Találatok a következő kifejezésre: Hüvelyi szülés mikor (28 db)

Nem hinném h 2011-ben bárki is ezt igy bevállalja...
A kérdező hozzászólása: offot neeee :)
Van joga választani? Mármint, hogy megszüli vagy császár? Természetesen van joga, emiatt ne aggódj.
Természetesen van joga??? Ne haragudj, ez nem így van. NAgyon orvosfüggõ. HA van orvosod, aki bevállalja, akkor mehet a hüvelyi szülés. HA ügyeletesnél szülsz, aki tapasztalatlan a faros szülés levezetésében, hidd el, nem választhatsz. Illetve ha mégis erõsködsz, meg vagyok róla gyõzõdve, hogy x idõ vajúdás után felmerül majd egy olyan körülmény, ami miatt MINDENKÉPP meg kell császározni a saját érdeketekben, ha érted, mire gondolok.. Orvos.
A kérdező hozzászólása: köszi nincs erre "törvény", szabály, hogy 1. faros = császár?
A kérdező hozzászólása: igen, erre gondolok, hogy ha szeretné valaki, ragaszkodhat-e a sima szüléshez vajon?
Dehogy van rá törvény. Én is faros elsõ babát szültem simán. Az orvosomnak nem volt egy szava se ellene. De ha kényelmes orvosod van, akkor erõltetni fogja a császárt, az tuti. A hálapénz is több a császár után, hát minek dolgozna??? Az orvossal beszélj, nézd meg, hogyan reagálj, szükség esetén válts orvost.
Félig off: a 2. volt faros és hüvelyi úton született a 2es nõin. Végig azt hajtogatta az összes doki, de ugye tudom, h nagy valószínûséggel császár lesz? Már nagyon untam... Mikor élesben voltunk már, akkor is még egy nyilatkozatot írattattak velem, hogy vállalom, saját felelõsség ÉS! végszükség esetén beleegyezem a császárba. A dokim szerencsére kiállt mellettünk és nem is volt semmi gond, 3-4 óra alatt meglett a kiscsaj, 2008-ban. Gondolom, azóta nem sok minden változott. Elméletben nem kötelezhetnek császárra, csak ha tényleg a szülés folyamán felmerül a babát v anyát veszélyeztetõ indok. Ettõl függetlenül nagyon sok kórház mond nemet az 1. faros baba "normál" születésére.

Anyukák válaszát várom, akik faros babát szültetek hüvelyi úton! Miben volt más, mint a fejvégű hüvelyi szülés?

Legjobb válasz: Ugyan én hüvelyi úton szültem, de az anyósom 2x farral és 1x hüvelyen át. Tõle úgy tudom, hogy a farossal iszonyatosan!!!!!! megszenvedett és szerte szét is repedt, majd varrták. Ráadásul a második babát mire kitolta, kitolták és kihúzták, addigra "meg is halt", de szerencsésen újraélesztették. Õ a sógorom, aki ma már 45 éves... Szerencsére nem nagyon szoktak kockáztatni sem a baba, sem a mama egészségét, úgyhogy ha valaki farosan szülne mostanság, inkább megcsászározzák.

