Találatok a következő kifejezésre: Hüvelykúpot Pharmatex (83 db)

A Barátnőmmel hüvelykúpot (Pharmatex) használunk. Mennyire nyújt védettséget? Ja és elméletileg bele is élvezhetnék de nem teszem mert nagyon félek. Szóval így nem eshet teherbe ugye? És egy kúppal kb 3-szor csináljuk! Ez baj?

A Barátn?m azt mondja hogy menstruáció alatt nem eshet teherbe ez igaz? Am a kúp elméletileg 4 órán át véd és mindig betartjuk hiába hogy 3-szor csináljuk...

Legjobb válasz: nézzétek meg a Pearl - indexben. ugy a legbiztonsagosabb ha nem élvezel a lanyba. az meg tévhit h menstruacio alatt nem eshet teherbe.. akkor mindenki akkor csinalna.. nem?????

nézzétek meg a Pearl - indexben. ugy a legbiztonsagosabb ha nem élvezel a lanyba. az meg tévhit h menstruacio alatt nem eshet teherbe.. akkor mindenki akkor csinalna.. nem?????
Ha azon kevesek közé tartozik akinek mestruáció alatt van peteérése, akkor teherbe eshet. Én 29 évesen nem mernék alkalmazni ilyen kúpos fogamzásgátlást! Miért nem írat gyógyszert a barátnõd?
Mi már több, mint egy éve használjuk és eddig semmi gond nem volt vele. Ha a párod nincs épp középidõben, bele is élvezhetsz, nem lesz baj. Elméletileg minden alkalommal újat kéne használni, de ha a 4 órában minden alkalommal újat tennék fel, akkor már nem tudom, hová folyna az a rengeteg gyógyszer - tehát mi is úgy csináljuk, hogy 4 órán belül, megszakítással nincs új, csak akkor, ha nincs megszakítás. Szerintem no para, ha minden szabályt betartotok, nem lesz terhes! A menstruációs részhez nem tudok hozzászólni, én olyankor nem szoktam... 21/L
A kérdező hozzászólása: azért nem szed gyógyszert a barátnõm mert csak 17 éves....én is mondtam neki, mert még mindig jobb mint egy baba....Köszi mindenkinek!!!
és ha 17 éves? én mindig azt mondom ilyenkor, h ha van esze szexelni, akkor vallalja a következményeket is.

Kicsit olvadt állapotban is ugyanúgy biztonságos a hüvelykúp? (Pharmatex)

Egész nap benne volt a táskámban és kicsikét megolvadt. a papírt alig bírtam róla leszedni. még így is hatásos volt? nem lehetett semmi gáz gumi mellett?

Legjobb válasz: hát ha a gumi nem szakadt ki,nem történt baj...jol döntöttél,hogy gumit is használtatok...nem tudom,hogy olvadt állapotban mennyire hatásos,de szerintem ha nincs megolvadva hatásosabb...

hát ha a gumi nem szakadt ki, nem történt baj...jol döntöttél, hogy gumit is használtatok...nem tudom, hogy olvadt állapotban mennyire hatásos, de szerintem ha nincs megolvadva hatásosabb...

Hüvelykúpot (Pharmatex stb. ) tényleg csak az öregeknek ajánlott?

Voltam n?dokinál megkérdezni, h mi a véleménye a hüvelykúpról. Azt mondta, hogy azt öregeknek ajánlják. De öregeknek miért?

Legjobb válasz: én ismerek olyat aki azt használ és 18 éves! én még nem hallottam ilyet, h öregeknek lenne (csak) jó...

