Találatok a következő kifejezésre: Hüvelyi uh. tudja (8 db)

Hogyan hallgatják az elso szívhangot? Huvelyi uh. -gal is lehet, vagy csak a hasival? Vagy esetleg a védono is meg tudja hallgatni, ha van hozzá megfelelo készuléke, és hány hetes kortól?

Legjobb válasz: Nekem nem volt huvelyi ultrahang egyaltalan :) Nem tudom a szerkentyu nevet, de ugy nez ki mint egy miniradio, es van egy kis vastag tollszeru resze, amit a pocimon mozgatva az orvos megkereste a baba szivhangjat.

Nekem nem volt huvelyi ultrahang egyaltalan :) Nem tudom a szerkentyu nevet, de ugy nez ki mint egy miniradio, es van egy kis vastag tollszeru resze, amit a pocimon mozgatva az orvos megkereste a baba szivhangjat.
elozo vagyok, nekem mar a 8. heten hallatszott ezzel a szerkentyuvel
Az elsõt mindenképp hüvelyivel. Nálam 6 hetesen hüvelyivel néztük, 7 hetesen hasival. A védõnõ csak sokkal késõbb tudja meghallgatni!
A kérdező hozzászólása: Én 9+1 vagyok. Tehát a védono sehogy sem tudná hallani?
szívhangot kb. félidõtõl 18-20 hetes kor hallgatnak. de egy másik módszerrel (doppler) akár 6 hetes kortól érzékelik a szívdobogását, ha erre gondoltok. (ti hallani fogjátok, mert a gép hanggá alakítja át, de valójában fizikailag még nem hallani) az elsõ vizsgálat szinte minden esetben hüvelyi ultrahanggal történik
Szia! Nekem 12. hétig hüvelyivel, majd hasival UH-al figyelték a szívhangot! Szerintem a védõnõ csak 15-16 hetes kortól hallja a mûszerével a szívhangot, persze, ha valami hiper - szuper érzékeny cucca van, akkor elöbb!
A kérdező hozzászólása: 13:33-as akkor te mennyi idos voltál?
Egyáltalán nem igaz, hogy csak hüvelyivel lehet szívhangot hallgatni! Engem az orvosom az elejétõl fogva hasi uh-val nézett, 8 hetesen azzal nézte a szívhangot. A védõnõ sokkal késõbb tud már szívhangot nézni, nekem elõször 18 hetesen ajánlotta föl.
13:33-as vagyok 7 hetesen nezte eloszor a haziorvos (ahol en elek, ott a haziorvoshoz kell jarni kismamagondozasra, ultrahangot es egyebb vizsgalatokat a korhazban csinalnak)

Hol tudok Budapesten olcsón csináltatni hüvelyi UH-ot?

Még csak 7+2 vagyok, tehát csak egy korai terhesség megállapítása és szívhangvizsgálat kéne. Tudtok valami jó helyet, ahol ezt olcsón csinálják? (Valószínűleg húsvét előtt nem jutok el a kórházi vizsgálatra - pedig már nagyon szeretném tudni, hogy minden rendben van-e -, mert az orvosomhoz csütörtök délutánra van időpontom a MÁV kórházba, de nála nincs UH, így valószínűleg időpontot kell majd kérnem rá, és szerintem az csak jövő hétre lesz legkorábban...) Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: MÁV-ban van uh, biztos átküld oda.

