Találatok a következő kifejezésre: Három és hónapos (91 db)

Mitölvan az hogy a három honapos babám elég sokszor megáll etetés közben nyel kettöt hármat és utána pihen és megint eszik egy evésre néha még a 120ml sem eszik meg?

Legjobb válasz: mert szükségük van a pihenõre, mert számukra iszonyat nagy munka szopizni... még cumisüvegbõl is.. gondolj bele. minden arcizmukat mozgositani kell egyfajta mozdulatra. uh. sztem normális.

mert szükségük van a pihenõre, mert számukra iszonyat nagy munka szopizni... még cumisüvegbõl is.. gondolj bele. minden arcizmukat mozgositani kell egyfajta mozdulatra. uh. sztem normális.
Pihennie neki is kell evésnél. te sem kanalazod magadba a levest meg a másodikat megállás nélkül... ha nem nyûgös, akkor szerintem nincs különösebb baja.
Nálunk is ez megy. Néha büfiznie kell és azért áll meg, máskor meg csak azért, mert pihen. Vagy netán elég neki, mert egyre gyorsabban megeszik az adagjukat.

Három és fél hónapos babátoknál Mikor van az utolsó etetés? Tápszeresre gondolok! Esetleg napirend?

Nem tudom mi lehet de éjszaka töbször felébred,este 6-7 között eszik.mi lehet a baj.segítsetek!!!!

Legjobb válasz: Az én kisfiam eszik 6-kor és 8-kor is egy kicsit, utána szundi. Viszont én 11-kor még adok neki 120 g tápszert, ekkor gyakorlatilag fel sem ébred közben (ezt a Suttogó titkai c. könyvben olvastuk, kipróbáltuk, és bejött; ez az "álometetés"), utána reggelig alszik. Õ is 3,5 hónapos. Napirendje nem mondanám, hogy van, egyszer 20 percet alszik, másnap ugyanakkor 2 órát... Ami fix az a fürdés 7 körül, utána vacsi + 11-kor a fent említett etetés.

Az én kisfiam eszik 6-kor és 8-kor is egy kicsit, utána szundi. Viszont én 11-kor még adok neki 120 g tápszert, ekkor gyakorlatilag fel sem ébred közben (ezt a Suttogó titkai c. könyvben olvastuk, kipróbáltuk, és bejött; ez az "álometetés"), utána reggelig alszik. Õ is 3, 5 hónapos. Napirendje nem mondanám, hogy van, egyszer 20 percet alszik, másnap ugyanakkor 2 órát... Ami fix az a fürdés 7 körül, utána vacsi + 11-kor a fent említett etetés.
Nekem hármasikreim vannak, most múltak 3 hónaposak. Napirendünk épp ezért elég "szigorú", muszáj, máskülönben nagy összevisszaság lenne. Szóval mi 3 óránként eszünk (már a kórházból így jöttünk haza), aztán 1 hónaposan áttértünk az éjszakai 4 órási etetésre. Szóval reggel 6-tól este 6-ig 3 óránként, utána este 10-kor és hajnali 2-kor. De szerencsére már nem 2-kor kelnek, hanem 4-fél 5 körül és utána csak 8-9 körül. Az esti 10 órási etetés nálunk is alva történik (néha én is bealszok majdnem... ) De a napközbeni etetések között még mindig nem alakult ki napirend. Ki mikor hogy alszik el és ébred fel. Pedig úgy hallottam, az lenne jó, ha evés után lenne egy kis játék és aztán aludnának a következõ etetésig. De hát mire végzek a harmadikkal, az elsõ sokszor már be is alszik. Szerintem az egypetéjûek jó sokat alszanak, néha csak enni kelnek fel, és egész nap fenn vannak 4-5 órát. A másik lányom viszont elég sokat fenn van, de most õ a nyugodtabb, képes egy játékot elnézegetni 1-2 órahosszáig is. Te nem adsz neki még éjfél elõtt enni? Szerintem akkor nem kelne fel éjszaka többször. Talán.
A kérdező hozzászólása: Szia utolsó válaszoló! Te nem véletlenül az Andi vagy? Klinikákon voltunk egy szobában!Én is Andi vagyok!Irjál köszi.

