Találatok a következő kifejezésre: Hétfön kezdem fogaim (5 db)

Hétfön kezdem a fogaim pótlását! 14 fogamat kell pótolni! 280. 000ft! Az reális ár?

Legjobb válasz: Szerintem igen. 14 fog... Egy fog pótlása sem fillérekbe kerül, nemhogy 14.

Szerintem igen. 14 fog... Egy fog pótlása sem fillérekbe kerül, nemhogy 14.
Ez az ár egy hétköznapi embernek elég sok, de egyébként a mai egézségügyben még olcsónak is mondható. Nekem 6-ot kéne pótolni, érdekelne hogy te hol csináltatod!
A kérdező hozzászólása: Szfváron magán dokinál!Hát igen nagyon sok!És akkor a 280-ban nincs benne a foghúzás azt mondta ettöl eltekint mivel elég sokat kell csináltatni!Meg szerinte bár lehet csak szemfényvesztés képpen mondta egy 23-28 ezer lenne de mivel sokat kell pótolni igy a teknikus 20ért csinálja!
A kérdező hozzászólása: Szerintetek akkor ez viszonylag reális ár vagy keressek másik fogorvost?
Mindenképpen érdeklõdj másnál is. NAgyon eltérõek az árak. Lehet, hogy valamelyik fogtechnikus drága, de az nem jelenti azt, hogy szépen dolgozik. Csináltak már nekem is drágán, csúnya pótlást.
Szia! Elõször is gratulálok, hogy rászántad magad, és elmentél fogorvoshoz. Ahhoz képest, hogy magándoki, egyáltalán nem drága. Mondjuk Sztk-ban biztos olcsóbb, és nem feltétlenül rosszabb. És ha nem kell fizetned a húzásért, szerintem vágj bele nála. Sok sikert! :o)
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszönöm szépen!Az igazat megvalva én már rég rászántam magam csak az anyagiak végett nem mentem eddig el!Most a szüleim segitségével tudom megcsináltatni aminek nagyon örülök!Nagyon szégyeltem magam már!Az sztk orvosokról vagyis konkrétan egyröl meg van a véleményem, tartok töle!Nem azt mondom hogy a körzeti orvosom tehet róla de nagy arányban rásegitett hogy a fogaim letöredezettek!
Szia! Anyagiakkal kapcsolatban: manapság egyre több magándoki áll kapcsolatban bankokkal és lehet hitelt felvenni a fogászati beavatkozásokra. Én nem hagytam volna idáig fajulni, lehet ha hamarabb elmész nem kell ennyit pótolni. :( Sok sikert hozzá!
Szia! Én ahol dolgoztam 18-20ezer egy korona, fém kerámia, de ezt drágíthatja ha csapot kell a fogba rakni és egyéb beavatkozások.Sztem az, hogy neked 20ra jön ki dbja egyáltalán nem sok!Egy fogtechnikus

Hetfon 2 fogamat huzzak egyszerre, erdekelne mit csinalnal ha a helyemben lennel? Kedden uj munkat is kezdek, hogy feleljek meg ott is igy?

Legjobb válasz: Hogy? Most ezalatt azt érted, hogy látszik majd a foghíj, vagy a fájdalom miatt aggódsz, hogy nem fogod tudni ellátni a munkád? Én életem legbrutálisabb menstruációs görcsével mentem az új munkahelyemre elõször, háromszor hánytam a nõi mosdóban. Megmondtam, hogy sajnos egyéb okok miatt kicsit rosszul vagyok, nézzék el nekem, ha esetleg lassú vagyok, vagy ilyesmi. És megértették, még a fõnök is. Persze nem kell az orrukra kötni, de annyit mondhastz, hogy gyógyszeres kezelés alatt állsz és nem vagy topon. Emberek, megértik. Mondjuk attól is függ, milyen jellegû a munkád, az enyém irodai volt.

