Találatok a következő kifejezésre: Hétfőn voltam van (49 db)

Múlt hét hétfőn voltam uh-on akkor voltam 29-ik hétben. A doki mindent rendben talált azt mondta jó minden, de még a nemét nem tudta megmondtani, mert nem úgy volt fordulva. Van még esély arra, hogy még a születése előtt kiderül?

29-én kell visszamennem,a méhszájat ellen?rzi.Mikor várható a következ? uh?

Legjobb válasz: Nekem az utolsó kórházi ultrahang a 32.héten volt. Elõtte voltunk háromszor is 4D ultrahangon. A babám sehogy se akarta megmutatni magát. Reménykedtem, hogy még lesz egy kötelezõ kórházi ultrahang a 38.hét körül, de nem volt :( Így akkor tudtuk meg, hogy kislány, amikor megszületett. Drukkolok neked, hogy te megtudhasd, de amúgy a meglepetés se rossz!!

Nekem az utolsó kórházi ultrahang a 32.héten volt. Elõtte voltunk háromszor is 4D ultrahangon. A babám sehogy se akarta megmutatni magát. Reménykedtem, hogy még lesz egy kötelezõ kórházi ultrahang a 38.hét körül, de nem volt :( Így akkor tudtuk meg, hogy kislány, amikor megszületett. Drukkolok neked, hogy te megtudhasd, de amúgy a meglepetés se rossz!!
Persze, hogy van még esély!Nagylányommal az utolsó hónapban tudtuk meg, hogy lány, kicsivel pedig 7, 5 hónaposan...Pedig mi nem voltunk 4d-n. Szerintem a lényeg, hogy egészséges legyen! :)
4d ultrahangon voltatok? ott se mondtak meg? meg egyszer fognak UH-ni, a 36. hetben, meg ha magandokid van (akinek nincs fogadott dokija, ott nem tudom hogy megy), minden alkalommal csinal uh-t, szóval bármikor megmutathatja magát ott is. jó szégyellõs a picid :) ) az enyém is késõn mutatta meg magát, a 19. heti 4dn, de azóta minden uhn kerdezik tudjuk e a nemét, sõt a legutobbin (nekem is 29.het) a doki még a kis herezacsijait is megmutatta :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, remélem azért én elõbb megtudom, mint hogy a szülõszobába kerülök, de a lényeg, hogy egészséges legyen.

Hétfőn voltam dokinál, akkor derült ki, hogy 7 hetes terhes vagyok. Azóta ráz a hideg, görcsöl a hasam, bágyadt és nagyon fáradt vagyok. A vérnyomásom ingadozik, és délutánonként hányingerem van. Egyszerűen csak peches terhesség?

Legjobb válasz: Szia! Én most vagyok a 21. hétben. A legelsõ idõkben engem is minden nap rázott a hideg, de hamar rájöttem, hogy a fáradtság miatt. Volt olyan, hogy este héttõl reggel f9ig aludtam. Hál istennek tudok itthonról is dolgozni. Ne idegeskedj, ha nem vagy jól, fáj a pocid, aludj, pihenj. Sokat voltam ideges az elején én is. Volt éjjel, hogy szörnyû görcsre ébredtem, halálra rémültem. Eltelt vagy fél óra mire rájöttem, hogy fel vagyok puffadva. Nem ismertem az érzést elõtte. Hajnali 2-kor ment a férjem a gyógyszertárba espumisanért. Dokihoz járj rendszeresen, mindig figyelj, hogy ne hajtsd túl magad. Drukkolok!!

