Találatok a következő kifejezésre: Hőemelkedésem van, semmi (14 db)

Már egy hete hőemelkedésem van, egyfolytába . Voltam orvosnál is de nem mondott semmit. Azt mondta szedjek c vitamint meg . Amit felirt gyógyszert. Klabax fejfájással együtt van höemelkedésem (nemmindiG).15 éves vagyok. mi bajom van?

Legjobb válasz: Legalább vettek le vért? Vagy csak vaktában szedeti veled az antibiotikumot, és azt sem tudja szükség van -e rá. Ha tartósan marad a hõemelkedésed ki kell vizsgáltatni!! Egyéb tüneted nincsen? (a fejfájáson kívül)

Legalább vettek le vért? Vagy csak vaktában szedeti veled az antibiotikumot, és azt sem tudja szükség van -e rá. Ha tartósan marad a hõemelkedésed ki kell vizsgáltatni!! Egyéb tüneted nincsen? (a fejfájáson kívül)
A kérdező hozzászólása: Nincsen..
Vérképet néztek?
A kérdező hozzászólása: még, nem de ha továbbra is marad a hõemelkedésem. megnézetjuk.


Mitől lehet? 4hós kislányom tegnap este lázas volt. Semmi más tünet nincs. Viszont egyfolytában sír. Az éjjel 1, 5 óránként sírva ébredt. Most reggel is ez a helyzet, de most "csak" hőemelkedése van. Valakinek volt hasonló?

Szegénykém ha nem alszik akkor sír,nem lehet megvigasztalni. Els? babák/ikrek/, segítség nélkül vagyok és fogalmam sincs mit?l lehet. Szerencsére a másiknak semmi baja. Békésen alszik.

Legjobb válasz: A foga még nem jön, a gyerekorvosunk meg külföldön van és nem tudom ki helyettesíti. :(Most szerencsére sikerült elaltatni, de még mindig meleg. Már adtam neki kúpot. Délután rendel a háziorvos ha addig nem változik elviszem hozzá.

A kérdező hozzászólása: A foga még nem jön, a gyerekorvosunk meg külföldön van és nem tudom ki helyettesíti. :(Most szerencsére sikerült elaltatni, de még mindig meleg. Már adtam neki kúpot. Délután rendel a háziorvos ha addig nem változik elviszem hozzá.
Nem lehet, hogy a foga jön?Attól is belázasodhat és sírhat?
oltást nem kapott mostanában? fog? Szerintem hívd fel a gyerekorvost, mond el neki és õ majd segít.
Szia! Nálunk akkor volt ilyen, mikor be volt gyulladva a kisfiam füle. A magas lázon kívül semmilyen tünete nem volt, ezért elõször én is a fogára gyanakodtam, de mikor másnap is felment a láza elvittem az orvoshoz. Kezdõdõ középfül gyulladása volt, amit sikerült idõben elkezdeni kezelni, így nem lett komolyabb baja. :)

A láznál mennyi az a határ, ahol lázcsillapítót kell bevenni? Most hőemelkedésem van, 37, 5 C, erre még nem akarok semmit bevenni.

Legjobb válasz: Nekem a dr. azt mondta, hogy 38C fölött kell lázcsillapító, 37.9-ig "csak" hõemelkedésrõl van szó, s ilyenkor elég, ha a szervezet maga küzdi le a betegséget.

Nekem a dr. azt mondta, hogy 38C fölött kell lázcsillapító, 37.9-ig "csak" hõemelkedésrõl van szó, s ilyenkor elég, ha a szervezet maga küzdi le a betegséget.
38 felett kell csillapítani de akkor feltétlen mert a gyógyszer nem okoz akkora bajt a babának mint a láz. Jobbulást:-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Sajnos már majdnem 38 foknál járok. :( Panadolt szabad bevennem?
Panadolt szedhetsz, nekem is az segitett.Gyogyulj meg!
De akár vehetsz eg hûtõfürdõt is, és akkor a gyógyszer elkerülve..most sajna az izzadásos kezelés nem mehet:(
A legalacsonyabb lázat is csillapítani kell terhesen, mert idegrendszeri károsodást okozhat a babánál.Úgyhogy vegyél be paracetamolos lázcsillapítót!

