Találatok a következő kifejezésre: Hétfön kezdem fogaim (6 db)

Hétfön kezdem a fogaim pótlását! 14 fogamat kell pótolni! 280. 000ft! Az reális ár?

Legjobb válasz: Szerintem igen. 14 fog... Egy fog pótlása sem fillérekbe kerül, nemhogy 14.

Szerintem igen. 14 fog... Egy fog pótlása sem fillérekbe kerül, nemhogy 14.
Ez az ár egy hétköznapi embernek elég sok, de egyébként a mai egézségügyben még olcsónak is mondható. Nekem 6-ot kéne pótolni, érdekelne hogy te hol csináltatod!
A kérdező hozzászólása: Szfváron magán dokinál!Hát igen nagyon sok!És akkor a 280-ban nincs benne a foghúzás azt mondta ettöl eltekint mivel elég sokat kell csináltatni!Meg szerinte bár lehet csak szemfényvesztés képpen mondta egy 23-28 ezer lenne de mivel sokat kell pótolni igy a teknikus 20ért csinálja!
A kérdező hozzászólása: Szerintetek akkor ez viszonylag reális ár vagy keressek másik fogorvost?
Mindenképpen érdeklõdj másnál is. NAgyon eltérõek az árak. Lehet, hogy valamelyik fogtechnikus drága, de az nem jelenti azt, hogy szépen dolgozik. Csináltak már nekem is drágán, csúnya pótlást.
Szia! Elõször is gratulálok, hogy rászántad magad, és elmentél fogorvoshoz. Ahhoz képest, hogy magándoki, egyáltalán nem drága. Mondjuk Sztk-ban biztos olcsóbb, és nem feltétlenül rosszabb. És ha nem kell fizetned a húzásért, szerintem vágj bele nála. Sok sikert! :o)
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszönöm szépen!Az igazat megvalva én már rég rászántam magam csak az anyagiak végett nem mentem eddig el!Most a szüleim segitségével tudom megcsináltatni aminek nagyon örülök!Nagyon szégyeltem magam már!Az sztk orvosokról vagyis konkrétan egyröl meg van a véleményem, tartok töle!Nem azt mondom hogy a körzeti orvosom tehet róla de nagy arányban rásegitett hogy a fogaim letöredezettek!
Szia! Anyagiakkal kapcsolatban: manapság egyre több magándoki áll kapcsolatban bankokkal és lehet hitelt felvenni a fogászati beavatkozásokra. Én nem hagytam volna idáig fajulni, lehet ha hamarabb elmész nem kell ennyit pótolni. :( Sok sikert hozzá!
Szia! Én ahol dolgoztam 18-20ezer egy korona, fém kerámia, de ezt drágíthatja ha csapot kell a fogba rakni és egyéb beavatkozások.Sztem az, hogy neked 20ra jön ki dbja egyáltalán nem sok!Egy fogtechnikus

Hetfon 2 fogamat huzzak egyszerre, erdekelne mit csinalnal ha a helyemben lennel? Kedden uj munkat is kezdek, hogy feleljek meg ott is igy?

Legjobb válasz: Hogy? Most ezalatt azt érted, hogy látszik majd a foghíj, vagy a fájdalom miatt aggódsz, hogy nem fogod tudni ellátni a munkád? Én életem legbrutálisabb menstruációs görcsével mentem az új munkahelyemre elõször, háromszor hánytam a nõi mosdóban. Megmondtam, hogy sajnos egyéb okok miatt kicsit rosszul vagyok, nézzék el nekem, ha esetleg lassú vagyok, vagy ilyesmi. És megértették, még a fõnök is. Persze nem kell az orrukra kötni, de annyit mondhastz, hogy gyógyszeres kezelés alatt állsz és nem vagy topon. Emberek, megértik. Mondjuk attól is függ, milyen jellegû a munkád, az enyém irodai volt.

