Találatok a következő kifejezésre: Hüvelyi szülés mennyi (24 db)

CSászár után normál hüvelyi szülés? Mennyire veszélyes a hegszétválás?

3,5éve volt császármetszésem, most 22 hetes kismama vagyok. Nagyon szeretnék simán szülni, szerintetek van esélyem?

Legjobb válasz: 3,5 év? Nagyon jók az esélyeid! Szerintem 98%, hogy engedik a hüvelyit!

3, 5 év? Nagyon jók az esélyeid! Szerintem 98%, hogy engedik a hüvelyit!
Van!Nekem "csak"azért lett a 2. baba is csaszis mert eltûnt a szivhangja!Sima szülésnek indult!Minden esélyed megvan rá!Unokatesóim is igy születtek.Elsõ császárral 2. hüvelyi úton.
Szia.Ez attól is függ miért volt az elsõ császár.Én 10éve szültem a fiamat császárral, és 3, 5hónapja a kislányomat szintén császárral...
Az elsõ nekem is császár volt, mert nem tágultam csak 1 ujjnyira.(Indítástól számítva 19 órán keresztül) Nekem 5 év van a két gyerekem között, a kisfiamat 13 hónapja rendesen szültem. Indítástól számítva 6 óra múlva meglett, tágultam rendesen. Szóval lehetséges, de nekem sokat segített a doktornõ akinél szültem! Sok sikert, remélem neked is sikerül!
Szia, nekem van egy ismerõsöm aki a 2. gyermekét császárral szülte, de utána a 3. és 4.-et meg újra rendesen :) Szerintem lehetséges, de ha mégsem akkor se keseredj el a lényeg hogy mindketten épségben legyetek
Nos aki leszavazott annak egészségére. Életmentõ volt mindkét császár, ezért irtam attól is függ miért kellett a császár......
Hát nem is tudom.Lehet hogy van esélyed lehet hogy nincs szerintem kérdezd meg a dokidat.Hát ha õ tud segíteni neked.Szurkolok hogy sikerüljön neked! Boldog Baba várást! 2 hetes babó anyuja:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek a biztató válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Szivhang problémák miatt kellett császározni anno..(a köldökzsinór nyomódott)

Császármetszésről vélemények? Utána mennyire fáj a vágás helye? Összehasonlítva egy hosszadalmasabb vajúdás utáni hüvelyi szüléssel?

Én elég sokat vajúdtam a szülésnél, de mindent megért mert van egy gyönyör? kisfiam. A szülés után azt mondtam nem lesz másik, mert nem akartam tágulni, és sokáig vajúdtam. De mindig szerettem volna 2 gyereket, gondolokodom a császáron, ha egyszer talán úgy adódna?

Legjobb válasz: Az elsõ gyerekem hüvelyi szüléses volt, a második császáros lett, mert nem fordult meg, s hiába voltam kitágulva a mérete miatt nem tudott lejjebb csúszni. Ha visszacsinálhatnám, újra a hüvelyi szülést választanám. Nagyon nehéz a mozgás a császár után, sok fájdalommal jár, sajnos. Bár én gyorsan felgyógyultam, meg másnap már látszólag semmi bajom nem volt, de ez csak a látszat. Alig bírtam felfeküdni az ágyra és egyáltalán mozdulni is. Egyébként van olyan lehetõség, hogyha valaki nem akar hüvelyi szülést akkor kérheti a császárt?

