Találatok a következő kifejezésre: Húsz éve a (43 db)

Szerintetek hosszú életű lehet egy olyan kapcsolat amiben a férfi és a nő között húsz év a korkülönbség?

Legjobb válasz: Ritka, de nem lehetetlen. Az én párom 18 évvel idõsebb nálam, jelenleg másfél éve vagyunk együtt, de a továbbiakat is együtt tervezzük. De hallottam már pár esetet, ahol hosszútávon is abszolút mûködõképes volt a dolog, apukám és az élettársa között is közel ekkora a korkülönbség és nagyon szeretik egymást.

12 év, 3 gyerek ez van mögöttünk, köztünk van 23 év különbség és remélem még sok-sok év együtt elõttünk!
Ritka, de nem lehetetlen. Az én párom 18 évvel idõsebb nálam, jelenleg másfél éve vagyunk együtt, de a továbbiakat is együtt tervezzük. De hallottam már pár esetet, ahol hosszútávon is abszolút mûködõképes volt a dolog, apukám és az élettársa között is közel ekkora a korkülönbség és nagyon szeretik egymást.
Volt már rá példa (lásd Chaplin az utolsó nejével haláláig együtt volt, pedig több mint 30 év volt a korkülönbség). Minden a páron múlik. Nem szabad mások véleményével foglalkozni.
Szerintem igen, a párommal már 2007 óta vagyunk együtt és 20 év van köztünk.Ez csak a két félen múlik, hogy meddig tart a kapcsolatuk szerintem. :)
Szia!Nekünk két gyerkõcünk van.Én nem bántam meg, hogy fiatalon lettem anya. :)
Szerintem attól is függ ki az idõsebb.Ha a férfi, akkor van rá esély, de szerintem ha a nõ akkor csak ideig-óráig.
Szerintem ritka az ilyen hosszú életû kapcsolat ilyen nagy korkülömbségnél.
Fiatalabb korban nem jön ki annyira ez a különbség, késõbb rosszabb ez. Te vagy 50 éves, azért még aktív, mennél, csinálnál dolgokat, utaznál, gyerekek felnõttek, van idõd, de van egy 70 éves férjed, aki azért már öregnek számít, de próbál lépést tartani. Aztán még tovább öregszetek, a férjed már 80, te 60 vagy, eltérnek nagyon az igényeitek. Ismerek nem egy ilyen párt, a nõ már csak szenved az idõs párja mellett, de már mit tud tenni... Lehet hosszú életû, de a végére a fiatalabb félnek csak szenvedés lesz az egész.
A kérdező hozzászólása: Értem. Gyereket vállalhatnak szerintetek?
A baráti körömben kettõ ilyen pár van ahol 20 év és 25 év korkülönbség van.Mindkettõ szép harmonikus szeretetteljes kapcsolat.20-30 éve együtt vannak.
A nagyszüleim között több, mint 30 év korkülönbség volt. Jó 20 évig éltek együtt, nagypapám haláláig. Hogy milyen volt a házasságuk azt nem tudom, de hosszú életû volt, annyi biztos.
Ha az érzelmek meg vannak és stabilak akkor simán!
A fenti hozzá szólók mindegyikénél a férfi az idõsebb? Akkor a mi esetünk egy kicsit más.Én és a párom közt 25 év van, de a nõ 47 a férfi 22 felállásban.Lassan 2 éve ismerjük egymást és 8 hónapja élünk együtt. Keresünk hozzánk hasonló párokat levelezés céljából. Szerintetek van ilyen? Privátban is várjuk leveleiteket.
ritkán, de lehet
És te így húsz év távlatából ezen agyalsz? Ritka unalmas életed lehet.
A kérdező hozzászólása: Olyan részeg volt, hogy megbilincselve aludt az árok partján. Mit tudott volna ilyen állapotban mondani?
Nyilván információkat akartak szerezni tõle! Hiába volt részeg, és beismerte, épp ezért lehet, hogy visszavonja, vagy olyat mond ami felhasználható ellene! Egy ilyen esetben ez nekem természetes! Az lenne a furcsa, ha azonnal elvinnék a helyszínrõl, majd az "üres lakásban" találgatnának, hogyan történhetett!
Nem én vagyok megkeseredett, hanem te! Te foglalkozol ilyen hülyeségekkel, ahelyett hogy élnéd a saját életed. Vagy átjárnak a szellemek hozzád és nem hagynak aludni?
A kérdező hozzászólása: Azért, hogy neked legyen mit kérdezni. Megkeseredett kutya!
És neked ehhez mi közöd? Miért ütöd más dolgába az orrod?
A kérdező hozzászólása: Úgy be volt rúgva mint a pi**a.
Kellett a helyszíneléshez, mindent részletesen megmutatott és elmondta mi miért van.
A kérdező hozzászólása: Vállalta a gyílkosságot, ezért sem értem, hogy miért nem vitték el rögtön.
Talán mert nem az elsõ szembejövõ embert tartóztatják le hanem nyomozni kellett kicsit?
A kérdező hozzászólása: Eszembe jutott.
Biztos az összes rendõr kint volt és nem volt ki vigyázzon rá bent.

