Találatok a következő kifejezésre: Házasságon kívül gyermek (12 db)

Ki az aki elitéli a házasságon kivül született babát és ki az aki nem? Illetve kinek van házasságon kivül született gyermeke?

Mi volt a család reakciója?

Legjobb válasz: Szia! Én 25 évesen szültem,házasságon kívül,boldog párkapcsolatban élek a võlegényemmel.Tehát én nem ítélem el a házasságon kívül szülõket.Az én véleményem az,hogy ne egy papír,vagy egy gyerek tartson össze két embert.Ha pedig igen,azt megette a fene.Papír nélkül is lehet valaki boldog,és papírral is lehet valaki boldogtalan.És mi a párommal nem is tervezünk esküvõt.Így is boldogok vagyunk,és a baba még szebbé tette az amúgy is boldog kapcsoltunkat,amely már lassan öt éve mûködik.Terveztük a babát,és már tervezzük a másodikat,ami reméljük jövõre össze is jön. egy 4 hónapos kisfiú boldog anyukája

Szia! Én 25 évesen szültem, házasságon kívül, boldog párkapcsolatban élek a võlegényemmel.Tehát én nem ítélem el a házasságon kívül szülõket.Az én véleményem az, hogy ne egy papír, vagy egy gyerek tartson össze két embert.Ha pedig igen, azt megette a fene.Papír nélkül is lehet valaki boldog, és papírral is lehet valaki boldogtalan.És mi a párommal nem is tervezünk esküvõt.Így is boldogok vagyunk, és a baba még szebbé tette az amúgy is boldog kapcsoltunkat, amely már lassan öt éve mûködik.Terveztük a babát, és már tervezzük a másodikat, ami reméljük jövõre össze is jön. egy 4 hónapos kisfiú boldog anyukája
Abszolut nem itelem el a hazassagon kivul szuletett babakat, nekem ez mar fel sem tunik, hiszen rengeteg ilyen van. Lehet papir nelkul boldogan, es papirral boldogtalanul is elni. Sok helyen mintha a papir megmergezne a kapcsolatot. Evekig egyutt van a par, hazassag utan pedig hamarosan elvalnak. Ki erti ezt meg? Parkapcsolatban szuletett babank, es nem fogunk osszehazasodni soha. Mi igy is boldogok vagyunk! A csalad mit szolt? A lenyeg, hogy mi boldogok vagyunk.
Szia! Ha arra gondolsz a kérdéseddel, hogy még nem házasodtak össze, de már van gyerekük akkor én vagyok az egyik! De mi nem is fogunk összeházasodni, mert egy hülye pénzkidobásnak tartjuk! Nem kell ahhoz papír, hogy szeressük egymást! Nekünk a baba a házassági kötelékünk! Mi esetünkben mindkettõnk családja teljes értékben elfogadta, egy percig sem volt többet téma fõleg miután a gyerköc megszületett! 9 hónapos anyuka!
Szia Mi a párommal nem házasodtunk össze így a kislányunk ahogy vesszük házasságon kívül született. A családunk nem csinált belõle nagy dolgot pedig apukám elég vallásos ember. Szerintem ez mindenkinek a maga dolga és senkinek nincs a homlokára írva hogy házasok-e vagy sem A gyereknek az a fontos hogy a szülei szeressék egymást és õt, nem egy papírtól lesz család a család, nem vagyok házasság ellenes félre ne érts egyszer majd mi is összefogunk házasodni, csak most anyagilag nem fért bele még egy kis esküvõ sem, most a kislányom a fontos és ezt a családunk is el fogata.
Szia mi 13 éve vagyunk eggyüt a párommal és nem vagyunk házasok.Szerintem az csak egy papir semmi más.Van egy 11 éves fiunk és egy 5 honapos kislányunk.Én nem érzem ugy hogy hátrányuk származni abbol hogy nem vagyunk házasok. A párom családja nem vette jó néven hogy nem vagyunk házasok de belenyugodtak az én szüleim azt mondták az én döntésem és ök elfogadják.üdv Zsani
Nekem 2 gyerekem van, és nem vagyunk összeházasodva. A párom szerette volna, de én nem. Fölöslegesnek tartom, és nagy a rokonság is. Nekem nincs erre 1-2 millió forintom, a páromnak meg végképp nincs. A szülei szegények, az én szüleim meg már meghaltak. Szóval azt a kis pénzemet, ami van, valami más hasznosabb dologra fogom költeni. Így is van egy jelzálogkölcsönünk. Bonyolódjak bele még egy esküvõbe is?
A család remekül fogadta. Nem volt senkinek kifogása. Mi sem tartjuk fontosnak a házasságot, azt beszéltük meg hogy akkor házasodnánk össze, ha a gyermekünket valami hátrány érné a családi állapota miatt.
En csak azt nem birom, amikor valaki abaszolut nem tervezte meg az eskuvot, es csak mert terhes lett a no, hazasagot kotnek. De egyertelmu, hogy a baba miatt lesz az eskuvo. Megis, mindig hozzafuzik a mondandojukhoz, hogy "de nem a baba miatt hazasodtunk ossze!" Dehogynem. Ezt mindenki tudja, de megis ok nem merik bevallani masnak. Ezen nagyon kitudok akadni. Elvegre sajat magukat nevettetik ki a magyarazkodasukkal, nem?
Szia! Lehet, hogy lepontoztok de én kicsinek volt olyan barátnõm akinek nem voltak összeházasodva a szüleik.Sokat csúfolták, hogy zabi gyerek.Ezért megfogadtam, ha nekem lesz akkor csak házasság után vállalok babát.Meg a férjem ne azért vegyen el késõbb, mert van 1 babám tõle.Hanem azért, mert szeret engem szeret és szeretnénk a szerelem gyümölcsét 1 babát. :) Én így gondolom. 8 hónapos kislány anyukája
Én nem ítélem el azt, aki házasságon kívül vállal gyereket. Mindenki maga dönti el, hogyan akar élni, ebbe senkinek nincs joga beleszólni. Én viszont házas vagyok, és az esküvõ után több, mint egy évvel született meg a fiunk. Én úgy gondolom, hogy az a bizonyos papír nem csak egy papír (már ha a jogi oldalát nézzük csak akkor sem, de nekünk érzelmileg sem volt az). Ez az én véleményem. Az unokatesómék gyermeke viszont házasságon kívül született. A család idõsebb része nem békélt meg a dologgal, bár ezt magukban tartják, nem hánytorgatják fel nekik, szerencsére. Sajnos az unokatesóm is szeretné, ha elvette volna 9 év után a párja, így õ nem maradéktalanul boldog. Ettõl még a kapcsolatuk szép, és szeretik a gyermeküket.
Engem azért vett el a férjem, hogy megkapjuk a szocpolt. Na nem félre érteni, mi szép nagy esküvõt szerettünk volna de sajnos semelyikünk nem kapott egy fillért sem a szüleitõl így mindig másra ment a pénz..pl a házra. A mai világban már több a zabigyerek és sztem nem is állja meg ez a fogalom már a helyét. Azért furcsa, de mégis örülök, hogy házasok vagyunk és így van babánk.
égen valóban csúfolták emiatt a gyerekeket ha a szülõk nem voltak összeházasodva, de manapság lassan ez a természetes.Mi sem vagyunk házasok, így született a kisfiam, és a család ezt elfogadta, örültek neki, ugyanugy mintha házasok lennénk.
Elõzõ vagyok. Még azt akartam elmesélni, hogy nemrég voltam pocakos esküvõn egy ismerõsnél és ott azért hallottam egy-két megjegyzést, hogy biztos csak a gyerek miatt házasodtak össze. Szerintem a többség meg volt gyõzõdve errõl. Én viszont tudom, hogy csak akkor hagyták abba a védekezést, amikor már megvolt az esküvõ idõpontja és a mázlistáknak rögtön sikerült a baba :D Szóval nem kell kijelenteni az ilyen esküvõkrõl sem, hogy "csak a baba miatt van" .
Mi sem voltunk házasok mikor elhatároztuk, hogy jöhet a baba. Persze ezt nem vertük nagydobra, így mindenki azt hitte, hogy véletlenül sikerült be a bébi. Kérdezték is, hogy mikor házasodunk össze. a párom nem nagyon erõltette, mert már egyszer volt egy elfuserált házassága, én meg nem akartam második lenni...meg azt sem akartam, hogy azt mondják biztos a baba miatt házasodtunk össze. Úgyhogy nagyon jól megvagyunk papír nélkül az egy éves lányunkkal, és már senki sem faggat a házassággal kapcsolatban. A faluban meg mindenki férjként és feleségként emleget minket.Szerintem sokan nem is tudják, hogy nem vagyun összeházasodva.
Én nem a babát ítélem el, hanem a szülõket. Vagyis nem is õket, hanem amit tesznek, és ez más! A szülõknek ez nem nagy dolog, a gyereknek viszont az lesz, késõbb pedig a szülõnek is ciki lesz a gyerek elõtt, plusz a gyerek ezt a mintát fogja látni, hogy ez így rendben van. Aztán nem csodálkozz, ha a lányod beállít tizenévesként, hogy terhes, mert õ úgy gondolta, akkor biztos az is rendben van, pedig a többi gyerek szülõje azt mondta, hogy nem...