Ugyan én hüvelyi úton szültem, de az anyósom 2x farral és 1x hüvelyen át. Tõle úgy tudom, hogy a farossal iszonyatosan!!!!!! megszenvedett és szerte szét is repedt, majd varrták. Ráadásul a második babát mire kitolta, kitolták és kihúzták, addigra "meg is halt", de szerencsésen újraélesztették. Õ a sógorom, aki ma már 45 éves... Szerencsére nem nagyon szoktak kockáztatni sem a baba, sem a mama egészségét, úgyhogy ha valaki farosan szülne mostanság, inkább megcsászározzák.
Arra nem tudok neked válaszolni, hogy miben más, de én ikreket szültem hüvelyi úton. A második baba amikor már sok hely volt neki, mert a tesója kibújt, elfordult. (egyébként a terhesség majdnem végéig is medencevégû volt) Kettõzött lábtartással jött ki, ami azt jelenti, hogy faros, de a két kis lába jön ki elõször. Nehéz születése volt így szegénykémnek, a dokinak és a szülésznõnek gyorsan ki kellett belõlem nyomni. Bizony nem is sírt fel rögtön, oxigénre rakták, de aztán hála Istennek minden rendben volt vele. A stresszes születés egyetlen utója még az volt, hogy kb. 3 órásan egyszer elfelejtett levegõt venni, elszürkült. Szerencsére a csecsemõsök rögtön cselekedtek, aztán folyamatosan légzésfigyelõt kellett neki használni, de szerencsére soha nem csipogott be. Szóval még ikreknél is rizikós, pedig ugye azt mondják, hogy az elsõ megcsinálja a másodikank az utat. Ez valamennyire igaz is, de 1 babás szülésnél még nagyobb a komplikáció esélye. Én nem ajánlom!
A kérdező hozzászólása: Legjobb persze az lenne, ha befordulna a babám, és még van is ideje erre, de mivel egyelõre nem úgy van, sokat olvasok a faros szülésrõl. Én mindenképp hüvelyi úton szeretném megpróbálni, szerencsére az orvosom is természetesség párti, azt mondta, egyetlen esetben van "biztos császár", ha haránt fekvésû a baba. Megfelelõ tapasztalattal rendelkezõ orvossal és szülésznõvel szerintem sikerülhet, én optimista vagyok. Rémtörténetek persze vannak, de én nem ezekkel akarok most foglalkozni, úgyhogy akinek még van tapasztalata (saját!), az írjon. A válaszokat köszönöm! (Az eddigieket is! :o)
Amikor elsõ babámat szültem, a mellettem szülõ hölgynél faros fekvésû baba volt. Mivel neki a második szülése volt rövid idõn belül, elõbb "végzett", mint én :) Aztán egy szobába kerültünk, s elmondta, hogy picit nehezebb volt ugyan, mint az elsõ, de meg se kottyant neki láthatóan. Stramm csajszi volt, az biztos. Múlt héten beszélgettem egy hölggyel, aki ugyan már nagymama, de mindhárom fiát (!) farosan szülte. Mindenki ép és egészséges a családban. A baba egyébként még az utolsó pillanatokban is megfordulhat, ne aggódj! És ne készülj a faros szülésre, inkább koncentrálj arra, hogy minden simán fog menni! Jót várjál !!! :) Sok sikert neked !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Van egy tippem, hogy meg is fordult, mert épp tegnap éjjel hatalmas mozgásra ébredtem 1/4 2-kor. :o) És onnantól két óránként pisilnem kellett, pedig elõtte éjszakánként max. 1x kellett kimennem... Meg most mintha máshogyan is lenne. De meglátjuk, másfél hét múlva megyek dokihoz... (Igaz, addig még vissza is fordulhat :D ) Amúgy én nem érzem katasztrofálisnak a faros szülés gondolatát. Úgy érzem, minél tájékozottabb vagyok, annál jobban rá tudok készülni, ezért gyûjtök errõl is tapasztalatokat... Úgyhogy köszi!
Minden jót neked ! :)
A kérdező hozzászólása: Na most már nem is tudom, hol van, ma reggel megint lent éreztem kaparászni, és megint 6 órát aludtam egyben, gyanús, hogy visszatáncolt, de jövõ szerdán meglátjuk. :o)

Mikor szűkül össze véglegesen a hüvely szülés után?

A hathetes kontrollvizsgálat után együtt voltunk a férjemmel, de a tág hüvely miatt nem éreztem semmit, csak a gátsebnél volt kellemetlen.