Hőemelkedésem van, de semmi más bajom nincs. Lehet hogy a picivel van probléma?

Legjobb válasz: Nem tudom mennyivel magasabb a hõd mint szokott,de a legelején mikor megtudtam,hogy babás vagyok(6hetesen akkor nekem is volt)De ha már idõsebb a terhességed,akkor sztem ha nem megy le feltétlen konzultálj a dokiddal,õ megmondja ilyenkor mitõl lehet.

Nem tudom mennyivel magasabb a hõd mint szokott, de a legelején mikor megtudtam, hogy babás vagyok(6hetesen akkor nekem is volt)De ha már idõsebb a terhességed, akkor sztem ha nem megy le feltétlen konzultálj a dokiddal, õ megmondja ilyenkor mitõl lehet.
Ha lázad lenne azonnal csillapitani kell mert nagyon sok fejlõdési rendellenességet tud okozni, sokkal többet mint néhány szem tabletta.
Nekem amióta babás vagyok folyamatosan 37.2 körül van a hõm.Szerintem nálad is csak ez lehet. 19 hetes kismami

Péntek este óta lázas/hőemelkedése van. Eleinte Nurofent adtam neki, de nem vitte le, tegnap éjszakára kapott Germicid kúpot. Most 37, 1 körüli a hője, ha így marad a déli alvásnál adjak neki kúpot, vagy ennyinél nem kell neki semmi?

3 éves múlt, most kezdte az ovit. Eddig ritkán volt beteg szerencsére, legutóbb másfél éve... A lázon kívül folyik az orra, és kicsit fáj a torka, be van rekedve.

Legjobb válasz: nem kell a lázat (hõemelkedést 37,1 et levinni dolgoznia kell a szervezetének) Holnap vidd dokihoz

nem kell a lázat (hõemelkedést 37, 1 et levinni dolgoznia kell a szervezetének) Holnap vidd dokihoz
37, 1-re ne adjál semmit. az még csak nem is hõemelkedés. Nekünk a multkor az orvosi rendelõben volt a gyereknek 38, 3 és azt mondta a doki, hogy 38, 5 fölé ne engedjem, de addig ne adja semmit. Mondjuk ha nagyon megviseli adhatsz Nurofent, de azt csak 3 napig lehet. kúp nem kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!! Természetesen holnap viszem dokihoz.
Kúpot már nem szoktak 3 évesnek adni. Nurofen jó, de csak ha 38 fölé megy a láz.
csak akkor adj neki lázcsillapítót ha lázas vagyis 38 felett van hõemelkedést 37.5 felett mondják és hétfõn irány a doki
37, 1-nél ne lázcsillapítózz. Nyugodtan aludjon el így, délutáni alvás úgysem olyan sok, hogy gond lenne, ha nagyon felmegy neki. 38, 5 foknál szokták ajánlani a lázcsillapítózást, ha félõsebb vagy, akkor 38-tól, én kb. ennyinél szoktam adni, egyedüli kivétel este, akkor még akkor is adok egy adagot, ha hõemelkedése van, ne kelljen éjjel kelteni lehetõleg. 4, 5 éves kislány anyukája.
Lehet adni kúpot 3 évesnek is. Ha nagyon nehezen megy le a láza, felváltva más lázcsillapítóval. Vagy pl hányás esetén. Én az 5 éves lányomnak adtam a múltkor, mert éjszaka lázasodott be és félre beszélt. Reggel nem is emlékezett semmire, a kúpra sem. Nappal nem igen tudnám neki beadni annyira utálja.
Ennyi lehet a betegségtõl (még hetekig), de sok mástól is. Nekem sokszor ennyi, hûvösben is, állítólag nem baj.
A hõségtõl van (ha egyéb tüneted nincs)
A kérdező hozzászólása: Húú. Nagyon remélem hogy igazad van ! Ugyanis vasárnap mennénk nyaralni :)

11 hetes terhes kismama vagyok, nagyon fáj a hátam, enyhe hőemelkedésem van, nemrég elestem, (kb 3 napja) akkor semmi bajom nem volt, de ma egyszer véreset pisiltem. Mit tegyek?

