Találatok a következő kifejezésre: Házunkban sajnos egy (29 db)

Házunkban sajnos lakik egy 9 fős roma család, akikkel nagyon nehéz az együtt élés. Mit lehet tenni ellenük?

Nekem 7 hetes kisbabám van, de ez eszükbe sem jut akkor, amikor vasárnap (de a többi napon is) fél 7-kor elkezdenek vasakat dobálni az udvaron, kalapálni stb. Hulladékokat gy?jtenek össze és tiszta kupleráj van az udvaron. Nemrég óta van egy kutyájuk is. Én imádom a kutyákat, bocsánat, a jól nevelt kutyákat. De ez értelem szer?en nincs nevelve, ugat mindenkit, mindenki fél már kimenni a kertjéb?l a közös részre. A kutya a mocsokban mindent összeszed, szétrágja és szanaszét van hagyva az udvaron. Mocskosak, büdösek. A csatornába öntenek minden szutykot, odavizelnek az ajtajuk mellé stb. Legutóbb a döglött tengerimalacukat dobták be a közös kukába mindenféle "csomagolás" nélkül, a lakók meg csodálkoztak, miért vannak zöld gusztustalan döglegyek az udvaron. Nem lehet ablakot nyitni a zaj és a b?z miatt. Most készülünk írni az önkormányzatnak, mert x éve ezt még senki nem tette meg. De félek, hogy sok mindent nem fognak csinálni és minden folytatódik ugyanígy tovább. Szeretnénk eladni az 1 szobás lakásunkat is, mert pici babával nagyobba szeretnénk költözni, de így esélyünk sincs sajnos! Nagyon el vagyok keseredve! :(

Legjobb válasz: Hát igen, ezt szeretnénk, elköltözni, na de hát hogy adjam el a lakásom? Mindenkinek az az elsõ kérdése, milyen a közösség és hát hazudni nem fogok és nem is lenne értelme. Sajnos amikor mi vettük a lakást, a közös képviselõt felhívtam és még õ is azt mondta, hogy nincs gond a lakókkal, gondolom az elõzõ tulaj felhívta és megbeszélte vele, mit mondjon. Másra nem tudok gondolni. Merthogy a közös képviselõ is tud arról, mik vannak a házban. :( Köszi a válaszokat.

