Találatok a következő kifejezésre: Hétfőn megyek 10 (8 db)

10 hetes vagyok, nem küldött még az orvos semmilyen vizsgálatra, hétfőn megyek vissza, a 12. heti uh ig milyen vizsgálatokra fog elküldeni?

Veszélyeztetett terhes vagyok,lehet emiatt nem küldött még a véd?nöhöz sem?Nem baj ha csak a 11.héten megyek?

Legjobb válasz: Nem maradtál le semmirõl, én is a 12. heti uh napján voltam a vérvételeken is, nekem azt mondta a dokim, hogy ráérek azon a héten menni hogy ne kelljen annyit a kórházba járkálnom. Aznap levették a 4 ampulla vért, a dawn szûrés mintáját és megcsinálta a genetikai ultrahangot is, tényleg nagy könnyebbség volt hogy 1 délelõtt mindent elintéztünk! Nekem is hematómám volt, én sem mentem az ultrahangig a védõbe, féltem hogy baj lesz. a hematóma felszívódott 2 hét alatt, azóta minden rendben! Boldog babavárást. 35 hetes + 23 hós

Nem maradtál le semmirõl, én is a 12. heti uh napján voltam a vérvételeken is, nekem azt mondta a dokim, hogy ráérek azon a héten menni hogy ne kelljen annyit a kórházba járkálnom. Aznap levették a 4 ampulla vért, a dawn szûrés mintáját és megcsinálta a genetikai ultrahangot is, tényleg nagy könnyebbség volt hogy 1 délelõtt mindent elintéztünk! Nekem is hematómám volt, én sem mentem az ultrahangig a védõbe, féltem hogy baj lesz. a hematóma felszívódott 2 hét alatt, azóta minden rendben! Boldog babavárást. 35 hetes + 23 hós
Hát ez meglepõ. Akkor nem voltál még vérvételen sem? Kiskönyved sincs? Engem már 7 hetesen a védõnõhöz irányított az orvosom. Tõle kaptam a beutalókat, vérvétel, belgyógyászat stb. Jövõ héten megyek a 12.-ik heti ultrahangra + vérvétel (kombinált -teszt -ez nem kötelezõ vizsgálat úgy tudom) de pl. ehez is kellett beutaló. Ha van papírod az orvosodtól, hogy bizonyított a terhesség, akkor avval szerintem mehetsz a védõnõhöz! Én szeretek minden vizsgálatot mihamarabb letudni, túllenni rajta, mert az is idõ mire az eredmények visszajönnek. Boldog babavárást! 11hetes kismami
Minimum vérvizsgálatra elküldhetett volna. :-( Amúgy Magyagországon minden kismama veszélyeztetett (nézzétek meg csak a laborbeutalókon a kódot), mert csak így TB-támogatott nekik a laborvizsgálat, egészséges terhességnél nem. Kész röhej... vagy inkább sírnivaló hiányosság.
Jaj, akkor tegnap azért láttam a vérbeutalómon a fenyegetõ vetélés feliratot. Azt hittem tévedés. :) Én 10 hetes vagyok, tegnap kaptam meg az elsõ vérre a beutalókat. Lehet az orvos azt hiszi, hogy már jelentkeztél védõnõnél, vagy már elintézte ezeket a dolgokat. Kérdezz rá. Megkérdezhetem mi az oka a veszélyeztetettségnek?
A kérdező hozzászólása: Volt 1 haematomám ami veszélyeztette a magzatot, mivel közvetlen mellette volt.Meg szerintem a korom miatt is, illetve eléggé viszeres a lábam, mütöttek is vele.Szóval ezek miatt igy eggyüttesen vagyok veszélyeztetett terhes.
szerintem sem vagy lemaradva, vagy akkor én mit szóljak?? Én 11hetesen voltam elõször védõnõnél. 12hetesen a kombinált teszt, de azonkívül még nem volt vérvételem. Csodálkoztam is, meg a nõ is, aki levette vért, hogy csak ennyi, de a védõnõm azt mondta, majd a 16. hetivel leveszik az általános vérképhez is a vért. Csak el ne felejtsem eszébe juttatni! :) Ja, belgyógyászati vizsgálaton ma voltam. 13+2
Szia! Tegnap voltam dokinál, és megkérdeztem mikor intézzem a kiskönyvet, és õ azt mondta hogy majd csak a 11. heti uh után babonából, mivel nekem már volt tavaly két vetélésem. Így nem késtél még le róla, ráérsz te is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hétfõn leszek 11 hetes, akkor szerintem már intézni fogja ezek a vizsgálatokat.Mindenkinek boldog babavárást kivánok!