Az elsõ gyerekem hüvelyi szüléses volt, a második császáros lett, mert nem fordult meg, s hiába voltam kitágulva a mérete miatt nem tudott lejjebb csúszni. Ha visszacsinálhatnám, újra a hüvelyi szülést választanám. Nagyon nehéz a mozgás a császár után, sok fájdalommal jár, sajnos. Bár én gyorsan felgyógyultam, meg másnap már látszólag semmi bajom nem volt, de ez csak a látszat. Alig bírtam felfeküdni az ágyra és egyáltalán mozdulni is. Egyébként van olyan lehetõség, hogyha valaki nem akar hüvelyi szülést akkor kérheti a császárt?
A kérdező hozzászólása: Utolsót kérdezném: mennyire volt az elsõ nap császár után rossz, mennyire fájt a sebed? Nekem is volt minden a sima szülésnél, oxitocin, kézi tágítás, de végül a dokim segített és úgymond kinyomta a picurt. Én nagyon nehezen tágultam. De mindent megér egy kis gyermek születése.
Nekem is van összehasonlítási alapom, volt ilyen is olyan is... :) A sima szülés bár nekem nem a vajúdás elhúzódása, hanem az 5órás folyamatos erõs intenzív fájások miatt volt nagyon rossz.(Indított szülésem volt, burkot repesztettek, oxitocint kaptam... Na ezt soha többé még egyszer nem engedném!) Aztán a második szülésem császár volt, kérésre(igen mert lehetséges ilyet kérni, csak dokit kell hozzá találni), és én inkább azt mondom, hogy 100 császár mint még egy szülés.Nekem sem volt semmi rossz élményem a császárral kapcsolatban.
akkor te szencsés voltál!jó neked...
nekem császár után 0 volt a fájdalom érzet, szaladoztam, ettem-ittam. Örültem hogy van egy gyerekem. Tök jól voltam. Biztos van akinek nagyon nehéz a felépülés én is láttam ájuldozó kismamákat a kórházban, de nekem semmi bajom nem volt, azt sem éreztem, hogy fel vagyok vágva.
17.39-es vagyok!Faros baba!Toxémia!38.hétre volt tervezve, de 37.héten beindúlt magától, így akkor csinálták meg!
17:39-estöl kérdeznék. Miért volt programozott császárod? A terhesség hányadik hetében csinálták meg?
Szia!Én is úgy mentem be a kórházba, hogy normálisan szülök, de mivel a babám szívhangja nem volt jó, ezért a császár mellett döntött az orvosom.Én egyáltalán nem bántam meg, sõt...Mivel este 9 kor szültem , csak másnap reggel keltem föl, de nem volt annyira fájdalmas mint gondoltam.Mivel onnantól kezdve éjjel-nappal velem volt a lányom nagyon idõm sem volt elmélkedni rajta, hogy nagyon fáj-e.Ráadásul nekem az 5.napon szedték ki a varratokat, (ami nem fáj)és onnan egyáltalán nem is éreztem hogy valaha fel volt vágva a hasam.A helyét ma már alig látni(1 éve szültem), annyira elhalványult és persze jó esetben csak a párod látja, akinek meg nem hiszem hogy ezzel bármi baja is lehetne.
