Találatok a következő kifejezésre: Házi tejet inni, (9 db)

Lékúra alatt lehet házi tejet inni?

Esetleg boltit vagy kakaót? Elérek azzal valamit ha ezalatt nyers fokhagymát rágcsálok?

Legjobb válasz: szia! Szerintem, mivel te tartod a lékúrát, azt iszol, amit akarsz. Te döntöd el, hogy mi fér bele. De a fokhagyma meg a tej, kakaó nem fogja egymást szeretni a hasadban... legalábbis az én gyomrom nem bírná.

szia! Szerintem, mivel te tartod a lékúrát, azt iszol, amit akarsz. Te döntöd el, hogy mi fér bele. De a fokhagyma meg a tej, kakaó nem fogja egymást szeretni a hasadban... legalábbis az én gyomrom nem bírná.
A kérdező hozzászólása: Arra lennék kíváncsi hogy SZABAD-E tejet is inni! Nem arra hogy szeretnék-e...
Szerintem daráld bele a tejbe a fokhagymát... vagy a kakaóba. Elég pikáns íze lesz tõle, és jó eséllyel a bélrendszered is megmozgatja. ;)
szia, úgytudom lékúra alatt csak inni szabad (+rozskenyér), semmi mást. már ha ugyanarról beszélünk

A (házi) tejben levő vitaminok forralás után is megmaradnak vagy nyersen ajánlatos inni?

Legjobb válasz: A tej nem egészséges. Akár házi akár bolti ... Hiába mondja a régi kommunista propaganda ,hogy tej erõ egészség lóf*aszt... Többet árt mint használ. Ne idd inkább. Egyébként a forralással mindenbõl elvesznek a vitaminok. Ezért szoktam röhögni a "meleg gyógytea" kifejezésen. A fehérje , szénhidrát stb ezek nem vesznek el a vitaminok nagyrészt igen. A tejben meg nincs semmi értelmes szóval forrald csak fel tökmindegy neki.