Hogy? Most ezalatt azt érted, hogy látszik majd a foghíj, vagy a fájdalom miatt aggódsz, hogy nem fogod tudni ellátni a munkád? Én életem legbrutálisabb menstruációs görcsével mentem az új munkahelyemre elõször, háromszor hánytam a nõi mosdóban. Megmondtam, hogy sajnos egyéb okok miatt kicsit rosszul vagyok, nézzék el nekem, ha esetleg lassú vagyok, vagy ilyesmi. És megértették, még a fõnök is. Persze nem kell az orrukra kötni, de annyit mondhastz, hogy gyógyszeres kezelés alatt állsz és nem vagy topon. Emberek, megértik. Mondjuk attól is függ, milyen jellegû a munkád, az enyém irodai volt.
nekem kií is huzták mind a kettot és ne félj tole nem fáj. a munkahelyedre meg elmehetsz igy ne agodj én is elmentem
Egyetértek az elsõvel (talán mert én is nõ vagyok :=) ). Arra azonban ügyelj, hogy a leheleted friss legyen, foghúzás után nagyon büdös tud lenni a seb és az alvadt vér miatt. Az esetleges fájdalom ellen legyen nálad fájdalomcsillapító és ne a foghíjadra, hanem a feladatra összpontosíts. Meglátod, minden rendben lesz!

Hétfőn kezdem a diétát! Szerintetek ha a 90 napos mellé szedem a Whey pro-t nem fog hátráltatni a fogyásba?

15éves vagyok 90 kg...akarok fogyni de egybe izomtömeget is növelni..

Legjobb válasz: NINCS egyszerre zsírbontás és izomépítés! Olvass sokat a body.builder.hu-n. A whey pro csak tiszta fehérje, bajod nem lesz tõle, edzés után szinte kötelezõ. De a 90 napos helyett egy normális, kiegyensúlyozott cukor és lisztmentes diétát tartanék, plusz az edzés, ami abban segít, hogy fogyás alatt is megtartsd az izomzatod, és na azt bontsa el a tested.

NINCS egyszerre zsírbontás és izomépítés! Olvass sokat a body.builder.hu-n. A whey pro csak tiszta fehérje, bajod nem lesz tõle, edzés után szinte kötelezõ. De a 90 napos helyett egy normális, kiegyensúlyozott cukor és lisztmentes diétát tartanék, plusz az edzés, ami abban segít, hogy fogyás alatt is megtartsd az izomzatod, és na azt bontsa el a tested.
Még valami... hagyj a héten 1 olyan napot, amikor nincs semmi edzésed. Kell a pihenõ.
Mivan??? Jól olvasom? 90 napos? Protein és edzés mellett? Ez ugye csak vicc? Ezt sürgõsen felejtsd el! (90 napos baromságot)
Azt is fejbelõném aki a 90napos öngyilkosságot kitalálta

Hétfőn kezdem a vezetést. Mire számíthatok? Első órán már vezetni is fogunk vagy csak "ismerkedünk" a kocsival? Kinek, hogy zajlott?

Legjobb válasz: Na 1. azt megnéztem volna. kérdezõ: mivel még nem voltál így rutinpályára fogsz menni, elõször tanulmányozni az autót, elindulás ilyesmi és a rutin feladatok gyakorlása + a mûszakit is szóban fogjátok gyakorolni (mivel szóban fogsz majd vizsgázni is).