17.39-es vagyok!Igen 4 óra múlva már nem zsibbadtam így mondták, hogy ha bírok mehetek zuhanyozni!12.30-kor toltak ki a mûtõböl és 17-kor zuhanyoztam.Én azt hittem ez a normális:(((!De akkor ezek szerint valamiért nekem hamarabb kiment az érzéstelenítõ!
ja, még annyit, h marad egy jó 13cm-s(nekem annyi hosszban)vágásod míg a hüvelyinél semmi nyom nem marad!ezt is kalkuláld be
arra én is kíváncsi vagyok, h hogyan tudott 4órával a mütét után zuhanyozni!?én 12órát feküdtem a megfigyelöben mire ki ment a zsibbadás! nekem nem volt még hüvelyi szülésem ugyh nem tudom összehasonlítani!nekem pokoli volt a császár, de biztos vagyok, h a hüvelyi szülés is az tud lenni!a hüvelyi akkor fáj a császár meg utána, egyik se jobb, mert a fájdalmat nem tudod kikerülni!az elsö éjszaka az szörnyü volt, null alvás, alig bírsz megmozdulni, kikeszmeregni az ágyból!úgy éreztem magam, mintha -Hasfelmetszö Jack-rajtam gyakorolt volna!kész voltam, abban a 3napban amíg bent voltunk, nagyon fájt, aztán miutána hazamentünk egyre jobban viseltem!a mütét után 1héttel szedték ki a varratokat és oda már úgy mentem, mint akinek nem elötte 7nappal vágták és vartták a hasát!szóval, az elsö napok kemények, fájdalmasak, de ez csak pár nap és túl vagy rajta! én ha választhattam volna akkor a hüvelyit választottam volna, de sajna az nem jött öszze így maradt a császár!
4 órával a mûtét után zuhanyoztál? Altattak? Én 6 órát voltam a megfigyelõben, még akkor kezdett kifelé menni a zsibbadás! Nekem nem volt rossz élmény, nem csalódtam, pedig nem akartam császárt, de az élet így hozta!
Szia!Én 5 hete szültem császárral és nagyon pozitív élményem van!Nagyon féltem!De a mûtét után 4 órával már zuhanyoztam és hozták is a babám!Könnyen , gyorsan felépültem és szenvednem sem kellett!Varratot az 5. napon szedtek és jöttünk is haza!7 napon már kint sétáltunk az utcán(persze csak óvatosan)!10 naposan már semmilyen húzódást, fájdalmat nem éreztem!Minden olyan volt mint régen!(programozott császár volt egyébként)
Nekem semmi bajom nem volt a császármetszéssel, 6. nap már otthon takarítottam. Sok fájdalomcsillapítót kaptam a kórházban, nem tudom másnak miért nem adtak? Összehasonlítva a hüvelyi szülés vajúdásával, hát azt kösz nem, minek kellett annyit szenvednem a korábbi vajúdással nem tudom.
Nem akarom szépíteni a dolgokat, az elsõ felkelés az kemény... De utána napról napra és minden felkeléssel egyre könnyebb a mozgás.Én másnap már simán tudtam ülni is, csak le és felkelés ment egy kicsit lassabban... :) Összességében így vissza gondolva a császárról nincsen semmi negatív élményem, a szülésrõl ami viszont már 2, 5 éve volt még mindig nem nem tudok pozitívan visszagondolni... Ja és még azt hozzátenném, hogy én egy elég alacsony fájdalomküszöbbel megáldott emberke vagyok és így is azt mondom, hogy a császár 1000x könnyebb volt nekem mint a szülés! ;)