A barátom húsz évvel öregebb tőlem, nagyon szeretjük egymást, anyám is elfogadta. Ekkora korkülönbséggel lehet közös jövőnk, gyerekünk?

Legjobb válasz: Én szüleim között "csak" 10 év van de már ez is sok. Jövõre is gondolj, 40 évesen 60 éves nyugdíjas férjed lesz.

Én szüleim között "csak" 10 év van de már ez is sok. Jövõre is gondolj, 40 évesen 60 éves nyugdíjas férjed lesz.
Lehet gyerek, de szokj hozzá, hogy be fognak szólni és hogy a férjed nem lesz ott sokáig a gyereked életében! Hány évesek vagytok?
Ha most szülsz is 62 lesz a gyereke ballagásakor, ha még vársz ez már közel lesz a 70-hez. És akkor még csak 18 éves lesz a gyereke, a diplomaosztóra majd betántorog. Ilyen korban már nagypapának kéne lennie. Meg mit akar egy 44 éves egy 24 évestõl? A saját korosztályából nem talált senkit vagy ennyire visszamaradott?
Véleményt írtam, mit pattogsz!
Természetesen lehet. De azt kalkuláld bele, hogy a gyereke ballagását már nem fogja megélni az apa, valamint hogy 35 évesen a halál f*szára fogod kívánni a bácsit, mikor te még fergetegeseket szexelnél, túrázni járnál meg koncertekre, õ meg otthon ülne a TV elõtt 55 évesen és már nagyon nem ezeken a dolgokon jár majd az esze, hanem azon, hogy 8-kor aludhasson, mert másnap kelni kell.
Bármi lehet! Ha te 20 vagy és a barátod 40. És te elég érett vagy a családalapitáshoz akkor meglehet! Viszont ha te 30 vagy és a barátod 50 akkor már nem hinném! Az én véleményem az, hogy ez a korkülömbség már túl sok a családalapitáshoz.
persze :) a szerelem a legfontosabb!!!
"Lehet gyerek, de szokj hozzá, hogy be fognak szólni és hogy a férjed nem lesz ott sokáig a gyereked életében! " Ez akkora baromság. Soha senki nem tudhatja meddig él. A 20 éves is meghallhat holnap a 60 éves meg még élhet 20 évet is. Apu 47. volt amikor én születtem és 26 év után sincs semmi baja.
Én is csak vélemény írtam.
A kérdező hozzászólása: Ha õ szeretne vagy esetleg besikerül akkor szülök de amúgy nem áll szándékomban.
Látszik, hogy fogalmad sincs, hogy mit akarsz.
Figyelj, szerintem nincs sok jövõje, gondolj bele a legtöbb nõ még 45 évesen is kívánja a szexet, milesz akkor a férjeddel ha szívinfarktust kap akció közben. Keress egy legaább 10 évvel fiatalabbat.
En volt ferjem 17 evvel idösebb es szultem neki de rohadtul közömbös es kiegett semmihez nincs kedve turelme , ha valaki öreg es csuf meg nem garancia h jo apa vagy ferj, persze minden eset mas
Egy 44 éves mit akar egy 20 évestõl? Tuti, hogy csak szexet akar.
A kérdező hozzászólása: Nem csak szexet. Már össze is költöztünk.
24 évesen anyám sem akart ám gyerekeket, aztán valahogy mégis lettünk én meg a testvérem :O (nem a gumi szakadt ki pedig :D). A nõk 95%-ának az életében eljön az a pillanat, hogy akar gyerekeket. Mindegy, hogy éppen 20 vagy 35 évesen - de azt kijelenteni ennyi idõsen, hogy neked mindegy elég nagy hülyeség.
"lehet közös jövõnk, gyerekünk?" Két sorral lejjebb, meg már nem akarsz gyereket. Kamukérdés és arrafelé terelgeted a témát, amerrõl nagyobb indulatokat tudsz kiváltani. Mire jó ez, unatkozol?
A kérdező hozzászólása: Már írtam ha akar gyereket szülök ha nem akar akkor nem! Nem tudsz olvasni??
Persze nálunk 30 év van:)