Igen, elvileg nem mehetsz a forgalomban amíg nincs rutin vizsgád gyakorlatban nem érdekli ez különösebben az oktatókat. Én is elsõ órámon 10 perc "elméleti gyorstalpaló" után kb 15 percig gyakorolgattuk az elindul-megáll-elindul kombót aztán irány a rutin pálya, persze nekem kelett vezetni (természetesen segítséggel)
Lehet menni forgalomba, az oktatód dönti el, hogy készen állsz-e rá. Elméletileg nem lehetne, de a kutyát se érdekli ha mégis mész, pláne az én esetemben. Már megtanultam mindent rutinból és most kéne mennem forgalomba, de a legközelebbi vizsgaidõpont október 5.-én van. Na most nem fogok egy hónapot várni rá, hogy mehessek forgalomba. Egyrészt idõm sincs rá, másrész hülyeség is, úgyhogy rutin vizsga nélkül, kövi órán már megyek forgalomba.
nekem annyiból állt hogy 50 percig magyarázta hogy mi a dörgés aztán elvitt egy olyan útra ahol naponta 10 autó jár és ott gyakoroltuk az elindulást megállást, fel le kapcsolást egy kézzel vezetés(a sebváltó kapcsolása miatt).annyira jó volt hogy fúúúúúú...utána mindig én vittem ki a rutinpályára a kocsit persze a nagy forgalmas utakat elkerülve.:D
Nekem elsõ órán a tanár elmondogatott pár alap dolgot a kocsiról (pedálok, váltó használata), aztán másfél órán keresztûl csak elindultam és megálltam majd újra elindultam és megálltam. Mindezt persze egyesben. Csak a következõ alkalommal mentünk a rutin pályára. Igazából be voltam annyira tojva az egésztõl, hogy pont jó volt az a kis másfél órás szoktatás az elején, ami kb olyan volt még akkori ésszel is, mintha dodzsemeznék :)
Nekem elsõ óra így kezdõdött: "na akkor most kivisszük (Frédit) a vasútállomáshoz. Azt hittem eldobom az agyam, mert hát elõtte vezettem max 200 métert. :P
Elsõ órán az oktató megmutatta a kocsin a kezelõszerveket, elmondta a napi elsõ elindulás elõtti ellenõrzéseket és azokat amikbõl majd egyet kel a vizsgán elmondani. Ez minden óra elõtt így volt hogy el ne felejtsem. Megkérdezte hogy vezettem e már autót, mondtam hogy igen. Beültünk és csináltuk a rutinfeladatokat. Én dízelen tanulok szal az elindulást nem kellett gyakorolni de ha benzinesen fogsz tanulni akkor valószínûleg az elsõ órán ezt fogjátok csinálni.
az 1. nagyokosnak az a tempó asszem lehetett kb feleleakkora tempó is mint amit ideálmodott. Hülye f*szkalap... Az elején pedig semmi többre ne számíts mint egy zárt részen szépen végigveszitek h mi mire való a kocsiban, és kb egy óra múlva eljuthatsz odáig h lesz fogalmad a helyes pedál kezelésrõl. Kezdetnek ennyivel is elégedett lehetsz. Esetleg a 2. órában már egy alacsony forgalú útra is kimerészkedhettek, és kb a mások számára kegyetlen idegesítõ 30-40 közti tempóval végigerõlködtök pár km-t. Ledudál pár nyögdíjas tatter a babettájával a belsõ sávban, bemutat néhány biciklisfutár miközben szélsebesen elhúz balról, te pedig szétizzadod a bugyidat idegességedben, miközben azt hiszed h idõ elõtt jött meg a havibaj. XD
Nekem az elsõ óra annyi volt, hogy gyakoroltuk az elindulást, (ámbár nem volt vmi extra nagy feladat, mert az autó dízeles volt) aztán rögtön kezdtem is gyakorolni a szlalom feladatot, majd egy kevés mûszaki, aztán irány a város. Szóval én vezettem már elsõ órán is forgalomban, ennek az volt a célja az oktató szerint, hogy lássa, hogy viszonyulok az autóhoz és hogy tudom e használni a váltót. Amúgy minden egyes rutin órán kivitt a városba is egy negyed órácskát, hogy szokjam a közeget.
Nálunk ismerkedés volt és unos untalan elõre hátra, gyakorolni kellett a kuplungozást ezzel, de csak egyesig kapcsolhattam fel. 50 méter elõre, aztán 50 méter hátra. 10 percenként be kellett kapcsolni a ventilátort, mert felforrt volna a víz (Skoda 120). Nagyon nagy élmény volt, 2 óra múlva úgy éreztem, hogy leszakad a nyakam. A második alkalommal meg már vihettem az oktatót a kórházhoz, mert bent feküdt a felesége és ment látogatni. Zabszem próbát nem álltam volna ki, annyira be voltam tojva a forgalomban, én elõtte sosem vezettem. Aztán vártam ott egy órát rá és mentünk vissza a pályára. Ekkor már azért éreztem, hogy tanultam valamit, de azt is, hogy nem éppen korrekt az órák kihasználtsága, no meg azt, hogy lesz még mit tanulni. Ma már jobban kiállnék az érdekeimért, de akkor még egy betoji 17 éves voltam, rengeteg gátlással.
Na 1. azt megnéztem volna. kérdezõ: mivel még nem voltál így rutinpályára fogsz menni, elõször tanulmányozni az autót, elindulás ilyesmi és a rutin feladatok gyakorlása + a mûszakit is szóban fogjátok gyakorolni (mivel szóban fogsz majd vizsgázni is).
Én annó elsõ órán 110el mentem esõbe, mikor szólt az oktatóm, hogy az út állapota és az idõjárás nem indokolja ezt a sebességet:D
Csodálkozom hogy szinte mindenki vezetett egybõl forgalomban, mert ha jól tudom míg nincs meg a rutin vizsga, nem mehet forgalomba a tanuló, vagy a kérdést én értelmeztem rosszul vagy ti?
Én már elsõ órán mentem a városban kocsival a tanpályától a buszmegállóig.