Az Uzsoki kórházban mennyire támogatják a császár utáni hüvelyi szülést?

Fõleg olyanok válasza érdekelne,akik ügyeletesnél szültek. Köszönöm.

Legjobb válasz: Szerintem ez doki függõ, van akinek ha mondod, hogy hüvelyit szeretnél segítõkész lesz és van aki meg azt mondja nem lehet hüvelyi. Gondolom nincs orvosod, így aki lesz annál elszel. Nekem volt dokim, elsõ baba, hüvelyi volt azt is akartam, rendes doki volt. Szobatársamnak volt dokija, nem keveset perkált neki és úgy bánt vele szülõszobán mint a kutyával. Másik szobatársam ügyeletesnél szült, nem volt kiemelkedõen rendes vele, de normális volt. Így konkrétan császár és hüvelyi szülésrõl mi a protokoljuk nem tudom. (én többet nem szülnék ott, mert a csecsemõs osztályon elég sok hiányosság történt, és amúgy is elég nem törõdöm volt mindenki, d ez más kérdés)

Szerintem ez doki függõ, van akinek ha mondod, hogy hüvelyit szeretnél segítõkész lesz és van aki meg azt mondja nem lehet hüvelyi. Gondolom nincs orvosod, így aki lesz annál elszel. Nekem volt dokim, elsõ baba, hüvelyi volt azt is akartam, rendes doki volt. Szobatársamnak volt dokija, nem keveset perkált neki és úgy bánt vele szülõszobán mint a kutyával. Másik szobatársam ügyeletesnél szült, nem volt kiemelkedõen rendes vele, de normális volt. Így konkrétan császár és hüvelyi szülésrõl mi a protokoljuk nem tudom. (én többet nem szülnék ott, mert a csecsemõs osztályon elég sok hiányosság történt, és amúgy is elég nem törõdöm volt mindenki, d ez más kérdés)
Ismerõsõm testvére pár hónapja járt az Uzsokiba terhesgondozásra és váltania kellett mert protokoll szerint nincs VBAC, de mindenhol alá kell írni egy papírt, hogy vállalod a kockázatokat.
Nem tudom, csak hasonló szituációban vagyok és elvileg az Uzsokiban fogok szülni, de fogadottnál. Elsõ gyerek eü. okok miatt programcsászárral született, ami után komoly mûtéti szövõdményem lett. Így szívem szerint hajlanék másodszorra a hüvelyi felé, de van megint jópár dolog, ami újra a császár mellett szól. Dokimat kérdeztem, õ visszakérdezett, mit szeretnék. Mondtam, ami orvosilag kockázatmentesebb - erre õ a császárra szavazott. Csak remélni tudom, hogy nem a saját kényelme vagy a 2. által említett protokoll miatt mondta ezt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Második gyermekem született az Uzsokiban császárral (komplikációk miatt), én meg voltam mindennel elégedve, csak az tûnt fel a 4-5 nap alatt, hogy 10-bõl 9-en császárosok voltak. Ezért voltam kiváncsi, hogy van esély-e rá, hogy 2 év elteltével szülhetek simán, de a válaszokból ítélve nem sok. :S
1 vagyok: A lényeget le is felejtettem. Az a szobatársam akivel a fogadott dokija úgy bánt a szülõszobán mint a kutyával, ott a baba feje már látszott, mikor a doki kitalálta, hogy legyen inkább császár. A császárhoz kell egy másik doki beleegyezése is vagy nem tudom, de hívott egy másik dokit (idõsebbet) aki ott mindenki elõtt mondta " te normális vagy hova akarod már ezt a szegény nõt megcsászározni", a fogadott doki csak erõsködött, hogy legyen császár, de az idõsebb azt mondta várjon megpróbálja õ, hát láss csodát következõ nyomásra kint volt a baba császár nélkül.
Ismerõsöm szült ott meg én is. Én természetesen. Neki az elsõ császáros volt. Hát azt mondta hogy nem kapkodták el hagyták amig lehetett hátha sikerül. De abszolút nem tágult most se ugyhogy császár lett. Õ meg pont azt mondta hogy minek vártak?
Én a kislányomat ügyeletesnél szültem 2014 augusztusban (hüvelyinek indult, császár lett) és a 2. szülésem most lesz 2015 november végén. Bár a doki a szülés után azt mondta, hogy elvileg lehet hüvelyi a 2., most a terhesgondozáson az Örsön azt mondták, hogy õk ilyet még nem hallottak és tuti 39. hét császár lesz.

Mennyire változtatok meg ott lent hüvelyi szülés után?

Legjobb válasz: Nekem is sokkal rosszabb. Az, hogy hogy hányingerkeltõen csúnya, az a legkevesebb. De azóta is évek óta fájdogál, néha becsurran a pisi, kéthetente felfázok, és élvezhetetlen a szex. Éljen a hüvelyi szülés.