A kérdező hozzászólása: Dehogy tulajdonuk a lakás, önkormányzati, ráadásul nem fizetnek lakbért sem. Az önkormányzat olyan mondvacsinált ürügyekkel jön elõ, hogy amíg nincs olyan állapotban a lakás, ahogy átadták nekik, addig nem tudják kilakoltatni. Pl. nincs ablakon üveg, csak rongyok, illetve kartonlapokkal van az ablak elbarikádozva. Már volt szó arról, hogy kapnak nagyobb lakást, mert 7 gyerek van, de azt mondják, amíg tartoznak emiatt a lakás miatt, addig nem adnak nekik nagyobbat. De így meg itt maradnak az tuti, mert nem fizetnek. Amikor az önkormányzat felszólította õket, hogy fizessék ki a hátralékot, a nõ azt mondta, hogy most épp bedöglött a tv-jük, így arra költik a pénzüket. Röhej!!!!!! De köszönöm a válaszokat.
Kilakoltatni valakit mert nem tetszik a szaga? :) Ez azért kicsit necces lenne, ha roma, ha nem. Pláne ha saját tulajdonú az ingatlanuk!!! Ha nem saját tulajdonú, akkor a lakástulajdonossal kell beszélni, hogy bontson bérleti szerzõdést, akkor azért "van esély" arra, hogy kitegyétek. De ha tulajdonuk a lakás, akkor igen kevés...
Szerintem egy AK-47-es elég olcsó, feketepiacon pedig könnyen beszerezhetõ. Beszél meg a többi lakóval, szerintem egy 2-3 ilyen darabbal megoldható a problémátok. Mellesleg a házvezetõnek is lehetne írni, vagy aláírást gyûjteni, majd benyújtani az önkormányzatnak, hogy lakoltassák ki õket.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Idõközben (már lassan 4 hónapja) sikerült megszabadulnunk onnan, egy öregúr megvette a lakást, õt nem zavarják a romák, de legalább 40-50 vevõt elüldöztek, míg végre jött az öreg. Mi azóta már meg is vettük a másik lakásunkat, itt egyelõre nem látszik semmi negatív körülmény, teljesen más helyen.
A kérdező hozzászólása: Sajnos én is tartok tõlük, mert nem szeretném, hogy bármi kárt okozzanak bennünk illetve esetleg a kocsinkban stb. A férjem már szólt ma az öreglánynak, persze akkor meg volt szeppenve, hogy nem is õk, hanem a volt sógora csinálja a dajdajt (persze ez a f... nem is itt lakik!) Azt mondja, már szóltak neki, hogy felébreszti a kisgyereket, erre az azt válaszolta, hogy nem baj. Na a férjem erre mondta, hogy csak találkozzon vele, ha nem érti meg amit kérünk, akkor a hátán töri ketté a vasrudat....
Ha feljelented õket akkor majd jön az ombudsman, és bebizonyítja, hogy te vagy az összeférhetetlen, ráadásul rassszista!
A kérdező hozzászólása: Hát igen, ezt szeretnénk, elköltözni, na de hát hogy adjam el a lakásom? Mindenkinek az az elsõ kérdése, milyen a közösség és hát hazudni nem fogok és nem is lenne értelme. Sajnos amikor mi vettük a lakást, a közös képviselõt felhívtam és még õ is azt mondta, hogy nincs gond a lakókkal, gondolom az elõzõ tulaj felhívta és megbeszélte vele, mit mondjon. Másra nem tudok gondolni. Merthogy a közös képviselõ is tud arról, mik vannak a házban. :( Köszi a válaszokat.
No, akkor sok boldogságot, békét és csendet! Ügyesek vagytok! :)
próbáld meg az önkormányzatnak eladni a lakást valami normális áron. ha már van nekik ott egy, és még mondjuk vennének, akkor lehet, hogy el tudod nekik passzolni. amúgy ilyen szomszédokkal tényleg nem sok esélyed van eladni a lakást. mi például épp költözni tervezünk. keressük a helyet. az egyik legfontosabb kritériumunk, hogy ne legyenek cigányok a településen és annak a közelében (mert ugye szeretnénk ha biztonságban kimehetünk az utcára). amúgy akármilyen szervezkedést vagy eljárást indíttok ellenük, jól gondoljátok meg. mert ha megtudják, hogy ti voltatok, akkor jobb ha gyorsan leléptek onnan, akár el tudtátok adni a lakást, akár nem.
