Találatok a következő kifejezésre: Három hete a (252 db)

Van egy folyadék tartalmú cysta a bal mellékherémben. Az orvos szerint ne szexszeljek egy hónapig és felszívódik. Nincs barátnőm és nem maszturbálok három hete. A duzzanat még mindig ugyanakkora. Várjam meg a hó végét, vagy menjek újra az orvoshoz?

Vannak hölgyek, akikre ha csak gondolok, vagy látom őket érzem, ahogy azonnal bekapcsolnak a "klóngyárak", bár mindig próbálom magam lenyugtatni. Ezen kívül vannak spontán merevedéseim is. Ez befolyásolhatja a felszívódást?

Legjobb válasz: klóngyárak :) Várd meg, majd ha nem érzel változást, akkor menj el megint a dokihoz.

klóngyárak :) Várd meg, majd ha nem érzel változást, akkor menj el megint a dokihoz.
Menj dokihoz és kérj rá ultrahangot vagy amivel vizsgálják a heréket, szerintem.
Kezdjél minden este egy kb. ping-pong labda nagyságú hagymát megenni. Azt mondják a természetgyógyászok, hogy egy hónap alatt eltûnnek a ciszták.

Három hete a barátnőm ivott az italomból, ekkor már kiütéses volt. Elkaphatom tőle a mononukleózist?

A barátn?m ivott az italomból,ekkor már voltak kiütései,de az orvosa azt mondta,hogy csak csalánkiütés. Rá egy hétre kiderült,hogy mononukleózisa van,aminek a lappangási ideje 35-51 nap. Ha elkaptam,épp úgy jönne ki,amikor Németországba mennék,vagy amikor kint tartózkodom. Szerintetek elkaphattam? :(

Legjobb válasz: Biztos hogy elkaptad! DE nem kell megijedni! A mononukleózist az Epstein-Barr vírus okozza, amit "csók-vírusnak" is hívnak, ezt a vírust szinte minden ember elkapja többségben kamasz korba mikor párkapcsolatba kezd. Viszont csak nagyon kis esetbe alakul ki mononukleózis. Ha esetleg kialakul akkor elvileg 10-14 nap után jelentkeznek a tünetek!

Biztos hogy elkaptad! DE nem kell megijedni! A mononukleózist az Epstein-Barr vírus okozza, amit "csók-vírusnak" is hívnak, ezt a vírust szinte minden ember elkapja többségben kamasz korba mikor párkapcsolatba kezd. Viszont csak nagyon kis esetbe alakul ki mononukleózis. Ha esetleg kialakul akkor elvileg 10-14 nap után jelentkeznek a tünetek!

Három hét alatt hány vizsgára lehet felkészülni, ha a három hét alatt nem lesz vizsgám?

(egyetemen)

Legjobb válasz: Melyik ujjamból szopjam elõ, hogy milyen szakon? Mert nagyon nem mindegy. Büfészakon 3 hét alatt 6 félév vizsgáira is fel bírnék készülni, orvosin max 1-2 vizsgára.