Alig volt a vizeletemben vér, de borzalmas a hátfájásom, és ilyen még sosem volt.Aggódom kicsit miadta

Legjobb válasz: Elõször is menj el orvoshoz. Amikor elestél, akkor ráestél a hasadra, vagy megütötted? Lehet összefüggés az esés és a mostani állapotod miatt? Lehet hogy mellette felfáztál, attól fájhat a hátad és véreset is pisilhetsz. Szerintem a doki csinál ultrahangot, ha megsérülhetett a baba (bár nem sérül meg azért olyan könnyen!); meg vizelettenyésztést a vér miatt. Gyógyulj meg!

Elõször is menj el orvoshoz. Amikor elestél, akkor ráestél a hasadra, vagy megütötted? Lehet összefüggés az esés és a mostani állapotod miatt? Lehet hogy mellette felfáztál, attól fájhat a hátad és véreset is pisilhetsz. Szerintem a doki csinál ultrahangot, ha megsérülhetett a baba (bár nem sérül meg azért olyan könnyen!); meg vizelettenyésztést a vér miatt. Gyógyulj meg!
Nem veseprobléma ez véletlenül? Mert a véres vizelet arra utal.Az elesés és a véres vizelet közt nem látok összefüggést. Sõt a hõemelkedés is inkább valamilyen gyulladásnak a jele.Menj orvoshoz, hogy kiderüljön mi is ez valójában, de légy õszinte! Elesés...ha te mondod...
A kérdező hozzászólása: elõször is, nem nem vagyok vese problémás, szivzörejeim vannak, de ennek nem hinném hogy köze legyen ehhez, Esés közben pedig kicsit megütöttem a hasam, akkor fájt is, most görcsöl.Szerintetek ráér holnap, vagy azonnal ügyelet?
Nem várnék holnapig.
Ebben az esetben lehet osszefugges az eses es a verzes kozott. Mindenkeppen bemennek az ugyeletre a helyedben. Remelem, minden rendben lesz!
Szerintem se várj egy percet sem.

Fogzástól lehet? 4 hós babámnak pár napja hőemelkedése van, de nem állandóan, hanem csak egyszer-egyszer észre veszem, hogy picit melegebb. popsiban 37, 9 volt a maximum. De ezen kívül semmi baja, jókedvű, nem taknyos, nem köhög.

Legjobb válasz: Szia! Ebben a korban még ritka, hogy kijöjjön a foga. Az én gyerekeimnél akkor fordult elõ láz, amikor épp áttörte az ínyüket a fog. Lehet egy kis vírus vagy a füle, ezért szerintem vidd el az orvoshoz.

Szia! Ebben a korban még ritka, hogy kijöjjön a foga. Az én gyerekeimnél akkor fordult elõ láz, amikor épp áttörte az ínyüket a fog. Lehet egy kis vírus vagy a füle, ezért szerintem vidd el az orvoshoz.
Szia! Az én fiam jövõ héten lesz 4hónapos. Tegnap jött ki a második foga, de nem volt lázas, sõt hõemelkedése sem volt, úgyhogy inkább lehet beteg a babád, kérdezd meg a dokit. De lehet, hogy nálatok van láz a fog miatt, minden baba más. (ja, tudod, hogy popsiban mérve vonj le, tehát 37, 4 a hõje.)
A kérdező hozzászólása: Voltunk dokinál, megvizsgálta, azt mondta semmi baja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!