MÁV-ban van uh, biztos átküld oda.
Szia! 6-os vagyok! Én a Csillagvárban voltam náluk. Ja nem a dokimnál voltam ma, hanem beutalt a profi rendelõjükbe, ott állapította meg a dolgokat a szonográfus. A dokimnak csak egy egyszerû hordozható uhuja van....:-) Minden rendben lesz, drukkolok:-)
Igen szerintem már másnap megnéznek ha kéred.
A kérdező hozzászólása: 6-os, köszönöm Nekd is! Hallottam én is ilyet, hogy valakinek már 7 hetesen is hasival látják... Ezek szerint ahol Te voltál, ott jó gép volt. Megkérdezhetem, hogy melyik rendelõjükben volt ez? Én még vékony is vagyok, így nagyon valószínû, hogy nálam sem lenne akadálya a hasinak... Egyébként az orvosod szerintem elsõ alkalommal nem is volt elég ügyes, mert azért annyira nagyon azért nem lehet gáz az UH, hogy 7 hetesen ne lássa, ha 8 hetesen azt is megállapította, hogy 8 hetes...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hát ez az 5000-es valóban pénzkidobás... Azért a szívhang (legalábbis 7+3 hetesen, mint én vagyok) elég alapvetõ lenne számomra, hogy nézzenek... Nem próbáltál reklamálni? Hogy ha már csak a felét tudták megnézni az ígértnek, akkor már legyen fele annyi is... Kedves utolsó, köszönöm, tudom, hogy a kórházi ingyen van, csak szertném húsvét elõtt tudni, hogy minden rendben van, mielõtt szétkürtöljük a családnak, és aggódom, hogy oda csak jövõ hétre kapok idõpontot...
En a dori4d-ben voltam, de nálunk nem volt gond, láttun, hallottunk mindent, kaptunk képet, és még cd-re is kiírták a többi képet. Én pont 7 hetes voltam aznap, hasi uhuval vizsgált, tökéletesen láttunk mindent, pedig nem vagyok vékony(sajnos). Utána pont egy óra múlváa mentem a dokimhoz, neki meg olyan ratyi a gépe, hogy azt mondta 5 hetes lehetek, semmit sem lát...szóval engem megnyugtatott az a dori4d(amúgy ma voltam hüvelyin a dokim rendelése szerint, minden rendben, 8 hetes, szóvl nem tudom miért nem látta múlt héten...)
Szerintem bármelyik kórházban ingyen kell, hogy csináljanak neked.
Szia. A legolcsóbb, amit én találtam a Dori4dUH volt, de nagyon gáz volt. 5000 forintért szinte semmit nem kaptam. Hüvelyi UH fej nem mûködött, nyomtató nem mûködött, szóval se szívhangot nem hallottunk, sem képet nem kaptam. :( Ja, és hiába láttunk szikhólyagot és babát is, csak petezsákot mert leírni a leletre. Szóval, néha az olcsóbb pénz kidobás. :( Én a Hepinetet ajánlom. Ott 7-8 ezerért nagyon profi gépen nagyon kedves és hozzáértõ dolgozók csinálják és több képet is adtak. :) És akár aznapra is adnak idõpontot, ráadásul 4-5 helyen is vannak Pesten. :)
Mondd, hogy görcsöl a hasad, akkor tuti megnézik, nem méhen kívüli-e. ;)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm, hogy válaszoltál! Úgy érted, lehet, hogy még aznap (vagy inkább másnap délelõtt, mert este 6-ra megyek hozzá) átmehetek UH-ra?
Kedves Utsó! Én is a Csillagvárban voltam 2 hete. Onnan valók a korábbi válaszomban leírt negatív tapasztalatok. :(

Hüvelyi uh. ki tudja mutatni a petevezeték átjárhatóságát? Ha nem akkor hogyan lehet meg tudni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom erre van külön vizsgálat, ha nem esel teherbe egy bizonyos ideig, de utána nézek neked a neten.

