Találatok a következő kifejezésre: Három hónapos nem akar (6 db)

Öt hónapos kislányom három napja nem akar elaludni. Sem nappal, sem este. Fáradt, a szemét dörzsöli. Hogyan altathatnám el?

Nem szoptatom, ha felveszem, vagy beszélek hozzá, énekelek csak rosszabb a helyzet. Eddig kitartó munkával, rászoktattuk az egyedül alvásra, most úgy t?nik "elfelejtett" mindent. Nem beteg, nem jön a foga. Sétálni sem lehet minden alkalommal. Mit tegyek, hogy aludjon végre? Ha már elaludt nincs gond, szépen átalussza az éjszakát, de nappal rendszerint egy két óra után feladom az altatást, szóval délutánra már mindenért sír a fáradtságtól.

Legjobb válasz: Nálunk is ez volt a helyzet, csak 6 hónapos korában kezdõdött. Én vettem neki vibucol kúpot. Fürdés után megkapta, utána tápszert, majdaludt mint a kisangyal. Próbáld kúraszerûen. 1 dobozzal, majd ha utána megint nem alszik újbol. A védõnõ szerint ezt mindig lehet neki adni, nem lesz függõ!

Nálunk is ez volt a helyzet, csak 6 hónapos korában kezdõdött. Én vettem neki vibucol kúpot. Fürdés után megkapta, utána tápszert, majdaludt mint a kisangyal. Próbáld kúraszerûen. 1 dobozzal, majd ha utána megint nem alszik újbol. A védõnõ szerint ezt mindig lehet neki adni, nem lesz függõ!
Szerintem front van.Az én kisfiam 10hós szépen szokott aludni és most õ is nyügös nem akar aludni.Én tegnap délután ráhagytam a hisztizést fél óra mulva adtam neki teát és azon elaludt.Közbe meg a szivem szakadt meg, de muszály volt, hogy aludjon.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, akkor talán a front miatt van...
nálunk pontosan ugyanez van 3 napja. álmos, leteszem, 10 percet nyûglõdik, 5 percet alszik, felébred, vigyorog. kiveszem, játszunk, tíz perc mulva álmos. egész nap ezt játszuk, enni sem eszik rendesen. aztán estefelére annyire elfárad, hogy alig tudom lenyugtatni annyira, hogy elaludjon. a fürdetést már elõbbre hoztam egy órával, mert attól lenyugszik, és elalszik éjszaka. Kitartás, én a frontra fogom:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Megnyugtató. :)

S. O. S. Három hónapos babám nem akar enni. Mit tehetnék? Mi lehet a baj?

3100g-mal született és most 5700g-os.Eddig egész szépen evett.Az elején hozzá kellett táplálni, mert császáros voltam és nem volt tejem.Hat hetes kora óta szinte csak anyatejes.Valami történt mert egy hete alig akar enni.Nem tudom hogy mi történt.Nem fogadja el a tejet cumiból sem.Próbáltam neki tápszert adni az sem jó az sem kell.Egy evésre eddig 100-140 ml között evett, de mostanra még a 100ml-t sem eszi meg.Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Szia! Elõször is: nyugi! Nincs semmi baj! Mindhárom gyerekemnél így jártam 3 hónapos és kb. 6 hónapos korukban. Bõ egy hétig gyakorlatilag nem akartak enni, majd meggondolták magukat és bepótolták duplán. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy ez teljesen természetes (a háromból kettõ anyatejes volt), ne adjak tápot, mert az üvegezés után nehezebb lesz visszaszoktatni a cicire (azzal ugyebár dolgozni kell, hogy eredmény legyen). Kitartás, türelem, vissza fog állni minden az eredeti állapotába! Remélem segítettem :-)