Melyik ujjamból szopjam elõ, hogy milyen szakon? Mert nagyon nem mindegy. Büfészakon 3 hét alatt 6 félév vizsgáira is fel bírnék készülni, orvosin max 1-2 vizsgára.
Oda ne rohanjak... Nekem három hét alatt lesz összesen 7 vizsgám, mégis fel fogok tudni rájuk készülni. Nyilván azért, mert már idõközben is tanultam, nyilván azért, mert ahelyett, hogy ide kérdéseket írogatok ki, beosztom az idõmet, eltervezem, mit mikor tanuljak meg. Ha egyetemre jársz, elég jó lenne, ha tudnád, hogyan tanulsz, mennyi idõ kell mennyi anyagra stb. Ezt mi nem tudjuk helyetted. Bár a kérdésedbõl ítélve olyan szinten lehetsz, amivel nem biztos, hogy ez a három vizsga sikerül.
A kérdező hozzászólása: Ki kérte, hogy rohanjál bárhova is? Elsõ vizsgaidõszakom, nem értem, mire fel ez a támadó hangnem, meg büfészakozás, és , , bezzeg nekem milyen sok lesz" hülyeség. Mindenesetre gratulálok, hogy egy egyszerû kérdést így tudtatok lereagálni, Ti biztos magasan az átlag felett vagytok. Ja, és második: ez nem éppen egy kifejtett kérdés, mindenesetre kevesebb idõmbe telt kiírni, mint neked megírni ezt a trollkodós választ. Gondolom, egyéb kérdésekre is így reagálsz, biztos szörnyen bölcs és okos vagy. Nekem 8 vizsgám lesz három hét alatt, és a kérdésben nem volt semmi olyasmi, hogy lehetetlenül soknak tartom a vizsgáim számát. No mindegy, kár reagálnotok erre, törlöm ezt a kérdéseim közül. Leszív minden ilyen rosszindulatú, elszállt reakció. Elszomorító, hogy a magyarok között egyáltalán nem ritka a nagyképû hozzáállás a semmire fel.

Ha valaki fogamzásgátlót szed, plusz PCO szindrómája van, és három hete volt a párjával, akkoris max egy cseppnyire ment el benne, sőt azóta még megvonásos vérzés is volt attól még lehet terhes?

persze én szedtem bogyókat, és tényleg három hete voltam párommal, de a menzikor nem egy hét szünetet hagytam hanem kett?t, mert csak most mentem kontrollra belgyógyászhoz kai felírhatja, és azthittem hogy már többet nem kell szednem, mer múltkor még azt mondta. És mivel csak most van fizum, és felírta megint, csak most tudtam kiváltani. Tehát még egy hétk ihagyás, de közbe nincs szex, és a menzi a szex után volt, attól még lehetek babás?

Legjobb válasz: Sose hagyok ki két hetet, de most voltam kontrolon, és elõbb nemtudtam iratni gyógyszert, dolgoztam, el se dutam volna elõbb menni, meg fizetni sem tudtam nyolcadika elõtt. Sõt azért sem mentem elõbb iratni bogyót, mer legutóbb azt mondta nekem a doki, hogy õ úgy gondolta, hogy szedjem fél évig, és már lejárt a fél év, erre mire mentem mondta hogy ha nem akarok még babát akkor felírja ugyanezt, sõt elõtte mondta, hogy elküld hüvely UH ra, most meg olyan jók lettek hormon eredményeim, hogy arra sem volt szükség. Amúgy tudom, hogy megvonásos vérzés van a fogamzásgátló szedése alatt, és hogy olyankor nincs peteérés, de én a bogyót elsõsorban nem csak fogamzásgátlás céljából szedem, hanem a pco miatt is, hogy múljanak el a cisztáim, és ha majd abbahagyom a kúrát, akkor könnyebben eshessek teherbe :) viszont tudom hogy a fogamzásgátlók nem védenek 100% osan, és nem egy esetrõl hallottam, hogy valaki normálisan szedte a bogyókat, sõt nem volt se hasmenése se nem hányt, és olyan gyógyszert sem szedett ami közömbösített volna, mégis terhes lett közben. És három hete volt szex, két hete kezdõdött el menzim, és azalatt az idõ alatt nem szedtem bogyót (azaz gyógyszermentes hét ötödik napjától véreztem) és rá egy héttel írták fel megin a bogyókat és az új levél (ez már a hetedik hónap hogy szedem) 3. szeménél szeretkeztünk ismét :) ha szedem a bogyót úgy ha terhes vagyok, de nem tudok róla h terhes vagyok, akkor árthatok a babának?

