Találatok a következő kifejezésre: Háton fekve a (61 db)

Ha háton fekve a hasam a bordaív fölé emelkedik (belégzéskor), akkor hájas a pocim?

Legjobb válasz: Nem! Ha lány vagy, akkor pont így vagy a legszebb. Ugyanis nekem az olyan lányok tetszenek, akinek háton fekve picit kidomborodik a pocijuk!

Nem! Ha lány vagy, akkor pont így vagy a legszebb. Ugyanis nekem az olyan lányok tetszenek, akinek háton fekve picit kidomborodik a pocijuk!
1.) Hasad van, és nem pocid. 2.) Ha hasi légzést folytatsz, akkor elég érdekes lenne, ha nem emelkedne a "bordaív" felé a hasad. Ha mellkasit, akkor is van némi emelkedés. 3.) Ebbõl nem tudsz következtetni, hogy hájas-e a hasad. Onnan tudsz, hogy ránézel. 4.) Mielõtt megkérdeznéd, az sem háj, ha "betapintható" a hasad. Ha nem lenne betapintható, ergo puha, haldokolnál.
Elsõ vagyok. Miért baj, hogy valaki pocinak hívja a hasát? Gondolom lány a Kérdezõ.
Mennyi idõs?
A kérdező hozzászólása: 3 hos pont.
így nehéz megtippelni. lehet fáj a hasa, de az is lehet feszes az izomzata. de lehet csak szórakoztatja magát, annyira semmit nem írtál, hogy képtelenség még tippelgetni is. ha aggódsz, mutasd meg az orvosnak
A kérdező hozzászólása: 2 napja csinalja, pedig nem faj a hasa. Es ezt is nevetve teszi, csak ugy "elvan". De olyan fura, aztan lehet h csak tulaggodom. Ha az olemben "ul" , tehat be van dolve, nem teljesen ul, akkor is addig csinalja meg lecsuszik rolam. Babakocsiba, hordozoba..mhol :)
jah, hát így már tudom mire gondolsz :) ez egy reflex, pár hét múlva eltûnik :)
A kérdező hozzászólása: akkor jo:) koszonom szepen
Én lányom is csinálta egy ideig, nem tudom miért...szerintem csak szórakozott:)
próbálgatja a hátát, a kislányom folyton ezt csinálta, aztán elkezdett az oldalára fordulni majd átfordulni hasra. most lesz 4 hós, állandóan izeg-mozog és ahol lehet, homorít :) Ehhez gyakorol a Te babád is
Inkább nem jó neki.
A kérdező hozzászólása: De ha ülök a fotelba akkor is mocorog. Bár tény elég aktív baba, mert napi 6 órát is képes mocorogni , most már séta alkalmával is rugdos.Meg mióta meleg van azóta mégtöbbet van ébren.
Ha a hátadon fekszel miért nyomná a gerinced a babát? Ha az oldaladon fekszel akkor is ott van a gerinced! És miért nem tud elmozdulni?
Háton fekve állítólag kevesebb oxigén jut a babának:S doki mondta.jobb oldalt fekve a legjobb.:)
Szerintem egyik sem, azért mocorog mert ha lefekszel nem "ringatod" , ahogy mész. Ilyenkor felébred, mint amikor születés után visszarakod a kiságyba. Nekem mindegy hogy fekszem mocorog! Van hogy még aludni sem tudok tõle. :) Szerintem nekik mindehogy jó ott bennt! Mindegy neki hogy fekszel vagy sétálsz!
Nem jó neki. Egy magzat számára a lehetõ legkényelmetlenebb dolog az anyja gerince. Képzeld csak el, neked milyen lenne és még arrébb sem tudsz menni.


Lányok tesin kellett már háton fekve a lábatokat a föld felett tartatni?

