Találatok a következő kifejezésre: Hétvégén is az (152 db)

A Való világ mikor akar megszűnni? Mert hétköznap, hétvégén is az van és továbbá még karácsonykor is az lesz, szóval ünnepekkor is van.

Csakmert én eléggé utálom azt a m?sort, meg hogy még ünnepekkor meg hétvégén is van ez számomra idegesít?.

Legjobb válasz: Na majd pont miattad mondanának le a 100 millás nagyságrendû profitjukról :) Ahogy az elsõ is mondta, van más választásod.

Na majd pont miattad mondanának le a 100 millás nagyságrendû profitjukról :) Ahogy az elsõ is mondta, van más választásod.
Nem kell nézni. Van más csatorna is.
Nem akarlak elkeseríteni, de a fõszerkesztõ azt mondta lesz VV6 is :D
ha utálod akkor ne nézd. Én az x-faktort utálom egy részt se láttam és élem boldogan a kis életem ugyanúgy.
Igen nekem is így van.Nem szeretem az x-faktort illetve azt az astro showt sõt még a szappanoperákat sem amikot ezek vannak elkapcsolom másik csatornára vagy találok jobb elfoglaltságot, mint a tévézést.
utállom a hülye sorozatokat.. szeretem a valo világot, x-faktort.. én örülök hogy lesz..1 óra összefoglaló abból 20 perc reklám, addig netezz, tornázz, ülj be a kádba..vagy valami mást..vagy kapcsold a tv2-re..ott biztos film lesz..
én is nézni fogom engem kikapcosl amúgy igaza van elõttem szólóknak nem kell nézni a tvnek ez megéri
*kikapcsol

Az okmányirodánál a hétvége is munkanapnak számít? (Bővebben lent)

2013.06.06-án igényeltem a jogosítványom, és még nem jött meg. Az lenne a kérdésem, hogy a központi hivatalban, ahol úgymond "gyártják" a jogsikat, ott hétvégén is dolgoznak vagy csak péntekig? Tehát ott dolgoznak szombat, vasárnap is? Remélem érthető volt a kérdésem, köszönöm előre is a válaszokat.

Legjobb válasz: "a központi hivatalban, ahol úgymond "gyártják" a jogsikat, ott hétvégén is dolgoznak vagy csak péntekig?" Nem gyártanak ott semmit! A plasztik lapokat az ÁNY biztonsági nyomda gyártja! A Visegrádi utcai okmányiroda pedig nyitva van szombaton és vasárnap is 8-14 óráig. Persze ezt te is megtaláltad volna ha nem vagy rest! A vezetõi engedélyek elkészítését normál esetben 30 munkanapos (6 hét) határidõvel vállalják! Nekem megvolt egy hét alatt legutóbb.

"a központi hivatalban, ahol úgymond "gyártják" a jogsikat, ott hétvégén is dolgoznak vagy csak péntekig?" Nem gyártanak ott semmit! A plasztik lapokat az ÁNY biztonsági nyomda gyártja! A Visegrádi utcai okmányiroda pedig nyitva van szombaton és vasárnap is 8-14 óráig. Persze ezt te is megtaláltad volna ha nem vagy rest! A vezetõi engedélyek elkészítését normál esetben 30 munkanapos (6 hét) határidõvel vállalják! Nekem megvolt egy hét alatt legutóbb.
Hétfõtõl péntekig van a munkanap, kivéve, ha ünnepnap van. Heti 5 nappal számolhatsz.
bocs, hogy bele szólok, de én úgy tudom hogy nem 30 munkanap, hanem 30 naptári nap, ami körülbelül 22 munkanap. Én úgy tudom hogy ennyi.
én múlthét szerdán igényeltem meg a jogsit, és nekem sem jött még meg, nemtudom hogy mi a ló*aszt lehet ülne rajta ennyit..
és akkor most mindenki leírja, hogy mikor igényelt és a k..va anyjukat. Én május 30-án igényeltem, és még nem jött. A tyúk 1 hónapot mondott, nem 1 hónapnyi munkanapot.
és még most sem jött meg :) 7. munkanap, neten azt írja, kiállítási folyamatban van :)
Hú, de idegesítõ! Én 7-én adtam le a gyáliba. Azóta semmi hír. 1 hónap mire megjön azt mondta a nõ legkorábban olyan július 3-a körül érdeklõdjek. (mivel ma voltam bent) Amúgy megkérdezném az egyik hozzászólót hogy hol készül el 1 hét alatt a jogsi? Tehát hétfõn bemegyek péntekre már kész is?
szerintem direkt basznak ki velünk, nekem 19 nap telt el, és azóta se küldték le, egy ismerõsõmnek 2 és fél hét alatt jött le, és én 5.én adtam le õ pedig 7. :) és nekem még mindig nemjött meg :)