Az olyanoknak írnám válaszként akik sz*rt sem tudnak a témáról de õk a helyzet nagy megmondói: 20 éves vagyok, a párom pedig 45 éves ém míly érdekes màr 2 éve boldogabbak vagyunk mint valaha bármikor.... Igazatok van, ez aztán tényleg nem mûködhet..
Azért ezt 24 évesen még ne jelentsd ki szerintem!
A kérdező hozzászólása: Amúgy nem vagyok oda a gyerekekért, szóval ha nem lesz az sem baj.
A kérdező hozzászólása: Majd megbeszéljük a gyerek témát.
A kérdező hozzászólása: Õ 44 én 24
" A 20 éves is meghallhat holnap a 60 éves meg még élhet 20 évet is. Apu 47. volt amikor én születtem és 26 év után sincs semmi baja." A nagypapám meg 91 éves és még mindig nem kell gyógyszert szednie, ez akkor azt jelenti, hogy a kérdezõ férje is egészséges lesz ennyi idõsen? NEM! Vannak kivételek, de egy 60 éves férfi általában már NEM FITT és aktív, ráadásul a férfiak bizonyítottan elõbb halnak. Persze, hogy van rá esélye egy 20 évesnek is, hogy holnap elpatkol, csak ez az esély 1%, egy 60 évesnél meg 50%. Rohadtul nem mindegy.
Bárki bármikor meghalhat. De máshogy áll már a gyerekneveléshez egy 50 éves mint egy 30. 50 éves nem biztos, hogy arra vágyik, hogy ne aludja ki magát meg a sírás stb.
"A nagypapám meg 91 éves és még mindig nem kell gyógyszert szednie, ez akkor azt jelenti, hogy a kérdezõ férje is egészséges lesz ennyi idõsen? NEM! " Nem de azt sem jelenti, hogy nem fogja megélni a gyerek ballagását mit itt írjátok.
"nem biztos, hogy arra vágyik, hogy ne aludja ki magát meg a sírás stb." Ezt meg kettõjüknek kell megbeszélni mire vágynak.
Mondjuk kérdés, hogy a férfi akar e egyáltalán gyereket, !
A kérdező hozzászólása: Neki már van két nagy. Még nem beszéltünk a gyerek vállalásról.
Szanyi kapitány 55 évesen nemzett gyereket egy 25 éves nõnek. Ehhez képest a kérdezõék korkülönbsége nem is nagy. Amúgy aki szerelmes azt rohadtul nem érdekli, hogy mi lesz 10-15-20 év múlva a szerelmébõl, hanem a pillanatnak él. És igaza van. Elég szomorú, hogy sokan évtizedekre elõre be akarják biztosítani, hogy minden klappoljon. A sok számítgatás nem a boldogság kulcsa.
Akkor még nem lehettek együtt régóta, de itt más eset van, nem értek rá évekig, ha te akarsz, akkor ezt tisztázni kell már most.
Nagyon ritka, ahol késõbb is jól mûködik a kapcsolat ilyen korkülönbséggel. Elég sok párt ismerek, akiknél a férfinek már nem sok becsülete van, amikor túllépi a 60-at.
"Elég szomorú, hogy sokan évtizedekre elõre be akarják biztosítani, hogy minden klappoljon. A sok számítgatás nem a boldogság kulcsa." Nehogymár ne az legyen a boldogság kulcsa, hogy az ember 10-20-30 év múlva is a "szerelmével" lesz-e! A jövõ szempontjából totálisan mindegy, hogy most mennyire jó, meg milyen jókat kefélnek, ha a hosszútávú terveik nem egyeznek és nem lehet vele tervezni! Az ember TÁRSAT keres az életéhez, nem pillanatnyi boldogságot! Persze, ha fiatal az ember ki kell használni az alkalmat, de ha látszik, hogy nem lesz belõle semmi, akkor idõben lépni kell. Ugyanis attól senki nem lesz boldog, ha 25 évesen jól érzik magukat együtt, de 30 évesen már csak szenved a nõ, mert õ gyerekeket, saját családot szeretne, a férfinak meg nem kell, mert már volt benne része...
apám 48, anyám 37 volt mikor születtem
Soha nem ?
Ha nektek ez így jó, akkor normális.
Nem normális szerintem! Mi is 1 éve együtt vagyunk, naponta találkozunk, smárolunk, ölelkezünk!
