaptam el, hánytam és ment a hasam. Azóta is ugyanúgy ficereg a hasamban, így már nem aggódk.

28 hetesen még erõsen koraszülöttnek számít a baba, de megfelelõ ellátás mellett azért jó esélyei vannak. Ha most születne meg akkor engedik ki a kórházból amikor eléri a születéskor elvárható súlyt, és nincs már semmi baja. Szerintem egy megfázás miatt ne aggódj. Egy hete én valami vírust kaptam el, hánytam és ment a hasam. Azóta is ugyanúgy ficereg a hasamban, így már nem aggódk.
A kérdező hozzászólása: nekem is ficeg a hasimban de mivel elsö babócát várpm nehez eldönteni hogy mikor mi az ami rossz:D
szia megfázástól nem lesz semmi baj.a negatív gondolatok a rosszak. én 10hetesen voltam januárban 2hétig influenzás.38fokos lázzal, bizony volt, hogy én is elbúcsúztam a babómtól:( valószínüleg már életben maradna a babád, de ha megindulna a szülés elõszõr is gyógyszerekkel megpróbálnák benned tartani. fel a fejjel , jobbulást!!! 31hetes kismama, boldog babavárást
Így van, egy mágfázástól, és még annál sokkal nagyobb dolgoktól sem lesz baja a babának, ennyire nem szabad parázni. Ennél sokkal nyugodtabbnak kell lenned! A negatív gondolatok nagyon tudják befolyásolni a szervezetet, ezért jobb pozitívan gondolkodni!!! Amúgy igen, 28 hetesen már jó orvosi felszerelés mellett életképes a baba, ha más gond nincs. És ha jól tudom a 2, 5 kgot kell elérni, hogy hazaengedjék. De ne is gondolj iylenre, nem lesz baj!!

Ha 27-28 hetesen megszületne egy baba . Mekkora esélye van az életben maradásra? Van aki ilyen korán szült? Igaz, hogy a kisfiúknak kevesebb az esélyük?

Legjobb válasz: Igen a kisfiuk gyengébbek és több betegségre hajlamsoabbak. Hát ilyen pici korban születik , nem feltétlenül hal meg, de szerintem nem 100% hogy egészséges lesz. Szívbetegségtõl kezdve bármi.

Igen a kisfiuk gyengébbek és több betegségre hajlamsoabbak. Hát ilyen pici korban születik , nem feltétlenül hal meg, de szerintem nem 100% hogy egészséges lesz. Szívbetegségtõl kezdve bármi.
Mindkét öcsém koraszülött lett, a nagyobb 25. hétre, a kisebb 29. hétre született. A kisebb makk egészséges (laktózérzékeny, de az egész család az, szóval nem a koraszülöttség miatt), a nagyobb viszont epilepsziás (túl sokat apnoezott), de ez gyógyszerekkel jól karbantartható. Ma már nagyon jó esélyei vannak egy koraszülöttnek, és érdemes rögtön olyan kórházba menni szülni, ahol van PIC, mert nem mindegy, hogy még fél órát zötykölõdik a mentõben, vagy rögtön megkapja a megfelelõ ellátást.
tesóm fia 26 hétre született vannak maradandó károsodásai
Szia. Anyukámat a 26. héten császározták meg. 630 grammal. Kisfiú, most 5 éves és egészséges. Csak úgymond az értelmi fejlõdésbe van lemaradva ( de ezt mondták is hogy valószínüleg így lesz) Mikor megszületett az orvosok nem sok jót jósoltak neki, habár anyukámnak nem ezt mondták hanem hogy minden rendben lesz.
Két unokaöcsém is van aki koraszülött. Mindkettõ 90 dekával született, az egyik 27 hetesen, a másikat nem tudom pontosan, de az is kb. ennyi idõs lehetett. Akit pontosan tudok, h 27 hetesen született, annak egybõl megmondták, h nincs semmi gond, életben marad. Ma már egészséges 8 éves kisfiú, csak szemüveges lett, valszínû ezért. A másik ma már 11 éves, egészséges, hiperaktív ami vszínû ezmiatt van, de szerintem kinövik, sõt már jobb mint régen. Jó darabig vissza kellett járniuk kontrollra, hogy nincs e valami károsodása, de mindig minden rendbe volt. Hála a jó égnek, pedig utóbbinak nem sok esélyt adtak mikor megszületett. Van a párom családjába is 2 koraszülött, de õket csak hónapra tudom, hogy mikor születtek, de ugye a hónapokat mindenki máshogy számolja, meg fentáll, hogy kerekítenek. Az egyik 1250g-al született 7 hónapra, makk egészséges 12éves kisfiú. A másik 5és fél hónaposan született, de szegényke megvakult az inkubátor miatt az orvosok nem figyeltek oda, ma már 20 éves lány. Mért kérdezed kedves kérdezõ? Megmondom õszintén bennem is van egy kis félsz és minden egyes eltelt hétnek tök örülök és már azt várom, h legalább legyek 34 hetes. Nekem megrövidült méhnyakkal sokat kell pihennem, de betartok mindent. 30+3hetes kismami
Elsõ fiam 19 éves lesz februárba 29 hétre született 1400g most 180cm 80kg férfi csak szemüveges amúgy semmi maradandó károsodása nincs.Szerencsére.

Miből számítják a GYED-et a következő babámnál, ha 2011. 07.27-ig GYED-en voltam, 07.28-tól GYES, a baba 2012. márciusban fog megszületni?

Érdemes visszamennem dolgozni szeptembert?l? Ez beleszámítana a TGYÁS és a GYED számításába?

Legjobb válasz: A következõ tgyás és gyed szempontjából mindegy, hogy gyesen maradsz, vagy visszamégy dolgozni, kivéve, ha legalább 6 hónapot dolgozol. Ha nem, akkor ugyanabból a jövedelembõl számolják mindkét ellátást, mint az elõzõt, csak a tgyásnak is lesz maximuma, annyi, mint a gyednek.

A következõ tgyás és gyed szempontjából mindegy, hogy gyesen maradsz, vagy visszamégy dolgozni, kivéve, ha legalább 6 hónapot dolgozol. Ha nem, akkor ugyanabból a jövedelembõl számolják mindkét ellátást, mint az elõzõt, csak a tgyásnak is lesz maximuma, annyi, mint a gyednek.
Hú, köszi a kérdést és a választ is, nekem is nagyon hasznos volt!! (ugyanebben a cipõben járok)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!