Találatok a következő kifejezésre: Három hónapos nem (54 db)

S. O. S. Három hónapos babám nem akar enni. Mit tehetnék? Mi lehet a baj?

3100g-mal született és most 5700g-os.Eddig egész szépen evett.Az elején hozzá kellett táplálni, mert császáros voltam és nem volt tejem.Hat hetes kora óta szinte csak anyatejes.Valami történt mert egy hete alig akar enni.Nem tudom hogy mi történt.Nem fogadja el a tejet cumiból sem.Próbáltam neki tápszert adni az sem jó az sem kell.Egy evésre eddig 100-140 ml között evett, de mostanra még a 100ml-t sem eszi meg.Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Szia! Elõször is: nyugi! Nincs semmi baj! Mindhárom gyerekemnél így jártam 3 hónapos és kb. 6 hónapos korukban. Bõ egy hétig gyakorlatilag nem akartak enni, majd meggondolták magukat és bepótolták duplán. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy ez teljesen természetes (a háromból kettõ anyatejes volt), ne adjak tápot, mert az üvegezés után nehezebb lesz visszaszoktatni a cicire (azzal ugyebár dolgozni kell, hogy eredmény legyen). Kitartás, türelem, vissza fog állni minden az eredeti állapotába! Remélem segítettem :-)

Szia! Elõször is: nyugi! Nincs semmi baj! Mindhárom gyerekemnél így jártam 3 hónapos és kb. 6 hónapos korukban. Bõ egy hétig gyakorlatilag nem akartak enni, majd meggondolták magukat és bepótolták duplán. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy ez teljesen természetes (a háromból kettõ anyatejes volt), ne adjak tápot, mert az üvegezés után nehezebb lesz visszaszoktatni a cicire (azzal ugyebár dolgozni kell, hogy eredmény legyen). Kitartás, türelem, vissza fog állni minden az eredeti állapotába! Remélem segítettem :-)
ne aggódj ez természetes majd bepótolja duplán!!!a kislányom is ezt csinálta és bepótolta!!nyugi nincs semmi baj!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat.Remélem, hogy nálunk is ennyi lesz a gond és hamar visszatér az étvágya. Egy hét múlva megyünk tanácsadásra és ha addig nem változik a helyzet akkor lehet hogy elviszem orvoshoz.
Nekem is ugyanezt csinálja, mi egy hét múlva leszünk 3 hónaposak... Ugyanúgy napi 6x evett 130-150 ml, most meg csak 85-100 ml... Remélem megjavulnak a babáink :)

Nem furcsa, hogy három hónaposan már ilyeneket csinál? Másnak is csinálta ennyi idősen ezeket a babája?

Kisfiam nemrég volt 3 hónapos, már hasról hátra, hátról hasra forog, és most éppen a négykézlábra állást gakorolja, már sokszor meg is tartja magát és hintázik, nem korai még?

Legjobb válasz: Szia nekem a kisfiam is hasonlókat csinál, én is furcsállom, hogy már ilyen erõs.Mondjuk õ második baba kicsit jobban merem õt forgatni, nem úgy fogom és tartom mint a kislányomat, mintha valami gyémánt lenne.... :) Rengeteget van/volt hason. Szerintem a mai gyerekek fejlettebbek. Ilyenkor elvileg még csak a fejét kellene hogy emelje, aztán 6 hónaposan kellene forognia, aztán késõbb négykézláb.A kisfiam is hasról hátra, hátról hasra fordul és õ is fel felhúzza a lábát, próbálkozik a négykézlábra állással.A kúszás meg már tökéletesen megy neki.Õ is 3,5 hónapos.