Az emberek nem egyformák: kinek erre van igénye, kinek arra. Ha nektek ez így jó, megfelel, és nem érzitek az említett dolgok hiányát, akkor nincs semmi probléma. Viszont ha valamelyikõtöknek hiányoznak ezek a dolgok, akkor elõbb-utóbb a kapcsolat látja majd kárát...
Ezt nem lehet bekategorizálni, hogy normális vagy nem. Ha ez mindkettõtöknek így megfelel akkor teljesen mindegy, hogy más mit gondol. Biztos vannak akik máshogy fejezik ki a szeretetüket, mindenki más, az a fontos, hogy valamilyen formában jelezzétek ezt a másik felé. Azonban ha valamelyikõtöket ez zavarja akkor azt érdemes lenne megbeszélni. Mi pl a párommal a mai napig folyamatosan szóban cselekedetben gesztusokat teszünk egymás felé, sokszor mondjuk egy nap is hogy szeretlek. Olyanok vagyunk mintha most jöttünk volna össze. Nekünk is már mondták, hogy túlzás amit csinálunk. :)
HA Nektek jó, akkor jó. Én nem tudnám ezt elképzelni. A võlegényemmel 3 éve vagyunk együtt lassan és állandóan becézzük egymást, simik, puszik, tapik, ölelések... És sokszor mondjuk szóban is, hogy mennyi mindent jelentünk egymásnak. :) Mondhatni az elsõ pillanatok óta töretlen a szerelmünk. (4 hónap múlva lesz az esküvõnk) 24N
Hát, a nagynénémék 30 éve házasok, de még mindig csókolóznak és ölelkeznek. Na nem úgy, mint a tizenévesek, de láttam már, ha náluk voltam. Egyszóval: nem, nem normális.
Nem normális. Jó házasok húsz év után is csókolóznak és ölelkeznek. Akiknél minimális intimitás sincs, azokat általában már csak a megszokás tartja össze.
Akkor ti nem is szeretkeztek. Csak dugtok :(
A kérdező hozzászólása: Miért ne szeretkeznénk?
Ha neked jó, hogy a kapcsolatotok sokkal inkább baráti, mint szerelmi, akkor normális. Nekem nem lenne az.
Ha neked és párodnak is megfelel így akkor igen.
Az aztán akkor kapcsolat -.-
A kérdező hozzászólása: Mi inkább olyanok vagyunk mint két barát.
egy év után még az lenne a normális, ha naponta csókolóztok, hatalmas szeretkezések vannak, és fogjátok egymás kezét az utcán. mi 5 éve vagyunk együtt, de képesek vagyunk úgy smárolni, mintha tegnap jöttünk volna össze. én személy szerint nem érezném jól magam egy ilyen kapcsolatban, ennél több szenvedélyre van szükségem. persze akadnak olyan napok, amikor nem bújunk egymás popójába, de gyakran mondjuk, hogy szeretlek, és kedveskedünk a másiknak.
Mi 7. éve vagyunk együtt, van egy 2 éves kislányunk is. Soha nem ölel meg a párom és azt sem tudom, milyen már a csók. :( Ha igényed lenne rá, akkor inkább keress olyat, akitõl megkapod, mert a végén késõ lesz és csak ülsz otthon, a kislányod alszik, bort kortyolgatsz és a gyakorin válaszolgatsz... :( Ha nem igényled, mert egyébként minden happy... ez a te életed, te tudod, mi a "normális" neked.
Nálunk meg pl. idõszakos. Van hogy én vagyok nagyon bújós napjaimban, van hogy õ és én pont nem. Van hogy egyikünk sem, de van hogy mindkettõnk egyszerre. És az nagyon jó érzés :) 3 éve vagyunk együtt. Neked kedves kérdezõ ( nem tudom esedékes e még), ha érzed hogy még is csak több az az ember neked mint egy szimpla haver, vagy barát de ti így fejezitek ki a szerelmet akkor oké, teljesen normális. Viszont ha nincs sex, semmi féle lelki és néhai testi vonzódás akkor az nem kapcsolat :S

