Találatok a következő kifejezésre: Hüvelyi vagy ultrahang van (11 db)

A MÁV kórházban minden orvos szobájában van hüvelyi ultrahang? Vagy ha szerencsém van, akkor van, ha nincs, adnak külön időpontot, és vissza kell menni? Vagy esetleg van olyan, hogy rögtön átküldenek, ha nincs a szobában?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem vagyok benne biztos hogy jól értem a kérdést, de az uh gépen megvan mind a két eszköz.. ha kell hasi, ha kell hüvelyi. (tehát egy gépen megvan mind a két kimenet, bocsi, ennél hülyébben nem tudtam leírni, de remélem erre gondoltál)

Nem vagyok benne biztos hogy jól értem a kérdést, de az uh gépen megvan mind a két eszköz.. ha kell hasi, ha kell hüvelyi. (tehát egy gépen megvan mind a két kimenet, bocsi, ennél hülyébben nem tudtam leírni, de remélem erre gondoltál)
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm, de nem erre gondoltam. :) Én is hihetetlen bonyolultam írtam le a kérdést... :S :) Szóval úgy értem, hogy ha bemegyek egy orvoshoz, akkor rögtön meg tudja csinálni az ultrahangot, tehát nem kell új idõpontot kérnem arra külön? Vagy nincs minden nõgyógyászati szobában ultrahang?
Bocsi, akkor nagyon félreértettem :) Meg tudja csinálni, külön nem kell érte idõpontot kérni. (legalábbis én még nem találkoztam ilyen szituval) Van olyan "kezelõ" vagy "vizsgáló" vagy nem is tudom minek hívjam, ahol nincs uh.. de ott nekem max csak varratot szedtek. Ha eleve úgy mész hogy vizsgálatra, nem fognak küldözgetni meg csak azért visszahívni mert kell uh. Fel vannak rá készülve, hogy bármikor kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :) Kislányommal szakrendelõben voltam, ahol mázlim volt, hogy annál az orvosnál, akihez mentem, volt UH, de sok másik szobában nem volt, és akkor idõpontot kellett kérniük külön. Most a MÁV kórházba fogok menni (még kicsit késõbb, mert csak 4+3 vagyok... :) ), ezek szerint akkor ott egybõl megcsinálják. Még egyszer köszönöm a választ! :)
Igazából több oldalról is megtapasztaltam ott a dolgokat. Voltam már "utcáról beesõs", feküdtem is bent 2 hétig, mentem oda vissza kontrollra, de most onnan van az orvosom is ahova magánba járok. Mindig kéznél volt minden. Remélem nálad is így lesz és nem vezettelek félre! Jó kezekben leszel, jó dokik vannak ott! Gratulálok a babához! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ és a biztatást! Még csak 3 hét múlva megyek, mert még pici a baba, de remélem én is, akkor már majd rögtön meg tudják nézni UH-val, hogy hogy dobog a szíve... :) Jó babavárást!

Hogy kell menni az első terhességi vizsgálatra? Van valami ami fontos. Például: Lehet előtte pisilni, . Vagy teli hólyaggal kell menni? Mert ugye az is változó hogy hüvelyi vagy hasi ultrahang van-e. Szerintetek?

Legjobb válasz: Hát ez attól függ, hova mész, de a legtöbb helyen elõszõr még hüvelyi UH-t csinálnak és ott jobb, ha üres hólyaggal mész.

Hát ez attól függ, hova mész, de a legtöbb helyen elõszõr még hüvelyi UH-t csinálnak és ott jobb, ha üres hólyaggal mész.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ.
én 7+6 hetesen voltam. nekem hasi UH volt és teli hólyag kellett!
Félig telt hólyaggal, a hüvelyi uh-ra, viszont ha hasit csinál akkor..nézd bemásolom neked a tutit:) Hasi ultrahang vizsgálatot teli húgyhólyag mellett kell végezni, olyankor, amikor a vizeletét már alig tudja a beteg visszatartani. Ilyenkor ugyanis az ultrahangnyalábok a vizelettel telt hólyagon áthaladva szépen kirajzolják a kismedencei szerveket (méh, petefészkek), ellenben ha a hólyag nem kellõen telt, belek állnak az ultrahangnyalábok és a vizsgálandó szervek közé, melyek azokat visszaverik, így a kép elmosódik.Remélem tudtam segíteni. L
Érdekes, nekem soha semmilyen ultrahang elõtt nem adtak ilyen hólyagtelítettségi utasítást, pedig volt egypár
Amit mindenképp tudj, az utolsó menstruációd elsõ napja és a ciklusod hossza! 100 % megkérdi a doki, ez alapján számolja ki a szülés idõpontját és legalább nem ott kell majd gondolkodnod! sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek!