Szia nekem a kisfiam is hasonlókat csinál, én is furcsállom, hogy már ilyen erõs.Mondjuk õ második baba kicsit jobban merem õt forgatni, nem úgy fogom és tartom mint a kislányomat, mintha valami gyémánt lenne.... :) Rengeteget van/volt hason. Szerintem a mai gyerekek fejlettebbek. Ilyenkor elvileg még csak a fejét kellene hogy emelje, aztán 6 hónaposan kellene forognia, aztán késõbb négykézláb.A kisfiam is hasról hátra, hátról hasra fordul és õ is fel felhúzza a lábát, próbálkozik a négykézlábra állással.A kúszás meg már tökéletesen megy neki.Õ is 3, 5 hónapos.
Pontosan, ha magától csinálja akkor úgy sem tudsz ellene semmit tenni. Bajnak meg nem baj. A doktornénink mondta, hogy volt egy kis páciense aki 6 hónaposan már ment. Addig nem hitte el az anyukának amíg le nem tette és el nem indult :) Vannak akik korán csinálnak mindent. Az második lányom meg mindent olyan sokára csinált ( vagy 6 hónapos volt amikor megfordult)
Nem.Ha önerejébõl ilyet csinál akkor ez mind normális dolog. Az a jellemzõ, hogy a jól fejlett nagy súlyal született babák hamarabb kezdenek el dolgokat csinálni. Fura, de a lányom 4 naposan megtartotta a fejét, 1 hónaposan meg nem lehetett oldalra fektetni mert hanyatt vágta magát.
Szerintem nem furcsa. Az én 5 hónapos babám már egy jó ideje négykézláb van állandóan. Ráadásul rajta 3 hónapos koráig csipõkengyel volt, amiben esélye nem volt mozogni. Tehát 2 hónap alatt jutott el idáig. Újabban nem csak négykézláb áll, hanem ki is nyomja magát teljesen, úgy hogy kezeit lábait teljesen kinyújtja. Szerintem hamarosan fel fog állni. Mondjuk én nem bánnám ha inkább többet nézelõdne nyugiban...

Hogy is van ez a hordozókendővel? Három hónaposan már szabad ülő pozícióba kötni? Keresek valami táblázatot, mit milyen kortól lehet, de nem igazán találtam.

Legjobb válasz: Nem egészen értem a kérdésedet, hogy szeretnél ülõbe kötni egy nem ülõ babát. 3 hónaposat vagy magad felé tudsz magadra kötni, kb igy: http://babaexpressz.sportmedia.hu/media/kozos/20070208-kendo.. vagy majd 4-5 hónapos korától már kb. igy is magadra kötheted: http://files.blogter.hu/user_files/1886/gyerektartas/P716048..

Nem egészen értem a kérdésedet, hogy szeretnél ülõbe kötni egy nem ülõ babát. 3 hónaposat vagy magad felé tudsz magadra kötni, kb igy: http://babaexpressz.sportmedia.hu/media/kozos/20070208-kendo.. vagy majd 4-5 hónapos korától már kb. igy is magadra kötheted: http://files.blogter.hu/user_files/1886/gyerektartas/P716048..
Elõzõ vagyok. Hátra is kötheted, sok tipp van itt pl.: http://celesztina.blogspot.com/2009_06_01_archive.html
ezzel nyugodtan! akendõ tartja szépen a baba hátát. fontos, hogy nagyon szoros legyen. http://www.youtube.com/watch?v=Gbe8OgVA8PY
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, mind nagyon hasznos volt! Erre az elõl keresztezettre gondoltam, csak nem jól fejeztem ki magam. Azt sem tudtam, hogy csak 7 kg-ig szabad. "Sajnos" szerintem pár nap múlva már annyi lesz, ezek szerint most elfelejthetem a kendõt.
rövid idõre én még szoktam elöl keresztezettben vinni 8 kg-s lányomat. a te gerincedet terheli nagyon, azért nem jó. a babának kényelmes. utána a batyura érdemes áttérni, de ezt meg kell tanulni tanfolyamon, mert sok apróságra kell figyelni. http://www.mamami.hu/cikkek/hordozas/27-hordozokendo-kotesi-..

Negy honapos kislanyom csak 80-90-et szopikal de harom orankent van amikor gyakrabban is. Es ejszaka is felebred harom orankent. Nem eleg a tejem?

