Találatok a következő kifejezésre: Híztam vagy 1 hét (9 db)

16 éves vagyok 1 évvel ezelőtt fejeztem be a sportot (focizás klubszínten, heti 4-5 edzés + 1 (edző) meccs) tavaly óta hiztam 15 kg-ot (67==>82) ti milyen sportot ajánlotok (olyat amit heti max.3 alkalommal csinálnák)?

és rövid íd?n belül 70-75 kg lehetnék? Szerintetek 178cm/82kg ez dagadtság?

Legjobb válasz: Nem vagy dagadt, de haladsz afelé. Miért hagytad abba? Szerintem menj vissza.

Nem vagy dagadt, de haladsz afelé. Miért hagytad abba? Szerintem menj vissza.
Mindenképp folytasd! Ha érzéked van hozzá, ne hagyd elkallódni! Próbálj olyan helyet keresni ahol a suli mellett is probléma nélkül megoldod. Késõbb báni fogod, hogy abba hagytad. :(
A kérdező hozzászólása: Elment a klubtól a fõszponzor és csõdbement a csapat (aki tudott atment másik focicsapatba) és tavaly kezdtem a középsulit és anyuék nem engedtek mert hogy nem fogom bírni az edzés + iskolát
Gondolom, szereted a focit, szerintem folytasd azt, csak olyan helyen, ahol kevesebb az edzés. És minél elõbb!! Hasonló helyzetben vagyok, mint te, csak nekem 4 év telt el komolyabb mozgás nélkül, most kezdtem újra és rettenetes, teljesen leépültek az izmaim, ezt semmiképp ne várd meg!!!
"Szerintetek 178cm/82kg ez dagadtság?" Hawer én pont te vagyok! (azzal a különbséggel, hogy én 95 kg-rõl fogytam le pont a foci, és futás segítségével 82-85 kg-ra.) És szerintem igen dagadtság, legalábbis amiket nekem mondanak. Még mindig cikiznek, ugyhogy szerintem naggyon gyorsan foggyál vissza, ha tudsz (nekem ennél több már nem megy) és minden ok lex. Fojtasd a focit nemfontos versenyszerûen...: hawerokkal összedobjátok a lóvét, és ementek terembe focizni (mosmá kint hideg, meg latyak van)Feltéve persze hogy van vmi terem. Mi pl. tavaly minden hétvégén a suli tornatermébe fociztunk valami nevetséges összegér. (kb 10 en voltunk és fejenként 200 ft kellet beadni/alkalom) Vagy ha ez nem, akor fussál sokat! (bár szertem a foci szórakoztatóbb, mint egyedül futkorászni)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszotokat

Ha 1 hét alatt híztam 1-1, 5 max 2 kg-ot az lemegy ha visszaállok a normális étrendemhez, vagy diétázom kell?

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy híztál, mert az ember súlya 1-2 kilót simán ingadozhat.

Nem biztos, hogy híztál, mert az ember súlya 1-2 kilót simán ingadozhat.

35 hetes terhes vagyok, 3 hete nem hogy híztam volna, hanem még fogytam is 1 kg-ot. Állítólag ilyen korban a baba fél kilót hízik hetente. Lehet valami baja? Mi?

Legjobb válasz: Szia! Nyugi, semmi baja sincs:) Elõzõ terhességemnél a 30.héttõl fogytam. Akkor volt plusz 11 kiló rajtam. Pedig ettem rendesen, még édességet is.A védõnõ nyugtatott, hogy ne aggódjak, a baba elveszi magának amire szüksége van. A végén plusz 7 kilóval mentem szülni, a fiam 59 centi és 3750 g lett:) Most 27 hetes vagyok, és plusz 6 kilónál tartok, kiváncsi vagyok, ismét fogyni fogok e.

Szia! Nyugi, semmi baja sincs:) Elõzõ terhességemnél a 30.héttõl fogytam. Akkor volt plusz 11 kiló rajtam. Pedig ettem rendesen, még édességet is.A védõnõ nyugtatott, hogy ne aggódjak, a baba elveszi magának amire szüksége van. A végén plusz 7 kilóval mentem szülni, a fiam 59 centi és 3750 g lett:) Most 27 hetes vagyok, és plusz 6 kilónál tartok, kiváncsi vagyok, ismét fogyni fogok e.
Én az utólsó 3 hónapban semmit nem hiztam, a baba rendben fejlõdött :)


Híztam vagy vizesedek? 1 hét alatt 2 kiló? Létezik? Mit tehetek?