Legjobb válasz: Most lepontozhat mindenki aki akar, de a gátvágás mellett ez a legnagyobb félelemem a szüléssel, azaz utánnal kapcsolatban. Ezért szeretnék császárt, amire van is esélyem, mert a méhlepényem lent van. Tudom, vannak szerencsések, akiknek visszaáll, de nem egy ilyet hallottam mint a te problémád, sõt a barátnõm másfél éve kínlódik, pedig már mindent megpróbált!:( Kezd az intimtornával, és ha semmi nem fog segíteni az idõk során, marad a hüvelyplasztika.:( Utálom egyébként, hogy mindenki isteníti a normál szülést, ezt a részét meg eltitkolják, és nem beszélnek róla, csak azok páran, akik sikeresen megúszták!

Most lepontozhat mindenki aki akar, de a gátvágás mellett ez a legnagyobb félelemem a szüléssel, azaz utánnal kapcsolatban. Ezért szeretnék császárt, amire van is esélyem, mert a méhlepényem lent van. Tudom, vannak szerencsések, akiknek visszaáll, de nem egy ilyet hallottam mint a te problémád, sõt a barátnõm másfél éve kínlódik, pedig már mindent megpróbált!:( Kezd az intimtornával, és ha semmi nem fog segíteni az idõk során, marad a hüvelyplasztika.:( Utálom egyébként, hogy mindenki isteníti a normál szülést, ezt a részét meg eltitkolják, és nem beszélnek róla, csak azok páran, akik sikeresen megúszták!
nekem az elsõ szülésem után teljesen szétszakadt a gát és a hüvely is teljes hosszában. Több rétegben össze kellett varrani, nagyon sokáig fájt, de 3 hónap múlva már teljesen összehúzódott, utána nem volt gondom a szexel sem. A második szülésemnél nem sérült meg a gát sem meg a hüvely sem csak a gátmetszésem volt pedig csaknem 4 kg-os babát szültem, és szülés után 2 héttel már egyátalán nem fájt a seb. 2 hónapja szültem és a hüvelyem ismét a régi, semmi gond nincs vele. Szerintem intim tornával sokat javulhat.

Mi lehet ez a hüvelyben? Szülés után normális, vagy valami elváltozás?

Már 2 éve szültem, nem gátvédelemmel, és most vettem észre, hogy borsó nagyságú kis dudor van a hüvelybemenet elején a gát tájékán, és egy picit érzékeny. Ez lehet a varrás maradványa? Van/volt valakinek ilyen- ha igen, ez normális?

Legjobb válasz: Lehet az is:( Én viszont megmutatnám dokinak,mert bármi lehet. Nekem méhsüllyedésem lett szülés után, eléggé beparáztam mikor észrevettem!!!

Lehet az is:( Én viszont megmutatnám dokinak, mert bármi lehet. Nekem méhsüllyedésem lett szülés után, eléggé beparáztam mikor észrevettem!!!
Nekem is van 2 ilyen. 4, 5 hónapja szültem. Engem is kicsit aggaszt. Áprilisban amúgy is aktuális nálam egy nõgyógyászati vizsgálat, ezért úgy döntöttem várok addig, mivel nekem teljesen fájdalommentes, és nem zavar semmilyen téren. A nagyobbik gyermek lassan 3 éves lesz. Nem emlékszem, hogy azóta lennének ott. Bár errõl megoszlanak a vélemények. Ha elõbb eljutsz dokihoz, írd meg mi ez. :) (Én a szülés során keletkezõ sérülésre tippelek. Az elsõnél sok belsõ varratom is volt + pár öltéses gátmetszés. A másodiknál csak egy pici gátmetszés, de az egyáltalán nem zavart.)
Nekem hüvelyfal süllyedésem lett a 2. szülésem után. Nem ártalmas, de elég kellemetlen lehet szeretkezésnél. Normális ha meglazult a hüvelyfal! Ezt lehet korrigálni intim tornával, bár több hónap is beletelhet, nem is garantált az eredmény. Mûtéttel korrigálható. Üdv:3 lányos

Császár után miről szól a 6hetes kontroll vizsgálat? Mármint ha nem hüvelyi szülés, akkor mit vizsgálgat?