Szia! Én most vagyok a 21. hétben. A legelsõ idõkben engem is minden nap rázott a hideg, de hamar rájöttem, hogy a fáradtság miatt. Volt olyan, hogy este héttõl reggel f9ig aludtam. Hál istennek tudok itthonról is dolgozni. Ne idegeskedj, ha nem vagy jól, fáj a pocid, aludj, pihenj. Sokat voltam ideges az elején én is. Volt éjjel, hogy szörnyû görcsre ébredtem, halálra rémültem. Eltelt vagy fél óra mire rájöttem, hogy fel vagyok puffadva. Nem ismertem az érzést elõtte. Hajnali 2-kor ment a férjem a gyógyszertárba espumisanért. Dokihoz járj rendszeresen, mindig figyelj, hogy ne hajtsd túl magad. Drukkolok!!
Szia! A hidegrázás nem tudom mitõl van; a hasad görcsölése nem túl jó. (nem ijesztgetésképpen , de a feszülés meg a görcsölés közt van különbség. Az utóbbi terhességi tünet) A bágyadtság "természetes" tünet , próbálj meg minél többet pihizni.A vérnyomásod ingadozása úgyszintén nem túl jó (pihenés ajánlott és a dokid véleménye); a délutáni hányinger meg szintén terhességi tünet , bár van akinél reggeltõl estig tart.
Szia! Szerintem egyáltalán nem kell, hogy aggódj. A terhesség 5-7. hetében teljesen normális ha pl. szúr a petefészked a sárgatestérés miatt és a görcsölgetés is amiatt gyakori, mivel ha nem estél volna teherbe, akkor ezidõtájt lenne peteérésed. A szervezet és a hormonháztartás pedig nem áll át egyik napról a másikra. A hidegrázás pedig egyáltalán nem vetélési tünet. Nálam mind az elsõ, mind a mostani terhességemnél a 6-13. hetet végigkísérte a hányinger és a folyamatos hidegrázás, aztán mind a kettõ elmúlt szinte egyik napról a másikra. "Csak" a fáradékonyság maradt meg, mint terhességi tünet végig a terhesség alatt. És az elsõ terhességem során makkegészséges kisfiam született, most pedig eddig még minden eredményem jó lett, úgyhogy bízom benne, hogy most is sikerül egy egészséges babának életet adjak.
Szia!A hidegrázás lehet vetélés elõjele.Jobban tennéd, ha bemennél az ügyeletre, mivel nem minden vetélés jár vérzéssel is, és ez nagyon komoly dolog.
A kérdező hozzászólása: Szia! Hétfõn a doki azt mondta, a hasfeszülés normális, addig semmi más bajom nem volt. Azóta jöttek elõ ezek a tünetek. Sajnos helyettesítõ orvos volt, aki nem mondott semmit azonkívül, hogy: "6 hetes és 5 napos terhes, szívmûködés normális". Hétfõn visszamegyek, csak egy kis igazolást szerettem volna kapni, hogy nincs semmi baj, hogy mással is volt hasonló. Azért köszönöm.
A kérdező hozzászólása: jajajaj! nagyon megijjesztettél! itt elég ...... az egészségügyi ellátás, hétfõn mindenképp megyek dokihoz, remélem nem lesz semmi baj. nincs mérhetõ lázam, csak a hideg ráz. vérzés egyáltalán nincs, és ezek a tünetek mindig munkából hazajövet jönnek elõ. addig meg pihenek, (nincs is energiám semmit csinálni). köszönöm a válaszokat!
Nyugodj meg, engem is ráz a hideg, legszívesebben télikabátban járnék, pedig a hõm csak 37.1! (10hetes kismama)
Szia!ne izgulj, én 7+1napos vagyok, és engem is ráz a hideg egész nap.Van már két gyönyörû gyermekem és velük is ez volt, majd elmúlik, én nem idegeskednék a helyedben.Ja és én is egész nap émelygek, még a vizre sem birok ránézni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy megnyugtattatok, azért hétfõn megyek dokihoz, de legalább nem áll görcsben a gyomrom!! Mindenkinek jó egészséget!!!! :)

Neptun! Hétfőn voltam beiratkozni, ott elmondták, hogy mától (vagyis hétfőtől) lehet az órákat felvenni, de én nem tudom. Ez miért van?

Belépek a saját neptun fiókomba, tárgyak, tárgyfelvétel, beállítom, amit kell, aztán kiírja, hogy nincs találat. Én rontok el valamit, vagy ?k mondták rosszul?

Legjobb válasz: Nézd meg az idõszakoknál mikor van tárgyfelvételi idõszak.

Nézd meg az idõszakoknál mikor van tárgyfelvételi idõszak.
jó félévet választottál ki?

16 hetes kismami vagyok, hétfön voltunk a párommal uh-n, és teljesen a szeméremcsontnál van a baba, ez okozhat próblémát? Félek, hogy igen.

Legjobb válasz: A kérdés, hogy hol van megtapadva. Az orvos csak mondott erre valamit, hogy okozhat-e problémát, ha azt mondja baj akkor meg kell kérdezned mit tegyél, pl. többet kell-e pihenned. Szerintem hívd fel az orvosod és kérdezd meg tõle nyugodtan. A stresszel árthatsz magadnak és a babának is. ebben az estben fontos az orvost megkérdezned.