Édesapám 1952 novemberében született és idén novemberben a szolgálati ideje 46 év lesz. Kérdésem az hogy elmehet-e az idén nyugdíjba? Ha igen mekkora nyugdíjra számíthat, az elmúlt húsz évben minimálbért kapott.

Legjobb válasz: Miért nem sétálsz be a Nyufig-hoz, vagy írsz nekik egy emailt? Garantáltan pontosabb -ha lassabban is- választ kapnál, mint itt.

Miért nem sétálsz be a Nyufig-hoz, vagy írsz nekik egy emailt? Garantáltan pontosabb -ha lassabban is- választ kapnál, mint itt.
Nem. A társadalombiztosítási öregségi nyugdíjra jogosító öregségi nyugdíjkorhatára annak, aki 1952-ben született, a 62. életév betöltését követõ 183. nap. Vagyis apukád majd 2015-ben mehet nyugdíjba.
Szerintem igen, mert van ismerõsöm aki most nyáron töltötte a 60.at és elmehetett. Sõt 108 ezer nyugdíjjal.De amit érdemes, bemész, vagy letöltöd a net.- rõl a szolgálati idõ kérelmi lapot és beküldöd az illetékes nyugdíjfolyósítóhoz.30 nap alatt megküldenek minden infót és mire szükságes ennyivel elõbb vagy és tudod mire számíts!!!

Ha idén államilag finanszírozott képzésre megyek, diplomaszerzés után viszont rögtön külföldre, akkor húsz év múlva visszakövetelhetik a tandíjat, ha már másik ország állampolgára vagyok?

Legjobb válasz: Én Mexikóban végeztem ugyanilyen feltételekkel egy szakot. Amikor megkaptam a Mexikói állami finanszírozást vállaltam, hogy 5 évig utána ott maradok dolgozni. Mire végeztem ezt eltörölték. Itt is ez lesz valószínû...úgyhogy nyugi.