Pedig a gyakori szopizastol gyarapodnia kellene .Nem?

Legjobb válasz: Szerintem elég a tejed, csak Õ ennyit és ilyen gyakran akar enni. Ne aggódj rajta! Hetente méregesd egyszer, és ha gyarapszik a súlya (egészen biztosan igen), akkor elég neki. Nem kevés ám a 80-90 gr. 3 óránként!!!! Ne hasonlítgasd más babákkal, nem mindegyik nagy étkû!

Szerintem elég a tejed, csak Õ ennyit és ilyen gyakran akar enni. Ne aggódj rajta! Hetente méregesd egyszer, és ha gyarapszik a súlya (egészen biztosan igen), akkor elég neki. Nem kevés ám a 80-90 gr. 3 óránként!!!! Ne hasonlítgasd más babákkal, nem mindegyik nagy étkû!
Na az enyém pont ugyanilyen volt! Szépen nõ, 10 hónapos, annyi tejem van mindig amennyi kell neki. Még most is rekordnak számít 90 gramm. És sokszor kel..
Van olyan idõszak, amikor azért szopizik gyakrabban a baba, mert anyahiányos. ha jól emlékszem elsõ csemeténknél kb ilyenkor volt ez, de kiderült hogy leki fejlõdése tartott ott és pont ezért neki csak a kapcsolat kellett és nem a tej (ez az oka a kevés tejszívásnak).
3 gyerekemet szoptattam.Mindegyiknél megfigyeltem hogy 4 hónapos kor körûl sokkal gyakrabban kértek cicit, a legkisebb 1, 5 óránként szopizott nappal.Én is megilyedtem hogy kevés a tej.Aztán utánnanéztem, ebben a korban ez teljesen nomális.Az anyatejes babák sokszor keveset esznek, a tápszeresek ritkábban de többet, persze ez alól is van kivétel.

Öt hónapos kislányom három napja nem akar elaludni. Sem nappal, sem este. Fáradt, a szemét dörzsöli. Hogyan altathatnám el?

Nem szoptatom, ha felveszem, vagy beszélek hozzá, énekelek csak rosszabb a helyzet. Eddig kitartó munkával, rászoktattuk az egyedül alvásra, most úgy t?nik "elfelejtett" mindent. Nem beteg, nem jön a foga. Sétálni sem lehet minden alkalommal. Mit tegyek, hogy aludjon végre? Ha már elaludt nincs gond, szépen átalussza az éjszakát, de nappal rendszerint egy két óra után feladom az altatást, szóval délutánra már mindenért sír a fáradtságtól.

Legjobb válasz: Nálunk is ez volt a helyzet, csak 6 hónapos korában kezdõdött. Én vettem neki vibucol kúpot. Fürdés után megkapta, utána tápszert, majdaludt mint a kisangyal. Próbáld kúraszerûen. 1 dobozzal, majd ha utána megint nem alszik újbol. A védõnõ szerint ezt mindig lehet neki adni, nem lesz függõ!

Nálunk is ez volt a helyzet, csak 6 hónapos korában kezdõdött. Én vettem neki vibucol kúpot. Fürdés után megkapta, utána tápszert, majdaludt mint a kisangyal. Próbáld kúraszerûen. 1 dobozzal, majd ha utána megint nem alszik újbol. A védõnõ szerint ezt mindig lehet neki adni, nem lesz függõ!
Szerintem front van.Az én kisfiam 10hós szépen szokott aludni és most õ is nyügös nem akar aludni.Én tegnap délután ráhagytam a hisztizést fél óra mulva adtam neki teát és azon elaludt.Közbe meg a szivem szakadt meg, de muszály volt, hogy aludjon.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, akkor talán a front miatt van...
nálunk pontosan ugyanez van 3 napja. álmos, leteszem, 10 percet nyûglõdik, 5 percet alszik, felébred, vigyorog. kiveszem, játszunk, tíz perc mulva álmos. egész nap ezt játszuk, enni sem eszik rendesen. aztán estefelére annyire elfárad, hogy alig tudom lenyugtatni annyira, hogy elaludjon. a fürdetést már elõbbre hoztam egy órával, mert attól lenyugszik, és elalszik éjszaka. Kitartás, én a frontra fogom:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Megnyugtató. :)

A három hónapos kisfiamat szeretnénk vinni babaúszásra, de elrettentem a 30 fokos víztől. Nem túl hideg az?