A kérdés, hogy hol van megtapadva. Az orvos csak mondott erre valamit, hogy okozhat-e problémát, ha azt mondja baj akkor meg kell kérdezned mit tegyél, pl. többet kell-e pihenned. Szerintem hívd fel az orvosod és kérdezd meg tõle nyugodtan. A stresszel árthatsz magadnak és a babának is. ebben az estben fontos az orvost megkérdezned.
A kérdező hozzászólása: Nem mondta hogy baj, csak nekem furcsa ez a dolog, mert nem tudom hogy másnak is ott van-e vagy csak nekem.Meg ha nö, késöbb is ott marad, vagy feljebb megy.
A szívhangot én is ott találom, uh szombaton, majd kiderül, hol látni. De, szerintem nem baj. Nézd meg a wikipédián, hogy 14 hetesen meddig ér csak fel a méh, meg fogsz lepõdni!
Az elsõ vagyok, ha nem mondta, hogy baj biztos minden rendeben. Ha izgulsz hívd fel! Meg fog nyugtatni.
Dehogy baj! NYugi

Egy hete hétfőn voltam beültetésen, gyenge vagyok és enyhe menszesz görcseim vannak, az első beültetésnél nem éreztem semmit. Ezek bíztató jelek lehetnek?

Legjobb válasz: Ha más mint az elõzõ volt neked, akkor miért ne lehetne bíztató jel? :) Mindenkinél más, állítólag. Én még csak egy sikertelenen vagyok túl, és 3 inszemen. Volt amikor volt pici görcs, volt amikor nem, de eddig nem sikerült :(. Szorítok neked!

Ha más mint az elõzõ volt neked, akkor miért ne lehetne bíztató jel? :) Mindenkinél más, állítólag. Én még csak egy sikertelenen vagyok túl, és 3 inszemen. Volt amikor volt pici görcs, volt amikor nem, de eddig nem sikerült :(. Szorítok neked!
kb. 20 nap múlva. Az után 14 nappal.
mármint az ovu után 14 nappal.

Hétfőn megyek a dél pesti kórházba, ultrahangra. Még sohasem voltam, van kartonozó, vagy valami ahol be kell jelentkeznem? Vagy csak a beutalómmal várom, hogy rám kerüljön a sor?

Gondolom van számítógépes rendszer, be mikor kell bejelentkeznem, a vizsgálat során regsiztrálnak, vagy el?tte kell?

Legjobb válasz: igen a földszinten be kell jelentkezned. elõször az automatából kell sorszámot húznod, aztán ha az ablaknál látod a számod odabenni és bejelentkezni. aztán mehetsz a megfelelõ osztályra a vizsgálatra.

igen a földszinten be kell jelentkezned. elõször az automatából kell sorszámot húznod, aztán ha az ablaknál látod a számod odabenni és bejelentkezni. aztán mehetsz a megfelelõ osztályra a vizsgálatra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Nagyon sokan szoktak lenni, sokat kell várni?
Szia 37 hetes vagyok voltam már egy párszor.:-) Ahogy bemész ott vannak a nõvérkék sorba egy üvegkalitkába..:-) Mivel kismama vagy soron kivül mehetsz bárhova..:-) Szoval odamész soron kivül valakihez akinél elfogynak vagy nincs senki vagy csak ugy beálsz a sorba és mehetsz is. Sok sikert! Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: 11 hetes vagyok elvileg, de utolsó vizsgálaton azt mondta a doki, hogy szerinte már erõsen 11 hetes a bébi. :) Akkor nem is kell sorszámot húzogatnom? :)
A kérdező hozzászólása: mármint 10 hetesen mondta a doki, hogy 11 hetes, tehát most a doki szerint már 12 hetes :) Remélem érthetõen írtam le :)
Szia Bocsi hogy késõn irok. Nem nem kell huzogatni..:-) Gratula akkor ha 12 hetes vagy akkor henetikai uh lesz majd irj mi volt ha van kedved!
elsõ vagyok, bocs azt nem tudtam, hogy kismamákat soron kívül engednek bejelentkezni

Hétfőn voltam HSG-n. El van záródva a jobb oldali petevezetőm. A doki laporoszkópiás műtétet javasolt. Vállaljam? Lesz eredménye? Már 2 éve várunk a kistesóra?

Legjobb válasz: Ha két éve vártok a babára és sikerül, akkor megérte. Ha ez után sem sikerül, legalább megpróbáltad. Rosszabb szerintem, ha utólag v. késõn kérdezed magadtól: mi lett volna, ha... Sokan írtak már errõl a mûtétrõl itt, eddig nem olvastam olyan választ, ahol valami szörnyû dologként írnák le. Remélem, segítettem a döntésben.

