Találatok a következő kifejezésre: Hüvelyi gombás van (19 db)

Hüvelyi gombás fertőzéstől még eshetek teherbe? Nem befolyásolja a megtermékenyülést? Fél éve azt mondták hogy az van használtam kúpot. Ha még mindig van attól még lehetek terhes?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ha azóta semmi jele nincs akkor elmúlt a gomba és teherbe eshetsz. :) Viszont terhesség alatt hajlamosabb lehetsz arra, hogy ismét elkapd. Nekem most a második várandósságom alatt az elején 2x is volt gombás fertõzésem (fogalmam sincs hogy szedtem össze, elõtte sose volt), kezelhetõ és a babának se lett baja. :)

Szia! Szerintem ha azóta semmi jele nincs akkor elmúlt a gomba és teherbe eshetsz. :) Viszont terhesség alatt hajlamosabb lehetsz arra, hogy ismét elkapd. Nekem most a második várandósságom alatt az elején 2x is volt gombás fertõzésem (fogalmam sincs hogy szedtem össze, elõtte sose volt), kezelhetõ és a babának se lett baja. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon Köszi a választ.

Tisztelt Főorvos úr! Régóta problémám van nekem is. A hüvelyi gombás fertőzésem állandóan visszatérő. Többször kerestem fel nőgyógyászt, és átmenetileg volt csak jóa gyógyszer és hüvelykúp kezelés. Hüvelygyulladás és kellemetlen szagú a folyás. Főleg mens

Tisztelt Főorvos úr! Régóta problémám van nekem is. A hüvelyi gombás fertőzésem állandóan visszatérő. Többször kerestem fel nőgyógyászt, és átmenetileg volt csak jóa gyógyszer és hüvelykúp kezelés. Hüvelygyulladás és kellemetlen szagú a folyás. Főleg menstruáció előtt lobbanékonyabb.Többször kínoz, használtam már Lactofeel hüvelygélt, amit rendszeresen minden este helyeztem fel. Amikor abbahagytam utána visszatért ez a problémám. Kérdésem másabb hatóanyagokkal összetételekkel rendelkezik a Vitagyn-C, hatékonyabb?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Vitagyn C teljesen más hatóanyagot tartalmaz, mint az Ön által már használt másik készítmény, ezért érdemes rendszeresen alkalmaznia. Ettől függetlenül azonban igen fontos lenne mielőbb kivizsgálni, hogy milyen egyéb hajlamosító tényező hozza létre a visszatérő gombás fertőzéseket. Csak ezek kiküszöbölése után várható, hogy a fertőzések ritkábban fognak jelentkezni! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Vitagyn C teljesen más hatóanyagot tartalmaz, mint az Ön által már használt másik készítmény, ezért érdemes rendszeresen alkalmaznia. Ettől függetlenül azonban igen fontos lenne mielőbb kivizsgálni, hogy milyen egyéb hajlamosító tényező hozza létre a visszatérő gombás fertőzéseket. Csak ezek kiküszöbölése után várható, hogy a fertőzések ritkábban fognak jelentkezni! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Hüvelyi gombás fertőzésem van. Meg közben peteérésem is, és babát szeretnék. Lehetek a fertőzés ellenére terhes?

Legjobb válasz: biztosan, mert gombás fertözése a nagyanyáinknak is volt akik soha nem mentek el nöorvoshoz, és még is sok sok gyereket szültek. a kérdés hogy amit szedsz vagy kensz a gombádra az akadályoztathat-e.

biztosan, mert gombás fertözése a nagyanyáinknak is volt akik soha nem mentek el nöorvoshoz, és még is sok sok gyereket szültek. a kérdés hogy amit szedsz vagy kensz a gombádra az akadályoztathat-e.
Persze, hogy lehetsz! :) De mielõbb kezeltesd ki magad...
én is jártam ebben a cipõben, a nõdoki azt mondta lehet nyugodtan próbálkozni, bár így tuti a partneredet is megfertõzöd

Japán kristálygomba milyen hatással van a candidára? Hajlamos vagyok sajnos a hüvelyi gombás fertőzésre.

Japán kristálygombába van cukor és alkohol is, ami nem jó candidának.

Legjobb válasz: A nedves törlõkendõt minek használod?? Tele van méreggel. Lehet, hogy pont azzal adsz táptalajt a gombának, felborítod a hüvely bélflóráját. Az intim lemosók nagy része is méreg. Használj natúr kecsketejes szappant, pl. Sövénykútit, abban nincs semmi mesterséges, mégis beállítja a tejsav az optimális PH értéket. Az elõzõleg említett Sába se rossz, tudomásom szerint. Amúgy meg a táplálkozásé a kulcsszerep. Cukrot, tejet mellõzzed, mert a gombák belõlük táplálkoznak. A kristálygomba úgy fejti ki hatását, hogy nem engedi rothadni a táplálékot a gyomorban. Ebbõl kiindulva ártani nem árt, de nem ettõl fogsz elsõsorban meggyógyulni.