Hüvelyi vagy rendes ultrahang van a 12-ik héten?

Legjobb válasz: Az esetek olyan 90%ában hüvelyi UH van.Ha eddig azt csinált a dokid,akkor most is azt fog.

Az esetek olyan 90%ában hüvelyi UH van.Ha eddig azt csinált a dokid, akkor most is azt fog.
Szia. Nekem elõször hasit csináltak, aztán mivel ekkor nézték meg a tarkóredõt is következett a hüvelyi.
Mivel ilyenkor alaposan szemügyre kell venni a babát (ilyenkor számolnak végtagokat, stb) jobb a hüvelyi uh, mert "közelebbi" képet ad. Boldog babavárást! :o)
Nekem a 6. héten is már hasi volt, mert azt mondta a dokim, hogy nagyon jó az UH-os berendezésük, tényleg iszonyú modern, mindent lehetett látni, a 10. héten is voltam, akkor már képet is kaptam, szintén hasi volt, a 12. héten megyek újra, akkor is hasi lesz! Szóval hely és orvosa válogatja.
Szia! Nekem a legelejétõl kezdve hasi UH volt. Tényleg hely és orvosfüggõ, valamint az is számít, hogy milyen modern a gép! Boldog babavárást! 32hetes kismama
Nekem a 12. héten csináltak utoljára hüvelyit. Azóta csak hasit. 28 hetes kismami
Nekem is az utolso huvelyi a 12.heti uh-n volt, azota mar csak hasit csinal az orvosom.

18 hetes kismama vagyok, szerintetek normális, hogy a dokim még egyszer sem vizsgált meg kézzel vagy hüvelyi ultrahanggal? Mindeig csak hasi ultrahanggal néz meg. Nekem nem hiányzik, hogy "nyúkáljon", csak kiváncsi vagyok, hogy másnál is van-e így.

Legjobb válasz: Hüvelyi uh-val már nem is fog, abból már nem látnak semmit. Kézi vizsgálat pedig még nincs, általában még nem szokták ilyenkor a méhszájat vizsgálni, de ez is dokija válogatja, valaki mindig nézi, valaki csak a végén.

