Találatok a következő kifejezésre: Hüvelyi ultrahang hét (58 db)

A 12. hét előtt csak hüvelyi ultrahangot csinálnak?

Nem tudom pontosan, hogy mikortól csinálják a hasit,gondolom attól függ hány hetes a kismama.Vagy nem?

Legjobb válasz: Igen, a 12. hétig általában hüvelyi UH van, a hasi csak az ezt követõ hetekben. Az én dokim a 20. hétig hüvelyi UHt csinált, úgy jobban látta a picit.:)

Igen, a 12. hétig általában hüvelyi UH van, a hasi csak az ezt követõ hetekben. Az én dokim a 20. hétig hüvelyi UHt csinált, úgy jobban látta a picit.:)
Nekem 9hetesen volt elöször és már az is hasi uh volt! (Nyíregyházi kórház)
Nekem 10 hetesen hasit csinált az uh-s orvos Kalocsán, úgy vettem észre, hogy ott csak azt csinálnak az Sztk-ban.
Nekem a 10. héten már hasi volt.
Én a 6. héten mentem dokihoz, és már hasi uh-t csinált. A 12. heti vizsgálaton máshol voltam, de ott is hasi uh volt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

Nem úgy van hogy a 12 hétig hüvelyi ultrahangot csinálnak? Akkor nekem miért csak hasi uh-ot csinált az orvos? És akkor ez most mit jelent? A Többi lent!

Sziasztok! Ha tud valaki segíteni az jó lenne!Ma voltam ultrahangon és ott ezt az eredményt kaptam: Mater hólyag kp.telt,ép szerkezetű.FS:13mm.Grav.s.6.Szívműködéskontroll jav. 1 hét múlva hívott vissza az orvos megint uh-ra

Legjobb válasz: 13 mm-es petezsák, hat hetes terhesség, és egy hét múlva a szívmûködést fogja nézni. Nem mindenhol van hüvelyi, nekem sosem csináltak, és nem is akartam, plusz a párom sem engedte volna (õ orvos), mert voltak rossz tapasztalatok ezzel kapcsolatban. Még mielõtt lepontoznak: nem minden hüvelyi uh okoz gondot, de okozhat, és ki akartuk küszöbölni mi is, meg az orvos is, ezért õ is csak nagyon ritkán használ hüvelyi vizsgálófejet. Gratulálok Neked! :) 25 hkm

13 mm-es petezsák, hat hetes terhesség, és egy hét múlva a szívmûködést fogja nézni. Nem mindenhol van hüvelyi, nekem sosem csináltak, és nem is akartam, plusz a párom sem engedte volna (õ orvos), mert voltak rossz tapasztalatok ezzel kapcsolatban. Még mielõtt lepontoznak: nem minden hüvelyi uh okoz gondot, de okozhat, és ki akartuk küszöbölni mi is, meg az orvos is, ezért õ is csak nagyon ritkán használ hüvelyi vizsgálófejet. Gratulálok Neked! :) 25 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi! csak nem értem mert 3 hónapja járok a nõgyógyászatra mert novemberben már valószínûleg elment egy babó és azóta folyamatosan csak belsõ uh-om volt és most sajnos olyan orvost fogtam ki akit ismerek (rossz tapasztalat)és õ csinált nekem külsõt? Azon gondolkozom hogy ha belsõt csinált volna akkor most már látta volna a szívet nem ahogy ver?
Lehetséges, hogy úgy jobban látta volna, ez tény. Ha aggaszt téged, akkor esetleg nézesd meg másik orvossal is! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Ne aggódj, nekem pl csak 6+4 naposan lehetett látni, hogy pulzálnak a szívtelepek, pedig hüvelyivel csinálta, szerintem a dokid csak óvatos volt veled, van akinél elõfordul hüvelyi uh.után barnás pecsételõ vérzés , lehet inkább csak óvatos volt.Meg amúgy is, ha nem vastag a hasfal akkor ott is ugyanúgy látja amit kell.

A 18-20. hét közötti genetikai ultrahang vizsgálat még hüvelyi ultrahanggal történik?

Legjobb válasz: szia, Nem. 12. hét után már hasi ultrahang van. Grat a babához.

szia, Nem. 12. hét után már hasi ultrahang van. Grat a babához.

Meglepetten olvastam, hogy nem mindegy mikor megy el a kismama elősször orvoshoz? Valóban veszélyes lehet a magzatra ha már 4-5 hetesen végez az orvos hüvelyi ultrahangot? Tanácsosabb inkább később a 7-8 héten elmenni?