PCO-ra duphatont kaptam 11. naptól 10 napig napi 1.22 ill.23 napra jött meg ez jó ill rossz? Pé nem volt. Nem jött meg túl korán? Elszámolta volna magát az orvos? Mért pont így kellet szednem? Hétfön megyek vissza hozzá.

Legjobb válasz: Szia! Nem igazán értem miért Duphastont kaptál. Az nem segíti a pé-t, hanem a sárgatesthormon termelését segíti, ami a beágyazódáshoz kell. De ahhoz pé kell. Én úgy kaptam, hogy Clostilbeggitet pé-re és utána Duphastont a beágyazódáshoz. Mondjuk nekem nem segített. Amikor már lemondtunk róla, akkor jött össze spontán.Remélem nektek sikerül minél elõbb a baba! 23 hetes kismami

Szia! Nem igazán értem miért Duphastont kaptál. Az nem segíti a pé-t, hanem a sárgatesthormon termelését segíti, ami a beágyazódáshoz kell. De ahhoz pé kell. Én úgy kaptam, hogy Clostilbeggitet pé-re és utána Duphastont a beágyazódáshoz. Mondjuk nekem nem segített. Amikor már lemondtunk róla, akkor jött össze spontán.Remélem nektek sikerül minél elõbb a baba! 23 hetes kismami

Hétfőn megyek a 10. heti első hasi ultrahangra. Mire számithatok? Ilyenkor már szokás képek kérni a babáról? Meddig fog tartnai a vizsgálat?

Legjobb válasz: Kérhetsz képet, érdemes is.-) Én 12 hetesen voltm, már van feje, teste, hasa, keze lába, szive mindene látszik.-) ÉS ráfér egy képre.) Nekem a videó midnig másfél perc, ennél többre ne nagyon számíts...:-(

Kérhetsz képet, érdemes is.-) Én 12 hetesen voltm, már van feje, teste, hasa, keze lába, szive mindene látszik.-) ÉS ráfér egy képre.) Nekem a videó midnig másfél perc, ennél többre ne nagyon számíts...:-(
Nekem a 11.héten hüvelyi uh-t csináltak. Sajnos én nem kaptam képet mert akkora izgalomban voltam , hogy elfelejtettem kérni, de láttam már 11 hetes képet és egész jól kivehetõ. 22 hetes kismami
Mindenképpen kérj képet, akármilyen picuri is még a te babád! :-)


Szombaton 10. órára megyek kozmetikushoz egy arckezelésre. Nagyon kéne, hogy a pirosság el múljon hétfõre. Esetleg valami tanácsot tudtok adni, hogy minél hamarabb el múljon?

S.O.S-be hétfõre el kéne, hogy múljon.Már a sírógörcs kerülget ez miatt.Válaszotokat elõre is köszönöm!

Legjobb válasz: Hát ha emiatt annyira kivagy, hogy már a sírógörcs kerülget, akkor kérd át máskorra az idõpontot a kozmetikusnál, és így nem kell aggódnod a hétfõ miatt. Amúgy szerintem hétfõig magától elmúlik a pirosság, hacsak nincs tele az arcod alapból pattanással, de a kozmetikus biztos tud jó tanácsot mondani ha mégis elmész hozzá, hogy mivel lehet csillapítani a pirosságot.

Hát ha emiatt annyira kivagy, hogy már a sírógörcs kerülget, akkor kérd át máskorra az idõpontot a kozmetikusnál, és így nem kell aggódnod a hétfõ miatt. Amúgy szerintem hétfõig magától elmúlik a pirosság, hacsak nincs tele az arcod alapból pattanással, de a kozmetikus biztos tud jó tanácsot mondani ha mégis elmész hozzá, hogy mivel lehet csillapítani a pirosságot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!Az a baj, hogy hétfõn egy el halaszthatatlan találkozóm lesz, és jól kell ki néznem mindenféleképp.
az én kozmetikusom adot olyan korrektort, ami egyben gyulladáscsökkentõ is és nagyon szépen enyhíti a pirosságot. nem tudom mi a neve, de biztos a tiéd is tud keverni valami ilyesmit:)
Nekem is adott valamilyen kremet , plusz o is bekeni akarhanyszor eljovok valamilyen kremmel, hogy ne ugy nezzek ki az utcan, mint akit halalra szurkaltak :) Az a szerencsem, hogy estere mar alig latszik :D De egy ket nap alatt biztos elmulik :D
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat:)

Melyik az a 10 megye, ahol a középiskolákban hétfőn nincs tanítás?