Sajnos elég kemény dió a problémátok. Ezért is érdemes lakás/ház vásárlásánál többször is kimenni a helyszínre, akár napszakonként is. Többen szenvednek pl. éjszakai zajok, esetleg nyáron bûzlõ "patakok" (amik télen szinte észrevétlenek voltak, mondjuk, amikor a házat megvették...), zajos teherautók, udvarában rendszeresen szemetet égetõ, traktort pöfögtetõ szomszéd, libagágogás, extrém talajvíz, csak fûtési szezonban elõforduló különbözõ problémák és még sorolhatnám mennyi minden miatt. Az egyetlen "biztos" és körültekintõ megoldás az lenne, ha mindenki legalább egy évet élhetne albérletben az adott ingatlanban, akkor megismerhetné minden elõnyét, hátrányát. No, de ez csak álom, viszont, ha újat kerestek majd, próbáljatok meg mindent, hogy a hasonló dolgokat el tudjátok kerülni! Szerintem egy esélyetek azért van: ha találtok egy roma családot, akiket nem zavar a "sajátságos kultúra" a szomszédban. Szép számmal vannak azért olyanok is köztük, akik saját házat vesznek, nem csak önkormányzatit kunyiznak maguknak. Esetleg meg is hirdethetnéd úgy, hogy : a roma kultúra kedvelõi jelentõs elõnyben!
Meneküljetek onnan, a helyzet csak rosszabb lesz, szaporodnak mint a nyulak.Ha szólsz rasszista vagy és még nekik áll feljebb.Nem szabadott volna odaengedni sem õket.A környéket is lepusztítják általában, nem beszélve a lakásukról.
A magyar törvények sajnos mindenütt a gyermek érdekeit védik. Így ha van purdé is, sohasem lakoltatják majd ki õket, mert hát nincs hova menniük a gyerekkel.
Beszeld meg a problemat a tobbi lakoval is irjatok kozosen egy panaszlevelet es kuldjetek el az onkormanyzaton kivul meg a kornyetevedo hivatalnak is. Ha egy honapon belul nem tortenik semmi forduljatok egy felsobb forumhoz, es tegyetek panaszt akar az onkormanyzat ellen is, hogy nem intezkedtek a panaszotok ugyeben, vagy szamatokra nem kielegito az intezkedesuk. Ne csinald egyedul, met a romak nagyon bosszúalloak es meg tobb borsot tornek az orrod ala.(A kozosseggel szemben tartozkodobbak-bar embere valogatja)
Fel kell dobni egy kis pénzt valamelyik skinhead bandának a környéken, hogy végezzék el a népnevelést.
Szia! én megértem az elkeseredésedet, viszont tényleg el kellene költöznötök. Jelentsd fel õket a köztelületiseknél, hátha õk tudnak vmit tenni ellenük, bár egy kis bírsággal megússzák, mert mi magyaroknak kussolni kell mert lassan a romák lesznek az urak, õk fogják majd irányitani magyarországot. Sajnos még megbeszélni se tudod velük, mert már rögtön a késelés jár az agyukban! Én azt tanácsolom valamilyen úton-módon de költözzetek el onnan, mert nem lesz nyugtotok sose. SAJNOS!!!
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek!
Csak akkor köteles, ha rendelési ideje van, vagy ha Õ az ügyeletes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ,
Sajnos nem a galambok, hanem a baglyok hozzák a Roxfortos leveleket.
A kérdező hozzászólása: de délután jött, a bagoly pedig éjjeli állat.
A postabaglyok nem azok, szóval nem. Mellesleg honnan veszed, hogy pont a Roxfort-ba vettek fel, a legjobb varázsló iskolába? ;)