A tej nem egészséges. Akár házi akár bolti ... Hiába mondja a régi kommunista propaganda , hogy tej erõ egészség lóf*aszt... Többet árt mint használ. Ne idd inkább. Egyébként a forralással mindenbõl elvesznek a vitaminok. Ezért szoktam röhögni a "meleg gyógytea" kifejezésen. A fehérje , szénhidrát stb ezek nem vesznek el a vitaminok nagyrészt igen. A tejben meg nincs semmi értelmes szóval forrald csak fel tökmindegy neki.
Mostanában? Ezek mindig így voltak. Összeesküvéstõl kezdve áltudományokon át a hülyeségig. Mikor nem voltak ilyenek?
"Mostanában úgyis az összeesküvéselméletek, és áltudományok virágkorukat élik" Meg a hülyeségét is.
A tej valóban nem emberi táplálék, rengeteg ember szenved miatta gyulladásoktól, hiperinzulinizmustól, autoimmun betegségektõl. Megvan a sok tízezres mintavétel és kísérlet is, sok-sok ideje vizsgálják már a tej hatását. Itthon ennek eredményeképpen erõs tejipar lett, mert az olcsó szemetet el lehet adni az igénytelen embereknek, keleten meg nem nagyon fogyasztják, tudják hogy rossz lenne, meg amúgy sem bírják a laktózt. Ennyi. Akik elhagyják a tejfogyasztást.. sok-sok ezer ember a világon rengeteg példát szolgál, hogy vajon tejfogyasztással vagy anélkül jobb élni. :) Aki rendszeresen iszik tejet, és szereti az persze nem fogja a saját bõrén megtapasztalni milyen nélküle. Na de alkoholistákkal sem túl értelmes arról beszélni, hogy milyen rossz is a szesz.. ettõl még objektív módon: káros.
" De maradj csak annál az álláspontnál amit beléd neveltek , mert a tej bizony egészséges, a rák gyógyíthatatlan , a pszichológus a gyengéknek kell, a vitaminok feleslegesek hiszen 100 éve se szedtek stb stb....Nehogy véletlenül is alaposabban utána nézz valaminek vagy esetleg használd az agyacskádat. " Azt hiszem el is érkeztünk a végére. Ha elfogytak az érvek, gyorsan menjünk át személyeskedésbe. Adjunk a másik szájába ki nem mondott szavakat, majd hülyézzük le. Mindenki azt hisz, amit akar. Mostanában úgyis az összeesküvéselméletek, és áltudományok virágkorukat élik. Nem fogsz kilógni.
A tejben levõ vitaminok zsírban oldódnak. Valamennyi marad benne, nem olyan érzékenyek, mint a C-vitamin. Egyébként minden élelmiszer, étel-ital káros valamennyire, kivéve a víz, bár már az is szennyezett. Ezért kell mindenbõl változatosan enni.
A tejben levõ több anyagra is lehet érzékeny lenni, nem csak a laktózra. A több tíz embered sem veszi fel a versenyt sok éves laboratóriumi kutatásokkal, hidd el.
Nem a szomszédról beszélek!!! Több tíz, sõt ennél is több emberrõl, akik orvoshoz fordultak a panaszaikkal. Kivizsgáltuk õket és, amikor nem találtak semmi konkrét betegséget, javaslatra "leálltak" a tejrõl. A tej felnõtt ember számára nem lebontható táplálék. Jól jár az aki megissza és kifossa(elnézést a kifejezésért), aki viszont nem annak a beleiben ugyanúgy erjed néhány óra alatt, mint kint. és ebbõl az erjedésbõl méreganyagok szabadulnak fel, ami felszívódik.
"Ezt nem pusztán a kutatásokra hivatkozna írom. Rengeteg emberrel találkoztam..." Ezeket nem hagyhatnánk? Ez annyira szint alatti, amikor az emberek a szomszédjukra hivatkozva, tudják hogy a c vitamin gyógyítja a rákot, meg hasonlók. Többtíz éven át kutatják, kísérleteznek soktízezres egyedszámmal, esetekkel, aminek a végén lesz egy kutatási eredmény, nem pedig találkoznak emberekkel akik mondanak valamit...
Szia! Függetlenül attól, hogy a tej jó vagy rossz táplálék-e, ha vannak is benne vitaminok, a forralás után nagyrészt tönkremennek és nem, a házi tejet nem ajánlatos nyersen inni. Sajnos ez van.
Ezt nem pusztán a kutatásokra hivatkozna írom. Rengeteg emberrel találkoztam, akiknek kissebb-nagyobb, fõleg emésztõszervi panaszai voltak. Miután nem fogyasztottak tejet ezek megszûntek, pedig nem volt laktózérzékenységük. Gyakran olyan apró dolgokban nyilvánul meg (pl.puffadás, székelési problémák, hasfájás), amik nem nagyon zavaróak és nem is nagyon foglalkozunk vele, esetleg másra fogjuk. Akiknek panaszai vannak az emésztésükkel kapcsolatban ajánlatos egy idõre felhagyni a tej, tejtermékek fogyasztásával. Meglepõ módon 4-5 napon belül a panaszok csökkennek, elmúlnak. Attól még lehet inni tejet, én is szoktam, mert szeretem, de nem próbálom bemagyarázni, h az milyen egészséges.
És mi benne az egészségtelen? Mert kb pár kutatócsoport kutatta ki nagynehezen hogy "nem annyira" egészséges mint mondják. Azt hogy egészségtelen, még õk sem merik állítani. Kb a legkárosabb benne a zsír. Többször bizonyították a cigarettáról hogy egészségmegörzõ szerepe van, mint a tejrõl hogy egészségtelen. Azon múlik, ki finanszírozza a kutatást. Bármilyen üdítõnél sokkal egészségesebb. Kb a top3 legegészségesebb ital.
Amit az elõzõ írt nagyon okos! Még ha nem is Harcmûves írta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most már csak egy dolgot nem értek: miért kell beállítani a tejet egészségesnek, ha nem az?

Házi tejjel lehet fehérjét inni? ( 100% whey protein )

Legjobb válasz: Lassítod a felszívódását, pedig pont ezért fizetsz. Fõleg, hogy a házi tej még zsírosabb szokott lenni, mint a bolti.

Lassítod a felszívódását, pedig pont ezért fizetsz. Fõleg, hogy a házi tej még zsírosabb szokott lenni, mint a bolti.
Szerintem jobb tejjel, de attól vízzel iszom mindig, nem kell a tej.
Hülyeség lenne. Edzés után csakis vízel, napközben ha nem vagy hízékony, akkor tolhatod tejjel is, csak nem célszerû. Tejcukor, tejzsír. Minek?
A kérdező hozzászólása: csak rákérdeztem, tejjel finomabb :D most kóstoltam meg mind a kettõvel. de akkor víz. annyi baj legyen h szarabb az íze
Jó hozzáállás, csapassad.
Szerintem tejjel gusztustalan, nem vagyunk ugyan olyanok :) . De ha kevesebb vízbe turmixolod jobb lesz az íze, csak akkor lehet kanalaznod kell :P
A kérdező hozzászólása: vízzel fogom inni :D