Én Mexikóban végeztem ugyanilyen feltételekkel egy szakot. Amikor megkaptam a Mexikói állami finanszírozást vállaltam, hogy 5 évig utána ott maradok dolgozni. Mire végeztem ezt eltörölték. Itt is ez lesz valószínû...úgyhogy nyugi.
Ez nekem is eszembe jutott, hogy mi van azokkal, akik nem jönnek vissza külföldrõl. Szerintem, csak annyit tudnak tenni, hogy a magyarországi dolgaidat lefoglalják, ami lehet, hogy az örökség lefoglalásában fog megnyilvánulni. Mást nemigen tudnak csinálni. Mondjuk, a jelenlegi gazdasági helyzetbõl kiindulva, az is lehet, hogy 20 év múlva az infláció miatt 5 millió Ft lesz egy doboz gyufa, és akkor egy diplomát szinte semmibe sem kerül visszafizetni.
Ez a törvény valójában a tandíj bevezetését jelenti. Én támogatom a kormányt, de ezt nagyon elhibázták. Mi van azzal, aki Magyarországon nem talál munkát? Gondolom, sokan vannak ilyenek. Én két éve diplomáztam, és azóta is munkanélküli vagyok.
A dolgok jelenlegi állása szerint vissza. De nem biztos, hogy húsz év múlva ez még érdekelni fog valakit.
Ez egy jó törvény. Hiszen a lehetõségek mellé teszi a kötelezettséget. Valahol igazságos, hiszen nem egyoldalú. Viszont a feltételezi hogy nem lesz a közeljövbõben olyan változás, ami piaci alapon, a bérekkel kapcslatban jelentene megoldást, és ez szomorú de reális!
Húsz év múlva hol lesz már ez a törvény!
Ez még valamennyire ok. Legalábbis, ha nem orvos akar lenni vki. A közvetlen hatása sztem h még kevesebb orvos lesz. Az már sokkal nagyobb gáz, hogy ezentúl az egyetemek arra fognak ráállni, hogy a képzési idõ másfélszereséig benntartsanak, aztán megbukj. Ugyanis így kaszálhatják a legtöbb pénzt, mert ilyenkor is vissza kell fizetned mindent, és még diplomád sincs. Ilyen egyoldalú hülyeséget biztos csak valami nagyon idióta ember rak bele a felsõoktatási törvénybe (Rózsika?). Mert ok. ez a törvény, de a másik oldalról korlátozni kéne, h csak X diák bukhasson meg. A BMEn jelenleg egyes tárgyaknál 70%os a bukási arány, kiszámolható, hogy az új törvény alapján milyen rengeteg ember fog milliókat visszafizetni. Ráadásul nem is gondoltka azokra, akik egyetem mellett dolgozni kényszerülnek, nekik egyes szakokat fizikai képtelenség (ezt még a dékán is elismerte) idõben befejezni az egyetemet.
"Ez a törvény valójában a tandíj bevezetését jelenti. Én támogatom a kormányt, de ezt nagyon elhibázták" Meg lehetne vitatni, hogy támogatjuk-e vagy sem, ha legalább bevállalná, hogy tandíjat fizet be! Ki emlékszik még 2006-ra, amikor Hilleren kiakadtak Szíjjártóék, hogy tandíjat akar bevezetni? Szák meg!

Húsz évig titkolóztam a férjem előtt. Elmondjam neki az igazat?

Apám húsz évvel ezelőtt börtönbe került, miután megismertem a páromat azt mondtam neki, hogy apám meghalt. Szépen éltük az életünket apámról semmit nem hallottam, senki nem tartotta vele a kapcsolatot. Ma anyám kapott egy levelet a börtönből amiben apám megírta, hogy szerda reggel szabadúl. Most mit tegyek? Mindennek vége...

Legjobb válasz: Ha valaki kérdezi tõlem, hogy mi van a szüleiddel, akkor az a válaszom, hogy meghalt mind a kettõ. Anyám tényleg meghalt 18 éve, de az apám él. Egy városban is lakunk, de számomra halott. Igaz, a férjem tudja az igazat, de ha nem tudná, majd megtudná, akkor sem lenne semmi, hiszen aki nekem rosszat tett, azzal Õ sem foglalkozik.