Menj el vele inni és beszéld meg vele mi bántja, nem túl valószínû hogy csak azért iszik mert hiányolja a nõjét...
A kérdező hozzászólása: baptista vagyok, nem iszom .. :D Komolyra fordítva a szót, én nem iszom, cukorbeteg vagyok, utálom az alkoholt. Mindig kérdezem tõle mi a baj, annyit mond hiányzik a nõje... vigasztalom, de ugyanúgy... minden nap TÖK RÉSZEG. Nem akarom, hogy valami baja legyen. Én meg nem parancsolhatok rá, hogy na Lali, akkor mától kezdve nem iszol!!!
Esetleg adhatnál neki tippeket hogy hogyan tarthatná a kapcsolatot a nõjével, Skype videochat azért elég sok mindenre használható ;) Esetleg ha kényes lenne a téma a barátnõt felkeresni hogy tegyen valamit az ügy érdekében és gyakrabban jelezze hogy minden rendben van, vagy a srácot rábeszélni hogy utazzon ki a lányhoz egy hétvégére..
A kérdező hozzászólása: Ezek mind nagyszerû ötletek, és ezeket meg is csinálják, de mindezek ellenére történik ez az ivászat... egyszerûen annyira szereti... vagy más is lehet e mögött... nem tudom biztosan, egyet tudok csak: Ha minden nap iszik valaki alkoholista lesz... nem lesz jó neki... múltkor majdnem behányt az elõadóba... :( Sajnálom szegényt... de akkor nagyon mérges voltam rá... haza kellett vigyem. félek, hogy másokhoz is nyúl...
Azzal lehetne rá hatni talán hogy mit szólna a barátnõje ha így látná, vagy hogy fog visszatérni a normális kerékvágásba hogyha visszajön. Huzamosabb ideig ha iszik az ember akkor már jelentkeznek elvonási tünetek is. Az lehet a baja amúgy hogy kangörcse van már de nem akarja megcsalni a csajt, vagy megcsalta és bûntudata van. Amíg saját maga be nem látja hogy igenis baj van és a pia nem oldja meg a gondjait addig nem igazán lehet vele mit csinálni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. Erre nem is gondoltam... hogy esetleg megcsalta. .. arra igen, hogy úgyis " hiányzik" neki... de az még nem lenne ok az italra...inkább a másik...