28 hetes vagyok. Pár napja el kezdtem vizesedni és az utóbbi egy hétben 2 kiló jött fel.. nem akarok hízni ilyen ütemben. Most ez így már 9 kilo a 28 hét alatt, holott az els? 20 hétben csak 4 kilo volt.. :(

Legjobb válasz: Szia. Állítólag a baba ilyenkor már hízik. Nem feltétlenül a vitesedés az oka, bár az is rátesz. Én a 23 hetemmel 6 kg-nál tartok és még most jön a java (baba súlya eddig még csak kb fél kg volt, most már hízni kezd). Nem jelenti azt, hogy ez az ütem így folytatódik nálad. A szülés után úgyis lemegy majd, ne aggódj ezen. Boldog babavárást.

Szia. Állítólag a baba ilyenkor már hízik. Nem feltétlenül a vitesedés az oka, bár az is rátesz. Én a 23 hetemmel 6 kg-nál tartok és még most jön a java (baba súlya eddig még csak kb fél kg volt, most már hízni kezd). Nem jelenti azt, hogy ez az ütem így folytatódik nálad. A szülés után úgyis lemegy majd, ne aggódj ezen. Boldog babavárást.
Baba és a vizesedés együtt.A kilók miatt meg annyira ne aggódj, te is az a fajta vagy mint én...bmit tehetsz csak jönnek a kilók.Majd leadod baba után a szoptatással, hacsak akkor nem teszed azt mint anya, cukrozott eperrel evett eperfagyit kilószám:D:D:DNo ez meglátszott rajta.Különben is jön a nyár, a gyümölcsszezon, én már alig várom. Amúgy mostanában valami front miatt jobban is vizesedünk, 3 napja nem tudom levenni a jegygyûrûm.Azzal ellenõrizheted, hogy mennyire vagy felvizesedve, illetve a bokádat és a vádlid tetejét folyamatosan nézegesd.Ha nagy mértéket öltene a vizesedés, akkor azért menj el a háziorvoshoz. Baba ebben az idõszakban hetente olyan 200g-ot fog hízni.
Szia! Hát szerintem vizesedtél is, meg a baba is hízott, növekedett! Termelõdik a magzatvíz is ám! Próbálj sokat pihenni, pócold a lábaidat fel! Hidd el nem biztos hogy te híztál olyan sokat. Én 57-58 kilóról indultam, és vmelyik nap már mutatott a mérleg 70, 5 kilót is!!! Hát én is elámultam, de mindenki, még a védõnõ is azt mondja mennyire jól meg tudtam tartani a súlyomat, és hogy a hasamon kívül nem nõtt semmim! Figyelj, ez van! Én sem érzem azt, hogy elhíztam volna, de a lábaim nekem is sokszor bedagadnak, meg hát mit mondjak: Nincs kis pocakom! :) Azért persze figyelj, hogy tényleg ne egészségtelenül sokat hízz, ha hízol is (mármint te, és nem a pocak meg ilyenek)! Mert ki kevesebbet, ki többet hízik! Sok sikert! 34 hetes kismami
Ne aggódj a víz hamar le fog menni szülés után. A lényeg, hogy a vérnyomásodra és a vizeletedre (fehérje jelenik-e meg) figyeljetek oda. Nekem két hét alatt 6 kg jött fel a víztõl, már nem is állok mérlegre, pedig sómentes étrend, csalántea, zöldség-gyümölcs fõként amin élek. 36 hetes kismama

A 18 hétre átlagban mennyi kg-os hízás az elfogadható? 17 hetes vagyok és 1 kg híztam eddig, ha 165 cm magas vagyok és jelenleg 64 kg akkor milyen ütemben lenne a rendes hízásütemem?