6-osal egyetértek. 20 évet nem adnak a semmiért. Ha valami erõszakos bûncselekményt követett el, akkor számomra is meghalt volna, és nem tudom, hogy felszeretném-e vele venni a kapcsolatot.
Mit követett el, hogy 20 évre sittre vágták?
Ha valaki kérdezi tõlem, hogy mi van a szüleiddel, akkor az a válaszom, hogy meghalt mind a kettõ. Anyám tényleg meghalt 18 éve, de az apám él. Egy városban is lakunk, de számomra halott. Igaz, a férjem tudja az igazat, de ha nem tudná, majd megtudná, akkor sem lenne semmi, hiszen aki nekem rosszat tett, azzal Õ sem foglalkozik.
Ha nem egy brazil szappanopera ihlette a kérdést, akkor mond el neki biztosan megéri majd.
Kamu? ha nem: anyuka is letagadta a férjed elõtt? Ha igaz, akkor mondd el - ez van. Nem te bûnöztél, és õ is letöltötte - a társadalomba vissza kell integrálni. Sok büntetlen bûnös szaladgál a világban- õ LETÖLTÖTTE.
Sok választásod nincs, apukád nyilván meg fog keresni, elõbb-utóbb kiderül a dolog. És könnyen elképzelhetõ, hogy a házasságod is rámegy. Mert joggal merül fel a férjedben, hogy ha húsz évig képes voltál egy ilyen horderejû kérdésben hazudni, akkor vajon mi másban még?
bakker... mondhattad volna azt is a kapcsolatotok elején, hogy nem tudsz róla semmit, minthogy hazudtál neki. Reménykedj, hogy a párod elnézi ezt a hazugságot, mert oké, hogy nem tartottátok a kapcsolatot apuddal, de mégiscsak azt hazudtad, hogy nem él..
Ha tartani akarod a kapcsolatott apukaddal akkor el kell mondanod, hogy el csak szamodra volt halott. Ha nem tartod vele majd a kapcsolatott es amugy is messze el akkor nem kell elmondanod.
Már ne is haragudj nem tudom hanyadik kommentelõ, de elég tré lehet egy olyan házasság, ami egy ilyen titok miatt tönkremegy. Ha szereti a férje a nõt, akkor miért menne emiatt tönkre???? Hisz szerintem is érthetõ ha "számára halott volt", hiszen végülis 20 évig nem is beszéltek... biztos meg volt az oka. A férje meg kell, hogy ezt értse.
A kérdező hozzászólása: Azt gondoltam, hogy nem fog kibírni húsz évet a börtönben hisz akkor már 41 éves volt. De úgy látszik tévedtem. Most mi lesz?
14: szerintem is azért kapta. Teljesen érthetõ, hogy ezzel a kérdezõ nem akart eldicsekedni. Ezt mindenkinek meg kell értenie, fõleg a párjának.
Szerintem mondd el az igazat, bár nem értem, miért is kellett ezt eltitkolni. Meg lehetett volna mondani, hogy börtönben van. Gondolom 20 évet gyilkosság miatt kapott.
mondd el neki, amit nekünk. Én kicsit meglepõdnék de nem haragudnék. Gondolom nem meséltél neki történeteket a temetésrõl meg ilyenek, szóval nem gomolyítottad a hazugságot, szimplán számodra ez a férfi halott
Ha ugyanez a szitu velem fordulna elõ, azaz az én párom mesélné most el, hogy az apja mégis csak él, de sitten volt, egy percig nem haragudnék a páromra. Ha 20 év alatt halottként kezelte a párom, mert nem tudta elfogadni amit tett, akkor hogy jövök én ahhoz, hogy most ezért megharagudjak a páromra? Pont elég baj ez a páromnak, nem hiszem, hogy ezzel tennék még rá egy lapáttal. Sõt! Szerintem még ki is lennék, hogy most vajon akarja-e az apja megkeresni. Ha páromat ez rosszul érintené (már pedig feltehetõ ennyi év után nem akar annyira a nyakába borulni..), akkor inkább segíteném és támogatnám, amiben csak tudom.
Mond meg neki, hogy hazudtál. Nem is értem, hogy minek ilyet eltitkolni..
amikor olvastam a kérdést, azt hittem, te követtél el valamit, de így, hogy csak az apád, így érthetõ... nekem nem esne jól, ha ilyenben hazudna a párom, de meg tudnám érteni, inkább az fájna, hogy ennyi ideig azt hitte, hogy nem mondhatja el. húsz év az elég durva, akkor ez gondolom gyilkosság volt...

Nem késett ez a jó ötlet húsz évet?

http://www.origo.hu/itthon/20111018-nem-lesz-egyszeru-az-elo..

Legjobb válasz: De. Sajnos azok akiket ez érint ma 80-90 évesek.Bármelyik nap értük jöhet a halál és leránthatja õket a pokolba.Így nem fogja õket olyan nagyon fájón érinteni ez a kis nyugdíjlecsípés. 20 évvel ezelõtt még lett volna értelme ennek,sõt egy nagyobb horderejû elszámoltatásnak is.

De. Sajnos azok akiket ez érint ma 80-90 évesek.Bármelyik nap értük jöhet a halál és leránthatja õket a pokolba.Így nem fogja õket olyan nagyon fájón érinteni ez a kis nyugdíjlecsípés. 20 évvel ezelõtt még lett volna értelme ennek, sõt egy nagyobb horderejû elszámoltatásnak is.
És a mostaniaké mikor esedékes?

Van itt olyan, aki majdnem HÚSZ évig szedett fogigátlót? Sikerült utána a baba?