A kérdező hozzászólása: Sose hagyok ki két hetet, de most voltam kontrolon, és elõbb nemtudtam iratni gyógyszert, dolgoztam, el se dutam volna elõbb menni, meg fizetni sem tudtam nyolcadika elõtt. Sõt azért sem mentem elõbb iratni bogyót, mer legutóbb azt mondta nekem a doki, hogy õ úgy gondolta, hogy szedjem fél évig, és már lejárt a fél év, erre mire mentem mondta hogy ha nem akarok még babát akkor felírja ugyanezt, sõt elõtte mondta, hogy elküld hüvely UH ra, most meg olyan jók lettek hormon eredményeim, hogy arra sem volt szükség. Amúgy tudom, hogy megvonásos vérzés van a fogamzásgátló szedése alatt, és hogy olyankor nincs peteérés, de én a bogyót elsõsorban nem csak fogamzásgátlás céljából szedem, hanem a pco miatt is, hogy múljanak el a cisztáim, és ha majd abbahagyom a kúrát, akkor könnyebben eshessek teherbe :) viszont tudom hogy a fogamzásgátlók nem védenek 100% osan, és nem egy esetrõl hallottam, hogy valaki normálisan szedte a bogyókat, sõt nem volt se hasmenése se nem hányt, és olyan gyógyszert sem szedett ami közömbösített volna, mégis terhes lett közben. És három hete volt szex, két hete kezdõdött el menzim, és azalatt az idõ alatt nem szedtem bogyót (azaz gyógyszermentes hét ötödik napjától véreztem) és rá egy héttel írták fel megin a bogyókat és az új levél (ez már a hetedik hónap hogy szedem) 3. szeménél szeretkeztünk ismét :) ha szedem a bogyót úgy ha terhes vagyok, de nem tudok róla h terhes vagyok, akkor árthatok a babának?
Azaz 79%-osnak írtam, és 85%-os vagyok:) Tehát az elõzõ hozzászólás 79%-osnak szólt.
85%-os: Nyilván én sem arra gondoltam, hogy amíg szedi, beindítja. De a PCO általában magas tesztoszteron szinttel jár. Egyes fogamzásgátlóknak pedig (Pl. Diane, Cyprmomix) antiandrogén hatása van. Ezért kúraszerûen szokták adni (pl. fél évig), és akkor van rá esély, hogy a tabiszedés abbahagyása után is lent marad a tesztoszteronszint, és beindul a peteérés. Kérdezõ: A tabit ne szedd össze vissza. Ne hagyj ki két hetet, mert baromira egészségtelen. Vagy szedd normálisan, vagy ne szedd.
Ha 4 hete szexeltél és azóta megjött, nem vagy terhes. Viszont ha kihagytál 2 hetet, valószínûleg nem vagy védett ebben a ciklusban. Mellesleg a fogamzásgátló NEM indítja be a peteérést. Ellenkezõleg: leállítja. Ilyenkor nincs menstruáció sem, csak megvonásos vérzés.
teszteltél már??? már 400 ft-ért lehet tesztet venni!!!
A kérdező hozzászólása: Nem! nem 2 hgetes zsünetbe szexeltem, hanem 3-4 hete szexeltem, és múlt héten menstruáltam, és mult héten meg ezen a héten nem szedtem bogyót, de tegnap elöttõl meignt szedek :)
PCOnál alapból elég nehéz teherbe esni. Viszont ha úgy hatott a tabletta, ahogy vszínûleg az orvos is reméli (beindult tõle a peteérésed), akkor simán lehetsz terhes. Csinálj tesztet.
Én a te helyedben vennék tesztet(ne egyet vegyél min 2) Ha negatív megnyugszol, ha pozitív akkor hamarosan bõvül a család :)
Jól értem, hogy nem 7, hanem 14 napot hagytál ki a tabival, és ebben a szünetben volt szex? Bakter... Az elsõ héten kihagyott tablettáknál a legnagyobb az esély a terhességre, te meg 7 tabit hagytál ki... Azonnal tesztelj!
A kérdező hozzászólása: nem gondoltam eddig terhességre, a munkatársaim cseszegetnek h az lehet, meg hogy ne bízzak benne, hogy bogyó mellett nem lehetek babás, meg hogy van terhesség közbe is vérzés néha. Van aki észre se veszi, hogy terhes, mer semmi tünet. Csak nem tudom hogy ez a nem megszokott hányinger, meg étvágy és hangulatingadozás mitõl lehet? És legfõképpen a savanyú ubit kívánom sok kaporral :) és a sós ételeket, most pl a krumplipürét párolt mexikói vegyes zöldségekkel eddig ittam kávét, és most tökre undorodom tõle, még a selyemcukortól is majdnem berókáztam :(
azonnal tesztelj!, ha pozitív akkor tessék abbahagyni a tablettát!!!
szerintem csak beképzeled