Legjobb válasz: Nekem 9 hetesen csinált csak a doki hüvelyi uh-t, de orvost váltottam és az elõzõ orvos már hasi uh-gal magállapította a terhességet. Szerintem felesleges a 6. hét elõtt menni,ha nincs semmi gondod, mert igazán nem tud a doki semmit vizsgálni, nem hall szívhangot. A hüvelyi uh-got az én dokim is csak egyszer csinált, azt mondta, hogy nem szívesen vizsgál azzal, ha nem muszáj. (nálam csak fél percig vizsgált azzal, amíg megállapította, hogy nem méhen kívüli, utána áttért hasira.)De ne aggódj, nem csinál a doki olyat, ami veszélyeztetné a babát!

Nekem 9 hetesen csinált csak a doki hüvelyi uh-t, de orvost váltottam és az elõzõ orvos már hasi uh-gal magállapította a terhességet. Szerintem felesleges a 6. hét elõtt menni, ha nincs semmi gondod, mert igazán nem tud a doki semmit vizsgálni, nem hall szívhangot. A hüvelyi uh-got az én dokim is csak egyszer csinált, azt mondta, hogy nem szívesen vizsgál azzal, ha nem muszáj. (nálam csak fél percig vizsgált azzal, amíg megállapította, hogy nem méhen kívüli, utána áttért hasira.)De ne aggódj, nem csinál a doki olyat, ami veszélyeztetné a babát!
A lombikosoknak sok hüvelyi UH-t végeznek, pedig ha valaki veszélyeztetett, akkor azok a babák azok! Nem hallottam senkit, akinek ilyenbõl gondja lett volna. Ez inkbb csak kismama-félelem lehet, szerintem nincs valós alapja.
Szia! Nem a hüvelyi uh veszályes a babára ilyen korán, hanem a "nyulkálós" vizsgálat, amikor a doki kézzel megnyomja a méhet. Lepontozhattok, de 2 babám is ez után a vizsgálat után ment el. Most a harmadikkal olyan dokihoz kerültem, aki nem híve a kézi vizsgálatnak, csak uh-t végzett, semmi gondom nincs a terhességemmel. Ha valami gond van a pl. késõbb a méhszájjal, azt uh-n is látják, sõt a sûrû méhszájvizsgálat miatt kinyílhat elõbb is. 37hetes pocis
Dehogy veszélyes a magzatra a hüvelyi ultrahang! Nem nyúlnak be a méhig. Egy vibrátorszerû eszközzel csak a hüvelybe nyúl fel az orvos. Maga az eszköz még vékonyabb is, mint a párd pénisze. zzel sokkal jobban lát, mint hasival. Nem nyomkod vele semmit. Ugyanakkor a 4-5. héten szinte semmit sem látni még hüvelyivel sem, csak petezsákot. Ezzel még terhesgondozásba sem vesznek, csak ha már van szívdobogás. Ez a 6. héttõl, a 6. hét után várható. Ilyenkor már érdemes elmenni, ha másért nem, akkor azért, hogy a méhenkívüli terhességet ki lehessen zárni minél elõbb.
Ha veszélyes lenne akkor nem csinálnák! Igaza van az elõttem szólónak, nem piszkálják a babát, nem nyomkodják meg semmi! Nekem 4 hetesen is csináltak, mert vérezgettem, és most 36 hetes vagyok. Ha még így hogy volt egy kis vérzés semmi bajunk nem történ, akkor akinél minden zökkenõmentesen indul, semmit nem árt.
Nekem kétszer csináltak hüvelyit, 9 és 12 hetesen, de nem hinném hogy veszélyes lenne, akkor nem csinálnák. Nem érintenek belül semmit, csak annyira teszik fel a mûszert hogy a képalkotás mûködjön, szal alig.
igen akkor mar jobban beagyazodott es mar akkor van szivhang is alltalaban szoval jobb keson.
Egy két kommentet nem értek igazán.Miért mondjátok "szerencsétlennek", hogy ráér elmenni.Ha pozitív a teszted akkor máris dokihoz.Igaz még hüvelyi uh-val látja de azért kell hamar menni, hogy megnézze jó helyen van e jo helyre ágyazódott e be.Mikor kell menni 8héten mikor már a könyökét is be tudja hajlítani akkora?nem értem a válaszolókat sokszor.(amugy szülészeten dolgozom).és nyugodj meg az orvos az állapododnak megfeleleõ vizsgálatot végez!
Szia! Ezt már én is hallottam, a párom ezért nem is akart elengedni orvoshoz a 8. hétnél hamarabb, de barnázás miatt a végén a 6. héten már mennem kellett. Végül nem történt semmi baj, de hogy mi az alapja ennek, azt én sem tudom
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így nyugodtabban megyek majd az orvosomhoz!
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtatást, rám fér, mert tegnap este végül is elmentem a dokimhoz, aki megvizsgált kézzel és ultrahangal is megnézett. Minden rendben van. Csak azóta izgúltam, hogy nehogy valami gond legyen a vizsgálattól! Remélem nem lesz semmi!