Hogy? Most ezalatt azt érted, hogy látszik majd a foghíj, vagy a fájdalom miatt aggódsz, hogy nem fogod tudni ellátni a munkád? Én életem legbrutálisabb menstruációs görcsével mentem az új munkahelyemre elõször, háromszor hánytam a nõi mosdóban. Megmondtam, hogy sajnos egyéb okok miatt kicsit rosszul vagyok, nézzék el nekem, ha esetleg lassú vagyok, vagy ilyesmi. És megértették, még a fõnök is. Persze nem kell az orrukra kötni, de annyit mondhastz, hogy gyógyszeres kezelés alatt állsz és nem vagy topon. Emberek, megértik. Mondjuk attól is függ, milyen jellegû a munkád, az enyém irodai volt.
nekem kií is huzták mind a kettot és ne félj tole nem fáj. a munkahelyedre meg elmehetsz igy ne agodj én is elmentem
Egyetértek az elsõvel (talán mert én is nõ vagyok :=) ). Arra azonban ügyelj, hogy a leheleted friss legyen, foghúzás után nagyon büdös tud lenni a seb és az alvadt vér miatt. Az esetleges fájdalom ellen legyen nálad fájdalomcsillapító és ne a foghíjadra, hanem a feladatra összpontosíts. Meglátod, minden rendben lesz!

Hétfőn kezdem a diétát! Szerintetek ha a 90 napos mellé szedem a Whey pro-t nem fog hátráltatni a fogyásba?

15éves vagyok 90 kg...akarok fogyni de egybe izomtömeget is növelni..

Legjobb válasz: NINCS egyszerre zsírbontás és izomépítés! Olvass sokat a body.builder.hu-n. A whey pro csak tiszta fehérje, bajod nem lesz tõle, edzés után szinte kötelezõ. De a 90 napos helyett egy normális, kiegyensúlyozott cukor és lisztmentes diétát tartanék, plusz az edzés, ami abban segít, hogy fogyás alatt is megtartsd az izomzatod, és na azt bontsa el a tested.

NINCS egyszerre zsírbontás és izomépítés! Olvass sokat a body.builder.hu-n. A whey pro csak tiszta fehérje, bajod nem lesz tõle, edzés után szinte kötelezõ. De a 90 napos helyett egy normális, kiegyensúlyozott cukor és lisztmentes diétát tartanék, plusz az edzés, ami abban segít, hogy fogyás alatt is megtartsd az izomzatod, és na azt bontsa el a tested.
Még valami... hagyj a héten 1 olyan napot, amikor nincs semmi edzésed. Kell a pihenõ.
Mivan??? Jól olvasom? 90 napos? Protein és edzés mellett? Ez ugye csak vicc? Ezt sürgõsen felejtsd el! (90 napos baromságot)
Azt is fejbelõném aki a 90napos öngyilkosságot kitalálta

Hétfőn kezdem a vezetést. Mire számíthatok? Első órán már vezetni is fogunk vagy csak "ismerkedünk" a kocsival? Kinek, hogy zajlott?

Legjobb válasz: Na 1. azt megnéztem volna. kérdezõ: mivel még nem voltál így rutinpályára fogsz menni, elõször tanulmányozni az autót, elindulás ilyesmi és a rutin feladatok gyakorlása + a mûszakit is szóban fogjátok gyakorolni (mivel szóban fogsz majd vizsgázni is).