Legjobb válasz: http://www.privatbankar.hu/html/cikk/cikk.php?kommentar=27667 szia! itt minden levan írva, a megyék is meg külön az iskolák is. Üdv. Edina

http://www.privatbankar.hu/html/cikk/cikk.php?kommentar=27667 szia! itt minden levan írva, a megyék is meg külön az iskolák is. Üdv. Edina
A kérdező hozzászólása: szió akkor ezt megszívtam :D de nagyon szépen köszi a segítséget (:

Afp? AFP-terhes:23.10 MOM:0.69 korr Mom:0.69 Mire számíthatok? Milyen vizsgálatokra? Hétfõn megyek orvoshoz.

Még talán annyi hogy amikor a vért vették a mensi szerint 15+6 napos voltam. Az ultrahang szerint nagyobb a baba és ezért küldtek így. Mert hogy akkor az ultrahang szerint 16+6 napos a baba. Hát nem tudom.

Legjobb válasz: Nekem 0,6 lett az AFP-m, most pènteken lett meg az eredmèny. Sírva hìvtam a dokim, de megnyugtatott, h nincs baj mert 0,4-2 között jó. Mondjuk én csináltattam kombinált tesztet és annak az eredménye teljesen negatív és azt mondta a doki hogy a kombinált teszt az fontosabb és pontosabb mint az AFP. Ne idegeskedj hiába az AFP amúgy is megszüntették mától.