nagyon. Most megyek egy helyreállító mûtétre...
Nekem is sokkal rosszabb. Az, hogy hogy hányingerkeltõen csúnya, az a legkevesebb. De azóta is évek óta fájdogál, néha becsurran a pisi, kéthetente felfázok, és élvezhetetlen a szex. Éljen a hüvelyi szülés.
A gátizomtorna nagyon sokat segít, fõleg ha már terhesen is gyakorlod. Utána garantáltan nem lesz petyhüdt, nem fog becsurranni a pisi...stb. http://www.egeszsegkalauz.hu/noi-bajok/inkontinencia/gatizom..
Semennyire.
Ma szultem 6 hete. Tegnap voltunk egyutt elsonek szules ota! Hogy milyen volt? Jo!:-) En talan szukebbnek is erzem ott lent... Nem volt fajdalmas!
8
jajj bocsi....tehát 8 hete szültem és ahogy olvasom az elõttem szólókat nagy mázlim van, mert nem érzékelek semmi változást. A szex is olyan mint azelõtt. Mondjuk nem volt szerencsére gátsebem, igy nagyon hamar helyre is jöttem odalent.
az hogy kilog a hüvelyednél az egyaltalan nem normalis menj masik orvoshoz.hatalmas problémaid lehetnek belõle. azt nem irtad mikor szültél, de ha pár nap vagy a gyermekagy utan nem huzodik visszább az egyaltalan nem normalis. igaz nem szülés utan hanem menopauza utan volt ilyen egyik ismerõsömnek és annyira kilogott a méhe hogy sajnos kimüteni tudtak mar csak. szerintem aki ezt normalisnak tartja arra nem szabad hallgatni.
ja bocsi most olvasomh nem a méhed log ki...jaj.ezt benéztem. hát az se jo ha a hüvelyfalad hisz minden amu a mindennapokban gondot okoz az nem normalis és orvosolni kell szerintem.
Én addig nem élveztem igazán a szexet, amíg helyre nem álltak a hormonjaim (azaz, amíg meg nem jött). Ez az esetemben majdnem 1 év volt... Már teljesen kivoltam, hogy mi történt velem, nagyon elkeserített. Azóta viszont szuper újra minden, sõt, talán még jobb lett a szexuális életünk. Én egyébként tágabb lettem, de ennek csak örülök, mert túl szûk volt elõtte. Mondjuk innen már nem szeretnék tovább tágulni, kicsit izgulok is ezen, nemsokára jön a második :) Vizelettartási gondjaim voltak a szülés után, azok elmúltak, de azért nem olyan mint elõtte volt (nem tudom annyi ideig tartani -értsd akár órákat- , mint régen).
4-es vagyok A méhem lejjebb süllyedt, a hüvelyfalam kilóg a hüvelynyílásnál, és az a legkevesebb, hogy gusztustalan, és kellemetlen érzés, de eddig is könnyen felfáztam, most meg állandóan bõ folyásom van, olyan érzés, mintha bepisilnék. És ha nagyon kell már pisilni, be is csurran 1-2 csöpp. Mondtam a dokimnak, de azt mondta ez normális. Tuti elmegyek másikhoz, akár magándokihoz, mert ha normális ha nem, én helyre akarom állíttatni, mert nagyon zavar. Addig is intim tornázok, de az csak szinten tartásra jó :(
Annyi, hogy a hüvely bejáratánál most kivehetõ a szûzhártya maradvány. Szóval már nem olyan alul, mint mikor még tini voltam :) , a nyílás már nem olyan szûk, de belül kb. minden maradt a régiben. Ja meg van egy helyes kis csíkmaradvány, ha nagyon keresem, látszik a gátseb helye, ami viszont az elsõ 2 mensis napon piszkosul tud sajogni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, ment a like mindenkinek :)
Gondolom, nem a szülés utáni napok állapota érdekel, hanem a hosszútávú változás. Nekem nõtt egy kis himbilimbi a hüvelyem bejáratához, a második terhesség alatt vettem észre, de nem tudom mi az, a doki sem mondott rá semmit, valami kis bõrfityedék. Amúgy én is érzékenyebb lettem, pl azelõtt kb egy kezemen meg tudtam számolni a hüvelyi orgazmusaim számát, mostanában sokkal többször van. A méretem nem változott.
A kérdező hozzászólása: Kedves Elsõ Három, köszi megnyugtattatok, csak mert annyi rémtörténetet hallottam :) Kedves 4-es, kifejtenéd? Köszi
Eléggé. Rossz értelemben.
Nincs valtozas, talan meg jobbak is az egyuttletek!!!!
Csak és kizárólag jó értelemben talán egy kicsit "érzékenyebb"lettem, de ha olyanra gondolsz hogy tágabb vagy ilyesmi akkor semennyire.
Hát nekem sokkal érzékenyebb lett.. :) Sokkal jobb a szex azóta.. :)

Ebben az esetben hagyják túlhordani a babát? Mennyi az esélye a hegszétválásnak, és a hüvelyi szülésnek?

Több mint 4év lesz a két gyerekem között. A fiamat 4650g szültem a 41.héten,fájásgyengeség miatt császár lett.