Legjobb válasz: Mindenki más ütemben hízik, én például 30 hétig csak fogytam /folyamatos hányás miatt / aztán az utolsó 10 hétben 5 kg-ot híztam. Azért ne ijedj meg, mert nem hízol, attól a babád minden tápanyagot belõled hasznosít magának. Ismerek olyan kismamát, akivel ugyanannyi idõs terhesek voltunk, 25 hetesek és õ már 18 kg-ot hízott. Örülj, hogy 18 hét alatt nem ment fel nagyon sok kg. 4 hónapos baba anyukája :)

Mindenki más ütemben hízik, én például 30 hétig csak fogytam /folyamatos hányás miatt / aztán az utolsó 10 hétben 5 kg-ot híztam. Azért ne ijedj meg, mert nem hízol, attól a babád minden tápanyagot belõled hasznosít magának. Ismerek olyan kismamát, akivel ugyanannyi idõs terhesek voltunk, 25 hetesek és õ már 18 kg-ot hízott. Örülj, hogy 18 hét alatt nem ment fel nagyon sok kg. 4 hónapos baba anyukája :)
A hizas "torvenyszeru" terhesseg alatt...Miert ne lenne elfogadhato?!Ugy veszem ki az email-edbol, hogy nagyon felsz a hizastol, es estleg dietazol is?!Remelem nem, ha nincs semmi bajod, nem hanysz, hasmenes stb akkor hizni fogsz!De ne aggodj aztan tuti ledobod!!!En 1kilot fogytam, de mostantol kezdve fogok hizni, mert megyek haza holidayre 1honapra es az otthoni etelek tuti megteszik a hatasukat!!!Ja kulfoldon elek es 13hetes kismama vagyok:-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. Nem félek a hízástól, csak 3 nap múlva lesz az esküvõm és attól tartottam, hogy nem lesz-e addig hirtelen alakváltozás, mert azzal riogattak! Diétáról meg hallani sem akarok, minden tápanyagot beviszek, rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, tejterméket, soványhusit eszek. Vitamint nem szedek, de semmibõl nincs hiány a szervezetemben a vérkép szerint! Köszönöm a a megnyugtatást! Jó babavárást mindenkinek! :)

20. hétbe lépek át és 7kg-t híztam eddig. Szedek napi 1-2szem magne b6-ot, úgy halottam, hogy az hizlal, igaz? Vagy inkább a több édességtől hízok ennyire?

Az első trimeszterbe sokat ettem de mert éhes voltam, az utóbbi pár napban már kevesebbet, de nagyon kívánom az édességet a joghurtot és nem is vetem meg magam tőle,egészen idáig. Volt aki terhesség alatt magne b6ot szedett és nem hízott sokat,normális volt a testsúlya?És volt aki magne b6tól hízott inkább? Természetesen az édességeket 99%ban elhagyom.Mi lehet a következménye ha sokat hízok,befektethetnek kórházba? Vékonyan kezdtem a terhességet nem volt feleslegem de hízékony vagyok!Azt mondják nem igazán látszik rajtam a plusz kiló,talán picit.Ebből a 7 kg pluszból mennyi lehet az ami nem súlyfeleslege hanem a megnövekedett vérmennyiség,lepény,baba,magzatvíz,mellek stb..? Lehetséges hogy 8-9 hónapig már nem fogok rohamosan hízni?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy a magne b6-tól van. Én napi 6 szemet szedtem kb. a 20. hétig és addig nem híztam 1 kilót sem. A végére 13 kiló jött fel összesen.