Nekem programozott császárom volt toxemia miatt, egyáltalán nem voltak fájásaim, és nem tágultam, szóval "odalent" nem történt velem semmi. Akkor mi értelme ennek a kontroll vizsgálatnak? Mármint otthagyok a magánrendel?be 10ezret a semmire...

Legjobb válasz: Nekem hüvelyi uh. volt,megnézte belülrõl a heget,a méh összehúzódott-e kellõképp,és persze kívül is a sebet,hogy szépen gyógyul-e?(császárnál is történik veled "odalent"egys más,a méhedben növekedett egy baba,és a placenta helyén neked is seb van,valamint egy pár külsõ és belsõ varrat van a hasadon,méheden!)Valamint segít a további védekezésben,ha igényled.Van értelme a kontrollnak,megnyugtatott engem személy szerint hogy minden rendben(és ezután lehetett újból szexuális életet élni :)és valahogy ez a lezárása a "végig-csinált"9 hónapnak !)Két császárom volt,szintén programozva,nálam így volt.

Nekem hüvelyi uh. volt, megnézte belülrõl a heget, a méh összehúzódott-e kellõképp, és persze kívül is a sebet, hogy szépen gyógyul-e?(császárnál is történik veled "odalent"egys más, a méhedben növekedett egy baba, és a placenta helyén neked is seb van, valamint egy pár külsõ és belsõ varrat van a hasadon, méheden!)Valamint segít a további védekezésben, ha igényled.Van értelme a kontrollnak, megnyugtatott engem személy szerint hogy minden rendben(és ezután lehetett újból szexuális életet élni :) és valahogy ez a lezárása a "végig-csinált"9 hónapnak !)Két császárom volt, szintén programozva, nálam így volt.
Szerintem meg sokkal inkább császár után van jelentõsége a kontrollnak. Ugyanis a hüvelyi szülés természetes a szervezet számára, a császár pedig egy nagymûtét. Egyébként minden mûtét után van kontroll.
Azért van értelme... Megvizsgálják, hogy a méhed visszahúzódott-e az eredeti állapotába, van-e még vérzés és tájékoztatnak a fogamzásgátlási módszerekrõl, ha szoptatsz írnak olyan fog. gátlót amit szoptatás mellett szedhetsz esetleg csinálnak egy rákszûrést is. Doki válogatja, de rá szoktak kérdezni a tejre is, van-e rendesen, nem fáj-e a melled, szükséges-e fejned, stb Egyébként nem muszáj magánba menni, nyugodtan elmehetsz sztk-s szakrendelésre is, ott is ugyan az fog történni mintha magánba mennél. Én is sajnálnék 10 ezer Ft-ot erre...
A kérdező hozzászólása: Értem... az a bajom, hogy a dokim nem rendel sztk nõgyógyászaton, csak a szülészeten dolgozik, szóval külön rendelési ideje nincs... most akkor menjek el egy idegen dokihoz. Terhesség elõtt ahova jártam, oda tuti nem megyek vissza, terhesség alatt választottuk ezt a dokit, aki szuper amúgy, csak hát most tényleg nincs erre még extra 10ezer. A sebem gyönyörû, tejem van, védekezést egyenlõre megoldjuk gumival, a hasam egyáltalán nem fáj, most 7 hetes a babám, és már tornázok itthon és teljesen jól bírom, a melleim is jól vannak, szóval nem tom... szerintetek felelõtlenség?
Mindenképpen menj vissza kontrollra! Nekem eszembe sem jutna, hogy nem megyek vissza! Jó, ha lát orvos. Azért a szülés nem egy megfázás, és te is nyugodt lehetsz, ha áldását adja az orvos arra, hogy minden rendben, együtt lehetsz már a pároddal, jól gyógyulsz, stb.
nálam rákszûrést is csináltak szülés után/császár/
Igen szerintem ez felelõtlenség. Ez a második legnagyobb hasi mûtét. Örülj neki, hogy jól vagy. Ne is adódjon baj, de ha lesz, vagy van tünet nélkül????? Már nem csak magadért vagy felelõs, ott a baba is. Muszáj vigyázni magadra.