Ja, szerintem nem látni a méhszájat. Legalábbis azt nem nézik ultrahangon, sose nézték. A veszélyeztetettségem miatt (éppenséggel megrövidült a méhnyakam, 1000 lett a cg-m) kórházba küldött a magándokim további kivizsgálásokra, ott is manuálisan nézték a méhnyakat, de átküldtek ultrahangra is, hogy a méhlepényem nem nyúlik-e bele. Megint 13:27 voltam.
Hüvelyi uh-val már nem is fog, abból már nem látnak semmit. Kézi vizsgálat pedig még nincs, általában még nem szokták ilyenkor a méhszájat vizsgálni, de ez is dokija válogatja, valaki mindig nézi, valaki csak a végén.
Nekem sem néztek még méhszájat sajna, pedig jó lenne tudni mi a helyzet.Holnap megyek pont vissza, kiváncsi leszek megnézi e?26 hetes kismami
Engem sem vizsgál a dokim hüvelyivel, mert hasin szépen látszik minden (de egyébként is azt csak az elsõ trimeszterben szokták). Elõzõ terhességemnél nem tudom pontosan mikor, de az biztos, hogy a 20. hét után vizsgált meg elõször manuálisan.
Nálam eleve hüvelyi ultrahanggal és manuális vizsgálattal állapította meg a terhességet. 13. hétig elvileg hüvelyi ultrahangot használnak a dokik, mert azon még jobban látszik az apróság (közelebb van a vizsgálófejhez, a hasi ultrahangnak több szöveten kell áthatolnia). Az elsõ kötelezõ ultrahangon is azzal vizsgáltak a kórházban. Most nézem a kiskönyvem, az elsõ Cg feljegyzés a 13 hetes terhesen volt, vagyis akkor már nézte a méhszájamat.
Igaz magán doki és én el is várom ezért az alaposságot: az elsõ három hónapban hüvelyi uh-val nézte meg a babát, a 12. héten pedig megnézte manuálisan a méhszájat. A 16. héten szintén. Így állapítja meg hogy zárt e. Ezt be is írja a kis könyvembe minden egyes alkalommal. Ez alapvetõ dolog, hiszen ha nem kellõen zárt a méhszáj feljuthat a fertõzés, vetélés lehet belõle. Ennek a kizárása érdeke mindenkinek azt gondoltam, de úgy látszik vannak dokik, akik igen lezseren veszik ezeket a dolgokat.
13:27 vagyok. védõnõhöz se jársz, ott se írnak bele? Nálam ez úgy ment, hogy amikorra a doki visszarendelt, azon a héten vizsgálat elõtt elmentem a védõnõhöz pisimintával, ott volt vérnyomásvizsgálat, súlymérés, kellemes nõi csevej stb. Ezt a védõnõ dátummal-pecséttel beírta, és az aktuális véreredményeket is rögzítette, ahol éppen kellett. Majd a védõnõ által megkezdett rovatba írt be a doki, írta a cg-t meg a többi megjegyzést. Nekem a végére betelt a kiskönyv, mert az utolsó harmadban veszélyeztetett lettem, sûrûn kellett mennem. Tudod mit? Szerintem gondolkodj el orvosváltáson...
hát pedig nyúlnia kéne. igy fogalma sincs a méhszáj állapotáról. de gondolom a kismama könyvbe azért odavésett egy- két számot hasraütésszerûen. nagyon bátor.
A kérdező hozzászólása: azt hogy zárt -e a méhszáj, lehet e látni hasi ultrahangon??
A kérdező hozzászólása: a citológiat pont azelõtt csinálták mielõtt kiderült, hogy terhes lettem, úgyhogy azt már nem kellett. Nekem hasi ultrahanggal állapította meg a doki hogy terhes vagyok.
18 hetesen már kellett legyen citológia is és ahoz kell h megvizsgáljon "úgy" is, magát a terhességet is hüvelyi uh-al vagy manuális vizsgálattal állapítják meg. Legalább is nekem így volt. 32 hetes km
Nekem a méhszájat hüvelyivel nézi, úgy jobban látja a méhnyak hosszát is. Kézzel még soha nem turkált meg. 26 hetes kismama
Hüvelyi uh csak az elsõ 12 hétben van. Nekem csinált kézi vizsgálatot a doki már a 10. héten, azt mondta minden rendben, zárt a méhszáj. A méhszáj állapotát az ultrahang nem mutatja ki.
A kérdező hozzászólása: ilyen cg eredmény nincs írva sehova. Azért köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: persze, ilyen súly , vérnyomást nekem is írtak, de mást nem.
Már megint 13:27. A kórházi ellenõrzésen az ultrahangot hüvelyileg csinálták! 31 hetesen! Szóval hasi ultrahangon a méhszájat bizonyosan nem tudják vizsgálni.
A kérdező hozzászólása: nekem eleve nem ír soha a kiskönyvembe. Idáig 1x voltam terhesgondozáson, ott írtak bele. pedig a 16. héten volt egy kis vérzésem is, de akkor sem nézett meg manuálisan csak ultrahanggal. azt mondta hogy levállt egy kicsit a méhlepény széle, pihenjek.
9 hetesen volt utoljára hüvelyi uh-om.azóta csak hasi van.méhszájat 19 hetesen nézett elõször.akkor volt 3000.aztán 4 hét múlva mikor legközelebb mentem akkor nem vizsgált, csak uh-ot csinált.aztán 3 hét múlva mentem megint akkor nézett méhszájat, akkor már 2000 volt. 26+1 hetes km

Hétfőn lesz hüvelyi ultrahangom a SOTE I. Női Klinikán, tele hólyaggal kell mennem, vagy ez más mint a hasi UH? Magán dokim van, de ha a kórházba megyek, ugyanúgy fizetek, mint a magánrendelésén? Még nem voltam ilyen szituba.

Legjobb válasz: A kórházban,ahol nekem a hüvelyi uh-t csinálták,az volt kiírva a rendelõ ajtajára,hogy üres hólyaggal kell bemenni,én így is tettem:) Én is választott orvoshoz jártam,de nem magánrendelésére,mindig a kórházba mentem hozzá,én sosem fizettem neki.

A kórházban, ahol nekem a hüvelyi uh-t csinálták, az volt kiírva a rendelõ ajtajára, hogy üres hólyaggal kell bemenni, én így is tettem:) Én is választott orvoshoz jártam, de nem magánrendelésére, mindig a kórházba mentem hozzá, én sosem fizettem neki.
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülök, hogy nem kell tele hólyaggal menni, mert nagyon utáltam, soha sem került rám a sor idõben, és úgy éreztem szét pattan a hólyagom. Köszönöm a válaszokat, és remélem látni fogom a babámat, és a szívét is ahogy dobog.
Szia! Nekem is magándokim van, és én is a SOTE I. Nõi Klinikára járok ultrahangra, és egyszer se kellett fizetni érte.De az hogy a hólyag tele vagy üres, arról nekem eddig sose mondtak semmit..:(
Hüvely uh-ra nem kell teli hólyaggal menni, csak hasi uh-ra kell azt is csak addig míg pici a baby. Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: hétfõn leszek 8 hetes és 5 napos.
Jaa és gratula a babuhoz:)

Ciklus 7. napjan huvelyi ultrahangon meg nem latszott peteeres.28 naposak a ciklusaim. Van meg esely arra, hogy lesz peteeresem vagy ez a ciklus mar remenytelen?