Szia! Elõször is: nyugi! Nincs semmi baj! Mindhárom gyerekemnél így jártam 3 hónapos és kb. 6 hónapos korukban. Bõ egy hétig gyakorlatilag nem akartak enni, majd meggondolták magukat és bepótolták duplán. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy ez teljesen természetes (a háromból kettõ anyatejes volt), ne adjak tápot, mert az üvegezés után nehezebb lesz visszaszoktatni a cicire (azzal ugyebár dolgozni kell, hogy eredmény legyen). Kitartás, türelem, vissza fog állni minden az eredeti állapotába! Remélem segítettem :-)
ne aggódj ez természetes majd bepótolja duplán!!!a kislányom is ezt csinálta és bepótolta!!nyugi nincs semmi baj!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat.Remélem, hogy nálunk is ennyi lesz a gond és hamar visszatér az étvágya. Egy hét múlva megyünk tanácsadásra és ha addig nem változik a helyzet akkor lehet hogy elviszem orvoshoz.
Nekem is ugyanezt csinálja, mi egy hét múlva leszünk 3 hónaposak... Ugyanúgy napi 6x evett 130-150 ml, most meg csak 85-100 ml... Remélem megjavulnak a babáink :)

A négy hónapos és három hetes kislányom nem akar hasra fordulni. Mit tegyek?

Oldalra elfordul, de hasra nem. Azt meg figyeltem, hogy mikor ölbe veszem szeretne felülni. Mindig emeli el?re a fejecskéjét és mikor majdnem ül? helyzetbe helyezem az tetszik neki. Mikor szoktak a babák maguktól megfordulni?Mikor kell szakorvosi segítséget kérni?

Legjobb válasz: Nyugalom! Semmirõl nincs lekésve a kicsi. Az hogy 4 hónaposan kellene hasra fordulnia az csak a nagy átlag. Ha már oldalra fordul ahogy írtad onnan a következõ lépés a hasra fordulás ami nem is olyan egyszerü meg kell tanulnia hogy a kezecskéjét ki vegye maga alól és elég nagy lendületet kell vennie hogy sikerüljön. Általában 4-6 hónap között szoktak hasra fordulni. Ja egyébként ha hasra teszed szeret úgy vagy egybõl nyûgösködik mert ha nem tetszik neki akkor nem is nagyon fogja gyakorolni mert az nekki kényelmetlen. gondold magad a helyébe te sem állsz órákat féllábon mert kényelmetlen. Türelem! Egy Védõnõ

Nyugalom! Semmirõl nincs lekésve a kicsi. Az hogy 4 hónaposan kellene hasra fordulnia az csak a nagy átlag. Ha már oldalra fordul ahogy írtad onnan a következõ lépés a hasra fordulás ami nem is olyan egyszerü meg kell tanulnia hogy a kezecskéjét ki vegye maga alól és elég nagy lendületet kell vennie hogy sikerüljön. Általában 4-6 hónap között szoktak hasra fordulni. Ja egyébként ha hasra teszed szeret úgy vagy egybõl nyûgösködik mert ha nem tetszik neki akkor nem is nagyon fogja gyakorolni mert az nekki kényelmetlen. gondold magad a helyébe te sem állsz órákat féllábon mert kényelmetlen. Türelem! Egy Védõnõ
Mikor az én gyerekeim voltak picik, én is nagyon türelmetlen voltam.De ha csak 6-7 hónapos korban fordul hasra, még az sem késõ. Ha egyébként izeg-mozog, próbálkozik, akkor biztosan egészségesen fejlõdik. Persze, az is kell, hogy legyen helye a próbálkozásra, mert ha beleakad keze-lába a kiságy rácsába akkor elmegy a kedve. És a túl puha, süppedõs helyen sem könnyû gyakorolni.
A babának semmi baja, csak lehet kicsit lustibb:-).Nekem 7 hónapos volt a fiam mikor hasra fordult.Nincs semmirõl lekésve.De tegyél le a földre a szoba közepére egy kisplédet vagy lepedõt, tedd körbe játékokkal a baát, elõbb-utóbb a nyújtózkodától átbillen, utánna meg majd magától is menni fog.


Három hónapos Perzsacica nem akar az alomba piszkolni, wc-csésze elé végzi a dolgát, mi lehet a baj, ill., hogy lehet az alomra szoktatni?