A nedves törlõkendõt minek használod?? Tele van méreggel. Lehet, hogy pont azzal adsz táptalajt a gombának, felborítod a hüvely bélflóráját. Az intim lemosók nagy része is méreg. Használj natúr kecsketejes szappant, pl. Sövénykútit, abban nincs semmi mesterséges, mégis beállítja a tejsav az optimális PH értéket. Az elõzõleg említett Sába se rossz, tudomásom szerint. Amúgy meg a táplálkozásé a kulcsszerep. Cukrot, tejet mellõzzed, mert a gombák belõlük táplálkoznak. A kristálygomba úgy fejti ki hatását, hogy nem engedi rothadni a táplálékot a gyomorban. Ebbõl kiindulva ártani nem árt, de nem ettõl fogsz elsõsorban meggyógyulni.
Szia! Javaslom, hogy a gyógyszertárban lehet kapni egy Colpo Cleaner nevezetû pezsgõtablettát. Ez egy belsõ intim mosakodó. Nagyon jó, és azóta kevesebbet volt fertõzésem.
Hát, szerintem a valószínûleg most aktuális, "mindenrejó" japán kristálygomba nem igazán tud mit kezdeni a te másik fajta gombáiddal! Az én javaslatom az (én is állandóan összeszedtem mindenféle folyást okozó gombát, meg fertõzést régebben), hogy menj el a nõgyógyászodhoz, kezeltesd ki az éppen aktuális folyásodat, aztán használj mindig, minden fürdésnél intim szappant! Nekem ez bejött, nagyon ritkán szedek már össze ilyen nyavaját! (Nekem a nõgyógyászom egyébként a "Sába" intimszappant ajánlotta, mert abban se színezék, se illatanyag nincs, amire esetleg allergiás lehetnék!Én arra esküszök!)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mindig kezeltetem candidát, nõgyógyászhoz, emiatt sajnos, elég sokat járok. Intim lemosót régóta használók, irrigátort alkalmanként, nedves törlõkendõt minden wczskor.

Van egy közepes hüvelyi gombás fertőzésem. Lehet valami baja a babának tőle?

Az orvosommal már a 3. kúpot írta fel,ideiglenesen megsz?nik,de mindig kiújul.

Legjobb válasz: Nekem is elég sokszor van ez a problémám. A doki azt mondta, a babának ettõl nem lehet baja. Úgy legyen :)

Nekem is elég sokszor van ez a problémám. A doki azt mondta, a babának ettõl nem lehet baja. Úgy legyen :)
Saját tapasztalat: nekem is volt, de amióta grapefruit cseppeket iszom, mintha elvágták volna. Nem az alkoholosat veszem, igaz nem olcsó, de jóval nyugodtabb vagyok, amióta nem folyik belõlem semmi:) Az orvos is csodálkozik, hogy "hogy elmúlt". 30. hetes kismama
Általában szülés elõtt mindenki "összeszed" ilyesmit. Ami közveltelen szülés elõtt van, az az a fajta fertõzés, amibõl a kicsik a szájpenész kapják meg. De ez nem olyan nagy baj, szinte mindenki átesik rajta.
Nekem legalább 4X volt a terhességem alatt, és semmi bajunk nem lett :) A lényeg, hogy szülésnél ne legyen, mert a szülõcsatornából tud fertõzést összeszedni általában. üdv.: 3 hós kislány anyukja
naná, de belsõ antibiotikummal is.
Dehogy kell antibiotikum!A krémet használja õ is egy hétig.

Folyamatosan hüvelyi gombás fertőzésem van mindent gyógyszert kipróbáltam szinte normális család anya vagyok mit kéne tennem?

Legjobb válasz: És a férjed részérõl? A férfiak rengeteg kórokozót bevisznek a nõ szervezetébe. Együttlét elõtt a nõnek és a férfinak is vizelni kell, hogy baci ne terjedjen a vizeletben, alaposan megfürdeni (segíts a férjednek akár úgy, hogy te magad húzod hátra a fitymát, ott a legfontosabb), majd együttlét után megint ugyanez. Használjatok kotont.