Amíg munkanélküli voltam, el akart hagyni. Hétfõn kezdek egy munkahelyen, jobban fogok keresni mint õ, most hirtelen szerelmes lett. Csak a pénz miatt kellenék neki?

Március 3 óta voltam munkanélküli, a héten találtam állást.

Legjobb válasz: Igen. Te miert vagy meg vele?

Joban rosszban de foleg rosszban kell a tars az embernek. Ez tanulhato
A fizetés az nem balkáni :)
A házasságok nagy részét a pénz, az anyagiak kötik össze. Magyarországon ez halmozottan igaz, mert a vágyaink nyugatiak, a fizetéseink meg balkániak (mármint a maguké, nem rólam van szó!). Önben most benne van a tüske, jogosan. Házassági szerzõdés nem jöhet szóba?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nézd! Most tudom le fognak pontozni, de azt mondom el ami az igazság, amit mi nõk mind tudunk csak nem illendõ errõl és ilyen formában beszélni. A feleséged szeret téged DE...hiába van az manapság, hogy egyenrangúak ugyanolyan jogokkal rendelkeznek nõk, férfiak, az alap szerepek még a mai napig is meg maradtak.Vagyis hogy a férfi a család fõ, a család feje, õ hozza a pénzt, õ tartja el a családot.Kiegészülve azzal, hogy sajnos olyan helyzet van a mai világban hogy egy fizetés nem elég, tehát dolgoznak a nõk is (illetve más okból is) de még ma is ugyanolyan elvárás, hogy egy férfire nõként lehessen támaszkodni, õ legyen a bástya, akire egy nõ rábízhatja magát. A nejed nem volt túl korrekt, de biztos rá is sok teher szakadt.Te maximálisan jól helyt álltál, mert csináltad az otthoni dolgokat, mellette állást kerestél, és találtál 2-3 hónap alatt, szóval ügyes vagy, de emiatt elválni ostobaság, ha egyébként minden rendben.Õ örül mert újra van pénz, helyre állt a rend szeret, szerintem felesleges mindent felborítani egy kis nõi hiszti miatt
"A kérdező hozzászólása: Motiváció? Ezzel csak arra motivált, hogy elhagyjam." Aha. De csak most, amikor már van melód, van pénzed, amíg ez nem volt, addig megengedted neki, hogy eltarthasson... hát szép pár vagytok, na. Zsák meg a foltja.
Ja, bocs. Nem tudom, miért értelmeztem úgy, hogy már külön is mentek. Mindenesetre akkor is elgondolkodtató, hogy 3 hónap munkanélküliség miatt már ilyesféléket hoz fel valaki.
Ez a kapcsolat nem szakadt meg, a leírások alapján. Csak a kérdezõ kacérkodik a gondolattal, hogy az elsõ fizu után lehet lelép:P A párja túlreagálta a helyzetet, a leírás alapján, egyszer... Ennyit tudtunk meg.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 hónapig voltál munkanélküli. Akárki akármit is mond, a mai világban az ilyesmi elõfordulhat. Még olyannal is, aki több évtizede dolgozik egy helyen. Hogy hirtelen megszûnik a munkahelye és hónapokig nem talál állást. Ez nem egy olyan idõintervallum, amit egy normális párkapcsolat nem bír ki. Sõt, ennél rosszabb is történhet, nehezebb helyzet is. Csak gondold végig reálisan: nem biztos, hogy ez volt az utolsó eset az életedben, hogy munkát kell keresned és idõbe telik, amíg találsz (egyébként ez vele is megtörténhet, meg bárkivel). Akkor ugye tudod, hogy megint fel is út, le is út? Tudod, akármit is írnak itt, egy párkapcsolat arról is szól, legalábbis arról is kellene szólnia (de sokan elfelejtik ezt manapság!), hogy ha egyik fél nehéz helyzetbe kerül, a másik