Találatok a következő kifejezésre: Hüvelyi UH-n és a (16 db)

Most voltam hüvelyi uh-n és elég vastg a méhnyálkahártyám ennyit tudott mondani mondani az orvos és hnap megyek vérvételre lehetséges h terhes vok?

Legjobb válasz: Szia, én a második terhsségemnél voltam pár nappal a mensi kimaradása után és nekem is ezt mondta a doki, vagy még azt jelezheti , hogy meg fog jönni. Nekem is ezt a két lehetõséget válaszolta, de mivel akkoriban még pontos volt a ciklusom, tudtam, hogy már késik a mensim és volt két poz. tesztem is, úgyhogy egyértelmûen csak terhességre utalhatott. Remélem nálad is ez van ha csináltál már tesztet, akkor meg biztos az öröm. Ha így lenne, gratulálok!

Szia, én a második terhsségemnél voltam pár nappal a mensi kimaradása után és nekem is ezt mondta a doki, vagy még azt jelezheti , hogy meg fog jönni. Nekem is ezt a két lehetõséget válaszolta, de mivel akkoriban még pontos volt a ciklusom, tudtam, hogy már késik a mensim és volt két poz. tesztem is, úgyhogy egyértelmûen csak terhességre utalhatott. Remélem nálad is ez van ha csináltál már tesztet, akkor meg biztos az öröm. Ha így lenne, gratulálok!
Ha túl korán mentél elõfordulhat, hogy csak ennyit látott tényleg. A vérvétel majd mindent "megmond". De ha van már pozitív teszted, akkor már erõsen reménykedhetsz!!!
A kérdező hozzászólása: 26-án voltam az uh-n, elnéztem a naptárat :-)
Nagyon pici a valószínûsége, hogy már látható valami még hüvelyin is. Nekem a menszi elmaradása után egy héttel még nem látták hüvelyin sem! Ne keseredj el, még bármi lehet!
én azt mondom, hogy határeset, de gondolom, hogy mondta volna!
A kérdező hozzászólása: akkor azt mondod, hogy már látszott volna :-( Köszönöm a segítséget!
hát általában a beágyazódás 10-12 nap, ami pont a határeset a Te esetedben, de, ha lett volna ott petezsák, akkor azt már mondta volna a doki szerintem
A kérdező hozzászólása: de voltunk azóta, 20-án, 23-án, és tegnap.
azóta nem?
A kérdező hozzászólása: peteérésem elötti nap
mikor voltatok együtt a pároddal?
A kérdező hozzászólása: március 3-án kellene megjönnie, mindig óramû pontossággal jön. 2 hét múlva úgyis vissza kell menne az uh-ra kontroll miatt. Ha babás lettem, akkor már úgyis lát szerintem valamit a doki.

6hetesen és 5 naposan voltam az első hüvelyi UH-n. Annyit mondott csak az orvos, hogy ott az a fekete pötty a petezsák. Ez normális?

Adott papírokat, amivel a véd?n?höz mehetek. Ennyi. Nem határozta meg, hogy mekkora, nem kaptam róla papírt, hogy megállapította a terhességet, nem mondta, hogy van-e szívhang.stb. Mindenhol látom, hogy mindenk irogatja, hogy ekkora az embrió, meg a petezsák, stb. Én miért nem kaptam?

Legjobb válasz: Ez érdekes. Túl korán küld védõnõhöz, ráadásul nem adott olyan papírt, amire rá a védõnõ számára fontos adatok kellenek, pl. ut. menstruáció ideje, szülés várható ideje, "élõ embrió látható", CRL mérete. Ezek nélkül a védõnõ nem fog tudni mit kezdeni veled. Úgyis csak a 12. héten lesz az elsõ kötelezõ uh-gal egybekötött vérvétel, ahova a védõnõ fog adni beutalót. Nem is hívott vissza az orvosod egy késõbbi idõpontra?