Az normális hogy egy 16 éves lányt nem engednek el a szülei hétközben sehova, hétvégén is csak ritkán 1-2 órára, este már nem nagyon járkálhat az utcán és nem járhat bulizni?

tudom hogy féltenek, de rosszul esik hogy nem mehetek..

Legjobb válasz: Biztosan sok olyan választ fogsz itt kapni, hogy igen normális, mert amúgy is hova mennél, meg hogy a tanuláson járhatna az eszed... De nem normális.. Engem se engedett sehova anyukám annak idején, és mást nem ért el vele, mint azt, hogy amint lett munkám, el is költöztem otthonról, és soha többé nem mentem vissza... Próbálj meg beszélni a szüleiddel, hogy kicsit szeretnél többet elmenni, ha más nem legalább hétvégén, abból nem lenne baj, ha mondjuk legalább 2-3 havonta egyszer elmehetnél bulizni, vagy mit tudom én csak úgy... Azért már nem vagy gyerek, gondolom vannak barátaid szeretnél velük is eltölteni egy kis idõt.. Ha nem jutsz velük dûlõre, akkor jobb ha hagyod az egészet, mert csak veszekedés lenne...

Biztosan sok olyan választ fogsz itt kapni, hogy igen normális, mert amúgy is hova mennél, meg hogy a tanuláson járhatna az eszed... De nem normális.. Engem se engedett sehova anyukám annak idején, és mást nem ért el vele, mint azt, hogy amint lett munkám, el is költöztem otthonról, és soha többé nem mentem vissza... Próbálj meg beszélni a szüleiddel, hogy kicsit szeretnél többet elmenni, ha más nem legalább hétvégén, abból nem lenne baj, ha mondjuk legalább 2-3 havonta egyszer elmehetnél bulizni, vagy mit tudom én csak úgy... Azért már nem vagy gyerek, gondolom vannak barátaid szeretnél velük is eltölteni egy kis idõt.. Ha nem jutsz velük dûlõre, akkor jobb ha hagyod az egészet, mert csak veszekedés lenne...
Nem normális. Próbálj meg beszélni a szüleiddel errõl. Mellesleg ezzel tényleg kb. azt érik el, amit az elsõ válaszoló mondott.
Hétköznap én sem engednélek el akárhova mehetnél sportolni külön órára pl ének, tánc, rajz, valamelyik tantárgy, esetleg ha kész a lecke barátnõzhetsz kicsit, de este 8ra otthon kellene lenned.Hétvégén aludhatnál barátnõnél, elengednélek, moziba, színházba, városba, kulturált normális helyekre, nyáron kint lehetnél 10ig, télen csak 8ig.Buliba ritkán engednélek normális helyre, koncertre fesztiválra csak megbízható felnõtt rokonnal, fiúval nem aludhatnál. Szerintem kicsit túl féltenek, kompromisszumot kéne kötnötök.
Hát, én így nõttem fel. És élek. Igaz, nem 16-17 évesen, hanem felnõttként 21-22 buliztam ki magam, amikor már a saját otthonomba mentem haza, és nem adtam számot senkinek sem a szabadidõmrõl. De élek, és épelméjû maradtam. Te sem fogsz belepusztulni.
szóval egy vesszõ és egy pont kimaradt. Normális helyre engednélek el bulizni, úgy hogy tudom kivel mész és mikor jössz, és éjfélre haza kéne érned, és pl 3-4 havonta egyszer.Koncertre és fesztiválra csak megbízható felnõtt rokonnal engednélek.
Nem normális.