Kedves utolsó! Igen, azt a mintát látja, hogy rendben van, mivel semmi rosszat nem is tesznek a szülõk azzal, hogy nem házasodnak össze. Az pedig marhaság, hogy a nem összeházasodott szülõk gyerekei 16 évesen szülnek, és ennek az lenne az oka, hogy nincs egy nyamvadt papírjuk a szülõknek. Akkora hülyeséget írtál, hogy az fáj.
A 21. században élünk, nem az inkvizíciók korában. 18 éve vagyunk együtt párommal, õ 36 én 37 éves vagyok, nem vagyunk házasok Van egy 9 és fél éves fiunk és egy 5 hónapos lányunk. Ja és nincsenek megkeresztelve sem (még a párom sincs). A családban ez fel sem merült kérdésként, hogy mi házasodjubk össze.
Nem igazán értem, hogy mi összefüggés van a nem házasságpárti szülõk és a 16 évesen teherbeesõk között. Ha valaki azt hiszi, hogy csak azzal mutat jó példát a gyerekeinek, hogy összeházasodott, akkor nagyon tévúton járt... Az hogy egy gyerek 16 évesen terhes lesz és azt hiszi, hogy ez normális, nyilván nem azon múlik, hogy a szülei házasok-e vagy sem... Gondolom ezt te sem gondoltad igazán komolyan! Mi házasok vagyunk, de hogy a gyerek felvilágosítása nem ezen fog múlni, abban biztos vagyok. Bocs kérdezõ az offért, ezt az oildal elsõ válaszára reagáltam.
Mi sem vagyunk összeházasodva a párommal 5 éve vagyunk együtt és van egy 11 hónapos gyönyörû kislányunk.Engem õszintén nem is foglalkoztatott a házasság gondolata.Majd remélem azért persze lesz, de ha nem, akkor sem esem kétségbe. Ja nézzétek vissza a pontozást (csak érdekességképp, csak azolnak vannak lehúzva a pontjai akik nem élnek házasságban, vajon ki pontozott le??) :)
Mi sem vagyunk összeházasodva!És nem is fogunk.Feleslegesnek tartom az egészet.Ha valaki szereti a párját, az esküvõ és lagzi nélkül is szeretheti és boldog lehet mellette.És elárulok még egy titkot.4éve vagyunk együtt, van egy kislányom, aki 8hónapos, és nem az élettársam az apa!Ezt a párom tudja is, és akkor is tudta amikor teherbe estem.Mégis a nevére vette, és azóta is együtt neveljük.Imádja a kiscsajt!
Szerintem ez ma már nem ciki.Azelõtt nagyobb port kavart, ha nem voltak összeházasodva a szülõk.Ma már elég egy apasági nyilatkozat, sokaknak könnyebb egy ilyet elintézni. Mi összeházasodtunk, muszáj is volt a baba állampolgársága miatt, mivel a férjem külföldi.Így visszagondolva azért örülök neki.Én elvált szülõk gyereke vagyok, kisiskolás korom óta nevelõapám van, nagyon nem szerettem kisgyerekként mindenkinek magyarázkodni, hogy mi most hogyan is vagyunk. Aki megteheti, az házasodjon szerintem.
Nekünk már házasként lett meg a kislányunk, de abszolut nem ítélem el. Manapság meg már szerintem nem is csúfolják a gyereket emiatt. 14 hós kislány anyukája.
A házasságpártiak azt mondják, hogy a papír már nagyon sok kapcsolatot összetartott. Ez igaz. De minek egy rossz kapcsolatot összetartani?!
A kérdező hozzászólása: Én csak kiváncsi voltam mert vannak itt egy páran akik babával csinálják az esküvöt és elég sokan lehurrogják.Pedig tényleg nem a papir tartja össze a házasságot.És a gyerek akárhogyis születik igy is ugy is áldás.
Szerintem ez manapság nem olyan elítélendõ, mint régen volt. Sokkal rugalmasabban állnak ehhez az emberek. Én nem akartam esküvõt, felesleges pénzkidobásnak tartom. Nem a papír számít, nem az tartja össze az embereket. Elválni is nehezebb, mint egyszerûen csak búcsút inteni a másiknak. Nem akartam és nem is akarok esküvõt. 4 hónapos a lányom. És csak "összeálltunk, mint a lovak". Ezt így az egyik ismerõsöm mondta. Nem vettem magamra. :) A család nem szólt semmit. Sõt! Anyukám (33 éve házas) a legnagyobb ellenzõje a házasságnak, habár semmi extra problémájuk nincs az apukámmal.
Na hát én házasságon kívül szültem. Védekezés melett fogant a kis törpe. Egyedül nevelem, de nem is adnám semmiért. Az én döntésem volt, hogy így legyen, nem is kérek az apukától semmit. Az tényleg nem szép dolog ha valki egy babával szeretné megfogni a fféit, de azért mert valakik nincsenek összeházasodva, attól még szerethetik egymást, és vállalhatnak babát. Én kívétel vagyok, mert a fiam apja nem akarta a gyerkõcöt, ezért nem is kényszerítek rá semmit. Nekem így jó. A családom pedig imádja a fiamat.
Szia! Sok függ attól, ki hol lakik. Itt Ausztriában egy kicsi faluban sem foglalkoznak vele. Olyan szinten, hogyha férjem családjától kérdezem, akik mindig itt éltek, hogy X+Y összeházasodtak-e, sokszor fogalmuk sincs. Egy ismerõs pár mégis most fontolgatja a házasságot, mivel a nagyobbik iskolába megy és nehogy véletlenül ebbõl problémája legyen, esetleg a többi gyerek miatt. Szerintem minél nagyobb település, annál jobban elfogadott. Ha meg nagyobb településrõl költözik a pár kisebb-be, nem biztos, hogy sokat foglalkozik a magukétól teljesen eltérõ véleménnyel, ilyenkor "csak" az ide születõ, itt felnövõ gyerek miatt fontos a kérdés.
Ja, és engem a szüleim "megköveznének". (Mivel még udvarlás idején sem állhatott meg elõttünk a fiú autója, nemhogy ott aludni vagy egyéb. Szóval ég és föld lehet a különbség) Ay elõzõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Az a legfájdalmasabb amikor a szülök nem állnak mellettünk, lehet hogy amúgy a többit még elviselné akárki.Ezaz utolsónak szólt
Mi 12 éve vagyunk együtt (erre mondják ez már egy házassággal is felér. Azaz mi sem vagyunk házasok!) 2 gyermekünk van. Szerelemgyerekek-ezen esküvõ v. csak szimpla élettársi kapcsolat sem tud változtatni. Nem lenne se több se kevesebb egyik se (és mi sem) ha házasságba születtek volna. A családban egyedül én nem vagyok házas, és az én kapcsolatom bírta eddig veszekedés, szétköltözés nélkül-gondolom mindenkinek rosszul jött ki. De miért rontanám el a már mûködõt? Engem senki, soha nem szólt meg-senki nem nézett rám v. a gyermekeimre rondán. Egyébként meg, 12 év után már mindenki azt mondja nekem a férjem, a páromnak meg, hogy a feleséged :) (ennyire nem számít a papír manapság-mondom ezt úgy, hogy én is szeretnék esküvõt, de nem áll meg a világ ha nem lesz).
Én nem ítélem el, hiszen egy gyerek neveltetése nem attól függ, hogy van-e a szüleinek papírja arról, hogy együtt élnek. Amúgy az én fiam sem házasságba született, ráadásul az apukával sem vagyunk már együtt (már terhesen szétmentünk, ne részletezzük, hogy kinek a hibájából). Szerintem nincs ebben semmi elítélendõ.
Mi amikor összejöttünk a párommal elterveztük, hogy a 2 évfordulón eljegyzés, és 2 éven belül lagzi. Az eljegyzés megvolt még az elõzõ évezredben, 1999-ben, de a lagzi azóta sem. Mindig volt valami, amire kellett a pénz. Autó, építkezés, gyermek. Több, mint 12 éve élünk együtt boldogan, van egy gyönyörû kisfiuk, egy házunk, egy autónk, és tervben a kistesó. Mindenünk megvan. Tele a fiók mindenféle papírral, kacattal, nem hiányzik onnan még egy papír. Amúgy nagyon sokan azt hiszik, hogy mi házasok vagyunk. Tágabb család, barátok is úgy emlegetik, hogy a férjem. Ilyenkor mindig helyesbítek, de csak legyintenek rá.
Ugye? -utolsó válaszoló :) Én is mindig javítgatom õket, de senkit nem érdekel. Nekik ennyi idõ után már házastársak vagyunk (hõsök :) -sokan még papírral sem bírnak ennyit egymás mellett. Egyébként a párom meglátása, esküvõ után mennek tönkre a kapcsolatok. Ha így van, mi még 100 év múlva is együtt leszünk :) )
szia, mi sem házasodtunk össze-és valószínüleg nem is fogunk- 5 hónapos a kisfiunk. váratlanul érkezett, nem terveztük, de mivel már egyikünk sem tini- én 28, párom 30-, úgy döntöttünk, hogy megtartjuk. a család semmit nem szólt bele, örültek a picinek, nem is kérdezik, hogy összeházasodunk-e vagy sem. soha nem tudni mit hoz az élet, papír nélkül bármikor tovább lehet állni...papírral viszont sokan kínlódnak együtt. bár lehet én azért is vagyok ezen a véleményen, mert tanúja voltam a szüleim rossz házasságának.
22.03:ha 4 éve együtt vagytok, akkor hogy-hogy nem a párod a kicsi édesapja?? gondolom, szabad kapcsolat...de ez már tényleg nem jó példa a gyereknek. ha majd felnö, elmondod-e neki, hogy apa csak névszerint az apukája?és hogy ki az édesapja?mert szerintem jogában áll tudni.