Igen, elvileg nem mehetsz a forgalomban amíg nincs rutin vizsgád gyakorlatban nem érdekli ez különösebben az oktatókat. Én is elsõ órámon 10 perc "elméleti gyorstalpaló" után kb 15 percig gyakorolgattuk az elindul-megáll-elindul kombót aztán irány a rutin pálya, persze nekem kelett vezetni (természetesen segítséggel)
Lehet menni forgalomba, az oktatód dönti el, hogy készen állsz-e rá. Elméletileg nem lehetne, de a kutyát se érdekli ha mégis mész, pláne az én esetemben. Már megtanultam mindent rutinból és most kéne mennem forgalomba, de a legközelebbi vizsgaidõpont október 5.-én van. Na most nem fogok egy hónapot várni rá, hogy mehessek forgalomba. Egyrészt idõm sincs rá, másrész hülyeség is, úgyhogy rutin vizsga nélkül, kövi órán már megyek forgalomba.
nekem annyiból állt hogy 50 percig magyarázta hogy mi a dörgés aztán elvitt egy olyan útra ahol naponta 10 autó jár és ott gyakoroltuk az elindulást megállást, fel le kapcsolást egy kézzel vezetés(a sebváltó kapcsolása miatt).annyira jó volt hogy fúúúúúú...utána mindig én vittem ki a rutinpályára a kocsit persze a nagy forgalmas utakat elkerülve.:D
Nekem elsõ órán a tanár elmondogatott pár alap dolgot a kocsiról (pedálok, váltó használata), aztán másfél órán keresztûl csak elindultam és megálltam majd újra elindultam és megálltam. Mindezt persze egyesben. Csak a következõ alkalommal mentünk a rutin pályára. Igazából be voltam annyira tojva az egésztõl, hogy pont jó volt az a kis másfél órás szoktatás az elején, ami kb olyan volt még akkori ésszel is, mintha dodzsemeznék :)
Nekem elsõ óra így kezdõdött: "na akkor most kivisszük (Frédit) a vasútállomáshoz. Azt hittem eldobom az agyam, mert hát elõtte vezettem max 200 métert. :P
Elsõ órán az oktató megmutatta a kocsin a kezelõszerveket, elmondta a napi elsõ elindulás elõtti ellenõrzéseket és azokat amikbõl majd egyet kel a vizsgán elmondani. Ez minden óra elõtt így volt hogy el ne felejtsem. Megkérdezte hogy vezettem e már autót, mondtam hogy igen. Beültünk és csináltuk a rutinfeladatokat. Én dízelen tanulok szal az elindulást nem kellett gyakorolni de ha benzinesen fogsz tanulni akkor valószínûleg az elsõ órán ezt fogjátok csinálni.
az 1. nagyokosnak az a tempó asszem lehetett kb feleleakkora tempó is mint amit ideálmodott. Hülye f*szkalap... Az elején pedig semmi többre ne számíts mint egy zárt részen szépen végigveszitek h mi mire való a kocsiban, és kb egy óra múlva eljuthatsz odáig h lesz fogalmad a helyes pedál kezelésrõl. Kezdetnek ennyivel is elégedett lehetsz. Esetleg a 2. órában már egy alacsony forgalú útra is kimerészkedhettek, és kb a mások számára kegyetlen idegesítõ 30-40 közti tempóval végigerõlködtök pár km-t. Ledudál pár nyögdíjas tatter a babettájával a belsõ sávban, bemutat néhány biciklisfutár miközben szélsebesen elhúz balról, te pedig szétizzadod a bugyidat idegességedben, miközben azt hiszed h idõ elõtt jött meg a havibaj. XD
Nekem az elsõ óra annyi volt, hogy gyakoroltuk az elindulást, (ámbár nem volt vmi extra nagy feladat, mert az autó dízeles volt) aztán rögtön kezdtem is gyakorolni a szlalom feladatot, majd egy kevés mûszaki, aztán irány a város. Szóval én vezettem már elsõ órán is forgalomban, ennek az volt a célja az oktató szerint, hogy lássa, hogy viszonyulok az autóhoz és hogy tudom e használni a váltót. Amúgy minden egyes rutin órán kivitt a városba is egy negyed órácskát, hogy szokjam a közeget.
Nálunk ismerkedés volt és unos untalan elõre hátra, gyakorolni kellett a kuplungozást ezzel, de csak egyesig kapcsolhattam fel. 50 méter elõre, aztán 50 méter hátra. 10 percenként be kellett kapcsolni a ventilátort, mert felforrt volna a víz (Skoda 120). Nagyon nagy élmény volt, 2 óra múlva úgy éreztem, hogy leszakad a nyakam. A második alkalommal meg már vihettem az oktatót a kórházhoz, mert bent feküdt a felesége és ment látogatni. Zabszem próbát nem álltam volna ki, annyira be voltam tojva a forgalomban, én elõtte sosem vezettem. Aztán vártam ott egy órát rá és mentünk vissza a pályára. Ekkor már azért éreztem, hogy tanultam valamit, de azt is, hogy nem éppen korrekt az órák kihasználtsága, no meg azt, hogy lesz még mit tanulni. Ma már jobban kiállnék az érdekeimért, de akkor még egy betoji 17 éves voltam, rengeteg gátlással.
Na 1. azt megnéztem volna. kérdezõ: mivel még nem voltál így rutinpályára fogsz menni, elõször tanulmányozni az autót, elindulás ilyesmi és a rutin feladatok gyakorlása + a mûszakit is szóban fogjátok gyakorolni (mivel szóban fogsz majd vizsgázni is).
Én annó elsõ órán 110el mentem esõbe, mikor szólt az oktatóm, hogy az út állapota és az idõjárás nem indokolja ezt a sebességet:D
Csodálkozom hogy szinte mindenki vezetett egybõl forgalomban, mert ha jól tudom míg nincs meg a rutin vizsga, nem mehet forgalomba a tanuló, vagy a kérdést én értelmeztem rosszul vagy ti?
Én már elsõ órán mentem a városban kocsival a tanpályától a buszmegállóig.