Három és fél hónapos babának adjak már kétlyukú (AVENT) cumival enni?

Csak tejet iszik, de azt elég lassan, látom, hogy nagyon szív. Nem kéne már váltanom? Vagy csak akkor, ha már tejbegrízt vagy tápszert adok neki?

Legjobb válasz: Megpróbálhatod!Ha többször félrenyel, akkor max. visszaállsz az egyesre.Én 4 hónaposan váltottam, mert nagyon lassan ment az evés.

Megpróbálhatod!Ha többször félrenyel, akkor max. visszaállsz az egyesre.Én 4 hónaposan váltottam, mert nagyon lassan ment az evés.
Elvileg a kétlyukút már 1 hónaptól ajánlják, szoptatott babáknak. Mi két hónaposak vagyunk, most akarok áttérni a kétlyukú cumira. Ha fejem magam, kb. 10x erõsebben jön a tej, mint a cumisüvegbõl jöhet, úgyhogy szerintem nem fogja megzavarni.
A kislányom jövõhéten lesz 4 hónapos, én tegnap váltottam 2-esre. Még cicizik és utána kap tápszer pótlást.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek! Azt hiszem, kipróbáljuk ma délután.


"Tornaztathatom" igy a babamat harom es fel honaposan?

Minden este furdes elott egy orat "tornazunk". Ez abbol all, hogy kicsit hason van (sokaig nem marad), biciklizunk a labaval, nyujtozik, stb. Ma a karok nyujtoztatasanal (ami annyit jelent, hogy felfele all a karja es fogja a kezem) egyszeruen belekapaszkodott az ujjamba erosen, feldobta a labait a levegobe, befeszitette a hasizmait es ulohelyzetbe huzta magat.

Legjobb válasz: Az én lányom is csinálta,nem ártasz vele! Torna meg már mehet 3 hónaposan sõt elõbb is! Amit magától csinál a bébi azt engedni kell!

Az én lányom is csinálta, nem ártasz vele! Torna meg már mehet 3 hónaposan sõt elõbb is! Amit magától csinál a bébi azt engedni kell!
azzal szerintem nincsen baj, hogy felhúzza magát ülésbe, és hagyod, csak magát az ülést ne sokáig hagyd neki. A mozdulattal semmi gond, ezzel az izmait erõsíti, a gerincét nem terheli túlzottan:-)
Simán! Én a kisfiamat egy dvd-re kb 3 hónapos korától - nem emlékszem már pontosan -minden este kb 20 percet tornáztattam, imádta már a napi rutinná vált. Volt benne egy ilyen mondoka is: Felmegyünk a mozgólépcsõn fel fel fel - közben fogod erõsen a kezét és húzod fel - utána - lemegyünk a mozgólépcsõn le le le - miközben engeded vissza fekvésbe. Lényeg, hogy csak pár másodperc legyen az ülés. Remélem segítettem, és további jó tornázást.(Ja szerintem ennek hatására is 34. hétre született babám 8 hónaposan mászött, rá 1 hétre felállt most meg már a bútorok mellett közlekedik.)ja, ezt csak büszkeségbõl írtam le:) ))
Mi is már ijenkor javában tornáztunk.Szerintem jót tesz neki, bár mi eleve nagyon erõsek vagyunk.6 hónaposan felállt és 9 hónaposan már tett lépéseket kapaszkodás nélkül is. boldog babázást kívánok!!!!
Ha naponta 2x-3x húzod fel max az okés, de ennél több már árt. Normálisnak számít, ez egy egyszerû felegyenesedési reflex, amit a belsõ fülben lévõ egyensúly-szerv ingerülete, az elülsõ nyakizmok nyúlása és a szem ingerlése vált ki. Már pár hetes babónál is mûködik. Ha tetszik neki és ezért csinálod, akkor néhány alkalommal okés, de ezen felül tök fölösleges és ártalmas. 3 és fél hónaposan még nem sokat kell tudni a babának, csak hasonfekve fejét emelni, tehát forogni stb még nem, ne izgulj emiatt. Jó babázást :) Gyerek-gyógytornász