A házasságon kívül fogant gyermeket nem lehet 'fattyú'-nak nevezni, csak azt, aki házasságon kívül született (tehát ha a szülők a gyermek miatt összeházasodtak, akkor az a gyerek nem 'fattyú'? )?

Legjobb válasz: Szerintem egy gyereket sem lehet ennek nevezni... Nagyon durva szó, a gyerek nem tehet semmirõl. Mindig is utáltam ezt a szót.

Szerintem egy gyereket sem lehet ennek nevezni... Nagyon durva szó, a gyerek nem tehet semmirõl. Mindig is utáltam ezt a szót.
Egyetlen gyereket sem lehet fattyúnak nevezni! Az apád nem apa.
Hát egyrészt ma már ez a szó minden formában durva és sértõ (bár régebben is az volt, de gyakrabban használták). Másrészt ez a kifejezés az olyan gyereket jelenti, akinek a szülei nem házasodtak össze, vagy a mai viszonyoknak megfelelõen inkább nincsenek is együtt, egy futó kaland eredménye, ilyesmi. Ez a szintén divatjamúlt "törvénytelen gyerek" kifejezés durvábbik változata.
Egy gyermeket nem szabad fattyunak nevezni, mert nem O tehet errol, hogy mikor es milyen korulmenyek kozott fogant meg. Egy hazassag ami nem az oszinte-onzetlen-tiszta szeretet az osszekoto kapcsa, attol nem tudom, hogy milyen jovore szamitottak a Parok, de nem a gyereket kellene hibaztatni! Nem a gyerek tehet errol a fogantatasrol, sem a megszuleteserol, ezen kellene inkabb gondolkozni, s nem azon, hogy milyen gunyos szoval illessuk szegenyt!
Hm... Általában a kívül fogantat még el lehet tusolni egy gyors házassággal :) De sztem is csak a kívül születettekre mondják.
Egy gyereket nem lehet így nevezni.Mirõl tehet õ?Semmirõl az ég adta világon. Apukádról ne is beszéljünk sztem...
Gáz az apád. Fõleg, hogy õ volt az, aki nem vette feleségül anyádat, mielõtt gyereket csinált neki. Amúgy senkit nem kell fattyúnak nevezni, ez a hiperprimitív emberek szóhasználata (amíg ki nem derül, hogy maguk is esetleg a szüleik házasságkötése elõtt fogantak).
A kérdező hozzászólása: Speciel engem nevezett így a saját apám, azért tettem fel a kérdést -.-'

Házasságon kívül született gyermek esetében melyik szülőnél helyezhetik el a gyermeket, ha az apa születése óta nem gondoskodik a gyermekről?

A páromnak született egy kislánya, aki most 5 éves. Nem voltak összeházasodva, az apa szó nélkül lelépett. A párom akkor a bírósághoz fordult, ahol az a döntés született,hogy az apa köteles gyermektartást fizetni a páromnak. (gyermekelhelyezési per nem volt köztük). Ennek öt éve és egy forintot sem kapott még t?le. Én 4 hónapja vagyok a párommal és nagyon megszerettem a kislányt, mintha a sajátom lenne, úgy nevelem. Id?vel szeretném a nevemre venni a kicsit!

Legjobb válasz: köszi a válasz, sokat segített! De persze van még egy gond: ahhoz, hogy a gyermeket az én nevemre vehessem, a gyámhatóság elõtt meg kell jelenni mind a hármunknak:nekem, a páromnak, és az apának. A gyámhatóság elõtt az apának lemondó nyilatkozatban kell megerõsítenie, hogy nem kíván többé gondoskodni a kicsirõl. Mint írtam az apa szõrén-szálán eltûnt, nem tudunk róla semmit, és ha elõkerülne is, nem valószínû, hogy lemondana a gyermekrõl. Valószínû "szép szóval" nem fogjuk tudni meggyõzni!

A kérdező hozzászólása: köszi a válasz, sokat segített! De persze van még egy gond: ahhoz, hogy a gyermeket az én nevemre vehessem, a gyámhatóság elõtt meg kell jelenni mind a hármunknak:nekem, a páromnak, és az apának. A gyámhatóság elõtt az apának lemondó nyilatkozatban kell megerõsítenie, hogy nem kíván többé gondoskodni a kicsirõl. Mint írtam az apa szõrén-szálán eltûnt, nem tudunk róla semmit, és ha elõkerülne is, nem valószínû, hogy lemondana a gyermekrõl. Valószínû "szép szóval" nem fogjuk tudni meggyõzni!
elsö hozzászoló vagyok, igen utánam szoló is leírta igaza van, keresétek meg az apát és ha nem hajlandó lemondani a gyerekröl akkor mondjátok hogy az összes gyerektartást követelni fogjátok visszamenöleg is, számoljatok ki egy kb összeget és vágjátok hozzá akkor tuti másképp gondolkodik. ha nagyon nem találjátok kerestessétek mint eltünt személyt és évekig nem jelentkezik akkor halotnak nyilvánítják.


Anyakönyvezés ha házasságon kivül születet a gyermek? Az apa tett apasági nyilatkozatott még a születés ellőtt, de (ARAB) állampolgár.

Házasságon kivül született gyermek anyakönyvezése,ha az apa apasági nyilatkozatot tett. Az apa külföldi állampolgár ARAB.Nincs együttélési papirjuk.

Legjobb válasz: Ha az apa arab,és elismeri a gyermeket,akkor vigyázz,hogy ne vihesse magával késõbb a hazájába.

Ha az apa arab, és elismeri a gyermeket, akkor vigyázz, hogy ne vihesse magával késõbb a hazájába.
egyeltalán miért kell egy arabbal kezdeni? majd viszi a gyereket, aki aztán kecskék között fog felnõni vályogházban.
Az apasági nyilatkozattal meg a kórházi papírjaiddal, és személyi irataiddal mégy anyakönyveztetni.Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszadonak üzenem:ma már nem igy mûködik, egyik ismerõsöm is csak együtt élt és volt1 gyermekük akinél még ez volt a szabály.de ez évben születet egy 2.-ik gyermek ennél már különbözõ igazolások kellettek volna ami mind pénzes.õk inkább a házasságkötést választották és megoldodott az ügyük.De egy külföldi állampolgárnál nem ilyen egyszerû a házasságkötés.
A kérdező hozzászólása: Nem azt szeretném hogy minek kellet arabbal kezdeni? ez már megtörtént dolog a (Gyermek születés) Az anyakönyvi rész érdekel, csak az válaszoljon aki erre valo tanácsot tud adni. Köszönöm.
Kérdezz jogi tanácsost ill közjegyzõt és a polg mesteri hivatalban anyakönyveztetõt! Õk tanulták, tudniuk kell! Fogadj ügyvédet , ha kell! De az sem baj, ha nem rögtön kerül a nevére, de írass olyan papírt, hogy nem viheti ki a gyereket külföldre az engedélyed nélkül és ezt el kell juttatni minden hatósághoz! Kérdezz emiatt is ügyvédet!És a gyerek legyen Magyar állampolgár és az arabot hagyjuk inkább!Legyél toppon! Jogi szakember kell!!!!!!