Szerintetek az normális ha a barátom (32) havonta két-három hétvégét is a szüleinél tölt és nem együtt velem?

Másfél éve lakunk együtt, és ? minden második héten vagy még gyakrabban hétvégenként vidékre utazik a szüleihez, mert segít nekik a ház körüli munkákban. Néha én is megyek vele, de ott sem vagyunk együtt mert én a konyhában vagyok az anyukájával, ? pedig fát vág, füvet nyír...stb. Szerintem túl sok id?t tölt a szüleinél, pedig már 32 éves. Én úgy gondolom, hogy a saját életét kéne élnie. Úgy érzem nem töltünk együtt elég id?t mert sok hétvége kiesik és emiatt nem tudunk igazán közel kerülni egymáshoz lelkileg sem. És ez így megy mióta ismerem ?t. Mi a véleményetek? Normális hogy ilyen sokszor megy a szül?khöz?

Legjobb válasz: Szerintem normális. Míg a férjemmel saját lakásban éltünk, mi minden hétvégén a mamájánál voltunk, mert annyi a teendõ. Én is jöttem vele, ez nem volt kérdéses, a munkát is lehet élvezettel csinálni, ha annak van eredménye. Végül úgy alakult, hogy most itt lakunk a mamánál, szépen felújítottuk a házat, nem kell egy társasházban nyomorognunk. Megmentettük a házat és tudjuk gondozni a mamát. mi mindent együtt csinálunk. Ez is együttlét. Próbáld ki, hogy nem a konyhát választod, hanem segítesz neki valami kinti munkában, addig is vele vagy, és lehet, hogy rákapnál az ízére a dolgoknak.

Szerintem normális. Míg a férjemmel saját lakásban éltünk, mi minden hétvégén a mamájánál voltunk, mert annyi a teendõ. Én is jöttem vele, ez nem volt kérdéses, a munkát is lehet élvezettel csinálni, ha annak van eredménye. Végül úgy alakult, hogy most itt lakunk a mamánál, szépen felújítottuk a házat, nem kell egy társasházban nyomorognunk. Megmentettük a házat és tudjuk gondozni a mamát. mi mindent együtt csinálunk. Ez is együttlét. Próbáld ki, hogy nem a konyhát választod, hanem segítesz neki valami kinti munkában, addig is vele vagy, és lehet, hogy rákapnál az ízére a dolgoknak.
Azt megbeszélhetitek hogy mondjuk csak minden 2. vagy 3. hétvégén menjen haza alapbol de ha valami munka van akkor persze bármikor. Nálunk alapvetõen casládi esemény h vasárnap nagymamámhoz megyünk és ott összegyöülik az egész család egy nagy vasárnapi családi ebédre. ahova a fiatalabbak is nyugodtan hozzák a barátnõjüket feleségüket stb. 25 vagyok lassan feleségül veszem a barátnõm és szerintem nálunk is alap lesz h ha nemis minden hétvégén de kéthetente anyuéknál vagy õ anyujáéknál családi ebéd. Hozáteszem h nekem elég jo viszonyom van a szüleimel és az egész csapat elég családcentrikus. szoval szerintem normális amit a pasid csinál
Szerintem kössetek kompromisszumot, beszéld meg vele, hogy hétvégén szeretnél kettesben vele programot, osszátok be, két hétvége a tied, kettõ a szülõké. Ha tényleg van ott mit csinálni, akkor természetes, hogy segíteni akar.
Szerintem meg az a természetes, hogy SEGIT a szüleinek - mert a kérdésedböl is az derül ki, hogy nem azért megy, mert nem akar veled lenni, hanem mert ott sok mindent el kell végezni, amit a szülök nem gyöznek. Ezen kivül ha együtt éltek, akkor elég sokat van veled.
: ma 11:37 vagyok! De ez betudható annak hogy nekem mindig is rossz viszonyom volt a szüleimmel...
Igen normális.
"Ha meg van kedved küldhetsz is egy sexy képet magadról :D:D:D " 30 eves, friss feleseggel. Igy, lehet, nem sokaig marad veled. "remélem segítettem" Mind rendben volt, a :D:D:D bekopesig.
Hát kinek mi a normális nem tudom igazából...abban viszont igazad van hogy a saját életét kellene élnie..ha én a barátnõmmel élnék ennyi ideje biztos nem járkálnék haza, sõt nagy ívben elkerülném õket!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, én is úgy gondolom ahogy te, hogy ideje lenne 32 évesen saját lábára állni, és a mi jövõnket alapozni, több közös progit csinálni készülni a családtervezésre...stb. Egyébként nincs ott mindig olyan nagyon sok munka, csak valamiféle kényszerességbõl megy oda, mindig kitalál valami ürügyet amiért mennie kell. Szerintem nem jó kettõs életet élni. De sajnos õ normálisnak gondolja ezt az egészet, persze érzékeli hogy nem jó a kapcsolatunk emiatt de nem tesz semmit. Fogalmam sincs mit tegyek, már nagyon sokszor beszéltem vele errõl. :(