A 90 napos fogyokura alat, lehet 6 ora utan, tejet inni? (Házi tejet)

Gunyolodok kimeljenek...!!:D

Legjobb válasz: Ja hát cukor éppen van benne, és kb. 10-szer annyi zsír, mint a bolti vizes tejben :) 60-70 kcal/dl Fehérje nap... anyám... na a tej fehérjetartalma 3-5%... ez semmi... A 90 napos meg... na de nem gúnyolódok... inkább sírok. Edzõ

Ja hát cukor éppen van benne, és kb. 10-szer annyi zsír, mint a bolti vizes tejben :) 60-70 kcal/dl Fehérje nap... anyám... na a tej fehérjetartalma 3-5%... ez semmi... A 90 napos meg... na de nem gúnyolódok... inkább sírok. Edzõ
szerintem egy pohár tejjel nem ártasz a diétádnak, fõleg, hogy házi ami nincs tele cukorral és tartósítószerrel.
A kérdező hozzászólása: Ja és ma fehérje napom van:)

Házi tejet lehet inni, természetesen forralva?

Én jobban szeretem, mint a bolti tejet, mindig is ezt ittam. Lehet t?le bajunk?

Legjobb válasz: SZERINTEM LEHET ,DE CSAK HA MEGBIZHATO HELYRÕL VAN A TEJ ÉS CSAK FORRALVA IGYÁTOK .CSAK BEVIZSGÁLT TEJET VEGYÉL !

SZERINTEM LEHET , DE CSAK HA MEGBIZHATO HELYRÕL VAN A TEJ ÉS CSAK FORRALVA IGYÁTOK .CSAK BEVIZSGÁLT TEJET VEGYÉL !
MI IS ITTUNK HÁZI TEJET FORRALVA. DE MEGBIZHATO HELYRÕL VEDD A TEJET
Szia! Mi is veszünk házitejet, de csak a férjem issza. A gyerekorvostól rákérdeztem és azt mondta, hogy forralással nem lehet minden bacit elpusztítani a tejben, ezért találták ki a pasztörizálást. (pl, ha beteg a tehén, mondjuk tbc-s, akkor te hiába is forralod fel a tejét, te is elkaphatod!!!). Én sem iszom meg a házitejet, mert 9 hetes terhes vagyok. Szerintem csak pasztõrizált tejet igyál! A legjobbakat!
Szia! Én is házitejet iszok, forralva.Szerintem a bolti tej tápanyagtartalma a nullával egyenlõ, ráadásul 2x annyiba kerül.Az igaz, hogy a forralással nem távolítható el minden, de könyörgöm , néhány tíz évval ezelõtt mit ittak az emberek ???Olyan helyrõl hordd, aki tuti nagyon régen foglalkozik vele, és tiszta, higiénikus.Én egyébként már alig várom, h megint nyersen ihassam, mert úgy az igazi, akárki, akármit mondd.

Azt olvastam hogy hazi tejet nem ajanlott inni terhesseg alatt, akkor ugyanez vonatkozik a hazi turora is? 11. hkm.

Legjobb válasz: Nyugodtan ihatod. Csak ma mindentõl tiltják a kismamákat. Én mindhárom terhességem és a szoptatás alatt is ittam házitejet, és minden rendben volt.