Kutyások! Akiknél parketta van és emeletes házban laknak az alattatok lakót nem zavarja ahogy sétál a kutya? Sajnos egy boszorkány az alattunk lakó.

Elég nyugis család vagyunk se korán,se késõn nem zörgünk,odafigyelünk de így is amikor a lányunk 8 hósan mászni kezdett és néha eldobálta a játékait már jött is fel vagy verte a plafont.Most 3 éves de van,hogy leejt valamit.

Legjobb válasz: Rakj szõnyeget a lehetõ legtöbb helyre.Úgy nem kopognak a körmei.

Rakj szõnyeget a lehetõ legtöbb helyre.Úgy nem kopognak a körmei.
Ha felkopog, kopogj vissza. Ilyen mindenbe belekötõ emberek mindenhol akadnak.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az ilyennek jobb dolga sincs, unalmas az élete és inkább be szólogat hátha talál még pár egyezõ véleményû lakót. Alattunk lévõ azt akarta, hogy dobjuk ki a kutyákat, mert õt zavarja, hogy néha ugatnak, meg a köröm kopogás. Mi pedig fogtuk magunkat bekopogtunk mindenkihez és megkérdeztük, hogy kit zavar a kutya és érdekes mód senkit sem zavart.Egyik szomszéd azt mondta, hogy olyan mintha nem is lennének itt kutyák.Pedig ugatni tényleg szoktak, ha csengetnek vagy kopognak vagy szokatlant hallanak.Szóval full csöndbe nincsenek :D De ebbõl látszik, hogy némelyik lakónak nincs jobb dolga mint a szomszédokat bemószerolni. Sõt volt egy idõ amikor az egyik macska beszart a lépcsõházba és a mi kutyáinkra fogták. Aztán amikor láttunk macskaszart felszedtük inkább hogy ne mi legyünk lehordva.Aki pedig macskát tart mondtuk, hogy a macskája bekaksizik és csináljon vmit.Egy almot rakott ki a lépcsõházba. Probléma megoldva.Igazából csak megbeszélés és kompromisszum kötés szükséges az együtt éléshez. Sõt mivel nem azon emeleten kakilt be a macskusz ahol lakik így a gazdi nem tudott róla, elnézést kért és megköszönte, hogy mi felszedtük és szóltunk neki.
Kutyát a házba???? Mi van itt, középkor???? Nem hiába van bélférgesség a kutyások között....
Jaj de vicces vagy te 14-es :) gondolom az iq-d nem sokkal több mint a százalékod.
Kispórolták a szigetelést a lakásból.Amikor parkettáztatok, lehetett volna pótolni.Sajnos ha ez nincs, minden lehallatszik, a sima járkálás is.
A kérdező hozzászólása: Lehet igazad van Kedves utolsó válaszoló de ezt mi nem tudhatjuk, hogy mit spóroltak ki és mit nem 25 éve amikor épült az épület! :) Egyébként a lépcsõházban több kisgyermekes család ebbõl 3 családnál már voltunk és parkettázott lakásban laknak. Tõlük kérdeztem nem szól-e nekik a szomszéd a gyerekek zörgése miatt, mondták, hogy nem de nem is szólhat hisz kisgyermek idõnként zajjal jár!
Te szegény férges, tartsd kutyát, ugyanis azt 3 havonta féregteleníti a gazdája, tuti nem kapod el a többi embertõl:) ......szerencsétlen idióta
Nekem 2 chihuahua szaladgál a lakásban és senkit nem zavar a köröm kopogásuk. Ha beléd köt a szomszéd, nyugodtan közöld vele, hogy elég nagy ez a világ, elköltözhet ha valami nem tetszik neki ;-)
A kérdező hozzászólása: Egyébként köszönöm a véleményeket, aranyosak vagytok, próbálok nem idegeskedni. Amúgy tényleg nagyban a szomszéddal van a baj, mert sokan panaszkodnak rá a lépcsõházban, hogy beszólogat nekik. Pl:szólt az egyik lakónak szülése után, hogy "hát nem sokat fogytál szülés után" (mondja õ aki 100 kiló) Ilyen kötekedõs alapból!
Az én kutyám körme is kopog, imádom. Sajnos nem engedi levágni, mert olyankor kirohanna a világból. :) De szerintem ezek a kis kopogások nyomában sincsenek, amikor valaki leejt valami nehéz tárgyat.
A kutya az nem dübög, csak a kis körmei kocognak a padlón, de nem jár dübörögve. A gyerek, amikor letottysn a földre, vagy tiszta erõvel levágja a játékát, na attól zeng a szomszéd háza, de a kutyaköröm kocogása szerintem nem hallatszik le.
Túlparázod. Ha a kutya körmei áthallatszanak, áthallatszik az is, ahogyan ti járkáltok. A helyedben lexarnám a dolgot. Ha ennyire parázol az alsó szomszédtól, a szõnyeg csodákra képes.
Szerintem halál aranyos, ahogy kopognak a körmöcskéi a kiskutyáknak. :)
Mi a fenéért tartasz az alsótól? Ha veri a plafont, szólj neki, hogy bejelented a képviselõnél. A napközbeni mindennapi élettel járó zajokért nem szólhat.
Ha fut, akkor hallatszik, de nem hangosabb, mint ahogy egy felnõtt jár. Ha magyaráz a szomszéd, marad a szõnyeg, csodákra képes. (Nem nekem van kutyám, hanem a felettünk lakóknak. A falszomszéd este sörözgetõs beszélgetése hangosabb, a kutya körmének kopogása csak akkor hallható, ha amúgy nagy a csend. Emiatt ne aggódj.)
Nálunk ilyen probléma megvolt. Szerintem nálatok alapból a szomszéddal van a baj.
Nekünk szólt az alattunk lakó, hogy hallja a kutya körmeinek csattogását.Mondtuk, hogy nem tudunk ellene mit tenni, a lábát nem fogjuk levágni "jó hát azt nem kértem, hogy a lábát vágják le" :D Azóta nincs beszólás :D
A kérdező hozzászólása: Jaj szerintem is halál aranyos amúgy! :) És az is lehet, hogy túlparázom, hisz sok helyen van ez így! Szõnyeget tettünk de csak díszként 2 kisebbet a parkettára de nem teríthetem le mindenhol, hisz pont azért parkettáztuk le a szõnyeget mert sokkal szebb és könnyebb tisztán tartani. Egyébként mopsz kutyusunk van aki jó lusta és sokat alszik vagy ölbe "tanyázik" így nem mászkál folyamatosan de azért sétálgat idõnként. Amúgy a szomszédnak is van 1 kutyája és 3 pici gyereke de azt állítja, hogy õk nem zörögnek!!! Biztos lekötözi õket vagy nem tudom, hogy nem zörögnek a 2 éves ikrek és a bátyjuk.
Több, mint harminc éve vagyok következetes macskatartó. Szeretem az állatokat, nekem kifejezetten családtagnak számít. Akkor látom a legboldogabbnak a cicámat, amikor az életünket a több ezer négyzetméteres szabad területû nyaralómban töltjük. Az emeleti bezárt lakásban minden állat boldogtalan és unatkozik ugyanúgy, mint az ember sem szeret börtönben bezárva élni.