én ismerek olyat aki azt használ és 18 éves! én még nem hallottam ilyet, h öregeknek lenne (csak) jó...
Én pharmatexet használok már kb fél éve és eddig semmi probléma nem volt vele.szóval szerintem megbízható ha helyesen használják
Az én nõgyógyászom nekem is ajánlotta a Pharmatex kúpot, és kb.22 lehettem. Nincs köze a korhoz. Ha betartod a használati utasításokat, akkor megbízható!
Lehet, hogy csak azért mondta, mert kis százalékban nyújt csak védelmet és a 40 körüli nõk nehezebben is esnek már teherbe, így lehet, hogy náluk elég ennyi védelem is. Amúgy nagyon sok fiatal is használja, én még nem hallttam, hogy a kúpot az öregeknek ajánlják csak.
Fertõzésre neked is felirhatják gombára pl jobb mint az irrigáció, vagy nem értem milyen hüvelykúpra gondolsz. Sztem másmilyen esetekben, pl. nedvesség fenntartásásra tényleg csak öregeknek ajánlott.
Nálunk az iskolában errõl adtak szóróanyagot, biztosan jó fiataloknak is.
A kérdező hozzászólása: Mármint nem olyan hüvelykúpra gondolok amit gombánál vagy egyéb fertõzéseknél használnak. Hanem normális kúpra amit sztem direkt a szexhez találtak ki. PL: gumi mellé. hatásosak együtt? Mármint, ha a gumi kiszakad akkor még ott a kúp, nem? vagy az is rizikós?
jajd ehogy...valamit összekevernek..16 leszek és én is pharmatexezek(fõ a biztonság!)és semmi gond nicsen vele.....gyógyszerész ajánlotta szóval...
A kérdező hozzászólása: Köszi. Akkor gondolom csak nem voltam szimpi a dokinak. :)
én most vagyok 17, egy évig használtunk a barátommal pharmatexet, óvszer nélkül csak úgy magában. Nem volt soha semmi baj vele...
Nem hiszem hogy teherbe eshettél még igy sem hogy nem rögtön váltatok szét, mert duplán védekeztetek.
én sem hiszem, hogy teherbe eshettél volna.nagyon kevés az esélye.szinte egyenlo a nullával.nem kell aggodnod.
A pharmatex-nek elég sokáig tart a ható ideje. Ráadásul gumit is használtatok ezért szerintem nem kell aggódnod.
Szerintem is a spermicid anyag sokáig hat. De azért figyeljetek a gumi hamar történõ eltávolítására aktus után, még merev állapotban. Biztos a mi biztos alapon.

Pharmatex hüvelykúp + megszakításos közösülés. Mennyire megbízható módszer? Mi a vélemény a kúpról? Hol lehet beszerezni?

Jó ez a márka, vagy van ennél megbízhatóbb is? Kinek melyik vált be? Még sohasem használtam, ezért kérek tanácsokat.

Legjobb válasz: A kettõ együtt megbízható. Nyilván nem 100%-os, de egyik módszer sem az. Ha tényleg megszakítjátok az aktust idõben (azaz nem az van, hogy néha véletlen mégiscsak beléd megy), akkor azért jó hatásfokú. Ha esetleg nem bízol benne, akkor a peteérés környékén használjatok inkább óvszert. Patikában kapható, lehet drogériákban is, de ebben nem vagyok biztos. De patikákban tuti. Magyarországon tudtommal csak a pharmatex és a patentex oval spermicid anyag van forgalomban, nekem személy szerint a pharmatex az összetétele miatt szimpatikusabb. A patentexben olyan spermicid van, amirõl olvastam rosszakat (persze kérdés, hogy tudományosan mennyire megalapozottak a cikkek...). Egyébként még nem használtam, de én is most szeretnék áttérni erre a módszerre.