Házasságon kívül születendő gyermekem kapcsán az apával bírósági eljárás nélkül szeretnénk a gyermek ügyében, megegyezni, eljárni. Mire érdemes odafigyelni?

Szeretném, ha a baba az én vezetéknevemet viselné, de egyéb jogait az apának biztosítanám, pl a láthatást. Szóval arra gondolok, hogy a láthatással kapcsolatban mire érdemes odafigyelni, vagy a gyermektartás összege, és nem tudom még mi merülhet fel ilyenkor. Köszönöm a segítséget

Legjobb válasz: Igen, több ilyet láttam, megegyeztek, aztán elõbb-utóbb az egyik fél elfelejtette betartani, kezdõdhetett a herce-hurca. Írjátok le, bólintson rá a bíró és akkor az tényleg tiszta. Láthatás: hol, milyen gyakran, ki viszi a gyereket (apa jön érte?) Nyaralások, ünnepek fele szokott lenni. Kijelölhettek fix napokat, pl. minden csütörtök, kedd és minden második hétvége, természetesen amíg nincs gond, akkor viszi, amikor szeretné, nem csak a leírt napokon. Gyerektartás összege lehet fix, vagy bér x százaléka, ha bérfüggõ, akkor azt automatikusan kell vonatni, ahhoz bírói végzés úgyis kell. Ha van hivatalos bére, akkor jobb, ha annak x százalékát levonják, az a biztos. Ha nincs hivatalos bér, akkor fix összeget nevezzetek meg. Most még minden szép és békés, ha apának lesz új családja 10 év múlva, akkor nem biztos, hogy így is marad...

Igen, több ilyet láttam, megegyeztek, aztán elõbb-utóbb az egyik fél elfelejtette betartani, kezdõdhetett a herce-hurca. Írjátok le, bólintson rá a bíró és akkor az tényleg tiszta. Láthatás: hol, milyen gyakran, ki viszi a gyereket (apa jön érte?) Nyaralások, ünnepek fele szokott lenni. Kijelölhettek fix napokat, pl. minden csütörtök, kedd és minden második hétvége, természetesen amíg nincs gond, akkor viszi, amikor szeretné, nem csak a leírt napokon. Gyerektartás összege lehet fix, vagy bér x százaléka, ha bérfüggõ, akkor azt automatikusan kell vonatni, ahhoz bírói végzés úgyis kell. Ha van hivatalos bére, akkor jobb, ha annak x százalékát levonják, az a biztos. Ha nincs hivatalos bér, akkor fix összeget nevezzetek meg. Most még minden szép és békés, ha apának lesz új családja 10 év múlva, akkor nem biztos, hogy így is marad...
Kedves Kérdezõ! Egyetértek a másodikkal (fõleg) és másokkal is, akik azt írták, hogy menj bíróságra, de nem feltétlenül "pereskedni", elég, ha az egyezségeteket kéritek bírói egyezségbe foglalni. Az ilyen végzésnek ítélethatálya van, és számodra kellõ biztonságot ad, ugyanakkor nem klasszikus perrõl van szó, hanem egy megegyezésrõl.
sztem menj el a biróságra mindenképp, mert majd pár év múlva kapod a pofont, ha meggondolja magát.
Miért nem akarod, hogy az apa nevét viselje a babátok? Ha elismeri, hogy az övé, megbeszélitek a láthatást, gyermektartásdíjat, akkor miért kellene a te nevedre anyakönyveztetni.Soha nem lehet tudni, hogy évek múlva milyen lesz a kapcsolatotok, megnõsülhet, lehetnek gyerekei, és akkor a tiéd háttérbe szorulhat, mert nem viseli a nevét. Mindent meg le kell írni, talán egy ügyvédnél, hogy a mostani igéreteknek legyen nyoma. Kívánom, hogy legyetek jó szülei a babának.
Számomra, kicsit fura, hogy az apát megfosztanád attól, hogy a nevét viselje a kicsi, ergó semmibe nem lenne beleszólása, merta baba a Te neveden vam. De persze a gyerektartás kéne, mi? Nem értem hol élnek egyes emberek. Annak a gyereknek õ az apja és joga van ahhoz, hogy a bébi a nevét viselje.

Házasságon kívül született gyermeknek lehet adni úgy a vezetéknevet, hogy az apa és anya vezetékneve kötőjellel írva?

Pl. Tóth János és Kis Anna szülőknek: Tóth-Kis Enikő nevű gyerek. Vagy ez a változat csak házasságkötés után valósulhat meg?

Legjobb válasz: Tudomásom szerint, ha a papa hivatalosan elismeri az apaságot, akkor a szülõk közös megegyezése alapján igen.

Tudomásom szerint, ha a papa hivatalosan elismeri az apaságot, akkor a szülõk közös megegyezése alapján igen.
Lehet, ha az apa elismeri, hogy a gyermek az övé.
Nem kell hozzá házasság.
Nekem is kilométeres nevem van, az aláírásom mégse hosszú. A papírok kitöltése sokkal kellemetlenebb... De együtt lehet vele élni! :)
Csak apasági kellett hozzá. Még születés elõtt megkapta a nevét.
igen, lehet, ha apuka is elismeri miért lenne kilométeres aláírása??? pl. a kérdésben szereplõ nevek hol lesznek kilométeresek???
Lehet. De miért jó az hogy késõbbi életében szívjon a gyerek azzal, hogy 1 km-es aláírása lesz?
Régen fordított volt a helyzet. Nagyapám szülei nem voltak házasok, maikor õ született, mert nem volt rá pénzük. Így Nagyapám az anyukája vezetéknevét kapta. Úgy két éves lehetett, amikor végül össze tudtak házasodni. Ezért kötõjellel kapta meg az apja vezetéknevét az anyukája vezetékneve mellé. :)
Most konkrétan házasságon kívül fogant a gyerek (tehát vmelyik szülõ házas), vagy egyedülálló szülõk gyereke? Utóbbi esetben simán lehet, elõbbinél ha az anyuka házas, akkor gondok akadnak.

Feleségek! Meg tudnátok bocsájtani ha a férjetek házasságon kívül összehozott volna egy gyermeket a szeretőjétől?

Nem velem történik, hanem baráti körben. De annyira kíváncsi vagyok feleségek véleményére! A szitu: pasi: vonzó 40-es, szeret?je 27 éves, feleség szintén 40-es a házasságuk ha jól tudom 12-15 éve tart, 2 gyermekük van. Most borult a bili, eddig a pasi valahogy el tudta hallgattatni a szeret?jét (gyanítom a megfelel? összeggel) a közös gyermek most másfél éves. Én totál ki vagyok akadva ezen, soha nem tudnám megbocsájtani ha az én férjem ilyet tenne. Ám a feleség hezitál mert anyagilag iszonyúan függ a férjét?l, és bár ezt nem mondja de szerintem féltékeny is a fiatal szeret?re és ezért nem szeretné tálcán átadni a férjét. Vélemények?

Legjobb válasz: Nem tudnék megbocsájtani. Az anyagiakat valahogy megoldanám, de nem maradnék a férjemmel. Évekig tartó hazugság után mehet amerre lát, egy percig sem hezitálnék.