A hüvely gomba, mit okozhat a babómnak szüléskor ha végig kisért és nem tudtam róla mert panasz mentes vagyok? 32 hetes kismama!

Legjobb válasz: max szájpenésze lehet ha hüvelyi uton születik semmi egyéb ne aggodj mert azt meg ecsetelõvel gyorsan kezelni lehet és nem veszélyes

max szájpenésze lehet ha hüvelyi uton születik semmi egyéb ne aggodj mert azt meg ecsetelõvel gyorsan kezelni lehet és nem veszélyes
Nálunk akinek a hüvelykenetével gond van, a picit viszik a gyerekkórházba "szülés körüli fertõzés gyanújával". De ha nemsoká kapsz antibiotikumot, nem kéne gond legyen.
Nekem a picinek egy kis seb volt a vállán, állítólag a terhesség alatti hüvelyi fertõzéstõl. Megnézték a CRP értékét (vérbõl) és a mnagasabb érték mitt kapott antibiotikumot, ami miatt én sírtam mint a záporesõ, õ meg nem:) ) Hát ennyi.. azt hiszem sokkal rosszabb nem nagyon történhet.

Hüvelyi szülés után mikor lehet odalent szőrteleníteni? Mivel érdemes ilyenkor?

Legjobb válasz: én 2 hétre rá már borotváltam. a gyantát ne ajánlom, az amúgy is megvisel nagyajkaknak nem esne túl jól.

én 2 hétre rá már borotváltam. a gyantát ne ajánlom, az amúgy is megvisel nagyajkaknak nem esne túl jól.
mindenképp borotva , maximum a bikinivonalnál epilátor, de vegyi anyagot még ne használj (gyanta, krém) mert nagyon kicsíphet. Fõleg majd meglátod mire vagy szalonképes a környéken.
Én amikor hazajöttem a kórházból, már borotváltam is, de csak ott, ahol éreztem, mert amikor ilyen kis rövid tüsi szõrök nõnek, az engem nagyon idegesít, szúr meg bököd. De nem az egészet borotváltam, mert megnéztem tükörben, és arra jutottam, hogy ezt ugyan minek? Szóval csak úgy nagyjából nyirbáltam meg magam, kb. három hét múlva már rendesen.
Én szülés után 4 héttel epilátor géppel szörtelenítettem, mindenhol teljesen. Nekem addigra már szépen meggyógyult a gátseb.
"De nem az egészet borotváltam, mert megnéztem tükörben, és arra jutottam, hogy ezt ugyan minek?" Ez milyen aranyosan hangzott :) Tenyleg ennyire durva lesz a helyzet utana? 23 hetes kismama
Gyerekek! Én vagyok a legelvetemültebb! én az elsõ zuhanyzós fürdésnél már borotválkoztam! Úristen! Ijen hüjepicsa vagyok4 Más még a szülés hatása alatt van én meg a hiúságom miatt ugye? :) ))) De tényleg megtettem! Mondta is a dokim, örül, hogy nem hagyom el magam és játszom a haldoklót mint többen az osztályon. Szóval amit úgy érzed neked és a lelkednek jót tenne, ha rendbetennéd magad!
Én két hétre a szülés után borotválkoztam. Nem mertem korábban, mert elég vacakul lettem összevarrva, fájt is, és féltem is, hogy véletlen megvágom a szálat, ami ki-ki állt...