Legjobb válasz: Nem,mert igazság szerint addigra már hozzá kell szoktatni.Az én kisfiam 5 hós,3 hós kora óta járunk úszni,és úgy szoktattuk a 32 fokos vízhez-mert nem 30 fokos,hanem kb.32-hogy 4-5 naponta 1 fokkal csökkentettük a fürdõvíz hõmérsékletét.Ezt 2 hónapos kora körül kezdtük,mire mentünk már rendben is volt a dolog.A védõnõm mondta,h így kell,õ tartja az úszást is.Sok sikert.

Nem, mert igazság szerint addigra már hozzá kell szoktatni.Az én kisfiam 5 hós, 3 hós kora óta járunk úszni, és úgy szoktattuk a 32 fokos vízhez-mert nem 30 fokos, hanem kb.32-hogy 4-5 naponta 1 fokkal csökkentettük a fürdõvíz hõmérsékletét.Ezt 2 hónapos kora körül kezdtük, mire mentünk már rendben is volt a dolog.A védõnõm mondta, h így kell, õ tartja az úszást is.Sok sikert.
Nem!Pont jo!
Szia Pont ma hívtam fel egy oktatót, azt mondta, hogy amikor a nagykádba beleszoktattam a zuhanyrózsával engedjek bele hidegebb vizet (1-2 fokkal), felfelé az csinál egy kört és abba húzzam bele a picit. És majd igy megszokja.
Szerinte a 30 fok nagyon kevés én is fázom benne akkor a gyerek miért érezné benne jól magát? Rajtuk még nincs elég zsírréteg ahhoz hogy 30-40 percet eltöltsenek benne és ne fázzanak. 32-33 fok már jó.

Tisztelt Doktor Úr! 36 éves leszek, van egy 5 éves kislányom. Három hónapos closty kúrával jött össze. Az oka a rendszertelen menstruáció, több hónapos illetve éves kimaradással. Szeretnék még egy babát de 4 éve nem jön össze még closty mellett sem. Kérdé

Tisztelt Doktor Úr! 36 éves leszek, van egy 5 éves kislányom. Három hónapos closty kúrával jött össze. Az oka a rendszertelen menstruáció, több hónapos illetve éves kimaradással. Szeretnék még egy babát de 4 éve nem jön össze még closty mellett sem. Kérdésem, hogy segítene ezen a Premens tabletta. Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Sajnos a leleteinek ismerete nélkül erről nem tudok pontosan és korrektül nyilatkozni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Sajnos a leleteinek ismerete nélkül erről nem tudok pontosan és korrektül nyilatkozni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

5 hónapos anyatejes babám három hete nem gyarapodott. Nagy baj?

Kislány baba, 3500 grammal született, 4 hónapos korára duplázott, tehát jelenleg 7000 gramm és csak anyatejes. Hosszú is 69 cm. Tejem jó minõségû, megül a zsír rajta, ha fejem és beteszem a hûtõbe. Nem szoktam méricskélni a babát, csak hetente, két hetente, és most megijedtem. Oké, hogy lelassul a gyarapodás, de ennyire? Mondjuk lehet közrejátszik, hogy több, mint egy hete náthás, orrszívás van, lehet nem eszik úgy, de most aggódom, hogy mi lesz, ha az orvosnál is ennyit mérünk 9-ére van idõpontunk. Nem akarom, hogy azt mondja tápszer. Amúgy jól eszik, alszik. Semmi nyoma, hogy éhes lenne. Kevés lenne már a tejem neki? Lehet kellene kezdeni a hozzátáplálást? Tápszerhez nem akarok nyúlni.