Én úgy tudom erre van külön vizsgálat, ha nem esel teherbe egy bizonyos ideig, de utána nézek neked a neten.
Hsg-nek nevezik a vizsgálatot, egy röntgenes vizsgálat, lehet érzéstelenítésben is végezni, kontrasztanyagot juttatnak be katéteren keresztül a petevezetékbe és így látják az átjárhatóságot, de ha beírod a googleba a petevezeték átjárhatóságát, kiad több oldalt is ahol tapasztalatokat írnak le.Remélem segítettem!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ 6hónapja próbálkozunk eredménytelenül a férjem volt sperma vizsgálaton ott minden rendbe.Én voltam hü.uh.kisérte a doki az egész ciklusomat pé.is van.Azt mondta ha gondolom el küld egy ilyen átjárhatósági vizsgálatra én meg most nem tudom mi tévö legyek.
Hat hónap nem sok idõ( tudom neked rengeteg, és megértelek), de van aki évekig próbálkozik amíg sikerül, de ha van lehetõséged, nézesd meg, mert veszíteni nem vesztesz vele, és elõbb választ kapsz erre a kérdésre is.
A röntgenes megoldás mellett létezik egy ultrahangos is, ami egyáltalán nem fáj, szemben a röntgenessel és utána nem kell még órákig, akár 1 napig is az osztályon feküdni. Csak 5 perc a vizsgálat, aztán fél óra pihi és mehetsz haza. A bökkenõ csak az, hogy ezt nem támogatja TB. a röntgenest meg igen.
A kérdező hozzászólása: Hát köszi itt szerbiába aztán allig allig beszélhetünk bármilyen támogatásról ugy hogy kérek beutalót aztán majd látjuk.
szia.Nem vagyok ellene az ultrahangos átjárhatóságin, de a legjobb megoldás a laparoskopia igaz köldökön keresztül történik és elaltatnak de ha elvagy záródva akkor ezt meg is mütik köldökön keresztul , nem olyan fájdalmas ha babát akarsz kilehet birni , énis voltam ilyenen mivel 4 éve meddö vagyok de a laporoskopiának köszönhetöen ezt orvosolták mert elvoltam zárodva, és most újult erõvel megyünk tovább, remélem sikerrel. Neked is sok sikert kivánok,
Szia! Én voltam hsg-n, négy évi próbálkozás után ezután estem teherbe. Az egész kb negyed órági tart, ki lehet bírni. Egy okkal kevesebb az idegeskedésre, hogy mi lehet a baj. Szerintem próbáld meg, mert addig semmi értelme a gyógyszereknek és a többi macerának.

A párommal gyermeket szeretnénk idáig nem jött össze sajnos voltam hüvelyi-uh. -on és ezt írták a papíromra de nem tudom mit jelentenek ezek jóe ez vagy sikerülhete?

67x35mm-es ut.-ban 7 mm-es nykh látható mko norm. nagyságú és szerkezetű ovariumok Douglasban kevés folyadék. CD: negatív ehhez hozzá tette hogy lehet hogy cisztám volt és azért van ott a folyadék mert kipukkadt:S mivel márc.28.-án volt utolsó mensi jelenleg grav. nem látható kaptam egy norcolut gyógyszert is ami azt mondta a mensit hozza elő segítsetek ha tudtok köszönöm előre is

Legjobb válasz: ut a méhed, a nykh a méhnyálkahártyád vastagsága ovarium a petefészkeid grav meg azt hiszem terhesség

ut a méhed, a nykh a méhnyálkahártyád vastagsága ovarium a petefészkeid grav meg azt hiszem terhesség
Igazabol ezt ott kellett volna megkerdezned amikor odaadtak a papirt szerintem: -Hogy mit jelentenek ezek az eredmenyek? Ne haragudj de ezt szerintem csak orvos tudja megvalaszolni.
grav. nem látható= terhesség nem látható.
Szia! A folyadék a douglasban jelentheti azt is, hogy most volt ovud. A norcolut csak arra jó, hogy meghozza a vérzésed, amikor abbahagyod a szedését. Ha gyakran ilyen hosszú a ciklusod, endokrinológushoz kéne menned, õ a hormondoki. Nõgyógyász nem ért hozzá, és csak a tüneteket kezelgeti. Lásd norcolut. Endodoki rendesen kivizsgál, és az alapproblémát kezeli.
A kérdező hozzászólása: ez volt az elsõ hogy kimaradt és ezt a dokit hol lehet megtalálni? kórházban kisebb rendelõkben?
Mes Mentis tudom ajanlani, hivd fel oket es kerj idopontot.
Én is õket ajánlom, a tb-s endokrinológusokra ugyanannyi a panasz, mint a nõdokikra, és még beutaló is kell hozzá. A mens mentis a legjobb, kimondottan a meddõségi endokrinológia a szakterületük.