Legjobb válasz: Nekem is hasonlóak voltak a paramétereim (4700 g-os volt a fiam), és a kiírt idõpontban be kellett volna mennem a kórházba, ha addig nem indul meg a szülés. Nem indították volna meg, csak hogy orvosi felügyelet mellett legyek a biztonság kedvéért. A doki pártolta a rendes szülést, de végül a második is császár lett. A hegszétválásnak az esélyét csak "menet közben" fogod látni, ha hagynak vajúdni.

Nekem is hasonlóak voltak a paramétereim (4700 g-os volt a fiam), és a kiírt idõpontban be kellett volna mennem a kórházba, ha addig nem indul meg a szülés. Nem indították volna meg, csak hogy orvosi felügyelet mellett legyek a biztonság kedvéért. A doki pártolta a rendes szülést, de végül a második is császár lett. A hegszétválásnak az esélyét csak "menet közben" fogod látni, ha hagynak vajúdni.

Szülés (hüvelyi) után mennyi idő után nem fáj a szex? Mikor lehet ujra a régi?

Tapasztalatokat várok.Köszi

Legjobb válasz: Az elsõ szülésem után kb. 2 hónapig elég kellemetlen volt, és utána még vagy fél évig síkosítót kellett használni. A második szülés után egyáltalán nem fájt. Érzetileg nálam mindkettõnél beletelt úgy 1 évbe, hogy újra a régi legyen.

Az elsõ szülésem után kb. 2 hónapig elég kellemetlen volt, és utána még vagy fél évig síkosítót kellett használni. A második szülés után egyáltalán nem fájt. Érzetileg nálam mindkettõnél beletelt úgy 1 évbe, hogy újra a régi legyen.
Szia! Én 12-hete szültem és a 7.hét után voltam elöször együtt a párommal, azt gondoltam hogy kelemetlen lesz de nem, nagyon jó volt. Azóta majdnem minden nap együtt vagyunk vagyis akkor amikor a picurka engedi. :)
Szia. Én 8hete szültem, a 6hetes vizsgálat után már együtt voltunk. A dokim mondta, hogy vegyünk síkositot, de szerencsére nincs rá szükség. Az elsõ 3-4alkalommal voltunk csak óvatosak, és egyáltalán nem fáj az együtlét
Nekem durva szülésem volt ezért csak szülés után három hónappal adott engedélyt a doki a házasélet újrakezdésére, de a mai napig nagy fájdalommal jár a dolog, és a fájdalmon kívül õszintén szólva semmi jót nem érzek. Ja és fél éves a babánk.
Szia. Mi szülés után 8 héttel voltunk együtt és nem fájt.
Sziasztok Mi is 8 héttel a szülés után voltunk együtt , nekem nagyon kellemetlen volt!! De a második már jó volt!! üdv egy 9 hetes gyönyörû kisfiu anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy megosztottátok a tapasztalatokat!

Mennyit szoktak adni manapság a fogadott szülésznőnek? Akkor is kell neki adni, ha a végén császár lesz? A császáros szülés "drágább" vagy "olcsóbb" mint a hüvelyi szülés?

Legjobb válasz: Szia, Bár én még nem szültem de már mondtam a páromnak, hogy inkább a maradék 3 hónapomat azzal töltögetem, hogy veszek egy szép kis fonott kosárkát és veszek bele egy csomó cuccot, csinálok neki egy ajándékcsomagot.Tuti nem adok neki pénzt.Remélem nem fogja húzni a száját.

Szia, Bár én még nem szültem de már mondtam a páromnak, hogy inkább a maradék 3 hónapomat azzal töltögetem, hogy veszek egy szép kis fonott kosárkát és veszek bele egy csomó cuccot, csinálok neki egy ajándékcsomagot.Tuti nem adok neki pénzt.Remélem nem fogja húzni a száját.
Én 20ezret adtam neki..A dokinak 50 ezret és a vége a szülésemnek császár lett.Azt mondják, hogy a császár drágább, de adj azt amit gondolsz egy ajándék kosár is megteszi a szülésznõnek.
Szerintem meg fizessetek minden szembe jövõ orvosnak, nõvérnek, szülésznõnek, beteghordónak, védõnõnek....stb... szóval mindenkinek akivel csak összefuttok a kórházban. Nem tudom, még hová fajulhat az egészségügy, de nagyon undorító hogy minden csak a pénz körül forog itt. Titeket is mindennap jutalmaznak a munkátokért még a fizetéseteken felül???Kaptok egy csomó hálapénzt? Mert nekik miért kéne fizetni, mikor csak a kötelességüket végzik, azt is sokszor kifogásolható módon. Szerintem fizetünk elég tb-t. De aki mindenképp fizetni akar, miért nem szül magánklinikán??Legalább nem a közkórházban rontaná tovább a személyzet hozzáállását, akikhez már amúgyis csak borítékot lobogtatva lehet közelíteni. Nagyon mélyre süllyedt ez az ország e téren is:(((

