Találatok a következő kifejezésre: Hétfőn leszek hetes. Az (22 db)

5 hetes és 5 napos vagyok? hétfön láttak szikholyagot.. az jo jel? hétfön lesz szivdobogás?

hétfön voltunk doktor bácsinál és a petezsák oriásit nött..és az elsöhöz képest a közepén volt egy fehér pötty..ami itt ott mintha folytatodott volna..de nem volt kivehetö konkrétan,csak nem volt szabályos..ez jo jel?idöben vagyok?1 hét mulva megyünk genetikai ultrahangra..ott már látunk szivdobogást?

Legjobb válasz: Igen, ez jó jel! 6-7 hetesen már valószínûleg lesz szívhang! Gratulálok!

Igen, ez jó jel! 6-7 hetesen már valószínûleg lesz szívhang! Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen..remélem minden jl fog alakulni:)
nem értem miért mész egy hét múlva genetikai u.h.-ra.az elsõ a 12.héten van.7hetesen általában már van szívhang. gratula a babához
A kérdező hozzászólása: azért mert ez a doki minden kismamát elküld ilyen korán..igy akarja kiszürni korán a ha valakinál probléma van..ma mondták a többiek..és havonta oda küld minket..én csak örülök ennek hiszen az sokkal alaposabb mint a sima uh..

Hétfőn leszek 38 hetes de már most hasogat a derekam elég rendesen. Ha véletlenül megszülnék az már nem lenne baj ugye? Hány hetesnek írnák be és nem számítana kora szülöttnek? Többi lent.

Ráadásul orvosom is hétf?n lesz mert most szabadságon van de azt mondta ha véletlen szülni kell akkor ne féljek mert ott lesz. De honnan fogja tudni hogy szülök az ügyeletes dokinak kell szólni hogy hívja fel vagy hogy m?ködik ez? Biztos befog jönni még akkor is ha éjszaka lesz? Nagyon szeretném ha ott lenne.

Legjobb válasz: Csak ha 2500gr alatt van akkor koraszülött, a 37 hét után már nem. Nekem eddig mindegyik elõbb jött, volt amelyik 35 hetesen, és teljesen érett volt. 38 hetesen már nem baj, ha megszületik. Ha fájásaid jelentkeznek rendszeresen, és erõsödnének, vagy sûrûsödne, (vagy folyik a magzatvíz)akkor menj be a kórházba, ahol a dokid rendel. Ha indokoltnak tartják, szólnak neki. És ne félj, nem lesz baj :) Drukkolok!