Az anyukameknal mar tobb mint 2 eve peneszesek a falak. Mivel tudnank hatasosan eltuntetni? Az anyukamek csaladi hazban laknak es kb 2 eve peneszesednek a falak. Es sajnos most mar egyre jobban. Rengeteg szert kiprobaltunk de sajnos nem tunik el.

Szeretnek segiteni a szuleimenek mert anyukamnak egyre rosszabb az allapota a penesztol mivel aszmas!Egy aggodo lany!

Legjobb válasz: Sajnos nálunk is télen mindíg elõjön a penész, végleg eltüntetni nem sikerült. Én domestosszal szoktam lemosni, attól hosszú ideig nem jön elõ, sokszor kell szellõztetni,és 22-23 foknak kell lenni a lakásban.

Sajnos nálunk is télen mindíg elõjön a penész, végleg eltüntetni nem sikerült. Én domestosszal szoktam lemosni, attól hosszú ideig nem jön elõ, sokszor kell szellõztetni, és 22-23 foknak kell lenni a lakásban.
Nálunk is ez volt a helyzet. Rengeteg pénzünk ráment a különbözõ penészirtó szerekre, kipróbáltunk több pára szívót. /ceresit stb/ Semmi nem segített, vagy csak kis mértékben. Mi vettünk két hónapja egy elektromos párátlanítót. Nem olcsó, de ez legalább valóban segít. Mi csak akkor használjuk, ha otthon vagyunk hosszabb ideig vagy ruhaszárításnál. Egy éjszaka alatt 3-4 liter vizet vesz ki a levegõbõl. Rövid idõn belül tisztább lesz a levegõ is, nem lesz penészes- dohos szag. Több helyen is lehet kapni /praktiker-ben néha akciós 30.000 Ft/, vagy vannak cégek akik kifejezetten ezzel foglalkoznak. pl: http://www.parafalo.hu A miénk 50 ezer volt. A falakról a penészt nem szedi le, de ha letakarítjátok utána nem jön ki újra. Érdemes figyelni a teljesítményére is, meg arra, hogy mekkora lakásba ajánlják. Kb akkora mint egy mobil klíma.
Igen a paratlanito nagyonjo!de fontos hogy nyaron is jol ki legyen szaritva a szoba es a ruhat mashol kell szaritani, telen ne menjen le a hö 21fok ala, a hazfala azert vizesedik mert az epitesnel nem volt leszigetelve az alap es mindent fölsziv a fal a földböl ha van pince akkor jobb a helyzet.
Le kell szigetelni a penészesedõ falakat (hõszigetelés). A falak azért penészednek, mert hidegek, és lecsapódik rá a pára, ahol nedves nyirkos közeg van, ott a penész is megjelenik. Mi is így tettünk. Persze a lakás is sokkal melegebb, és nyirkos, dohos penészes felületek is megszûntek. Na meg persze szellõztetni gyakran kell Az okot kell megszüntetni, a domestos nem segít. Az egy hibája az ilyen utólagos belsõ szigetelgetésnek, hogy utána majd máshol fog megjelenni, mert valahol mindig lesz egy hideg felület, de hát régi házból tökéletest sajnos nem lehet csinálni.
02-06 15:49-nak igaza van. + ajánlom, hogy penészálló festékkel legyenek lefestve a falak a következõ festéskor!
Próbáld meg··A Mi generáconk.hu. Lényege, hogy beépítenek a falakba olyan készüléket amely kivezeti a párás levegõt így megszûnik a párásodás.Igaz nem a legolcsób KB 50 M2-es lakásnak kb 230ezer.Nekünk is van 1 hónapja. A szomszédnak 2éve van nekik bevált.