támogatja, segíti, még ha emiatt kicsit osztozik is a nehéz helyzetében. Természetesen a nehéz helyzetben levõ fél is igyekezzen talpra állni, de ahogy látom, ez a részedrõl megvolt, hiszen nem ültél a babérjaidon, kerestél munkát. Manapság nagyon nagy "divat" lett, hogy ha valakinek valami komolyabb gondja akad, amibõl nehezen tud kilábalni, a másik inkább lelép, mert így kényelmesebb. Én nem kezdeném újra ezt a kapcsolatot, mert hidd el, nem ez volt az utolsó ilyen akciója a párodnak.
Nem kell elfelejteni semmit, kimondott pár rossz mondatot. Ha ennyi lenne a probléma nem szeretnél válni . Én nem gondolnám, hogy csak a pénzed miatt lenne veled. Persze akár ez is lehet, de önmagát el tudja tartani, te pont hasonló anyagi szinten állsz...
A kérdező hozzászólása: Még szerencse, hogy én vagyok a nõ... :)
Kifordítom: neked jó volt õ addig, míg eltartott? Most már szabadulnál tõle? Mikor kezdtem az új munkahelyemen, a munkába állás elõtti képzésen több leányzó is hirtelen megvált a pasijától. Mihelyst tuti lett, hogy felveszik és lesz állása, már lépett is ki a kapcsiból. (pasinál laktak, el volt tartva a popójuk)
37essel és 38assal is egyet értek. Nem mindenki egyforma. Mindenkinek mást jelent a házasság. Ugyan munka nélkül nem voltunk, de több nehéz idõszakon vagyunk túl, együtt. Mindenkinek mást jelentenek ezek a szavak, illetve kifejezések: házasság, eltartás, kapcsolat. Acélszív! Sok boldogságot! Az én fejemben is ilyen egy házasság! Persze az nem baj, ha más máshogyan gondolja. Ettõl szép az élet és ezért tart el sokszor olyan sokáig, míg megtaláljuk a párunkat. Szerintem ennyibõl nem lehet tudni, hogy a pénz miatt volt-e veled. De az is biztos, hogy nem csak ennyi van a háttérben. Csak ezek miatt a megjegyzésektõl hagynád el? Mikor nem is tudod, hogyan értette. A pénz hiánya feszültségeket szül. Miért nem beszéled meg vele? Nem azt mondom, nem tehetsz fel kérdést ide :D, de miért nem beszélgettek errõl. Miért nem mondod el neki, mekkora genya.
Tedd azt amit a szíved diktál.
acelsziv ! Nem lehet mindenki egyforma! Valakit jobban megvisel ha nincs pénz valakit nem.Ennyi ezt tényleg nem kell túl komplikálni. Amúgy lehet a kedves kérdezõ sem erõltette túlságosan a dolgokat, ha ez egy picit is igaz akkor jogos volt egy picit a lecseszés!Meg amúgy is mirõl is beszélünk? Ha kiakarta volna tenni tényleg a szûrét akkor ki is tette volna!Csak a nõk képesek minden túl komplikálni!
36: mi az, hogy nem kell ezt túlkomplikálni? Tavaly munkanélküli voltam 8 hónapig. A párom keresetébõl éltünk. a lakáshitel elvitte a keresete 2/3 -át. Nyomorogtunk és filléreztünk. DE!!!! Soha egy pillanatra nem merült fel benne hogy menjek, amerre látok. Idõnként rettenetesen el voltunk keseredve. De tudtuk, hogy együtt oldjuk meg ezt a helyzetet. Az, hogy valakinek az adott szava csak addig tart, amíg minden happy egyszerûen undorító és felfoghatatlan.
El tudja keseríteni az embert, amikor csak õ keres és nem látja, hogy tartanátok valahova. Filléreskedni kell, mindenben a pénzt látni, semmi extra kiadás, semmi apró luxus, ez hosszú távon kiborító. Végre lesz pénzetek kicsit magatokra is és õ ennek nagyon örül, nem kell ezt túlkomplikálni.
Szerintem ez egyértelmû.