Legjobb válasz: peteérés általában középidõben van, tehát a 14. napon, még jó, hogy nem látszódik.

peteérés általában középidõben van, tehát a 14. napon, még jó, hogy nem látszódik.
A kérdező hozzászólása: Tuszorepedes, azaz ovulacio van kozepidoben, nem tevesztettem ossze. Ilyenkor, azaz a 7. Napon mar latni kellene fejlodo tuszot, en ugy tudom.
Ha 28 naposak a ciklusaid, akkor lehet hogy ez egy un. anovulációs ciklus. Nekem is volt már sajnos; állítólag elõfordul mindenkinél, csak nagyon bosszantó amikor minden ciklus számít. Szerencsére viszonylag ritka, én bõ 2 év alatt egyszer "produkáltam".

4D-s ultrahangot csinálnak hüvelyivel is vagy ilyenből csak hasi van?

Legjobb válasz: szerintem 4D csak hasi uhával van

szerintem 4D csak hasi uhával van
másfél hét múlva megyek genetikaira. Ha ott nem mondják meg akkor megyek 4dre :)
A kérdező hozzászólása: Menj el 4D-re, ott már tuti megtudják mondani, hogy milyen nemû lesz :)
Értem :) Igen, nem a nemét kérdeztem. Én 17 hetes vagyok, hetente vagyok sajna uh-n de még nem mondtak semmit a nemérõl.
A kérdező hozzászólása: A nemével kapcsolatban??A nemét még most mondták elõször..Sem a 10 hetes sem a 12 hetes Uh-on nem nézték meg, hogy milyen nemû lesz. Meg azzal kapcsolatban sem mondtak semmit, hogy teljesen egészséges-e.Szóval az , , ex, , dokim nem mondott semmit, kérdezni pedig nem volt , , idõm, , mert utánam 5 kismama várta az Uh-ot, és a doki gyorsan összeütötte az egészet.De ez a szonográfus, akinél tegnap voltunk, nagyon aranyos volt :) Kérdeznem sem kellett semmit, mert ahogy Uh-ozott mindent mondott el szépen, hogy most mit néz, mit mér, mit látunk :)
Gratulálok!!!! :) De korábban mit mondott a doki?
A kérdező hozzászólása: Hála Istennek minden rendben van a pici babámmal, teljesen egészséges, semmi rendellenesség!!! :D És...nagy valószínûséggel azt mondták, hogy kisfiam lesz :D
A kérdező hozzászólása: Jó persze, mindenképpen megírom, ahogy hazaérek a párommal.Köszönöm, hogy , , aggódtok, , értünk :)
Értjük! Azért írd majd meg légyszi mi volt és mi lett az eredmény :)
Ez oké! De ettõl függetlenül a 12. heti szinte mindehol hasi. Nem kell ahhoz hüvelyivel nézni, hogy normálisan meg tudják vizsgálni a picit. Csak egy jobb gép és értelem kell hozzá. És a gépek nagy része nem 4d-os, mert az többe kerülne!
A kérdező hozzászólása: Ja, és az Uh-os gép amivel a , , dokim, , vizsgál egy régi ósdi szar gép.Bent a kórházban egy adjunktus nem tudta megmondani az Uh-os képbõl, hogy hogyan fekszik rajta a babám, és hogy megvan-e mindene.Azt mondta, hogy aki ezt az Uh-os képet csinálta, nem tud Uh-ozni.Na ezért váltok dokit.Értitek már??
A kérdező hozzászólása: Hosszú lenne elmondani.A lényeg, hogy a dokim egy tudatlan hülye, aki már nem egy terhességet félre , , kezelt, , és nem bízom meg benne.Ezért dokit váltok, és ezért megyek holnap felülvizsgáltatni, mert nem biztos, hogy valóban azok a baám méretei, amit õ mért.És 4D-s Uh-ot ajánlottak abban a kórházban ahová járni fogok, így jön ide a 4D. És azért kérdeztem, hogy hüvelyit csinálnak-e, mert itt a gyak.on olvastam, hogy állítólag a 12 hetes Uh-ot hüvelyivel kell csinálni.
Alapból hasi a 12 hetes, bár mivel nálam nem fordult jól a pici, így tettek egy próbát a hüvelyivel is! Mi a gond az eredményeddel? Felülvizsgáltatni bölcs döntés, de mi a a baj a dokival? Tudod egy uh eredmény sose 100%!
De miért lenne hülye a doki? A 12 hetes szinte már mindenhol hasi. Nem értem a 4d hogy jön ide?
A kérdező hozzászólása: Engem csak azért érdekel, mert állítólag a 12 hetes Uh-ot hüvelyivel csinálják, és a párommal holnap megyünk , , felülvizsgáltatni, , a 12 hetes Uh eredményemet, amit hasival csinált a hülye dokim.
Igazából a géptõl függ, hogy mit tud. Ha tud 3 dimenziós képet alkotni, akkor tök mindegy, hogy melyik fejjel vizsgálnak, hüvelyivel, vagy hasival, csak egy gombnyomás átállítani a képet 3 dimenziósra 2 dimenziósról.
A kérdező hozzászólása: Értem.Reméljük, hogy megmutatja magát a babád :) Sok sikert hozzá :)