Hétvégén is megérkezhet az utalás?

Bankon keresztül fizettek be a számlámra egy összeget reggel, de még nem jött meg. Megérkezhet holnap, vagy csak leghamarabb hétfőn?

Legjobb válasz: Hétfõn, akkor könyvelik az utalásokat, amiket a hétvégén fogad be a GIRO. De ha reggel fizették be készpénzben a számlavezetõ bankodnál az összeget, akkor azonnal meg kellett volna kapnod. Ha papíralapú, bankközi utalásra gondoltál, akkor is meg kellett volna ennyi idõ alatt jönnie ha nagybankról és nem a Bivalybasznádi Piros Alma Takarékszövetkezetrõl van szó, már aznapi utalást vállalnak a 13.00-ig beérkezett utalásokra.

Hétfõn, akkor könyvelik az utalásokat, amiket a hétvégén fogad be a GIRO. De ha reggel fizették be készpénzben a számlavezetõ bankodnál az összeget, akkor azonnal meg kellett volna kapnod. Ha papíralapú, bankközi utalásra gondoltál, akkor is meg kellett volna ennyi idõ alatt jönnie ha nagybankról és nem a Bivalybasznádi Piros Alma Takarékszövetkezetrõl van szó, már aznapi utalást vállalnak a 13.00-ig beérkezett utalásokra.
A kérdező hozzászólása: Rendes banknál vagyok. :) A feladó elküldte az igazolást neten, szóval biztos, hogy fel lett adva délelõtt. Remélem, hogy akkor hétfõn érkezik, bár jobb lett volna ha ideér még aznap.

Ki lehet venni a munkahelyen 21 nap szabadságomat egyszerre? A szabadság az munkanapra érvényes vagy pedig a hétvégékre is?

Legjobb válasz: Ha a munkáltatónak is megfelel, akkor miért ne? Az adott évre meghatározott szabadságos napokat munkanapnak kell tekinteni. Tehát ha Te kiveszel 10 nap szabadságot, akkor 2 egész héten nem kell menned dolgozni, nem tartozik bele a hétvége, sõt a fizetett ünnepek sem.

Ha a munkáltatónak is megfelel, akkor miért ne? Az adott évre meghatározott szabadságos napokat munkanapnak kell tekinteni. Tehát ha Te kiveszel 10 nap szabadságot, akkor 2 egész héten nem kell menned dolgozni, nem tartozik bele a hétvége, sõt a fizetett ünnepek sem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
az az általános, hogy a szabid felével a munkáltatód rendelkezik, tehát megmondhatja, hogy mikor vedd ki. Ha nincs kifogása ellene, akkor kiveheted egybe is, de elvileg idõarányosan jár az évre, tehát nem szoktak örülni, ha novemberben bent van még az egész vagy februárban elfogyott már az adott évi szabid. A hétvégék, munkaszüneti napok nem tartoznak bele, csak a munkanapok.