Legjobb válasz: Szia!Mivel 4hós korára érte el azt a súlyt amit a 6.hó környékén kell,lehet a szervezete kicsit lassult.Ez miatt nem kell megijedni,van ilyen.Mint írtad,náthás,kevesebbet eszik így ez is közrejátszik.Ha még 3hét múlva sem hízik,akkor érdemes elkezdeni a hozzátáplálást.Bár akkorra úgyis elkezdenéd gondolom! :-) Tápszer ekkora babának már teljesen fölösleges elkezdeni!Jobbulást a Babónak :-)

Szia!Mivel 4hós korára érte el azt a súlyt amit a 6.hó környékén kell, lehet a szervezete kicsit lassult.Ez miatt nem kell megijedni, van ilyen.Mint írtad, náthás, kevesebbet eszik így ez is közrejátszik.Ha még 3hét múlva sem hízik, akkor érdemes elkezdeni a hozzátáplálást.Bár akkorra úgyis elkezdenéd gondolom! :-) Tápszer ekkora babának már teljesen fölösleges elkezdeni!Jobbulást a Babónak :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Normalis hogy harom honapos kislanyom 60-70ml szopizik egy etetesnel, amugy nyugis babuci, nem nyugos?

Legjobb válasz: ha hizik, fejlõdik akkor elég. nem minden babának van angy étvágya. Ahogy felnötteknél is van akinek nagyobb van akinek kisebb az étvágya.

ha hizik, fejlõdik akkor elég. nem minden babának van angy étvágya. Ahogy felnötteknél is van akinek nagyobb van akinek kisebb az étvágya.
A fiam fél éves volt, amikor egy etetésre bele lehetett diktálni 60ml anyatejet cumisüvegbõl. Hogy amúgy mennyit evett, passz. Szerintem ha nem látod rajta, hogy éhes, nem nyûgös, van napi 4-6 pisis pelusa, nincs miért aggódnod.
A kérdező hozzászólása: Koszike, csak azert aggodtam mert a korhazba 4naposan mar 50ml evett egy cicibol, most meg kettobol eszik 60-70ml.
Szia, nallunk is hasonlo a helyzet. Es hogy szoptatsz, igeny szerint, mennyi idonkent eszik? Nallunk van, hogy nyugos, de amikor tapszert kinalok neki az meg nem kell. Koszi! Bocs, hogy kerdesre kerdessel jovok.
A kérdező hozzászólása: Szia Dia, nekem a picur 3orankent eszik, magatol igenyli igy.estefele kicsit nyugosebb, de akkor hiaba kinalom nem kapja be a cicit. Este 8-kor eszik es kibirja hajnali 4- ig.most kezdtem el szedni a moremilkes kapszulat, remelem segiteni fog.meg itt a neten irtak, hogy szentivanon patikaba kikevernek valami port ami tejserkento.valaki irta h.masnapra csurgott tole a teje. En most ezt a kapszulat probalom, ha nem valik be jon a por. Nekem most kevesebb a tejem, lehet azert szopizik csak annyit.
Nem kell itatni, ha nem szomjas.
Miért kellene neki vizet vagy teát innia? Alapesetben a tápszer tökéletesen elég neki. Az én fiam 10 hetes, de nem szokott a tápszeren kívül semmi mást inni.
Van valami oka amiért innia kell??Ilyen idõsen se az anyatej, se a tápszer mellé nem kell plusz folyadék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! A védõnõ mondta, hogy próbáljam itatni, mert állítólag a tápszerre szomjasabbak. Nem tudom... elsõ baba.
Próbáltad megmelegíteni a vizet/teát? Az én babám csak úgy itta meg eleinte.
Az enyém sem ivott vizet sokáig, elég volt a táp. A nyári nagy melegben talán elfogadja majd. Most már szépen iszik, de teát nem kapott soha.
A fiam sem ivott soha, nem is kell, elég a tápszer. Most 11 hónapos, már csak reggel és este eszik tápszert, így most már a rendes ételekre szomjas.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!