Nem hiszem, hogy a magne b6-tól van. Én napi 6 szemet szedtem kb. a 20. hétig és addig nem híztam 1 kilót sem. A végére 13 kiló jött fel összesen.
Én nem értem. Nagyon sok ilyen hízós kérdés van. Szerintem mindenkinek alkati kérdés, hogy terhesség alatt hány hg-t szed fel. Én nem foglalkozom vele amég az eredményeim jók, hiszen a babának sok energiára van szüksége amit az ételbõl nyer. Aki meg nem szed vasat mert "hizlal" annak nem való gyerek mert a babának nagy szüksége van a vasra. 30 hetes vagyok +15 kg-val. Szerintem legalább +20-al megyek majd szülni. Jól érzem magam a bõrömben. Ráérek akkor lefogyni ha itt lesz a baba. Ráadásul a pátomnak is jobban tetszek mióta van rajtam mit fogni... :)
A tej nem a feherje, hanem a zsir miatt hizlal. Erdemes a sovany tejtermekekre koncentralni. Esetleg, ha a kalciumot kulon potlod, lehet, hogy kevesbe kivanod majd a tejet! A feherje nem hizlal! A zsir es a gyorsan felszivodo szenhidrat hizlal.
Én is 20 hetes vagyok 8 kilo plusznál járok, én is gyakran ettem édességet, de már visszább vettem. Én is hízony vagyok, én semmilyen vitamint nem szedek. Én rengeteg tejterméket eszek mert csak azt kívánom tejbegríz, tejberizs, joghurt, puding a fõzött a bolti, müzli, és a multkor hallottam a tv-be hogy jót tesz a tej, de a túl sok hízlal mert sok a fehérje benne. Aggódom én is mi lesz késõbb, de majd leadom :-)
A gyógyszer önmagában nem hizlal! Vannak olyanok mint pl a b6, növelik az étvágyat, többet eszel azért hízol! Nyilván a sok édesség, fehér lisztbõl készült pékárú, krumpli, rizs ami növeli a kilókat.. A java még csak ezután jön, úgyhogy nem árt már most odafigyelni az ételre. Ebben az állapotban sokkal könnyebben ragadnak meg a kilók, hála a lelassult anyagcserének!
Szerintem, ez alkat kérdése, nem vitaminé. Én a 21. hétben járok, és eddig picivel több, mint 3 kg-t. És én is napi 4-5 szem magnéziumot szedek, plusz vasat, calciumot, és c-vitamint. Alkalmanként még terhesvitamint is. A hízás üteme pedig mindenkinél eltérõ, és teljesen egyedi, terhességgel számolva is egyéni. Elõfordulhat, hogy végig ilyen ütemben hízol, de van, akinél belassul a hízás és a vége felé csak a baba súlyával gyarapszik. Ezt tényleg csak utólag lehet megmondani, és a következõ babánál nem biztos, hogy ugyanígy fog történni.
A b-vitaminról azt olvastam, hogy fokozza az étvágyat, de önmagában nem hizlal.
A kérdező hozzászólása: vasat is kell szednem minden másnap.Azt tudom, hogy a magnézium nem hizlal, de ebbe ugye b6 is van és valahol azt olvastam, hogy az ami hizlal.
A magnézium nem hizlal. Valaki már a vasat sem meri szedni, nehogy elhízzon.
A fehérjétõl lehet utoljára elhízni úgyhogy azt bátran egyétek. A ch és a zsír arra kell jobban odafigyelni. Egyébként a b vitamin étvágyat csinál valóban én is mikor szedtem (hányingerre!) nagyon megnõtt az étvágyam tõle sokat is híztam egyszerûen éjjel nem bírtam visszaaludni az éhségtõl meg ilyenek... Úgyhogy mikor vége lett ennek a hányós idõszaknak akkor abba is hagytam sürgõsen. Nem szedtem semmi vitamin úgy értem ilyen terhes vitamint, c vitamint meg kalciumot d3 mal igen meg magnéziumot KÜLÖN de semmiféle b vitamint azt gondolom a b vitamin féléket a legkönnyebb természetes táplálkozással bevinni (hús gabona félék stb.)

Pénteken töltjük be a 16. hetet. Reggel mértem magam, és eddig nem híztam semmit. Sőt 1 kilóval könnyebb vagyok, mint mikor megtudtam, h. Terhes vagyok. Baj ez?

Ez az els? terhességem, és amúgy nem vagyok egy nádszál alkat(163cm és 70kg), de a 16 hét alatt még semmit nem híztam. Kicsit aggódom...Terhesség el?tt az volt, ha ettem egy jóíz?et, szinte máris híztam. Hnap megyek dokihoz, de addig is kíváncsi lennék a véleményekre/tapasztalatokra.

Legjobb válasz: Szerintem nincs ezzel semmi baj!!!Örülj neki, hogy nem hízol!!!