Mikortól tudja megállapítani az orvos leghamarabb a terhességet/hüvelyi UH-val/?

Nemvárt el?tt 1-2 nappal már volt 2 poz. tesztem,elmentem orvoshoz,de még nem látott semmit....

Legjobb válasz: 5-6 hetesen

5-6 hetesen
Igen ahogy az elsõ is írta.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem csoda, ha még nem látott semmit/kb.4hetesen/, tehát még reménykedhetek, hogy 2 hét múlva már lesz ott valaki:)
Elõször én is 4-5hetesen voltam, de nem látott semmit, majd következõ héten mentem akkor már látta a babát és mondta, hogy 5-6hetes vagyok!
A kérdező hozzászólása: De jó, most azért megnyugtattál;)
4+5 hetesen nekem már 9mm petezsákom volt! Ettõl még simán lehet, hogy nálad nem látott semmit! Megvastagodott nyálkarhártyát sem látott egyébként?
Az elsõ gyereknél én is ilyen lelkes voltam :) . Elmentem a pozi tesztet követõ napon, és a doki röhögött egy jot. Megallapította, hogy volt peteérésem - sargatestet latott - megvastagodott a méhnyalkahartya, de semmi egyéb. Majd 2 hét múlva mentem vissza, és akkor mar ott volt a babo is. Masodik gyereknél rutinosan mar csak a 7. héten mentem, a harmadiknal pedig a 9. héten. Tudom, hogy kívancsi az ember, de a csalodasok miatt azért érdemes megvarni a menszit követõ 2 hetet. Akkor mar mozizni is lehet :D
Nagyon valószínû. Gratula!
nekem5- 6 hetesen még nem volt 7-8 hetesen igen.Nekem igy irták a papiromra a heteket.Nagyon féltem de mire mentem már ott dobogott a kicsi szíve.Szoval ne aggodj.:) ))).Boldog babavárást.
7:12_nek: nincs igazad. A hímivarsejtek akár egy hétig is életben maradhatnak a nõ petevezetékében (az orvosilag igazolt maximum eddig 8 nap, nem pedig 10), de a petesejt a tüszõrepedés után maximum 24 órával elhal, kész, vége, többé nem megtermékenyíthetõ. Ezért a tüszõrepedés napja egyúttal a fogantatás napjának is tekintendõ. A kérdezõnek: 6hét 1 naposan még csak 20 mm-es petezsákot látott a doki, benne 2 mm-es embriócsomót, pedig középidõben volt a tüszõrepedésem. Szívhangot csak két héttel késõbb észlelt. A szívcsõ egyébként a fogantatástól számított 25. napon kezd el pulzálni leghamarabb.
Bocsi hogy belekérdezek de nekem sincs még szívhang kb 6-7 hetes vagyoka doki szerint múlt héten volt a petezsák 10mm a héten 13mm a hcg 2100 rõl 5900 re nõtt. Az jó? hétfõn megyek uh-ra akkor már kell legyen szívhang? És ha nem lesz az baj?
A hosszan életben maradó hímivarsejtek az X kromoszómát hordozzák. A fiúk 24 óráig életképesek aztán alhalnak, míg a lányok akár 5 napig is életben maradnak a petevezetékben várva a petére. A fiúk viszont nagyon gyorsak a lányok pedig lassuak.
Nekem sem látták még ekkor a szívhangot. Kedden valszeg már ott fog dobogni neked a babó :) Nyugi, rendben lesz :)
Köszi a pontosítást, csak felületesen emlékeztem hogy olvastam valahol, igaza van az elõttem szólónak. Egy a lényeg: lehet hogy néhány nappal késõbb volt a fogantatás, azért nem látott még szívhangot, mire legközelebb mész már biztosan lesz!
Biztosan lesz, de a peteérés és az együttlét pontos tudása még nem jelenti a megtermékenyítés pontos dátumát. Nagyon gyakran 1 hét-10 napig is "kerülgetik egymást" a petesejt és az ondó és csak jóval a tüszõrepedés után sikerül a megtermékenyítés. Az ilyen hosszan életbenmaradó spermiumok hordozzák az y kromoszómákat, a "fiúhímivarsejtek" nagyon sokáig életképesek és a petevezetékben úszkálnak. Szóval nyugi, lehet hogy néhány nappal késõbb sikerült a megtermékenyülés.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen h válaszoltatok!