Csak ha 2500gr alatt van akkor koraszülött, a 37 hét után már nem. Nekem eddig mindegyik elõbb jött, volt amelyik 35 hetesen, és teljesen érett volt. 38 hetesen már nem baj, ha megszületik. Ha fájásaid jelentkeznek rendszeresen, és erõsödnének, vagy sûrûsödne, (vagy folyik a magzatvíz)akkor menj be a kórházba, ahol a dokid rendel. Ha indokoltnak tartják, szólnak neki. És ne félj, nem lesz baj :) Drukkolok!
38 hetesen született a kicsim, 3050 g és 54 cm volt.Tehát nyugodj meg, ilyenkor már mindenük kifejlõdött, már csak husosodnak anya hasába.Könnyû szülést és boldog babázást kívánok neked!
szia! Én is hétfõn töltöm a 38.hetet. Nekem is fáj a derekam.A nyákdugóm egy része is elment már, hasam is megy , hányingerem is van. Én remélem, hogy hamarosan szülni fogok. Könnyû szülés és boldog babázást:)
A kérdező hozzászólása: Arra én is de már úgy babáznék. Persze fõ a türelem csak olyan nehéz. Boldog babásodást mindenkinek.
Szia! Tegnapi 10:29-es vagyok. Én holnap megyek CTG-re(nálunk csak ez van).Kíváncsian várom mert én még nem voltam egyszer sem:S A hasam nekem is nagyon görcsöl, már egyre jobban mint eddig. Olyan kíváncsi vagyok meddig fogunk egyben maradni mind a ketten?:) :)
A kérdező hozzászólása: Ma voltam NST-n de még semmi. A hasam néha olyan kemény mint a beton ott is be keményedet az asszisztens meg is jegyezte hogy olyan volt mint a kõ és néha már a hasam alja is görcsölget. Jövõ héten kell vissza mennem. Hát nem tudom mi lesz, de majd jelzi ha itt az ideje.
A kérdező hozzászólása: Hát még itthon vagyok a fájások nem olyan erõsek de már erõsödnek és kezdenek egy kicsit sûrûsödni. Remélem hamarosan babázhatok.
De jó lehetett neked! Én is szeretnék már végre megszülni de semmi jele nincs, sõt még mozogni is alig mozog a picikém. Reggel volt jósló szerû fájásom, de azóta semmi...:(
Nekem elment szombaton a nyákdugóm, este felé fájásszerûim voltak, de enyhén éreztem, csak olyan más jellegû volt, mint elõtte, éjjel semmi és reggel kezdõdött újra. Vasárnap 11-kor már 5-6 percesek voltak, 14 óra körül 2-3 percesek, de végül császárral született meg a babánk 20:43-kor. Én nem ilyen fájásokra számítottam, naívan mentem szülni, hogy ez úgy sem az. Na aztán estére már fájt rendesen, félreérthetetlenül. A 38. héten voltam, azért nem gondoltam még, hogy ez az lesz. :)
18:38-as vagyok. hát nekem nincs ilyen szerencsém, mert már 3 napja, hogy jött nyákdugó darab, azóta erõsödött a hasmenésem:S Görcseim is vannak de az is úgy, hogy reggel 2 fájás között 2 óra telik el aztán semmi, vagy délután ugyan ez csak másfél óra:S
18:38-nak, nekem is így kezdõdött és másnap megszületett a kisfiunk!
Én is 38 hetesen szültem, 3850g lett a kisfiam. Bementem, az ott lévõ doki megvizsgált és úgy látta, hogy ebbõl szülés lesz és õk hívták az én dokimat, hogy jöhet. Hozzám vasárnap délután 5 körül jött be a dokim és 20:43-kor lett meg a kisfiunk, igaz császárral. Nekem is mondta a dokim, hogy megy majd konferenciára, de ha kell eljön és 2 óra alatt itt tud lenni ha kell. Szerencsére elõtte megszületett a kisfiunk, én is idegeskedtem volna, hogy biztos jön-e.
17:59-es vagyok. Voltam ma CTG-n semmi fájás:S A doki azt mondta ez nem mérvadó mert attól még beindulhat a szülés. Türelmesnek lenni már ennyi idõ után nem valami könnyû :S:) Boldog babavárást neked is boldog babázást is ha meglesz:)

Angliai kismamák, nektek a 12. Heti uh-n mar meg tudtak mondani a baba nemét? Most leszek hetfon 10 hetes es mar nem birok magammal az elso ultfahangos vizsbalatig.

Legjobb válasz: Nem mondjak itt meg a 12 hetesen..Mivel tul korai..:) De en,ahogy vizsgaltak a babamat a 13.heten (verzes miatt extra uh..) akkor lattam a 3 csikot,en akkor mar tudtam hogy kislany!:) (persze senki nem hitt nekem...).A 21.heten a 20 hetes genetikain mondtak meg a nemet. 26hkm

Nem mondjak itt meg a 12 hetesen..Mivel tul korai..:) De en, ahogy vizsgaltak a babamat a 13.heten (verzes miatt extra uh..) akkor lattam a 3 csikot, en akkor mar tudtam hogy kislany!:) (persze senki nem hitt nekem...).A 21.heten a 20 hetes genetikain mondtak meg a nemet. 26hkm
Nem mondják meg. Angliában a 20 hetes UH-on nézik csak.


Hétfőn lesznek 3 hetesek a kis hörcsögök. El lehet-e választani őket az anyjuktól? Adható-e nekik rendes hörcsög ennivaló?

Legjobb válasz: A kishörcsögöket 3-4 hetesen szokták leválasztani, de fajtától függ. Törpehörit 3-4 hetesen kell. amúgy, ha már kinyílik a szemük, mászkálnak a terráriumban, vagy a ketrecben, és mennek a kajához, szóval eddig akár akartál nekik adni kaját, akár nem, már biztosan ettek. A normális gyümit, zöldséget és magokat pedig már adhatod nekik, de szerintem már kiszolgálták magukat, csak nem láttad.