Három örlőfog jön egyszerre, okozhatja ez, hogy már több, mint három hete éjjel óránnként ébred a fiam?

Már néhány hónapja elkezdte, hogy felébred éjjel. De most nagyon bedurvult a helyzet, tanácstalan vagyok :-(

Legjobb válasz: detto kb 2 hete 2 örlö fog egyzserre óránként ébredt majd fél óránként, de már kibujt de lehet még növeszti a maradék fogait mert nem eszik 2 napja

detto kb 2 hete 2 örlö fog egyzserre óránként ébredt majd fél óránként, de már kibujt de lehet még növeszti a maradék fogait mert nem eszik 2 napja
Hány hónaposan kezdte a rossz alvást? Ha 8 (esetleg 9) hónaposan, akkor nem a foga a gond, hanem a szeparációs szorongás. Ebben az esetben meg kell tanítani aludni. Ha ezt késõbb kezdte, akkor lehet a foga is, bár eléggé kétlem, hogy ez hónapokon át tartó rossz alvást eredményezne.

A barátom három hétre elutazott külföldre és alig tudunk beszélni?

nagyon hiányzik, egy kis halászafaluba mentek ahol nincs internet így néha méregdrágán felhív. Már egy hete h elment. Nekem nagyon nehéz, h nem hívhatom fel bármi van, mindent nélküle kell megoldanom, és még csak el sem tudom neki mesélni utána. Amúgy nem vagyunk összen?ve, de ha nem találkozunk, akkor is szoktunk kb fél órát beszélni egy nap és elmeséljük h ki mit csinált. Hiányzik, h tudjam mi van vele, és h elmondhassam neki h mi van velem. Másnak elmondom, de én NEKI is szeretném. Kicsit olyan érzésem van, mintha szakítottunk volna, mert h sosem vagyunk ott egymásnak most ha kellene. Félek h ehhez hozzászokom és amikor visszajön, addigra rájövök h minden megy nélküle is. Ez tudom h bután hangzik, mert tényleg szeretem, és vele akarok maradni, csak most mégis azt tapasztalom h az élet azért megy tovább. Nektek volt ilyen? Ugye nem fogok "leszokni" arról h ? van nekem? 20L (fél éve együtt)

Legjobb válasz: "A barátom három hétre elutazott külföldre és alig tudunk beszélni?" Igen.