5 hét 6 napos terhességnél látható már a szívhang hüvelyi ultrahangon?

Legjobb válasz: Én pont 5 hetes és 6 napos voltam, amikor a hüvelyi ultrahangot megcsinálták és már volt szívverés!

Én pont 5 hetes és 6 napos voltam, amikor a hüvelyi ultrahangot megcsinálták és már volt szívverés!
Szia. Szerintem még nem, inkább a 6-7. héten.
Szia! Én is pont ennyi idõsen voltam elõször hüvelyi ultrahangon és sajna még nem látszott a szívhang! 8 hetes kismama
7 hetesen látszik már a szívverés a picurnak.

Hüvely ultrahang kimutatja a terhességet 3 hét után?

Menstruálnom kéne 3 hete, de nem jött meg... Félek hogy terhes vagyok (annyira nem hiányozna főleg úgy hogy anyámékkal élek)

Legjobb válasz: Ha már 3 hete késik, azt teszt, ultrahang egyaránt kimutatja. Amúgy meg ha nem védekeztél vagy nem megfelelõen és úgy szexeltél, akkor elképzelhetõ, hogy az vagy. Vegyél egy terhességi tesztet és csináld meg!

Ha már 3 hete késik, azt teszt, ultrahang egyaránt kimutatja. Amúgy meg ha nem védekeztél vagy nem megfelelõen és úgy szexeltél, akkor elképzelhetõ, hogy az vagy. Vegyél egy terhességi tesztet és csináld meg!
Nõgyógyász azt mondta, h 6 hétnél elõbb nem, ezért nem is csinálják meg hamarabb. Azt javasolta, h vegyek tesztet, addig csak az mutatja ki.
A nõgyógyász a 6 hetet arra mondja, hogy az utolsó menstruáció 1. napjához képest 6 hét múlva. Nem pedig az elmaradt menstruációhoz képest 6 hét múlva... Ez azt jelenti, hogy már 1 hete megvizsgált volna minden további nélkül... Ha már 3 hete késik... Mert a 2 hetes késés jelenti a 6 hetet, ha 28 napos ciklusokról beszélünk. (Utolsó menstruáció, azaz a ciklus 1 napja - innentõl 28 nap (=4 hét) - nem érkezik a menstruáció - 2 hét késés, azaz összesen 6 hét.)

Mit mutat a hüvelyi ultrahang? Van kép is, hogyan van ez? (Jövő héten megyek, 7. hétben)

Legjobb válasz: Szia! Én 6 hetesen voltam hüvelyi uh-n, a petezsákot láttuk, én úgy emlékszem, már láttam ahogy pulzál a szíve. 4,5 hós kislány anyukája