Ez érdekes. Túl korán küld védõnõhöz, ráadásul nem adott olyan papírt, amire rá a védõnõ számára fontos adatok kellenek, pl. ut. menstruáció ideje, szülés várható ideje, "élõ embrió látható", CRL mérete. Ezek nélkül a védõnõ nem fog tudni mit kezdeni veled. Úgyis csak a 12. héten lesz az elsõ kötelezõ uh-gal egybekötött vérvétel, ahova a védõnõ fog adni beutalót. Nem is hívott vissza az orvosod egy késõbbi idõpontra?
Elképzelhetõ, hogy elavult az uh készülék, ezért nem tudott az orvos többet mondani. Mikor kell menned legközelebb? Gondolom megnyugtatna, ha detektálnák a szívhangot is.
Ha védõnõhöz küldött, akkor elviekben már kéne lennie szívhangnak. De ha van szívhang, akkor azt meg is kellett volna hallgatnia. Én elõször 5 hetesen és 6 naposan voltam, akkor egy kis pötty volt a petezsákban, 3 mm volt, és dobogott a szívcsöve. Legközelebb a 8. héten mentem, akkor volt szívhang, meg is hallgattuk, és akkor küldött el védõnõhöz. Szóval ez érdekes. :(
szia, Érdekes dolgok ezek. A kislányom most 15 hós, vele 6. héten voltam elõször UH-on, és már látszott a szívecskéje is vert ügyesen. Most várjuk a kistesót, vele most vagyok 8. hetes. 6. héten voltunk elõször UH-on vel is, és még nála is csak a petezsák látszott, de 2 hét múlvára visszarendelt a doki, mondván hogy akkorra már látszódni kell a babának is. És így is lett. Ott volt a kis tündérkém, 1, 27 cm CRL-el...:) De papírt én sem kaptam róla, csak az UH-os képet.. A petezsákos "diagnózisról" van egy papírom..azt mondta a védõnõ vigyem azt a kiskönyvhöz. Vérvételen is voltam már, annak is lesz eredmény a jövõ héten szerintem... Beszélj a dokiddal, hogy mikor menj vissza hozzá UH-ra, mert a terhesség megállapítása tényleg csak akkor lehetséges, ha már látszik a bébi a petezsákban. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nem hívott vissza. Adott valami papírt, amin az volt, hogy most el kell mennem vérvételre, a házidokihoz, meg védõnõhöz, majd december 12.-én a 12hetes uhra. Utána mondta, hogy menjek vissza hozzá.

Két hete voltam hüvelyi uh.-n, a doki egy 10 mm-es petezsákot látott, ezért visszarendelt ma egy újabb uh-ra. Megállapította, hogy nőt a méhem és a petezsák mérete is 16 mm, de továbbra sem lát benne semmit. Elhalt a terhességem, van még remény?

Mondta hogy ép és szabályos a petezsák.

Legjobb válasz: Szia! Sajnos erre biztosat csak az orvos tud mondani. De egyáltalán nem biztos, h. elhalt, lehet, hogy csak nem látszik! Én is most vagyok 8 hetes és nekem is pont aug. 31-én fogant. Múlt hétvégén voltam orvosnál, nálunk már volt a babának szívhangja is, a baba 17 mm-es, a petezsák pedig 32 mm. Azt tudnod kell, h. az orvosok az utolsó rendes menstruációtól számítják a terhességet, tehát Te 8 hetes vagy. A szúrka és hányinger terhességi tünet. Szorítok, h. rendben legyen minden! Majd írd meg!