2013. 08. 06. -án szültem, hüvelyi szülés volt, gátvédelemmel. Járt már valaki így? Kiderült mi okozta? Bõvebben lent

Elsõ baba, szerencsére nem szakadtam, nem repedtem. Viszont azóta is ha pisilek, vagy nagy székletem van, utána egy erõs feszítõ, nyilaló érzést érzek a hüvelyemben. Orvosnál voltam vele, azt mondta minden rendben van, a méh is szépen visszahúzódott. Nem értem,mert elötte pl. Tangát hordtam, ma már csak a "nagyibugyi" megy, mert különben szintén ugyanaz a nyilaló, feszítõ érzés van a hüvelyemben, szexuális élet kilõve, mert ahogy elkezdene "jó" lenni, ismét elõjön ez az érzés. Kezdek megõrülni,hogy mi lehet ez,mert nagyon kellemetlen.

Legjobb válasz: A belsõ varratok még nem gyógyultak be teljesen, nekem majd egy év volt, mikorra eltûnt ez a feszítõ, nyilaló érzés.

A belsõ varratok még nem gyógyultak be teljesen, nekem majd egy év volt, mikorra eltûnt ez a feszítõ, nyilaló érzés.
A kérdező hozzászólása: Engem nem vartak, se kívül se belül. 1év? ez elég rosszul hangzik.
ÍGy van.attól hogy nem vágtak és nem repedtél a hüvelyed belül többszörösére tágul, így a kis repedések amik belül keletkeznek is be kell gyógyulni Van akinél hamarabb, másoknál hosszab idõ kell ehhez. Nekem 1 öltéses gátmetszésem van, és akkor feszül szintén ha nehezen kakilok...pedig mostmár 14 hós a fiam Adj idõt a testednek, ne aggódj... Ha szex fáj esetleg próbáljátok ki a síkosítókat... mielõbbi gyógyulást ;-)
Bocsánat, nem belsõ varratokat akartam írni, hanem belsõ sebeket! :)
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam volna, hogy ez normális. De nagyon remélem, hogy minnél elöbb elmúlik, mert nagyon kellemetlen.
Császárral szültem, és nekem pontosan ugyanez volt, 3-4 hónapig. Nekem már a 38. héten elkezdõdött. Mondjuk én csak pisilésnél/székletnél éreztem, másban nem okozott gondot.
nézesd meg másik nõgyógyásszal is, lehet hogy hólyagsérv vagy végbélsérv - isten ne adja -. Illetve intintorma, az sokat segít! Ha tudsz, kérj beutalót gyógytornászhoz szülés utáni tornára, mutatnak pár fogást, ami segíthet. És a síkosító is jó találmány

Hüvelyi szülés után mikor áll készen a női test egy újabb terhességre?

Legjobb válasz: Akkor nekem miért mondtak 2 évet a császár után?

szerintem ezt mindenki érzi saját maga. nekem is 6 hót mondtak, de én 1 év után sem érzem hogy ideje lenne a kistesónak.
Elvileg annyi idõ kell a regenerálódásra, ameddig a terhesség tartott.Tehát átlag 9 hónap kell, hogy minden visszakerüljön a "helyére". Bár van olyan ismerõsöm, aki egy évben kétszer szült, és minden rendben volt nála, de azért nagyon sajnáltam a szervezetét!
szerintem 1 év tuti kell hogy regenerálódjon a szervezet én 8 hónapja szültem de még mindíg érzem hogy nem épültem fel teljesen a szülésbõl..bá nekem nagyon nehéz volt bár hüvelyi úton történt a lényeg hogy 1 év kell az fix
nekem a nõdoki azt mondta, hogy a 6 hót azért érdemes kivárni. szerintem attól is függ, hogy a 6 hetes kontrollra mennyire vagy visszarendezõdve.
Én biztos, hogy minimum 6 hónapot várnék, de inkább egy évet. Elég nagy munka a szervezetnek, én pótolnám a vitaminokat, hagynám, hogy kicsit helyreálljanak a dolgok. Nálunk az orvos minimum 6 hónapot mond.
Nekem védõnõ 1, 5 évet mondott, hogy addigra regenerálódik a szervezet. Egyébként anyósom a szülés után 6. héten terhes lett a férjemmel így a tesók között kereken 10, 5 hónap van... és túlélte...érted...
Akkor nekem miért mondtak 2 évet a császár után?
A két év az rengeteg! Én is 6 hónapról tudok...
1EV MINIMUM, mert vissza kell allnia a hormonok normalis mukodese, belsoszervek, meh teljes visszaallasa, uj anyatej kepzodese, egesz test regeneralodasa stb stb....
Koraszülés, vérátömlesztés, és egy elveszitett baba után mondtak 6 hónapot.Az én esetem komplikált volt és én is életveszélyben voltam a császárkor, mégis 6 hót mondtak.2 évet tuti nem kell várni.
3 hónapot szoktak mondani az orvosok, nekem császár után 6 hónapot mondtak.