Nem tudnék megbocsájtani. Az anyagiakat valahogy megoldanám, de nem maradnék a férjemmel. Évekig tartó hazugság után mehet amerre lát, egy percig sem hezitálnék.
Ezt nem. Nem csaltak még meg (szerintem:) ). Lehet következõ percben már pakolnék, lehet túl tudnék rajta lépni mindent összegezve. Nem tudom. Az viszont biztos, hogy folyamatos, ilyen mértékû hazugságban élést nem tudnék megbocsátani. Ehhez nagyon nagy mértékû függés kellene hogy vele maradjak, pl. egy beteg gyerek aki mellett folyamatosan ott kell legyek és tényleg nincs más választásom.
Tehát minimum 2 és fél éve viszonya van valakivel a hátam mögött... Hogyan, hogyan lehetne ezt megbocsájtani? Nem azt, hogy lefeküdt valaki mással, nem azt, hogy "becsúszott" egy gyerek, hanem azt, hogy évekig a szemembe hazudott... Szerintem sehogy.
Elsõ reakció: nem megbocsájtás.. átgondolva, gyerekeket is figyelembe véve lehet megbocsátanák, de a bizalom soha nem jönne vissza, egyébként én még sajnálnám is a becsúszott kicsit, õ nem tehet semmirõl...
Megbocsájtani nem tudnék. Ismerek ilyen szitut ott annyi a helyzet hogy a csak tudta hogy van valakije a férjének és ott is született gyerek.Õ megbocsájtott és hol itt alszik a pasi hol ott, kettõs életet él.
Nem tudnék megbocsátani!
Én nem tudnám megbocsájtani, nem a gyerekért, hiszen semmirõl nem tehet (viszont lesz egy szar élete...) hanem hogy megcsalt. Én elküldeném, akárhogy fáj is. Egyesknél a pénz sokat számít, de én nem tudnék így élni, akkor inkább kaparnék egy, kettõ ezért kell egy nõnek mindig kicsit függetlennek és erõsnek lenni hogy egy ilyen helyzetben a pénz okozta kényszerûségbõl ne kelljen benne maradnia és legyen esélye egy normális(abb) életre.
Meg tudnám bocsátani, de a zabit látni sem akarnám.
ja, pont ezért és a hasonló esetek miatt nem megyek férjhez, nem fogok senkitõl függeni, egy minimális saját egzisztenciát ki szeretnék építeni, mert egy pasiban akkor lehet bízni ha már ló legel a sírján. nem is értem hogy képesek egyesek ennyire felelõtlen feladni magukat és megbízni vakon a bizonytalanban?!
Lehet, hogy megbocsátanék, de ettõl függetlenül biztosan kidobnám és elválnék tõle. A kisgyerekre nem haragudnék, mert nem az õ hibája, hanem a férjé.
A kérdező hozzászólása: 30-as :-))) Tényleg csak akkor lehet bízni egy pasiban, ezt a hasonlatot még nem hallottam :-)
NYUGODT HANGNEMben tudatni kell a "férjjel", hogy lehet csomagolnia!!! Hezitálás helyett inkább jogi úton -Követelõdzés nélkül, csak törvényesen!!!-, higgadtan és bûntudat nélkül kell kötelezni a jogos tartásdíj rendszeres fizetésére! Asszem, hogy ez elég is lesz ahhoz, hogy meghunyászkodjék... Ha vissza akarja magát kunyerálni, akkor meg el kell hajtani a fenébe! Ha egyszer úgy érzi, hogy nyert, akkor máskor már természetesnek tekinti az ilyen "jogait"... Ha meg fenyegetõzik azzal, hogy nem érdekli a törvény, nem fog fizetni és még azt is hozzáteszi: -Ezt még megbánod...! , akkor már fenyegetés miatt a távolságtartási végzést is "megszerezheti magának"!!! Apa/38
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Nem bocsátanám meg.
Többen írtak arról, hogy a nõ miért nem vette észre, h. a férfi félre jár? Gondold el, rugalmas munkaidõ, megbeszélések...azelõtt is késõn járt haza...a pénz jött...honnan tudta volna a nõ, hogy most tényleg tárgyaláson van-e, vagy a szeretõjénél? Telefonálni meg ugye tárgyalások alatt nem illõ és nem is lehet..ki van kapcsolva a telo..
A kérdező hozzászólása: 35-ös, ebben is van igazság. A pasi sokszor munkaügy miatt sem aludt otthon. De szerintem inkább arra gondolnak, hogy a viselkedésén feltûnhetett volna, pl. kevesebb szex vagy hogy máshol jár az esze stb.
Máshol jár az esze? Könnyen kimagyarázza...munkájára gondol.Kevesebb szex? Hm..az évekkel ez is kevesebb szokott lenni. De az is lehet, hogy a feleségével is volt. Vannak olyanok, akik nagyon jó színészek, s nem lehet rajtuk észrevenni. Vagy éppen akkor kezdenek el kedvesek lenni, mert bûntudatuk van.
NEM!!
Sajnos engem már megcsalt a férjem. Volt egy rövid románca. Mikor kiderült el sem akartam hinni. Soha nem feltételeztem volna róla. Megbocsájtottam, mert van közös gyerek is. Próbálok bízni is benne, bár ez innentõl kezdve nem egyszerû. Ha gyerek is született volna a kapcsolatából, azt biztos nem tudnám neki megbocsájtani! Én nem a gyerekre haragudnék, hisz semmirõl nem tehet... A kettõs élet nagyon gyakori mostanság, és rengetegen nem is tudják meg hosszú évekig, mert annyira bíznak a párjukban. Én óva intek mindenkit, mert a mi házasságunk is csodaszép volt, soha nem gyanakodtam, és meg is fizettem a tanulópénzt. Én úgy vagyok vele, mindig legyen 1 bizonyos B terv, mert soha nem lehet tudni, mit hoz az élet!
A kérdező hozzászólása: Kedves 11:46! Nagyon sajnálom, hogy így történt. Köszönöm szépen a választ, egyetértek mindenben. Engem is azért foglalkoztat ennyire mert már tényleg senkirõl nem lehet tudni.
Ha a férjemtõl függenék teljesen anyagilag és két kiskorú gyerekem lenne, a férjem nem akarna válni, akkor bizony JUT IS MARAD IS elvet vallva befognám a számat és tûrnék.
A 2.-hoz csatlakozom. Szeretõi és/vagy barátnõi, és bármilyen emberi oldalról is ugyanez a baj.
