Találatok a következő kifejezésre: Három és hónapos babámnak (26 db)

Aludhat, mi 3 hónaposan is kint altattuk sokáig!
Szerintem sem baj . Szomszédom fia februárban született, már az elejétõl kint altatta az erkélyen :-) Semmi baja, stramm kis csávó:-))
Hát én nem tenném, mert márhideg van kint. Látom azt írtad, hogy felöltöztetted, ez rendben is van de nemelég, mert neki rövid a légcsöve, és a sok ruhaellenére is ugyanaz a hideg levegõ jut a tüdejéig, ami a kinti hõ, így könnyen meghûlhet, felsõlégúti megbetegedéseket kaphat.
Az én fiam juniusban született (pár éve) és az elsõ telén szinnte nap mint nap kint aludt a teraszon jól bebugyolálva. nagyon jókat aludtt ott kint. A babakocsi elég zárt volt ahoz hogy hideg levegõ ne érje az arcát.

Mitölvan az hogy a három honapos babám elég sokszor megáll etetés közben nyel kettöt hármat és utána pihen és megint eszik egy evésre néha még a 120ml sem eszik meg?

Legjobb válasz: mert szükségük van a pihenõre, mert számukra iszonyat nagy munka szopizni... még cumisüvegbõl is.. gondolj bele. minden arcizmukat mozgositani kell egyfajta mozdulatra. uh. sztem normális.

mert szükségük van a pihenõre, mert számukra iszonyat nagy munka szopizni... még cumisüvegbõl is.. gondolj bele. minden arcizmukat mozgositani kell egyfajta mozdulatra. uh. sztem normális.
Pihennie neki is kell evésnél. te sem kanalazod magadba a levest meg a másodikat megállás nélkül... ha nem nyûgös, akkor szerintem nincs különösebb baja.
Nálunk is ez megy. Néha büfiznie kell és azért áll meg, máskor meg csak azért, mert pihen. Vagy netán elég neki, mert egyre gyorsabban megeszik az adagjukat.

Hogyan lehet lekötni egy három hónapos babát? A kislányom vagy sír, vagy egy kicsit játszik, utána elfárad és alszik. Van valami készségfejlesztő játék ebben a korban?

Legjobb válasz: A kisfiamnál nagyon bejött a zenélõ körforgó. Mostmár tud fogni, és a csörgõvel is elvan egy ideig. Szereti, ha verseket mondok neki, jár tõle keze-lába. Persze egyféle dologra még nem figyel 10-15 percnél tovább. A forgót mindig fel kell húzni, a csörgõvel meg néha kupán vágja magát:) Õ most 2,5 hónapos.

A kisfiamnál nagyon bejött a zenélõ körforgó. Mostmár tud fogni, és a csörgõvel is elvan egy ideig. Szereti, ha verseket mondok neki, jár tõle keze-lába. Persze egyféle dologra még nem figyel 10-15 percnél tovább. A forgót mindig fel kell húzni, a csörgõvel meg néha kupán vágja magát:) Õ most 2, 5 hónapos.
Lányom is 3 hós, és néha én is szenvedek... A tornáztató egy idõ után idegesíti, mert nem tudja megfogni, csak ütögetni, de egy ideig azzal is elvan. A hordozóban is elvan egy darabig, fel van neki akasztva plüssjáték, azt nézegeti, pofozgatja, és adok neki egy plüsmacit, amit ha tud megfog, és a szájába töm. Aztán szoktam neki énekelni, bár ebben a déid a profi, akinél napi 1-2X 1 órát eltölt a kicsi , ezenkívül szoktam vele tornázni. Ha nem bírok vele, elmegyünk sétállni, vagy ha nagyon nyügi, akkor marad a cici:-) De én is azt vettem észre, hogy 2 óránként alszik 30-40 percet. Nem többet, de erre szüksége van.


Három és fél hónapos babának adjak már kétlyukú (AVENT) cumival enni?

Csak tejet iszik, de azt elég lassan, látom, hogy nagyon szív. Nem kéne már váltanom? Vagy csak akkor, ha már tejbegrízt vagy tápszert adok neki?