Szia! Én 6 hetesen voltam hüvelyi uh-n, a petezsákot láttuk, én úgy emlékszem, már láttam ahogy pulzál a szíve. 4, 5 hós kislány anyukája
szia. nyugi, latni fogod. enis lattam 6+5 hetesen a kis babszemecskemet, akkoracska volt es a szivecskeje is vert.8mm volt a draga. udv.14 hetes
Kedves 19.55-ös! Én csak azt mondom, hogy nem azért csinálnak hüvelyit, mert baj van!!!!!! Általában azzal vizsgálnak az elsõ 12 hétben, mivel azzal jobban látnak! És nem csak a terhesség megállapítására szolgál! Hasival kevesebbet látnak! Ezért van az, hogy ha veszélyeztetett vagy, akkor mindenféleképpen azzal néznek! 19.49-es voltam
A kérdező hozzászólása: Valószínû, mind két esetben használják, ne tessék veszekedni! :)
Kedves 19.49-es te biztosan jobban tudod mint én hogy nekem mit mondtak és igenis nekem azért nézték hüvelyivel mert veszélyeztetett voltam és azzal minden apróságra oda figyeltek, pl:ezért kellett 30hetesen megcsászározni, mert látták azt amit usg-vel nem vettek észre.Nem feltétlenül csak arra való, hogy megállapítsák a terhességet.
A kérdező hozzászólása: de jó, de jó... remélem én is látok már valamit! :)
A hüvelyi ultrahangot nem azért használják, mert baj lehet! Általában hüvelyivel nézik a picit az elsõ 12 hétben, mert sokkal jobban látnak vele, mint hasival! Legalábbis jobb helyeken van hüvelyi is! Én 6 hetesen voltam és már láttuk a petezsákot és benne az mi kis csöppségünket!
A kérdező hozzászólása: Ahha! Köszönöm!
Nekem veszélyeztetett terhesség miatt csináltak hüvelyi ultrahangot és azt mondták azért van rá szükség mert kimutatja hogy van-e valami probléma a babával, a felvételeket amit kaptam nem maradt nállam oda kellett adnom egy másik orvosnak.
A kérdező hozzászólása: Jajj... már izgulok! :) köszönöm!

A 18. -ik héten már nem csinálnak hüvelyi ultrahangot?

Legjobb válasz: Szerintem nem. A 12 és 16 hetesen hüvelyit csináltak nálad? Nekem a 12 hetesen hüvelyivel próbálkozott a doki, de nem látott semmit, a hasival meg gyönyörûen látszódott minden. 15hkm

Szerintem nem. A 12 és 16 hetesen hüvelyit csináltak nálad? Nekem a 12 hetesen hüvelyivel próbálkozott a doki, de nem látott semmit, a hasival meg gyönyörûen látszódott minden. 15hkm
nekem már a 12hetes sem volt hüvelyi.
Nem csinálnak hüvelyit csak ha nagyon indokolt.
Nekem volt, mert a a doki azt mondta nem látja rendesen a babát mert olyan pózban volt. Ugyan ez a doki barátnõmnek már 6 hetesen is hasit csinált. Szóval õ elõször mindig hasival próbálkozik, aztán ha úgy jobban látja a dolgokat, akkor hüvelyivel folytatja.
12 hétig csinálnak hüvelyit. Ha a 12-14-dik hetinél valamire választ szeretnének még kapni, akkor elképzelhetõ, hogy még csinálnak hüvelyit, de utána már nem. Remélem segítettem. K.

A párom 7. hetes terhes, voltunk nőgyógyásznál és nem végzet hüvelyi ultrahangot, hanem tapintással állapította meg a 7. hetet! Kellett volna ultrahang, vagy ráér később?

Legjobb válasz: Nagyon is kellett volna! Ugyanis bármelyik nõgyógyász elött csak akkor "érvényes" a terhesség ha van róla Ultrahangos papírja a kismamának.

Nagyon is kellett volna! Ugyanis bármelyik nõgyógyász elött csak akkor "érvényes" a terhesség ha van róla Ultrahangos papírja a kismamának.
Nekem sem csinált a doki uh-ot amikor megállapította a terhességet. Tapasztaltabb dokiknak ez nem gond. :) Viszont 7 hetesen már lehet, hogy van szívhang is, azt meg meg szokták nézni uh-al. Visszahívta párodat késõbbre vagy adott beutalót uh-ra?
Nekem végzett manuális és uh vizsgálatot is. Ez azért is fontos, hogy biztos legyen nem méhen kívüli-e. Természetesen ezt egy nõgyógyász tudja, gondolom érezte hogy nem az, azért nem csinált. A szívhangot viszont tényleg fontos lenne megnézni/hallgatni. Viszont egy jó tanács: ha nagyon nem bíztok a nõgyógyászban, jobb ha másikhoz mentek.
Nekem csináltak már UH-ot az elsõ vizsgálat alkalmával is, de van ahol ez másképp mûködik. Mikorra hívta vissza a doki? Amúgy szerintem a 7 hetet nem tapintással állapította meg, hanem az utolsó menzesz elsõ napjától számolja.
A kérdező hozzászólása: Igen, az utolsó menstruációtól számolta!Rosszul írtam!
Én 6 hetesen voltam elõször dokinál, a vizsgálat után átmentünk az UH-ba és bebizonyosodtunk arról, hogy tényleg baba van (nem tervezett terhesség) A doki szívhangot csak most, a 28. héten hallgatott(de addig nézett szívmûkõdést), azelõtt nekem csak a védõnõ, de azt is elõször a 16. hét körül... 29 hkm
Én mikor elvoltam 22.én a dokival nem is beszéltem csak az asszínténsével és mikor mondtam hogy mi a panaszom egybõl uh-ra küldött és ott állapították meg hogy 7+3napos vagyok és volt már szívhangja is. Kaptam is róla papírt amivel a védõnõhöz kell mennem.
nekem is van egy itt megismert várandós ismerõsöm, és 9 hetesen sem nézett neki UH-val babát. én biztos dokit váltanék, bár nem vagyok orvos, de vajon honnan tudja a doki, hogy méhen belül van-e az a magzat, van-e szívhangja már...stb