Miben különbözik a hüvelyi szülés 2 évvel császár után a többitől (már ha van különbség)?

Úgy értem, kaphatok-e oxitocin, esetleg edát, nehezebb-e a tágulás stb.

Legjobb válasz: Persze,hogy kaphatsz fájdalomcsillapítót......Csak ke´rned kell! A tágulási idö az mindenkinél,és minden szülésnél más.A lányommal nagyon nehezen ment,28 órát kinlódtam.....Most 2 hete a fiammal az elsö fájástól 12 óra alatt meglett.

Persze, hogy kaphatsz fájdalomcsillapítót......Csak ke´rned kell! A tágulási idö az mindenkinél, és minden szülésnél más.A lányommal nagyon nehezen ment, 28 órát kinlódtam.....Most 2 hete a fiammal az elsö fájástól 12 óra alatt meglett.
Az lemaradt, hogy a lányommal végül Edat kaptam, e´s akkor gyorsan kitágultam, a fiammal semmit....Mondjuk nem is volt rá idö mert végig itthon voltam.Mire a kórházba értünk, ma´r 8cm re nyitva voltam.A fiam megszületett 3/4 órán belül.
Ez teljesen az orvostól függ, hogy kaphatsz e bármilyen fájdalomcsillapítást. Nekem két és fél év telt el a császár után, a doki azt mondta, ha hüvelyi szülést szeretnék, akkor ne is álmodjak a fájdalomcsillapításról, mert úgy esetleg csak késõn vennénk észre egy esetleges méhrepedést. Maradtam a programozott császárnál, nem bántam meg. :)
Én úgy tudom hogyha egyszer császár volt akkor utána is mindig császár marad!!!Mert felszakadhat a régi császár helye és az orvosok nem szeretnek kockáztatni!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod! És gratulálok a gyerekekhez! :)
Utolsónak: nem feltétlenül marad császár, ha már egyszer császár volt. Tesóm 2 gyerkõcöt szült császárral, a harmadikat természetes úton, gátvédelemmel szülte. Nagyon örült neki, mert az elsõ két babához képest sokkal gyorsabban regenerálódott. Sokban függ attól hogy milyen állapotban van a korábbi császár hege. Oxitocint kaphatsz, viszont a fájdalomcsillapítót nem szívesen adják, ahogy az egyik válaszoló írta.
Utolsónak! Nagy tévedés! Oxitocint császáros szülés utáni szülésnél NEM kaphat senki!!! Mivel szétszakadhat a hege tõle. Fájdalomcsillapítót inkább...
Igaza van, elírtam (most is csak másodjára vettem észere:(). Szóval azt akartam írni, hogy oxitocint nem kaphatsz, viszont a fájdalomcsillapítót sem szívesen adják, ahogy az egyik válaszoló írta. Még egyszer bocs mindenkitõl.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!