Tegnap voltam dokinál, mert tavaly október óta nem esek teherbe. Akkor azt mondta minden rendben van egészséges vagyok, de holnap kell mennem hüvelyi ultrahangra. Az miért kell? mit lát? Fáj?

Legjobb válasz: Szia! Egyáltalán nem fáj! Vékonyabb az ultrahangfej, mint a párod... és óvszert és sikosítót is használnak, csak lazulj el, lélegezz mélyeket. Csak pár centire teszik be, nem is mélyen! Amit láthat: van-e érõ tüszõ, milyen vastag a nyálkahártya, esetleges cisztákat, daganatokat, méh és petevezeték elváltozásokat...sokmindent. Hasznos és egyáltalán nem fájdalmas. Csak lazíts! (Én lassan már hetente járok! :))

Szia! Egyáltalán nem fáj! Vékonyabb az ultrahangfej, mint a párod... és óvszert és sikosítót is használnak, csak lazulj el, lélegezz mélyeket. Csak pár centire teszik be, nem is mélyen! Amit láthat: van-e érõ tüszõ, milyen vastag a nyálkahártya, esetleges cisztákat, daganatokat, méh és petevezeték elváltozásokat...sokmindent. Hasznos és egyáltalán nem fájdalmas. Csak lazíts! (Én lassan már hetente járok! :) )
Szia! Én is most voltam dokinál, mondta minden rendben, de azért elküldött hüvelyi ultrahangra, ahol kiderült, sok visszamaradt tüszõ tanyázik a petefészkemen, ami ugye nem jó, mert valószínûleg nincs peteérésem.Ezért most hormonvizsgálat, és a héten derül ki, hogy elég a gyógyszeres kezelés, vagy mûteni is kell.?Remélem nem lesz erre szükség!Nekem a rendszertelen menszesz miatt kellett a kivizsgálás.A hüvelyi ultrahang, pedig egyáltalán nem fáj, ezen ne izgulj!Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Nekem szerencsére mindig 28-29 naposak a ciklusaim, egyedül most jött meg öt nappal késõbb. De mivel október óta nem estem teherbe így megvizsgált azt mondta minden ok, de holnap hüvelyi ultrahang, majd labor, hormonvizsgálat, spermavizsgálat.

A 9-dik héten hasi vagy hüvelyi ultrahanggal nézik meg hogy van-e szivhang?

Legjobb válasz: Szerintem kórház függõ. Nekem az elejétõl hasi UH van.

Szerintem kórház függõ. Nekem az elejétõl hasi UH van.
Nekem a Máv kórházban hüvelyi uh volt a 12.hétig. Most az Sztk-ba mentem, és ott hasi uh-ot csináltak. Vicces nem?
Nekem is hasi UH volt csak már a 8. héttõl sztk-ban illetve 4D-s UH-on is. Szerintem is hely függõ.
Nekem a szívhangot hüvelyivel nézték, az elsõ hasi Uh a 10. héten volt.
Én úgy tudom csak a 12 hetes uh-n csinálnak hüvelyit, de azt sem mindenhol. Van ahol végig sima uh-t végeznek. Szerintem erre készülj! Üdv:20 hetes kismami
Nekem 1-szer csináltak eddig hüvelyit, a 11. héten. Azt mondta az orvosom, hogy nem is lesz több, hacsak nincs valami gond. 22 hetes kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!