Szerintem nincs ezzel semmi baj!!!Örülj neki, hogy nem hízol!!!
Szia. Én holnap töltöm a 16.hetet és a terhességem eleje óta max 1-1.5 kg-ot híztam, pedig nem hánytam egyszer sem. Szerintem nem baj hogy nem híztál semmit! Ezért nem fognak megszólni :) Ja, és én is azt vettem észre hogy ha néha megeszek 1 hamburgert vagy pizzát, azelõtt rögtön lerakódott volna, most meg a mérleg nem mutat semmit. Csak a pocim nõ. Pedig néha csoki is lemegy. Terhesség elõtt ha ezt ettem volna pikk-pakk felugrott volna pár kiló. Karácsonykor feljött rám kb 2 kiló, amit végül nem tudtam leadni még a terhesség elõtt, hisz januárban már össze is jött a baba, de azóta csak ennyit híztam. Szerintem élvezd a terhességet, örülj hogy nem híztál még, egyél jóízûeket! :) Sok boldogságot!
Semmi baj!Egy barátnõm alig hízott 4 kg-t a terhessége alatt!Mégis 3 és fél kg-os egészséges fiút szült!Én 2.babámmal 5.hónapig 2 kg-ot fogytam.Utána feljött 10 kg.Egyél-igyál rendesen, ne izgulj!
A 20. hétig 1 kg-ot híztam, most tartok 4 kg-nál a 24. hétben. Én is aggódtam, mint te, de megnyugtattak, hogy nincs semmi gond. Szerintem örüljünk. ha nem hízunk sokat. Boldog babavárást!
Én ugyanigy voltam, pedig én is olyan vagyok hogy képes voltam akármitõl meghizni, 36-ik hétben vagyok, és amikor 2 hete mértek akkor volt rajtam plusz 4, 5kg.Nem kell ezen aggódni.
Szia! A 24. hétben vagyok és én is alig híztam 3 kilót. Kb. ugyanilyen paraméterekkel indultam, mint te. Most csak a pocim nõ, a fenekem fogy. Ha jól érzed magad, akkor nincs gond! Örüljünk neki, hogy csak ennyit híztunk eddig. Boldog babavárást kívánok én is.
Szia! Addig örülj míg így van :) ! Hasonló az alkatunk!!! És én is 14, hétig nem híztam sõt 1 kg lement.De azóta 9 hét alatt 7 kg jött fel. 23 hetes vagyok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon aranyosak vagytok. Kicsit megnyugodtam.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mégegyszer! Amúgy nem az van, h. szeretnék bálnára hízni:) , csak szeretném ha a baba jól fejlõdne, mint gondolom mindenki más. Boldog babavárást mindenkinek, aki érintett! És köszönöm a véleményeket/tapasztalatokat, meg a jókívánságokat!

A 21. hétben vagyok és 1, 5 kg-ot híztam, baj ez vagy nem?

85 kgról indultam az els? id?ben lefogytam 5 kg-ot, most 81,5 kg vagyok.

Legjobb válasz: nálad ez nem annyira fura mivel nemvoltal vékony mar a bab elott sem ,jobban azok hiznak akik 50kg korul indulnak ...

nálad ez nem annyira fura mivel nemvoltal vékony mar a bab elott sem , jobban azok hiznak akik 50kg korul indulnak ...
Èn a 25 héten tartok, e´s 13kg van rajtam.Ez sok, de nem tudok mit csinálni vele.Szerencsére most megállt a híza´som.Eddíg nagy étvágyam volt.Igaz én 52-röl indultam. Szerintem nem gond, hogy nem hi´zol, de ha aggaszt, akkor besze´lj a védönöddel, vagy orvossal, hogy megnyugtasson. Vigyázz magatokra.
Szerintem ez azért nagyon kevés. Mindenképpen kérdezd meg a védõnõdet hogy kicsit ducibbaknál ez normális-e! Igaz hogy én 50kg-ról indultam de 18 hét alatt már 3 kilónál tartok. Szerintem ennyit minimum neked is kellene híznod.
Én 16. hétig nem hiztam semmit aztán 5 hét alatt 3 kg-ot. 30 hetes korig 8-11 kg lenne az ideális.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!