Legjobb válasz: ...? Mert..? (egyébként kellett)

...? Mert..? (egyébként kellett)
A kérdező hozzászólása: Arra voltam kíváncsi, hogy alkamazzák-e a dolgot és milyen formában (pl. meddig)
Ez egy hasiizomgyakorlat , én fiú vagyok nekünk kellet :P

Miért nem engedik az egri kórházban, hogy négykézláb vagy guggolva szüljenek a nők? Pedig így könnyebb lenne a szülés is. Háton fekve a legszűkebb a szülőcsatorna.

Legjobb válasz: nem tudom. De nekem próbálták azt is megmagyarázni, hogy nem hordhatom a saját polóm, azt is, hogy nem állhatok mégis megtettem.Csak elég határozottnak kell lenni.Lefogni és erõvel lefektetni úgyse fognak

nem tudom. De nekem próbálták azt is megmagyarázni, hogy nem hordhatom a saját polóm, azt is, hogy nem állhatok mégis megtettem.Csak elég határozottnak kell lenni.Lefogni és erõvel lefektetni úgyse fognak
Szia! Bár nem a kérdésre válaszolok, de én pl. amíg vajúdtam addig a labdán ültem és pattogtam, aztán mikor már nagyon durva fájásaim voltak, és a kitolási szakaszban már el sem bírtak a lábaim, örültem, hogy feküdhetek. Ez összesen 15 perc volt. Könnyû szülést!
Ha jó csapatot választassz magad köré akkor a szülõfotelben is szülhetsz...Én abban tervezem kb2 hét múlva! Amúgy guggolva állva szimplán azértnemengedik mert a dokiknak kényelmetlen! Az elsõt háton fekve szültem (bár most már új állítható szülõágyak vannak...)és 50 perc volt a kitolás(baba 3950/61 buksi 36cm)De én is biztos vagyok benne, ha nem kellett volna feküdnöm ez az idõ lényegesen kevesebb lett volna...Majd most hasonlíthatok, mert ez a bébi inkább nagyobb lesz mint kisebb.. 2 éves kislány és 37 hetes pocakcsajszi anuyja
A kérdező hozzászólása: A dokinak kényelmetlen...basszus!!!nem õ szül!!!ilyenkor azt kellene nézni, hogy kényelmesebb a kismamának!Egyébként az otthonszülés hogy mûködik?Kinek kell szólni?

Próbálok lefogyni és ezért elkezdtem esténként hasizmozni. Egyik este észrevettem, hogy pontosan a hasam közepén valami fura kis pukli van, de csak akkor jelenik meg amikor hasizmozás közben háton fekve a lábamat emelgetem. Mi lehet ez a pukli?

Ugyanolyan teljesen, mintha izom lenne, de a hasnak pont a közepén szimmetrikusan tudomásom szerint nincs izom.

Legjobb válasz: Bocsi de egy kicsit viccesen nézve: Alien a nyolcadik utas a halálból :) akar kijönni :DDD Sajnos nem tudok biztosra bármit is mondani, esetleg valamilyen sérv, és jó lenne megmutatni egy orvosnak. Esetleg nem tudsz képet feltenni? (mármint a kiálló dologról) Amúgy meg kitartást, én tegnap elõtt kezdtem el hasizmozni :)

Bocsi de egy kicsit viccesen nézve: Alien a nyolcadik utas a halálból :) akar kijönni :DDD Sajnos nem tudok biztosra bármit is mondani, esetleg valamilyen sérv, és jó lenne megmutatni egy orvosnak. Esetleg nem tudsz képet feltenni? (mármint a kiálló dologról) Amúgy meg kitartást, én tegnap elõtt kezdtem el hasizmozni :)
Nekem speciel a köldöksérvem ilyen. De arra kifejezetten jó a hasizmozás. Ne ijedj meg, sérved lehet úgy is, hogy észre sem veszed. Nekem is például most derült ki fél éve, hogy a köldöksérvem mellett velem született rekeszizomsérvem is van. 26/L Azért dokinak mutasd meg.
A kérdező hozzászólása: Azt nem írtam, hogy körülbelül 8-10 cm hosszú, és a köldököm fölött van. Alakja hosszúkás. A válaszokat elõre is köszönöm!