Hüvelyi szülést követően mennyi idő múlva gyantáztatnád le? A terhesség alatt is végig kozmetikushoz jártam, így borotválni nagyon nem szeretném. Válaszokat köszönöm.

Legjobb válasz: Ez attól is függ,h teljes gyantát akarsz-e illetve,h van-e gát sebed. Ha van seb és teljes gyanta kell,akkor szerintem azt a bizonyos 6hetet nem árt megvárni. De szerintem annyit mindenképpen várjál így is úgy is. Hamar elmegy.

Ez attól is függ, h teljes gyantát akarsz-e illetve, h van-e gát sebed. Ha van seb és teljes gyanta kell, akkor szerintem azt a bizonyos 6hetet nem árt megvárni. De szerintem annyit mindenképpen várjál így is úgy is. Hamar elmegy.

Hüvelyi szülés után mennyi az a nap vagy hét, amíg rendbe jöttetek és megint eltudtátok végezni a házimunkákat?

kérdésem azért kelt,mert férjem valószínüleg csak 5 napot fog tudni itthon maradni velem szülés után!(ez a kórházi napok után lesz)tehát a kórházban töltött 5 nap + amit a párom itthon lesz 5 nappal együtt 10 napom lesz arra,hogy összeszedjem magam és újra enyém a háztartás!elég lesz ennyi id??

Legjobb válasz: megúsztam "épen"

