Találatok a következő kifejezésre: Három hete császárral (3 db)

Teljessen kétségbe vagyok esve. Három hete szultem életem értelmét/császárral, nem így akartam/a tejem nehezen indult és most úgy állok hogy minden hétre jut egy mellgyulladás 39 fokos lázzal párosulva. Mit lehet tenni? Fejek melegíttek minden.

Mit lehet tenni mi erre a megoldás? már tápszert is adok neki neki mert nincs elég tejem/és már sokszor azt érzem nincs kedvem fejni mert ez csak nyûg nekem fájdalmas. Más is van így? írjatok úgy el vagyok keseredve.

Legjobb válasz: Nekem is nehezen indult a tejem, szinten csaszar, de az elso es egyetlen lazas mellgyulladast nem kovette tobb. Gyakrabban tettem mellre a fiamat es nem volt szukseg fejesre aztan tapszerre sem. Hivtam egy szoptatasi tanacsadot is. Neked is ezt javaslom. Bujjatok ossze a piciddel, szanj ra egy egesz napot h amikor csak felsir mellre teszed. A testkontaktus is sokat segithet. A legjobbakat!

Nekem is nehezen indult a tejem, szinten csaszar, de az elso es egyetlen lazas mellgyulladast nem kovette tobb. Gyakrabban tettem mellre a fiamat es nem volt szukseg fejesre aztan tapszerre sem. Hivtam egy szoptatasi tanacsadot is. Neked is ezt javaslom. Bujjatok ossze a piciddel, szanj ra egy egesz napot h amikor csak felsir mellre teszed. A testkontaktus is sokat segithet. A legjobbakat!
Ne ess kétségbe, sok megoldás van. Aki már szült valaha, az bármikor képes rá, szóval anyukád besegíthet. Vagy más anya tejét adod neki. Vagy a tápszer. De az is nagyon valószínû, hogy a fejõ alkalmatosságod nem megfelelõ. Mivel fejsz?
De pár évvel ezelõtt pont az volt a tv-ben, hogy a sose szült nõk is tudnak szoptatni, mert beindul a reflex. Sokan az örökbefogadott babákat is szoptatják otthon, pedig sosem szültek.

Három hete szültem császárral. Az orvosom hat hét múlva rendelt vissza. Nem kellene már előbb is megvizsgálniuk?

Milyen vizsgálatok vannak ilyenkor?

Legjobb válasz: nem... 6 hét múlva van a kontroll. ha valami baj van, úgy is mennél hamarabb. nem? ált. nõgyógyászati vizsgálat van ilyenkor. fél perc az egész.

nem... 6 hét múlva van a kontroll. ha valami baj van, úgy is mennél hamarabb. nem? ált. nõgyógyászati vizsgálat van ilyenkor. fél perc az egész.
Nekem császár után 10 nappal kellett mennem varratszedésre majd a 6 hetes kontrollra ami egy sima nõgyógyászati vizsgálat plussz még megnézik, hogy milyen a vágás helye szépen gyógyul-e.
A kérdező hozzászólása: De, igazatok van:) Csak egy ismerõs mondta, hogy mi az, hogy 6 hét???? Már 1 hét után meg kellene néznie a dokinak. De most megnyugtattatok.

Három hete szültem császárral, elég sok tejem van szoptatok. Tegnap este fürdésnél észrevettem egy csomót a honaljamban. Mitől lehet?

Legjobb válasz: A tejtermeléstõl, nekem is volt, és fájt is, mert elõször csak az egyik oldalról szopizott a fiam, így a másik mellem nem ürült ki. Ki kell masszírozni mert ha bekeményedik még rosszabb lesz, próbáld arról az oldalról többet szopiztatni vagy fejd le hogy kiürüljön a melled. Remélem érthetõ volt valamennyire, nem tudom jobban megfogalmazni.

A tejtermeléstõl, nekem is volt, és fájt is, mert elõször csak az egyik oldalról szopizott a fiam, így a másik mellem nem ürült ki. Ki kell masszírozni mert ha bekeményedik még rosszabb lesz, próbáld arról az oldalról többet szopiztatni vagy fejd le hogy kiürüljön a melled. Remélem érthetõ volt valamennyire, nem tudom jobban megfogalmazni.
Az 1 válaszolónak igaza van.Nekem is volt így és ezt tanácsolták(nekem bevált):az érintett oldali melledbõl hónaljtartásban szoptass vagy pedig a baba fölé hajolva.A 2 verzió nem túl kényelmes, de így egyenletesen szívja a mell minden részébõl a tejet és nem fog sehol pangani benne.Szoptatás elõtt a meleg borogatás vagy a melegvizes lemosás és a masszázs is segíti a tej könnyebb ürülését.
Meg attol is lehet, ha mondjuk egyik karodon sokaig tartottad a babat, es egy kicsit megeroltetted a mellizmodat, a karodat. Nekem ettol is becsomosodott a mellem, foleg az elso par hetben. De igazuk van az elottem szoloknak, gyakori mellretetel, es melegvizes masszazs, fejes az ellenszer.
az 1. vagyok, nekem itthon sokat segített a szoptatós párna, mert azzal sokkal kényelmesebben tudsz hónaljtartásban szoptatni, és nem kell neked tartani a babát, és neki is kényelmesebb. Ráadásul nekem nem akart a jobb oldalról enni, de így be lehetett "csapni", azóta mindkét oldalról szépen eszik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!