Nyugodtan ihatod. Csak ma mindentõl tiltják a kismamákat. Én mindhárom terhességem és a szoptatás alatt is ittam házitejet, és minden rendben volt.
Elvileg pasztörizálatlan tejet, tejterméket nem szabad terhesen inni, de ahány embert kérdezel meg errõl, annyi féle választ fogsz kapni...
Talán fel kéne forralni
Ha forralt tejbõl van, akkor edd-idd nyugodtan. Én nem kockáztatnék be egy lisztériát, az tuti!
Házi tejet forralva nyugodtan ihatsz. A túrót is fõzik, az is ehetõ.
Terhesség alatt a nyers élelmiszerekkel kell vigyázni:pasztörizálatlan tej, nyers tojás (túrós palacsinta töltelékében), nyers hús (beafstek).Hõkezelés nélkül kórokozókat hordoznak ezen ételek, melyek veszélyesek a babára nézve is.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! Azert kerdeztem , mert turos palacsintat szerettem volna enni.De megoldottam ugy hogy amikor betoltottem betettem 10 percre a sutobe, igy a belseje is jol atforrosodott.Gondolom igy mar nem lehet gond vele?!
Hülyeség. Manapság mindenki félti a gyerekét és saját magát mindentõl. Nem is csodálkozom azon, hogy ennyi beteg ember van, hisz nincs mitõl megerõsödnie a szervezetének, a védekezõ mechanizmusa egyenlõ a nullával, köszönhetõen a sok utángyártott dolgoknak. Akinek erõs szervezete van, semmi baja nem lesz a házi tejtõl és házi dolgoktól. Nyugodtan lehet inni tejet forralás nélkül is. Attól mert valaki terhes nem kell megvonnia magától semmit sem (szinte) 25 hkm
ha nem napi 1 litert iszol, akkor nyugodtan idd a házit
Van 0, 1%-os tej is.Ugyan olyan ízre mint a többi és csak 30kcal van 100ml-ben.
bolti...a hazi tej nagyon zsiros
Nem mintha a bolti jobb lenne... pont annyi benne a kalória, mint bármelyik cukros üdítõben. A fehérje tartalma semmi, cserébe van benne cukor és zsír.
Nem, ez így egész jó. Egyedül a "2 után nem nagyon eszem szénhidrátot" résszel nem értek egyet.
A kérdező hozzászólása: Nem rossz az étrendem, eddig már több mint 7 kilót fogytam, és még legalább ennyi feleslegem van amit lekell adjak :) . Sok fehérjét eszem, napi 40 perc mozgás, 120-as pulzussal, 5x eszek egy nap keveset, napi 2 liter vizet iszom , délután 2 után nem nagyon eszek már szénhidrátot, ha igen akkor csak keveset . Kenyeret meg ilyeneket nem eszem, nem iszom cukros üdítõket, csak vizet. Sok fehér húst eszek , csirke hús, pulyka hús, hal stb.. :D + Sok gyümölcsöt és zöldséget eszem. Úgy hogy nem gondolom hogy ez rossz étrend lenne :)
A kérdező hozzászólása: Itt vidéken lehet kapni egy csomó helyen olcsón , házi tejet :) . Nem olyan nagy mennyiségre gondolok, hanem napi 1 max 2 bögrével.
Nem ezen fog múlni! Inkább azon, hogy egyébként milyen az étrended. Tapasztalat, hogy aki egy ilyen kérdést feltesz, annak az étrendje úgy rossz ahogy van...
De abban is 4, 5 ch van, csak a zsír a kevesebb. Viszont 2-3x annyiba kerül, mint az 1, 5%-os, és alig van olyan bolt, ahol lehet kapni. Igyál nyugodtan 1, 5%-os tejet, napi 3-4 dl belefér, nem ezen fog múlni a fogyásod. (Én is a zabpelyhet reggel 1, 5 dl tejjel eszem, utána tejes kávé szintén 1, 5 dl tejjel.)
házi, kevésbé manipulált, lehet h zsírosabb, de egészségesebb
0, 1% tej? az már víz, nem?:D

A 90 napos diéta alatt, fehérje napon, meg lehet inni délután egy pohár házi tehén tejet? Fontos!

gúnyolódóóók kiméljenek légyszives....:D

Legjobb válasz: mivel ( az igazi házi tehén)tej elsõ számú fehérjeforrás, így igen.