Szlovákiai magyar anyuka vagyok. Nálunk kötelezö az ortopédnadrág? Már három és fél hónapos a fiam és a szakorvos még mindig azt akarja, hogy 1 hónapig hordja az ortonacit.

Nálatok hordják a babák? Szegénykém utálja és én is, nem tud forogni, rugdalódzni benne, pedig már nagyon ügyeske. Sokszor leveszem róla hadd mozogjon szegény. Pedig a doki szerint oké minden, de azt mondja még fejl?dik a csip?je és kell neki, mit tegyek?

Legjobb válasz: Nálunk 3 hónapos koráig terpeszpelenkát kellett használni, aztán visszavittük kontrollra, ott azt mondták még rá lehet 1 hónapot adni, de mivel amúgy azt mondta a doki, hogy minden rendben van, ezért én már nem adtam rá.Neki is nagyon kényelmetlen volt, de sajnos ez az õ érdekük.De ha azt mondta a doki, hogy nálatok is oké minden akkor szerintem már nem muszály ráadni.

Nálunk 3 hónapos koráig terpeszpelenkát kellett használni, aztán visszavittük kontrollra, ott azt mondták még rá lehet 1 hónapot adni, de mivel amúgy azt mondta a doki, hogy minden rendben van, ezért én már nem adtam rá.Neki is nagyon kényelmetlen volt, de sajnos ez az õ érdekük.De ha azt mondta a doki, hogy nálatok is oké minden akkor szerintem már nem muszály ráadni.
Nálunk nem kötelezõ, a dr. néni mindig nézi a csípõjét, jól szétterpeszti a kis lábacskáit és ha minden rendben talál nincs ok, amiért használni kellene.
Használjátok csak alváskor. Nekem ezt tanácsolta védõnõ, bevált.:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.

Van egy három és fél hónapos kismacskám és megszeretném tanitani neki hogy hogyan másszon fel a létrára valakinek valami ötlete?

Mert a padlásunkon él illetve a házunkhoz tartozó melléképület padlásán és mindig a falból kilógó apró szöbön ugrik le megszeretném tanitani hogy hogyan mszon fel mert néha lejön éjszaka és már volt rá példa hogy valamejik szomszédunkból elvitte a róka a macskát és én nagyon féltem mert az annya nem mindig van vele és még van 2 másik macskám az eggyik valószinüleg az apja és nem bántaná de ma másik egy ivartalanitot nőstény akit folyton kerget a kicsi anyja és félek hogy bántaná, tudom hogy képes lenne felmászni de szeret lent játszani és nemtudom vele megértetni hogy a létrát használja fel és le mászni.

Legjobb válasz: Vidd le és fel le és fel de úgy hogy tedd a mancsait :) Lehet hogy megszokja :) Vagy találj egy másik helyet ahol lakhat mert nm biztonságos :))

Vidd le és fel le és fel de úgy hogy tedd a mancsait :) Lehet hogy megszokja :) Vagy találj egy másik helyet ahol lakhat mert nm biztonságos :) )

Három és féléves és húsz hónapos kisgyerekeket normális dolog két hétre a nagyszülőkhöz adni?

Nagyi vagyok és a lányommal nem tudunk közös nevez?re jutni ebben a kérdésben.A piciket nyaralni hagyta a másik mamánál.Nem féltékenységb?l mondom mert nekik ugyanolyan joguk van a piciket szeretni, de ezer km-re laknak és most jön a picinek a foga. Szerintem ez a nyaralás korai az anyja mellett van a helyük legalább 3-4 éves korukig.