A kettõ együtt megbízható. Nyilván nem 100%-os, de egyik módszer sem az. Ha tényleg megszakítjátok az aktust idõben (azaz nem az van, hogy néha véletlen mégiscsak beléd megy), akkor azért jó hatásfokú. Ha esetleg nem bízol benne, akkor a peteérés környékén használjatok inkább óvszert. Patikában kapható, lehet drogériákban is, de ebben nem vagyok biztos. De patikákban tuti. Magyarországon tudtommal csak a pharmatex és a patentex oval spermicid anyag van forgalomban, nekem személy szerint a pharmatex az összetétele miatt szimpatikusabb. A patentexben olyan spermicid van, amirõl olvastam rosszakat (persze kérdés, hogy tudományosan mennyire megalapozottak a cikkek...). Egyébként még nem használtam, de én is most szeretnék áttérni erre a módszerre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy ilyen normálisan válaszoltál.Már elõre féltem a "lehurrogó" válaszoktól. Eddig megszakítással csináltuk, de nem akarok tovább kockáztatni (elõre elmondom, hogy nem azért mert tini vagyok és nem kell a nemkívánt baba), hanem mert jelenleg az anyagi helyzetünk nem teszi lehetõvé a gyermekvállalást. Elég sok gond van a menstruációmmal, ezért a naptármódszer sem túl tökéletes. A fogamzásgátlótól meg félek, hogy felhízlal, a gumiban meg nagyot csalódtam (csomószor elszakadt), ezért marad ez a kúpos módszer.
Hát a megszakításnál minden biztonságosabb, úgyhogy szerintem mindenképpen maradj a fent leírt módszernél. Egyébként nem szeretnélek bántani, de az, hogy "tini vagyok és nem kell a baba", ill. "kellene baba, de nem tudnám megtartani az anyagi helyzetem miatt" a végeredmény szempontjából teljesen ugyanolyan. Teljesen mindegy, hogy milyen indokkal vetetsz el egy magzatot, akkor is a te hibád, a te felelõsséged (illetve felelõtlenséged), a te döntésed. Ha elmész egy abortuszra, akkor az az indok, hogy "nem lenne rá pénzem" semmivel sem jobb annál, hogy "nem szeretném a babát mert fiatal vagyok". Hiszen mindkettõ az bizonyítja, hogy nem akartál gyereket, ennek ellenére mégsem védekeztél megfelelõen, pedig tudtad, hogy mit kockáztatsz. Gondolkodj el ezen.
A kérdező hozzászólása: Úgy értettem ezt a tinis dolgot, hogy nem egy buli utáni egyalkalmas dologról lenne szó, amibõl baba lesz. Võlegényem van és tulajdonképpen jöhetne a baba, csak annyira keveset keresünk mind a ketten, hogy félek nem tudnánk megadni még neki mindent, a biztos családi hátteret. Abortuszba meg amúgy sem mennék bele.
Tehát megtartanátok, értem. Csak úgy értelmeztem, hogy elvetetnéd a babát. Ezért mondtam, hogy végeredmény szempontjából mindegy, mi az indok.
kérdezõ, lehet, hogy még nem aktuális, de egy nagyon jó tanács: semmi értelme halasztani a babát, ha SZERETNÉTEK mindig lesz valami: egyszer kevés a pénz, aztán lakást veszünk, most túl sok a munka, stb, stb, stb SOSINCS igazából ideális idõpont szülni, és ha halasztgatjátok max az lesz a vége, hogy testileg jobban megvisel a szülés, vagy már nehezebb teherbe esned, stb egy gyermeknek nem stabil anyagi háttér kell, hanem stabil kapcsolatú, szeretõ, kiegyensúlyozott és törõdõ család, semmi más amikor úgy érzitek, hogy ti közös gyereket szeretnétek, akkor igenis kell az a baba, attól függetlenül, hogy van-e jó fizetés, van-e jó lakás stb volt egy középiskolai tanárom, aki szintén középiskolai tanár feleségével felnevelt 8 boldog, kiegyensúlyozott, sikeres gyereket és ezen gyerekek mindegyike jobb eredményeket ért el, jobb személyiség volt, mint sok gazdag családból való gyerek szóval az anyagi háttér tényleg nem annyira fontos, mint az érzelmi háttér szóval remélem megfogadod a tanácsom, hogy akkor szánd magad gyermekvállalásra, amikor az érezlmi háttér meg van, és ne az anyagihoz kösd neked is, a leendõ gyermekeidnek is jobb lesz, sok sikert :) u.i.: a kérdésre válaszolva ez elég jó módszer, ha még jobban biztosra akartok menni, akkor fontos megjegyezni, hogy miután egy férfi ejakulál, a péniszében maradhatnak spermiumok, melyek távozhatnak elõváladékkal, és az egyetlen módja, hogy ezeket "kitisztítsa" az ha vizeletet ürít ejakuláció után

Kerlek irjatok le nekem a Pharmatex 18, 9 mg huvelykup nevet angolul?

egy idore Angliaba koloztunk de nem talaltam meg az angol nevet. ha leirnatok, nagyon halas lennek :)

Legjobb válasz: Szia! A gyógyszerek nevét nem nagyon szokták fordítani. Vannak azonos hatóanyagú, de más néven forgalomba hozott gyógyszerek, de azt nem Pharmatex. Szóval szerintem ha spermicidként kéred akkor adnak, az is lehet, hogy pont Pharmatexet.