"A barátom három hétre elutazott külföldre és alig tudunk beszélni?" Igen.
Hát ha 3 hét távolság után megszokod hogy nincs.. akkor nem lesz nagy veszteség ha szakítottok. 3 hét az lópikula cintányér :D
3 hétre ment csak el??? Ne már! Ez nehéz neked?? Akkor én mit mondjak? 8 hónapig volt a párom külföldön, és se internet, se telefon ne volt..8 hónapig haza sem tudott jönni, így heti egyszer egy megbeszélt telefonfélkénél álltam a mínusz fokokban, hogy csörögjön, és ott beszéljünk. Mi már együtt éltünk amikor kiment, így egyedül éltem a lakásban..Nagyon nehéz volt.Ha csak 3 hétre ment volna ki...
A távolság a kis tüzeket kioltja... Ha ennyi tönkreteszi, vagy csak megrontja a kapcsolatotokat, akkor ti nagyon gyenge lábakon álltok. Én is hónapok óta távkapcsolatban vagyok, úgyhogy nem érzem át a panaszaidat.
A kérdező hozzászólása: azt nem tettem hozzá, h amúgy is távkapcsolatban vagyunk, csak 2 havonta találkozunk. :S De akkor legalább tudunk beszélni, most még azt sem
Nagyon gyerek vagy még. Egyrészt meg kell tanulnod nélküle megoldanod mindent. Hát igen. Felnõtt emberek így vannak ezzel. Én pl. szeretem is a saját ügyeimet a saját kezemben tartani. Ha meg három hét alatt elfelejted, akkor ez nem is ér annyit, hogy kérdést írj ki.
nálunk volt, hogy egy hónapig nem találkoztunk, de nem volt semmi gáz ebbõl....feltaláljuk magunkat egymás nélkül is, ha éppen nincs ott a másik, vagy nem tudunk beszélni. 3 hét semmi...
palmnak igaza van. az igazi szerelemnek pont az a lényege, hogy minden megy nélküle is, de én vele akarom élni az életem. nem arról, hogy nélküle képtelen vagyok.
amennyibe este átjössz nem. amugymeg ha hiányzik repülj utána és vigyél óvszert. mert azis drága kint.

Számít a három hét? Részletek lenn!

Foylamatos munkaviszonyom van 8 hónapja, most júliusig mivel munkahelyet váltok. Közben aug. 15.-én esküv?m lesz névváltozás meg minden. Azt mondta az új munkahely hogy akkor ne menjek aug 3-tól csak ha már megvolt az esküv? s van új nevem visszajöttem a nászútról. rendesek voltak. Tehát van kb 3 hét ami alatt sehová nem vagyok bejelentve. Akkor ha babát szeretnénk az új törvény értelmében aug 24-t?l számítva 1 év munkaviszomnak kell lennie megint az új helyen? Mert a Tb például 30 nap "átfutást" ad amiben még benne vagyok és az sem sz?nik meg. Köszönöm,

Legjobb válasz: Igen, jól érted. Én csak azt nem értem, hogy miért nem mész (mentél) el erre a három hétre passzív táppénzre? Mert a passzív táppénz beleszámít az otthonléti idõ megállapításába, vagyis akkor két évet lehetnél otthon.

Igen, jól érted. Én csak azt nem értem, hogy miért nem mész (mentél) el erre a három hétre passzív táppénzre? Mert a passzív táppénz beleszámít az otthonléti idõ megállapításába, vagyis akkor két évet lehetnél otthon.
A kérdező hozzászólása: Nem tudtam hogy van iylen hogy passzív táppénz. Eredetileg nem is lett volna egy nap kihagyás sem, de mondtam hogy esküvõm lesz ezért az új helyen felajánlották hogy akkor menjek késõbb mert ha lesz névváltozás akkor amúgy is új jelszó, beléptetõ rendszerhez kódok, meg iylenek kellenek majd és egyszerûbb nekik is ha nem egy hétig használom a régi nevem és utánna 2 hétig nem tudok dolgozni mert igénylik az új kódokat. De köszönöm a választ, így árt értem mi a helyzet.
Szerintem augusztus 24-tõl kell számolnod az egy évet, és a táppénzt vedd úgy mintha nem lenne.Így kellemesen fogsz csalódni, ha azt mondják, hogy több a munkaviszonyod.én nem rizikóznék, hogy ennyire pontosan kiszámoljam az egy évet. Ha még csak most tervezitek, akkor úgyis az új rendszerbe fogsz beleesni, és nem ér annyit, hogy emiatt esetleg ne kapj meg valami járandóságot.
A kérdező hozzászólása: Igen köszönöm, igazad van én is erre gondoltam csak azt hittem ha tb-nél van iylen akkor ebben is van valamilyen "átfutási idõ". Még gyógyszert szedek és akkor valószínû jövõ februárig szedni is fogom.
Szia! Valami keverés van. Az új gyed törvény azt mondja, hogy az igénylést megelõzõ két éven belül kell lenni 365 nap biztosítotti idõnek, aminek nem kell folyamatosnak lennie. Nem folyamatosság már idén is volt, a max. 30 napos megszakítás még a 2008-ban igényelt ellátásokra vonatkozott. Ami miatt "gáz", hogy három heted kiesik, hogy akkor te nem maradhatsz majd otthon a gyerek két éves koráig gyeden, hanem csak 2év mínusz 3 hétig. Ezért én inkább azt tanácsolom neked, hogy (ha még nem késtél el), menj el passzív táppénzre.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak: jól értem tehát hogy (még nem vagyok terhes) ha pl. én most decemberben teherbe esnék akkor ugyan úgy járna a gyed 2 évig (minusz ugye a 3 hét mivel az kimarad majd most) és nem a folyamatosság a lényeg az új törvénynél hanem az hogy a terhességet megelõzõ két évben legyen összesen minimum 365 nap munkában eltöltött nap? Nem sürget az idõ, csak most ugrott be hogy a két munkahely közöt lesz ez a 3 hét szünet és csak szeretnék/nénk tisztán látni mivel úgy terveztük hogy esküvõ után vagy jövõre abbagyagyom a gyógyszert és majd jön mikor szeretne a baba. Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Meg az a három hét nem hiszem hogy sokat számíít már, a lényeg hogy jár így is és hogy szerencsére nem hosszabb idõ marad ki
Remélem, nem keresnek addig mást a helyedre...
A kérdező hozzászólása: Nem túl pozitív válasz de nem, õk ajánlották fel ezt mondván "esküvõ az esküvõ". Nem én kértem. Ismerõsök is bebiztosítottak hogy számítanak rám.