Legjobb válasz: Megpróbálhatod!Ha többször félrenyel, akkor max. visszaállsz az egyesre.Én 4 hónaposan váltottam, mert nagyon lassan ment az evés.

Megpróbálhatod!Ha többször félrenyel, akkor max. visszaállsz az egyesre.Én 4 hónaposan váltottam, mert nagyon lassan ment az evés.
Elvileg a kétlyukút már 1 hónaptól ajánlják, szoptatott babáknak. Mi két hónaposak vagyunk, most akarok áttérni a kétlyukú cumira. Ha fejem magam, kb. 10x erõsebben jön a tej, mint a cumisüvegbõl jöhet, úgyhogy szerintem nem fogja megzavarni.
A kislányom jövõhéten lesz 4 hónapos, én tegnap váltottam 2-esre. Még cicizik és utána kap tápszer pótlást.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek! Azt hiszem, kipróbáljuk ma délután.

"Tornaztathatom" igy a babamat harom es fel honaposan?

Minden este furdes elott egy orat "tornazunk". Ez abbol all, hogy kicsit hason van (sokaig nem marad), biciklizunk a labaval, nyujtozik, stb. Ma a karok nyujtoztatasanal (ami annyit jelent, hogy felfele all a karja es fogja a kezem) egyszeruen belekapaszkodott az ujjamba erosen, feldobta a labait a levegobe, befeszitette a hasizmait es ulohelyzetbe huzta magat.

Legjobb válasz: Az én lányom is csinálta,nem ártasz vele! Torna meg már mehet 3 hónaposan sõt elõbb is! Amit magától csinál a bébi azt engedni kell!

Az én lányom is csinálta, nem ártasz vele! Torna meg már mehet 3 hónaposan sõt elõbb is! Amit magától csinál a bébi azt engedni kell!
azzal szerintem nincsen baj, hogy felhúzza magát ülésbe, és hagyod, csak magát az ülést ne sokáig hagyd neki. A mozdulattal semmi gond, ezzel az izmait erõsíti, a gerincét nem terheli túlzottan:-)
Simán! Én a kisfiamat egy dvd-re kb 3 hónapos korától - nem emlékszem már pontosan -minden este kb 20 percet tornáztattam, imádta már a napi rutinná vált. Volt benne egy ilyen mondoka is: Felmegyünk a mozgólépcsõn fel fel fel - közben fogod erõsen a kezét és húzod fel - utána - lemegyünk a mozgólépcsõn le le le - miközben engeded vissza fekvésbe. Lényeg, hogy csak pár másodperc legyen az ülés. Remélem segítettem, és további jó tornázást.(Ja szerintem ennek hatására is 34. hétre született babám 8 hónaposan mászött, rá 1 hétre felállt most meg már a bútorok mellett közlekedik.)ja, ezt csak büszkeségbõl írtam le:) ))
Mi is már ijenkor javában tornáztunk.Szerintem jót tesz neki, bár mi eleve nagyon erõsek vagyunk.6 hónaposan felállt és 9 hónaposan már tett lépéseket kapaszkodás nélkül is. boldog babázást kívánok!!!!
Ha naponta 2x-3x húzod fel max az okés, de ennél több már árt. Normálisnak számít, ez egy egyszerû felegyenesedési reflex, amit a belsõ fülben lévõ egyensúly-szerv ingerülete, az elülsõ nyakizmok nyúlása és a szem ingerlése vált ki. Már pár hetes babónál is mûködik. Ha tetszik neki és ezért csinálod, akkor néhány alkalommal okés, de ezen felül tök fölösleges és ártalmas. 3 és fél hónaposan még nem sokat kell tudni a babának, csak hasonfekve fejét emelni, tehát forogni stb még nem, ne izgulj emiatt. Jó babázást :) Gyerek-gyógytornász

Három és fél hónapos, csak anyatejjel táplált babám kb 1 hete naponta kb.5-6-szor kakil. Ez hasmenésnek számít?