Ha két éve vártok a babára és sikerül, akkor megérte. Ha ez után sem sikerül, legalább megpróbáltad. Rosszabb szerintem, ha utólag v. késõn kérdezed magadtól: mi lett volna, ha... Sokan írtak már errõl a mûtétrõl itt, eddig nem olvastam olyan választ, ahol valami szörnyû dologként írnák le. Remélem, segítettem a döntésben.
Szia!Én is hétfõn voltam nekem egyik vezetékbe se ment semmi így neken is laporoszkópiát ajánlottak!Mikor utána olvastam mit is jelent azt mondtam nem vállalom de át gondoltam és bármilyen ijesztõen is hangzik a beavatkozás de azt nem fogadnám el, hogy a félelmem miatt ne érezzem milyen anyának lenni és a párommal sem tehetem meg, hogy az én parám miatt fogadja el, hogy nem lesz gyerekünk!Nekem a köldököm a halálom amihez senki nem érhet, gondolhatod mekkora akarat kell legyõzni ezt de muszály és én sem hallottam olyanról, hogy valaki belehalt volna, sokkal inkább, hogy utána terhes lett!Nem vagy egyedül ezzel én is nagyon félek de mégjobban szeretnék gyereket ezért vállalom!Sok sikert mindkettõnknek!!!!
Nekem uh-s volt és T.bányán csinálták!Amúgy ha szeretnétek kistesót akkor is érdemes mert két vezeték biztosabb mint az egy és átmosnak és kicsit kitágítják azt is amivel nincs gond így teljesen szabad az út a kiskatonáknak!Én is két éve várom a gólyát és már csak ebben reménykedem!Biztosan segít mert nagy arányban növeli a teherbeesés esélyét!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem a félelem elsõsorban, ami miatt nemtudom eldönteni mit csináljak. Neked hol csinálták a Hsg? Nekem Kecskeméten.
Szia. Nekem kedden volt a laparoszkópiás mûtétem és nem volt szörnyû jobb elaludni mint felébredni azt biztos mert utána vérzel egy napig fáj a hasam még most is de egy varratom van a köldökömben , ki lehet birni , és van eredménye .... Ha gondolod irj privit szivesen elmesélem mijen volt. [email protected]

Hétfőn voltam ultrahangon. A gép kiírta, hogy aznap vagyok 23. hetes, 0 napos. Ez így is van. Az adatok amiket mértek 22hetes, pár naposnak felelt meg, kivéve egy a haskörfogat az 21h, 3naposnak. Kissé zavar, hogy picike! Normális ez?

Nem tudom ilyenkor mikor elkezdek egy hetet,melyik adatot kell nézni, a 22 hetet amit betöltöttem, vagy a 23-mat amit kezdek.Mindenki arról ír, hogy a babájuk nagyobb 1-2 héttel, nekem viszont mindig kissebb egy héttel.

Legjobb válasz: én napra pontosan tudom, mikor estem teherbe, s e szerint 28 hetes és 6 napos vagyok. elvileg aug 8-ra vagyok kiirva. Na az ultrahangos gép júli 11-re számolja a szülést az adatok szerint, mert nagy a baba. s elvileg már 32 hetesnek felelne meg... :-) szerintem ne aggódj emiatt, a babák nem egyformák, de mindenképp egészséges és szép lesz a Tied is. Orvosom szerint ezek az adatok csak a kismamák rettegtetésére valók, valójában semmi értelme..

én napra pontosan tudom, mikor estem teherbe, s e szerint 28 hetes és 6 napos vagyok. elvileg aug 8-ra vagyok kiirva. Na az ultrahangos gép júli 11-re számolja a szülést az adatok szerint, mert nagy a baba. s elvileg már 32 hetesnek felelne meg... :-) szerintem ne aggódj emiatt, a babák nem egyformák, de mindenképp egészséges és szép lesz a Tied is. Orvosom szerint ezek az adatok csak a kismamák rettegtetésére valók, valójában semmi értelme..
A baba méreteit a nagy átlaghoz hasonlítják. Nekem az elején mindig 1-1, 5 héttel nagyobb volt, aztán a 26.hétre pont 26 hetesnek feleltek meg a méretei. Ne aggódj emiatt, simán behozza a lemaradást, sõt, lehet, hogy mikor legközelebb mész, már nagyobb lesz, mint a terhességi heted :-) A mensid elsõ napja a kezdés, nekem okt.4. csütörtök volt, így ma töltöttem a 33.hetet. Holnap 33 hetes + 1 napos leszek :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!