Legjobb válasz: A két hetet sokallom. Egyébként, pár nap, max 1 hét szerintem rendben van. De ez azért függ a gyerekektõl is. Nem egyformák, van akinél ez probléma, van, ahol semmi gondot nem okoz.

A két hetet sokallom. Egyébként, pár nap, max 1 hét szerintem rendben van. De ez azért függ a gyerekektõl is. Nem egyformák, van akinél ez probléma, van, ahol semmi gondot nem okoz.
2 hetet kicsit én is sokallom, de azért valljuk be, a szülõknek is joguk van egy évben legalább egy hétre felnõttes életet élni.
Ha amúgy szoros a kapcsolat a nagymamával, ez a két hét nem okoz akkora gondot. A három és fél éveset elengedném két hétre, a húsz hónapost még nem, õ valóban elég pici még a két hetes nyaraláshoz. Bajuk nem lesz belõle, késõbb meg kiderül, hogy jó öltet volt-e vagy sem. Tényleg nincs két egyforma gyerek. A fiam két évesen akkor sírt, mikor haza kellett menni a nagymamától, a lányom két évesen már akkor kétségbeesett, ha egyedül elmentem a boltba, és csak apa vigyázott rá. Az unokákat te ismered jobban. :)
Ez az õ döntése, ebbe sok beleszólásod nincs. Gondolom a férjével megbeszélték, és így gondolták jónak. Az, hogy duzzogsz, meg veszekszel vele, attól se neki, sem a gyerekeknek, de még csak neked sem lesz jobb. Fõleg, hogy már megtörtént az otthagyás... Az egy másik dolog, hogy messze vannak, én biztos nem hagynám ott ennyi idõre, mert nem tudnék bármikor menni, ha valami gond lenne. Nem is a fogzás miatt, hanem tényleg bármikor bármi gond lehet. Azért 1000 km nem egy órás autóút. A másik kérdés meg az, hogy mennyire ismerik a másik nagyszülõt... Ha csak évente 1-2szer találkoznak, akkor felelõtlenség otthagyni õket, mert még lehet, hogy az elején tök jól elvannak, de lehet, hogy holnap már sírnak az anyjuk után...
Ezen felesleges itt rágódni. A lányod így döntött, szerinte ez így jó, és helyes. El kell fogadnod a döntését, mert ha folyamatosan hisztizel Neki a vége az lesz hogy jól összevesztek, és akkor az unokáidat se fogja rádbízni többet
Attól hogy jön a foga nem beteg. Ha a gyerekek elvannak az anyjuk nélkül 2 hétig miért ne lehetnének a másik nagyinál. te bizony féltékeny vagy :)
Nekem 3 éves lesz a nagyobb lányom, a kisfiam 20 hónapos. Lányom elég önálló, kisfiam anyás (de azért elvan másokkal is, nem sír utánam, csak késõbb csapódik le a dolog). Két hónapja született meg a legkisebb lányom. Az én anyukám vigyázott rájuk otthon reggel 7-tõl, este 6-ig. Utána az apjukkal voltak. Mire az 5. napon hazaértem a kisfiam teljesen kifordult magából, gyakorlatilag hisztigörcsök tömkelege ment át rajta kb. 2 nap alatt. A nagyobbik lányom egyszerûen csak bepisilt, illetve szorította folyamatosan a kezemet. Délelõttönként amúgy bölcsõdébe járnak (sosem sírtak miatta), a nagyival naponta beszélnek, kéthetente töltünk Náluk egy napot. Szóval én abszolút nem engedném el két hétre õket. Nekik még az ANYJUK MELLETT A HELYÜK!