A kishörcsögöket 3-4 hetesen szokták leválasztani, de fajtától függ. Törpehörit 3-4 hetesen kell. amúgy, ha már kinyílik a szemük, mászkálnak a terráriumban, vagy a ketrecben, és mennek a kajához, szóval eddig akár akartál nekik adni kaját, akár nem, már biztosan ettek. A normális gyümit, zöldséget és magokat pedig már adhatod nekik, de szerintem már kiszolgálták magukat, csak nem láttad.
Én kb. 3 hetesen választottam el az anyjuktól az aranyhörcsögeimet. De 4 hétig ajánlatos amúgy hogy az anyjukkal legyenek. 3 hetesen csak akkor kell, ha muszáj, ha már az anyjuk nem nagyon akarja õket szoptatni, vagy ha a picik már nagyon verekedõsek! Nekem ekkor már szépen ettek mindent és nyitva volt a szemük is, mászkáltak is összevissza! Figyeld õket, hogy miket csinálnak és aztán meglátod, hogy már ideje-e vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. A kicsit élénkek, és önállóan esznek. Szinte sajnálom elajándékozni õket.
Második vagyok: Hát ezzel én is így voltam! :) Hogy sajnáltam elajándékozni õket és végül mindet megtartottam, így most 9 aranyhörcsögöm van! :) ) De természetesen mindegyiknek van külön ketrece és mindent megadok nekik!
A progeszteron (sárgatest hormon) szinted rendben lehet?
Én is 6 hetes vagyok.Most nem érzek ilyesmt, de az elsõ terhességemnél ugyanezeket éreztem mint te.10 éves a lányom aki ezt a furaságot tette velem. Mivel akkoriban ittam a palástfû teát , meg cickafarkot, hát azt gyanítom h attól volt.Most nem iszom és nincs.Akkor a dokim azt mondta h még nem álltak át a petefészkeim teljesen a terhességre. De a dokit , azt ne hagyd ki.
Igen, normális. Ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: utrogestan kúpot használok. ezért gondolom, h a sárgatest hormonom rendben van.
Akkor pont hogy nincs rendben, nem? Magzatmegtartó gyógyszert, kúpot azoknak ír fel a dokijuk, akiknek nincs rendben a hormontermelésük és félõ h elvesztik emiatt a babát, nem?

Hétfőn lesz 4 hetes a cicám. Az anyja nem szoptatja. A tápszert nem akarja enni sem cumiból, sehogy. Mit adjak neki?

Legjobb válasz: 4 hetesen nem eszik? A szomszédban most vannak nagyon szép cicák, tegnap voltak 1 hónaposak, de egy hete már eszik az összetört konzervet. Mondjuk valami jó konzervet vesz nekik. Már legalább inniuk kellene, valami lapos tálkába rakd, és mutasd neki. Ilyen idõsen a cumit szerintem már nem fogadja, mert hozzászokott az anyjához.

4 hetesen nem eszik? A szomszédban most vannak nagyon szép cicák, tegnap voltak 1 hónaposak, de egy hete már eszik az összetört konzervet. Mondjuk valami jó konzervet vesz nekik. Már legalább inniuk kellene, valami lapos tálkába rakd, és mutasd neki. Ilyen idõsen a cumit szerintem már nem fogadja, mert hozzászokott az anyjához.
Már 3 hetes korától kellene neki adni kölyöktápot. Istenem minek van macskád ha nem vagy képes utána nézni? -.-" Mit vártál, hogy majd hónapokig szoptatja és neked nem kell fizetni a kajáért?
Adj nekik konzervet, juniort, nekm amúgy azt mondta anno az állatorvos, h 8 hetes koráig ne adjak neki szárazat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, még ezt a kimerítõ elsõ választ is. Erre csak annyit, hogy a macskának majdnemhogy többféle kajája van, mint nekünk. A kérdés nem ez volt, hanem, hogy a macskatejpótló tápszert (mert az is van!)nem akarja sehogy enni...én mindenhol azt olvastam, hogy fokozatosan kell átszoktatni a szilárd ételre, és mivel az anyja nem szoptatja, a tápszert nem fogadja, így nem lesz akkor fokozatos, ennyi. Van mindenféle junior kajánk itthon, alutasakos, száraz, konzerves, minden. Csak azt akartam megtudni hogy a gyomra nem sínyli e meg a gyors átállást.
Nem, a húsra való átállást nem fogja, majd a szárazra kell úgy szoktatni, h mindig rászórsz kicsit a nedvesre, és elkevered benne, h szokja, de akkor azt inkább csak a 8. hét után, lehet elõbb is lehetne, de én amondó vok, h hallgatok az állatorvosra.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget! :)

Hétfőn leszek 16 hetes. Az előbb vmi furát éreztem, mintha bizsergett volna belül vmi, olyasmi volt, mint amikor a szél megfújja a bőrőmet, de ez belül volt. Nem tudom jobban leírni. Ez a baba lett volna?

els? terhesség,fogalmam sincs mit kell érezni. mondják,hogy el?sz?r buborékolás,de el sem tudom képzelni milyen az. ja és nem a méhemnél,hanem egész felül éreztem a hasam jobb oldalán

Legjobb válasz: Szerintem az már Õ volt!:) Gratulálok! Nekem is az elsõ terhességem és én a 17. héten éreztem már. 24 hetes kismami