Nem ajánlatos a háton fekve aludni, ezt tudom. De konkrétan mit jelent háton feküdni? Nekem úgy kényelmes az alvás, ha szinte félig ülök, a hátamat az ágytámla támasztja. Ez így ajánlatos? 31 hetes vagyok, és oldalt fekve mindig fáj valamim.

Legjobb válasz: A háton fekvés az konkrétan a háton fekvés.Amit mi már nem nagyon tudunk elviselni mert elnyom bennt mindent:) Nekem már szinte sehogy nem kényelmes:( Üdv:33 hetes kismama

A háton fekvés az konkrétan a háton fekvés.Amit mi már nem nagyon tudunk elviselni mert elnyom bennt mindent:) Nekem már szinte sehogy nem kényelmes:( Üdv:33 hetes kismama
Ha neked úgy kényelmes, akkor nem ártasz vele. Lényegében azért nem szokták ajánlani, merthát a garvitáció. De ha neked így kényelmes, akkor ez gondolom nem okoz problémát neked. :)
Valamilyen eret nyom el a haton alvas, de szerintem ugy aludj, ahogy neked kenyelmes. Annyi mindenre kell odafigyelni terhesseg idejen, hogy komolyan mondom csoda, hogy meg nem halt ki az emberiseg...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Úgy kellett volna fogalmaznom, hogy így még valamennyire tudok aludni. :-) Másképp sajnos már nem megy. Boldog babavárást mindenkinek!
4 órát simán lehet hagyni aludni.hidd el, felébrednek a babák, ha éhesek.az enyém is felébred, hiába alszik mélyen.a pocak az úr.
Az én babóm hasfájós volt, ezért sûrûn tettem hasra. Kb 1 hós kora óta csak hason alszik (kivéve persze a gyerekülés, és a babakocsi). Én hagytam aludni, õ is sokat aludt egy huzamba, a pocakja mindig felébresztette. Persze mindig ott voltam körülötte és figyeltem, hogy szuszog e még! :)
Én egy hete jöttem rá, hogy hason jobban szeret aludni. Egyik hajnalban elkezdte dobálni magát, de álmában. Meguntam, hasra fordítottam. Amíg elmentem pisilni, elaludt. Reggel 9-kor úgy ébresztettem fel, mert már én is aggódtam. Azóta hason alszik. Hat hetes kora óta nem eszik éjjel. Most úgy van, hogy este 10körül elalszik háton, hajnal 3-4 körül felébred (nem eszik), átfordítom, és alszik 9ig. Boldogan mosolygósan ébred. Persze után felfalna mindent. 9 hetes
Szia!nekem két hetes kora óta csak hason alszik, mert õ a hátán mindig felébredt arra h kalimpál a kezével!viszont hason olyan nyugis! sztem is hagyd amíg csak akar, a poci úgyis felébreszti! Nekünk most este 8 tól alszik fél 6fél7-ig hason, majd fél órát eszik, cummog és még alszik 9-ig hason!nappal is csak hason!viszont ha nyekereg(felébredt)átfordítom a hátára, és még fél órát elvan "játszik" magában, én meg intézem a dolgom!most 14 hetes
A mi babánk 6 hetes. ugyanígy, ha hason alszik, akkor sokkal tovább húzza, mint háton. Volt már olyan, hogy fél 10- 5-ig aludt. Õ!! Én persze nem, mert mindig megnéztem, hogy nem lázas e, vesz e levegõt...Nem értettem, hogy mitõl alszik ilyen sokat. azóta már többször elõfordult, de még nem mindig és már nem lesem annyira. Õt 2 hetes kora óta hason is altatom, mert már akkor át tudta fordítani a fejét és hasfájós volt akkor is.

Ha nem emeli a fejét háton fekve, milyen "tornagyakorlatokkal" lehet neki segíteni?

Sajnos, háton fekve, ha magam felé húzom a gyerk?cöt, nem emeli a fejét, csak lógatja vagy kihomorít.