Ó, mintha csak az exemrõl beszélnél! Õ is három hónapot bírt ki, amíg munka nélkül voltam, utána úgy dobott ki, hogy csak lestem. Kaptam 24 órát, hogy összepakoljak és menjek, amerre látok. Persze a három hónap munkanélküliség miatt feléltem, ami pénzem volt, szégyenszemre apukámtól kellett kérnem vonatjegyre. Egy bõröndnyi holmit vittem magammal, a többi addig ott állt nála, amíg egy ismerõs pont ment a szüleim felé kocsival és elvitte õket. A dolog csodálatos oldala, hogy egy héttel az elköltözésem után lett munkám, ha nem is a legjobb. Akkor már visszatáncolt volna - de én nem akartam. És jól tettem: azóta is volt munkanélküli idõszakom, de a mostani páromban fel sem merült, hogy ezt a szememre vesse vagy elhagyjon miatta. Neki nem fontosabb a pénz nálam.
Mindenképp ülj le vele beszélni, mert ez undorító viselkedés egy olyan ember részérõl, aki korábban megesküdött, hogy "jóban rosszban" Szembesítsd ezzel és mondja el, hogy mi az anyját akar. Hogy miért akkor lettél megint jó amikor munkát kaptál. Ha ezt nem tisztázod vele egy életen át benned marad a tüske
A kérdező hozzászólása: Hétköznap meg a melóval kapcsolatban intézkedtem, nem volt idõm összepakolni a sok évnyi emléket, tárgyi dolgaimat stb.
"Elmondta mennyire szerelmes, és hogy most fogunk tudni félretenni, meg majd kifessük a lakást, meg elmegyünk wellnessezni..." Hát ha úgy gondolja, tartozol neki, mert eltartott, akkor adj neki valamennyit... Mondd neki, hogy viszonzod, és a kiegyenlítés után legyetek külön kasszán. Ekkor majd kiderül hogy Téged akar-e.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom más házasok hogy élnek, de nekem nem 1 bõröndnyi holmim van csak. Nem tudok 1-2 óra alatt elköltözni. Ja amikor X évig dolgoztam, vezettem a háztartást akkor azt el kell felejteni, azért mert 3 hónapig nem dolgoztam. Hmm...
Nezd, a penz az egyik leggyakoribb volo/szakitasi ok. Ha nincs, azert, ha van, azert. A munkanelkuliseg kulonosen rossz ebbol a szempontbol. Az ember egyre kevesebbet tud megengedni maganak, egyre inkabb ugy erzi, hogy a masik csak kihasznalja, hogy talan dolgozni se akar. (Foleg, hogy aki nem volt meg munkanelkuli, vagy szerencsesen rovid ido alatt talalt munkat az el se hiszi, hogy amasik a kezet -labat tori egy munkahelyert....) Ha benned ketseg ebredt az erzelmeit illetoen, akkor egyertelmuen veget kell hogy vess a kapcsolatnak.
Ez azért van, mert senki nem akar egy élõsködõvel élni, aki csak otthon veri a ... . Szóval kellett egy kis motivációt adnia, hogy csinálj valamit :)
a helyedben most szembesíteném azzal, amit akkoriban pofázott... Aztán kidobnám.
A kérdező hozzászólása: Azt hittem azért vagyunk együtt, mert szeretjük egymást... A fizetésébõl ketten éldegéltünk, persze szûkösen..de azért minden ki lett fizetve és volt mit ennünk. Feltûnõ, hogy pár nap alatt hirtelen megváltoztak az érzései. Még csak azt se mondhatja, hogy beletörõdtem hogy nem kapok munkát, és depressziós lettem stb...
Miért is változna meg a véleménye kimondta. fejemhez vágta, hogy én csak költöm a pénzét de nem csinálok semmit. Ez mindent megmagyaráz.
Eddig eltartott téged? Közös kasszán vagytok?