Az állaga és a szaga sem változott, csak az utóbbi id?ben már csak napi 1-2-szer volt kaki, most pedig többször van...

Legjobb válasz: Abszolút normális!!! Majd ahogy nõl a babád egyre kevesebb kaki lesz! Bár mondjuk az én kisfiam 6 hós és még van sok olyan nap mikor akár 3 kakink is van!! Hála istennek!!üdv

Abszolút normális!!! Majd ahogy nõl a babád egyre kevesebb kaki lesz! Bár mondjuk az én kisfiam 6 hós és még van sok olyan nap mikor akár 3 kakink is van!! Hála istennek!!üdv
Nem! hasmenésnek a napi 2-nél több híg, sárga székletet tartjuk És ahogy te is írtad, nem változott semmi, így nincs is ok aggodalomra.
Szia! Az én fiacskám 3 hónapos, és születésétõl szinte minden szopizás után van kaka. Azt mondta a gyerekorvos, hogy gyorsabb az anyagcseréje. Hozzáteszem még ennyi kaki után is az elsõ 2 hónapban havi 1300 grammokat hízott!
A kérdező hozzászólása: Az én kisfiam is hízik rendesen, jókedvû, mosolygós... Akkor most egyszerûen csak többször kakil...nem aggódom tovább emiatt. Köszönöm a válaszokat és jó babázást kívánok!

Mitöl van az hogy három hónapos babám sokat csuklik napközben, és mit csináljak hogy az esti orákba ne aludjon el mert alszik egy két orát és utána tiz fél tizen egyig fentvan hogy csináljam hogy nyolckor aludjon este?

Legjobb válasz: a csuklás normális, az alvás: próbáld húzni neki, pl. 5 után ne engedd aludni, ha megoldható. játszatok és mikor látod, h fáradt, akkor fürdés, hami és tente:)

a csuklás normális, az alvás: próbáld húzni neki, pl. 5 után ne engedd aludni, ha megoldható. játszatok és mikor látod, h fáradt, akkor fürdés, hami és tente:)
Szia! A csuklás náluk nem probléma.Én szoktam egy kis teát adni neki, ha már régóta csinálja.Amúgy nem lenne rá szükség. Nem lehet, hogy napközben túl sokat alszik? Evések között az enyém fél-háromnegyed órát alszik, délután a séta alatt pedig két órát fél ötig, utána pedig nem engedem aludni 7-ig.Aztán jön a fürcsi, kaja, fél óra játék, és teljesen beájul reggelig.
Általában a pici csecsemõk sokat csuklanak. Ennek több oka lehet, elõfordul, hogy fázik. De gyakran van, hogy evés után, büfizés után csuklik. Ilyenkor átmeneti megoldás lehet, ha egy - két kortyot még iszik a tej vagy tápszer - bõl, na de ezután is fel kell tartani büfiztetni, és újra kezdõdhet a csuklás. A babákat kevésbé zavarja, mint a szülõt. Nagyon rossz hallgatni. Ha a babát is zavarja már, akkor elkezd sírni, ezáltal vesz egy nagy levegõt és a csuklás abbamarad. tehát igazán nincs teendõd, hagyni kell, amig kicsit sír. ha meg õt nem zavarja, akkor egyszer csak eláll. Amennyiben az a csuklás állandósul, több órán keresztül tart, akkor mutasd meg a gyermekorvosnak.
Az alvást elcsúsztathatod úgy is, hogy késõbb fürdeted a babádat. Az én fiam fél8-kor fürdik, eszik, és 9- fél 10 körül elalszik.
Így jártunk mi is.Én ilyenkor egy fél óra után felébresztettem, de tiszta nyûg volt. Egyszer aztán elmentünk az esti órákban barátokhoz, ahol egyhuzamban többet volt fenn, mint szokott, és így kitolódott a lefekvés.A kocsiban elaludt, de otthon felébresztettem, megfürdettem, és így már nyolc óra volt. Azóta mûködik, este már csak egy félórát alszik.A csuklás valószínû a bukás mitt van, félrenyeli, itas vele teát, báraz enyém nem fogadja el ha nem éhes, ha iszik elmúlik.