Budapesten hol találok hétvégén szemészeti ügyeletet? Bosszantó, hogy a témában semmi sincs az interneten. Persze, hogy az orvos is ember és szüksége van szünetre, de a beteg hétvégén is beteg.

Begyulladt állandóan könnyez? szem: kb. semmit nem lehet így csinálni, csak két napon keresztül vegetálni.

Legjobb válasz: http://lmgtfy.com/?q=szem%C3%A9szeti+%C3%BCgyelet+budapest

A kérdező hozzászólása: Hadd válaszoljak: Én is a google-on kerestem és láss csodát az összes találat haszontalan.
Akkor próbáld meg a 5-ik találatot, az az Országos ügyelet, kis molyolás után még félszemmel is megtalálod!
Remélem azóta már találtál, de ha nem akkor hívd fel a legközelebbi sima ügyeletet és õk biztos meg tudják mondani hol van szemészet. Vagy a patikában is biztos kaphatsz rá valami recept nélküli cseppet!
A kérdező hozzászólása: Szerencsére megoldódott. Köszi a válaszokat!

Ha valahova felvesznek minimálbérért dolgozni, de hétvégén is kell, akkor csak vasárnapra fizetnek "ünnepi pénzt" vagy szombatra is? és mennyi ennek az átlagos összege?

Legjobb válasz: Elsõnek...akkor te munkahelyed nagyon jó..Mert ahol én eddig dolgoztam,és hétvégén túlóra volt mindig úgy fizettek,hogy szombatra 50% vasárnapra 100%,csak az ünnepnapokra kaptunk 200%-ot! De volt olyan munkahely ahol összegyûjthetted a napokat,és késõbb kivehetted "szabinak"!Vagyis rendesen kifizettek mintha dolgoztál volna de otthon voltál..

Elsõnek...akkor te munkahelyed nagyon jó..Mert ahol én eddig dolgoztam, és hétvégén túlóra volt mindig úgy fizettek, hogy szombatra 50% vasárnapra 100%, csak az ünnepnapokra kaptunk 200%-ot! De volt olyan munkahely ahol összegyûjthetted a napokat, és késõbb kivehetted "szabinak"!Vagyis rendesen kifizettek mintha dolgoztál volna de otthon voltál..
Köszi! Igen, jó kis munkahely.De jelenleg GYED-en vagyok és ha lejár a GYED-em, akkor sajnos már nem tudok oda visszamenni.Visszavennének õk, de elköltözött a cég és a pici miatt annyi utazást már nem tudnék vállalni!Pedig de jó lenne.Imádtam ott dolgozni!
A szombatért általában 200%-ot szoktak fizetni, a vasárnapért pedig 300%-ot.Legalábbis az én munkahelyemen.De arra is volt példa, hogy a hétvégi napokat nem számolták hozzá a fizunkhoz, hanem a mûszak végén kaptunk kajajegyet!Ez jobban megérte nekik is és nekünk is, mintha hozzávágták volna a fizuhoz, mert akkor az adó elvitte volna!
Csak a munkanapok számítanak bele.Hétvége nem.
A rendes munkanapok számítanak. Ha olyan a munkarend nálatok, hogy hétvégén is dolgoztok, akkor beleszámít. Ha "szokványos" hétfõ-péntek, akkor a hétvégére nem kell szabit kivenni.
Minden dolgozónak heti 2 nap pihenõnap jár. Ilyen esetben a szombat, vasárnapot veszik alapul.
Csak a munkanapokat számold!A piros betûs ünnepeket hagyd ki! (Nekem 44 nap volt, de már csak 4 nap van hátra:(( )

A gyednél csak munkanapokra jár az ellátás vagy hétvégére is?

Legjobb válasz: Szia! Hétvégére ugyanúgy jár, mint hétköznapra. Mindig havi juttatásként jelenik meg.

Szia! Hétvégére ugyanúgy jár, mint hétköznapra. Mindig havi juttatásként jelenik meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!