Szerintem nem errõl van szó. Ha a pénzedért lett volna veled, már márciusban elhagyott volna, amikor megszûnt az állásod. Valószínûleg inkább csak nagy volt rajta a nyomás. Elég nagy teher az ember vállán, ha õ az egyedüli keresõ a családban. Valószínûleg a párod inkább csak félt, hogy mi lesz veletek, ha nem találsz állást, hogy fogtok tudni megélni egy keresetbõl. Az ember sok mindent mond kétségbeesésében, amit nem is gondol komolyan, és késõbb megbán.
hát minimum érdekes...
Azért nincs szó gondolom nagy gazdagságról, de igen a pénztelenség sokakra negatívan hat. Simán lehet, hogy szar napja volt melóhelyen, és mégis anyagi gondok stb miatt kiakadt. Persze lehet rosszabb forgatókönyv is, de legyünk reálisak, te fizetésed sem olyan hatalmas, hogy csupán bárki erre pályázzon
A kérdező hozzászólása: Motiváció? Ezzel csak arra motivált, hogy elhagyjam. Tudod az esküvõn megfogadtuk hogy "szegénységben, gazdagságban"... De ha neki gondot okoztam, lelépek.
Szerintem önmagára úgy költ az ember(ételben), hogy természetesnek veszi, hogy saját magát eltartja.Valójában ez természetes is, érdekes lenne(tulajdonképpen betegségeket is okozhat), ha valaki nem eszik, mert nem akar költeni...meg ez az egész egy pszichológiai betegség önmaga...na meg maga a kapzsiság. Hirtelen nem lesz szerelmes senki.Másnak a pénzén én is szívesen mennék wellnessezni!:D Engem is vigyél el wellnessezni, ígérem olyan szerelmes leszek beléd, hogy olyat te még nem láttál!Úgy megjátszom magam, mint az egyszeregy.-Na persze, el ne hidd, hogy megvehetsz pénzért!
Mondom, en anyamtol kaptam ezt. Eloskodo, nem akarok dolgozni, nem is keresek munkat - holott minden letezo hirdetesre jelentkeztem, naponta mentem nagyaruhazakba, gyarakba oneletrajzzal. Nem hitte el. Vannak ilyen emberek.
És mi lesz majd ha gyereketek lesz, és gyesre/gyedre mész? Akkor rögtön 3 éhes szájat kell etetni... akkor lelép egybõl mert te meg a gyerek élõsködtök rajta?
Múlt hétvégén ha úgy érezted, hogy nincs igaza, miért nem léptél?:) Miért most "tervezgeted"? Nem gondolom, hogy 1 hete kezdõdtek a gondjaid a kapcsolatban, ha már hirtelen válásról ábrándozol...
Milyen fogadalmat tettél te is? Már le akarsz lépni egybõl? addig jó volt a pali amíg eltartott? vagy mi van?Mi a szarnak mentél hozzá feleségül ?
Ennyitõl nehogy besértõdj már! Nyilván gondot okoztál neki, hiszen két éhes szájat kellett etetnie egyedül! De mégse hagyott el, nem tett ki, veled volt abban a bizonyos "szegénységben" és most örül, hogy kilábaltok a nehéz idõszakból és veled lehet "gazdagságban" is. Nézd, én megértem, hogy rosszul esett, amit mondott. De te is próbáld megérteni õt. Nagyon nehéz idõszak volt ez mindkettõtök számára. Legyetek toleránsabbak egymással és inkább örüljetek, hogy végre te is találtál munkát.
A kérdező hozzászólása: Nem is tudom, mit mondjak arra, aki "élõsködõnek" mondja a házastársát, aki x éve kitart mellette, jóban rosszban... És nem évekig voltam m.nélküli hanem 3 hónapig..
"Ez azért van, mert senki nem akar egy élõsködõvel élni, aki csak otthon veri a ... . Szóval kellett egy kis motivációt adnia, hogy csinálj valamit :) " Durvan fogalmazott, de igaza is lehet. Mondom, sokan azt hiszik, hogy hipphopp lehet munakt talalni es akinek ez nem sikerul, az csak "eloskodni" akar a masikon.
Igen. Te miert vagy meg vele?