mivel ( az igazi házi tehén)tej elsõ számú fehérjeforrás, így igen.
Igen. Fehérjenapon lehet tejtermékeket fogyasztani.
Honnan van a kutya? Szerintem az legyen az elsõ, hogy orvoshoz viszed
Nem tévedtél el?A négy hetes még szopik az anyjánál.Ha mégis ilyen fiatal, cumisüvegbõl speciális tápszerrel lehet etetni, vagy keress neki szoptatós anyát.A tehén tej meghajtja, nem adható.Dokihoz vigyed el, megmondja milyen tejet, milyen arányban adhatsz neki.Ha nem iszik, kiszárad, egy infúzió sem ártana.
Mindenképpen vidd állatorvoshoz. Lehet, hogy ismer olyan kutyát aki nemrég szült és viheted hozzá szopizni. Neki még anyatejet kéne ennie.
ja, és dokinak mutasd meg mindenképp, mert biztosan egy kiadós féregtelenitésre is szüksége van, meg egy elõparvora.
vegyél jó minõségû tápot, és vagy öntsd fel forró vizzel, majd ha megpuhult nyomkodd szét villával, vagy elõtte daráld le. nem ártana ugy csinálnod, hogy megszórod egy kis tejpotlóval is (kiskutyáknak valóval) és ugy vizezed. legyen puha állagú, pépszerû, és ezzel kináld a kiskutyát. Elõször mártsd bele az ujjad, és azt tartsd a szája elé. inni még nem tud, ezt majd ezután fogja megtanulni.
Tehéntejet meg ne is próbálj neki adni, csak hasmenése lesz tõle, nem való neki.
Állatorvoshoz vidd, aki ajánlani tud megfelelõ táplálást, megfelelõ tápot. A kiskutyákat azért szokták 2 hónapos korukban elválasztani és nem 4 hetesen, mert akkor még szopik, lehet ahonnan hoztad, nem is találkozott még másmilyen kajával. http://kutya.hu/Cikk.aspx?id=4123
1 hónapos? Még csak most kezd szilärd ételeket enni. Mit keres nállad? Irány a doki tápszer, és cumisüveg.
Kapásból állatorvos, ugyanis az 1 hónapos kiskutya még szopik/szopna. Az állatorvos majd elmondja mit tegyél. Azt nem mondom, hogy vidd vissza oda ahonnan hoztad, mert ott se lenne jobb helye.
Találtad?Egy kutyust 8 hetes korában lehet elhozni...Ha az anyukájától hoztad el az törvénytelen!!!
egy 4 hetes kiskutya már tud enni, nem kell cumiztatni, hiszen 2 hetesen már kint vannak a fogai. Csináld ugy, ahogy az elõbb irtam, és legyen higabb a tápszer. És kináld 3 óránként. ha odafigyelsz, és nem beteg a kölyök, akkor igy fel tudod nevelni.
Ha tudod mit evett már, miket szokott kapni, akkor a beáztatott jó minõségû kölyök tápba keverd bele (kb fele-fele arányban), hogy legyen valami ismerõs neki. Lassanként majd elhagyhatod a táp mellõl. Ne emelgesd, csak símogasd és beszélj hozzá. Meg van rémülve, nem tudja hova tenni a helyzetet. Valószínûleg a pocija is menni fog majd. Itatni úgy tudod, hogy a tálba, amiben a vize van (csak vizet adj neki) belemártod az ujjad, és a szájához teszed, rá fog jönni, hogy majd azt kell inni. Türelem, kitartás :) (a jogi dolgoknak én is utána járnék...) Ha pesti vagy tudok nagyon jó állatorvot mondani.
Gastroferm petre kérdezz rá az orvosnál.Multivitamin, és javítja a kutyák bélmûködését.Amúgy amit valaki már írt, jó minõségû starter táp áztatva, esetleg kutyatejpótlóval keverve.A gastroferm petet is rá lehet szórni és belekeverni.
Voltatok dokinál, mit mondott?
történt azóta valami?
A kérdező hozzászólása: Voltunk azóta orvosnál, teljesen egészséges, sõt megkapta az elsõ oltását nemrég, féregtelenítõt, oltási könyvet :) Kaptam teljes felvilágosítást, hogy mit ehet, hányszor stb, semmi baj nem lett végül :) köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, segítséget és az érdeklõdést :)
A kérdező hozzászólása: Nincs gond a cumisüveggel sem hála Isten van elég idõ foglalkozni vele, nem lesz sosem egyedül itthon.
szerintem is cumisüveg... ha most egy alomba teszed, lehet veszélyezteted a többi kölyköt az alomból...lásd parvo...ki tudja mennyi anyatejet kapott, nem biztos, hogy a tied védett....
Sajnos kicsi az esélye hogy talál neki szoptatós pótmamit, valószínûbb hogy tápszert ír és cumisüvegbõl kell etetni szegényt.
Kedves ember ez a szaporító. Az anya sem szoptat mindíg, de nem azért mert a kölyköknek foga van. Jobbulást a picinek, szorítok neki.
A kérdező hozzászólása: Mindenképp, bár valószínû keres majd neki akkor szoptatós anyukát. Nagyon száraz a nózija aggasztó sietek vele a legközelebbi orvoshoz
Kérlek majd szólj, hogy mit mondott az orvos
A kérdező hozzászólása: Mondjuk nekem az is furcsa volt, hogy ott volt az édesanyja de nem szoptatta már a piciket állítólag, mert már éles a foga..Mindenképp utána fogok járni a jogi részének csak nem voltam biztos benne, hogy mi a teendõ egy ilyen pici babával és elsõ sorban ez most a fontos
Tehát szaporító...honnan gondolta mindenki..??? Éna helyedben feljelenteném....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat orvoshoz mindenképp elviszem nekem sem tetszik a helyzet, de ha nem én más hozza el és ugyan így. Egyet értek még az anyja mellett lenne a helye, furcsa is volt, hogy mondták már párizsit is kap, pedig még nem erre lenne szükség úgy gondolom. Mégegyszer köszönöm a gyors válaszokat!
tök jó:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!