Feltettem már egy hasonló kérdést tegnap, a válaszokból kiderült, hogy sokkal hosszabb ideje szedem, mint a legtöbben... 17 éves korom óta szedem, olyan 35 éves korom el?tt tuti nem jön össze a baba. Nem tudom mit csináljak, abba kellene hagyni, de kapcsolatban élek...

Legjobb válasz: én tartanék szünetet. 21 év nekem rettentõen hosszúnak tûnik. Ha tartasz szünetet, figyeld magad, hogy rendszeresen jön-e a menzi, még akár hõmérõzhetsz is, hogy lásd, van-e peteérésed. Ha rendszeres, pár hónap kihagyás után kezd újra a tabit. Ha nem rendszeres, menj orvoshoz, mert valamit jól elkúrhatott a gyógyszer. És gyerekvállalás elõtt tarts egy hosszabb, 6 hónapos szünetet. Én ezt tanácsolom, én így csinálnám.

én tartanék szünetet. 21 év nekem rettentõen hosszúnak tûnik. Ha tartasz szünetet, figyeld magad, hogy rendszeresen jön-e a menzi, még akár hõmérõzhetsz is, hogy lásd, van-e peteérésed. Ha rendszeres, pár hónap kihagyás után kezd újra a tabit. Ha nem rendszeres, menj orvoshoz, mert valamit jól elkúrhatott a gyógyszer. És gyerekvállalás elõtt tarts egy hosszabb, 6 hónapos szünetet. Én ezt tanácsolom, én így csinálnám.
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Szia! Harminc. És még egy jó darabig nem lesz baba sajnos...
Hát szerintem kéne néha szünetet tartanod. Én 10 évig szedtem, utána abbahagytam. Nem volt peteérésem, azt mondta a doki, sok nõnek a fogamzásgátló szedése alatt elõfordul, hogy nincs, és valószínûleg nekem sem volt, ezért utána sem. Ezt helyre rakta egy gyógyszer, utána én már rendben voltam. 1 évre rá jött össze a kisfiam. De nem hinném, hogy a gyógyszerszedés miatt, valószínûbb, hogy a páromnál volt valami. De ez nem törvényszerû, hogy így van. Egy barátnõm 10 évig szintén szedte szünet nélkül, abbahagyta és rögtön összejött a baba. Legegyszerûbb lenne beszélned errõl egy nõgyógyásszal, ha legközelebb mész mondjuk rákszûrésre.
A kérdező hozzászólása: Hm, köszi.. Megpróbálok nõgyógyásszal is beszélni, de eddig hármat kérdeztem, és egyik sem vette komolyan. Szerintük reméljük, hogy nem lesz baj, de ha lesz, akkor majd a meddõségin megoldják. Vagy nem, gondolom.
A kérdező hozzászólása: Ha szünetet tartok, mondjuk most egy évig, és utána megint elkezdem szedni, az szerinted nem zavarja meg még jobban? Egy nõgyógyim azt mondta, nem jó szünetet tartani. Más meg azt mondja, hogy nem jó nem tartani szünetet. Igazodjon ki az ember.
Igen, tudom én is, hogy megoszlanak még a nõgyógyászok véleményei is a szünetrõl. Én nem tudom, nekem egyszer két évente javasolt néhány hónap szünetet egy doki. Persze nem tartottam. Lehet, hogy akkor lett volna peteérésem. De az is lehet, hogy nem. Ezt már sose fogjuk megtudni. De a 35 év feletti szülést is gondold meg, akkor már sok mindennek nagyobb a kockázata.
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos... Én is mindig ellene voltam a 30 feletti szülésnek. Mindig fiatal anyuka szerettem volna lenni, de aztán minden máshogy alakult. Most meg már a tablettától tartok a legjobban. Nagyon köszönöm a válaszokat! És persze írjatok még, ha valakinek van tapasztalata!
Szia. En tartosan szedtem 10 evig, igaz nem olyan hosszu ido mint a tied, de azert ez is sok. Nekem a gyogyszer mellett sikerult a baba, es nagyon orulunk neki. Szerintem mindenkepp tarts szunetet. Ne aggodj, ossze fog az jonni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!