Új életmódot kezdek Hétfõtõl, szeretnek egészségesebben elni. Abbahagyom a dohányzást, futni fogok és edzõterembe járni. Tudnátok tanácsokat adni nekem ebben? Szívesen fogadok bármilyen hasznos és jó tanácsot egy kezdõ részére.

Szeretnék Emellett egy edzéstervet és egy egészséges étkezést társítani ehhez, ebben is kérnék tanácsokat!

Legjobb válasz: Hajrá! Ebben sok tanácsot nem lehet adni, mert pl. én a fokozatosságnak a híve vagyok, nekem nem megy a hirtelen eldobok mindent, és holnaptól másképp lesz...próbáltam már és pár hónap múlva rágyújtottam vagy lógtam az edzésrõl. De van aki kidobja az utolsó doboz cigit és élete végéig nem gyújt rá. Neked kell tudnod milyen a természeted, és ettõl függõen cselekedned. Másrészrõl szeretem, ha irányítanak, abban amihez nem értek, kértem segítséget, és pár alkalomra fizettem egy edzõt, aki megtanított mindenre.

Hajrá! Ebben sok tanácsot nem lehet adni, mert pl. én a fokozatosságnak a híve vagyok, nekem nem megy a hirtelen eldobok mindent, és holnaptól másképp lesz...próbáltam már és pár hónap múlva rágyújtottam vagy lógtam az edzésrõl. De van aki kidobja az utolsó doboz cigit és élete végéig nem gyújt rá. Neked kell tudnod milyen a természeted, és ettõl függõen cselekedned. Másrészrõl szeretem, ha irányítanak, abban amihez nem értek, kértem segítséget, és pár alkalomra fizettem egy edzõt, aki megtanított mindenre.
Elég összetett kérdés. Konkrétabban?
27 évig dohányoztam. Másfél éve nem gyújtottam rá. Heti 30-40 km-t futok és túl vagyok 3 félmaratonon 2 órán belüli idõvel, pedig már jócskán elmúltam 40. Szívesen segítek fõleg futás témakörében ha, tudok, de tényleg konkrétabb kérdések kellenek.
A kérdező hozzászólása: Például egy étrend. :) Esetleg egy edzéstervet valahogy kialakítani, ezekre gondoltam. :D
Étrendben nem vagyok guru, de azt tudom, hogy én hetente három-négy alkalommal futok alkalmanként 10 Km-t. Így tulajdonképp azt eszek, amit akarok. Tudom, hogy elrettentõ, de szeretek enni sõt fõzni is, ráhajtok néha a csülökre meg a tésztákra is. Ha nem állok meg az edzésekkel - megfigyelésem szerint - bármit ehetek, de én nem is a fogyókúra miatt futok. Más. Ha futásra adod a fejed, akkor a saját példámból tudom, hogy a cipõ a legfontosabb szempont. NE vegyél valamilyen ilyen-olyan cipõt! Valódi futócipõ kell!!! Saucony vagy Asics vagy valami ilyesmi, ugyanis a rossz választás hamar ízületi fájdalomhoz vagy fáradtsághoz vezet és azt az illúziót kelti, hogy nem tudsz futni. Alkalmas cipõben én évek óta 90 kg-osan évi 1200 km-t futok mindenféle tünet nélkül.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!