10: Kettõs életnek azt nevezik, amikor hazug látszatot tart fenn egy bizonyos kör számára valaki, és van egy másik élete, ahol szintén hazudik, és nincs átjárás a 2 közeg információi között. Ez, amit írsz, már pont nem kettõs élet.:) Mert itt már napvilágra került minden.
Most azt mondanám, nem, de lehet, hogy idõvel , meg tudnám emészteni a dolgot. Feltéve, ha úgy áll hozzá a férjem, a volt szeretõ... A gyerekre nem haragudnék, õ nem tehet róla de szívesen se látnám a házunkban...
A kérdező hozzászólása: A kérdésem nem kamu. Nem vagyok szeretõ. Annyi értelmes választ kaptam, nem is értem, hogy miért jutott ez egyáltalán eszedbe. De nem is kommentálom tovább. Légy szíves ha nem a kérdésemre válaszolsz akkor válassz más kérdést magadnak. Van elég ezen az oldalon.
Leírtam a véleményemet a storydról. De figyi, de most úgy komolyan, mit hiszel? Ha kellettél volna a pasinak, már ott lenne-de nem kellesz, és egyre jobban megmutatkozik, és ezért inditasz ilyen szövegû firkálmányokat. És ez még csak a kezdet. Szerinted mennyire érdekel egy feleséget ez ami nálad van? Semennyire. Õket az érdekli, hogy a gyerekei ne sérüljenek, te meg mehetsz a búsba, vagy ahová akarsz.A személyed lényegtelen, és senkit nem érdekelne ebben a helyzetben.. Vállaltál egy gyereket, és neveld fel-egyedül.
A kérdező hozzászólása: 14:32 ???
A kérdező hozzászólása: Elsõ: A pasi elsõ perctõl látogatja a gyereket, már kialakult egy kapcsolat...
Ebben a szitúációban a pénztõl való függés lesz a mérvadó.Gondolom ha nem lenne anyagi függõsége a férjétõl már nam tûrné a nyilvános megalázást, csendben is lerendezhették volna a dolgot.
Az, hogy valaki nem hagyja el a férjét és az, hogy megbocsát az nem ugyan az. Ahogy magamat ismerem, kisebb dolgokból is nagyobb botrányt csináltam, nemhogy ilyenbõl... Nekem gondolkoznom sem kéne ezen, önként távozna hátrahagyva minden vagyonát. Kb arra lenne ideje, hogy becsukja maga mögött futtában az ajtót. Még jó, hogy a férjem elég jól ismer...
Határozottan nem. Még akkor sem, ha anygalialg függnék a éfrjemtõl...ez már sok(k).
A kérdező hozzászólása: 13:26 :-) Én is pont ez a temperamentum vagyok! Ám a feleségnek nincs hová menni. Házassági szerzõdéssel a férj nevén minden, a feleség kb. a ruháit hozta annak idején a házasságba és azóta sem dolgozik. Kertes házuk van hitel nélkül, autók, luxus életvitel, nyaralások, a feleségnek eddig annyi dolga volt, hogy körmöshöz, fodrászhoz, fitness terembe stb. járjon. Életképtelen! Ez itt a probléma.
Ha képes volt évekig hazudni, én elgondolkoznék azon, vajon szeretett-e igazán. Mert ha így lett volna, a lelkiismerete elmondatta volna vele. Én nem tudnék megbocsátani. (Bár mondom ezt így, hogy még nem voltam ilyen helyzetben. De ki tudja ezt mondanám-e akkor is, ha megtörténne velem) Az anyagiak miatt viszont biztos, hogy nem maradnék vele, megoldanám valahogy!
én nem tudnám megbocsájtani a hûtlenségét, a gyermek semmirõl nem tehet.De egy gerinctelen emberrel éltem, és nagyon átkellene gondolnom hogy van e még közös jõvõnk, de ennyi hazugság után nem hinném.
Nem tudnám megbocsátani. De nem is lennék kitartott. Pont ezért, mert most aztán gondolkozhat mitévõ legyen.
Valamit valamiért. Könnyû életet adott neki a férj, hát most csukja be a szemét, és tûrjön. Mást úgysem tud csinálni.
ez a sztori engem nagyon elgondolkodtat. én szívbõl sajnálom hogy ezt mondom de mégis milyen feleség az amelyik mellett lazán lebabáznak a férj a szeretõjével???? ez a feleség meg fog neki bocsájtani, de nem azért mert szereti hanem azért mert a jólét kell neki. az ilyen nõ meg is érdemli azt ami történt vele, bár hogy õszinte legyek azon sem lepõdnék meg ha a férj kitessékelné õt és a szeretõvel kezdene új életet. órdít errõl a házasságról hogy nem volt olyan amilyennek a nagykönyvben meg van írva. magamból indulok ki. én szeretem a páromat, és nemhogy egy plusz gyerek de még egy kapcsolat is tuti feltûnne nekem, ordít errõl hogy a feleség egy cseppet sem foglalkozott a férjével.
A kérdező hozzászólása: 14:12 Igen ez tényleg nagyon furcsa. Nem észrevenni kb. 2, 5 évig, hogy mi zajlik a háttérben?! Elég érdekes. Az, hogy valaki ennyire életképtelen, az meg valamilyen szinten meg is érdemli...
Pont ezt akartam írni! Valamit valamiért! Tehát nem is az a baj, hogy megcsalta, felcsinált mást is, hanem, hogyha a büszkeségét veszi elõ ugrik a luxus??? A házassági szerzõdésnél ez már sejthetõ volt, szerintem! Hogy én mit csinálnék, az nem kérdés! Pakol, költözik, bármi jobb, mint ez az élet! De ez a hölgy maradni fog!
bocsánat, a kérdésre pedig a válasz: nem tudom hogyan tudnám feldolgozni azt az egyértelmû kudarcot hogy feleségként így leszerepeltem, miszerint egy mûköröm és egy szoli között azt sem vettem észre hogy a férjem máshol keresi a boldogságát.
Hiába van vagyonjogi szerzõdés, a csaj egy jó ügyvéddel, simán a cucc 50%-t viheti. Úgy hogy a csaj, max. a gyerekei miatt nem dobbant. Minden pasit ilyen storyval nagyon meglehet rántani-már aki akarja. "a pasi valahogy el tudta hallgattatni a szeretõjét (gyanítom a megfelelõ összeggel)" Mondjuk erre se vegyél mérget-bár ha magadból indulsz ki-akkor lehet. Ugyanis tudok olyanról aki egy fillért sem.. Te a pasi szeretõje vagy, aki ennyire türelmetlen?:DD
A szeretõ egyedül szépen felnevelgeti a gyerekét...
A kérdező hozzászólása: 12:57 szerintem is ez a legrosszabb, hogy évekig hazudott!