Szerintem az már Õ volt!:) Gratulálok! Nekem is az elsõ terhességem és én a 17. héten éreztem már. 24 hetes kismami
HA tényleg olyan magasan érezted, akkor nem õ volt. Én a 26 hétig fõleg a szeméremdombom felett közvetlenül éreztem matatni, nagyon lent. Feljebb is volt, de fõként lent éreztem. A 27. héten költözött fel a köldököm mellé, amikor a feje már a köldököm felett volt 3-4 cmvel. de még most is a köldökömmel egyvonalban két oldalt rúgja ki magát, nem felette. Kitartás, hamarosan érezni fogod!
Szia! Ha a köldököd felett éreztél valamit 4 cm-rel akkor az a bizonyos még sajnos nem õ volt.csak a belek vannak ott. ilyenkor még jóval a köldök alatt van a manód! Ne aggódj kb:2 hét és érezni fogott a hol kell:) 21.hetes Kismama:)
Szia!Én május 04-én szültem, június 06-ra voltam kiírva!! második válaszoló
A kérdező hozzászólása: az utolsó és az elõtte írót kérdezem, hogy hol érezték? mert én kb 4 cmrel a köldököm felett, jobb oldalon. azt mondják, hogy akkor nem lehetett õ. most akkor igen vagy nem?
En is a 15. heten ereztem eloszor, haromszor megvakaraszott belulrol nem sokkal 1mas utan :-)
Szia! Én is éreztem már a 16. héten:-) Lehet, hogy õ volt. Én apró nyomkodásokat éreztem belülrõl.
Az egészen felül az mit jelent??? pontosan hol??? mivel a babádat csak a méhedben tudod érezni! ami jelenleg a köldököd alatt van 3-4 centivel. ha ott érezted, akkor õ volt, ha a köldököd felett akkor sajna nem, de ne aggódj, ami késik nem múlik! Üdv:21.hetes Kismama:)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. nem korai amúgy még?? kiszámoltam a 136 napot, dec 14 jött ki, de én csak január 21-re vagyok kiírva. ápr 14-én volt meg utoljára. viszont az utolsó ultrahangon azt mondta a doki, hogy 1 héttel nagyobb a koránál. most akkor mikor fogok szülni?? koraszülött lesz a baba?
Szia Vszinu, h Ot erezted, En 15 hetesen ereztem eloszor, es nekem is elso baba. Az orvos csodalkozott is, h nagyon koran, de majd ha tobbet erzed tudni fogod Te is, h a babad volt. Nagyon boldog babavarast kivanok neked 36 hetes kismama
Igen, valószínû, hogy a babót érezted. Adj hozzá a mai naphoz 136 napot és kb akkor fogsz szülni. Az õseink így számoltak és mit ne mondjak ez pontosabb mint az orvosok számítása, legalábbis a családunkban bejött. Boldog babavárást!! 3 hónapos kisfiú anyukája
Ez a baba, tuti. :) gratulálok és írígykedek. :) Mi 14 hetesek vagyunk, és nagyon várom már, hogy érezzem õt. :)
Szia!Mi vittünk, és fényképeket tett rá.Rá lehet csatlakoztatni, és ugy joval több képed lesz Róla!

Van egy tetoválás a derekamon hétfőn lesz egy hetes és még mindig sebes meddig lesz az?

Legjobb válasz: Nyilván idõ kell neki, míg a bõröd kicsit regenerálódik. Szerintem még egy két hetet nyugodtan pihentetheted...:)

Nyilván idõ kell neki, míg a bõröd kicsit regenerálódik. Szerintem még egy két hetet nyugodtan pihentetheted...:)
A kérdező hozzászólása: értem . köszönöm :)

Mult héten voltam ultrahangon akkor azt mondták hogy 5 hetes kismama vagyok! Jövöhéten hétfön kell vissza mennem megint uh-ra! Akkor már lesz szivhang? Azt a kismama is hallja ahogy dobog a kicsi szive?

Legjobb válasz: Lehetséges, hogy lesz szívhang, de ne ijedj meg, ha még nem, mert van, akinek csak a 7-8.héten van. Egyébként Te is hallani fogod, csodálatos érzés. :)

Lehetséges, hogy lesz szívhang, de ne ijedj meg, ha még nem, mert van, akinek csak a 7-8.héten van. Egyébként Te is hallani fogod, csodálatos érzés. :)
6-7 hét között már van szívhang.A kézi doplerrel vagy az UH gépen is lehet ezt hangosítani, lehet hallni.Én a második trimeszterben a védõnõnél felvettem a telefonommal a szívhangját amikor õ hallgatta meg és még most is (9hó) ez az sms hangom:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!