Már bocsi, kedves válaszolók, de ki mondta, hogy a nagymama "hisztizik" meg "veszekszik"??? Csak van joga megkérdezni mások véleményét, végtére is ez egy kérdezõs oldal!! Ha gondotok van saját anyukátokkal / anyósotokkal, azt vele oldjátok meg.... Mennyire utálom, mikor így arctalanul, az internet mögé bújva vezetik le az emberek tök ártatlan idegeneken a saját maguk kreálta nyomorukat! Elárulom, attól nem fogjátok jobban érezni magatokat, ha õ rosszabbul érzi majd magát. Bocsánat, de ez régóta kikívánkozott belõlem.
Ha ezer km-re laknak, nyilván ritkán találkoznak, ahogy írta is. Emiatt sokallom a két hetet. Ha a gyerekek hozzászoktak, hogy néha egy-egy napra a nagyinál vannak, és nem viseli meg õket, és amúgy közel áll hozzájuk a nagyi, akkor szerintem belefér. Én mindenesetre nem érezném jól magam, ha két hétig nem látnám a gyerekemet. A fogzás valóban nem betegség, de ha az embernek fájdalmai vannak, nehezebben viseli az egyéb megpróbáltatásokat, türelmetlenebb, még felnõttkorban is, nem igaz?
2 hét szerintem is sok, max pár napra, de én sajnos, nem vagyok az az odaadogatós anyuka, én napközben addig vannak vele amíg akarnak, de amíg ilyen pici addig az éjszakák, velem töltik, sajnos én ilyen maradi vagyok, most 2 éves fiam, még 2 év és már mehetnek is nyaralni ha akar, de addig nem.Nem igazán értem a lányod döntését, hiszen mit írod alig találkoznak év közben, szinte nem is ismerik, én nem lennék nyugodt, de nem vagyok hála senki helyébe.De ebbõl ne csinálj magatok közt vitát, ha szükség lesz rájuk csak hívják majd õket.
A kérdező hozzászólása: Elég ritkán találkoznak a másik nagyiékkal.egy évben 2-3x.Nem vagyok féltékeny hiszen õk is ugyanúgy szeretik õket mint én.Csak két hét szerintem sok.Én jobban aggódós anya voltam, vagyok. A gyerekeimet 4 éves korukban hagytam a mamánál hosszabb idõre.Inkább a kicsi miatt aggódom, mert õ nagyon anyás.
A kérdező hozzászólása: Tegnap fotót küldtek róluk és én úgy látom mindkettõ szomorú. Szerintem a pici még nem tudja mi is történik vele csak egyszerûen anya hova lett?? a kislány unokám a fotón /a nagyapa készítette/ tövig kinyújtja a nyelvét mérgesen.Én nagyon nagyon gyerekpárti vagyok és aggódom a kis lelkivilágukért. Talán Mira már õ tudja hogy a nagyi szereti õt de én is a két hetet sokallom egy hét úgy okés lenne. A pici miatt aggódom õ kisfiú és nagyon anyás.Most jön a zápfoga ..olyankor kell anya!
a két hét szerintem is rengeteg...fõleg ha jön a foga..
2 hét sok, de 1 hét szerintem rendben lenne. A helyedben tuti elmennék és megnézném az unkáimat ha ennyire paráznék miattuk.

