Találatok a következő kifejezésre: Hétfőn megyek 18 (4 db)

Volt e valakinek pozitív eredménye Afp-n a 21-es és a 18-as triszómiára is (21-es 1/123, 18-as 1/20), és mégis egészséges babája született? Hétfőn megyek amniocentézisre. Annak mennyi idő múlva van eredménye?

Legjobb válasz: Afp-n 21-es és 18-as triszómiát mióta néznek? :O Ilyenrõl még nem is hallottam... Amnionak egyébként 3 hét, mire megvan az eredménye (nekem SoteI-en vették le, és 3 hét múlva lett meg az eredmény - addigra már 21 hetes voltam, szóval szép lett volna, ha akkor derül ki, hogy beteg a baba...) :S

Afp-n 21-es és 18-as triszómiát mióta néznek? :O Ilyenrõl még nem is hallottam... Amnionak egyébként 3 hét, mire megvan az eredménye (nekem SoteI-en vették le, és 3 hét múlva lett meg az eredmény - addigra már 21 hetes voltam, szóval szép lett volna, ha akkor derül ki, hogy beteg a baba...) :S
Ezt en sem ertem, hogy neztek afp-vel a 21-est meg a 18-ast. Nekem csak egy ertek volt, afp pozi volt (talan 0.74 volt?), es a negyes teszt is pozi volt (ezt plusszba kertem, nem mindenkinek csinaljak), 1:94 down korra. Amnio eredmenye 4 het volt, de en mar harom het utan hivogattam oket es megtudtam telefonon, hogy minden rendben. Az amniotol pedig ne felj, ha felsz, nem faj, csak mint egy vervetel. Hova mesz?
A kérdező hozzászólása: A 21-es triszómia a Down-kór, a 18-as az Edwards kór és még nézik a velõcsõzáródási rendellenességeket. Ezt a 16 hetes vérvételbõl szûrik ki, de úgy hallom ez egy nagyon elavult módszer. Amúgy igen nálunk kb. 20 hetesen veszik el a babát, ha baj van és kéred a terhesség megszakítást, sajnos.
A kérdező hozzászólása: Ma voltam amnion, szerencsére hamar ment és nem is fájt. Nem bántam meg, h rászántam magam. Mostmár csak az eredmény miatt izgulok, de mindenhol bíztattak, h nem látnak az uh-on semmi rendellenességet.
Majd ird meg az eredmenyt! Nekem se lattak elterest az ultrahangon, minden rendben lett :)

Hétfőn megyek a 18. heti uh-ra. A múlt héten volt egy kis vérzésem, de másnap a doki már nem talált semmi problémát belül. Azóta viszont egyre idegesebb vagyok, hogy mi lesz az uh-on. Hogy gondolkozzak pozitívan?

Állandóan ez jár a fejemben, és nem vagyok képes lazítani. Már reggel ezzel kelek, hogy ne legyen baj. Segítsetek, hogy kell ezeket a gondolatokat sürg?sen elkergetni?

Legjobb válasz: Elõször is nyugodj meg! Gondolj arra, hogy egészséges, szép kisbaba fejlõdik a pocakodban. Nekem is volt vérzés, de utána szépen renben volt minden. Akkor fogsz megnyugodni szerintem, amikor látod hétfõn a babódat. De kérlek ne idegeskedj, mert az nem jó neki! 16 hetes kismama

Elõször is nyugodj meg! Gondolj arra, hogy egészséges, szép kisbaba fejlõdik a pocakodban. Nekem is volt vérzés, de utána szépen renben volt minden. Akkor fogsz megnyugodni szerintem, amikor látod hétfõn a babódat. De kérlek ne idegeskedj, mert az nem jó neki! 16 hetes kismama
Tényleg nyugodj meg! Nekem is volt vérzés és sajnos nem egy kis pöty. Azóta jól vagyunk de azért bennem van a félsz még mindig. Én is izgulok az UH miatt de mi csak 2 hét múlva megyünk.:-( De tudom h nincs semmi baja a babómnak mert erõs. :-) 16 hetes kismama

Hétfőn voltam 18 hetes UH-on sztk-ban, de nem nyugtatott meg a doki, kevés ideig nézte a babát, csak odaíratta a protokoll szöveteg. Holnap megyek a dokimhoz, csinál ő is UH-ot. Nem ártok ezzel a babámnak, hogy 5 nap után újra UH-ozzák?

Legjobb válasz: Szia! Nem ne aggódj, nem ártasz vele. Én sajnos kórházban voltam 2 hétig, és 3 naponta nézték uh-on a babát, de semmi baja nem lett. Boldog babavárást!

Szia! Nem ne aggódj, nem ártasz vele. Én sajnos kórházban voltam 2 hétig, és 3 naponta nézték uh-on a babát, de semmi baja nem lett. Boldog babavárást!
A szíhanot a végén is Uhval nézik, ha nem jó, akkor napota kétszer is több mint 20 percig.Ha túlhordod, akkor akár napota is megnézik... Az sem árt, akkor az 5 napos sem.
A 18. heti genetikai UH-on az SZTK-ban nem szokták sokáig nézegetni, ha nincs probléma. Ha lett volna, tovább tartott volna és nem csak protokoll szöveg lett volna írva a leletedre! Az UH pedig egyáltalán nem árt a babának.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!

A 18. heti ultrahangra jövö hétfőre kaptam időpontot de csak kedden töltöm be. Gond lehet ez? Nem a saját dokimhoz megyek mert szabin van és nincs más idöpont.

Legjobb válasz: ennyi eltérés nem baj. 1 nap csak. nekem pl a dokim a méretekbõl vett adatai alapján két nappal elõrébb jár, mintha az utolsó menzetõl számítot... Ennyi eltérés nem probléma, biztosan.

ennyi eltérés nem baj. 1 nap csak. nekem pl a dokim a méretekbõl vett adatai alapján két nappal elõrébb jár, mintha az utolsó menzetõl számítot... Ennyi eltérés nem probléma, biztosan.
ultrahangnál, ctg-nél nem szoktak 1-2 napból nagy problémát csinálni. inkább a laborvizsgálatok idejére figyelnek - nálunk legalábbis - jobban.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!