Tavaly vettünk egy házat. Akkor sajnos nem igényeltük a szoc. Polt. Nincs még gyerekünk és nem tudtuk mi lesz még. Szóval ma beszélgettem egy könyvelővel és azt kérdezte miért nem igényeljük meg most?

Tervben van a baba szóval azzal nem lenne gond de szerintem utólag lakás vásárlásra már nem adnak vagy igen?Van olyan aki utólag igényelte?Mert nekem azt mondta a könyvel? ? úgy tudja lehet igényelni de nem a teljes összeget.

Legjobb válasz: Nekem van egy ismerõsöm, aki lakásvásárlás után kapott adókedvezményt, az lejárt, és mivel akkor nem vette igénybe a szocpolt, így most tovább kapja ezt a kedvezményt. Viszont ha venne még egyet, akkkor már elveszik. Ez neki évente 100-120e körül van. Érdemes utána nézni, én sajnos csak ennyit tudok róla...

Nekem van egy ismerõsöm, aki lakásvásárlás után kapott adókedvezményt, az lejárt, és mivel akkor nem vette igénybe a szocpolt, így most tovább kapja ezt a kedvezményt. Viszont ha venne még egyet, akkkor már elveszik. Ez neki évente 100-120e körül van. Érdemes utána nézni, én sajnos csak ennyit tudok róla...
Amirõl az elõzõ beszél, az a lakásvásárlási hitel SZJA kedvezménye. Annak jár aki a hiteltörlesztést 2006-ban megkezdte, 2006-ban és az azt követõ 4 évben. De aki olyan gyermeket nevel aki után családi pótlék jár, mindaddig jár a kedvezmény, amig ilyen gyermeket nevel. Ha 2008-ban vettétek a házat, kezdtétek el fizetni a hiteltörlesztést, akkor már ez a kedvezmény nem jár. De sajnos azt sem tudom elképzelni, hogy utólag adjanak SZOCPOL-t. :(
ha új házat vettetek, és van rajta hitel, akkor ha megszületik a baba a hiteltartozás csökkentésére lehet utólag igényelni szocpolt (ha addigra nem szüntetik meg) megelõlegezõ szocpolt utólag nem vehettek fel. Ja és fontos, hogy a ház vásárlásának pillanatában meg kellett felelnetek a szocpol igénylés feltételeinek.

Ez esetben aki egy elárverezett ház új tulajdonosa lesz, annak mindenképpen el kell távolítania az építményt a területről? Nem lehet azt is megvenni? Sajnos a ház és a telek tulajdonosai nem ugyanazok.

Elárvereznek egy kórház tulajdonában lévő kis üdülő faházat, de az alatta lévő terület már nem a kórházé, hanem egy nagyobb intézményé. Lehetséges, hogy amit a faház elfoglal, azt a kevéske területet is meg lehet venni? Vagy azt már a gyógyintézet nem adja ki részben? Az áll a határozatban, hogy az új tulajdonos köteles eltávolíttatni az építményt az intézet területéről. Megpróbáljak ezután érdeklődni, vagy fölösleges? Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Szerintem felesleges. Hiába vennèd meg a földterületet, azt meg is kellene közelíteni, ezt szorgalmi jog bejegyeztetèsèvel tudnàd elèrni, külön helyrajzi szàmon kellene szerepeltetni, stb. Nem is valószínû, h eladnàk.