Szia! A gyógyszerek nevét nem nagyon szokták fordítani. Vannak azonos hatóanyagú, de más néven forgalomba hozott gyógyszerek, de azt nem Pharmatex. Szóval szerintem ha spermicidként kéred akkor adnak, az is lehet, hogy pont Pharmatexet.
Ez komoly...? Mármint a kérdés.
A Pharmatex ugyanúgy van a hüvelykúp pedig: vaginecone

Pharmatex hüvelykúp használható e durex sikosítóval együtt illetve aktus után sima vízzel (szappan nélkül) lehet tusolni? Normális e, hogy 14 évig szedtem triodena fog. Gátlót, most le kellett tennem és azóta tompa fej és hasfájás mindennapossá vált?

Legjobb válasz: én a pharmatex mellé semmit sem használnék, (már alapból a pharmatexet se védekezésképpen de ez az én véleményem) és fürödni sem szabad utána ha jól tudom meg elõtte sem két-két órát sima vízzel sem. a fejfájás és hasfájás nem nomális, mondd el a nõgyógyászodnak és ha soká fáj és nem törõdik vele akkor háziorvos és küldjön el kivizsgálásra.

én a pharmatex mellé semmit sem használnék, (már alapból a pharmatexet se védekezésképpen de ez az én véleményem) és fürödni sem szabad utána ha jól tudom meg elõtte sem két-két órát sima vízzel sem. a fejfájás és hasfájás nem nomális, mondd el a nõgyógyászodnak és ha soká fáj és nem törõdik vele akkor háziorvos és küldjön el kivizsgálásra.
A pharmatex termékek csak akkor hatásosak 100Xban, ha minden pontját szigorúan betartják. És ennek köztük van, hogy ne fürödj le elõtte-utána 2 órával és ne használj síkosítót! (max a nyálat tudom ajánlani, azt nem hiszem, hogy ártana)
Én nem láttam leírva azt, h ne használj síkosítót, ezért mi szoktunk.Néha még a fürdés is becsúszik elõtte, de pharmatex mellé mi általában megszakítással is védekezünk.Olyan is volt, h nem szakítottuk meg mellette és szerencsére még nem történt gond.Nem olyan könnyû teherbe esni.Jobb kerülni a kétes helyzeteket, de szerintem nem lesz tõle nagy gond ha használtok síkosítót.
Síkosítót ugyanazért nem szabad használni, mint ahogyan fürödni sem szabad. Bekerül oda egy idegen dolog, aminek teljesen más állaga és ph-ja van. Ezzel a gyártók nem számolnak és ezek a dolgok felhígítják és csökkentik a hatékonyságot. Síkosítot használni kb olyan a hüvelynek, mintha vízet juttatnál a hüvelyedbe. Nem szabad, ha nem akarsz bajt belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ és a segítséget! Bár az még homály, h a sikosító és a sikosított óvszer között mi a rizikófaktor különbség?! Hiszen ha sikosító tilos, akkor a sikosított óvszer(baleset esetén szintén gáz van akkor)?! Igen, olvastam tüzetesen a tájékoztatót, csak a mondat elég furcsán volt megfogalmazva és nem tudtam eldönteni, hogy tusolni nem szabad 2 óráig v a hüvely irrigációra vonatkozik.Köszi :-)))

A párommal szeretnénk Pharmatex tablettáról Patentex hüvelykúpra váltani, mert a Pharmatex tabi éget, csíp szeretkezés közben. De az alábbi tényleg igaz? Megtörtént már valakivel?

A kérdésem az lenne,hogy valaki tapasztalta már,hogy

Legjobb válasz: Bocsi, nem tudok válaszolni a kérdésedre, de nekem is ez volt a Pharmatex tablettával. Nagyon durva... nem tudod miért van?