Szakításnak veszi? A barátnőm undok mostanában, nem is igazán töri magát, hogy találkozzunk de azt mondja szeret. Kértem, gondolkozzon három hétig, hogy most akkor mit is akar, és ha letelt az idő akkor beszéljünk. Azóta tényleg nem keresett.

Szerintetek úgy vette, hogy szakítani akarok? Nekem hiányzik, de ha nem szeret engem, nem teperek utána.

Legjobb válasz: Nem kell három hetet adni ilyenkor. Egy nap is bõven elég, sõt! Az meg hogy nem keresett azóta azt jelenti, hogy leszar magasról. Végigcsináltam már ezt a játszmát, persze nem adtam ennyi idõt az exnek. Abból, hogy nem hívott fel egy nap után, hogy beszéljük meg és nehogy szakítsunk, egyértelmû volt, hogy nem kellek neki. Persze szakítottunk is utána. Sõt, ha szeretitek egymást szívvel lélekkel még napokat sem kell, hogy adj a másiknak. A szerelmen nem kell gondolkodni. Ha gondolkodsz, már eleve baj van.

Nem kell három hetet adni ilyenkor. Egy nap is bõven elég, sõt! Az meg hogy nem keresett azóta azt jelenti, hogy leszar magasról. Végigcsináltam már ezt a játszmát, persze nem adtam ennyi idõt az exnek. Abból, hogy nem hívott fel egy nap után, hogy beszéljük meg és nehogy szakítsunk, egyértelmû volt, hogy nem kellek neki. Persze szakítottunk is utána. Sõt, ha szeretitek egymást szívvel lélekkel még napokat sem kell, hogy adj a másiknak. A szerelmen nem kell gondolkodni. Ha gondolkodsz, már eleve baj van.
beszélj vele, próbálj "teperni" aztán majd látod h van-e értelme vagy nincs.
szerintem egy hosszabb szünetnek veszi ezt a 3 hetet, bár én nem adtam volna neki ennyit, ha annyira biztos abban h szeret nem kell neki 3 hét.....és fõleg nem úgy telik el h nem is bezséltek egymással...nekem ez egy kicsit gyanús. Szerintem is teperj egy kicsit és bizonyítsd be neki. h te mg mindig szereted és melette állsz :) hátha megenyhül
A kérdező hozzászólása: egy hét telt el azóta, egyszer küldtem egy üzenetet, hogy lássa, hogy gondolok rá, csak besokalltam a viselkedésétõl
utolsónak teljesen igaza van :)
A kérdező hozzászólása: megkérdezte most egy hét után, hogy találkozunk-e holnap, na persze nem utasítottam el, mert hiányzik...Igaz nem látom azt az egetrengetõ szerelmet rajta, de a fene tudja, hátha õ ilyen hidegvérû :(