Tényleg macerásabb és drágább (pl. apasági nyilatkozat, stb) ha házasságon kívül szülöm a gyermeket?

olvastam valamelyik hozzászólásban, hogy egy párnak olcsóbb volt egy gyors esküv?t rittyenteni (már várandósan) mintsem hogy apuka kitöltse az apaságit és más papírmunkák.

Legjobb válasz: Nem tudom,én három éve szültem és akkor nem került egy fillérembe se az, hogy a gyerek az apja nevét kapja. Kértünk a nõgyógyásztól egy papírt, hogy valóban terhes vagyok és mikorra várható a szülés, majd a gyámhivatalban tettünk egy apasági nyilatkozatot, amit vittünk magunkkal a kórházba és mire jöttünk el a kórházból, már a kezünkben volt a születési anyakönyvi kivonat is. Nem hiszem, hogy olyan sokat változott a dolog 3 év alatt. De az okmányiroda helyett szerintem a gyámügyi osztály a felelõs ezen okirat kiállításáért, így õk adnak felvilágosítást is.

Nem tudom, én három éve szültem és akkor nem került egy fillérembe se az, hogy a gyerek az apja nevét kapja. Kértünk a nõgyógyásztól egy papírt, hogy valóban terhes vagyok és mikorra várható a szülés, majd a gyámhivatalban tettünk egy apasági nyilatkozatot, amit vittünk magunkkal a kórházba és mire jöttünk el a kórházból, már a kezünkben volt a születési anyakönyvi kivonat is. Nem hiszem, hogy olyan sokat változott a dolog 3 év alatt. De az okmányiroda helyett szerintem a gyámügyi osztály a felelõs ezen okirat kiállításáért, így õk adnak felvilágosítást is.
Az kizárt dolog.Az apának egy sima nyilatkozatot kell tenni, hivatalos formában.Talán van egy pár ezer forintos okmánybéllyeg költség, és ennyi.
Az apasági kb. 5 perc. Semmi pénzbe nem kerül. Mi fél éve csináltuk. A gyerek a nevemen van, mintha házasok lennénk. Amúgy a házasság szerintem a macerásabb.
Utolsó nézz be a válás kategóriába, hogy mennyi "kicsi gyerekeim vannak és válunk" kérdés van.Nem a házasságon múlik a boldogság.Nekik így jó.
"...Felelõsen gondolkodó szülõk nem házasságon kívül szülnek gyereket! Nem a költségek miatt, de egy élettársi kapcsolat ideiglenes!..." Tehát akkor én felelõtlen anya vagyok, érdekes, nem érzem magam annak. A kérdésem pedig az lenne feléd hogy egy házasság mitõl tartósabb, mibõl gondolod hogy ti tovább fogjátok szeretni egymást csak azért mert össze vagytok házasodva?!?!?!?!
Felelõsen gondolkodó szülõk nem házasságon kívül szülnek gyereket! Nem a költségek miatt, de egy élettársi kapcsolat ideiglenes! Nem bíznak abban , hogy hosszú távon is együtt maradnak. Ennek pedig a gyerek látja a kárát. Pár év után a legtöbb nõ panaszkodik, hogy a párja nem akarja feleségül venni! A házasságot is lehet felelõtlenül, meggondolatlanul kötni, és késõbb elválni. De a házasságkötéskor õk komolyan gondolják, hogy életük végéig együtt akarnak maradni.
Ez egy nagyon jó kérdés. Én már házas voltam, amikor a baba született, de ilyenkor is ki kell kérni a házassági anyakönyvi kivonat másolatát az anyakönyvvezetõtõl, ha 300 napnál régebben házasodtunk mint a baba várható születése. Errõl tudok nyilatkozni, hogy ingyen volt, de ugyanúgy nagy hassal sorba kellett állnom érte.
Az apasági nyilatkozat ingyenes (csak bekell menni, személyi okmányok, terhességet igazoló orvosi papír kell) DE ha már megszületett a baba akkor a jegyzõnél kell kiváltani a hajadonságot igazoló papírt az anyukának ami igenis pénzbe kerül, 2ezer ft kb. Mi ezt 10 hónapja csináltuk végig.
Bemész az okmányirodába (ha ott van az anyakönyvezés stb) aláírtok egy papírt, bemutatjátok a személyiket. Anyuka apuka aláírja, és kész. Semmibe nem kerül, kb 10 perc az egész. (2009.03.hó)
Mi sem vagyunk házasok. Minden papírunk ingyen lett. Ha jól tudom az apaságiért talán akkor kell fizetni, ha már megszületett a baba.
Egy fillérbe sem kerül az apasági nyilatkozat. Mi sem vagyunk házasok, és annyi volt az egész, hogy lementünk a jegyzõhöz, kitöltöttünk és aláírtunk egy papírt. Pedig nekünk a születési anyakönyvi kivonatot, meg minden papírját a gyereknek újra kellet csináltatni.Mert koraszülött a kisfiam, és amikor megszületett az én nevemre került. Semmi nem került egy fillérünkbe sem.
de az apaságit, meg az élettársi viszonyt azért ne keverjük. Ez két külön dolog. Elözö voltam!
Igen, nyilatkozatot kell tenni, ami anniyban kimerül, hogy bementek egy irodába, odaadjátok a személyiket, és aláirtok egy papirt, amit késöbb postán kiküldenek. Az apasági nyilatkozat ingyenes! Semmiféle költsége nincs! (2010.szeptember, Budapest)
Nekünk azt mondta a védönö várandósságom alatt, hogy az apaságihoz nyilatkozatot kell tenni, hogy élettársak vagyunk-e vagy sem. És az pénzbe kerül!!!! Ezért mi összeházasodtunk elöbb (amúgy is szerettünk volna csak baba születése után).
Abszolut nem igaz. Semmilyen plusz koltseg nem jar azzal, hogy nem hazassagban szuletik a gyerek. En hazassagban szultem, de a ferjem nem magyar, volt egy adminisztracios hiaba, aminek folytan nem akartak automatikusan a nevere iratni a gyerekunket. A teruletileg illetekes okmanyirodaban tudtak segiteni nekem ezzel. Mindig az szamit, hogy az a hely, ahol szulsz, melyik okmanyirodahoz tartozik es attol erdemes erdeklodni, ha esetleg valami gondod van, mert ha felhivsz 3-at, 3 teljesen mas valaszt fogsz kapni es ugyis az szamit, hogy az mit mond, aki bejegyzi. De en nem lennek a helyedben megijedve. Amikor en szultem, a szobaban 6-unkbol 2-en voltunk hazasok. Ha annyira maceras lenne, akkor mindenki osszehazasodna elotte. A hazasoknak is be kell mutatni az x honapnal nem regebbi hazassagi anyakonyvi kivonatukat, szoval meg azt sem lehet mondani, hogy hazassagban semmilyen papirt nem kell beszerezni.
Rosszul irtam, apasági nyilatkozatot kell tenni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok, de ha itt lesz az ideje, majd tüzetesebben utánajárok. egyelõre ez is elég volt ahhoz, hogy ne legyenek aggályaim. szerintetek ha drágább lenne a házasságon kívüli szülés (pl ezeknek a papírmunkáknak az ára), akkor többen házasodnának össze csak a gyerek miatt? amilyen idióta ez a mostani kormány, kinézek belõlük egy ilyen intézkedést...
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. a házassági propaganda sztem felesleges, pl sosem szólom le a házasokat, csupán annyit mondok, hogy tõlem nagyon távol áll egy ilyen papírt aláírni, nem szeretném, ha jogilag kvázi egy személynek kezelnének minket (pl hitelek felvétele, stb) önálló emberek vagyunk. egy papírtól nem lesz stabilabb a kapcsolat. aki így érzi, annak találták ki a házasságot.

Aggódnom kell, hogy megszólnak az emberek, hogy házasságon kívül születik a gyermekem?

25 éves vagyok a párom 29, másfél éve vagyunk együtt. 2 hete volt az eljegyzésünk, bár esküv?t nem tervezünk még a közeljöv?ben. 3 napja megtudtam, hogy terhes vagyok. Én nagyon örülök a babának, de tudom, hogy a párom még néhány évig nem szeretett volna gyereket, neki a karrier építése most az els?, ráadásul a szülei is teledumálják a fejét, hogy én most tönkreteszem a fiuk életét. Nekem a házasság nem fontos és nem is várom el, hogy a párom most gyorsan elvegyen. Bár városiak vagyunk én mégis félek, hogy megszólnak az emberek amiért házasságon kívül születik a pici. Aggódnom kell ezért? És vajon fog-e egyszer örülni a párom annak, hogy gyerekünk lesz? Eddig tökéletes volt a kapcsolatunk, de most eléggé kikészült. Kérlek mondjatok véleményt!

Legjobb válasz: Én 25000-es városban lakom. Rólunk azt sem tudják az emberek,hogy nem vagyunk összeházasodva. Senkinek semmi köze hozzá, hogy hogy éltek. A párod örülni fog, csak fel kell fognia, hogy mi a helyzet. Ha már felfogta, akkor õ is segíthet a családjának a lecsillapításában. (merthogy szeret, és neki te vagy a legfontosabb) Sok boldogságot!!