Szia! Sajnos erre biztosat csak az orvos tud mondani. De egyáltalán nem biztos, h. elhalt, lehet, hogy csak nem látszik! Én is most vagyok 8 hetes és nekem is pont aug. 31-én fogant. Múlt hétvégén voltam orvosnál, nálunk már volt a babának szívhangja is, a baba 17 mm-es, a petezsák pedig 32 mm. Azt tudnod kell, h. az orvosok az utolsó rendes menstruációtól számítják a terhességet, tehát Te 8 hetes vagy. A szúrka és hányinger terhességi tünet. Szorítok, h. rendben legyen minden! Majd írd meg!
MÉG NINCS MINDEN VESZVE!!!!!! Velem is pont így volt!!! Nekem is 2 és fél hét eltérés volt foganás - utolsó mensi közt. Engem is háromszor visszarendeltek mire volt szívhangja a kicsinek. NE AGGÓDJ! Ne gondolj a legrosszabbakra! Még lehet minden rendben. Szorítok :)
Szia! Én elõször 5 hetesen (utolsó mensitõl számítva) voltam uh-n, ahol 4x4 mm-es petezsákot láttak. Minden rendben volt. Betöltött 7 hetesen újra visszamentem, a petezsák nõtt, szabályos és ép volt, csak üres. 3 nap múlva visszahívtak, ugyanez volt a helyzet. Majd 1, 5 hét múlva mentem vissza, akkor már a petezsák széle szabálytalan volt és ovális, mellette meg volt egy haematoma. Üres volt sajnos. Másnap átestem a missed ab-on. Nekem is voltak tüneteim, én is hittem, hogy minden rendben lehet, de sajnos nem így lett. A dokim szerint ez elõfordulhat minden nõnél, igazából az okát nem lehet tudni. Nekem kb. most, 3 héttel a mûtét után ürült ki a szervezetembõl a hcg. Még nem jött meg, de már nagyon várom. 3-4 hónap múlva lehet újra próbálkozni. És egy pici jó hír, állítólag egy ilyen mûtét után sokkal könnyebb teherbe esni, mert teljesen felfrissül a méh, bár nekünk elõször is elsõre sikerült. Remélem Te azért nem jutsz erre a sorsra, de ha mégis, kitartás, látod nem vagy egyedül és bízni kell abban, már most, hogy a követjezõ alkalommal minden rendben lesz!
A 6 heteshez tényleg jó ez a méret, és 6 hetesen nekem sem látta még a babát! nyugi!!! Ott fog dobogni következõleg az a kicsike szív! Hiszen nõ!

Pár napja vérezegetek a doki duphastont írt fel. Ma voltam uh-n, és azt mondta hogy a baba megvan, még nőtt is. Mióta a vizsgálatról hazajöttem (hüvelyi uh) kisebb menstruációs görcseim vannak Lehet ez a vizsgálattól, vagy elkezdődött a vetélés?

Legjobb válasz: én is duphanstont szedek, véreztem én is. azóta nagyon sokat pihenek, remélem te is ezt teszed. a görcsölés lehet a méh tágulása miatt. nem tudom hány hetes vagy, de nekem a tágulástól volt.

én is duphanstont szedek, véreztem én is. azóta nagyon sokat pihenek, remélem te is ezt teszed. a görcsölés lehet a méh tágulása miatt. nem tudom hány hetes vagy, de nekem a tágulástól volt.
Szia. Igen simán lehet a vizsgálattól. Én is vérezgettem, és én is szedtem a duphastont. A terhességem elején voltak mensi szerû, de nem olyan erõsségû görcseim, az orvos nekem akkor azt mondta, hogy ez normális. Most 20 hetes terhes vagyok.
Szia, én 6 hetes terhesen vérzek én is ezt a gyógyszert kaptam már 3 napja kicsit csökkent de még mindig van vér, mintha menstruálnék, ettõl még lehet hogy a baba bennt van? Te mennyire véreztél éppen hogy vagy úgy mint én?
A kérdező hozzászólása: Bocsánat hogy csak most válaszolok, de most láttam csak a kérdést. Szóval, én nem úgy mintha menstruálnék, hanem gyengébben. Az a baba sajnos elment, de azóta született egy teljesen egészséges kislányom. Remélem neked segíteni fog.

Hüvelyi UH-n voltam, és a kezelőlapomon az van, hogy "jobb oldali ovariumban egy 28 mm-es sonolucens képl. láth." Ez mit jelent?

Kerestem már, hogy mi is ez, de semmit nem találtam. Légyszi, akinek volt hasonló, segítsen értelmezni. El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Jobb oldali petefészekben egy 28 mm-es ciszta, vagy valamilyen olyan dolog ami beszûri a sugarakat.

Jobb oldali petefészekben egy 28 mm-es ciszta, vagy valamilyen olyan dolog ami beszûri a sugarakat.
Ebbõl a kettõbõl a mell érzékenység a kisebb gond. Nyilván pco szindrómád van.