És a férjed részérõl? A férfiak rengeteg kórokozót bevisznek a nõ szervezetébe. Együttlét elõtt a nõnek és a férfinak is vizelni kell, hogy baci ne terjedjen a vizeletben, alaposan megfürdeni (segíts a férjednek akár úgy, hogy te magad húzod hátra a fitymát, ott a legfontosabb), majd együttlét után megint ugyanez. Használjatok kotont.
Orvos írta a gyógyszereket, vagy te magad próbálégattad? Megállapította az orvos, hogy pontosan milyen gomba vagy baktérium okozza? És a párodat is kezelték párhuzamosan?
Szerintem csinald meg a candida dietat, attol elszokott mulni!

Ha nekem gombas huvelyi fertozesem van, azt elkaphatja tolem a parom szeretkezes es gumihasznalat nelkul?

Legjobb válasz: Nem elkaphatja, de el is kapja, majd õ fog téged visszafertõzni hetente, akkor is, ha te már gyógyszert szedsz, aztán a gomba szépen megszokja a klímát (gyógyszer hatásai) és akkor már csak a jóistenke finom keze segíthet, senki más! Menj el orvoshoz, és hívd a barátodat is, menjetek együtt, semmi ciki nincs benne!!! Megesik sajnos, és kezelni kell, akkor nem lesz baj. Eleve lehet, hogy tõle kaptál be valamit...

Szerintem egyszerûbb lenne kikezeltetned magad, és késõbb nem lesz gondod. Nekem pl. 4 nap alatt helyre jött! Keress fel egy nõgyógyászt!
Persze, hogy elkaphatja. A gomba igen szívós: mehet kézen, lábon, törölközõn, vagy szinte bármi máson keresztül. Akár fürdõvízzel is... bár ott azért kell egy kis idõ (valószínûleg jó pár alkalom), mire meg is fertõzöd õt.
Drága ember, kedves elsõ szóló! Maradtál volna csendben, akkor nem lett volna hiba... Szerinted miért fertõzõdik vissza?????? Kár, hogy egy egy kérdéshez nem válaszolnak több százan, mert ha csak te írtál volna, és neked ez a kislány elhiszi a baromságot, akkor mikor már mikor a srácnak viszket (már elég súlyos fertõzõdés) sem mennének el orvoshoz...
Nem elkaphatja, de el is kapja, majd õ fog téged visszafertõzni hetente, akkor is, ha te már gyógyszert szedsz, aztán a gomba szépen megszokja a klímát (gyógyszer hatásai) és akkor már csak a jóistenke finom keze segíthet, senki más! Menj el orvoshoz, és hívd a barátodat is, menjetek együtt, semmi ciki nincs benne!!! Megesik sajnos, és kezelni kell, akkor nem lesz baj. Eleve lehet, hogy tõle kaptál be valamit...
"Nem, dehogy kaphatja" Írta az elsõ hozzászóló. Véleményem szerint kedves válaszoló ezt IRONIKUSAN írta, szerintem ebbõl azt lehetett érteni, hogy felidegesítette egy pöttyet a kérdés, majd utána meg is írta, hogy inkább kezeltesse magát, utána szexeljen. Lássátok át a sorokat, egy picit:) üdvözlettel: mzgf
Nem, dehogy kaphatja. << Ezért vagy idióta. :D Inkább aludjál, mert még szívrohamot kapsz... :D
Várjunk csak. Elsõ válaszoló vagyok. A kérdõzõtõl kérdezem: szeretkezés nélkül, és gumihasználat nélkül elkaphatja-e? Így értetted? Mert akkor a válasz tényleg nem. Ha nem szeretkeztek, de úgy, hogy egyáltalán nem ér ott hozzád, akkor nem. Vagyis de. Ha egy törülközõt használtok, kádban együtt fürödtök, vagy egymás után, akkor igen.
Elsõ válaszoló vagyok, és köszönöm, hogy az utolsó válaszolónak, õ megértette, hogy mit akartam vele kifejezni. A többieknek üzenem, hogy pontozzanak le, nem izgat, mindenki a saját egészségére figyeljen. További szép napot!
Elsõ vagyok. Ennyire gyökér vagy, hogy nem tudsz a sorok között olvasni, vagy nem tudod végigolvasni? A végén írtam, hogy inkább kezeltesse magát, aztán dugjon. De sok hülye szaladgál szabadon.
Nem, dehogy kaphatja. Az egy tök veszélytelen dolog, csak épp egyfolytában visszafertõzõdnek az elõvigyázatlan emberek, sokszor még azok is, akik nagyon vigyáznak. Inkább kezeltesd ki magad, azután szexelj gumi nélkül.