Terhesség hanyadik hetéig csinálnak hüvelyi ultrahangot a menszesztől számítva?

Áprilisban szakadt meg a 23 hetes terhességem, de már nem emlékszem mikortól csinálták a hasi ultrahangot. Problémás volt a terhességem és volt hogy egy héten 2x is vizsgáltak. Sajnos nem jegyeztem fel, hogy honnantól csinálták a hasi ultrahangot. Azért is érdekel, mert nem tudom mikor lenne érdemes elmenni 4D-re, hogy végre láthassam és megnyugodjak, hogy biztos rendben van ez a baba. Válaszokat köszönöm.

Legjobb válasz: most voltam 20hetesen már hasi ultrahangot csináltak

most voltam 20hetesen már hasi ultrahangot csináltak
Én 16 hetes vagyok, és most csinált a dokim. Nem bántam, mert sokkal jobban látszódnak a baba mozdolatai, ujjai... :) Szerintem hasznosabb a látvány miatt, pedig hasi ultrahangot is csinált.
Nekem sem volt egyetlen hüvelyi sem. 6+4-kor már hasin is jól látszott a pici szívmûködése.
Elõzõ vagyok: hozzáteszem, most vagyok 20 hetes, és múltkor volt szerencsém látni, hogy a klinikán még mindig csinálnak 15-16 heteseknek is hüvelyit... gõzöm nincs minek...
Nekem sosem volt hüvelyi, a férjem orvos, és nem engedte, sõt az én magánnõgyógyászom is azt mondta, hogy soha nem csinál magánrendelésén, mert felesleges, hacsak nincs valakinek jelentõs túlsúlya.. Nekem 4+5 hetesen már látszott a hasin is felritkulás, 5+5 hetesen meg pulzálás is. Egyszer sem volt.
12 hétig hüvelyi utána hasi uH van!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Remélem, hogy mostmár hasi lesz, mert már elegem van a sok vizsgálatból és az kevésbé kellemetlen mint a hüvelyi.
Amikor elõször voltam, nekem az volt hüvelyi. Akkor voltam 6+4 az UH alapján (mensi szerint 7+4), már volt szívhang is, szóval megállapították a terhességet. Legközelebb amikor mentem 12 hetesen, az már hasi volt. Annyi, hogy elõtte vizet iszogattam, és nem mentem el pisilni, így feljebb volt a méhem és jobban látta a doki. Itt a gyakorin olvastam, hogy ezt javasolják. 29h kismama
A kérdező hozzászólása: Nekem nov.11;nov.25; dec.16-án mindegyiken hüvelyi volt.Most jan.3-án megyünk Pestre az Istenhegyi Géndiagnosztika Központba. Szerintetek ott is hüvelyi ultrahang lesz. Menszesztõl ez a 14 hét, fogantatástól a 12 hétnek számít. Köszönöm az eddigi válaszokat.
Nálam a 12 hetes UH volt az utolsó hüvelyi UH!
Amikor tavaly mentem a dokihoz, hogy baba van, megkérdezte az utolsó menzesz idõpontját akkor voltam 6 hetes, és rögtön hasi ultrahangot csinált.!!!Utána pedig végig!!! Én csak hírbõl ismerem a hüvelyi ultrahangot!!
A kérdező hozzászólása: Voltunk 13 hetesen az Istenhegyi Géndiagnosztika kõzpontban.Hasi ultrahang volt. Szép egészséges kislány, csak megint van hematomám és nincs teljesen megtapadva ismét, de legalább nem vérzek mint az elõzõnél. Hétfõn megyek a magándokihoz, hátha mostmár elmult és mindent rendben talál. Válaszokat kõszõnõm.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!