megúsztam "épen"
Ez sok mindentõl függ. Engem az elsõnél annyira megviselt az éjszakázás és a kialvatlanság, hogy nappal a kicsim ellátása után csak kóvályogtam. A másodiknál viszont annyira jól voltam, hogy amikor hazaértünk a kórházból, simán rendet raktam és elmosogattam :) Senki meg nem mondta volna rólam, hogy 3 napja szültem természetes úton egy 4 kilós gyereket :)
Valamit jegyezz meg! Nem hajt a tatár!! Ha fõzni kell, fõzz meg, ha mosni kell, tedd be a gépbe a ruhákat, ha boltba kell menni, sétáljatok el. Ha zavar, még egy porszívózás bele fér. A babáddal -reméljük nem lesz hasfájós!!- nem lesz sok dolgod eleinte, sokat fog aludni. Amikor teheted, nyugodtan pihenj le! Végül is mosogatni ha jól értem, csak Magadra kell, fõzni is csak Magadra kell- ha így van, rendelhetsz kaját, egy fõre nem drága, míg úgy nem érzed, hogy meg nem tudod ezt is csinálni. A munka megvár!! Boldog babavárást, könnyû szülést és egészséges kisbabát!!:-) Üdv: 3 lányos, 8+4hkm
Ha minden nap otthon van a Férjed, és valószínûnek tartod, hogy segíteni próbál, akkor "ráérsz" a felépüléssel... Elég, ha megfõzöl, felporszívózol, feltörlöd amit kell, ez nem sok házimeló, ezt akár az elsõ hét végén is meg tudod tenni, pláne, hogy írtad, nem akarod Magad elhagyni!
Az a szervezeteden múlik! Nekem a 3. gyermek születése után is csak a 4 kórházi nap volt a pihenõ idõ, utána a 4. nap délutánján, amikor hazajöttem, már mosni kellett, fát vágni, másnap oviba menni, boltba menni, fõzni...mert muszáj volt. A második után pedig az 5. napon jöttünk haza, a 6. napon boltba mentünk, kertészkedtem, fõztem...mert muszáj volt. Az érdekes az, hogy bár szó szerint óránként evett 2 hónapos koráig a lányom, és ott volt a nagyobb is, és a háztartás, még sem éreztem magam fáradtnak, azt éreztem, hogy élek! :-) Az elsõ szülés után volt segítségem, akkor 2 hétig nem csináltam semmit, utána is csak boltba mentem néha... Mind a 3x hüvelyi úton szültem, az elsõnél felszívódós varratom volt, 2 hétig sziszegve ültem le, a másodiknál kiszedõs varrat volt, a 4. napon kiszedték, utána kutya bajom nem volt, a harmadiknál pedig megúsztam a metszést. Boldog babavárást, könnyû szülést és egészséges kisbabát! Üdv:3 lányos, 8+4hkm
Ne izgulj.Menni fog hamar.Es orulj ha termesztes uton szulsz majd.Mrtz akkor lenne magyon nehez ha csaszaroznanak.Na akkor aztan jo par napig alig tudsz majd csinalni valamit.A siman szult nok nalunk a korhazban mar"vigan ugrandoztak"mi csaszarosok meg menni nem tudtunk.
A kérdező hozzászólása: nem, fõzni nem csak magamra kell, a férjemre is!de persze úgyis tudom, hogy õ megpróbál majd segíteni!csak kíváncsi vagyok, hogy mégis mennyi idõ lesz majd az, miután úgymond megint a régi lehetek! :)
A kérdező hozzászólása: nekem elsõ szülésem lesz, de a férjemen kívül sajnos más segítség nem lesz, ezért is a kérdés!nem akarom én elhagyni magam, szeretnék minél elõbb majd visszaállni a házi dolgokhoz, de hát azért gondolom, hogy ez nem 2 nap lesz!
Nekem az elsõ szülés után talán egy hét, tíz nap kellett, hogy lassan, komótosan elvégezzem a házimunkát. De ekkor volt gátmetszés, másodjára megúsztam "éppen". Szerintem akkor már a szülés másnapján mentek volna a dolgok. Persze a nagybevásárlást most nem soroltam a házimunkák közé. Ha csak a legszükésgesebbeket akarod elvégezni az elsõ hetekben, akkor elég lesz az a 10 nap.
Én a szülésem elõtt, pont ilyen okokból fõztem pár nagy adag kaját és lefagyasztottam. Az elsõ két hétben így csak fel kellett engedni õket. Minél könnyebb szülést és jó babázást!

SOTE II-n az alapítványi szoba mennyire elérhető? S itt a klinikán hüvelyi szülés után hány napig kell bent maradni?

2. babám lesz, az els? nem itt született...

Legjobb válasz: Úgy értem, ha szeretném a külön szobát, biztosan lesz hely vagy lutri?

A kérdező hozzászólása: Úgy értem, ha szeretném a külön szobát, biztosan lesz hely vagy lutri?
lutri, e szólj elõre a dokidnak! én nem jutottam be, mert sokan szültünk, de nem is bánom.
Én kétszer szültem ott, mindkétszer bejutottam, de tényleg lutri. Ahogy bemész szülni azonnal szólj, úgy nagyobb az esély. (Én persze elfelejtettem, nem a szoba foglalkoztatott éppen, de a férjem szólt) Szülés után elvileg 72 óra, de a másodikat hétfõn este szültem és csütörtök reggel hazaengedtek :)
Lutri. Nekem a fogadott szülésznõm elintézte telt ház, várólista ellenére, pedig egyetlen fillért sem kapott addig. Hüvelyi szülést nem tudom.Én császárral szültem csütörtökön, vasárnap délelõtt hazaengedtek minket.
Elfelejtettem írni, hogy amint bementek szülni, a párod menjen fel, és szóljon. Ezt szülésfelkészítõn mondták. Utolsó voltam.
sima komplikációmentes szülésnél 72 órát kell maradni a baba miatt. Én szerda este szültem és vas 11 kor engedtek ki, már alig vártam, mert épp látogatási tilalom volt :( Sok szerencsét!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!