4 éve abortuszm volt. Most kismama vagyok. De kimaradt a mensim és mentem is dokihoz, pozítivat teszteltem de a hüvelyi Uh-n nem látta hogy lenne valami! Mennyi az esélye hogy méhen kívüli terhes vagyok? NAgyon kétségbe vagyok esve.

Legjobb válasz: Az attól függ hány hetesen voltál dokinál... 4-5 hét között még nem igen látnak semmit.. nekem 5 hetesen láttak petezsákot, 6 hetesen embriócsomót, 7 hetesen vert a szíve.. Szóval attól függ hány hetesen voltál dokinál...

Az attól függ hány hetesen voltál dokinál... 4-5 hét között még nem igen látnak semmit.. nekem 5 hetesen láttak petezsákot, 6 hetesen embriócsomót, 7 hetesen vert a szíve.. Szóval attól függ hány hetesen voltál dokinál...
Mikor volt meg utoljára? Ha egybõl a kimaradt menses után mentél, akkor még semmit sem lehet látni. Ne ess kétségbe, próbálj megnyugodni. Gondolom visszahívott kontroll vizsgálatra, de ha nem, akkor 2 hét múlva menj vissza. Az se rémisszen meg, hogy ilyenkor ráírják a papírra, hogy méhen kívüli terhesség nem kizárható vagy embió biztonsággal nem azonosítható meg ilyenek. Ilyen korai szakaszban még ez a rendjén való.
A kérdező hozzászólása: 11-én kellett volna mensimnek lennie nem volt, vettem tesztet kijött a 2 csík. igaz a második halvány volt.most kedden voltam dokinál.
A kérdező hozzászólása: Nagyon félek nehogy méhen kivüli legyen!!! A labor kimutatta a terhességet, kedden kell mennem UH-ra
Nagyon korán voltál dokinál, ha minden rendben ráérsz a 6.-7.hét körül menni! azaz kb 2hét múlva
Nekem is volt abortuszom. Amikor a fiammal terhes lettem, nem mentem el orvoshoz túl korán, a 10. hét körül voltam, akkor már látszott.
Nem lesz semmi baj, attól mert volt egy abortuszod az még nem jelent semmit.

A kisfiam ma 10 hetes és még nem múlt el a vérzésem. Az orvos nem talált semmit a hüvelyi UH-n, de nagyon ráncolta a homlokát. Azt mondta, egy hónap múlva csináljunk egy rákszűrést. Má si volt így?

Hogy ilyen sokáig vérezgetett? Ja, császárral szültem.

Legjobb válasz: azt nem tudom pontosan meddig véreztem,talán 2 hetet,de volt néha utána pecsételõs,aztán 12 hetes volt a gyermekem mikor megjött az elsõ mesim

azt nem tudom pontosan meddig véreztem, talán 2 hetet, de volt néha utána pecsételõs, aztán 12 hetes volt a gyermekem mikor megjött az elsõ mesim
Én is ennyi ideig véreztem és csak ekkor csinálták meg a 6 hetesemet! semmi gond nem volt csupán egy kicsit hosszabban és lassabban tisztulam! Szoptatsz? Ha nem lehet ez is az oka, mert lassabban húzódik vissza a méhed! Én fejtem, lehet, hogy e miatt volt lassabb!!
Nem. Honnan, mibõl láthatta volna? :-)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, ezért kérdeztem. Mert õ azt mondta szerinte nem fog megjönni.
Szia! Én a kérdésedet sem igazán értem, mert ha tegnap a doki egy 26 mm-es tüszõt látott akkor még nem volt peteérésed, a tüszõ még nem repedt meg, mert akkor sárgatestet kellett volna látnia, tehát most lesz peteérésed, ami után 12-14 nappal következik a mensi tehát addig van még kb. két heted, az orvos honnan láttná ilyenkor hogy nem fog megjönni, mint ahogy azt sem tudja, hogy összejön-e a baba? Én voltam mensi elõtt hasi UH-on két nappal de a doki csak a megvastagodott nyálkahártyát látta, ami mensihez is vezethetett volna, de baba lett.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!