Szerintem felesleges. Hiába vennèd meg a földterületet, azt meg is kellene közelíteni, ezt szorgalmi jog bejegyeztetèsèvel tudnàd elèrni, külön helyrajzi szàmon kellene szerepeltetni, stb. Nem is valószínû, h eladnàk.
A kérdező hozzászólása: Hát ezt szomorúan hallom, bár sejtettem, hogy nem igazán lesz ez megoldható, csak nem értek hozzá. Azt mondjuk végképp nem értem, mi értelme olyan telekre, területre építkezni, aminek más a tulajdonosa. Na, de megint csak mondom ezt én, mint hozzá nem értõ. Köszönöm szépen a választ!
Miért lenne felesleges utána érdeklõdni? Az isten szerelmére, hát meg kell próbálni. Semmibe nem kerül utánajárni. Ne add fel ilyen könnyen, hanem szedd össze magad ember.
A kérdező hozzászólása: Igenis értettem fõnök! Mindjárt vigyázzba is állok... Az ironizálást félretéve, másképp döntöttem, mindemellett sajnos anyagi okok miatt amúgyse jönne össze a dolog.
Bocs, de az szolgalmi jog, nem szorgalmi... tényleg csak a pontosság kedvéért.

Nemrég találtam egy -valószínűleg- házi rozsdásfarkú tojást. Elkezdtem volna kikölteni, vagyis ilyen házi keltetővel, de elejtettem és széttört! Hittem volna benne, hogy kikel, de ezt sajnos már sohasem tudom meg kikelt-e volna! Többi lent!?

Azt szeretném megtudni vannak- e esetleg olyan ornitológiai egyesületek vagy vmik amik ilyen elárvult tojásokkal foglalkoznak és lehet-e ilyen projecktbe beszálni, mert nagyon komolyan szeretnék kikeltetni egy madárfiókát és egy csirkét kikeltetni mégsem ugyanaz! Ja és nagyon megviselt, mert szeretném megtanulni milyen a felelősség!Nagyon aggasztó, hogy már sohasem tudom meg h kikelt-e volna!

Legjobb válasz: Ha valaki tud a témában segíteni, akkor Alföldi Zoltán biztosan. Õ a Maygar MAdártani Egyesület Baranyai vezetõje, remélem nem gond, hogyha megadom az e-mail címét: [email protected]

Ha valaki tud a témában segíteni, akkor Alföldi Zoltán biztosan. Õ a Maygar MAdártani Egyesület Baranyai vezetõje, remélem nem gond, hogyha megadom az e-mail címét: [email protected]

Merjek cicát vinni a házhoz? A szálkás tacsim sajnos elrendezte a cicánkat, nem tudom, hogy egy kölyökmacskával hogyan viselkedne.

Eddig is volt már néhány "zsákmánya", de azok idegen macskák voltak.

Legjobb válasz: Szerintem bármilyen macskát viszel haza tuti,hogy kicsinálja :( Elégedj meg a kutyussal...

Szerintem bármilyen macskát viszel haza tuti, hogy kicsinálja :( Elégedj meg a kutyussal...
Ilyen körülmények mellett felelõtlenség lenne cicát tartanod.
Ha már ölt macskát, akkor nagyon nehéz kivenni belõle ezt az ösztönt, mert már sokszor volt sikerélménye. És ha eddig nem tudtad megakadályozni, akkor te sem vagy azon a szinten, ahol ezt kezelni tudnád. Tömören: NE
Nagyon kitartó és határozott neveléssel lehene errõl leszoktatni és csak akkor, ha téged valóban vezérnek fogadna el. De ehhez már komoly gyakorlat kell. Szerintem is, ha eddig nem tudtad megakadályozni a vérengzést, akkor ne kísérletezz tovább, csak szeresd a tacsit!
Tudod kivel kisérletezz... Vigyél haza próbaként egy kaukázusit, hogy kijön-e a tacsiddal...?
Kísérletezgess csak magaddal. Hozzánk egyébként jöhetsz, mert a mi kutyáink sem macska-, sem kutya-, sem emberevõk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Te meg látogass meg minket próbaként, hogy a cc-m mit szól hozzád...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!