Legjobb válasz: Hát a mi perzsacicánk már az elsõ nap, mikor hazavittük, beletettük az alomba, megszagolta, és onnantól kezdve már magától ment a dolog. De szerintem ha a wc-csésze körül helyezed el a cicaalmot, lehet hogy ott használni fogja. Mert úgy hallottam, hogy ahova elõször piszkitanak, azt jelölik ki a helyüknek. Ne feledd, a cicák öntörvényûek, úgyis az lesz, amit õk akarnak... :-)

Hát a mi perzsacicánk már az elsõ nap, mikor hazavittük, beletettük az alomba, megszagolta, és onnantól kezdve már magától ment a dolog. De szerintem ha a wc-csésze körül helyezed el a cicaalmot, lehet hogy ott használni fogja. Mert úgy hallottam, hogy ahova elõször piszkitanak, azt jelölik ki a helyüknek. Ne feledd, a cicák öntörvényûek, úgyis az lesz, amit õk akarnak... :-)
Elõször is próbáld meg a szagot hatástalanítani.Nekem a szalmiákszesz vált be.Vigyázz, mert erõsen szúrós szagú, de a szagot csak így tudod felülírni.Amit még próbálhatsz, tegyél alufóliát arra a helyre, ahová járni szokott, azt sem szeretik.A pisijét pedig egy WC papírral itasd fel, és tedd az alom tetejére.Az almot pedig mindig tisztán kell tartani mert a perzsa elég kényes az ilyesmire.
fejlõdési ugrása van. Éhes, szoptasd meg.
Az én babóm 4 és fél hós koráig aludta át az éjszakát. Mondjuk õ tápszeres, de erre meg azt mondják, hogy az jobban lenyomja mint az anyatej.Hát õt nem nagyon érdekelte mit mondanak, ahogy beindult a mozgásfejlõdés elkezdett éjszaka is megéhezni. Azóta általában klünk éjszaka (most 7 hós). Nem akarlak ijesztgetni, lehet hogy tényleg csak fejlõdési ugrása van és akkor egy idõ után visszaáll.
AZ én picim 3 hetes korától átaludta. Most 4hónapos és kb 2 hete ugyanígy felébred. Ilyenkor csendben (nem beszélek hozzá) megszoptatom és visszateszem utána reggel 8-ig elalszik. Biztosan éhes. Ne tedd tisztába, ha csak nincs kaki, maradj csendben és akkor nem ébred meg nagyon.
A kérdező hozzászólása: Igazatok lehet, azóta nem kell fel minden éjjel. Ha fel kell, csöndben megetettem, aztán vissza fektettem, és alszik is.

Mit tanálcsoltok? Ti el vinnétek a 9 hetes babátok Neurologushoz mert nem akkor követi a tárgyakat amikor a doktornéni akarja? . Ezt nem Három hónapos körül kellene tudnia?

Doktornéni küldene bennünket oda. Teljesen be paráztatott.

Legjobb válasz: Én a dokit vinném neurológushoz. Ha szerinte a babákat lehet sablonosítani, akkor nem sokat ért a munkájához. Pici még a baba, ugyan mit vár el tõle? Egy ilyen kisgyerek még nem fogja parancsra követni a tárgyakat. Ha te láttad már, hogy igenis megteszi, ha érdekli, akkor minden rendben. De ne várjunk már el feladatmegoldást parancsszóra egy kilenchetes kisbabától!