Nagyon erős, fehér, testápolószerű, ragadós, szagtalan hüvelyi váladékom van, de csak akkor ha a dolgomat végzem. Nem viszket, és nem csíp. Csak gombás fertőzésre utalhatnak a jelek?

Voltam dokinál, aki szerintem csak felületesen vizsgált meg, nem is vizsgálta a váladékot. Félek, hogy valami szervi bajra utal!

Legjobb válasz: Nekem peteéréskor szokott lenni ilyen testápolószerû krémes folyás.

Nekem peteéréskor szokott lenni ilyen testápolószerû krémes folyás.
A kérdező hozzászólása: Ja, és állítólag terhes nem lehetek, mert normál mensim volt, utána meg nem voltam együtt a párommal.
Nekem szinte mindig van ilyen folyásom, és teljesen normális, a doki is mondta.
Élettani hatások is befolyásolják (fáradtság, idegesség stb.). Nekem is van, hogy ilyen folyásom van, de nem viszketek. Doki nem mondott rá semmit, pedig nézte a hüvelyemet és voltam rákszûrésen, ott se volt gond. Amíg nem viszket, nem sárga/zöld és nem állandó illetve nem nagyon bõ a folyás, addig nem nagyon lehet gond.
irrigálás: lehet kapni patikában, dm-ben egy tablettát, amihez van egy pumpa. A tablettát a vízben feloldod és a pumpával befecskendezed a hüvelyedbe. ezek a tabletták a hüvelyflóra visszaállításában segítenek
A gomba: Fehér, túrószerû hüvelyi váladék, viszket, ég, szeretkezeésnél kellemetlen, és fáj. Olyankor szinte folyamatos a folyás, és nagyon kellemetlen, meg nagyon fáj.
mikor voltál utoljára rákszûrésen? anyósomnak ilyen volt és azonnal oda küldték. szerencsére nem lett semmi baj, de erre konkrétan emlékszem. elõttem válaszoló, bocs hogy offolok, de mi az az irrigálás? :) ) bocsi ha hülyeséget kérdeztem :)
lehet vmilyen aerob baktérium is... szerintem irrigálj, hátha az segít. amúgy ilyenkor fontos lenne, hogy vegyen kenetet a doki és megvizsgálja
Szerintem ez normális, nekem is ilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszi válaszokat. Folyásom nekem is volt eddig, csak teljesen más. Most úgy képzeljétek el, mintha kb. 1 dl tejföl folyna ki belõlem. Irrigálni is fogok és ha nem múlik, úgy döntöttem elmegyek egy másik orvoshoz, hátha õ kenetet is vesz. Rákszûrésen tavaly decemberben voltam , úgyhogy lassan az is idõszerû lesz.

Tisztelt Főorvos úr! Párom hímvesszőjének a végén, a makkon piros pöttyök vannak. A bőrgyógyásza szerint gombás fertőzés, kapott rá krémet+gyógyszert is. Tőlem kaphat-e fertőzést? Az orvosa szerint a hüvelyemben lévő gombaspórák az oka. Normális körülmény

Tisztelt Főorvos úr! Párom hímvesszőjének a végén, a makkon piros pöttyök vannak. A bőrgyógyásza szerint gombás fertőzés, kapott rá krémet+gyógyszert is. Tőlem kaphat-e fertőzést? Az orvosa szerint a hüvelyemben lévő gombaspórák az oka. Normális körülmények között is van a női hüvelyben gomba? Nálam ez tüneteket nem okoz, így megfertőzhetem-e a partnerem? 36 éves vagyok, 13éve nem menstruálok, szülés során el kellett távolítani a méhem, a petefészkeim megvannak. Az utóbbi időben többször volt hüvelyi fertőzésem, hőhullámaim vannak, éjszaka rosszul alszom, hangulatváltozásaim is gyakran vannak. Ezek a tünetek lehetnek-e klimaxos panaszok? válaszát köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hüvelyben normális körülmények között is van gomba, ez önmagában nem jelent kórosat és valószínűleg a férjénél sem azért alakult ki a fertőzés, mert Ön átadott volna neki kórokozót. Az életkorát tekintve nem valószínű, hogy változókorban lenne, de ezt csak hormonvizsgálattal lehet pontosan megállapítani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A hüvelyben normális körülmények között is van gomba, ez önmagában nem jelent kórosat és valószínűleg a férjénél sem azért alakult ki a fertőzés, mert Ön átadott volna neki kórokozót. Az életkorát tekintve nem valószínű, hogy változókorban lenne, de ezt csak hormonvizsgálattal lehet pontosan megállapítani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!