A meleg miatt alszik ennyit a 4 hónapos babám? Eddig napközben 2 óránként aludt 1 órát, három napja 1, 5 óra elteltével nyűgös, álmos és alszik 1, 5-2 órát. Eszik rendesen jókedvű láza sincs?

Legjobb válasz: az enyém is 4 hós és õ is többet alszik. szerintem ez természetes... ilyenkor én is fáradékonyabb vagyok, akkor pláne õk...

az enyém is 4 hós és õ is többet alszik. szerintem ez természetes... ilyenkor én is fáradékonyabb vagyok, akkor pláne õk...
Szerintem igen, a nagy melegben mindenki fáradékonyabb, nyûgösebb, a felnõttek is, nem csak a kicsik. Én is állandóan aludnék mostanság, és a lányom is bágyadtabb mint szokott. De szerintem nem is csoda. Ha amúgy rendesen eszik, jó kedvû, mint írtad, biztos nincs semmi más "baj", csak neki is meleg van.
Az én kisfiam is többet alszik, mióta ilyen meleg van. 3.5 hós.
Az enyém is 3, 5 hós. És már fel fogom kelteni mert 9, 30-tol alszik folyamatosan.

Mennyi idönként kellene kakilnia egy egy hónapos babának, aki tápszeres és anyatejes is egyaránt? Már három napja nem volt kaki és kezdek kicsit idegeskedni miatta, hogy esetleg fáj a hasa töle.

Rengeteget pukizik és elég büdi is. Ez sem jelent semmi gondot?

Legjobb válasz: Nem tudom milyen gyakran kellene kakálnia. De próbáld meg lázmérõzni...

Nem tudom milyen gyakran kellene kakálnia. De próbáld meg lázmérõzni...
az enyém is tápis és anyatejes volt, mindennap kakilt. egyszer egy nap kimaradt, iszonyat szenvedést sírást levágott, adtam neki kupot, 10perc után pelenka tele, és lenyugodott. :-) ha a te babád nem szenved, akkor biztos semmi baj.
Ha holnap sem tud kakilni, vidd el orvoshoz!

Három és fél hónapos a babám, és az elmúlt két hétben nem hízott semmit (most 5 kg). Baj ez?

Nyugodt, békés baba, csak anyatejet kap, szopizás után mosolyog, ezért nem értem, hogy lehet, hogy nem hízott?!

Legjobb válasz: Szerintem nem baj mi sem szeretünk hízni.Sokat mozog a mi babánk.A védõnõ szerint keveset hízunk mi is ,de míg nem nyûgös és kiegyensúlyozott baba addig engem nem érdekel mit mond a védõnõ.

Szerintem nem baj mi sem szeretünk hízni.Sokat mozog a mi babánk.A védõnõ szerint keveset hízunk mi is , de míg nem nyûgös és kiegyensúlyozott baba addig engem nem érdekel mit mond a védõnõ.
Mennyivel született?
A kérdező hozzászólása: 3580 g-al született, de mindig keveset hízott, csak 1 hónaposan nyerte vissza a születési súlyát. De ilyen eddig nem volt, hogy leállt volna a súlygyarapodása. Lehet ennek köze ahhoz, hogy gyakran megyünk vele ide-oda?
Hosszbeli növekedés? Most voltatok a 3 hónapos ugrásnál - lehet, hogy õ hosszában nyúlt most meg. Ha kiegyensúlyozott, akkor szerintem se sok esély van bármilyen gondra.
hát... nem tom az én fiam 3200g-mal született és most 6900g 16-án lesz 3hós nem kövér de olyan kis husis:) de ha a babád éhes lenne akk tuti jelezné meg sztem nem lenne kedve vigyorogni! evés után szokott bukni? és ha igen akk sokat? az setleg lehet ok de.... próbáld meg többször cicire tenn hátha..... sok sikert:)
jah utolsó vok azt nem írtam h az én babám is csak anyatejet kap=)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!