Én a dokit vinném neurológushoz. Ha szerinte a babákat lehet sablonosítani, akkor nem sokat ért a munkájához. Pici még a baba, ugyan mit vár el tõle? Egy ilyen kisgyerek még nem fogja parancsra követni a tárgyakat. Ha te láttad már, hogy igenis megteszi, ha érdekli, akkor minden rendben. De ne várjunk már el feladatmegoldást parancsszóra egy kilenchetes kisbabától!
Én azért elvinném, ártani nem fog. És legalább ti is megnyugodhattok, ha minden okés. Ha meg esetleg mégsem, akkor meg annak kell örülni, hogy idõben elvitted.
A 9.50-es vagyok (azt hiszem, akkor írtam, bocsi, ha mégsem) a kisfiam 5 hónapos volt 1-én. Már egyedül ül, játszik ügyesen, a védõnõ szerint messze meghaladja fejlettségben a kortársait. De ha olyasmit mutogatok neki, ami õt egyáltalán nem érdekli, õ sem figyeli. Ha soha semmit nem követne a babód, akkor esetleg lenne okod aggódni, de nehogy már elvárjuk, hogy mindenre odafigyeljen, fõleg egy idegen orvos által, idegen helyen mutogatott, számára érdektelen dologra! Abban igazad lehet, hogy nem mer kockáztatni, mert nem vette észre a tüdõgyuszit és most inkább túlbuzog, na de én egy olyan dokihoz soha többé nem vinném a gyerekemet, aki egyértelmûen szörcsögõ gyerekre csak legyint... Szóval szerintem kár a neurológushoz rohangálni, viszont ideje másik gyerekorvost keresni. Minden jót nektek!
A kérdező hozzászólása: A te babád Követe kéthónapos vizsgálaton a tárgyat amit mutatot neki.?? Ráadásul egy halvány rózsaszín kismaci volt.
szia, minket is elküldött a doki neurológushoz, mert azt mondja kicsit kötöttek az izmai, kicsit merev...na én tök kiakadtam!hát persze hogy görcsös és merev egy tök idegen helyen, mikor tök pucér és egy idegen tapizza meg piszkálja fém eszközökkel....Itthon szerintem minden okés, persze van hogy befeszít, de szerintem nem vészes....persze azért elviszem neurológushoz, legfeljebb ad egy tornasort, de biztos vagyok benne, hogy nincs gond! ja most lesz 3 hónapos, már tavaly el kellett volna menni, csak akkor már nem volt rendelés.
A kérdező hozzászólása: 9.50-es válaszoló. Itthon nézeget figyeli a fórgot az ágyánál. Ha apa fütyül neki dalamot akkor keze lába jár mosolyog. Probáltunk csengõvel és kereste hogy hol csilingel. Ez az itthoni tapazstalatt.
A kérdező hozzászólása: Én inkább úgy mondanám, hogy lekiismeret furdolása van mert nem vette észre, hogy a pici babámnak tüdõ gyuladása van hiába vittem hogy szörcsög és köhög. Mindig annyit mondont hogy semmi baj. Hat hetesen korházban kerültünk. És más orvos vette észre hogy nagy baj van. És ezért viszem most is egy másik gyerek orvoshoz is. A GYERMEKEM MINDENÉL FONTOSABB.
Te nem vagy orvos, a dokitok viszont látott már jópár babát. Nem hiszem, hogy unalmában küld titeket kivizsgálásra, valószínûleg tapasztalt a babádnál valami nyugtalanító dolgot, és emiatt döntött úgy, hogy jobb, ha megnézi egy specialista. Látom, mások a Te lelki nyugalmaddal érvelnek, én viszont azt kérdezem, miért teszed kockára a gyereked jövõjét? Ha tényleg gond van, még ha aprócska is, minél korábban kezdõdik a fejlesztés, a terápia, annál nagyobb az esély a gyógyulásra. Én a helyedben inkább örülnék, hogy lelkiismeretes az orvosotok!
A kérdező hozzászólása: Persze minden féle kép a gyermekem az elsõ. Köszi a válaszokat.
Ha a doki küld, akkor én mennék. Az más kérdés, hogy magamban mit gondolnék, de talán a saját megnyugtatásom miatt is mennék. Illetve nem feltétlen szeretik az orvosok, ha az anyukák felülbírálják a döntésüket. Lehet, hogy csak túl óvatos, de inkább, mint hogy valamit ne vegyen észre.
Parázni nem kell, de ha a doki azt javasolná, és tutira elvinném. Az a biztos ha szakember látja, legalábbis szerintem. Ha kiderül, hogy vaklárma, akkor legalább teljesen megnyugodhatsz, de ha nem viszed el, benned marad a kétkedés hogy biztos minden okés-e és valószínûleg állandóan figyelgetni meg összehasonlítgatni fogod. Nem ér meg a lelked nyugalma egy utat a dokihoz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Jövõ hét keddre kaptunk egy másik gyerek orvoshoz idõ pontot a magánrendelésére.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!