Bocsi, nem tudok válaszolni a kérdésedre, de nekem is ez volt a Pharmatex tablettával. Nagyon durva... nem tudod miért van?
a pharmatex azért csip, mert fertõtlenitõ is van benne.Az, hogy hány %ban okoz a patentex gombát nem tudom megmondani, de már én is hallottam errõl. Nekem az a véleményem, hogyha tényleg túl sok nõnél problémát okozna, akkor már régen kivonták volna a forgalomból. Szerintem akinek hajlama van rá, annál meg növeli a lehetõségét, de ha rendesen tisztálkodsz, akkor nem lehet baj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Én is így gondolom egyébként. Egyszerûen nem lehet elviselni a Pharmatexet. Egy ideig jó volt, aztán elkezdõdött az az iszonyú égetõ, csípõ érzés..... Nagyon rossz, ráadásul a párom is érezte...
Szia! Van a pharmatex hüvelykrém is azt próbáld ki esetleg. Szerintem az a legjobb. Semmi rossz érzés nincs tõle és kényelmes is. Nekem az vált be amikor vetélés után egy darabig védekeztünk.
én pharmatexet nem próbáltam, patentexet nemrég elõször, de annyira rossz volt utána, mindkettõnknek annyira szúrt és csípett, hogy többször biztos nem próbálkozunk, inkább maradunk az óvszernél...

Melyik a legbiztonságosabb? A pharmatex hüvelykúp krém vagy kúp? Vagy a patentex oval? Mennyi az esélye ha ezeket gumival használom hogy terhes leszek?

Legjobb válasz: Én évek óta használom a pharmatex krémet és gumit együtt és teljesen biztonságos! a krém már önmagában is nagyon jól véd,én csak a biztonság kedvéért még gumival is kiegészitem.a kúp is hasonlóan jó! ( pharmatex)Tehát a tehetrbeesés esélye ily modon nulla. Viszont ne használj szappant mosakodáshoz elõtte utána pár órával,mert az elbontja a hatóanyagot! Lactacyd feminát viszont lehet...

Én évek óta használom a pharmatex krémet és gumit együtt és teljesen biztonságos! a krém már önmagában is nagyon jól véd, én csak a biztonság kedvéért még gumival is kiegészitem.a kúp is hasonlóan jó! ( pharmatex)Tehát a tehetrbeesés esélye ily modon nulla. Viszont ne használj szappant mosakodáshoz elõtte utána pár órával, mert az elbontja a hatóanyagot! Lactacyd feminát viszont lehet...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ további tapasztalatokat várok:)
Én önmagában használtam fél évig kúpot, vagy krémet! Nem lett belõle semmi gondom, szerintem egész biztonságos, de azért "félidõben" nem élvezett el belém sosem a barátom...:) Biztos, ami biztos... Egyébként a krém talán biztosabb, 10 óra védelmet ad, felhelyezed, és egybõl hat! A krém 4 órán át hat, de csak 10 perc felhelyezés után...de az túl sikos hatást is ad. Szóval én a krémre voksolok!;)
A kérdező hozzászólása: most akkor melyik biztonságosabb??nem értem
Én a pathentex kúpot használtam hét hónapig. Nekünk bevált. mert nem lettem állapotos. És az orvosom is azt mondta, hogy sokkal megbízhatóbb a többi kúpnál és krémnél!

Biztonságos a pharmatex hüvelykúp?

17/F vagyok. A barátnõm 16 éves. Kb fél éve havi 1-2 alkalommal szoktunk szexelni. Eddig mindig óvszerrel.

Legjobb válasz: Ma már szülész körökben külön neve van: Pharmatex babák... Önállóan nem biztonságos. Megszakítással, naptármódszerrel kombinálva igen...

Ma már szülész körökben külön neve van: Pharmatex babák... Önállóan nem biztonságos. Megszakítással, naptármódszerrel kombinálva igen...
Egyetértek azzal, hogy nem akar fogamzásgátlót szedni a lány, és tisztellek érte, amiért támogatod ebben!Bármennyire mondják, hogy kevés a hormontartalma, sajnos hosszan elhúzódó külsõ-belsõ problémákat okozhat. A pharmatexet mi is megszakítással használjuk, bevallom nem merném másként bevállalni.Fontos az is, hogy nem szabad mellette szappannal mosakodni az akció elõtt minimum 1 órával, mert a szappan megtörheti az anyag védelmét.
ez a szappanos téma mekkora baromság.
Utolsó válaszoló, a szappanszármazékok tönkretehetik a benzalkónium hatását. De lehet, hogy csak viccbõl hívják fel erre a figyelmet, igazad van.
szerinted a puncit kimossák belülrõl szappannal dugás elõtt? Szerintem nem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!