Nekem 0, 6 lett az AFP-m, most pènteken lett meg az eredmèny. Sírva hìvtam a dokim, de megnyugtatott, h nincs baj mert 0, 4-2 között jó. Mondjuk én csináltattam kombinált tesztet és annak az eredménye teljesen negatív és azt mondta a doki hogy a kombinált teszt az fontosabb és pontosabb mint az AFP. Ne idegeskedj hiába az AFP amúgy is megszüntették mától.
A kérdező hozzászólása: De az ultrahangom az ma is jó volt. Minden oké a méreteivel.
Ja, és igaza van az elsõ válaszolónak a kombinált teszt a mérvadó, ha az jó akkor az nagyon megnyugtató. Mivel.te arról lemaradtál lehet hogy még az integráltat el lehet vegeztetni.
A kérdező hozzászólása: De azt hol kell kérni?
Nekem Pécsen a 20 hetes uh is tökéletes volt. Ez genetikai uh volt. Elõtte pedig voltam egy fizetõs uh-n az is jó volt. 1, 6 volt a tarkoredõ, orrcsont is volt, semmi Nem utalt downra, csak a kombinált teszt.
Az integrált teszt is csak egy vervetel, 16 hét körül lehet megcsináltatni. Fizetõs úgy tudom, és megbízható eredményt ad. Az istenhegyibe Budán Dr Hajdú Krisztina profi uh szempontjából, lehet hogy az is elég lenne. Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Kedves15- ös. Nem kötöszködni akarok csak nem értem. Hogy lehet az hogy egy vizsgálat vagy egy ultrahangon se vették észre hogy beteg a babád? A 12 hetesnél nézik ugye a nyaki redõt meg az orrcsontot. Az Afp is ezt nézi hogy baj van e? A 20 hetesnél szintén nézik a fej méretet meg mindent. Ami betegségre utalhat. Nekem tegnap is megnézték fehérváron. Meg majd még a 20 hetesnél is újra. Hogy nem vették észre hogy baj lehet?
Kórházban megcsinálják. Csak egy vervetel. Ha jó, akkor Nem kell félni, az afp-re Nem lehet adni.
Igen nézték. A 12.heti uh tökéletes volt, orrcsont látszott, és 1, 6 volt a tarkóredõ. A 20 hetes genetikai uh is hibátlan volt. Nem volt semmi baj vele, ami arra utalt volna. A méretei is rendben voltak. Van ilyen, a legtöbb akinél nem derül ki csak szüléskor azért jár úgy, mert ha nem nagyon beteg a baba, akkor elõfordul hogy az uh-nál nincs eltérés. A szülésznõ is azt mondta nem látszott semmi rajta. Sõt a genetikán azt mondták volt aki egy évesen vitte vissza a kislányt hogy valami nincs rendben, és akkor csináltak genetikai vizsgálatot. Az afp-0, 75 volt nekem, de az sem jelent semmit. Ami mutatta, az a kombinált teszt volt, ahol nagyon magas volt a betahcg. Az integrált tesztnél szintén markereket néznek, hcg, inhibin stb, az is mutatja ha nincs valami rendben. Nem azért írtam le ezt az egészet, mert riogatni akarok, hanem azért hogy más óvatosabb legyen. Ha nem velem történik nem is hiszem el. :'( :(
Ha lehet próbálj integrált tesztet csinaltatni. Nekem 0, 75 mom volt az afp, és downos volt a baba. Ami rossz volt az a kombinált teszt papp-a 0, 54 mom, betahcg 4, 55 mom. Emiatt amniocentezis volt, ami sokára készült el, és a 22.héten kellett megszulnom, Nem vallalhattam betegen .:( ha legközelebb terhes leszek csak az istenhegyi géndiagnosztikába mennék, ott nagyon alaposak, és hamar van eredmény.
A kérdező hozzászólása: Én November 8- ra. Gratulálok a babához. A lényeg hogy egészséges legyen. Nekem most ruhatárat kell cserélnem mert mindenünk fiús.
A kérdező hozzászólása: De a papírom szerint 0, 7 tõl jó az eredmény. Hát olyan kombinált tesztet nem csináltak. Remélem minden rendben lesz.
Mi volt a dokinàl?
A kérdező hozzászólása: Megismételte az Afpt. És adott egy telefonszámot hogy menjek pestre genetikára. Kérdeztem tõle hogy esetleg egy ultrahang nem lenne jó. Mert hogy biztos hogy nem jókor lett levéve az elsõ afp. Azt mondta majd ott csinálnak azt is.
Na erre nem számítottam. Nekem a dokim azt mondta nincs gàz, pedig kevesebb az èrtèkem, de nem küldött sehovà. Èn kedden ès szerdán megyek dokihoz, kíváncsi leszek. Remélem nem ijesztett meg nagyon. Pesten hovà kell menned? Hàny èves vagy?
Úgy tûnik ezt is orvosa válogatja. Nekem 0, 54 lett, kétszer is. Kombinált tesztem negatív lett, az orvos nem küldött sehova, és azóta is megjegyzi minden alkalommal, hogy nem lát semmi rendellenességet. Ahova az orvos küldött, ott valószínûleg csak egy nagyobb felbontású ultrahangot fognak csinálni, szóval ne aggódj! Egyébként hova küldött?
A kérdező hozzászólása: A baros utcába küldtek. Ultrahangra meg magzatvíz vételre ha úgy gondolják. De holnap elmegyek a régi orvosomhoz. Õ most Székesfehérváron van. Meglátjuk õ mit mond. Aztán ha megvan a második eredmény és ha az se jó akkor kérek idõpontot pestre. 32 éves vagyok. A 3.-dik babám. Az elsõ kettõvel nem volt ilyen gondom.
A kérdező hozzászólása: A második AFP eredményét ma megnézte egy ápoló ismerõsöm és az jó lett. Terhes MOM.:28, 30 MOM.:0, 79 korr Mom.:0, 79 Voltam ma a dokinál. Minden a legnagyobb rendben van. Most 17+6 napos a baba és ami még hihetetlen hogy 2 fiú után most kislányt látott. El se hiszem.
1-es vok. Gratulàlok! Nekem 2 fiú utàn ismèt fiù. :-) Én november 7-re vagyok kiírva, te?
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom ami veled történt. Hihetetlen hogy ilyen van mikor ennyi vizsgálat van. De utánna járok ennek a tesztnek. Köszönöm.

Aug.9-ig kapom a gyedet a kislányomra.10-től táppénzre megyek, ez szombat. Előtte pénteken, vagy utána hétfőn menjek orvoshoz, hogy felvegyen táppénzre?

Legjobb válasz: pénteken,mert akkor az a 2 nap (szombat,vasárnap elveszik),mert utólag nem vehet fel táppénzre

pénteken, mert akkor az a 2 nap (szombat, vasárnap elveszik), mert utólag nem vehet fel táppénzre
A kérdező hozzászólása: köszi
de 3 napig felvehet, ha szombaton betegednél meg, akkor is felvenne hétfõn. De sokkal egyszerûbb pénteken szólni neki, hogy másnaptól táppénz.
Lido (szórakozóhely)a sétálóutcán..
hat mi foszezonba voltunk, es a szorakozohelyeken nem nagyon voltak :( 3-4 ember max. viszont kint az utcán...ott annál inkább:D
Hétköznap nem nagyon.Menjetek a várfürdõbe az igen jó!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!