Új életmódot kezdek Hétfõtõl, szeretnek egészségesebben elni. Abbahagyom a dohányzást, futni fogok és edzõterembe járni. Tudnátok tanácsokat adni nekem ebben? Szívesen fogadok bármilyen hasznos és jó tanácsot egy kezdõ részére.

Szeretnék Emellett egy edzéstervet és egy egészséges étkezést társítani ehhez, ebben is kérnék tanácsokat!

Legjobb válasz: Hajrá! Ebben sok tanácsot nem lehet adni, mert pl. én a fokozatosságnak a híve vagyok, nekem nem megy a hirtelen eldobok mindent, és holnaptól másképp lesz...próbáltam már és pár hónap múlva rágyújtottam vagy lógtam az edzésrõl. De van aki kidobja az utolsó doboz cigit és élete végéig nem gyújt rá. Neked kell tudnod milyen a természeted, és ettõl függõen cselekedned. Másrészrõl szeretem, ha irányítanak, abban amihez nem értek, kértem segítséget, és pár alkalomra fizettem egy edzõt, aki megtanított mindenre.

Hajrá! Ebben sok tanácsot nem lehet adni, mert pl. én a fokozatosságnak a híve vagyok, nekem nem megy a hirtelen eldobok mindent, és holnaptól másképp lesz...próbáltam már és pár hónap múlva rágyújtottam vagy lógtam az edzésrõl. De van aki kidobja az utolsó doboz cigit és élete végéig nem gyújt rá. Neked kell tudnod milyen a természeted, és ettõl függõen cselekedned. Másrészrõl szeretem, ha irányítanak, abban amihez nem értek, kértem segítséget, és pár alkalomra fizettem egy edzõt, aki megtanított mindenre.
Elég összetett kérdés. Konkrétabban?
27 évig dohányoztam. Másfél éve nem gyújtottam rá. Heti 30-40 km-t futok és túl vagyok 3 félmaratonon 2 órán belüli idõvel, pedig már jócskán elmúltam 40. Szívesen segítek fõleg futás témakörében ha, tudok, de tényleg konkrétabb kérdések kellenek.
A kérdező hozzászólása: Például egy étrend. :) Esetleg egy edzéstervet valahogy kialakítani, ezekre gondoltam. :D
Étrendben nem vagyok guru, de azt tudom, hogy én hetente három-négy alkalommal futok alkalmanként 10 Km-t. Így tulajdonképp azt eszek, amit akarok. Tudom, hogy elrettentõ, de szeretek enni sõt fõzni is, ráhajtok néha a csülökre meg a tésztákra is. Ha nem állok meg az edzésekkel - megfigyelésem szerint - bármit ehetek, de én nem is a fogyókúra miatt futok. Más. Ha futásra adod a fejed, akkor a saját példámból tudom, hogy a cipõ a legfontosabb szempont. NE vegyél valamilyen ilyen-olyan cipõt! Valódi futócipõ kell!!! Saucony vagy Asics vagy valami ilyesmi, ugyanis a rossz választás hamar ízületi fájdalomhoz vagy fáradtsághoz vezet és azt az illúziót kelti, hogy nem tudsz futni. Alkalmas cipõben én évek óta 90 kg-osan évi 1200 km-t futok mindenféle tünet nélkül.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!