Három hét késéssel jött meg a mensesem, de szinte fekete-sötétbarna, alvadt. Korábban volt már cisztám, lehet megint az? Akadályozhatja-e a teherbeesést?

Nem fáj semmim, de ekkora késésekkel elég nehéz tervezni, hogy mikor kell akciózni.

Legjobb válasz: Szerintem mindenképpen lásson egy orvos. A három hét késés nem normális! Esetleg nem teszteltél a késések miatt?

Szerintem mindenképpen lásson egy orvos. A három hét késés nem normális! Esetleg nem teszteltél a késések miatt?
Szia! Nem teszteltél? Mert az ilyen feketés, kávézaccszerû vérzés méhenkívüli terhességre utalhat. Szerintem ne várj vele, rögtön menj orvoshoz! Ha nem piros a vérzés, az semmiképp nem normális!
A kérdező hozzászólása: Hétfõn megyek dokihoz, mert hamarabb nem fogad..:( Négy tesztet (Lily) csináltam, mind negatív lett. Akkor is lehet méhen kívüli, ha negatív a teszt?
A teszt méhenkívülinél is pozitív, de ez a feketés vérzés nem igazán jó. Én inkább bemennék az ügyeletre, mert, ha mégis méhenkívüli, akkor nagyon fontos, hogy minél elõbb lásson orvos.

Mennyit hízott a babád az első három hétben?

Ha a kisbaba veszít a születési súlyából születés utáni pár napban, mennyi id? után "illik" visszaszednie és elindulni a gyarapodásnak?

Legjobb válasz: A legtöbb kórházban mire kiengednek addigra majdnem visszahízzák a babák a születési súlyt. A lánykám 2580-gr-mal született lefogyott 150 gr-ot .születési súllyal engedték haza és az elsõ hónap végére 3800 gr volt. a három hetes adatot nem tudom sajnos nem mértük heti szinten.

A legtöbb kórházban mire kiengednek addigra majdnem visszahízzák a babák a születési súlyt. A lánykám 2580-gr-mal született lefogyott 150 gr-ot .születési súllyal engedték haza és az elsõ hónap végére 3800 gr volt. a három hetes adatot nem tudom sajnos nem mértük heti szinten.
anyatejes volt.
1. fiú szül: 4400 gr 1.hét: 4100 2.hét. 4550 3.hét: 4750 4.hét: 5kg . lány szül:3950 gramm 1.hét: 3700 2. hét:3950 3.hét: 4070 4.hét: 4290 2-3 hetes korukra szokták visszaszedni a születési súlyukat
mind a kettõ anytejes volt
Kisfiam 3150 g-al született és 3050 g-al jöttünk haza.Csak szopizott és nagyon gyorsan gyarapodott, 4 hetesen volt 4800 g.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat! :) Ha a baba a harmadik hétig csak a kórházban leadott súlyt szedi vissza, az gond? Szóval, hogy lassú ütemû a gyarapodása, szerintetek?
Ez attól is függ, hogy mekkora volt a születési súlya és mennyivel került ki a kórházból. De például egy elhúzódó sárgaság is lassíthatja a súlygyarapodást. Figyeld, hogy van-e legalább napi( 24 óra)5 db. pisis pelusa, ha fekszik, nem-e horpad be a kutacsa, ezek mind jelezhetik, hogy szopik-e eleget.
Nekem az elsõ hét végére hízta vissza a születési súlyát. 3000gr volt amikor megszületett, most 2.5 hetesen 3510gr

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!