Én 25000-es városban lakom. Rólunk azt sem tudják az emberek, hogy nem vagyunk összeházasodva. Senkinek semmi köze hozzá, hogy hogy éltek. A párod örülni fog, csak fel kell fognia, hogy mi a helyzet. Ha már felfogta, akkor õ is segíthet a családjának a lecsillapításában. (merthogy szeret, és neki te vagy a legfontosabb) Sok boldogságot!!
Valahogy próbáld meg érzékeltetni a pároddal, hogy most nem kiakadnia kell, hanem felnõtt emberhez méltóan viselkednie. Nem a párod ellen vagyok, félre ne érts, biztosan jó ember, ha szereted és vele vagy, egyszerûen azt gondolom, hogy 29 évesen már nem kell meglepõdni azon, ha az embernek gyereke születik, fõleg akkor nem, ha ez egy komoly kapcsolaton belül történik meg. (A futó kalandokból történõ gyerekvállalás egy másik tészta.) Akárhogy is számolom, volt már ideje karriert építeni, nem mondhatja, hogy nem volt meg rá az esélye, hogy ennyi év alatt olyan munkát szerezzen magának, amibõl családapa lehet, elvégre nem 19 és nem is 23 éves. Egyébként meg az õ karrierjén nem hiszem, hogy csorba eshet egy gyermek születésével, mert gondolom te szeretnél majd otthon maradni a babával, te hordod ki, te szoptatod, a te éveidrõl van szó, õ addig nyugodtan építgetheti a karierrjét. Sõt, szerintem sokkal jobban lehet haladni úgy a munkában, hogy otthon egy család várja és van egy nyugodt háttere. Ugyanakkor azt hiszem, hogy ebben a történetben a szülõk még ludasok. A párod egyedüli gyerek, vagy egyedüli fiú? Mert talán el lett kicsit kapatva. Pontosabban elfelejtették elengedni a kezét, márpedig azt hiszem, hogy egy szülõnek ennyi idõsen már nincs joga ehhez. Támogatni lehet, tanácsokkal ellátni lehet, de el kell engedni. Õk mikor házasodtak? És mikor vállaltak gyereket? Talán 40 évesen? Bár a kor itt nem számít. Azt hiszem, hogy ha kiakadnak azon, hogy a majd 30 éves fiúk apa lesz, akkor 5 év múlva sem viselnék ezt jobban. Szorítok értek, sok sikert, üljetek le és beszéljétek át az egészet. Neked most tényleg nyugalomra van szükséged, ha kétségek között maradsz, akkor ezt nem kapod meg.
szia mi se vagyunk összeházasodva, ez nem fontos. az én páromnak nagyon korán jött ez a baba dolog, örült is neki meg talán nem is.mindig mondta, hogy majd akkor lesz gyerek, ha kinn lesz stb.. aztán ahogy egyre kézzel foghatóbb lett a babó, látszik a pocim, mozog a baba, érzi õ is, látom rajta, hogy örül , várja.most már a finisbe vagyunk még lenne 3hetem, de már mindennap mondja, hogy õ tudja hogy a héten megszületik.szóval lehet izgatottabb mint én. beszéljetek róla, beszéljétek meg minden rendben lesz. sok boldogságot!!!
Most még a párodnak fel kell dolgozni, hogy meg fog változni egy babával az élete. Az ultrahang után tényleg odáig lesz, hogy az a képen az õ gyereke :-) A lakosokkal pedig egyáltalán ne foglalkozz, senkinek semmi köze, ahhoz, hogy házasok vagytok-e. Te sem tudnád megmondani egy csomó pááról, akik babakocsiban a gyerekükkel sétálgatnak, hogy házasok-e.
szia! amikor én terhes lettem a kisfiammal - õ most már 5 éves- akkor én 22 éves voltam, a párom 20! én nagyon örültem neki amikor kiderült, hogy jön a baba, mert én mindig is családcentrikus voltam. A páromtól tartottam egy kicsit mert õt még nagyon fiatalnak tartottam hozzá. Amikor megmondtam neki, akkor láttam rajta hogy a szive mélyén örül, de tartott attól, hogy mit szól a családja. De amikor a család "elfogadta" akkor már felhõtlenül örült és nagyon jó apa.Szerintem a párodnál is ha a szülõk elfogadnák akkor õ is máshogy állna a dolgokhoz, bár kicsit furcsa, hogy 29 éves és még mindig a szülõkre hallgat. Mi nem házasodtunk össze, csak akkor amikor a kisfiúnk egy éves volt. És nem volt nagy hacacáré, csak polgári a családdal. Így is boldogok vagyunk. Mi nem városban lakunk, falun, de igazából nem foglalkoztunk vele, hogy ki mit mond. Amikor úgy éreztük, hogy mi tényleg összetartozunk, akkor tartottunk esküvõt. Most várjuk a második babánkat! Drukkolok neked, hogy a párod elfogadja azt, hogy babátok lesz, és szerintem ennek elfog jönni az ideje. Te ettõl függetlenül örülj a picinek, ne idegeskedj( tudom könnyû mondani), de az kihat a babára is, és õ szegénykém tényleg nem tehet semmirõl! LÉgy jó!:)
Hasonló cipõben jártam én is. Senki nem szólt meg (legalábbis nem tudok róla), hogy házasságon kívül lett gyerekünk. 5 hónapos volt, mikor volt az esküvõnk. Persze, hogy örülni fog a picinek! Legkésõbb akkor, ha megszületik, és a karjaiba veszi. Lehet, most még idõ kell neki, mire felfogja.
Elõször is gratulálok a babához:-) Az elsõ idõszakban kiemelten fontos hogy vigyázz magadra, amibe beleértendõ a lelki nyugalom és harmónia. Ha szeretitek egymást a pároddal, akkor minden nehézségen átjuttok. Mi is mikor a babát vártuk nem voltunk házasok. Ma már talán nem olyan "szokatlan" ha egy pár még nem férj és feleség és úgy várják babájukat. Sokkal fontosabb, hogy együtt legyetek szeretetben és boldogságban. És egy házassagi papírt bármikor követheti egy válási papír, míg a baba egy életre össze fog kötni Titeket! Beszélgessetek sokat a pároddal és hidd el mikor már látja gömbölyödni a pocidat, vagy elmegy az uh-ra, akkor már neki is sokkal "kézzelfoghatóbbá" válik, hogy jön szerelmetek gyümölcse:-) Boldog babavárást:-)
az mit jelent, hogy kikészült? mi a véleménye? szerintem az, hogy megszólnak-e nem fontos. próbáljatk meg leülni és megbeszélni, hogy menyiben befolyásolja az õ karrierjét egy gyermek. egyébként ha eljegyzett valszeg komolyak a szándékai, és a baba nem változtat rajta. lehet kell neki idõ amíg megszokja a gondolatot. és ez nem a szülei élete, hanem a tietek, kettõtöké és a születendõ gyermekeiteké:)
Szia nyugodj meg nem fognak megszolni az emberek én sem vagyok férjnél és most várjuk a második babánkat, az meg tuti ha meglátja a párod az elsõ ultrahangon a babot elfog ájulni tõle ugyhogy szerintem nyugi és gratula a babohoz
Szerintem senkinek semmi köze sincs ahhoz, hogy babát vársz!Megharcoltam a 18 hetes 3 napos babámért és lassan a párom is eltudja fogadni:) Párom családja abortuszra akart kényszeríteni, de én kiálltam a babámért és soha még csak eszembe sem jutott, hogy elvetessem!A kapcsolatom az elején hullámvölgyeket élt át, de már boldog vagyok:) ja és a párom 19 évesen tudta meg hogy apa lesz én meg 24 vagyok:) szóval fej a fejjel és bezsélj vele errõl:) Sok sikert!!
mant=manót(bocs)
Szia! 36 hetes kismama vagyok, és mi sem vagyunk összeházasodva.Apasági után vagyunk így a párom nevét kapja a leányzó, szeretjük egymást, és olyanok vagyunk mint egy család, ez a lényeg, nem a papír, hidd el.Senkinek nincs köze, vagy joga beleszólni.Szerintem ha a párod igazán szeret, nagyon boldog lesz, amikor a mant a karjában tarthatja, én párom is elõször azt mondta 5 év múlva próbálkozzunk, aztán saját maga rájött, õ sem lesz fiatalabb, és ki tudja mit hoz a jövõ, és mi a biztosíték, hogy évek múlva több lesz, és jobb lesz.Az a legfontosabb, hogy a párod melletted álljon, beszélgesss vele errõl, és hidd el, ha õ az igazi, nem lesz gond. A szülõk, sokszor nagyon okosak tudnak lenni, ne törõdj velük, csak ti ketten, ill. most majd 3-an számítotok. Sok sikert, és gratulálok!
Manapság az embereknek egyre kevésbé fontos a házasság. Tök mindegy, van-e papír, vagy nincs, a lényeg, hogy együtt vagytok és szeretitek egymást. Képzeld, nálunk a terhességem alatt az apuka is eltûnt, de még így se szólt meg senki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, kicsit megnyugodtam. A párom nem akar még gyereket, de bízom benne, hogy kis idõ múlva már legalább úgy fog örülni neki mint én. Sajnos a szülei úgy nevelték, hogy az õ szavuk mindenek felett áll és õk ellene vannak a gyereknek, de az biztos, hogy a párom nagyon szeret engem ezért remélem túljutunk ezen a nehézségen is és boldogságban fogjuk várni a babát.
Szia!Nyugodj meg , minden csoda 3 napig tart.Én elváltam és babát várok a páromtõl.Aki 30 évvel idõsebb és most vált el.Majd megnyugszanak az emberek.Semmi nincs szebb, mint egy egészséges kisbaba.Mindent tud , minden rosszat feledtet.Nyugodj meg, minden rendbe jön.Sok sikert.

Házasságon kívül született 18 hónapos kislány láthatásánál reális kérés-e heti 2*3 óra láthatás a gyermek 3 éves koráig, utána pedig kéthetente hétvége, pussz heti egy délután?

Legjobb válasz: A láthatási jogot biztosítanod kell az apa felé, de az milyen módon azt már ti határozzátok meg. ha ott akarsz lenni, azt semmi törvény nem szabályozza hogy nem lehetsz. de egy ilyen picinél szerintem teljesen jó a 2x3 óra. de szerintem ez akkor is változhat ahogy te érzed, ha pár hónpa után azt látod hogy a gyerek az apánál jól érzi magát és apa felelöség tudó, akkor gondolom neked sem baj ha többször vagy hosszab órára viszi vagy megy hozzátok. ezt neked kell érezned mennyire bízol meg az apában. ha teljesen megbízható és jó a kapcsolatotok, és szereti a gyereket, neked is jobb ha fontos programod van pl valami hivatalos elintézni való, akkor oda tudd adni a gyereket neki akár egy napra is. igazából ez a láthatás inkább az apán múli, ahhoz hogy a gyereknek is jó legyen az apának minden látogatásra el´kéne mennie. az lenne jó a´gyereknek is.

A láthatási jogot biztosítanod kell az apa felé, de az milyen módon azt már ti határozzátok meg. ha ott akarsz lenni, azt semmi törvény nem szabályozza hogy nem lehetsz. de egy ilyen picinél szerintem teljesen jó a 2x3 óra. de szerintem ez akkor is változhat ahogy te érzed, ha pár hónpa után azt látod hogy a gyerek az apánál jól érzi magát és apa felelöség tudó, akkor gondolom neked sem baj ha többször vagy hosszab órára viszi vagy megy hozzátok. ezt neked kell érezned mennyire bízol meg az apában. ha teljesen megbízható és jó a kapcsolatotok, és szereti a gyereket, neked is jobb ha fontos programod van pl valami hivatalos elintézni való, akkor oda tudd adni a gyereket neki akár egy napra is. igazából ez a láthatás inkább az apán múli, ahhoz hogy a gyereknek is jó legyen az apának minden látogatásra el´kéne mennie. az lenne jó a´gyereknek is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!