Legjobb válasz: Nálunk ugyanez volt a helyzet.Nagyon aggasztott a dolog és a gyerekorvosunk írt egy beutalót a fejlõdésneurológiára, hogy nézzék meg nincs-e valami gond.(bár teszem hozzá õ hason fekve se tartotta a fejét rendesen.)Elmentünk, megvizsgálta és azt mondta, hogy csökkent nyaki-és háti izomzat.Vannak babák akiknél egy kis erõsítésre van szükség.Azt mondta a doktornõ minden pelenkázásnál 10szer húzzuk fel ülésbe ill. forgassuk, úgy mintha hengergetnéd el-vissza, el- vissza(nem tudom ez mennyire érthetõ).Hazamentünk és elkezdtük a tornát.Visszamentünk 1 hónap múlva kontrollra, azt mondta rengeteget erõsödött.Utána rákövetkezõ hónapra is visszamentünk és a kisfiam teljesen rendben volt.Aztán lehet, hogy még túl megerõsödött, mert utána hat hósan már állt, 10 hósan szaladt.Csak azért írtam ezt meg neked,hogy ne aggódj, nincsen semmi gond.

Nálunk ugyanez volt a helyzet.Nagyon aggasztott a dolog és a gyerekorvosunk írt egy beutalót a fejlõdésneurológiára, hogy nézzék meg nincs-e valami gond.(bár teszem hozzá õ hason fekve se tartotta a fejét rendesen.)Elmentünk, megvizsgálta és azt mondta, hogy csökkent nyaki-és háti izomzat.Vannak babák akiknél egy kis erõsítésre van szükség.Azt mondta a doktornõ minden pelenkázásnál 10szer húzzuk fel ülésbe ill. forgassuk, úgy mintha hengergetnéd el-vissza, el- vissza(nem tudom ez mennyire érthetõ).Hazamentünk és elkezdtük a tornát.Visszamentünk 1 hónap múlva kontrollra, azt mondta rengeteget erõsödött.Utána rákövetkezõ hónapra is visszamentünk és a kisfiam teljesen rendben volt.Aztán lehet, hogy még túl megerõsödött, mert utána hat hósan már állt, 10 hósan szaladt.Csak azért írtam ezt meg neked, hogy ne aggódj, nincsen semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, Lányok!...akkor óvatosan tornáztatom, aztán meglátjuk a következõ vizsgálatnál (végül is nem küldött el minket a dokinéni sehová, csak mondta, hogy tornáztassam).
Mi elmúltunk 3 hósak, de az én pindúrom sem emeli a fejét háton fekve.A doktornõ nem mondta hogy ez baj lenne.Hason nekem is szépen tartja.
Megmondom õszintén én még akkor sem erõltetném, ha dokinéni ezt mondta. Persze ha a gyerkõc jól veszi a gyakorlatot néha megcsinálnám, de sztem nincs semmi baj. Ha mégis zavar a dolog vidd el egy gyógytornászhoz az mutat neked.

Akinek csak hason alszik el fél év körüli vagy annál nagyobb babája, annak is sokszor felhúzza a lábát háton fekve?

Kezdetekt?l fogva így alszik és azt hiszem emiatt lehet, hogy háton fekve is sokszor felhúzza a lábát.

Legjobb válasz: Az én fiam így is úgy is aludt,de sokáig még a hátán fekve is felhúzta a lábát,most két éves és ha hason fekszik akkor úgy mint egy "büdösbogár",lába a hasa alatt a popója az égnek!

Az én fiam így is úgy is aludt, de sokáig még a hátán fekve is felhúzta a lábát, most két éves és ha hason fekszik akkor úgy mint egy "büdösbogár", lába a hasa alatt a popója az égnek!
A kérdező hozzászólása: És az nem gond, hogy háton fekve is felhúzza a lábát: pl. késõbb a járásnál nem volt gond nektek?
Nélunk nem volt gond, de szerintem a legtöbb pici baba így alszik!Most 2 éves és fut mint a golyó!1 évesen indult el! De ha aggódsz akkor kérdezd meg a védõnõt vagy a gyerekorvosotokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!