Három és fél-négy hónapos babátok mennyit szopik?

Lányom napi hatszor vagy hétszer, és 100- 110 gramm szokott lenni. Ez szerintetek nem kevés? Akinek esetleg hasonló, ad már valami mást is?

Legjobb válasz: Fogalmam nincs, mennyit szoptak akkoriban. Ennyi idõs babánál teljesen felesleges mérni. Ha jól fejlõdik a súlya, és van elég pisis pelusa naponta, akkor nem kell aggódni. Esetleg ha kér, adhatsz neki sûrûbben is cicit.

Fogalmam nincs, mennyit szoptak akkoriban. Ennyi idõs babánál teljesen felesleges mérni. Ha jól fejlõdik a súlya, és van elég pisis pelusa naponta, akkor nem kell aggódni. Esetleg ha kér, adhatsz neki sûrûbben is cicit.
Attól, hogy adsz neki mást is (ami teljesen felesleges, sõt ennyi idõsen káros is, bár ezt majd biztosan jól lepontozzák), nem fog jobban hízni. Biztatás képen még annyit, hogy a babák nem híznak folyamatosan egy tempóban, sõt ez le is lassul. Pont a Te babád korában gyakori ez, mert elkezd mozogni, míg eddig csak feküdt... Második lányom 3 hónaposan 7 kiló volt, és 10 hónaposan is 7 kiló 30 körül. Teljesen egészséges volt a fejlõdése...
A kérdező hozzászólása: én nem pontozlak le :-) egyenlõre mindenféle infókat gyûjtök, és próbálom eldönteni, nekünk melyik is jó... Köszi! :)

Három és fél hónapos a babám, és az elmúlt két hétben nem hízott semmit (most 5 kg). Baj ez?

Nyugodt, békés baba, csak anyatejet kap, szopizás után mosolyog, ezért nem értem, hogy lehet, hogy nem hízott?!

Legjobb válasz: Szerintem nem baj mi sem szeretünk hízni.Sokat mozog a mi babánk.A védõnõ szerint keveset hízunk mi is ,de míg nem nyûgös és kiegyensúlyozott baba addig engem nem érdekel mit mond a védõnõ.

Szerintem nem baj mi sem szeretünk hízni.Sokat mozog a mi babánk.A védõnõ szerint keveset hízunk mi is , de míg nem nyûgös és kiegyensúlyozott baba addig engem nem érdekel mit mond a védõnõ.
Mennyivel született?
A kérdező hozzászólása: 3580 g-al született, de mindig keveset hízott, csak 1 hónaposan nyerte vissza a születési súlyát. De ilyen eddig nem volt, hogy leállt volna a súlygyarapodása. Lehet ennek köze ahhoz, hogy gyakran megyünk vele ide-oda?
Hosszbeli növekedés? Most voltatok a 3 hónapos ugrásnál - lehet, hogy õ hosszában nyúlt most meg. Ha kiegyensúlyozott, akkor szerintem se sok esély van bármilyen gondra.
hát... nem tom az én fiam 3200g-mal született és most 6900g 16-án lesz 3hós nem kövér de olyan kis husis:) de ha a babád éhes lenne akk tuti jelezné meg sztem nem lenne kedve vigyorogni! evés után szokott bukni? és ha igen akk sokat? az setleg lehet ok de.... próbáld meg többször cicire tenn hátha..... sok sikert:)
jah utolsó vok azt nem írtam h az én babám is csak anyatejet kap=)

Kisfiam három és fél hónapos, egy hónapja stagnál a súlya. Mi lehet a baj?

Egyébként 7 kiló volt Karácsony körül, tehát elég nagyra n?tt már, de nem szeretném, ha most meg lemaradna. Anyatejes, és tápszeres vegyesen, de az utóbbi id?ben nem kért tápszert, és én is úgy érzem, hogy több a tejem. Ennek ellenére nem gyarapszik súlyban, csak hosszában. Amúgy teljesen egészséges, okos, ügyes, szép, fejl?dik rendesen a mozgása is. Volt ilyen másnak is?

Legjobb válasz: Sok gyerek egyszer hízik,majd leáll a hízás,és helyette nõl.Azután a növés áll meg,és újra hízik.Gondolom a te kisfiad is ilyen.Nincs ezzel semmi baj.

Sok gyerek egyszer hízik, majd leáll a hízás, és helyette nõl.Azután a növés áll meg, és újra hízik.Gondolom a te kisfiad is ilyen.Nincs ezzel semmi baj.
7kg? Nem fog lemaradni, Drága, ne aggódj! Ügyesen csináljátok, szoptasd, ez remek alkalom arra, hogy elhagyd a tápszert!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!