Closti előtt nem kellet volna a dokinak egy vérvételt csinálnia? Csak hüvelyi UHra küldött, kérdezzek rá ha ismét megyek vagy tudja mit csinál? Mi van ha a hormon szintem nem jó és azért nincs peteérésem?

Legjobb válasz: Gondolom, látta, hogy nincs peteérésed (esetleg még tüszõ sincs). Amúgy jogos a kérdés, el kellett volna küldenie alaphormon vizsgálatra.

Gondolom, látta, hogy nincs peteérésed (esetleg még tüszõ sincs). Amúgy jogos a kérdés, el kellett volna küldenie alaphormon vizsgálatra.
A kérdező hozzászólása: Egyébként mikor tüszõ és mikortól pete?
A doki az UH-n csak tüszõt lát, ebbõl szabadul ki a petesejt. Ha van tüszõ, és a mérete is megfelelõ, akkor azért többnyire van benne sejt. De ezt nem lehet látni, csak akkor, ha pl. lombikprogramnál leszívják a tüszõ(ke)t, és akkor látják, hogy van-e a tüszõfolyadékban sejt.
Igen, fontos lett volna a vérvétel. A ciklus 3. ill 21. napján szokták csinálni, hohy megfelelõ-e a hormonszinted.Én úgy jártam, hogy hiába volt peteérésem, nem tudott megrepedni a tüszõm, mert rosszak voltak a hormoneredményeim.Kérd meg a dokidat, hogy feltétlen csináljon hormonvizsgálatot!
Nekem azt mondta a doki, hogy a vérvétellel csak a nagy eltéréseket lehet kimutatni, illetve abból arra lehet következtetni, hogy nincs pé. Viszont pl. az én eredményeim jók lettek, de erre azt mondta, hogy nem biztos hogy van pé-em. Nekem is írt fel Clostit, azt mondta nem árthat ...
pedig a closti bõven árthat, ciszta, hányás, ájulás, és egyéb nyalánkság!szerintem mindenképp nagyobb oda figyelést érdemel, mint amennyit a dokid tulajdonít neki.

Ha a dokim nem vizsgált meg hüvelyi úton, csak UH volt, honnan tudja, hogy 3000 a méhszáj?

Mert azt írta be a kiskönyvembe.

Legjobb válasz: Õ egy látó... Nem tudom, honnan tudhatná!

Õ egy látó... Nem tudom, honnan tudhatná!
Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Most vagyok 37, de ez a múlt héten volt, amikor 36 voltam. Mindegy, holnap CTG, és lesz rendes hüvelyi vizsgálat is.
Szia!Érdekesek ezek a dokik, mert én is pont így jártam a múlt héten.Csak UH-ot csinált, de abból nekem is beírta a kiskönyvembe a méhszáj állapotát.Elég felelõtlennek tartom õket. Boldog babavárást, és könnyû szülést kívánok! 29 hetes

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!